Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η Γερμανία βούλιαξε το νησί-Γερμανία - Αγγλία 4-1

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0fc1e284fc0091ec87e685e3421c2281_L.jpg?1277644482?1277644482?1277644482Οι Γερμανοί την έκρυψαν, ο Ουρουγουανός βοηθός «την έχασε» στην φάση του Μουντιάλ και τα «πάντσερ» που διέσυραν 4-1 την Αγγλία, προκρίθηκαν για μια ακόμα φορά στα προημιτελικά! Νέος πρόωρος αποκλεισμός για τα «λιοντάρια» που φωνάζουν δίκαια για γκολ που δεν μέτρησε στο 2-1. Στο πιο εντυπωσιακό παιχνίδι ως τώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γερμανία διέσυρε με 4-1 την Αγγλία στο «Μπλουμφοντάιν» και προκρίθηκε θριαμβευτικά στα προημιτελικά του Μουντιάλ! Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν με 2-0 στο 32', δέχτηκαν την μείωση του σκορ από τον Άπσον στο 37' και γλίτωσαν από την ισοφάριση λίγο αργότερα όταν ο βοηθός Εσπινόζα δεν είναι ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή στο σουτ του Λάμπαρντ, σε μία φάση που ενδεχομένως να άλλαζε όλο το παιχνίδι.

Τα δύο γκολ του Μίλερ στο 67' και στο 70', έπειτα από υποδειγματικές αντεπιθέσεις, έβαλαν τέλος στο παιχνίδι και έστειλαν τους Άγγλους για μία ακόμα φορά πρόωρα στο σπίτι τους! Κανονικό το 1-0 των Γερμανών, καθώς ο Κλόζε ναι μεν καλύπτεται μόνο από τον Τζέιμς, όμως δεν υπάρχει οφσάιντ από ελεύθερο του τερματοφύλακα.

Επιστροφή Κλόζε

Σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στην Γκάνα, ο Γιοακίμ Λεβ έκανε μόνο μία αλλαγή καθώς επέστρεψε ο τιμωρημένος Κλόζε αντί του Κακάου. Τερματοφύλακας ο Νόιερ, ενώ οι Μερτσεζάκερ και Φρίντριχ ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί που πλαισίωναν τους Λαμ (δεξιά) και Μπόατενγκ (αριστερά). Στον άξονα ήταν οι Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ, αριστερό εξτρέμ ο Ποντόλσκι, ελεύθερο ρόλο ο Οζίλ ενώ ο Μίλερ ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Κλόζε.

Όπως με Σλοβενία

Ο Καπέλο προτίμησε να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα που είχε παρατάξει και απέναντι στους Σλοβένους. Ο Τζέιμς κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας οι Τζόνσον (δεξιά) και Κόουλ (αριστερά), ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούταν από τους Τέρι και Άπσον. Κεντρικοί μέσοι οι Μπάρι και Λάμπαρντ, δεξιά ο Μίλνερ και αριστερά ο Τζέραρντ, ενώ οι δύο επιθετικοί του Καπέλο ήταν οι Ντεφόε και Ρούνεϊ.

Η Αγγλία την κατοχή, η Γερμανία τις αντεπιθέσεις

Η Γερμανία προτίμησε να δώσει χώρο στους Άγγλους και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με τους Οζίλ και Μίλερ να κάνουν συνέχεια κίνηση για να βρουν είτε τον Κλόζε είτε τον Ποντόλσκι.

Ο μέσος της Βέρντερ βρισκόταν συχνά και σε θέση κρυφού φορ, όπως στην πρώτη ευκαιρία που έγινε στο 5', όταν δεν μπόρεσε από κοντά να κερδίσει τον Τζέιμς. Από την μεριά της, η ομάδα του Καπέλο ήταν και πάλι προβλέψιμη, με δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ τόσο ο Ρούνεϊ όσο και ο Ντεφόε ήταν πολύ καλά κλεισμένοι από την γερμανική άμυνα, η οποία είχε πολύ καλές τοποθετήσεις στο πρώτο μισάωρο.

Από τον Νόιερ στον Κλόζε και... 1-0

Και ενώ όλα έδειχναν πως θα πάμε σε ένα κλειστό παιχνίδι, ένα ελεύθερο του Νόιερ και μια λάθος εκτίμηση του Τέρι έφεραν τα πάνω κάτω. Ο Άγγλος αμυντικός δεν υπολόγισε σωστά το βολέ του Γερμανού, άφησε την μπάλα να περάσει και ο Κλόζε επωφελήθηκε μπαίνοντας στην φάση και πλασάροντας εύστοχα τον Τζέιμς παρά την πίεση του Άπσον. Οφσάιντ από ελεύθερο δεν υπάρχει, επομένως ο Γερμανός φορ ήταν σε νόμιμη θέση, παρότι καλυπτόταν μόνο από τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Οι Γερμανοί πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο και με πολύ ωραίες προσπάθειες κυνήγησαν και δεύτερο γκολ. Στο 31', ο Μερτσεζάκερ προωθήθηκε, έκανε το ένα-δύο με τον Όζιλ και έβγαλε τον Κλόζε απέναντι από τον Τζέιμς αλλά ο Άγγλος απέκρουσε το πλασέ. Το γκολ, όμως, ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Ο εξαιρετικός Μίλερ (που έψαχνε πάντα τον Κλόζε και τον Ποντόλσκι με κάθετες πάσες), πήρε την μπάλα μετά από πανέμορφη ομαδική ενέργεια των Γερμανών, πάσαρε στον Ποντόλσκι που έκανε το διαγώνιο σουτ νικώντας τον Τζέιμς για το 2-0.

Πήρε «φωτιά» το παιχνίδι!

Οι Άγγλοι ξύπνησαν σε εκείνο το σημείο και τρία λεπτά αργότερα προσπάθησαν να αντιδράσουν όταν ο Τζόνσον σέντραρε από τα δεξιά, ο Λάμπαρντ έκανε την προβολή αλλά ο Νόιερ απέκρουσε. Όμως και τα «πάντσερ» είχαν την δική τους ευκαιρία για να δώσουν τέλος από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Τζέραρντ τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Κλόζε στο 36'. Ένα λεπτό αργότερα, οι παίκτες του Καπέλο μπήκαν ξανά στο παιχνίδι καθώς ο Άπσον με κεφαλιά από κοντά εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Νόιερ και μείωσε σε 2-1!

Η φάση του Μουντιάλ!

Στο 38', έγινε η φάση του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ο Λάμπαρντ «κρέμασε» τον Νόιερ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και έσκασε στο έδαφος έχοντας περάσει ένα μέτρο την γραμμή! Ο βοηθός Εσπινόζα, όμως, δεν πήγε προς την σέντρα και ο Καπέλο μαζί με τους Άγγλους έμειναν με τους πανηγυρισμούς! Το 2-2 δεν έγινε, ο Ποντόλσκι είδε το σουτ του στην επόμενη φάση να περνάει λίγο έξω από το δοκάρι του Τζέιμς και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια έπειτα από ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο.

Και δεύτερο δοκάρι για Λάμπαρντ!


Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι Άγγλοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο 45λεπτο. Κέρδισαν περισσότερες μονομαχίες και έφταναν πιο εύκολα στην περιοχή του Νόιερ, ο οποίος στο 53' είδε και πάλι την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ. Το παιχνίδι είχε πιο γρήγορο ρυθμό, οι Γερμανοί δεν «κάθησαν» πίσω και είχαν δύο καλά σουτ με τους Μίλερ και Σβαϊνστάιγκερ που έφυγαν άουτ, ενώ ο Καπέλο στο 64' επέλεξε να παίξει από νωρίς το χαρτί του Τζο Κόουλ (αντί του Μίλνερ) προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Δύο αντεπιθέσεις και θρίαμβος!


Η αλλαγή του Καπέλο, όμως, δεν βγήκε! Αντίθετα, μέσα σε έξι λεπτά (η είσοδος του Κόουλ έγινε στο 64'), η Αγγλία είχε παραδώσει... πνεύμα! Οι Γερμανοί με δύο υποδειγματικές αντεπιθέσεις στο 67' και στο 70' χτύπησαν με τον Μίλερ και το 4-1 τους έδινε δυνατότητα ακόμα για την εκδίκηση για το ντροπιαστικό 5-1 του Μονάχου το 2002! Παρότι οι παίκτες του Λεβ είχαν χώρους για να το πετύχουν, εντούτοις δεν το κατάφεραν όμως το 4-1 δεν... χαλάει και κανέναν στην «Νάτιοναλμανσαφτ». Οι Άγγλοι προσπάθησαν στο 81' με τον Τζέραρντ να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια, ο Νόιερ όμως απέκρουσε το σουτ του αρχηγού και έτσι τα «λιοντάρια» πήραν και πάλι, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει, τον δρόμο της επιστροφής.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Μία ηγετική εμφάνιση, σε ένα μεγάλο παιχνίδι για τον Μίλερ. Στο πρώτο μέρος, έψαχνε πάντα με κάθετες πάσες είτε τον Κλόζε, είτε τον Ποντόλσκι αλλά και τον Όζιλ όταν αυτός κινούταν σαν κρυφός φορ, και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Άγγλους. Στο 2-0, βγάζει την ασίστ στον Ποντόλσκι και στο δεύτερο ημίχρονο άφησε τις οργανωτικές του ικανότητες και ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή! Με δύο δικά του έπειτα από υποδειγματικές αντεπιθέσεις, η Γερμανία έκανε το 4-1 και έφτασε σε θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στην φάση των ομίλων είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ και αυτό από λάθος του Γκριν. Τώρα, όμως, η άμυνα της Αγγλίας ήταν εκτός τόπου και χρόνου. «Ζαλισμένη» από την συνεχή κίνηση των Γερμανών, δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και είδε τους Γερμανούς να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανίστηκε ανήμπορη να αντιδράσει στις αντεπιθέσεις των «πάντσερ» και μοιραία τα «λιοντάρια» παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής. Ο αδύναμος κρίκος, όμως, δεν ήταν μόνο η άμυνα των Άγγλων αλλά και ο Ρούνεϊ. Εγκλωβισμένος από τους αμυντικούς της Γερμανίας, έλαμψε με την απουσία του από το μεγάλο παιχνίδι αλλά και από όλο το Μουντιάλ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μεγάλη εμφάνιση από τον Όζιλ ο οποίος έχοντας ελεύθερο ρόλο, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην αγγλική άμυνα. Δεν σκόραρε, όπως είχε κάνει με την Γκάνα, αλλά η παρουσία του στον θρίαμβο ήταν καταλυτική, ενώ ήταν αυτός που έδωσε μια ακόμα ασίστ. Γενικότερα, όλοι οι Γερμανοί τα πήγαν εξαιρετικά ενώ για την Αγγλία ο μόνος που προσπάθησε ήταν ο Λάμπαρντ που είχε δύο δοκάρια (το ένα έπρεπε να μετρήσει ως γκολ...)

Η ΓΚΑΦΑ: Στο πρώτο γκολ, ο Τέρι κάνει ένα ακόμα λάθος δείχνοντας πως στο τελευταίο εξάμηνο είναι ντεφορμέ. Ο Άγγλος αμυντικός δεν υπολογίζει σωστά την μπάλα από το ελεύθερο του Νόιερ, ο Κλόζε μπαίνει στην φάση και βάζει μπροστά την Αγγλία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ένα μέτρο μέσα πέρασε η μπάλα μετά το σουτ του Λάμπαρντ που βρήκε στο δοκάρι, όμως ο βοηθός Εσπινόζα δεν το είδε! Οι Άγγλοι θα ισοφάριζαν σε 2-2 και ενδεχομένως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι, όμως ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να δει την πιο «καθαρή» φάση του Μουντιάλ. Όσο για το 1-0, είναι κανονικό. Ο Κλόζε ναι μεν καλύπτεται μόνο από τον Τζέιμς, ωστόσο από ελεύθερο του τερματοφύλακα (όπως έγινε τώρα με τον Νόιερ), δεν υφίσταται οφσάιντ.


Οι συνθέσεις:
Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μερτσεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83' Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Μίλερ (72' Τροχόφσκι), Κλόζε (72' Γκόμεζ)

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Ντεφόε (71' Χέσκεϊ), Ρούνεϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια: