Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο Μανωλάς πόσο να κάνει;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναρωτιέται στο blog του στο gazzetta με τι ποσό θα μπορούσε να κοστολογηθεί μία μεταγραφή του Μανωλά σε σχέση με δύο άλλες μεταγραφές.
Διαβάζω στα ρεπορτάζ από το εξωτερικό πληροφορίες για τους Έλληνες διεθνείς στόπερ.
Ο Παπασταθόπουλος, λέει, πωλείται από τη Βέρντερ στην Ντόρτμουντ με 10 εκ. Ευρώ-νομίζω πως αυτό θα γίνει.
Ο Παπαδόπουλος (Κυριάκος), λέει, πωλείται από τη Σάλκε στη Λίβερπουλ με 14 εκ. Ευρώ-γι΄ αυτό ακόμη δεν ξέρω.
Μακάρι για τα δύο παιδιά να κάνουν κι άλλα βήματα μπροστά στην καριέρα τους. Είναι πραγματικά καλοί παίκτες και το αξίζουν.
Απλά εγώ αναρωτιέμαι: Αν αυτοί οι δύο Έλληνες διεθνείς, «πάνε» στα 10 και στα 14 εκ. Ευρώ οι μεταγραφές τους, του Μανωλά πόσο πρέπει να πάει; Δεν μπορεί να ζητήσει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον 7 εκ. Ευρώ για να τον δώσει, αν βέβαια όπως ακούγεται υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι;
Οκέϊ, δεν παίζει στην Μπουντεσλίγκα ο Μανωλάς, στην Ελλάδα παίζει. Ωστόσο, ήδη πήρε μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από ένα αγχωτικό ξεκίνημα τα πήγε πολύ καλά. Κι έφτασε να κληθεί στην εθνική ομάδα. Από τον Παπασταθόπουλο είναι τρία χρόνια μικρότερος κι από τον Κυριάκο μισό χρόνο μεγαλύτερος.
Μειονεκτήματα έχει ο Μανωλάς. Όπως, όμως, έχουν και τα άλλα δύο παιδιά.
Μην ξεχνάμε πως με βασικότερο αμυντικό τον Σωκράτη, η Βέρντερ στο τέλος γλίτωσε τον υποβιβασμό, έχοντας την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Ο δε Κυριάκος είναι έξι μήνες νοκ άουτ λόγω σοβαρού τραυματισμού.
Τέλος πάντων, η δική μου άποψη είναι ότι αν ο Ολυμπιακός κρατήσει ακόμη ένα χρόνο το Μανωλά, τότε λογικά το καλοκαίρι του 2014 ο παίκτης θα έχει ακόμη μεγαλύτερο κασέ, άρα κι ο σύλλογος πιο μεγάλα οφέλη από τυχόν πώληση…
Κάτι τελευταίο: Είχα κάνει μία προσέγγιση για τη διαιτησία πριν την τρίτη αγωνιστική των πλέϊ οφς («γνώμη μου ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει μία καλή διαιτησία για εκτός έδρας ματς. Πιστεύω κι ο Ατρόμητος. Αλλά για τον ΠΑΟΚ είμαι σίγουρος»). Κι όπως είδατε, ο ΠΑΟΚ έκανε διπλό κι ο Ατρόμητος πήρε Χ εκτός. Αυτή η υπενθύμιση, χωρίς να υπονοώ τίποτα παραπάνω.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: