Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Mundial 2010: Preview Αργεντινή – Μεξικό

Φάση των «16» του Mundial 2010, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται ο αγώνας Αργεντινή – Μεξικό στο «Soccer City» του Johannesburg στις 21.30 ώρα Ελλάδος. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για 26η φορά με την Αργεντινή να μετράει 11 νίκες και το Μεξικό μόλις 4. Τα υπόλοιπα 10 παιχνίδια έχουν λήξει φυσικά ισόπαλα.

Η Αργεντινή πέρασε ως πρώτη από τον δεύτερο όμιλο, κερδίζοντας στο τελευταίο της παιχνίδι 2-0 την Ελλάδα. Ο Gabriel Heinze που πήρε ανάσες απέναντι στην ελληνική ομάδα, αλλά και ο Jonas Gutierrez που εξέτισε την τιμωρία του, αναμένεται να επιστρέψουν στην ενδεκάδα της Αργεντινής. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Walter Samuel, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ενδεχομένως να αντικατασταθεί πάλι από τον Nicolas Burdisso. Παράλληλα οι Carlos Tevez και Gonzalo Higuain θα πάρουν τη θέση των Diego Milito και Kun Aguero στην επίθεση. Ο Diego Maradona στις δηλώσεις τόνισε: «Δεν ζητάω από τους δημοσιογράφους να… κατεβάσουν τα παντελόνια τους, αλλά σίγουρα οφείλουν μια συγγνώμη στους παίκτες μου. Αυτό θα είναι ένα δείγμα τιμιότητας. Σε μερικούς μήνες θα γίνω 50 ετών και δεν είμαι πικρόχολος. Όμως ενοχλούμαι σε μεγάλο βαθμό όταν δεν υπάρχει σεβασμός στους ποδοσφαιριστές μου. Πριν αρχίσει η διοργάνωση λέγατε ότι η ομάδα είναι η χειρότερη όλων των εποχών που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και κάνατε λόγο για καταστροφή. Τώρα που πετύχαμε τρεις νίκες ισχυρίζεστε ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο. Οι παίκτες μου έχουν πάρει το μήνυμα τι ακριβώς είναι το Μουντιάλ και δεν θριαμβολογούν μετά από κάθε νίκη. Κάνουμε ένα βήμα την κάθε φορά και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».
Το Μεξικό πέρασε ως δεύτερο από τον πρώτο όμιλο, καθώς την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε με 1-0 από την Ουρουγουάη. Ο Javier Aguirre υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Effrain Juarez που επανέρχεται μετά από απουσία λόγω καρτών. Ο Carlos Vela, που αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό από το παιχνίδι με τη Γαλλία και έλειψε από αυτό κόντρα στην Ουρουγουάη, πιθανότατα θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Αρκετές πιθανότητες να βρίσκεται σε αυτή, είτε αντί του Vela είτε αντί του Franco, συγκεντρώνει ο Javier Hernandez. Ενοχλημένος από αυτούς που δεν δίνουν στο Μεξικό καμία πιθανότητα πρόκρισης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Aguirre: «Αυτά που γράφονται τον τελευταίο καιρό δεν είναι δικαιολογημένα. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας» (αυτή η δήλωση αναφέρεται στην κακή παράδοση του Μεξικού, το οποίο αποκλείεται στη φάση των «16» στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις).
TV: Την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Αργεντινή – Μεξικό θα καλύψει η ΝΕΤ
Γήπεδο: Soccer City – Johannesburg
Διαιτητής: Roberto Rosetti (Ιταλία)
Πιθανές συνθέσεις:
Αργεντινή (3-4-3): Romero; Demichelis, Burdisso, Heinze; Gutierrez, Mascherano, Veron, Di Maria; Messi; Tevez, Higuain
Μεξικό (4-3-3): Perez; Osorio, Rodriguez, Moreno, Salcido; Juarez, Marquez, Torrado; G. Dos Santos, Franco, Vela

Δεν υπάρχουν σχόλια: