Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τα μυστικά της αδειοδότησης των ομάδων στο δευτεροβάθμιο όργανο!!

Eνόψει της διαδικασίας εξέτασης των προσφυγών των εφέσεων και της διαδικασίας αδειοδότησης σε β’ βαθμό, το SoccerPlus σας αποκαλύπτει κάποια «μυστικά», τόσο για τις ομάδες, όσο και επί της διαδικασίας. Οσον αφορά στις ομάδες:
Κατ αρχήν από τις 6 συνολικά που δεν πήραν την άδεια (Αρης, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Πανθρακικός) οι τέσσερις μόνο θα κάνουν ένσταση και θα πάνε στον β’ βαθμό.
Οι Αρης και Πανιώνιος, δεν θα προσφύγουν στον β’ βαθμό ο καθένας για τους λόγους του.
Ο μεν Αρης διότι έχει προσφύγει στην τακτική δικαιοσύνη για υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ακόμα και για χρέη σε παίκτες, κάτι που δεν δέχεται η ΕΠΟ και δεν θα έδινε ποτέ την άδεια.
Ο δε Πανιώνιος, έχει τέτοια κενά που είναι από χέρι χαμένος στον β’ βαθμό εξ ου και δεν θα κάνει έφεση.
Οι άλλες τέσσερις ομάδες, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, οι οποίες και θα προσφύγουν στο β’βάθμιο όργανο, έχουν η κάθε μία τα δικά της προσκόμματα να ξεπεράσουν.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Το πιο μεγάλο πρόβλημα φέρεται να είναι η μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής. Στον ΠΑΟ, βέβαια, εκφράζουν βεβαιότητα για τη θετική έκβαση της προσφυγής τους, εξ ου και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση.
Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Δεν έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή, ενώ έχει και άλλα προβλήματα με τα εν γένει οικονομικά του στοιχεία, μα και πρόβλημα με το γήπεδο.
Ο ΟΦΗ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν έχει προβεί σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ενώ έχει κι άλλα, μικρότερου «μεγέθους» προβλήματα.
Ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Δεν τήρησε τις καταληκτικές ημερομηνίες
Τώρα, όσον αφορά τα επί της διαδικασίας:
Ερ.: Ποιοι αποτελούν την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης;
Απ.: Στο πενταμελές β’βάθμιο όργανο της επιτροπής αδειοδοτήσεων, τρία μέλη ορίζονται από την ΕΠΟ, ο πρόεδρος, ένας ορκωτός λογιστής κι ένας δικηγόρος. Για πρώτη φορά και η ορίζει δύο μέλη, έναν ορκωτό λογιστή κι έναν δικηγόρο.​
​Ερ.: Μπορούν να υποβάλλονται πρόσθετα έγγραφα από τις ομάδες στο β’βάθμιο όργανο;
Απ.: Σύμφωνα με το παράρτημα 2 του κανονισμού αδειοδότησης «η έγκαιρη υποβολή είναι ζωτικής σημασίας και εγγυάται την ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που υποβάλλονται έγγραφα μετά την ισχύουσα καταληκτική προθεσμία, δεν λαμβάνονται υπόψιν από τα δικαιοδοτικά όργανα».
​Ερ.: Μπορεί μία ομάδα να ζητήσει το άνοιγμα των φακέλων;
Απ.: Όχι. Μία ομάδα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στο δικό της, όχι στο φάκελο άλλης ομάδας.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: