Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πολλαπλά «χτυπήματα»

Δεν περιορίζεται στους Φάλκενμπουργκ και Μπαϊράμι ο Παναθηναϊκός. Σε καλό δρόμο η μεταγραφή του Μπεργκ, ανοιχτό παραμένει του Ντελαπλάς, υπό… εξέταση ο Μπόρεκ, χαλάει του Φυτανίδη.

Πολλαπλά «χτυπήματα»
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με συντονισμένες κινήσεις την προσπάθεια ενίσχυσής του. Πέραν του κλεισμένου Εμίρ Μπαϊράμι που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για τις υπογραφές, αλλά και τον Έρικ Φάλκενμπουργκ, που αποτελεί τον εκλεκτό του Γιάννη Αναστασίου για τη θέση του μεσοεπιθετικού, οι «πράσινοι» χτυπούν και σε άλλα μέτωπα.

Από πλευράς ΠΑΕ διαρρέεται αισιοδοξία για την περίπτωση απόκτησης του Μάρκους Μπεργκ από το Αμβούργο. Η διαφορά με τον Σουηδό φορ, που έχει μεν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο αλλά η ομάδα του τον αφήνει ελεύθερο, έχει μειωθεί σημαντικά και οι πιθανότητες να κλείσει η μεταγραφή είναι αρκετές. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, καθώς στόχος του «τριφυλλιού» είναι η μεταγραφή επιθετικού να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στους Ζονατάν Ντελαπλάς και Τομάς Μπόρεκ, δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στις δύο υποθέσεις. Ο 27χρονος Γάλλος μέσος μένει ελεύθερος από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ αλλά έχει αρκετές προτάσεις, ενώ τον 27χρονο Τσέχο χαφ της Ντούκλα Πράγας θέλουν να τον τσεκάρουν εκ νέου (ο Νίκος Νταμπίζας θα δει την Κυριακή το ματς με τη Μλάντα Μπόλεσλαβ) προτού ληφθεί απόφαση για την περίπτωσή του. Επιπλέον πρόβλημα για τη μεταγραφή του Μπόρεκ αποτελεί ότι η τσεχική ομάδα αξιώνει 150-200 χιλ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Σε ναυάγιο οδεύει η απόκτηση του Σωκράτη Φυτανίδη. Ο στόπερ που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο απομακρύνεται, καθώς αφενός μεν δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του στα επίπεδα που μπορεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός, αφετέρου περιμένει κάποια καλύτερη πρόταση από το εξωτερικό. Δύσκολα θα προχωρήσει και η λύση του Βαγγέλη Μόρα, καθώς έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την Ελλάς Βερόνα και επιθυμία των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Σίγουρος για παραμονή από τα υπάρχοντα στόπερ του Παναθηναϊκού είναι μόνος ο Τριανταφυλλόπουλος, αφού Μπουμσόνγκ και Βελάσκες είναι στην έξοδο, ενώ πιθανή είναι και η αποχώρηση του Πίντο. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση-πάντως-θα αποκτηθούν μόνο δύο κλασικοί κεντρικοί αμυντικοί, ενώ ως λύση ανάγκης για τη θέση θα λογίζεται και ο… Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: