Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Θέλει ξανά τον Ντόνοβαν η Εβερτον


Λάντον Ντόνοβαν Ο Λάντον Ντόνοβαν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν ο κορυφαίος των ΗΠΑ στην πορεία της μέχρι τους "16". Ο Αμερικανός απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Εβρτον, η οποία ετοιμάζει πρόταση.

Ο αγγλικός σύλλογος είχε αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Ντόνοβαν και πλέον θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του. Ο 28χρονος επιθετικός είχε εντυπωσιάσει και στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του συλλόγου για τον πρώτο μήνα του έτους.

Ο Ντόνοβαν σε 13 συμμετοχές πέτυχε δύο γκολ, ωστόσο οι Γκάλαξι απέρριψαν τότε την πρόταση της Εβερτον για να επεκταθεί ο δανεισμός του διεθνούς επιθετικού, ο οποίος αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αμερική, καθώς ξεκινούσε η σεζόν στο MLS.

Πάει Λάρισα ο Αμπάρης



Ο Γιώργος Αμπάρης Πολύ κοντά στην μετακόμισή του στην Λάρισα είναι ο Γιώργος Αμπάρης. Από την στιγμή που ναυάγησε η περίπτωση απόκτησής του από τον Αρη, ο έμπειρος τερματοφύλακας δέχτηκε την πρόταση της θεσσαλικής ομάδας και είναι σε συζητήσεις για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.
Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν το βράδυ της Κυριακής τις δύο πλευρές να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και ουσιαστικά να απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί η απόκτηση του παίκτη από τους Θεσσαλούς.

ΠΑΟΚ-Στα υπόψιν ο Μεριέμ


Ο Καμέλ Μεριέμ με τη φανέλα του Αρη Προτάθηκε ο Γάλλος Κάμελ Μεριέμ, που προσφάτως έμεινε ελεύθερος από τον Αρη και η περίπτωση του εξετάζεται διεξοδικά. Οι κινήσεις του δικεφάλου θα είναι προσεγμένες και στην περίπτωση του 31χρονου Γάλλου, το κασέ του είναι προσιτό. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μειώσει τις απαιτήσεις του και έναντι των 400 περίπου χιλιάδων που θα είχε με τον Αρη, συζητά για περίπου 300 χιλιάδες ευρώ ως ετήσιες αποδοχές.

Αργεντινή - Μεξικό 3-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/te/tevez_2010_6_27_22_12_14_b.jpgΗ Αργεντινή νίκησε με 3-1 το Μεξικό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου την περιμένει η Γερμανία.Η ομάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άνοιξε το σκορ με τον Τέβες, γκολ όμως που δεν έπρεπε να μετρήσει λόγω οφ-σάιντ, έτσι μετά τους Άγγλους έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία και οι Μεξικανοί.

Ο Τέβες πέτυχε και το 3ο γκολ της ομάδας του με άπιαστο σουτ, ενώ ενδιάμεσα ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν είχε σκοράρει για 4η φορά στο τουρνουά και είναι πλέον μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Το Μεξικό κατάφερε απλά να μειώσει στο 71' Χαβιέρ Ερνάντες, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε αντικατασταθεί ο Τέβες που έδειξε ενοχλημενος, καθώς ίσως ήθελε να κάνει χατ-τρικ.

Εντυπωσιακό είναι πως η Αργεντινή και τέσσερα χρόνια πριν στο Μουντιάλ 2006 είχε αποκλείσει το Μεξικό στους "16" και μετά αντιμετώπισε την Γερμανία, κάτι που θα γίνει και τώρα, ενώ τότε είχε αποκλειστεί από τα "πάντσερ" στα πέναλτι.

Το Μεξικό εξακολουθεί να μην έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στους "8" Παγκοσμίου Κυπέλλου, με εξαίρεση τις δύο διοργανώσεις που έγιναν στην χώρα της το 1970 και το 1986.

Αργεντινή - Μεξικό 3-1

Σκόρερς: 26' και 52' Τέβες, 33' Ιγκουαΐν / 71' Χαβιέρ Ερνάντες
Γήπεδο: "Soccer City", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Το Μεξικό έφτασε πρώτο πολύ κοντά στο γκολ με δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 8' και το 9' με τους Σαλσίδο και Γκουαρδάδο, αντίστοιχα.

Ο Σαλσίδο επιχείρησε σουτ από 35 μέτρα με πολύ δύναμη και η μπάλα "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο, ενώ στην επόμενη φάση ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος βγήκε από δεξιά, πάσαρε στον Γκουαρδάδο που σούταρε χαμηλά λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αργεντινούς ήρθε στο 12' με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μέσι, με τον Όσκαρ Πέρες να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.

Γκολ-φάντασμα

Στο 14' ο Χαβιέρ Ερνάντες έχασε ακόμη μια ευκαιρία με πολύ καλό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ έπειτα από ένα 10άλεπτο που ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα του Μαραντόνα άνοιξε το σκορ με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Τέβες βγήκε τετ-α-τετ με τον Όσκαρ Πέρες, ο Μεξικανός απέκρουσε και η μπάλα πήγε στον Λιονέλ Μέσι που έκανε το πλασέ. Ο Τέβες ήταν στην πορεία της μπάλας και την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα, αλλά ήταν και σε θέση οφ-σάιντ όταν πλάσαρε ο Μέσι.

Το δεύτερο δώρο από τον Οσόριο

Το δεύτερο γκολ για την "μπιανκοσελέστε" ήρθε στο 33' με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έκλεψε την μπάλα έπειτα από την λάθος πάσα του Οσόριο και σκόραρε αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα του Μεξικού.

Νέο καλό μακρινό σουτ είχε ο Σαλδίδο στο 34' και ανάγκασε τον Ρομέρο σε εντυπωσιακή απόκρουση, στο 37' ο Όσκαρ Πέρες έσωσε την ομάδα του από το 3ο γκολ σε προσπάθεια του Ντι Μαρία, ενώ στο 42' ο Μάξι Ροντρίγκες έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ιγκουάιν την καρφωτή κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Ο Ρομέρο μπλόκαρε το σουτ του Ράφα Μάρκες στο 44', ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σαλσίδο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Χαβιέρ Ερνάντες δεν μπόρεσε να μπει πορεία της και την στείλει στα δίχτυα από κοντά.

To δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο εξ αρχής δεν είχε ρυθμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο μειώθηκε ακόμη περισσότερο στο 52', όταν ο Κάρλος Τέβες έκανε το 3-0 με το δεύτερο γκολ του στην βραδιά.

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όσκαρ Πέρες με ένα άπιαστο σουτ λίγο έξω από την περιοχή και εν συνεχεία έτρεξε στην αγκαλιά του Μαραντόνα.

Ο Μπαρέρα, ο οποίος μπήκε στο ημίχρονο, είχε όρεξη και στο 60' έκανε εντυπωσιακή "ποδιά" στον Μάξι Ροντρίγκες (πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του δηλαδή), μπήκε στην περιοχή από αριστερά και επιχείρησε από πολύ πλαγια να σκοράρει, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Ένα ακόμη σουτ του Σαλσίδο απέκρουσε ο Ρομέρο στο 62', ενώ από σέντρα του Μπαρέρα ένα λεπτό αργότερα ο Χαβιέρ Ερνάντες πήρε την κεφαλιά από κοντά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Χαβιέρ Ερνάντες μείωσε σε 3-1 στο 71' με το δεύτερο γκολ του στην διοργάνωση. Το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε στο ύψος την περιοχής με πλάτη τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις, τον οποίο με το γύρισμά του ξεπέρασε άνετα και με όμορφο σουτ νίκησε τον Ρομέρο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμιτσέλις, Μπουρντίσο, Χέινσε, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (87' Παστόρε), Ντι Μαρία (79' Χονάς Γκουτιέρες), Μέσι, Τέβες (69' Τέβες), Ιγκουαΐν.
ΜΕΞΙΚΟ: Πέρες, Οσόριο, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Μάρκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Χουάρες, Γκουαρδάδο (61' Γκιγέρμο Φράνκο), Ζιοβάνι Ντος Σάντος, Μπαουτίστα (46' Μπαρέρα), Χαβιέρ Ερνάντες.

Ξύλο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο Αργεντινή - Μεξικό



Ξύλο παίζουν οι παίκτες του Μεξικό και της Αργεντινής στο δρόμο για τη φισούνα. Αφορμή το πρώτο γκολ της Αργεντινής που...


... πολύ άδικα μέτρησε ο Ροζέτι! Η Αργεντινή πάντως έχει το πάνω χέρι αφού κερδίζει με 2-0. Πηγη τροκτικο

Κουίζ της ημέρας

Ποια αδέλφια πέρασαν στους 8 του mundial με δύο διαφορετικές εθνικές;

Ζερόμ και Κέβιν-Πρινς Μπόατεγκ, που παίζουν στις εθνικές ομάδες της Γερμανίας και της Γκάνας αντίστοιχα.
Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν στο Βερολίνο, έχουν τον ίδιο Γκανέζο πατέρα, αλλά διαφορετικές μητέρες.
Οι δυο τους έπαιξαν μαζί στην Χέρτα Βερολίνου, όμως τώρα είναι τσακωμένοι επειδή ο Κέβιν Πρινς έκανε ένα άτσαλο φάουλ στον Μπάλακ και του στέρησε την παρουσία του στο Μουντιάλ.

Φιλική ισοπαλία του Άρη με την Ρόζενχαϊμ (1-1)

Φιλική ισοπαλία του Άρη με την Ρόζενχαϊμ (1-1)

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το δεύτερο φιλικό τεστ του Άρη με αντίπαλο τη Ρόζενχαϊμ στο Κίτσμπουελ. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με τον Χαβίτο στο 53΄, για να ισοφαρίσουν οι Γερμανοί με τον Μαγκντάσεβιτς στο 58΄. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, ενώ το επόμενο φιλικό είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ.

Η σύνθεση του Άρη: Βελλίδης (69΄Φρασέρι), Βανγκέλι, Ρονάλντο (80΄Μπουγαϊδης), Λαζαρίδης (70΄Οριόλ), Μίτσελ, Οικονομόπουλος (63΄Κατίδης), Γκαρσία, Τσεσνάουσκις (46΄Κουλουχέρης), Χαβίτο (63΄Νέτο), Κόκε (64΄Μουδούρογλου), Τσέζαρεκ (46΄ Άραβίδης)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

17΄Ο Κόκε σουτάρει έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Λούγκινγκερ
Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση των πρώτο μέρος, με την ζέστη να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των ποδοσφαιριστών. Παιχνίδι κέντρου, με τον Άρη να έχει μια υπεροχή αλλά να μην καταφέρνει να πετύχει κάποιο γκολ.
48΄Ο Κόκε έβγαλε μόνο του τον Κουλουχέρη στην επίθεση που σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των Γερμανών κι έφυγε κόρνερ
53΄Ο Μίτσελ σέντραρε από τα αριστερά, ο Χαβίτο έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
58΄Ο Λαζαρίδης γλύστρισε στην άμυνα, το εκμεταλλεύτηκε ο Μαγκντάσεβιτς που από κοντά έκανε το 1-1
82΄Κεφαλιά του Μπουγαϊδη από καλή θέση, μπλοκάρει ο Πίτερς

Ολα αρνητικά....


Μπουκαλάκια με αναβολικά Για ακόμα μία φορά σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είχαμε παρατράγουδα με παίκτη που να έχει κάνει χρήση κάποιας απαγορευμένης ουσίας. Η FIFA ανακοίνωσε πως μέχρι τώρα έχει διενεργήσει 452 ελέγχους, από τους οποίους κανένας δεν βρέθηκε θετικός.

Ο Γιούρι Ντβόρακ, ο υπεύθυνος στον ιατρικό τομέα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, δήλωσε πως πριν από το Μουντιάλ, στην περίοδο της προετοιμασία δηλαδή, έγιναν 256 έλεγχοι, ενώ κατά τη διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου έγιναν άλλοι 196. Όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, κάτι που χαροποιεί τους πάντες.

Ο Καπέλο κατηγόρησε την διαιτησία

http://www.sport24.gr/ast/cov/la/lampardnogoal_b.jpgΟ Φάμπιο Καπέλο δεν κατηγόρησε τους παίκτες του για την ήττα-αποκλεισμό με 1-4 από την Γερμανία, αλλά ουσιαστικά τον διαιτητή που δεν μέτρησε το γκολ του Λάμπαρντ στο 38'."Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι", τόνισε ο Ιταλός για το τέρμα το οποίο θα είχε ισοφαρίσει σε 2-2 η Αγγλία πριν το ημίχρονο.

"Το είναι ήταν πολύ σημαντικό. Θα παίζαμε εντελώς διαφορετικά. Όσο το ματς ήταν στο 2-1 είχαμε καλή απόδοση, αλλά μετά το τρίτο γκολ απογοητευτήκαμε".

"Παίξαμε καλά. Η Γερμανία είναι μεγάλη ομάδα. Έκαναν ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε κάποια λάθη στις αντεπιθέσεις τους, αλλά οι διαιτητές έκαναν μεγαλύτερα λάθη".

Τα αγγλικά ΜΜΕ για την ήττα-αποκλεισμό των "Λονταριών"

http://www.contra.gr/images/m/AGGLIKOS1_m.jpgΑναλυτικά

Sky sports: Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το γκολ του Λάμπαρντ έπρεπε να μετρήσει, η Αγγλία πραγματοποίησε κακή εμφάνιση. Δεν είχε τον Ρίο Φέρντιναντ και ο Απσον απέδειξε ότι δεν είναι παίκτης διεθνούς επιπέδου. Ο Τέρι έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Εθνικής. Πηγαίνετε τώρα να πνίξετε τη λύπη σας.

ΒΒC: Η Αγγλία ήταν μελαγχολική. Ο Τόμας Μίλερ χτύπησε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο και η Γερμανία πέταξε έξω την αντίπαλό της από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το σουτ του Φρανκ Λάμπαρντ πάντως πέρασε τη γραμμή αλλά ο διαιτητής δεν κατακύρωσε το γκολ.

Guardian:
Αυτή δεν ήταν η περιοχή που ήθελε να οδηγήσει την Εθνική Αγγλίας ο Φάμπιο Καπέλο. Αυτή είναι η πιο βαριά ήττα που έχει γνωρίσει ποτέ η ομάδα μετά το 4-2 από την Ουρουγουάη το 1954. Τρομερή ανασφάλεια είχε η αγγλική άμυνα.

Mirror: Η Αγγλία υπέστη τον πόνο της γερμανικής εκδίκησης και τέθηκε εκτός Μουντιάλ με ένα αμφιλεγόμενο τρόπο. Το σουτ τουυ Φρανκ Λάμπαρντ πέρασε τη γραμμή αλλά ο μόνος που δεν το είδε ήταν ο βοηθός Μαουρίτσιο Εσπινόζα. Αμέσως, εικόνες από το 1966 ξεπήδησαν από το μυαλό.

Telegraph: Η Ιστορία απλώς αρνείται να εγκαταλείψει τηνΑγγλία και τη Γερμανία. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο έμεινε με δύο γκολ πίσω στο πρώτο μισάωρο αλλά μείωσε με τον Απσον. Στη συνέχεια το φοβερό σουτ του Λάμπαρντ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή αλά ο Ουρουγουανός επόπτης αρνήθηκε να καταλογίσει το γκολ. Εκδίκηση για το πιο διάσημο γκολ της Ιστορίας;

Η Γερμανία βούλιαξε το νησί-Γερμανία - Αγγλία 4-1

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0fc1e284fc0091ec87e685e3421c2281_L.jpg?1277644482?1277644482?1277644482Οι Γερμανοί την έκρυψαν, ο Ουρουγουανός βοηθός «την έχασε» στην φάση του Μουντιάλ και τα «πάντσερ» που διέσυραν 4-1 την Αγγλία, προκρίθηκαν για μια ακόμα φορά στα προημιτελικά! Νέος πρόωρος αποκλεισμός για τα «λιοντάρια» που φωνάζουν δίκαια για γκολ που δεν μέτρησε στο 2-1. Στο πιο εντυπωσιακό παιχνίδι ως τώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γερμανία διέσυρε με 4-1 την Αγγλία στο «Μπλουμφοντάιν» και προκρίθηκε θριαμβευτικά στα προημιτελικά του Μουντιάλ! Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν με 2-0 στο 32', δέχτηκαν την μείωση του σκορ από τον Άπσον στο 37' και γλίτωσαν από την ισοφάριση λίγο αργότερα όταν ο βοηθός Εσπινόζα δεν είναι ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή στο σουτ του Λάμπαρντ, σε μία φάση που ενδεχομένως να άλλαζε όλο το παιχνίδι.

Τα δύο γκολ του Μίλερ στο 67' και στο 70', έπειτα από υποδειγματικές αντεπιθέσεις, έβαλαν τέλος στο παιχνίδι και έστειλαν τους Άγγλους για μία ακόμα φορά πρόωρα στο σπίτι τους! Κανονικό το 1-0 των Γερμανών, καθώς ο Κλόζε ναι μεν καλύπτεται μόνο από τον Τζέιμς, όμως δεν υπάρχει οφσάιντ από ελεύθερο του τερματοφύλακα.

Επιστροφή Κλόζε

Σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στην Γκάνα, ο Γιοακίμ Λεβ έκανε μόνο μία αλλαγή καθώς επέστρεψε ο τιμωρημένος Κλόζε αντί του Κακάου. Τερματοφύλακας ο Νόιερ, ενώ οι Μερτσεζάκερ και Φρίντριχ ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί που πλαισίωναν τους Λαμ (δεξιά) και Μπόατενγκ (αριστερά). Στον άξονα ήταν οι Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ, αριστερό εξτρέμ ο Ποντόλσκι, ελεύθερο ρόλο ο Οζίλ ενώ ο Μίλερ ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Κλόζε.

Όπως με Σλοβενία

Ο Καπέλο προτίμησε να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα που είχε παρατάξει και απέναντι στους Σλοβένους. Ο Τζέιμς κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας οι Τζόνσον (δεξιά) και Κόουλ (αριστερά), ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούταν από τους Τέρι και Άπσον. Κεντρικοί μέσοι οι Μπάρι και Λάμπαρντ, δεξιά ο Μίλνερ και αριστερά ο Τζέραρντ, ενώ οι δύο επιθετικοί του Καπέλο ήταν οι Ντεφόε και Ρούνεϊ.

Η Αγγλία την κατοχή, η Γερμανία τις αντεπιθέσεις

Η Γερμανία προτίμησε να δώσει χώρο στους Άγγλους και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με τους Οζίλ και Μίλερ να κάνουν συνέχεια κίνηση για να βρουν είτε τον Κλόζε είτε τον Ποντόλσκι.

Ο μέσος της Βέρντερ βρισκόταν συχνά και σε θέση κρυφού φορ, όπως στην πρώτη ευκαιρία που έγινε στο 5', όταν δεν μπόρεσε από κοντά να κερδίσει τον Τζέιμς. Από την μεριά της, η ομάδα του Καπέλο ήταν και πάλι προβλέψιμη, με δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ τόσο ο Ρούνεϊ όσο και ο Ντεφόε ήταν πολύ καλά κλεισμένοι από την γερμανική άμυνα, η οποία είχε πολύ καλές τοποθετήσεις στο πρώτο μισάωρο.

Από τον Νόιερ στον Κλόζε και... 1-0

Και ενώ όλα έδειχναν πως θα πάμε σε ένα κλειστό παιχνίδι, ένα ελεύθερο του Νόιερ και μια λάθος εκτίμηση του Τέρι έφεραν τα πάνω κάτω. Ο Άγγλος αμυντικός δεν υπολόγισε σωστά το βολέ του Γερμανού, άφησε την μπάλα να περάσει και ο Κλόζε επωφελήθηκε μπαίνοντας στην φάση και πλασάροντας εύστοχα τον Τζέιμς παρά την πίεση του Άπσον. Οφσάιντ από ελεύθερο δεν υπάρχει, επομένως ο Γερμανός φορ ήταν σε νόμιμη θέση, παρότι καλυπτόταν μόνο από τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Οι Γερμανοί πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο και με πολύ ωραίες προσπάθειες κυνήγησαν και δεύτερο γκολ. Στο 31', ο Μερτσεζάκερ προωθήθηκε, έκανε το ένα-δύο με τον Όζιλ και έβγαλε τον Κλόζε απέναντι από τον Τζέιμς αλλά ο Άγγλος απέκρουσε το πλασέ. Το γκολ, όμως, ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Ο εξαιρετικός Μίλερ (που έψαχνε πάντα τον Κλόζε και τον Ποντόλσκι με κάθετες πάσες), πήρε την μπάλα μετά από πανέμορφη ομαδική ενέργεια των Γερμανών, πάσαρε στον Ποντόλσκι που έκανε το διαγώνιο σουτ νικώντας τον Τζέιμς για το 2-0.

Πήρε «φωτιά» το παιχνίδι!

Οι Άγγλοι ξύπνησαν σε εκείνο το σημείο και τρία λεπτά αργότερα προσπάθησαν να αντιδράσουν όταν ο Τζόνσον σέντραρε από τα δεξιά, ο Λάμπαρντ έκανε την προβολή αλλά ο Νόιερ απέκρουσε. Όμως και τα «πάντσερ» είχαν την δική τους ευκαιρία για να δώσουν τέλος από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Τζέραρντ τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Κλόζε στο 36'. Ένα λεπτό αργότερα, οι παίκτες του Καπέλο μπήκαν ξανά στο παιχνίδι καθώς ο Άπσον με κεφαλιά από κοντά εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Νόιερ και μείωσε σε 2-1!

Η φάση του Μουντιάλ!

Στο 38', έγινε η φάση του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ο Λάμπαρντ «κρέμασε» τον Νόιερ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και έσκασε στο έδαφος έχοντας περάσει ένα μέτρο την γραμμή! Ο βοηθός Εσπινόζα, όμως, δεν πήγε προς την σέντρα και ο Καπέλο μαζί με τους Άγγλους έμειναν με τους πανηγυρισμούς! Το 2-2 δεν έγινε, ο Ποντόλσκι είδε το σουτ του στην επόμενη φάση να περνάει λίγο έξω από το δοκάρι του Τζέιμς και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια έπειτα από ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο.

Και δεύτερο δοκάρι για Λάμπαρντ!


Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι Άγγλοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο 45λεπτο. Κέρδισαν περισσότερες μονομαχίες και έφταναν πιο εύκολα στην περιοχή του Νόιερ, ο οποίος στο 53' είδε και πάλι την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ. Το παιχνίδι είχε πιο γρήγορο ρυθμό, οι Γερμανοί δεν «κάθησαν» πίσω και είχαν δύο καλά σουτ με τους Μίλερ και Σβαϊνστάιγκερ που έφυγαν άουτ, ενώ ο Καπέλο στο 64' επέλεξε να παίξει από νωρίς το χαρτί του Τζο Κόουλ (αντί του Μίλνερ) προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Δύο αντεπιθέσεις και θρίαμβος!


Η αλλαγή του Καπέλο, όμως, δεν βγήκε! Αντίθετα, μέσα σε έξι λεπτά (η είσοδος του Κόουλ έγινε στο 64'), η Αγγλία είχε παραδώσει... πνεύμα! Οι Γερμανοί με δύο υποδειγματικές αντεπιθέσεις στο 67' και στο 70' χτύπησαν με τον Μίλερ και το 4-1 τους έδινε δυνατότητα ακόμα για την εκδίκηση για το ντροπιαστικό 5-1 του Μονάχου το 2002! Παρότι οι παίκτες του Λεβ είχαν χώρους για να το πετύχουν, εντούτοις δεν το κατάφεραν όμως το 4-1 δεν... χαλάει και κανέναν στην «Νάτιοναλμανσαφτ». Οι Άγγλοι προσπάθησαν στο 81' με τον Τζέραρντ να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια, ο Νόιερ όμως απέκρουσε το σουτ του αρχηγού και έτσι τα «λιοντάρια» πήραν και πάλι, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει, τον δρόμο της επιστροφής.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Μία ηγετική εμφάνιση, σε ένα μεγάλο παιχνίδι για τον Μίλερ. Στο πρώτο μέρος, έψαχνε πάντα με κάθετες πάσες είτε τον Κλόζε, είτε τον Ποντόλσκι αλλά και τον Όζιλ όταν αυτός κινούταν σαν κρυφός φορ, και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Άγγλους. Στο 2-0, βγάζει την ασίστ στον Ποντόλσκι και στο δεύτερο ημίχρονο άφησε τις οργανωτικές του ικανότητες και ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή! Με δύο δικά του έπειτα από υποδειγματικές αντεπιθέσεις, η Γερμανία έκανε το 4-1 και έφτασε σε θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στην φάση των ομίλων είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ και αυτό από λάθος του Γκριν. Τώρα, όμως, η άμυνα της Αγγλίας ήταν εκτός τόπου και χρόνου. «Ζαλισμένη» από την συνεχή κίνηση των Γερμανών, δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και είδε τους Γερμανούς να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίστηκε ανήμπορη να αντιδράσει στις αντεπιθέσεις των «πάντσερ» και μοιραία τα «λιοντάρια» παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής. Ο αδύναμος κρίκος, όμως, δεν ήταν μόνο η άμυνα των Άγγλων αλλά και ο Ρούνεϊ. Εγκλωβισμένος από τους αμυντικούς της Γερμανίας, έλαμψε με την απουσία του από το μεγάλο παιχνίδι αλλά και από όλο το Μουντιάλ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μεγάλη εμφάνιση από τον Όζιλ ο οποίος έχοντας ελεύθερο ρόλο, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην αγγλική άμυνα. Δεν σκόραρε, όπως είχε κάνει με την Γκάνα, αλλά η παρουσία του στον θρίαμβο ήταν καταλυτική, ενώ ήταν αυτός που έδωσε μια ακόμα ασίστ. Γενικότερα, όλοι οι Γερμανοί τα πήγαν εξαιρετικά ενώ για την Αγγλία ο μόνος που προσπάθησε ήταν ο Λάμπαρντ που είχε δύο δοκάρια (το ένα έπρεπε να μετρήσει ως γκολ...)

Η ΓΚΑΦΑ: Στο πρώτο γκολ, ο Τέρι κάνει ένα ακόμα λάθος δείχνοντας πως στο τελευταίο εξάμηνο είναι ντεφορμέ. Ο Άγγλος αμυντικός δεν υπολογίζει σωστά την μπάλα από το ελεύθερο του Νόιερ, ο Κλόζε μπαίνει στην φάση και βάζει μπροστά την Αγγλία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ένα μέτρο μέσα πέρασε η μπάλα μετά το σουτ του Λάμπαρντ που βρήκε στο δοκάρι, όμως ο βοηθός Εσπινόζα δεν το είδε! Οι Άγγλοι θα ισοφάριζαν σε 2-2 και ενδεχομένως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι, όμως ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να δει την πιο «καθαρή» φάση του Μουντιάλ. Όσο για το 1-0, είναι κανονικό. Ο Κλόζε ναι μεν καλύπτεται μόνο από τον Τζέιμς, ωστόσο από ελεύθερο του τερματοφύλακα (όπως έγινε τώρα με τον Νόιερ), δεν υφίσταται οφσάιντ.


Οι συνθέσεις:
Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μερτσεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83' Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Μίλερ (72' Τροχόφσκι), Κλόζε (72' Γκόμεζ)

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Ντεφόε (71' Χέσκεϊ), Ρούνεϊ

Θέλει Κόβατς ο Ηρακλής

ancona
Ο Κόβατς σε προσπάθεια του Στον Ηρακλή ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Ντάνι Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια και φαίνεται ότι καταλήγουν στον Πάβελ Κόβατς. Εμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη από 'που πέρασε ως τερματοφύλακας του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Σλοβάκος παρότι βαδίζει στο 36ο έτος της ηλικίας του όλοι πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να καλύψει επάξια το κενό του Πορτογάλου. Επίσης, υπάρχει κι άλλο θετικό, μια και ο τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Καπαγιαννίδης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κόβατς, με αποτέλεσμα να μοιάζει "βατός" ο δρόμος για τη συμφωνία.
Επίσης, στον Ηρακλή ελπίζουν ότι ο Κόβατς θα υποχωρήσει στις οικονομικές του απαιτήσεις, ώστε να αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα των κυανόλευκων στο επόμενο πρωτάθλημα.

Τέλος, ακούστηκε και το όνομα του πρώην γκολκίπερ του Ηρακλή του Μίροσλαβ Φιλίπκο, όμως χθες ο 37χρονος άσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Σλοβάτσκο.

ΠΑΟΚ-Υπερβολές με Λούις Χιμένεθ


Ο Λουίς Χιμένες Στην αρχή τα ονόματα που αναφέρθηκαν από τα ιταλικά σάιτ ήταν προσιτά, ως ένα βαθμό. Στη συνέχεια, το παιχνίδι χόντρυνε, αφού γίνεται λόγος για ποδοσφαιριστές που το κασέ τους είναι απαγορευτικό σε κάθε περίπτωση. Αυτή τη φορά, η υπερβολή έφτασε σε προκλητικό σημείο αφού γίνεται λόγος για τον Λούις Χιμένεθ.

Το ιταλικό calciomerkato παρουσιάζει ως πιθανό προορισμό του διεθνή Χιλιανού μεσοεπιθετικό Λουίς Χιμένεζ, τον ΠΑΟΚ του Μάριο Μπερέτα, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν στη Λέτσε.

Οι Ιταλοί με αφορμή τις σχέσεις που έχει ο Μπερέτα με τον Χιμένεζ μιλούν για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ που ωστόσο για να τον αποκτήσει θα πρέπει να καταβάλει περίπου έξι εκατ. ευρώ. Το λιγότερο πέντε...

Ο παίκτης βρισκόταν σε κατάσταση συνιδιοκτησίας της Ίντερ και της Τερνάνα. Από την Παρασκευή ανήκει στην Τερνάνα, καθώς αυτή ήταν που προσέφερε περισσότερα χρήματα για να τον αποκτήσει. Η ομάδα της Τερνάνα, όμως, αγωνίζεται στην Serie C (Γ' Εθνική), σε μία κατηγορία που ο παίκτης δεν επιθυμεί όπως είναι φυσιολογικό να παίξει. Έτσι, η πλευρά του Χιμένεζ ψάχνει να βρει άλλη ομάδα, που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του παίκτη. Εξάλλου, ο Χιμένεζ είναι και 20 φορές διεθνής με την εθνική Χιλής.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς που πέρασε ο Χιμένεζ αγωνίστηκε στην Γουέστ Χαμ ως δανεικός και είχε 1 γκολ σε 11 συμμετοχές. Στο δεύτερο μισό βρέθηκε στην Πάρμα, πάλι ως δανεικός και σε 12 εμφανίσεις πέτυχε 1 γκολ.

Διαρκείας… ζωής και ενίσχυσης

Διαρκείας… ζωής και ενίσχυσης

Ο Ηρακλής είναι στα χέρια του κόσμου του. Εξαρτάται από αυτόν. Ένα αίτημα το οποίο ζητούσαν οι απανταχού Ηρακλειδείς, έχει γίνει πραγματικότητα. Σ’ αυτή τη συγκυρία όμως είναι υποχρεωμένοι άπαντες να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο. Έχει κριθεί επιβεβλημένο και απαραίτητο, από κάθε άποψη, ο λαός του Ηρακλή να στηρίξει την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο, να είναι αρωγός της και ο ίδιος να ανυψώσει τον Ημίθεο.
Η περιπέτεια της αδειοδότησης έληξε με τον τρόπο που επέβαλε το δίκαιο και το σωστό, όμως έβγαλε εκτός πορείας και πλάνων τον Ηρακλή. Ιδιαίτερα στο ζήτημα των εισιτηρίων διαρκείας, υπήρξε μια δικαιολογημένη παύση, μιας και όλοι είχαν εστιάσει στους καθημερινούς αγώνες και τις πορείες σ’ όλη την Ελλάδα κατά της αδικίας. Αυτό το οποίο συζητείται ευρέως σ’ όλα τα «κυανόλευκα» στέκια είναι η στήριξη μέσω των εισιτηρίων διαρκείας. Ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή χρειάζεται όσο τίποτε άλλο τον κόσμο του…

Νέο ξεκίνημα από αύριο

Μετά από αυτή την αναμενόμενη «καμπή» στα διαρκείας και την οριστική λήξη του ζητήματος της αδειοδότησης, ο λαός του Ηρακλή επιβάλλεται και θα… αντεπιτεθεί από αύριο Δευτέρα. Τα εισιτήρια διαρκείας πρέπει να εκτοξευθούν σε αριθμό. Η πρωτοφανής συσπείρωση του λαού του Ηρακλή, σε ένταση και σε βάθος ημερών μέσα στο καλοκαίρι, ήταν το πιο ηχηρό μήνυμα. Αυτό όμως πρέπει να δίδεται συνεχώς και τα διαρκείας αποτελούν έναν τρόπο. Τον ενδεδειγμένο ουσιαστικά, μιας και υπάρχει εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ, γεγονός που τη δεδομένη χρονική στιγμή κρίνεται άκρως απαραίτητο για πολλούς λόγους. Για να καλυφθούν υποχρεώσεις σε παίκτες, να προγραμματιστεί η σεζόν και να γίνουν μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης. Ο λαός του Ηρακλή «αιμοδότης» του Ημίθεου, επιβάλλεται να στηρίξει και με διαρκείας την ομάδα.

Λογικές οι τιμές

Όπως είχε κοινοποιήσει η ΠΑΕ Ηρακλής, το «φράγμα» των 3000 διαρκείας είχε «σπάσει» προ καιρού. Το… στοίχημα αυξάνεται για ένα πολύ μεγαλύτερο νούμερο που θα πρέπει να «τρέχει» από αύριο Δευτέρα, όταν και μπορεί ο κόσμος να μεταβαίνει σε Μίκρα και συνδέσμους για να τα προμηθεύεται. Οι τιμές των διαρκείας της ΠΑΕ είναι οι εξής:
* VIP GOLD: 1000 Ευρώ (Θύρα Επισήμων)
* VIP SILVER: 600 Ευρώ (Θύρα Επισήμων)
* BLUE: 400 Ευρώ (Θύρες 3,4,5)
* WHITE: 200 Ευρώ (Θύρες 11,12,13,14,15)
* POWER: 100 Ευρώ (Θύρες 7,8,9,10).

«Χαλάει» η μεταγραφή του Αμπάρη στον Άρη

«Χαλάει» η μεταγραφή του Αμπάρη στον Άρη

Παρότι η απόκτηση του Γιώργου Αμπάρη έμοιαζε χθες μια τυπική διαδικασία για τον Άρη, τελικά ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν μετέβη σήμερα στην Αυστρία για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και όπως όλα δείχνουν η περίπτωση του δεν πρόκειται να έχει συνέχεια για τους «κίτρινους». Έτσι ο Άρης συνεχίζει να αναζητά πλέον τον τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες Σηφάκη, Βελλίδη και Φρασέρι.

Η πιο σέξι γυναίκα στον πλανήτη!

Με ψήφους πάνω από 5.000.000 το μοντέλο Brooklyn Decker, είναι επίσημα η πιο σέξυ γυναίκα που υπάρχει στον πλανήτη!

Η Brooklyn Decker είναι ένα super model που ποζάρει εδώ και πολλά χρόνια για τα μεγαλύτερα αμερικανικά περιοδικά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που περισσότεροι από 5.000.000 αναγνώστες μεγάλου ανδρικού περιοδικού την κατέταξαν στην πρώτη θέση ως την πιο όμορφη γυναίκα! Οι άντρες την ψήφισαν στην πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Esquire και το πανέμορφο μοντέλο άφησε πίσω της 36 διάσημα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία ήταν η Heidi Klum και η Elizabeta Canalis. Σημαντικό ρόλο στην ψηφοφορία έπαιξε η φετινή της φωτογράφηση για το τεύχος με τα μπικίνι του Sports Illustrated!

Τζούντο: Στην 1η θέση του τουρνουά ΙΘΑΚΗ ο Ηρακλής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Τουρνουά Τζούντο ΙΘΑΚΗ 2010 με την ομάδα του Ηρακλή να κατακτά την 1η θέση με 3 χρυσά, 2 ασημένια και 8 χάλκινα μετάλλια. Ανάμεσα στα χρυσά μετάλλια ήταν και αυτό του Αυγερινού Μαϊστρέλλη, προπονητή και αθλητή της ομάδας του Ηρακλή.
Η τελική κατάταξη των ομάδων σύμφωνα με τα μετάλλια που κατέκτησαν οι ομάδες είναι η εξής:

ΗΡΑΚΛΗΣ JUDO CLUB 3 χρυσά 2 ασημένια 8 χάλκινα
BULGARIA 2 χρυσά 2 ασημένια 2 χάλκινα
ΦΙΛΙΠΠΟΣ JUDO CLUB 2 χρυσά 1 ασημένιο 1 χάλκινο
BUDO JUDO CLUB 1 χρυσό 1 ασημένιο 2 χάλκινα
MAROCO 1χρυσό
FYROM 1 ασημένιο 3 χάλκινα
ΙΚΑΡΟΣ JUDO CLUB 1 ασημένιο 2 χάλκινα
SAPK JUDO CLUB 1 ασημένιο 1 χάλκινο
ΑΡΓΟΣ JUDO CLUB 1 χρυσό







Αποτελέσματα του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο ΙΘΑΚΗ 2010 ανά κατηγορία:


ΜΑΣΤΕΡ
-81kg
1. ΣΙΣΛΑΚΟΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ
2.ΜΑΤΑΝΤΑΣΒΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝ. Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ
3.ΠΑΛΑΧΤΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ

+100kg
ΜΑΙΣΤΡΕΛΛΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ
2.ΤΣΙΑΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΛ
3.ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΣΒΑΛ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ

-57kg
1.TILEVA SILVIA VIHREN BULGARIA
2.MALINEVA MARIA VIHREN BULGARIA
3.ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΙΛΙΑΝΑ ΓΣ. ΗΡΑΚΛΗΣ

-78kg
1.ΣΕΙΧΑΝ ΕΜΙΝ ΜΟΥΜΗΝ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
2.ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ
3.ΜΕΡΜΙΓΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΑΝΔΡΩΝ
-60kg
1.CUJROV PLAMEN VIHREN BULGARIA
2.JANKOV BORISLAV VIHREN BULGARIA
3.AΡΤΖΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
3.DARKO ANGELOV MIOKI FYROM

-66kg
1.ΣΕΤΣΙΔΗΣ ΚΩΣΜΑΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
2.ΛΕΓΚΕΓΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΠΚ
3.GOGOV ARSEN VIHREN BULGARIA
3.TRAJEL MARKOV KOZUVCANKA FYROM

-73kg
1.ZUHAIR SANGUIT MAROCO
2.VIKTOR KAZMANOVSKI MIOKI FYROM
3.NACEV BOZIDAR VIHREN BULGARIA
3.ΤΣΕΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ

-81kg
1.ΚΡΙΑΡΙΔΗΣ ΓΡΥΓΟΡΗΣ ΑΡΓΟΣ ΦΙΛΟΤΑ
2.ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΑΣ ΙΚΑΡΟΣ
3.ΣΑΜΑΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ BUDO
3.ΣΙΣΛΑΚΟΦ ΣΕΡΓΚΕΙ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ

-90kg
1.ΒΟΤΙΚΑΣ ΓΡHΓΟΡΗΣ ΒUDO
2.ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΩΗΣΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
3.ΠΡΑΠΑΒΕΣΗΣ ΦΑΝΗΣ Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ
3 ΠΑΤΣΙΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Γ.ΗΡΑΚΛΗΣ

+100kg
1.ΓΚΟΥΜΟΥΚΙΑΝ ΣΟΥΡΕΝ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
2.ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ BUDO
3.TΣΕΧΛΑΤΖΕ ΤΑΜΑΖ ΓΣ.ΗΡΑΚΛΗΣ

Λαζαρίδης: "Ο Κούπερ εμπνέει εμπιστοσύνη"

Αποφασισμένος να κερδίσει κάποιον τίτλο ή τίτλους με τον Άρη εμφανίστηκε ο Νίκος Λαζαρίδης. Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα των "κιτρίνων" μετά τον Τσεσνάουσκις, παραχώρησε συνέντευξη στην Αυστρία στους δημοσιογράφους που παρακολουθούν από κοντά την προετοιμασία της ομάδας, και μίλησε επίσης για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε να πάει στον Άρη αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 32άχρονου κεντρικού αμυντικού:

Νίκο, διανύεις τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας με τη νέα σου ομάδα, υπό τις οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ποιές είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσει σε σχέση την προετοιμασία που έκανε με τις προηγούμενες ομάδες σου;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Έχω πάρει μέρος σε πολλές και σκληρές προετοιμασίες, αλλά νομίζω, ότι αυτή είναι από τις πιο δυνατές που έχω κάνει. Το βασικό όμως είναι πως αυτά που κάνουμε έχουν ουσία.

Από τον προπονητή και τον άνθρωπο Έκτορ Κούπερ, τι είναι αυτό που εισπράττεις μέχρι τώρα;

Ο Έκτορ Κούπερ πάνω απ’ όλα εμπνέει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του. Ξέρει τι κάνει, είναι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, έχει δουλέψει σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Και για να πω την αλήθεια, αυτά που μας διδάσκει, δεν τα έχω μάθει πουθενά αλλού.

Από αυτές τις πρώτες ημέρες ποιο μπορούμε να πούμε, ότι είναι το στίγμα του Άρη της νέας σεζόν, σύμφωνα και με τα στοιχεία που σας έχει δώσει ο Έκτορ Κούπερ;

Ο προπονητής μάς ζητάει οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δύναμη, θέλει η ομάδα να παλεύει για 90’, να πρεσάρει όσο περισσότερο μπορεί, για να μη δίνει στον αντίπαλο χώρο να επιτεθεί. Αυτά είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά, που θέλει να μας περάσει. Αυτά όμως θέλουμε να έχουμε και εμείς σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι στόχοι του Άρη και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμβαδίζουν με αυτούς του Νίκου Λαζαρίδη;

Εγώ νιώθω έτοιμος να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Έχω κι εγώ όνειρα και αυτά είναι να κερδίσω κάποιον τίτλο ή τίτλους με τη νέα μου ομάδα.

Μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τους στόχους της νέας χρόνιας;

Κάθε χρονιά είναι και διαφορετική. Ο Άρης πέρσι έκανε μία καλή πορεία. Πιστεύω, όμως ότι φέτος η ομάδα είναι δυνατή και μπορεί να κερδίσει κάτι παραπάνω.

Ποια είναι τα κριτήρια, με τα οποία επιλέγει ένας ποδοσφαιριστής τη νέα του ομάδα;

Σίγουρα το όνομα της ομάδας -και σε μία ομάδα, όπως είναι ο Άρης, αυτό παίζει μεγάλο ρόλο- και ο προπονητής, με τον οποίον θα πρέπει να συνεργαστείς. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά που προσέχει ένας ποδοσφαιριστής. Εγώ σκέφτηκα και τα δύο. Μεγάλος προπονητής σε μία μεγάλη ομάδα, οπότε δεν είχα να διαλέξω κάτι άλλο.

Η καταγωγή σου είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Έπαιξε για σένα ρόλο το γεγονός, ότι θα βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη και επομένως πιο κοντά στους δικούς σου ανθρώπους;

Ένας ποδοσφαιριστής δεν κοιτάζει, αν είναι μακριά ή κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Για μένα αποτελεί πλεονέκτημα το ότι είμαι στον Άρη και απλά παράλληλα θα βρίσκομαι και κοντά στην οικογένειά μου.

ΠΑΟΚ Ρήτρα αλά Βιτόλο, ο Κάμπορα;

Το περσινό σήριαλ της μεταγραφή Βιτόλο στον ΠΑΟΚ θυμίζει η είδηση του «φλερτ» ανάμεσα στον Χαβιέ Κάμπορα και τον Δικέφαλο καθώς όπως και πέρσι με τον Ισπανό μέσο, μία… ρήτρα (;) εμπλέκει περισσότερο την κατάσταση. Μία ρήτρα που όπως και με τον Βιτόλο φαίνεται να μην υπάρχει!


ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής «χτύπησε την πόρτα» του ΠΑΟΚ και επιθυμία του είναι να παίξει την νέα σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Όλα αυτά παρά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης και τα λεγόμενα των ιθυνόντων του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου πως ο Κάμπορα λόγω οικογενειακού προβλήματος πρέπει να μετακομίσει στην πατρίδα του.
Στην συνέχεια ήρθε μία νέα πληροφορία για μία «μυστηριώδης» ρήτρα να «θυμίσει» πολύ το περσινό σήριαλ με πρωταγωνιστές τους Βιτόλο, Άρη και ΠΑΟΚ.

Τι έχει συμβεί; Χθες διοχετεύτηκε σε μερίδα των ΜΜΕ και κυρίως του ηλεκτρονικού Τύπου πως υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του Κάμπορα με τον Άρη και ότι όποιος ευρωπαϊκός σύλλογος θέλει τον Αργεντινό επιθετικό θα πρέπει να πληρώσει στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα ρήτρα 300.000 ευρώ.

Κι όμως η πλευρά του παίκτη , δηλαδή οι συμπατριώτες μάνατζερ του Κάμπορα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιο του πρώην πλέον παίκτη του Άρη. Αν αυτό ισχύει γίνεται κατανοητό ότι ο ΠΑΟΚ εφόσον και ο Κάμπορα θέλει, μπορεί πιο εύκολα να κινηθεί για την απόκτηση του.

Ωστόσο ως τώρα ο Δικέφαλος δεν έχει κάνει κάποια κίνηση καθώς θέλει να εξασφαλίσει τα έσοδα που χρειάζονται για να προχωρήσει στις επόμενες μεταγραφικές του κινήσεις.

Στον ΠΑΟΚ πάντως δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι για τον Κάμπορα ο οποίος όχι μόνο δεν έφυγε στην Αργεντινή αλλά παραμένει στην Θεσσαλονίκη και αναμένει τις όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του!

"Ήθελα να γίνω Φαν Μπάστεν ή Μαραντόνα"!

Ο Κόμπε Μπράιντ είναι πανθομολογουμένως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA, κατακτώντας πριν λίγο καιρό το πέμπτο δαχτυλίδι πρωταθλητή στην καριέρα του, όμως στον ελεύθερο χρόνο του φαίνεται πως παρακολουθεί και με το... παραπάνω ποδόσφαιρο!

Ο 31άχρονος άσος των Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νότια Αφρική ως επίσημος προσκεκλημένος ενός εκ των πολλών χορηγών του και δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τα ποδοσφαιρικά του είδωλα όταν ήταν μικρός.

"Αγαπώ το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί, από όταν ζούσα στην Ιταλία και υποστήριζα τη Μίλαν, έχοντας όνειρο να γίνω μία ημέρα Φαν Μπάστεν, μία ημέρα Μαραντόνα και μία Μπάτζο.

Δεν γινόταν να μην βρεθώ εδώ αυτή την εποχή",
τόνισε ο Αμερικανός σούπερ σταρ, ο οποίος για το γεγονός ότι πολλοί τον συγκρίνουν με τους Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι είπε: "Για μένα είναι τιμή να με συγκρίνετε με αυτούς τους παίκτες".

Αναφορικά δε με τις ομάδες που πιστεύει ότι θα φτάσουν μέχρι τον τελικό καθώς και για την απογοήτευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι στιγμής, ο Μπράιντ δήλωσε: "Έναν μήνα πριν έβλεπα τη Γερμανία, τώρα δεν ξέρω, μου αρέσουν Ισπανία και Βραζιλία.

Από την άλλη στενοχωρήθηκα για τον αποκλεισμό της Ιταλίας. Δεν το περίμενα αλλά θα επιστρέψει πιο δυνατή σε τέσσερα χρόνια".

Όσο για το πού επιθυμεί να ολοκληρώσει την καριέρα του, φρόντισε να δώσει σούπερ είδηση καθώς εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει στην Ιταλία, εκεί που έπαιξε επαγγελματικό μπάσκετ για αρκετά χρόνια ο πατέρας του Τζο Μπράιαντ.

"Ναι, είναι αλήθεια, θα μου άρεσε πολύ να κλείσω την καριέρα μου παίζοντας στην Ιταλία. Έχω πάρα πολλούς φίλους στη Ρέτζιο Εμίλια και στο Μιλάνο. Τώρα όχι, αλλά είναι ένα όνειρο που θα πραγματοποιήσω".

Να σημειωθεί πως ο Κόμπε Μπράιντ παρακολούθησε διά ζώσης τον προημιτελικό μεταξύ των ΗΠΑ και της Γκάνας το βράδυ του Σαββάτου στο "Royal Bafokeng", ενώ όπως ανακοίνωσε θα δηλώσει "παρών" στις εξέδρες και στους προημιτελικούς Αργεντινή-Μεξικό και Βραζιλία-Χιλή.

Ελλάδα-Πολωνία 68-54

Με απολογισμό τέσσερις νίκες και μία ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά της πόλης Ντουέ της Γαλλίας η Εθνική Εφήβων, που προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βίλνιους (22/7 μέχρι 1/8).


Στον πέμπτο αγώνα της η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου νίκησε εύκολα την Πολωνία με 68-54 έχοντας πρώτους σκόρερ τον Νίκο Καμπούρη και τον Μάριο Δερμιτζάκη που πέτυχαν από 14 πόντους.

Η Εθνική Εφήβων επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα και από τις 30 Ιουνίου θα αρχίσει πάλι προπονήσεις, ενώ το διήμερο 6-7 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει σε φιλικούς αγώνες τη Σερβία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, έκρινε θετικά τον απολογισμό την παρουσία της ομάδας: "Ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό τουρνουά. Μετά από μία εβδομάδα με διπλές προπονήσεις και βάρη στην Αθήνα, τα πόδια των παιδιών ήταν κάπως βαριά. Στο τουρνουά είχαμε κάποιες καλές στιγμές, αλλά και κάποια σημεία στα οποία θα χρειαστούμε βελτίωση για να διορθώσουμε κάποιες αδυναμίες.

Είμαστε μια νέα ομάδα, με αρκετούς παίκτες που δεν έχουν εμπειρία από συμμετοχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το θετικό είναι πως όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και στην Αθήνα θα έχουμε πάλι μαζί μας τον Πέτρο Μελισσαράτο, που λόγω ενός προβλήματος δεν μπορούσε να μας βοηθήσει σε αυτό το τουρνουά".

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 36-22, 47-38, 68-54

Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Τσαλκιτζής 4, Καμπούρης 14, Δαβάνης 3, Μολφέτας 2, Μοτσενίγος 7 (1), Αντωνάκης 7 (1), Μαυρογιάννης 2, Δερμιτζάκης 14 (1), Παπαδιονυσίου 4, Ψαρόπουλος 2, Χρυσικόπουλος 9, Πετρόπουλος.

Φεύγει ο Εντουάρντο από την Άρσεναλ!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από την Άρσεναλ εμφανίζεται ο Εντουάρντο. Ο Κροάτης επιθετικός ενημερώθηκε από τον Αρσέν Βενγκέρ ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν.

Ο 27χρονος παίκτης ταλαιπωρήθηκε αρκετά να αποθεραπευτεί, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό που είχε το 2008 και παραλίγο να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Πρόσφατα οι «κανονιέρηδες» απέκτησαν τον Μαρουάν Σαμάκ και ο Βενγκέρ εμφανίζεται αποφασισμένος να του δώσει φανέλα βασικού μαζί με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Έτσι ο Εντουάρντο καλείται να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρα του και μάλλον δεν θα μείνει στην Premier League.

Βερόν: «Ήμουν δυστυχισμένος στην Αγγλία»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν αποτελεί τον «πνεύμονα» της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής παρά τα 35 του χρόνια. Σε δηλώσεις του ο βετεράνος μέσος αποκάλυψε ότι στην τριετία που πέρασε στην Πρέμιερσιπ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2001-03, Τσέλσι 2003-04) είχε χάσει την όρεξή του για ποδόσφαιρο.

«Περιφερόμουν στην Ευρώπη σαν τσιγγάνος, χωρίς να βρω ευτυχία ή κάποιον να με καταλάβει. Ένιωθα πάντα κουρασμένος. Η Πρέμιερσιπ είναι καλό πρωτάθλημα, αλλά ο τρόπος προπονήσεων είναι κάκιστος. Δεν ήμουν ποτέ ευτυχισμένος στην Αγγλία και αναρωτιόμουν αν έχω πραγματικά διάθεση να συνεχίζω να παίζω. Μετά επέστρεψα στην Εστουντιάντες», δήλωσε ο κάτοχος του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1998-99.

Ο Βερόν μίλησε επίσης για την εθνική Αργεντινής: «Θα αποσυρθώ από την εθνική μετά το Μουντιάλ, αλλά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την ομάδα μου. Ούτε στα όνειρά μου δεν είχα φανταστεί ότι θα αγωνιζόμουν σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (το 2006 δεν τον κάλεσε ο Πέκερμαν). Ο Μέσι είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν εξαρτώμαστε αποκλειστικά από αυτόν. Όσο για μένα, θεωρώ μεγάλη μου τιμή ότι αγωνίστηκα μαζί με τον Ντιέγκο (Μαραντόνα) και τώρα τον έχω προπονητή».

Καρντόσο: «Πάω στον Ολυμπιακό»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Και ξαφνικά φαίνεται ότι προέκυψε Οράσιο Καρντόσο για τη θέση του αμυντικού χαφ, σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay». Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος, ο οποίος μίλησε με πρώην πια συμπαίκτη του στον Αστέρα Τρίπολης και του είπε ότι είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και μάλιστα ότι είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει!

Από τον Πειραιά δεν έχει ειπωθεί κάτι για τη μεταγραφή του «κόφτη», το όνομα του Καρντόσο δεν έχει αναφερθεί, αλλά ο Αργεντινός έδειχνε πως οι επαφές είναι πολύ προχωρημένες και ότι μπορεί να γίνει η μεταγραφή του στις αρχές της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Καρντόσο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενδιαφερθεί και στην περσινή μεταγραφική περίοδο, αλλά πήραν πίσω τον Κριστιάν Λεντέσμα.

World Cup 2010: Podolski: «Δεν τους φοβόμαστε»

Σε ρυθμούς Αγγλίας κινούνται οι πάντες στο στρατόπεδο της Γερμανίας, με τα «πάντσερ» να δηλώνουν έτοιμα για τη μεγάλη μάχη.«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είχαμε ψυχολογική πίεση πριν το ματς με την Γκάνα καθώς πιθανή ήττα θα μας έβγαζε εκτός Mundial. Αυτό θα ήταν καταστροφή καθώς καμία γερμανική ομάδα στο παρελθόν δεν έχει αποκλειστεί από την πρώτη φάση. Τωρά κοιτάμε τα νοκ άουτ ματς καθώς αυτά είναι που κάνουν το Μουντιάλ ξεχωριστό.

Έχουμε αποδόσει καλό ποδόσφαιρο. Κόντρα στην Γκάνα δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί όσο απέναντι στην Αυστραλία η ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της Σερβίας. Αλλά σίγουρα είμαστε ομάδα με πολλούς νέους καλούς παίκτες. Ο υψηλός μ.ο. ηλικίας δεν εγγυάται επιτυχία. Πιστεύω ότι για το μέλλον έχουμε δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα«, τόνισε ο Lukas Podolski και πρόσθεσε: «Θα είναι μεγάλο λάθος να τους υποτιμήσουμε, επειδή είχαν ορισμένα προβλήματα στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Θα επικεντρωθούμε στο ματς και δεν έχουμε λόγο να τους φοβηθούμε. Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε».

World Cup 2010: Πορτογαλία, μέσα ο Deco, αμφίβολος ο Dani

Θα δώσει όπως όλα δείχνουν το παρών στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ισπανία ο Deco, αφού ο άσος της Chelsea ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αγώνα της πρεμιέρας με την Ακτή Ελεφαντοστού.Αντίθετα, πρόβλημα υπάρχει με τον Dani, ο οποίος πήρε ως…προίκα από το χθεσινό ματς με τη Βραζιλία ένα αιμάτωμα και διάταση στο αριστερό πόδι κι η συμμετοχή του στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της ομάδας του κρίνεται αμφίβολη.

World Cup 2010: Οι Βραζιλιάνοι έχουν βαλθεί να… ξυρίσουν το Robinho

Ο Robinho αποφάσισε να λανσάρει νέο look στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας ένα διακριτικό μούσι.Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο όμως, αυτό δεν άρεσε καθόλου στους συμπατριώτες του. Οι οποίοι χρησιμοποιώντας το photoshop προσπαθούν να του αποδείξουν το λόγο για τον οποίο διαφωνούν με την απόφασή του.

World Cup 2010: Τα τσιγαρά, τα ποτά και τα ξενύχτια φάγανε την Εθνική Σερβίας

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα στη Σερβία υλικό από… παρακάμερα να συλλαμβάνει κάμποσους παίκτες της Εθνικής Σερβίας να φουμάρουν αρειμανίως, με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι, παραμονές του πολύ κρίσιμου αγώνα με τη Γερμανία.Ο πέλεκυς έστω και εκ των υστέρων αναμένεται βαρύς, με τη νίκη τους απέναντι στα «Panzer» να μην αποτελεί ελαφρυντικό… Ίσως τα πράγματα ήταν καλύτερα για αυτούς αν κατάφερναν να κερδίσουν και την Αυστραλία. Ο αποκλεισμός τους, όμως, από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξόργισε τους ιθύνοντες της σέρβικης Ομοσπονδίας και η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική. Θαυμάστε το στραβοστόμικο στυλάκι του Marko Pantelić. Οι υπόλοιποι είναι οι Danko Lazović, Nenad Milijaš, Vladimir Stojković και Aleksandar Luković.

World Cup 2010: Lippi: «Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη»

Την πλήρη ευθύνη της τραγικής παρουσίας της Ιταλίας στο Mundial ανέλαβε ο Marcello Lippi.
«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Η ομάδα μου παρουσιάστηκε τρομοκρατημένη στο μυαλό και την καρδιά. Δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε κι αυτό γιατί ο προπονητής δεν προετοίμασε τους παίκτες κατάλληλα, τόσο ψυχολογικά, όσο και στους τομείς της φυσικής κατάστασης και της τακτικής. Είμαι απογοητευμένος για τον ιταλικό αθλητισμό, τους παίκτες, την ομοσπονδία, όλον τον κόσμο.Δεν κατάφερα να προετοιμάσω την ομάδα επαρκώς.
Είμαι στενοχωρημένος… μέχρι θανάτου, που οι εμπειρίες μου τελειώνουν μ΄αυτόν τον τρόπο.Δεν λέω ότι θα κατακτούσαμε το τρόπαιο, αλλά κάτι διαφορετικό θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Εύχομαι το καλύτερο στον διάδοχό μου και ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια στην εθνική ομάδα».

World Cup 2010: «Τέλος» από τον πάγκο του Καμερούν ο Paul Le Guen

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Καμερούν αποτελεί ο Paul Le Guen, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Ο Γάλλος προπονητής ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού του Καμερούν από την πρώτη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου και παραιτήθηκε, καθώς η αφρικανική ομάδα έμεινε εκτός μετά τις ήττες από Ιαπωνία, Δανία και Ολλανδία. «Το λάθος είναι δικό μου. Ας μην προσπαθούμε να ρίξουμε οπουδήποτε αλλού τις ευθύνες», τόνισε στους δημοσιογράφους στο Cape Town ο Γάλλος τεχνικός.

World Cup 2010: «Τέλος» από τον πάγκο της Ακτής Ελεφαντοστού ο Sven Goran Eriksson

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ακτής Ελεφαντοστού αποτελεί ο Sven Goran Eriksson.
Ο Σουηδός τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.
Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του, προσθέτοντας όμως πως δεν οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση επειδή αποκλείστηκε η ομάδα, αλλά επειδή ήταν προγραμματισμένο να γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Ακτής Ελεφαντοστού στη διοργάνωση.
«Το είχαμε ξεκαθαρίσει από την ημέρα που ανέλαβα, πως θα αποχωρούσα όταν θα ολοκληρώναμε τους αγώνες μας στο Mundial και αυτό έγινε.
Θα παραμείνω στη Νότιο Αφρική για να δω τα ματς και μετά θα φύγω για διακοπές.
Ελπίζω να έχω μια καλή πρόταση στη συνέχεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο 62χρονος τεχνικός.

«Ρωμαίος» ο Ρομπέρτο Κάρλος

Μπορεί να έχει πατήσει τα 37, μπορεί πλέον να μην είναι όπως παλιά που μεσουρανούσε στα γήπεδα της Ευρώπης με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρομπέρτο Κάρλος όμως παραμένει κορυφαίος και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του στην Ρόμα.

Ο τεχνικός της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι το δήλωσε και τόνισε πως η ομάδα του θέλει να ενισχυθεί με έναν «θρύλο» της δεκαετίας του 90', τον Βραζιλιάνο άσο της Κορίνθιας, Ρομπέρτο Κάρλος.
Ο 37χρονος πλέον αριστερός μπακ αγωνίζεται στην Βραζιλία μαζί με τον Ρονάλντο, δεν θα έλεγε όχι όμως σε μία ενδεχόμενη επιστροφή στα ευρωπαϊκά γήπεδα με την φανέλα της Ρόμα.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι μεγάλος θαυμαστής του πρωταθλητή κόσμου 2002 και επιθυμεί να τον φέρει στη Ρώμη έστω κι αν έχει περάσει τα 37.
Η διοίκηση της ομάδας έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Φαμπιάνο Φαρά.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος δήλωσε πρόσφατα ότι είναι ευτυχισμένος που παίζει στην Κορίνθιανς με το φίλο του Ρονάλντο αλλά αν αποκτηθεί από τη Ρόμα δεν πρόκειται να νιώσει… μοναξιά.
Στην ιταλική ομάδα αγωνίζονται 10 συμπατριώτες του και συγκεκριμένα οι Ντόνι, Ζούλιο Σέρτζιο, Αρτούρ, Ζουάν, Σισίνιο, Μαρανγκόν, Ταντέι, Μπαπτίστα, Σιμπλίσιο και Αντριάνο, οπότε η διαμονή αναμένεται... εύκολη.

Σύνθημα νίκης από Μάρκες και Τοράδο

Η ήττα από την Αργεντινή στους «16» του προηγούμενο Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει ξεχαστεί ακόμα από τους Μάρκες και Τοράδο. Οι ποδοσφαιριστές του Μεξικού έχουν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση από την «Αλμπισελέστε» στο σημερινό παιχνίδι.

«Πρέπει να κάνουμε το τέλειο ματς για να προκριθούμε», δήλωσε ο αρχηγός Ράφα Μάρκες, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι: «Τον ξέρω πολύ καλά. Είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον του. Πρέπει να τον κλείσουμε καλά και να μην του αφήσουμε χώρους. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, γιατί μπορεί να αλλάξει το ρυθμό του παιχνιδιού όποτε το θέλει».

Ακόμα πιο αποφασισμένος εμφανίστηκε ο… έτερος αρχηγός, Χεράρδο Τοράδο: «Έχουμε μια αναμέτρηση την οποία πρέπει να ευχαριστηθούμε, αλλά είναι παράλληλα ματς ζωής και θανάτου. Κόντρα στην Αργεντινή πρέπει να δώσουμε συνέχεια στο όνειρο. Θα παίξουμε σκληρά και θα πιέσουμε πολύ την άμυνα και τον τερματοφύλακά τους».

Μάρκες και Τοράδο έχουν περάσει τα 31 και γνωρίζουν ότι δύσκολα θα αγωνιστούν ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανείς τους δεν θέλει φυσικά η αναμέτρηση κόντρα στην Αργεντινή να είναι το τελευταίο τους «μουντιαλικό» παιχνίδι και θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα προγνωστικά που τους θεωρούν αουτσάιντερ.

Μουντιάλ 2010 Στοχ: "Φαβορί η Ολλανδία"

Η Σλοβακία εκπλήρωσε τον σκοπό της στο Μουντιάλ με την πρόκριση στην επόμενη φάση και την Δευτέρα θα προσπαθήσει να κάνει μία ακόμα υπέρβαση ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ολλανδίας.


Κανείς δεν περίμενε τους Σλοβάκους να περάσουν από τον όμιλο, ειδικά μάλιστα όταν το τελευταίο ματς του ομίλου ήταν κόντρα στην Ιταλία με την "σκουάντρα ατζούρα" να χρειάζεται νίκη ή έστω και ισοπαλία, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, για να προκριθεί.

"Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε γιατί κανείς δεν περίμενε από μας να κερδίσουμε την Ιταλία. Το ίδιο θα συμβεί και απέναντι στην Ολλανδία γιατί πρέπει να κερδίσουν. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Η Ολλανδία είναι φανταστική ομάδα. Έχουν πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στους μεγαλύτερους συλλόγους και αποτελεί ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Όπως αντιμετωπίσαμε την Ιταλία έτσι θα αγωνιστούμε και με την Ολλανδία έχοντας διάθεση και πρέπει να εντυπωσιάσουμε. Οι Ολλανδοί είναι το φαβορί όπως ήταν οι Ιταλοί αλλά ποτέ δεν ξέρεις
", τόνισε ο Μίροσλαβ Στοχ.

Ο Μάρεκ Χάμσικ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα για την ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις, σύμφωνα με τον Σλοβάκο τεχνικό: "Eίναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Έχει κάνει πολλές καλές εμφανίσεις και για αυτό άλλωστε τον έκανα αρχηγό. Οι Ολλανδοί είναι καλή ομάδα αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε".

Βόλεϊ Τουρκία-Ελλάδα 3-1

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Ανδρών στην Άγκυρα, αφού στον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο την Τουρκία, για το Β' όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ ηττήθηκε με 3-1 (25-19, 22-25, 25-22, 25-23).

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7) και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου σετ (25-19). Στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Εφραιμίδης μπήκε στη θέση του Ασπιώτη και η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 8-5. Η διαφορά διατηρήθηκε και στη συνέχεια (9-16) και παρόλο που οι Τούρκοι πλησίασαν (22-23), οι διεθνείς μας, με ηγέτη τον Τζούριτς ως διαγώνιο και άξιο συμπαραστάτη τον Εφραιμίδη, έκανε το 1-1.

Το τρίτο σετ άνηκε στην γηπεδούχο ομάδα. Οι Τούρκοι πήραν διαφορά από τα πρώτα λεπτά (8-5, 16-10) και, παρά την προσπάθεια των Ελλήνων που μείωσαν στους δύο πόντους (19-17, 23-21), πέτυχαν το 2-1. Τα λάθη των διεθνών μας στο 4ο σετ έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να προηγηθούν (5-2, 8-6), αλλά στη συνέχεια οι αθλητές του Μέιφορθ ισοφάρισαν με 14-14, χωρίς όμως να καταφέρουν να προηγηθούν, καθώς έδωσαν εύκολους πόντους στους Τούρκους, που πήραν το σετ μαζί με τη νίκη.

Μετά την αναμέτρηση, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκόρντον Μέιφορθ δήλωσε: "Το τουρκικό μπλοκ ήταν πολύ καλό σήμερα. Είχαν καινούριο πασαδόρο, τον Κεσκίν, του οποίου δεν είχαμε δει παιχνίδια. Ήταν μια αλλαγή για αυτούς. Οι κεντρικοί και ο Τζούριτς έπαιξαν καλά αλλά δεν είχαμε βοήθεια στην επίθεση από τους ακραίους".

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες την Κυριακή στις 15:00.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπάσιτς): Τζιν 3 (3/7), Πεζούκ 2 (1/5, 1 μπλοκ), Τανίκ 12 (8/19, 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Κοσκούν 18 (17/31, 1 άσσος), Μπατούρ 9 (5/12, 3 μπλοκ, 1 άσσος), Κεσκίν 4 (2/5, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Κίλιτς (λ., 75%), Σάμπιν, Μπόζαν 1 (1 άσσος), Σάμπιτ 8 (4/5, 4 μπλοκ), Κιριτζί 4 (2/5, 2 μπλοκ), Τσουχάν, Μινιτζί (2 (2/3)

ΕΛΛΑΔΑ (Μέιφορθ): Τζούριτς 25 (23/44, 2 άσσοι..), Πετρέας 9 (7/11, 2 μπλοκ), Κανέλος 8 (7/12, 1 μπλοκ), Φράγκος 6 (6/15), Τερζής, Ασπιώτης, Παπαδημητρίου (λ. 61%), Εφραιμίδης 6 (3/7, 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Αρμενάκης, Αγγελόπουλος

Mundobasket 2010: Μια πρώτη ματιά στις αποστολές των ομάδων

Η πιο σημαντική διοργάνωση του παγκοσμίου basketball φιλοξενείται στα τέλη του καλοκαιριού στα γήπεδα της Τουρκίας. Με το πρώτο τζάμπολ του Mundobasket 2010 να γίνεται στις 28 Αυγούστου, οι περισσότερες από τις ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν έχουν ήδη ανακοινώσει τις αποστολές τους, από τις οποίες θα προκύψουν και οι τελικές 12άδες.


Κοινή συνιστώσα σε όλα σχεδόν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, οι ηχηρές απουσίες. Η μεγάλη πλειοψηφία των αστέρων του NBA επέλεξε να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι και να απέχει από το Mundobasket 2010. Οι πρωτοκλασάτοι παίκτες των ΗΠΑ σνομπάρουν τη διοργάνωση, αφού ήδη οι Kobe Bryant, LeΒron James, Dwight Howard, Chris Bosh, Dwayne Wade και Carmelo Antony έχουν προαναγγείλει ότι δεν έχουν σκοπό να ταξιδέψουν μέχρι τη γείτονα χώρα. Η Ισπανία θα στερηθεί των υπηρεσιών του επί χρόνια ηγέτη της Pau Gasol, ενώ για τη Γερμανία τα περιθώρια διάκρισης στενεύουν από τη στιγμή που ο Dirk Nowitzki αποφάσισε να αποσυρθεί. Ο Tony Parker της Γαλλίας ανήκει και αυτός στη μακρά λίστα των απόντων, όπως και ο Manu Ginobili για την Αργεντινή. Όσο για την «επίσημη αγαπημένη», την εθνική ομάδα της Ελλάδας, θα παραταχθεί χωρίς τον επί χρόνια αρχηγό της, Θοδωρή Παπαλουκά.

Παρά τις διαφαινόμενες αρκετές και σημαντικές απουσίες οι ΗΠΑ (1,36 στη Betfair) είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, αφού μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και χωρίς τα πολύ μεγάλα αστέρια του αθλήματος, καθώς οι παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στην προεπιλογή μόνο αμελητέες ποσότητες δεν μπορούν να θεωρηθούν. Η Ισπανία (6,00 στη Bet365) μπορεί να μην έχει τον Pau Gasol, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον πρωταθλητή του NBA. Άλλωστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στην Ιαπωνία κατέκτησε την κορυφή με τον άσο των Lakers να παρακολουθεί τον τελικό από τον πάγκο, λόγω τραυματισμού. Τρίτο φαβορί η Ελλάδα (15,00 στη Bwin), που πέρα από την απουσία του Θοδωρή Παπαλουκά, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και υπάρχει πίστη ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό.

Από τις δυνάμεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι Σέρβοι (21,00 στον William Hill) με τον Dusan Ivkovic στον πάγκο θα κυνηγήσουν την έκπληξη και έχουν τις δυνατότητες να κάνουν ζημιές σε όποιον τους υποτιμήσει. Οι Σλοβένοι (34,00 στη Betoto) θα στερηθούν τις υπηρεσίες των αδερφών Lorbek, όπως και του Matias Smodis, ενώ οι Κροάτες (67,00 στη Betoto) δεν έχουν τα φόντα να φτάσουν μακριά.

Οι διοργανωτές της Τουρκίας (21,00 στη Betoto) έχουν θέσει ως στόχο την είσοδο στα ημιτελικά, ενώ μεγάλο πλήγμα για αυτούς αποτελεί ο τραυματισμός του NBAer Mehmet Okur, ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα επιστρέψει στα παρκέ το Δεκέμβριο. Η Αργεντινή (26,00 στον William Hill), μπορεί να μην έχει τον Ginobili, αλλά οι Oberto, Scola, Nocioni και Delfino, όλοι τους αγωνίζονται στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, εγγυώνται ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Τέλος, οι έτεροι Λατινοαμερικάνοι, της Βραζιλίας, είναι από τα μεγάλα αουτσάιντερ (46,00 στη Betfair), αλλά η παρουσία στο ρόστερ παικτών όπως ο Varejao, o Barbosa και ο Nene τους καθιστούν έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο για κάθε ομάδα.

Τι αποδόσεις δίνουν οι μεγάλες εταιρίες στοιχημάτων για το νικητή του Mundobasket 2010:

Αποδόσεις Betfair για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,41 – Ισπανία 8,20 – Ελλάδα 18,50 Bonus €30
Αποδόσεις Bet365 για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,35 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα 13,50 Bonus €100

Αποδόσεις Betoto για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,40 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα 15,00 Bonus €50
Αποδόσεις Bwin για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,40 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα 15,00 Bonus €40

Αποδόσεις William Hill για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,36 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα – 15,00 Bonus €100

Mundial 2010: Preview Αργεντινή – Μεξικό

Φάση των «16» του Mundial 2010, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται ο αγώνας Αργεντινή – Μεξικό στο «Soccer City» του Johannesburg στις 21.30 ώρα Ελλάδος. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για 26η φορά με την Αργεντινή να μετράει 11 νίκες και το Μεξικό μόλις 4. Τα υπόλοιπα 10 παιχνίδια έχουν λήξει φυσικά ισόπαλα.

Η Αργεντινή πέρασε ως πρώτη από τον δεύτερο όμιλο, κερδίζοντας στο τελευταίο της παιχνίδι 2-0 την Ελλάδα. Ο Gabriel Heinze που πήρε ανάσες απέναντι στην ελληνική ομάδα, αλλά και ο Jonas Gutierrez που εξέτισε την τιμωρία του, αναμένεται να επιστρέψουν στην ενδεκάδα της Αργεντινής. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Walter Samuel, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ενδεχομένως να αντικατασταθεί πάλι από τον Nicolas Burdisso. Παράλληλα οι Carlos Tevez και Gonzalo Higuain θα πάρουν τη θέση των Diego Milito και Kun Aguero στην επίθεση. Ο Diego Maradona στις δηλώσεις τόνισε: «Δεν ζητάω από τους δημοσιογράφους να… κατεβάσουν τα παντελόνια τους, αλλά σίγουρα οφείλουν μια συγγνώμη στους παίκτες μου. Αυτό θα είναι ένα δείγμα τιμιότητας. Σε μερικούς μήνες θα γίνω 50 ετών και δεν είμαι πικρόχολος. Όμως ενοχλούμαι σε μεγάλο βαθμό όταν δεν υπάρχει σεβασμός στους ποδοσφαιριστές μου. Πριν αρχίσει η διοργάνωση λέγατε ότι η ομάδα είναι η χειρότερη όλων των εποχών που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και κάνατε λόγο για καταστροφή. Τώρα που πετύχαμε τρεις νίκες ισχυρίζεστε ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο. Οι παίκτες μου έχουν πάρει το μήνυμα τι ακριβώς είναι το Μουντιάλ και δεν θριαμβολογούν μετά από κάθε νίκη. Κάνουμε ένα βήμα την κάθε φορά και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».
Το Μεξικό πέρασε ως δεύτερο από τον πρώτο όμιλο, καθώς την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε με 1-0 από την Ουρουγουάη. Ο Javier Aguirre υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Effrain Juarez που επανέρχεται μετά από απουσία λόγω καρτών. Ο Carlos Vela, που αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό από το παιχνίδι με τη Γαλλία και έλειψε από αυτό κόντρα στην Ουρουγουάη, πιθανότατα θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Αρκετές πιθανότητες να βρίσκεται σε αυτή, είτε αντί του Vela είτε αντί του Franco, συγκεντρώνει ο Javier Hernandez. Ενοχλημένος από αυτούς που δεν δίνουν στο Μεξικό καμία πιθανότητα πρόκρισης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Aguirre: «Αυτά που γράφονται τον τελευταίο καιρό δεν είναι δικαιολογημένα. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας» (αυτή η δήλωση αναφέρεται στην κακή παράδοση του Μεξικού, το οποίο αποκλείεται στη φάση των «16» στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις).
TV: Την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Αργεντινή – Μεξικό θα καλύψει η ΝΕΤ
Γήπεδο: Soccer City – Johannesburg
Διαιτητής: Roberto Rosetti (Ιταλία)
Πιθανές συνθέσεις:
Αργεντινή (3-4-3): Romero; Demichelis, Burdisso, Heinze; Gutierrez, Mascherano, Veron, Di Maria; Messi; Tevez, Higuain
Μεξικό (4-3-3): Perez; Osorio, Rodriguez, Moreno, Salcido; Juarez, Marquez, Torrado; G. Dos Santos, Franco, Vela

Mundial 2010: Preview Γερμανία – Αγγλία

Φάση των «16» του Mundial 2010, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται ο αγώνας Γερμανία – Αγγλία στο «Free State Stadium» του Bloemfontein στις 17.00 ώρα Ελλάδος.Η Γερμανία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, έστω κι αν χρειάστηκε τη νίκη της τελευταίας αγωνιστικής επί της Γκάνας με 1-0 για να τα καταφέρει. Ο Lukas Podolski, στις δηλώσεις του τόνισε: «Θα ήταν μιραίο λάθος να τους υποτιμήσουμε, απλά επειδή είχαν κάποια προβλήματα στον όμιλό τους. Ίσως ανεβάσουν την απόδοσή τους στα νοκ άουτ παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα από χαρά, αλλά δεν έχουμε λόγο να τους φοβόμαστε. Φυσικά τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε.» Ο Joachim Low δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τιμωριών, καθώς και ο Miroslav Klose εξέτισε την ποινή του και είναι διαθέσιμος, αλλά αμφίβολοι είναι ο βασικότατος μέσος Bastian Schweinsteiger και ο αμυντικός Jerome Boateng, που αγωνίστηκε με τη Γκάνα. Ο Mesut Ozil «έχασε» τη γιαγιά του την Παρασκευή, αλλά θ’ αγωνιστεί κανονικά, ενώ σίγουρος απών είναι ο επιθετικός Cacau, που είναι τραυματίας.
TV: Την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Γερμανία – Αγγλία θα καλύψει η ΝΕΤ
Γήπεδο: Free State Stadium – Bloemfontein
Διαιτητής: Jorge Larrionda (Ουρουγουάη)
Πιθανές συνθέσεις:
Γερμανία: Neuer, Lahm, Friedrich, Mertesacker, Boateng (Badstuber); Khedira, Schweinsteiger (Kroos); Muller, Ozil, Podolski; Klose
Αγγλία: James, Johnson, Terry, Carragher (Upson), A. Cole; Milner, Barry, Lampard, Gerrard; Rooney, Defoe

World Cup 2010: Αποδοκιμάστηκε η εθνική ομάδα του Καμερούν στην επιστροφή της

Η εθνική ομάδα του Καμερούν έκανε πολύ άσχημη πορεία στο Mundial, γεγονός απέναντι στο οποίο οι συμπατριώτες τους δεν έμειναν απαθείς.Αρκετοί φίλαθλοι περίμεναν την άφιξη της αποστολής στη χώρα, όχι φυσικά για να συμπαρασταθούν στους, αλλά για να εκφράσουν τα έντονα παράπονά τους για τις τρεις ήττες και τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων. Μάλιστα φρόντισαν να έχουν μαζί τους και το πανό που βλέπετε στη φωτογραφία, ώστε ο Samuel Eto’o και η παρέα του να αντιληφθούν πλήρως την απογοήτευση τους. «Δεν αγαπάτε το Καμερούν, ντροπή σας» γράφει το πανό. Πολύ σκληρή, όντως, η κριτική που άσκησαν οι Καμερουνέζοι.

World Cup 2010: Αργεντινή – Μεξικό, το ντέρμπι ξεκίνησε από τους…πάγκους

Λιγότερο από μία μέρα έχει μείνει για τη μεγάλη αναμέτρηση της Αργεντινής με το Μεξικό κι οι δύο προπονητές κλέβουν τις εντυπώσεις.
Σε σύγκριση… ηπείρων επιδόθηκε ο Maradona που σχολίασε: «Δεν θα γίνουμε ποτέ ισχυρότεροι από την Ευρώπη. Το μεγαλύτερο έπαθλό μας είναι ότι δίνουμε μεγάλους παίκτες σε συλλόγους απ΄όλο τον κόσμο. Και ζητάμε, όταν αυτοί οι παίκτες έρχονται για να παίξουν στην εθνική ομάδα, οι σύλλογοί τους να μας τους επιστρέφουν έγκαιρα και με τη φροντίδα που τους παραδίδουμε σε αυτούς». Αναφορικά, τώρα, με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Maradona τόνισε ότι θα παρατάξει απέναντι στο Μεξικό την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, επισημαίνοντας ότι ο Samuel θα ξεκινήσει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Ο ιδιόρρυθμος τεχνικός των Αργεντίνων είπε ακόμη ότι σέβεται το Μεξικό, αλλά «… όταν στενεύουν τα περιθώρια παίζει ρόλο η ιστορία κι αυτή «δείχνει» Αργεντινή. Είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες μου καταλαβαίνουν το μήνυμα…».

Από την άλλη ενοχλημένος από αυτούς που δεν δίνουν στο Μεξικό καμία πιθανότητα πρόκρισης στα προημιτελικά του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Javier Aguirre. Ο τεχνικός των «Αζτέκων» ήταν σκυθρωπός στη συνέντευξη Τύπου και έδειξε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το γεγονός ότι πρώτα τα μεξικανικά ΜΜΕ έχουν «ξεγραμμένη» την ομάδα του. «Αυτά που γράφονται τον τελευταίο καιρό δεν είναι δικαιολογημένα. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας», τόνισε ο Aguirre, αναφερόμενος στην κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει η εθνική του Μεξικού, η οπιοία αποκλείστηκε σε αυτό τον γύρο στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις (το 2006 μάλιστα έχασε από την Αργεντινή).

Η μοναδική στιγμή που χαμογέλασε ο Aguirre ήταν όταν ρωτήθηκε για τον Maradona, τον οποίο γνωρίζει καλά χαρακτήρισε σπουδαίο φίλο του. «Θα τον αγκαλιάσω και θα τον συγχαρώ για όσα έχει πετύχει ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Μεξικανός τεχνικός.

World Cup 2010: Αναδουλειές λόγω Mundial για τις ιερόδουλες στη Νότιο Αφρική

Οι ιερόδουλες της Νοτίου Αφρικής πίστευαν ότι η περίοδος του Mundial θα ήταν για αυτές «ο μήνας που θρέφει τους έντεκα».Οι ορδές τουριστών, μακριά από την πατρίδα τους, ενδεχομένως και από τις συντρόφους τους, αποτελούν ένα δελεαστικότατο target group. Έπεσαν, όμως, έξω στις προβλέψεις τους. Τι και αν έκαναν αγώνα ακόμα και για να νομιμοποιήσουν το επάγγελμά τους για όσο διαρκούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο; Όσοι επισκέφθηκαν τη χώρα δείχνουν να μην έχουν άλλες επιθυμίες πέρα από το ποδόσφαιρο και οι ιερόδουλες βρίσκονται σε απόγνωση. Μάλιστα, όχι μόνο δεν προσέλκυσαν νέους πελάτες, αλλά έχασαν και τους συνήθεις θαμώνες. «Οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για την μπάλα και όχι για το σεξ. Είμαι απογοητευμένη», δήλωσε μία από αυτές στο Port Elizabeth, όπου η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις.Σε… νούμερα, μετά την 11η Ιουνίου οι επισκέψεις μειώθηκαν σε δύο την ημέρα, από έξι που ήταν πριν την έναρξη του Mundial. Δύσκολοι καιροί για ιερόδουλες…

Ολυμπιακός Ετοιμάζει "βόμβα" με Μπαπτίστα

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα προτάθηκε στον Ολυμπιακό μέσω ενός παλιού... γνωστού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει πρόταση στην Ρόμα. Επιμένουν οι Γάλλοι για Γκοβού. "Έκλεισα στον Ολυμπιακό", διαρρέει ο Καρντόσο.


Σε μεταγραφικό οργασμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι "ερυθρόλευκοι", κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Μώραλης το Σάββατο αν και κράτησε μικρό καλάθι, αφού μετά τους Σιμόν Βούκσεβιτς και Φρανσουά Μοντεστό πληροφορίες θέλουν τον Ζούλιο Μπαπτίστα να είναι και αυτός στα υπόψιν.

Ένα "κτήνος" για τον Θρύλο

Όλα ξεκίνησαν μετά τις επαφές του Βαγγέλη Μαρινάκι με έναν παλιό.. γνώριμο για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Τζιανπάολο Μοντάλι, που στο παρελθόν υπήρξε προπονητής στην ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Πλέον ο Ιταλός ασχολείται με το ποδόσφαιρο και έχει άριστη συνεργασία τόσο με την Γιουβέντους όσο και με την Ρόμα. Εκεί προέκυψε και το ενδιαφέρον για τον Μπαπτίστα, καθώς οι "Ρωμαίοι", μέσω του Μοντάλι, πρότειναν τον 28χρονο μεσοεπιθετικό στους κόκκινους.

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου άσου (βρίσκεται στο Μουντιάλ με την Σελεσάο) δεν είναι απαγορευτικό, αφού στην Ρόμα αμείβεται με 2.3 εκ. Ευρώ. Δηλαδή αν τα βρουν Ρόμα και Ολυμπιακός, ο παίκτης θα στοιχίσει λιγότερα σε σχέση με τον Γκούτι.

Η όλη υπόθεση θα ξεκαθαρίσει στις απαιτήσεις του ιταλικού συλλόγου, που δεν συζητά την παραχώρηση του Μπαπτίστα, το λιγότερο με 4 εκ. Ευρώ.

Επιμένουν οι Γάλλοι για Γκοβού

Το σίριαλ της απόκτησης του Σίντεϊ Γκοβού έχει ακόμα πολλά επεισόδιο, αφού και το Σάββατο γαλλικά δημοσιεύματα ήθελαν τον Ολυμπιακό να έχει καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση στον 31χρονο επιθετικό.

Είναι δεδομένο πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον άσο της Εθνικής Γαλλίας, όμως οι "ερυθρόλευκοι" με τα χρήματα που ζητάει ο Γκοβού ίσως και να ψάχνουν κάτι καλύτερο.

Έκλεισε Καρντόσο;

Δημοσίευμα της εφημερίδας Sportday την Κυριακή το πρωί, αναφέρει πως ο Οράσιο Καρντόσο αποκάλυψε σε συμπαίκτη του πως είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα τόνισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να κλείσει την μεταγραφή. Ίδωμεν...

Μουντιάλ 2010 Ετοιμοπόλεμος ο Σβάισταϊγκερ

O Μπάστιαν Σβάισταϊγκερ φαίνεται πως κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο και αναμένεται να είναι στην διάθεση του Γιόακιμ Λεβ για το παιχνίδι με την Αγγλία.


Ο 25χρονος μέσος ήταν αμφίβολος μετά τον τραυματισμό του στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με την Γκάνα την περασμένη Τετάρτη αλλά τελικά δείχνει πλέον να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ικανοποίηση στον τεχνικό των "πάντσερ" καθώς αμφίβολος είναι ο Ζερόμ Μπόατενγκ ενώ εκτός μάχης είναι ο Κακάου.

Μουντιάλ 2010 Τζέραρντ:"Παιχνίδι-σταθμός για την καριέρα μου"

Ως ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην καριέρα του χαρακτήρισε αυτό με την Γερμανία, ο Στίβεν Τζέραρντ.


Ο άγγλος μέσος θεωρεί ότι πρόκειται για μία αναμέτρηση που μπορεί να "σημαδέψει" την παρουσία του στα "λιοντάρια". "Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δείξεις χαρακτήρα. Όταν έχεις μεγαλώσει πρόκειται για ένα αγώνα στον οποίο θέλεις να συμμετέχεις.

Μπορεί να υπάρξει μία μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι και να σημαδέψειο την καριέρα κάθε παίκτη. Όμως ανυπομονούμε γι΄ αυτό. Είναι ένα φανταστικό παιχνίδι για να αγωνιστείς. Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μουντιάλ 2010 Αμερική - Γκάνα σημειώσατε ένα!

Ο Φρέντι Αντού μέσω του Twitter διχάστηκε λόγω της καταγωγής του από την Γκάνα όμως στο τέλος στήριξε τις ΗΠΑ παρά τον αποκλεισμό τους από την επόμενη φάση του Μουντιάλ.


Ο 21χρονος άσος αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στον Άρη εδώ και έξι μήνες, όμως δεν υπολογίζεται από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους κίτρινους.

Μάλιστα έχασε και την ευκαιρία να συμμετέχει στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αφού ο προπονητής του δεν τον πήρε στην αποστολή, λόγω των λίγων εμφανίσεων στο πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά ο νεαρός άσος παρακολούθησε τις προσπάθειες των συμπαικτών του, αν και σε κάποια στιγμή διχάστηκε, λόγω της καταγωγής του από την Γκάνα.

ΗΠΑ-Γκάνα σημειώσατε άσο...

Αρχικά με μηνύματα του μέσω του Twitter, ο 21χρονος άσος ήθελε να περάσουν στην επόμενη φάση και οι δυο ομάδες, ενώ απολογήθηκε για την Γκάνα λέγοντας πως είναι η γενέτειρας του!

"Εντάξει παιδιά δεν μπορώ να είμαι εναντίον της γενέτειρας μου. Θέλω και η Γκάνα και η Αμερική να περάσουν", είπε σε ένα μήνυμα του.

Στη συνέχεια συνεχάρη και τις δυο ομάδες, όμως μετά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, μίλησε η καρδιά...

"Μου ράγισε η καρδιά βλέποντας τους φίλους μου στην ομάδα της Αμερικής. Μας χάρισαν μεγάλες στιγμές σε αυτό το Μουντιάλ. Μπράβο παιδιά", είπε χαρακτηριστικά...

Απόβαση" από WAGS στην Ν. Αφρική

Ο Φάμπιο Καπέλο είπε "όχι", όμως οι σύζυγοι/κοπέλες των παικτών της Αγγλίας ήρθαν στην Νότιο Αφρική για να παρακολουθήσουν το ματς των "λιονταριών" με την Γερμανία.


Είναι γνωστό στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κοινό πως ο Φάμπιο Καπέλο είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τις ομάδες του, ειδικά όταν αυτές βρίσκονται εν μέσω κάποιας σημαντικής διοργάνωσης.

Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε απαγόρευσε στις σύζυγους/κοπέλες των ποδοσφαιριστών της Αγγλίας να έρθουν στην Νότιο Αφρική, με σκοπό οι παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, αφού όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά ΜΜΕ την Κυριακή, οι περισσότερες WAGS (όπως τις λένε στην Αγγλία), έκαναν την εμφάνιση τους.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, Κριστίν Μπλίκλεϊ (Λάμπαρτ), Τσαντέλε Ταγκόε (Χέσκεϊ), Κάρλι Κόουλ (Τζο Κόουλ) συνάντησαν τις υπόλοιπες κυρίες στην Ν. Αφρική, βάζοντας άλλον ένα πονοκέφαλο στον... κακομοίρη Φάμπιο Καπέλο.

ΠΑΟΚ Πιστοί στο ραντεβού τους κόσμος και Γκαρσία

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για άλλη μία φορά εκπλήσσουν με την «τυπικότητα» που δείχνουν στην αγάπη τους για την ομάδα. Για άλλο ένα καλοκαίρι είναι πιστοί στο ραντεβού τους με την ομάδα και αποδεικνύουν ότι είναι η μεγάλη δύναμη αυτού του συλλόγου.

Μπορεί πολλοί να βιάστηκαν μετά τις πρώτες ημέρες διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας και να υποστήριξαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσει να διαθέσει σημαντικό αριθμό. Κι όμως μέσα σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης οι φίλοι του ΠΑΟΚ δείχνουν πως… βάζουν τον «ΠΑΟΚ πάνω απ ΄όλα», όπως ανέφερε και παλαιότερο μότο της ΠΑΕ.

Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον στα 6.013 διαρκείας και το περσινό ρεκόρ των 21.100 που διατέθηκαν είναι πλέον πιθανόν να ισοφαριστεί. Διότι μέχρι τις 9 Ιουλίου, όταν και εκπνέει η προθεσμία ανανεώσεων των παλιών κατόχων, είναι πλέον σίγουρο ότι ο αριθμός θα ξεπεράσει τα 7.164 που είχαν πωληθεί πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

Την ίδια στιγμή που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ «προετοιμάζονται» για την νέα σεζόν, οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν ένας, ένας από τις διακοπές τους.

Από χθες βρίσκεται ξανά στην Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός που εκπλήσσει συνέχεια με τον άψογο επαγγελματισμό το, επέστρεψε όπως και πέρσι πιο νωρίς στην Ελλάδα δηλώνοντας πίστη στον ΠΑΟΚ και εκφράζοντας την επιθυμία του: «Πάμε για το πρωτάθλημα!».

Μουντιάλ 2010 Δρακόντια μέτρα στο Γερμανία-Αγγλία

Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αλλά και του στρατού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το παιχνίδι ανάμεσα στην Γερμανία με την Αγγλία.


Το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο χώρες έχει μεγάλη ιστορία και μια μεγάλη κόντρα, που πολλές φορές ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές της Νοτίου Αφρικής φοβούνται για επεισόδια μεταξύ των δυο οπαδών, όπως και για έξαρση της βίας σε περίπτωση οπού ξεφύγουν τα πράγματα.

Έτσι λοιπόν θα υπάρχει πολυάριθμη αστυνομική δύναμη εντός (διακριτικά) και εκτός γηπέδου, με ελικόπτερα, κανόνια νερού και άλλα οχήματα, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο στρατός αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Μουντιάλ 2010 Το αξεπέραστο ρεκόρ του Ρονάλντο

Σαν σήμερα (27/6) ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, πετυχαίνοντας το 15 του γκολ εναντίον της Γκάνας. Είναι επίσης ο δεύτερος, μαζί με τον Κλίνσμαν, που έχει πετύχει τρία γκολ σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.

Η ιστορία γράφεται από σπουδαίους ανθρώπους που πίσω τους έχουν αφήσει περισσότερο έργα και λιγότερο λόγια. Το ίδιο ισχύει και για τον Βραζιλιάνο άσο Ρονάλντο, που στις 27/6 του 2006 έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Μουντιάλ.

Το "φαινόμενο" αν και σε όχι καλή κατάσταση, λόγω των τραυματισμών του, κατάφερε να πετύχει δυο γκολ εναντίον της Γκάνας για την φάση των "16", γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην εγκυκλοπαίδεια του ποδοσφαίρου.

Βέβαια τα ρεκόρ δεν σταματάνε εκεί για τον Ρονάλντο, αφού μαζί με τον Κλίνσμαν είναι οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία των Μουντιάλ, που έχουν πετύχει τρία τουλάχιστον γκολ σε τρεις διαφορετικές συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά η λίστα με τους πρώτους σκόρερ...

15) Ρονάλντο (Βραζιλία)
14) Γκέρντ Μίλερ (Γερμανία)
13) Ζιστ Φοντέν (Γαλλία)
12) Πελέ (Βραζιλία)
11) Γιούργκεν Κλίνσμαν (Γερμανία)
11) Σάντορ Κότσις (Ουγγαρία)
10) Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (Αργεντινή)
10) Τεόφιλο Κουμπίγιας (Περού)
10) Γκρέγκορζ Λάτο (Πολωνία)
10) Γκάρι Λίνεκερ (Αγγλία)
10) Χέλμουτ Ραν (Δυτική Γερμανία)