Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Χατζηαποστόλου: «Ο Μαρινάκης συμβάλλει στην αναξιοπιστία του ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το πια είναι τα στοιχεία που επικαλείται για να ζητήσει από το ειρηνοδικείο να κηρύξει έκπτωτη τη διοίκηση της ΕΠΟ, για το αν στο παρελθόν υπήρξε ποτέ ξανά τέτοια κίνηση αλλά και για τον τελικό Κυπέλλου και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για το πια είναι τα στοιχεία που επικαλείται για να ζητήσει από το ειρηνοδικείο να κηρύξει έκπτωτη την διοίκηση της ΕΠΟ:

«Τώρα τελευταία από την μεριά της ΕΠΟ έχει παραβιαστεί πολλές φορές το καταστατικό της Ομοσπονδίας, με διάφορες αποφάσεις που έχει λάβει αυτό διοικητικό συμβούλιο, γι? αυτό αποφασίσαμε να καταθέσουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ειρηνοδικείο Αθηνών τα οποία κατατέθηκαν την Τρίτη και θα συζητηθούν στις 28 του μήνα».

Για το αν υπήρξε ποτέ τέτοια κίνηση, εναντίον διοίκησης της Ομοσπονδίας, από κάποιους οι οποίοι επικαλούνται για παράνομες ενέργειές της και ζητούν να κηρυχθεί έκπτωτη:

«Δεν υπήρξε στο παρελθόν, όμως και ποτέ στο παρελθόν δεν έγιναν τέτοιες ουσιώδεις παραβάσεις στο καταστατικό μας. Πάντα έπαιρναν αποφάσεις, οι οποίες δεν ήταν σύννομες, όμως δεν παραβιάζανε τις διατάξεις του καταστατικού. Αυτή η επιπολαιότητά τους ή η αλαζονεία τους, προβαίνουν δυστυχώς σε τέτοιες ενέργειες γιατί πιστεύουν ότι δεν θα βρεθεί κάποιος που θα προσφύγει στα δικαστήρια και γι? αυτό παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Τώρα όμως θα κλιθούν στο δικαστή, να αποδείξουν γιατί πήραν αυτές τις αποφάσεις και από εκεί και πέρα πιστεύω θα ευδοκιμήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα και θα πάμε σε προσωρινή διοίκηση».

Για τον τελικό Κυπέλλου και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που δεν έκατσαν να παρακολουθήσουν την απονομή, προφανώς επειδή θεώρησαν πως η ομάδα τους ευνοήθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι από την διαιτησία:

«Χαίρομαι γι΄ αυτή την ενέργεια των φιλάθλων του Ολυμπιακού, γιατί γύρισαν την πλάτη τους, όχι σε όλα αυτά που γίνονται αλλά στον πρόεδρό τους. Πιστεύω πως ουσιαστικώς παράγοντας στο να γίνονται όλα αυτά είναι και ο Μαρινάκης, ο οποίος συμβάλλει στην αναξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και πιστεύω πως άρχισε και ο ίδιος να το καταλαβαίνει αυτό, γιατί βλέπει πως η ομάδα του από του χρόνου δεν θα μπαίνει κατευθείαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά θα παίζει προκριματικά. Επομένως πρέπει να βρούμε όλοι μας την αξιοπρέπεια, να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και ότι κακό υπήρχε μέχρι σήμερα να το διορθώσουμε, για να ξανά βρει το Ελληνικό ποδόσφαιρο την αξία του».

Για την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, η αναφέρει πως εύχεται στην τελευταία αγωνιστική της Φούντμπολ Λιγκ να αναδειχθούν οι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς βία και με καλές διαιτησίες:

«Σε αυτά τα τέσσερα σημαντικά παιχνίδια που έχει η Φούντμπολ Λιγκ για την τελευταία αγωνιστική, πρέπει να σφυρίξουν τέσσερις διεθνής διαιτητές για να μην μπορέσει κανείς στο τέλος να βγει και να μιλήσει».
Πηγή: metrosport.gr

Φουρλίγκας: «Η ΚΜΑ δεν έχει προτιμήσεις»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ, Βασίλης Φουρλίγκας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στις αυριανές εκλογές αλλά και την προσπάθεια που κάνει η ΚΜΑ για ουδετερότητα σε ότι αφορά τις εκλογές της ΠΑΕ Άρης.Αρχικά αναφέρθηκε στο ότι η ΚΜΑ κάνει τα πάντα ώστε να μην επηρεαστούν οι αυριανές εκλογές αποφασίζοντας, μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν, την αναστολή των δραστηριοτήτων των μελών του ΔΣ Κώστα Γεωργιάδη και Δημήτρη Τατάκη:

«Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να δείξουμε ότι η λέσχη άλλαξε πρόσωπο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θεωρήσαμε καλό, να τηρούμε ίσες αποστάσεις από τους υποψηφίους. Οι εκλογές θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν, με απόλυτη διαφάνεια.

Οι εγγραφές στην ΚΜΑ έγιναν στα πλαίσια της νομιμότητας. Μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν, θεωρήσαμε ότι δε μας εκφράζουν και προχωρήσαμε στη διαδικασία που προχωρήσαμε. Κρίναμε ότι δεν ήταν ηθικό και προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη κίνηση».

Για τα μηνύματα που παίρνουν από τον κόσμο:

«Νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει την κρισιμότητα της διαδικασίας. Εμείς από πλευρά μας κάναμε κάποιες ενέργειες, ενημερώσαμε τον κόσμο. Η αυριανή μέρα θα δείξει ότι ο κόσμος του Άρη αγωνιά για το μέλλον του συλλόγου».

Για το ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου και πόσο κόσμο περιμένει στις εκλογές:

«Είναι παραπάνω από 4.500 αυτοί που έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι κάτοχοι διαρκείας, κάποιοι που ανανέωσαν μέχρι Τετάρτη, είναι πάνω από 4.500. Είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός αλλά δύσκολο να έρθουν όλοι. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν περίπου 3.200 μέλη. Πιστεύουμε ότι θα έρθει ένας σεβαστός αριθμός να ψηφίσει. Εγώ προσωπικά θα ήθελα τουλάχιστον 2.500 ώστε να είναι αντιπροσωπευτικό».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των εκλογών:

«Εγώ θα ήθελα να καλέσω όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται στις εκλογές, θα ευχηθώ καλή επιτυχία και στους δύο υποψηφίους και όποιος και αν βγει να λειτουργήσει για το καλό της ομάδας». Πηγή: metrosport.gr

Τροφεία… από την Ουκρανία!!

Από το…πουθενά θα μπούνε χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης κι αυτό γιατί η ουκρανική Τσερνομόρετς, ομάδα του Κρίστι Βανγκέλι, επικοινώνησε με τον Άρη για τα τροφεία που πρέπει να πληρώσει!
Ο Βανγκέλι πήρε πρόπερσι μεταγραφή στην Τσερνομόρετς, έναντι του ποσού των 350.00 ευρώ. Ωστόσο, οι Ουκρανοί είδαν ότι θα έπρεπε να πληρώσουν κι άλλα χρήματα για τον παίκτη με δεδομένο ότι έχει εκπαιδευτεί στον Άρη σε νεαρή ηλικία και έστειλαν τον προηγούμενο Ιανουάριο έγγραφο με το οποίο ζητούσαν να πληρώσουν και τα τροφεία που αντιστοιχούν στην μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Το τελικό ποσό θα πληρωθεί σε δόσεις των 12 χιλιάδων ευρώ, μετά από συμφωνία που έγινε ανάμεσα στην Τσερνομόρετς και τον Άρη. Ορισμένα από αυτά θα πάνε στον Βανγκέλι, ο οποίος έχει ακόμη λαμβάνειν από την ΠΑΕ, αλλά κάποια θα μπούνε στα ταμεία της ομάδας, δίνοντας έστω και μια μικρή ανάσα. Πηγή: metrosport.gr

«Εκτός Ευρώπης λόγω 99»

Σε μία αποκάλυψη-βόμβα προέβη ο Γιάννης Κόντης μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis τονίζοντας ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς για όσο χρόνο διαρκέσει η ρύθμιση του άρθρου 99 ο Άρης δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αφού ούτε η ΟΥΕΦΑ χορηγεί άδεια λόγω εισόδου σε πτωχευτικό κώδικα.

«Η ΠΑΕ Άρης δεν παρέστη καν στην ΕΠΟ, δεν κατέθεσε τον φάκελο για αδειοδότηση. Ακούω σαν δικαιολογία το 99. Είναι μια τεράστια αρλούμπα. Αφενός λόγω του 99 δεν μπορεί να πάρεις άδεια, από την άλλη όμως καταθέτεις τον φάκελο ώστε αν έρθει επενδυτής και δει σοβαρά το θέμα αρχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με πιστωτές και άλλους, μπορεί να βγει η ομάδα από το 99 οπότε θα μπορεί να πάρει και άδεια. Αυτός που το κάνει, το κάνει για να αποτρέψει με άλλον τρόπο τον οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει. Και κάτι ακόμη.

Ο Άρης επί 10 χρόνια δεν θα έχει ούτε σκέψη να βγει Ευρώπη; Μιλάμε για μια μαύρη δεκαετία; για τον αφανισμό του Άρη; Λόγω εισόδου στον πτωχευτικό κώδικα δεν μπορείς να πάρεις άδεια από την ΟΥΕΦΑ. Απ? οτι ξέρω, μάλιστα, από του χρόνου η ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα εκδιώξουν τον Άρη για αυτόν τον λόγο τον Άρη που με τόσο κόπο εντάχτηκε σε μια ελίτ συλλόγων», αποκάλυψε ο Γιάννης Κόντης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο Άρης έχει ανάγκη από επενδυτή. Ας ανοίξει λοιπόν η αύξηση, έστω και στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι σημαντικό να συνεχίσει την προσπάθειά του ο Αβάνογλου, αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον», για να απαντήσει στο ότι ο κ. Αβάνογλου μίλησε για επενδυτή, χωρίς όνομα: «Αν εμφάνιζε όνομα μιας εταιρίας κάποιοι θα χλεύαζαν, όπως έκαναν και παλαιότερα. Κι αυτό με βεβαιώνει ότι είναι περισσότερο δυνατή η εταιρία απ? όσο λένε. Από πού λέει λοιπόν είναι, ανοίξτε μια νέα αύξηση και όποιος θέλει θα βάλει τα χρήματα. Εγώ αν ήμουν η εταιρία και γινόταν αυτό με την αύξηση θα έλεγα οι τύποι είναι ασόβαροι, δεν θέλω να ασχοληθώ», ενώ εξέφρασε και την άποψή του για τις αυριανές εκλογές:

«Διεκδικούν την προεδρία δύο άνθρωποι. Ο κ. Σκόρδας έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Υποβίβασε την ομάδα στην Β? Εθνική και της άφησε ένα μεγάλο χρέος περίπου 15 εκατομμύρια. Τι μπορεί να προσφέρει; Από την άλλη έχουμε τον κ, Ηλιάδη ο οποίος δέχεται να βάλει 1,5 εκ. παραπάνω από αυτά που λέει ο Σκόρδας».Πηγή: metrosport.gr

Ζητούν να βγει έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΟ!!

Αίτημα να κηρυχθεί έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΟ κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Ζητούν να βγει έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΟ
«Επανάσταση» κατά της ΕΠΟ ξεκίνησαν δύο πρόεδροι ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων της περιφέρειας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο για να κηρυχθεί έκπτωτη η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας!

Μεταξύ άλλων, οι δύο πρόεδροι κατηγορούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ότι προσέλαβε την ανιψιά του με μηνιαίο μισθό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ενώ καταγγέλλουν ότι μετά την εκλογή της στις αρχαιρεσίες της 6ης Οκτωβρίου του 2012, η νέα διοίκηση έχει προβεί σε σειρά παραβάσεων που είναι αμφισβητήσιμες και θα έπρεπε να οδηγήσουν σε νέες εκλογές!

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν:

-ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού για τη θέση που κατέχει (πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας)

-τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά παράβαση των κανονισμών.

-η συγχώνευση Γ’ και Δ’ Εθνικής σε μία κατηγορία, έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου κατά παράβαση των κανονισμών.

-η σύμβαση με το Travel Plan που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το Δ.Σ.της ΕΠΟ.

-σε κάθε Δ.Σ της ΕΠΟ, παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η αποζημίωση βαραίνει την Ομοσπονδία.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν την Τρίτη 28/5 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών!

Τα τυπικά για Ουζουνίδη!!

Θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πλατανιά από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα.

Τα τυπικά για Ουζουνίδη
Μόνο τα τυπικά απομένουν ώστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης να είναι ο επόμενος προπονητής του Πλατανιά.

Ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης τα έχει βρει σε όλα με τους Χανιώτες και έχει επέλθει αρχικά συμφωνία στα περισσότερα θέματα που αφορούν την μεταξύ τους συνεργασία και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να διευθετηθούν και τα τελευταία θέματα, ώστε να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Ο Πλατανιάς λοιπόν άμεσα θα καλύψει το κενό που άφησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, φέρνοντας στην ομάδα τον εξ αρχής νούμερο ένα στόχο για να οδηγήσει τον σύλλογο στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Δημήτρης Ηλιάδης δεν μίλησε μαζί του, για να του ξεκαθαρίσει αν τον υπολογίζει για την επόμενη μέρα του Άρη -εφόσον εκλεγεί- εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»
Ουδέτερη στάση επιθυμεί να κρατήσει ο Σούλης Παπαδόπουλος στο θέμα εκλογής νέου προέδρου στον Άρη. Ωστόσο εμφανίστηκε ενοχλημένος που ο κ. Ηλιάδης επικοινώνησε με άλλους τεχνικούς, χωρίς πρώτα να έχει μιλήσει με τον ίδιο.

Αναλυτικά, όσα είπε στον "Arena 89.4":

«Αν έχεις πετύχει το στόχο σου περνάς καλά. Αν δεν τον πετύχεις, δεν είσαι καλά. Εγώ, ευτυχώς, τον πέτυχα και είμαι καλά. Αλλά ,όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι για τον Άρη στόχος η σωτηρία της ομάδας. Αλλά είναι πολύ σημαντικό που έγινε, βάσει και των δεδομένων, διότι ρωτήστε τους φίλους της ΑΕΚ πως νιώθουν που θα παίξει η ομάδα της στη Γ’ Εθνική. Μπορεί να λένε για αναγέννηση, αλλά μόνο αυτοί ξέρουν τι περνάνε».

Για τις εκλογές της ΠΑΕ Άρης και το ενδεχόμενο να έρθει ένας επενδυτής: «Εγώ θέλω να πω πως επιθυμώ να μείνω αμέτοχος και να μην πάρω θέση για τις εκλογές στον Άρη. Ελπίζουμε όλοι να έρθει ένας επενδυτής, όπως ακούγεται, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρξει μια νέα διοίκηση».

Για το γεγονός πως ο κ. Ηλιάδης δήλωσε πως μιλά με άλλους προπονητές, δίχως να έχει επικοινωνήσει με τον ίδιο ώστε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση: «Θέλω να πω πως είναι ασέβεια από τον κ. Ηλιάδη που είπε πως μίλησε με άλλους προπονητές, την ώρα που εγώ είμαι προπονητής του Άρη ως τις 30/6. Εγώ ήμουν στον Άρη 3 παιχνίδια με τη διοίκηση του κ. Ψηφίδη που με έφερε και 3 με τη διοίκηση του κ. Σκόρδα. Ο κ. Σκόρδας, με πληροφόρησαν, πως είπε ότι αν εκλεγεί θα με κρατήσει αλλά εγώ δεν τον πήρα καν τηλέφωνο να τον ευχαριστήσω, για να μη πει κανείς ότι σιγοντάρω οποιονδήποτε. Και γνωρίζω πως τον πείραξε τον κ. Σκόρδα που δεν τον πήρα τηλέφωνο. Νομίζω πως θα ήταν πιο αντρίκιο από έναν Αρειανό να μου πει πως δε σε θέλω ή θα το συζητήσουμε ή το οτιδήποτε. Με πείραξε πάρα πολύ, διότι όλοι γνωρίζουν πως εγώ στις τελευταίες αγωνιστικές έβαλα τα στήθια μου για τον Άρη. Εγώ, ο κόσμος και οι παίκτες γνωρίζουμε τι προσπάθεια κάναμε για να σώσουμε την ομάδα».

Για το ότι του έκαναν προτάσεις ομάδες Σούπερ Λίγκας να συνεργαστεί μαζί τους εφόσον εκλεγεί ο κ. Ηλιάδης αλλά και την απάντησή του στα λεγόμενα του υποψήφιου προέδρου: «Δεν είναι δυνατόν να με παίρνουν σήμερα τηλέφωνο από άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και να μου λένε “Αν εκλεγεί ο Ηλιάδης στον Άρη, θα έρθεις σε εμάς;” Είναι δυνατόν; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με πείραξε πολύ εμένα και τους συνεργάτες μου που δεν αναφέρθηκε στο όνομά μου. Εγώ δε θέλω καμία καρέκλα, αλλά θεωρώ κοροϊδία που βγαίνει σήμερα, επειδή προφανώς κάποιοι του είπαν πως έκανε λάθος, και να λέει πως θα συζητήσει μαζί μου. Εγώ λέω, όμως, πως εφόσον έχει την υποχρέωση να μιλήσει και με άλλους προπονητές, ας μιλήσει με άλλους και ας αφήσει τον Σούλη!».

Αγώνας για καλό σκοπό!!

Φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα δώσουν την μεθεπόμενη Δευτέρα παλαίμαχοι άσοι του Άρη και του Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αγώνας για καλό σκοπό
Φιλικό παιχνίδι με στόχο την οικονομική ενίσχυση του σχολείου ειδικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες, που εδρεύει στη Θέρμη, θα δώσουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Άρη και του Ηρακλή. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 18:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Πηγή: sport-fm.gr

«Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον κακό του εαυτό»

Διάρκεια περιμένει από τον ΠΑΟΚ ο Σπύρος Μηλιωρίδης, με το μέλος της διοίκησης να τονίζει ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" νίκησε τον κακό του εαυτό και όχι τον Αστέρα στο παιχνίδι με τους Αρκάδες.

«Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον κακό του εαυτό»
Θετικά αποτελέσματα και στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι οφ, είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση στην διαδικασία και έτσι να εξασφαλίσει την παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για να... χρυσώσει το χάπι μετά την απώλεια του Κυπέλλου, όπως τόνισε ο Σπύρος Μηλιωρίδης.

Αναλυτικά, όσα είπε το μέλος της διοίκησης του "Δικεφάλου" στον "Arena 89.4":

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και τη συνέχεια των play off: «Υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλά έχει ακόμη συνέχεια το μίνι πρωτάθλημα και θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε νε πετύχουμε τον τελευταίο στόχο που μας έχει μείνει. Βεβαίως, θα θέλαμε να πάμε στον τελικό κυπέλλου, αυτός ήταν ένας μεγάλος μας στόχος, αλλά αν πάρουμε την πρώτη θέση στα play off, θα “χρυσώσουμε” το χάπι. Δεν πρέπει να αναλωνόμαστε στην νίκη επί του Αστέρα. Συνεχίζουμε, κοιτάμε την επόμενη μέρα και το παιχνίδι της Κυριακής».

Για την πολύ καλή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην ομάδα πριν το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Έτσι ήταν. Ζώντας την ατμόσφαιρα εδώ και πολλά χρόνια στις αποστολές τις ομάδες, ανέπνεα κι εγώ έναν αέρα αισιοδοξίας, ευφορίας και υγείας. Στοιχεία που δεν είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια, μας έλειπαν πολύ αυτά. Νιωθαμε όλοι πως κάτι καλό θα γίνει εκείνη τη μέρα».

Για την μέτρια εικόνα που παρουσιάζε ο ΠΑΟΚ και την αλλαγή ψυχολογίας με τον κ. Γεωργιάδη στον πάγκο: «Όταν κάτι πάει στραβά, θα σε πηγαίνει συνεχώς στραβά. Είναι φανερό πως άλλαξε η ατμόσφαιρα, αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε από ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να έχει διάρκεια η ομάδα».

Για το τι προβλέπει για το παιχνίδι της Κυριακής με τους Αρκάδες: «Δεν μπορούμε να γίνουμε μάντεις, αν θα κερδίσουμε ή όχι. Κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής, θέλουμε να πάρουμε το παιχνίδι και να κοιτάξουμε μετά το επόμενο. Το γήπεδο είναι καθρέφτης ό,τι δουλεύεις όλη την εβδομάδα, εκεί αποτυπώνεται. Και πιστεύω, θα το αποτυπώσει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή».

Για την πολύ καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και που οφείλεται: «Για να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη και την εμφάνιση, έπρεπε να βγει και βγήκε ο εγωισμός των παικτών. Δεν είναι άχρηστοι, όπως τους χαρακτήριζαν και το απέδειξαν. Ξέρετε, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον κακό του εαυτό, όχι τον Αστέρα».

Για την προσέλευση του κόσμου την Κυριακή, αλλά και τα περιορισμένα -σε σχέση με άλλα χρόνια- επεισόδια που έγιναν τη φετινή σεζόν: «Ευχής έργον είναι να υπάρχει πολύς κόσμος την Κυριακή στο γήπεδο. Το γεγονός πως δεν έγιναν πολλά επεισόδια φέτος, δεν είναι μόνο δικό μας θέμα. Κι ο κόσμος κατάλαβε κάποια πράγματα, ήρθε ένας νέος άνθρωπος στο τιμόνι της ομάδας, αλλά μην ξεχνάμε πως φέτος είχαμε και το λιγότερο κόσμο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τα λιγότερα διαρκείας».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και την ανάγκη να υπάρξει κάτι ανάλογο και σε άλλες ομάδες: «Είναι πολύ καλό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον ΠΑΟΚ αλλά και σε κάθε ομάδα, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Βλέπετε τώρα, οι μισές ομάδες δεν παίρνουν αδειοδότηση. Τι ομάδες θα έχουμε του χρόνου; Δεν θα υπάρχει πιθανώς και πάλι μεγάλος ανταγωνισμός. Ο ΠΑΟΚ, τα τελευταία χρόνια που έφτασε ψηλά, είχε και ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Ή και στο μπάσκετ παλιότερα, όταν ο ΠΑΟΚ κόντραρε τον Άρη και έκανε μεγάλα πράγματα. Αυτά ήρθαν μέσα από υγιή ανταγωνισμό».

Για την προοπτική να παίξει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα που δεν κατάφερε τις προηγούμενες δύο φορές: «Ας ευχηθούμε να γίνει φέτος, θα είναι πολύ σημαντικό».

Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα!!

Με πρόστιμο τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης για τα όσα συνέβησαν στον μεταξύ τους επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Επίπληξη στον Άρη.

Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα
Πρόστιμα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης για τον μεταξύ τους επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, μοίρασε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε σήμερα (24/05).

Επίσης, στην ΠΑΕ Άρης επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης για δυσμενείς κρίσεις, με ταυτόχρονη υποχρέωση της ανάκλησης των σχετικών ανακοινώσεων.

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων αθλητικών σωματείων ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κηρύσσει αυτά πειθαρχικά ελεγκτέα για τα αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά παραπτώματα και τους επιβάλλει: Α) στο μεν πρώτο, το ποσό των τεσσάρων (4.000) χιλιάδων ευρώ και β) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4000) για την α’ πράξη και τριών (3000) χιλιάδων για τη δεύτερη, και κατά συγχώνευση συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (5500), ήτοι 4000+1500 (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας στις 27/4 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ).

2. Απαλλάσσει το σωματείο ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Δημήτριο Κάβουρα, εκπρόσωπο του σωματείου ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ και του επιβάλλει χρηματική ποινή οκτακοσίων (800 ) ευρώ και απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δυο (2) μήνες.

3. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη της και τιμωρείται με την ποινή της επίπληξης και υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων της ανακοινώσεώς της με δημοσίευση αυτής (της ανάκλησης) εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την έκδοση της παρούσας, όπου αυτές δημοσιεύτηκαν.

Λάζαρ: «Σπίτι μου ο ΠΑΟΚ»

Σπίτι του χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Κοστίν Λάζαρ, που μίλησε με αφορμή τις υποχρεώσεις του στην εθνική Ρουμανίας.

Λάζαρ: «Σπίτι μου ο ΠΑΟΚ»
Ο Κοστίν Λάζαρ κλήθηκε στην εθνική Ρουμανίας για το φιλικό της 4ης Ιουνίου με το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει αμφιβολία σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στο τελευταίο παιχνίδι των play-offs της Σούπερ Λίγκας, που θα διεξαχθεί δύο μέρες νωρίτερα.

Μιλώντας στο «novasports.gr» χαρακτήρισε σπίτι του τον ΠΑΟΚ και ότι στην παρούσα φάση προέχουν τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. «Για μένα δεν είναι σημαντικές οι υποχρεώσεις μου με την εθνική τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τα πλέι οφ είναι το σημαντικότερο γεγονός τώρα και μετά θα δούμε.

Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου τώρα και θα κάνω τα πάντα για την ομάδα μου. Μετά θα μιλήσουμε για την Εθνική ομάδα επειδή τώρα τα πιο σημαντικά είναι τα παιχνίδια που ακολουθούν» τόνισε και εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει το παρών και στο τελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας των play-offs με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κάκος στην Τούμπα, Δασκαλόπουλος στο Περιστέρι!!

Ο Τάσος Κάκος και ο Γιώργος Δασκαλόπουλος θα διευθύνουν τους αγώνες ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα για την τέταρτη αγωνιστική των play offs.

Κάκος στην Τούμπα, Δασκαλόπουλος στο Περιστέρι
Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της τέταρτης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λίγκας, που θα γίνουν την Κυριακή.

Ο Τάσος Κάκος θα διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ενώ ο Γιώργος Δασκαλόπουλος αυτή του Ατρομήτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι.

Αναλυτικά:

18:15 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
Τέταρτος: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών)

20:30 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα: Γιώργος Δασκαλόπουλος Κορινθίας.
Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Μιχάλης Καλαθενός (Δωδεκανήσου)

Παρέμβαση Σαμαρά ζητεί ο ΠΑΣ για αδειοδότηση!!

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητεί να παρέμβει για να ρυθμιστούν οι οφειλές του ΠΑΣ Γιάννινα προς το Δημόσιο για να πάρει αδειοδότηση έστειλε ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Παρέμβαση Σαμαρά ζητεί ο ΠΑΣ για αδειοδότηση
Μέχρι τον… πρωθυπουργό, στην κυριολεξία, φτάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα για να εξασφαλίσει αδειοδότηση και να λάβει κανονικά μέρος στο Europa League.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Γιώργος Χριστοβασίλης, έστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά με κοινοποίηση στους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών, Δημήτρη Σταμάτη και Ιωάννη Στουρνάρα αντίστοιχα, ζητώντας την παρέμβασή τους για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο προκειμένου «…να μη είναι η γραφειοκρατική αδράνεια, αιτία του να διαλυθούν τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων Ηπειρωτών».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

Κοινοποίηση

Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτριο Σταμάτη

Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Ιωάννινα, 24 Μαΐου 2013

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η ποδοσφαιρική ομάδα της Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, κατέκτησε αγωνιστικά τη δυνατότητα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να αγωνιστεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Προϋπόθεση προς τούτο, αποτελεί η χορήγηση αδειοδότησης, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ένα εκ των κριτηρίων που απαιτούνται, είναι να έχει διακανονίσει η εταιρία μας, οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Δυστυχώς, αν και από τετραμήνου επιδιώκουμε την ένταξη μας στη διαδικασία αυτή, γραφειοκρατικές αξεπέραστες δυσκολίες, έχουν ακόμη τον φάκελο της εταιρίας μας "εγκλωβισμένο" στο Υπουργείο Οικονομικών.

Παρακαλούμε θερμώς για την παρέμβασή σας, ώστε να εξεταστεί κατά ΥΨΙΣΤΗ προτεραιότητα το αίτημά μας και να γίνει δεκτό, έως την Τρίτη 28.5.2013, ότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φακέλου της εταιρία μας.

Ευχόμαστε ολοψύχως, να μη είναι η γραφειοκρατική αδράνεια, αιτία του να διαλυθούν τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων Ηπειρωτών, ανά τον κόσμο, και ελπίζουμε στην παρέμβασή σας.


Για την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Γεώργιος Χριστοβασίλης
».

Προοδευτικός… Πανιώνιος!!

Βοηθός του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου στον Πανιώνιο θα αναλάβει ο Γιάννης Γρίβας.

Προοδευτικός… Πανιώνιος
Βοηθός του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου στον Πανιώνιο θα αναλάβει ο Γιάννης Γρίβας.

Ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών είχε περάσει από την Προοδευτική, όπως ο - γενικός διευθυντής της ΠΑΕ - Λάζαρος Κουτλίδης.

Η σεζόν που τελειώνει θα βρει τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή να κρεμάει τα παπούτσια του και όλα δείχνουν θα συνεργαστεί με τον Παναγόπουλο.

Από εκεί και πέρα, νέος γενικός αρχηγός στην Πλατεία θα γίνει ο Ανδράλας, ο οποίος έχει περάσει κι εκείνος από την ομάδα του Κορυδαλλού.Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Στάντσεφ ο Λεβαδειακός!!

Τον Βούλγαρο αμυντικό Στέφαν Στάντσεφ έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Λεβαδειακός.

Βλέπει Στάντσεφ ο Λεβαδειακός
Την περίπτωση απόκτησης του Στέφαν Στάντσεφ εξετάζει ο Λεβαδειακός. Πρόκειται για τον 24χρονο Βούλγαρο δεξιό μπακ που αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη Μίνιορ Πέρνικ.

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον τεχνικό διευθυντή των Βοιωτών, Δημήτρη Φαράντο, να παρακολούθησε τον παίκτη στο ματς της Τετάρτης με την Τσέρνο Μόρε.

Ο Στάντσεφ άρχισε την καριέρα του από τη Λέφσκι Σόφιας, τη σεζόν 2009/10 έπαιξε δανεικός στην Πίριν, ενώ το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην Μπότεφ. Από την τελευταία αποχώρησε στα μέσα της σεζόν και από τον Ιανουάριο φορά τη φανέλα της Μίνιορ Πέρνικ.

Φέτος έχει 22 συμμετοχές στο βουλγαρικό πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει τον Αναστασόπουλο μαζί του!!

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση του Νίκου Αναστασόπουλου στον Πανθρακικού, αφού αποτελεί εισήγηση του Άκη Μάντζιου.

Θέλει τον Αναστασόπουλο μαζί του
Μετά την πρόσληψη του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού, η διοίκηση του συλλόγου θέλει να φέρει και άλλον «Κερκυραίο» στην ομάδα.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Αναστασόπουλο με τον οποίο είχε συνεργαστεί στους «Φαίακες» ο 44χρονος προπονητής, ο οποίος τον θέλει για να υπάρχει συναγωνισμό για την εστία μαζί με τον Δημήτρη Κουτσόπουλο.

Εφόσον οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, τότε δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σπύρου Βρονταρά που λήγει σε λίγες μέρες.

Οσο για το θέμα της αδειοδότησης, κύκλοι της διοίκησης αναφέρουν πως το θέμα είναι τυπικό λόγω ληξιπρόθεσμων και η θετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου της ΕΠΟ θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Ρόστερ… Σούπερ Λίγκας!!

Ομάδα μεγάλης κατηγορίας θα θυμίζει στη Γ’ Εθνική η ΑΕΚ. Αισιοδοξία για παραμονή των Ανάκογλου και Μητρόπουλου, πρόταση σε Καραλή, επιστρέφουν Γεωργέας και Μπούρμπος, δύσκολα Φούντας-Πετρόπουλος.

Ρόστερ… Σούπερ Λίγκας
Η ΑΕΚ θέλει να ξυπνήσει γρήγορα από τον εφιάλτη της Γ’ Εθνικής και να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στη μεγάλη κατηγορία. Και για να συμβεί αυτό πέρα από το βάρος της φανέλας απαιτείται κι ένα δυνατό ρόστερ. Οι άνθρωποι της ομάδας, με μπροστάρη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προχωρούν σε κινήσεις για τη δημιουργία ενός δυναμικού παικτών που σε τίποτα δεν θα θυμίζει ομάδα του… ερασιτεχνικού.

Ήδη ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει μεταφέρει προτάσεις για νέο συμβόλαιο σε τρεις εξελίξιμους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και φέτος τα κιτρινόμαυρα, τους Δημήτρη Ανάκογλου, Παύλο Μητρόπουλο και Γιάννη Καραλή. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για επίσημες συζητήσεις και υπάρχει αισιοδοξία πως θα πει το «ναι», για τον επιπλέον λόγο πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε εμπλακεί στην απόκτησή του από τον Πανσερραϊκό το χειμώνα. Στον 23χρονο μεσοαμυντικό έγινε επίσης πρόταση, η οποία σε πρώτη φάση δεν τον καλύπτει ενώ θα πρέπει να καλυφθούν και οι απαιτήσεις του Παναιτωλικού, αλλά υπάρχει θετικό κλίμα. Προτάσεις έχουν γίνει και στους Γιώργο Κουτρουμπή, Ξενοφώντα Φέτση και Γιάννη Καραλή.

Σίγουρη είναι η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα και πολύ πιθανή αυτή του Χρήστου Μπούρμπου, ενώ αντίθετα λίγες είναι οι πιθανότητες παραμονής των Ταξιάρχη Φούντα και Αντώνη Πετρόπουλου, που «βλέπουν» εξωτερικό. Για την περίπτωση του 17χρονου μεσοεπιθετικού υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του μάνατζέρ του, ενώ για τον 27χρονο σέντερ φορ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Οι δύο ομάδες της Βερόνα, Κιέβο και Ελλάς, όπως και η Φορτούνα Ντίσελντορφ, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον «Πετρογκόλ».Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι ονειρεύεται την ΑΕΚ!!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έμεινε εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του στο γήπεδο της Γιουβέντους. Επαφές με τους αρχιτέκτονες και σύντομα νέα ταξίδια σε ανάλογα μοντέρνα στάδια.

Έτσι ονειρεύεται την ΑΕΚ
Εντυπωσιασμένος από όσα είδε στο γήπεδο της Γιουβέντους, όπου ξεναγήθηκε χθες μαζί με συνεργάτες του, έμεινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ ταξίδεψε αυθημερόν στο Τορίνο με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και περιηγήθηκε στους χώρους του «Juventus Stadium», ενώ αρχιτέκτονες και υπεύθυνοι του σταδίου απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις του και του παρέδωσαν αρκετά στοιχεία.

Ο «τίγρης» φάνηκε να εντυπωσιάζεται περισσότερο από την πολύ μικρή απόσταση μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου, θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο γήπεδο η ώθηση που θα παίρνει η ομάδα από τον κόσμο της και αντίστοιχα η πίεση προς τον αντίπαλο θα είναι τεράστια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στη βάση του, δίχως-σύμφωνα με πληροφορίες-κάποια οριστική συμφωνία με τους αρχιτέκτονες ή την κατασκευαστική εταιρεία που δημιούργησαν το «στολίδι» της Γιουβέντους, κάτι που όμως δεν αποκλείεται να γίνει στο μέλλος. Τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί κι άλλα γήπεδα της Ευρώπης που είναι σύγχρονα και λειτουργικά για να πάρει κι άλλες ιδέες για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο μεταξύ, οι τοπογραφικές μελέτες συνεχίζονται τόσο στο οικόπεδο της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ, όσο και στο προπονητικό κέντρο των Σπατών. Μάλιστα στο τελευταίο ήδη άρχισαν τα έργα για τη βελτίωση του χλοοτάπητα (υπό το βλέμμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς), ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και τρίτου γηπέδου, που προορίζεται για να προπονούνται οι «μικροί» της ομάδας.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι κινήσεις για το γήπεδο του Ελληνικού, που θα αποτελέσει την προσωρινή έδρα της ΑΕΚ για τουλάχιστον δύο χρόνια. Πρώτο μέλημα είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου σε τουλάχιστον 20.000, καθώς επίσης και κάποια βελτιωτικά έργα στον αγωνιστικό χώρο και τις εγκαταστάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζουν τα πλάνα για Μανωλά!!

Το ενδεχόμενο να πουλήσουν τον Κώστα Μανωλά σκέφτονται έντονα στον Ολυμπιακό, όπως αποκαλύπτει η SportDay. Ο λόγος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από συλλόγους του εξωτερικού.

Αλλάζουν τα πλάνα για Μανωλά
Ούτε το σκέφτονταν πριν από περίπου έναν μήνα στον Ολυμπιακό να παραχωρήσουν τον Κώστα Μανωλά.

Σύμφωνα με τους Πειραιώτες, ο 22χρονος στόπερ μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο θα αποτελούσαν το δίδυμο στην άμυνα την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων και – σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay – τα δεδομένα τείνουν να αλλάξουν.

Μέχρι στιγμής κρούση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχει κάνει η Μονακό, ενώ την περίπτωση του Μανωλά φαίνεται πως «γλυκοκοιτάζει» και η Σάλκε για αντικαταστάτη του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Ακόμη και η Λίβερπουλ φέρεται να παρακολουθεί στενά τον νεαρό αμυντικό και όλα αυτά δείχνουν πως το καλοκαίρι προμηνύεται ενδιαφέρον για τον διεθνή στόπερ.

Οι «μνηστήρες» για εκείνον είναι πολλοί και ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τους δικούς του όρους την ενδεχόμενη πώληση του παίκτη.

Δηλαδή, αν φτάσει στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας μία πρόταση της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, τότε οι νταμπλούχοι δεν θα το πολυσκεφτούν…
Πηγή: sport-fm.gr

Αλαφούζος: «Θα πάρουμε άδεια 100%»

Απόλυτα βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει την αδειοδότηση εμφανίστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Πού στηρίζει τη σιγουριά του.

Αλαφούζος: «Θα πάρουμε άδεια 100%»
Τη βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει σε δεύτερο βαθμό το σκόπελο της αδειοδότησης εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας σε συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε χθες επαφές με τράπεζες και την Εφορία, προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ενώ είχε συνεργασία με τους κ.κ. Παναγόπουλο και Στάμο, καθώς και με τους νομικούς της ομάδας.

Ένα σενάριο θέλει τον Γιάννη Αλαφούζο να καλύπτει ο ίδιος την εγγυητική επιστολή που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού, ωστόσο από τη διοίκηση της ΠΑΕ δεν διαρρέεται τίποτα επί της παρούσης.Πηγή: sport-fm.gr

Μίλησε με Μοσκέρα!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Πέδρο Μοσκέρα, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Ο 25χρονος μέσος φεύγει από τη Ρεάλ, δεν υπολογίζεται στη Χετάφε και μίλησε πρόσφατα με τον Μίτσελ.

Μίλησε με Μοσκέρα
Στη Χετάφε θα επιστρέψει… προσωρινά ο Πέδρο Μοσκέρα, αφού στη Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισαν ότι δεν τον χρειάζονται για την επόμενη σεζόν.

Ο 25χρονος χαφ αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη «βασίλισσα» και χθες ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του ισπανικού συλλόγου, Αλμπέρτο Τορίλ, ανακοίνωσε ότι είναι ένας από τους (15!) παίκτες που δεν υπολογίζονται εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο, ούτε στην άλλη ομάδα της Μαδρίτης δεν υπολογίζεται ο Ισπανός μέσος, ο οποίος – σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα – βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, οι Ισπανοί αποκαλύπτουν πως ο Μίτσελ έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Μοσκέρα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί πριν από δύο χρόνια στη Χετάφε.

Τότε ο 25χρονος παίκτης είχε παίξει σε 21 ματς με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο και είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, όμως μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις.

Το συμβόλαιό του με τη μαδριλένικη ομάδα λήγει του χρόνου, όμως δεν υπολογίζεται εν όψει της νέας σεζόν και μέχρι στιγμής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο η Εσπανιόλ.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε σε 37 αγώνες της Segunda Division, έχοντας δύο γκολ και τρεις ασίστ στο ενεργητικό του.

Παράλληλα, οι Ισπανοί υποστηρίζουν πως ο Τζόναθαν ντος Σάντος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Επίσης, αναφέρουν πως ο Μεξικανός χαφ βρίσκεται σε επαφή με τον Μίτσελ και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να σημειωθούν εξελίξεις. Ωστόσο, ίσως να αποτελέσει πρόβλημα το υψηλό κασέ του, αφού αυτή τη στιγμή στην Μπαρτσελόνα αμείβεται με 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως. Πηγή: sport-fm.gr

Συναντήθηκε με Πλατινί ο Σαρρής!!

Συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας.

Συναντήθηκε με Πλατινί ο Σαρρής
Ο κ. Σαρρής, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και τον Β' αντιπρόεδρο, Γιώργο Βούρβαχη θα λάβει μέρος στο 37ο Τακτικό Συνέδριο των Ομοσπονδιών-μελών της UEFA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική πρωτεύουσα την Παρασκευή (24/5).

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τον ομόλογό του της UEFA και συζήτησε με αυτόν για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκτός του Πλατινί, ο κ Σαρρής συναντήθηκε και με άλλους αξιωματούχους της UEFA, ενώ παρακολούθησε και τον τελικό του Champions League γυναικών που φιλοξενήθηκε στο «Σταμφορντ Μπριτζ» και βρήκε τη Βόλφσμπουργκ να επικρατεί 1-0 της Λιόν και να κατακτά το τρόπαιο.Πηγή: sport-fm.gr

MVP του δευτέρου γύρου ο Γιάνκοβιτς!!

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του δευτέρου γύρου της Α1.

MVP του δευτέρου γύρου ο Γιάνκοβιτς
Σε… κυανέρυθρα χέρια κατέληξε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του δευτέρου γύρου στην Α1. Μετά το Νίκο Παππά, που πήρε τον τίτλο αυτό για τον πρώτο γύρο, παίκτης του Πανιωνίου, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, πρώτευσε σε προτιμήσεις για το δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου.

Ο φόργουορντ της ομάδας της Νέας Σμύρνης συγκέντρωσε έξι ψήφους (από τους 33 που κατατέθηκαν από εκπροσώπους των ΜΜΕ) αφήνοντας πίσω του με 5 τον συμπαίκτη του Νίκο Παππά και τους Νίκο Λιακόπουλο του Πανελευσινιακού και Τερέλ Στόγκλιν του Ηλυσιακού.

Αναλυτικά οι ψήφοι:

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Πανιώνιος) 6
Νίκος Παππάς (Πανιώνιος) 5
Νίκος Λιακόπουλος (Πανελευσινιακός) 5
Τερέλ Στόγκλιν (Ηλυσιακός) 5
Κέβιν Πάλμερ (ΚΑΟΔ) 3
Μπρεντ Πέτγουεϊ (Ρέθυμνο AEGEAN) 2
Καλίστας Εζιούκου (Πανελευσινιακός) 1
Μαρκ Κάρτερ (Ρέθυμνο AEGEAN) 1
Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Άρης) 1
Μουχάμεντ Φαγιέ (Ίκαρος) 1
Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) 1
Έρικ ΜακΚόλουμ (Απόλλων Π.) 1
Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός) 1Πηγή: sport-fm.gr

«Ήταν μια κακιά στιγμή με τον Γκάλη»

Τη δική του διάσταση για το επεισόδιο με τον Νίκο Γκάλη που σηματοδότησε και το τέλος της καριέρας του «γκάνγκστερ» έδωσε ο Κώστας Πολίτης.

«Ήταν μια κακιά στιγμή με τον Γκάλη»
«Πήρα μια απόφαση σε εκείνο το παιχνίδι. Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ότι ο παίκτης, ακολουθεί την οδηγία του προπονητή. Έπεσαν στη μέση άλλοι άνθρωποι και ο Νίκος πήρε την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ, ενώ δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση από εμένα τουλάχιστον. Πιστεύω ότι ήταν μια κακιά στιγμή, μια παρόρμηση που οδήγησε τον Γκάλη σε αυτή την απόφαση», είπε ο Κώστας Πολίτης για εκείνη τη βραδιά μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» στην τηλεόραση του «Alpha»..
Πηγή: sport-fm.gr

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…!!

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ικάρου Καλλιθέας με 78-62, έκανε το 2-0 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα των play offs της Α1 μπάσκετ.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…
Χωρίς να δυσκολευτεί και παίζοντας καλό μπάσκετ ανά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ικάρου στην Καλλιθέα με 78-62, στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά των play offs της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 στη σειρά και πέρασαν στην τετράδα όπου και θα τεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή του Άρης-Πανιώνιος.

Πολύ καλά δείγματα σε ακόμα ένα ματς από τον Κάρι που πήρε φωτιά από τα 6,75μ. Ξεχώρισαν ακόμα για το «τριφύλλι» οι Σχορτσανίτης και Γκιστ.


Το ματς

Μέτριο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό που δυσκολεύτηκε κόντρα στην άμυνα των φιλοξενούμενων υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη. Αποτέλεσμα της κακής –ποιοτικά- αρχής το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα (6-6 στο πρώτο πεντάλεπτο). Η επιθετική δυστοκία των «πράσινων» συνεχίστηκε δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να τρέξουν επιμέρους 12-2 για το +10, 18-8. Μείωσαν προσωρινά οι φιλοξενούμενοι (18-13) με τον Ίκαρο ωστόσο να καταφέρνει να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα 9 πόντων (23-14).

Δυναμικά επέστρεψε στο παρκέ το «τριφύλλι». Κράτησε στο μηδέν τους παίκτες του Καλαφατάκη για περίπου τρία λεπτά και με τον Κάρι να πετυχαίνει τρία συνεχόμενα τρίποντα και επιμέρους 13-4 πέρασε μπροστά, 27-29. Ο Παναθηναϊκός δεν εφησύχασε. Συνέχισε να πιέζει στην άμυνα για να οδηγηθεί τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με +9 (32-41).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με σαφή την πρόθεση να βάλει την μπάλα στο ζωγραφιστό και να παίξει με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο διεθνής σέντερ δεν είχε αντίπαλο κοντά στο καλάθι από όπου και σκόραρε σχεδόν κατά βούληση. Οι παίκτες του Αργύρη έφτασαν την υπέρ του διαφορά και στους 13 πόντους (42-55), με τον Γκίμπσον να μειώνει σε 49-59 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Μπορεί με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Ίκαρος να έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα (52-59) και οι «πράσινοι» να έμειναν άποντοι για περισσότερα από τρία λεπτά, όμως τελικά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πήραν… μπροστά. Με τον Γκιστ μπροστάρη στην επίθεση, έφτασαν ακόμα και στο +23 (55-78), με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο τέλος σε 62-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 32-41, 49-59, 62-78

Ίκαρος Καλλιθέας (Καλαφατάκης): Στρναντ, ΜακΝάιτ, Βρκιτς 15 (2), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 12 (2), Γκίμπσον 15 (10 ασίστ), Γιαννακίδης 9 (3), Αγαδάκος 1, Μήτσιαλος 2, Σίμτσακ, Αλάμπι 8, Θεολογίτης

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 21 (8 ριμπάουντ), Μπράμος, Κάρι 15 (5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Ματσιούλις 9 (2), Διαμαντάκος, Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 6, Διαμαντίδης 5 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκιστ 15 (1), Γκουίν 2 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης. Πηγή: sport-fm.gr

Ιωαννίδης: «Είπα στον Διαμαντίδη να πάει στον Παναθηναϊκό»

Στην αποκάλυψη πως συμβούλεψε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πάει στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ιωαννίδης: «Είπα στον Διαμαντίδη να πάει στον Παναθηναϊκό»
Ο πρώην προπονητής και επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του «Alpha» και αποκάλυψε πως πρότεινε τους «πράσινους» αφού εκείνη την εποχή ήταν ο πλέον οργανωμένος σύλλογος του ελληνικού μπάσκετ.

«Εγώ πιστεύω ότι ο Διαμαντίδης μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ. Όταν ήμουν στην Εθνική με ρώτησε που να πάει. Του απάντησα ότι είναι ο καλύτερος και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Εκείνη την εποχή, βέβαια, πιο οργανωμένη ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός και του είπα να πάει εκεί», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Γιάννη Ιωαννίδη.

Πηγή: sport-fm.gr

Σε δίκη παραπέμπονται επτά οπαδοί της Ραπίντ για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ!!

Στο εδώλιο πέντε Αυστριακοί, ένας Πολωνός κι ένας Κροάτης.

Σε δίκη παραπέμπονται επτά οπαδοί της Ραπίντ για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν επτά οπαδοί της αυστριακής Ραπίντ Βιέννης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από τον ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας τους κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για πέντε Αυστριακούς, έναν Πολωνό κι έναν Κροάτη, ηλικίας 18 έως 31 ετών, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού και κατά περίπτωση για κατοχή και χρήση βεγγαλικών, αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Είχαν συλληφθεί στη διάρκεια του αγώνα (για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ), αφού πρώτα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απομονώσουν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και μία μάσκα φουλ-φέις.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί αφορούσε και την κακουργηματική πράξη της έκρηξης (για ρίψη βόμβας μολότοφ), αδίκημα που στρεφόταν κατ' αγνώστου, αλλά από την ανάκριση δεν ταυτοποιήθηκε ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης.

Όλοι τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης. Οι έξι απ' αυτούς με χρηματική εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ ο καθένας και ο έβδομος άνευ όρων. Απολογούμενοι, δικαιολόγησαν τη ρίψη των φωτοβολίδων προς τους γηπεδούχους οπαδούς, λέγοντας ότι ήταν σε άμυνα, καθώς, όπως υποστήριξαν, φοβήθηκαν βλέποντας το πλήθος να κινείται προς το μέρος τους.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε γι' αυτά τα επεισόδια από την ΟΥΕΦΑ με τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: newsbeast.gr

Νέο κόμμα από την Άννα Διαμαντοπούλου!!

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Νέο κόμμα από την Άννα Διαμαντοπούλου
Σε διεργασίες για την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος συμμετέχει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, όπως αποκαλύπτει η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ.

Η κυρία Διαμαντοπούλου κλείνει οριστικά την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή της.

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει» δηλώνει χαρακτηριστικά, δίνοντας τέλος σε μία σχέση περίπου 40 ετών και έπειτα από δυσάρεστα γεγονότα, που της επιφύλαξε ο τελευταίος χρόνος: από τη μη εκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του 2012 έως την αθεράπευτη κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σημειωτέον ότι η κυρία Διαμαντοπούλου είναι επικεφαλής στο think tank «Δίκτυο», που προωθεί το διάλογο για την κεντροαριστερά.

Πάντως, η πρώην υπουργός εκπλήσσει στη συνέντευξή της και με την άποψη που εκφράζει ότι πρέπει να αποχωρήσει η τρόικα από την Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

FC: Η τελευταία ζεμπεκιά του Γιοβάνοβιτς!!

Επιστρέφοντας στο ένδοξο παρελθόν, το μίζερο παρόν σου αποκτά μια ελπίδα για το μέλλον.

FC: Η τελευταία ζεμπεκιά του Γιοβάνοβιτς
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρηγοριά στους δύσκολους καιρούς, από την επιστροφή στο παρελθόν: αυτή σου δίνει κουράγιο, αυτή σε κάνει να νιώθεις μια αίσθηση ασφάλειας, διότι «τότε ήταν όλα καλύτερα»: είχαμε λεφτά, περνάγαμε καλά, βγάζαμε γούστα. Παντού, στην καθημερινότητά μας, στη διασκέδαση, στις διακοπές, στις γκόμενες, στο ποδόσφαιρο.

Αααααχ, το ποδόσφαιρο... Με τον Ριβάλντο και τον Σισέ του, τον Πάμπλο τον Γκαρσία του και τον Γκαλέτι του, τον Μέλμπεργκ του και τον Ζιλμπέρτο του. Τότε που πηγαίναμε στα ίσια και χτυπάγαμε παιχταράδες, που έτρεχε κόσμος στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ή το «Ελ. Βενιζέλος», που δίναμε μάχη για το ποιος θα περάσει πρώτος το κασκόλ της ομαδάρας στο λαιμό του παιχταρά - κι ας είχε 35 βαθμούς Κελσίου. Τώρα ποιος να πάει στο αεροδρόμιο; Παιχταράδες δεν έρχονται, θες και μπόλικη βενζίνη να πας μέχρι εκεί, διόδια, άσε καλύτερα...

Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα και την καταχνιά, μόνο μερικά ονόματα μπορούν να αγγίξουν σαν βάλσαμο της ψυχούλα μας. Ονόματα που έπαιζαν και παλιότερα, εκείνες τις ωραίες ποδοσφαιρικές εποχές με τα πολλά λεφτά, τα κότερα και τα λίαρ τζετ που τους έφερναν. Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς είναι το ένα: παλιός, καλός φίλος, που έχει γεμίσει δεκάδες πρωτοσέλιδα πράσινου και κόκκινου χρώματος, επανέρχεται στο προσκήνιο για μια τελευταία ζεϊμπεκιά. Στα 33 πλέον ο Σέρβος, δεν πρόκειται να ξαναπρωταγωνιστήσει σε ελληνικά πρωτοσέλιδα, αλλά θα το κάνει αυτό το καλοκαίρι για μερικές μέρες ή εβδομάδες ακόμα με συνέπεια και τιμιότητα. Με χαρά είδα άλλους τρεις παλιούς, καλούς φίλους στα κόκκινα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής: Αϊμάρ, Ροζίτσκι, Αρσάβιν. Ναι, υπάρχει τελικά ελπίδα!

Έχει σημασία αν θα έρθει κανένας τους ή αν θα έρθουν όλοι μαζί; Καμία απολύτως. Η ελπίδα και η προσδοκία έχουν μόνο σημασία, το όνειρο και η λαχτάρα. Αυτά μένουν στο τέλος της μέρας κι ας μην έχεις πάει στο αεροδρόμιο κι ας «βολεύεσαι» τελικά με την επιστροφή του τάδε δανεικού ή την απόκτηση του δείνα παιχταρά που έβγαλε μάτια με την ομάδα του και θα κάνει «πυραυλοκίνητο τον Θρύλο». Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αγαπήθηκαν παράφορα παρόλο που δεν ήρθαν - για την ακρίβεια αγαπήθηκαν επειδή ακριβώς ΔΕΝ ήρθαν. Όπως αγαπήθηκε κι ο Σούκερ, ο Σαβιόλα, ο Βερόν, ο Χάτζι, ο Νιλμάρ, ο Πιζάρο (και ο ένας και ο άλλος), ο Ελγκέρα, ο Βάγκνερ Λοβ και τόσοι άλλοι. Κι όπως θα είχαν αγαπηθεί και διάφοροι άλλοι, αν δεν είχαν έρθει τελικά, όπως ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, ο Μασάντο, ο Μπίστσαν, ο Μακούν...

Πηγή: sport-fm.gr

Μπαγερν- Ντόρτμουντ: Η ανάλυση!!

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για τον μεγάλο τελικό του Champions League

Μπαγερν- Ντόρτμουντ: Η ανάλυση
Χαίρετε κύριοι,

Ολόκληρος ο πλανήτης είναι έτοιμος για το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Δύο Γερμανικές ομάδες, δύο καλοδουλεμένες μηχανές, θα αναμετρηθούν με στόχο να κατακτήσουν την πιο σημαντική κούπα σε διασυλλογικό επίπεδο. Σε αυτήν τη μάχη για εμένα υπάρχει φαβορί. Είναι δεδομένο πως ότι και να γίνει στο Γουέμπλεϊ οι Βαυαροί έχουν δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Πήραν τα σκήπτρα από τη Μπαρτσελόνα και ετοιμάζονται για τη δική τους αυτοκρατορία. Βλέπεται, η φετινή Μπάγερν έκανε φανερό πως παρότι έχει βρεθεί σε τρεις τελικούς στα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι η δύναμη που έρχεται. Έβγαλε στοιχειά στο παιχνίδι της που την κάνουν να φαντάζει ικανή να κυριαρχήσει την επόμενη πενταετία.

Για να μιλήσουμε με σιγουριά θα χρειαστεί να δούμε τι προτίθεται να αλλάξει ο Γκουαρντιόλα από την ημέρα που θα αναλάβει. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του όταν έδινε τα χέρια με τη διοίκηση της ομάδας, όμως σήμερα έχουν αντιληφθεί οι πάντες πως αυτό το δημιούργημα χρειάζεται συντήρηση και όχι ριζικές αλλαγές. Για την ακρίβεια βλέπουμε μια ομάδα χωρίς τρωτά σημεία. Προσπαθώντας σε μια αρχική ανάλυση, πριν από την έναρξη του τελικού να δούμε που μπορεί να χτυπήσει ο Κλοπ, παρατηρούμε πως η διοίκηση με τις τρεις μεταγράφηκες κινήσεις που έκανε το περασμένο καλοκαίρι κάλυψε τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν.

Τα περασμένα χρόνια όταν γινόταν μια ποδοσφαιρική ανάλυση για τη Μπάγερν εστιάζαμε στα αμυντικά της προβλήματα. Εκεί άλλωστε την είχε χτυπήσει ο Μουρίνιο στον τελικό του 2010 στο Μπερναμπέου. Η τεράστια αγωνιστική βελτίωση του Αλάμπα, έκλεισε τα τελευταία δυο χρόνια την αχίλλειο πτέρνα στα αριστερά και σε συνδυασμό με τον διασκελισμό και τις επιθετικές αρετές που έχει, έδωσε ακόμα ένα όπλο στην ανάπτυξη. Θυμάμαι πως στον περσινό τελικό με την Τσέλσι η απουσία ενός στόπερ με καλή πρώτη πάσα και ενός πραγματικά σκληρού εξαριού, έκανε στην αρχική τουλάχιστον ανάγνωση να μοιάζει ευάλωτη η Μπάγερν στο κέντρο της άμυνάς της. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε ο ποιοτικός αριστεροπόδαρος Ντάντε με 5 εκατομμύρια ευρώ και έγινε η επένδυση των 40 εκατομμυρίων ευρώ με τον Μαρτίνεθ.

Μπορεί να φαντάζει και να είναι υπερβολικό να δίνει 40 εκατομμύρια ευρώ για ποδοσφαιριστή που οι αρετές του είναι ανεπτυγμένες κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και τελειώνει πολύ σπάνια φάσεις, είτε δημιουργικά είτε σαν εκτελεστής, αλλά η αλήθεια είναι πως ήρθε και κούμπωσε πάνω σε μια μεγάλη αδυναμία της Μπάγερν. Με το δίδυμο Μπόατενγκ, Ντάντε το θέμα του να βγει με σωστό τρόπο η μπάλα από την άμυνα έχει λήξει. Εδώ μιλάμε για ένα αρκετά γρήγορο αμυντικό δίδυμο που μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία μέσα και έξω από την περιοχή.

Φυσικά όπως για οποιοδήποτε κεντρικό δίδυμο στον κόσμο το πιο σημαντικό και γι’ αυτούς είναι η λειτουργία της υπόλοιπης ομάδας να βοηθά ώστε να μην χρειάζεται να παλέψουν με τα κύματα. Και η αλήθεια είναι πως είναι τόσο άρτια η αμυντική λειτουργία της Μπάγερν την ώρα που προσπαθεί να χτίσει από τη δική του άμυνα επίθεση ο αντίπαλος τους που οι Ντάντε, Μπόατενγκ χρειάζεται να μαζέψουν τα ψίχουλα που θα περισσέψουν. Ο Μαρτίνεθ έχει κουμπώσει σε ένα σύνολο που ήθελε ακριβώς έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Μιλάμε για ένα εξελιγμένο βελτιωμένο μοντέλο Μπούσκετς. Η Μπάγερν παίρνει ανάπτυξη από τους δύο μπακ, από τους Ρόμπεν, Ρίμπερι και φυσικά από τους Σβαϊστάιγκερ, Μίλερ. Μια ομάδα που έχει τόσους παίκτες να λειτουργούν με επιθετική σκέψη χρειάζεται κάποιος να τους καλύπτει και να ξέρει που πρέπει να βρίσκεται τακτικά όταν χάνεται η μπάλα.

Γι’ αυτήν τη δουλειά ο Μαρτίνεθ αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Δεν ξέρω αν αξίζει 40 εκατομμύρια ευρώ αλλά η μεταγραφή του έκανε τη Μπάγερν από μια πολύ καλή ομάδα να φαντάζει ανίκητη. Φυσικά όπως είπαμε βοήθησε ο Ντάντε αλλά και η μεταγραφή του Μάτζουκιτς. Ο Κροάτης στοίχησε 13 εκατομμύρια ευρώ και πραγματικά χαίρεσαι να τον βλέπεις.

Έδωσε ακριβώς ότι έλειπε από την επίθεση της Μπάγερν. Στα 27 του χρόνια ανέβηκε στο πιο υψηλό επίπεδο και απέδειξε πως εδώ ανήκει. Για την ακρίβεια απέδειξε σε όλους πως ακόμα υπάρχει χώρος για τους καθαρούς στράικερ σε υψηλό επίπεδο αλλά η θέση παίζεται με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Δεν περιμένουμε να μας φτιάξουν οι συμπαίκτες μας παιχνίδι αλλά παλεύουμε εμείς για να τους ελευθερώσουμε. Δουλεύουμε εντατικά ώστε στο παιχνίδι να είμαστε σε θέση να πρεσάρουμε όταν προσπαθεί να βγάλει ο αντίπαλός μας τη μπάλα από την άμυνα.

Ο Μάτζουκιτς έδωσε ακριβώς ότι δεν είχε ο Γκόμεζ. Δηλαδή διαρκής συμμετοχή στο παιχνίδι, αρχικό πρέσινγκ στους αντίπαλους στόπερ, που δίνει το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να πρεσάρουν ψηλά και να χτίσουν παγίδες. Και εδώ ερχόμαστε στο αουτσάιντερ του τελικού. Ο Κλοπ φυσικά γνωρίζει τη Μπάγερν καλύτερα από οποιοδήποτε προπονητή στον κόσμο, καθώς μαζί της παλεύει και η αλήθεια είναι πως τα έχει καταφέρει περίφημα για να διεκδικήσει όλους του τους στόχους. Είναι ίσως ο μόνος προπονητής στον κόσμο που έχει δημιουργήσει μια ομάδα που μπορεί να ακολουθήσει σε ρυθμό τη Μπάγερν.

Στα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League είδαμε την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς και τις Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και στα δύο παιχνίδια να καταρρέουν από το ασφυκτικό πρέσινγκ και από την ενέργεια για 90 λεπτά που έβγαζαν με μπάλα και χωρίς οι παίκτες του Χάινκες. Το όπλο του Κλοπ είναι πως φαινομενικά ο ίδιος έχει χτίσει ένα σύνολο που στηρίζεται στην ενέργεια. Η αλήθεια όμως είναι πως σε αντίθεση με την πολεμική μηχανή της Μπάγερν που μοιάζει άτρωτη, αυτή της Ντόρτμουντ έχει αδυναμίες. Δηλαδή ο Χάινκες ξέρει που να χτυπήσει. Είναι δεδομένο πως αν οι Χούμελς, Σούμποτιτς απομονωθούν από την υπόλοιπη ομάδα θα λυγίσουν, θα κάνουν λάθη στο πρέσινγκ της Μπάγερν, θα χάσουν μάχες στην περιοχή τους. Οπότε θα χρειαστούν όπως έγινε και στο Μπερναμπέου μετά το 15ο λεπτό, ο Μπέντνερ να παίξει κοντά τους. Περιμένω δηλαδή από τον Μπέντνερ να παίρνει βάθος, να βρίσκεται περισσότερο κοντά στους Χούμελς, Σούμποτιτς, παρά στους Γκουντογκάν, Γκροσγκρόιτς.

Για να υπάρχει συνοχή και να μην αφήσει αποστάσεις μεταξύ των γραμμών αυτή η τακτική αλλαγή αναγκαστικά θα κρατήσει πιο πίσω όλες τις γραμμές της Ντόρτμουντ. Περιμένω έναν τελικό με τη Μπάγερν να έχει την κατοχή και να ψάχνει να βρει το πώς θα ανοίξει την άμυνα της Ντόρτμουντ. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως δεν θα είναι το ίδιο εύκολο το έργο της όπως στα δύο παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα. Δεν θα αρκεί δηλαδή ένα κλέψιμο για να βγει επίθεση καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο αμυντικό σχέδιο.

Ο Χάινκες σίγουρα θα χτυπήσει όπως έκανε και ο Μουρίνιο στο Μπερναμπέου πάνω στον Σμέλτσερ. Ο Ζοσέ έβγαζε τον Ιγκουαίν στην πλευρά του και προσπαθούσε να δημιουργήσει τρίγωνο και αυτοματισμούς με τους Μόντριτς, Ντι Μαρία. Ο Χάινκες θα πάει με το σύνηθες τρόπο ανάπτυξης, δηλαδή ακούμπημα της μπάλας στον Ρόμπεν και με την κλασική κίνηση overlap του Λαμ. Πολλές φορές περιμένω όταν έχει τη μπάλα ο Ρόμπεν να συγκλίνει από την πλευρά του και ο Ρίμπερι για να χτίσουν επιθέσεις πάνω στην αδύναμη πλευρά της Ντόρτμουντ.

Ο Κλοπ δεν έχει κάπου συγκεκριμένα να στοχεύσει. Η λογική λέει πως θα πάει σε ένα παιχνίδι αντιμετώπισης της Μπάγερν, θα χρειαστεί σίγουρα η ομάδα του να σταθεί τυχερή γιατί όσο και να λειτουργήσει το πλάνο του η Μπάγερν ευκαιρίες θα βγάλει. Θα πρέπει οι παίκτες του να πηγαίνουν δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες γιατί με το που κερδίζουν μια μάχη στο χώρο του κέντρου οι Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ κυρίως, αλλά και οι υπόλοιποι, με δύο διασκελισμούς παίρνουν αβαντάζ από τον αντίπαλο και δημιουργούν επίθεση πάνω σε άμυνα που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε ανισορροπία.

Μεγάλο κλειδί για τον Κλοπ θα είναι ο Ρόις. Θα χρειαστεί η δική του ακριβή μεταγραφή να πάει καλά στο ματσαπ με τον Λαμ να τον φοβίσει και να τον κρατήσει χαμηλά. Αν γίνει αυτό στερεί από τη Μπάγερν το πιο αυτοματοποιημένο πλάνο ανάπτυξης που έχει και θα την οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις που μπορεί να την αποσυντονίσουν. Σίγουρα ο Κλοπ σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους προπονητές έχει το πλεονέκτημα πως ξέρει την Μπάγερν καλύτερα από οποιονδήποτε. Καθώς απέναντι της διεκδικεί όλους τους τίτλους και μέχρι την περσινή σεζόν τα είχε καταφέρει περίφημα.

Εκτός από τα δυο σερί πρωταθλήματα απέναντι στους βαυαρούς μέτραγε και πέντε σερί νίκες. Όμως επαναλαμβάνω πως οι τρεις μεταγραφές του καλοκαιριού έκαναν την Μπάγερν να φαντάζει άτρωτη και αυτό το έχει βιώσει καλά ο Κλοπ. Για εμένα πάντως είναι ξεκάθαρο πως πάμε σε έναν τελικό με ένα μεγάλο φαβορί και για να γλιτώσει η Ντόρτμουντ και να πάρει το κύπελλο θα χρειαστεί οι παίκτες του Κλοπ να κάνουν αγωνιστική υπέρβαση και ταυτόχρονα να αποδειχθούν τυχεροί.

Χαιρετώ
Πηγή: sport-fm.gr

Κι εσύ εδώ;

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και... μιλούσαν την ίδια γλώσσα για να ρωτήσουν τον αντίπαλο: "Κι εσύ εδώ;"

Κι εσύ εδώ;
Μοιάζει σαν να τσακώνεσαι με τον μικρό σου αδερφό, αλλά και σαν να πηγαίνεις ταξίδι στο εξωτερικό με την εκνευριστική θεία σου απ’ το χωριό. Το αδερφάκι οπωσδήποτε θα το ξαναδείς για να πάρεις το αίμα σου πίσω, ή να το… γλεντήσεις (ανάλογα με το αποτέλεσμα) αλλά η θεία θα σου στερήσει την ευκαιρία για νέες εμπειρίες.

Όπως και να το κάνουμε, το να φτάνεις στον τελικό του Champions League και να συναντάς… συμπατριώτη σου, είναι τόσο ευχάριστο, όσο και εκνευριστικό. Γιατί στην περίπτωση νίκης η ικανοποίηση θα είναι διπλή. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευκαιρία για εκδίκηση δεν θα αργήσει.

Η πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, που δυο ομάδες απ’ την ίδια χώρα έφτασαν στον τελικό μαζί, ήταν το 2000 στη Γαλλία, την πρώτη χρονιά της μετονομασίας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου σε Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια με 3-0, έναντι της Βαλένθια, ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν φυσικά εντυπωσιακή.Στον τελικό του 2002 στο Μάντσεστερ ήρθε η σειρά ιταλικού εμφυλίου. Μίλαν και Γιουβέντους βρέθηκαν στον τελικό, χωρίς να καταφέρουν να δώσουν τέλος στη… μάχη στην κανονική διάρκεια του ματς. Το 0-0 τους έστειλε στα πέναλτι και οι αποκρούσεις του Ντίντα έδωσαν στην Μίλαν το 6ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.Η ώρα για την Αγγλία ήρθε στον τελικό του 2008, όταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι τσέκαραν μαζί το εισιτήριο για τον τελικό.

Κι αυτό το ματς χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι, με τους κόκκινους να πανηγυρίζουν τελικά μετά από απόκρουση του Φαν ντε Σαρ, στο πέναλτι του Ανελκά.

Η απώλεια του τίτλου για την Τσέλσι έφερε μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα, με κάποιους παίκτες να… κατηγορούνται από συμπαίκτες τους, άλλους να παραπονιο