Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Mundobasket 2010: Μια πρώτη ματιά στις αποστολές των ομάδων

Η πιο σημαντική διοργάνωση του παγκοσμίου basketball φιλοξενείται στα τέλη του καλοκαιριού στα γήπεδα της Τουρκίας. Με το πρώτο τζάμπολ του Mundobasket 2010 να γίνεται στις 28 Αυγούστου, οι περισσότερες από τις ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν έχουν ήδη ανακοινώσει τις αποστολές τους, από τις οποίες θα προκύψουν και οι τελικές 12άδες.


Κοινή συνιστώσα σε όλα σχεδόν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, οι ηχηρές απουσίες. Η μεγάλη πλειοψηφία των αστέρων του NBA επέλεξε να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι και να απέχει από το Mundobasket 2010. Οι πρωτοκλασάτοι παίκτες των ΗΠΑ σνομπάρουν τη διοργάνωση, αφού ήδη οι Kobe Bryant, LeΒron James, Dwight Howard, Chris Bosh, Dwayne Wade και Carmelo Antony έχουν προαναγγείλει ότι δεν έχουν σκοπό να ταξιδέψουν μέχρι τη γείτονα χώρα. Η Ισπανία θα στερηθεί των υπηρεσιών του επί χρόνια ηγέτη της Pau Gasol, ενώ για τη Γερμανία τα περιθώρια διάκρισης στενεύουν από τη στιγμή που ο Dirk Nowitzki αποφάσισε να αποσυρθεί. Ο Tony Parker της Γαλλίας ανήκει και αυτός στη μακρά λίστα των απόντων, όπως και ο Manu Ginobili για την Αργεντινή. Όσο για την «επίσημη αγαπημένη», την εθνική ομάδα της Ελλάδας, θα παραταχθεί χωρίς τον επί χρόνια αρχηγό της, Θοδωρή Παπαλουκά.

Παρά τις διαφαινόμενες αρκετές και σημαντικές απουσίες οι ΗΠΑ (1,36 στη Betfair) είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, αφού μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και χωρίς τα πολύ μεγάλα αστέρια του αθλήματος, καθώς οι παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στην προεπιλογή μόνο αμελητέες ποσότητες δεν μπορούν να θεωρηθούν. Η Ισπανία (6,00 στη Bet365) μπορεί να μην έχει τον Pau Gasol, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον πρωταθλητή του NBA. Άλλωστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στην Ιαπωνία κατέκτησε την κορυφή με τον άσο των Lakers να παρακολουθεί τον τελικό από τον πάγκο, λόγω τραυματισμού. Τρίτο φαβορί η Ελλάδα (15,00 στη Bwin), που πέρα από την απουσία του Θοδωρή Παπαλουκά, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και υπάρχει πίστη ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό.

Από τις δυνάμεις της πρώην Γιουγκοσλαβίας, οι Σέρβοι (21,00 στον William Hill) με τον Dusan Ivkovic στον πάγκο θα κυνηγήσουν την έκπληξη και έχουν τις δυνατότητες να κάνουν ζημιές σε όποιον τους υποτιμήσει. Οι Σλοβένοι (34,00 στη Betoto) θα στερηθούν τις υπηρεσίες των αδερφών Lorbek, όπως και του Matias Smodis, ενώ οι Κροάτες (67,00 στη Betoto) δεν έχουν τα φόντα να φτάσουν μακριά.

Οι διοργανωτές της Τουρκίας (21,00 στη Betoto) έχουν θέσει ως στόχο την είσοδο στα ημιτελικά, ενώ μεγάλο πλήγμα για αυτούς αποτελεί ο τραυματισμός του NBAer Mehmet Okur, ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα επιστρέψει στα παρκέ το Δεκέμβριο. Η Αργεντινή (26,00 στον William Hill), μπορεί να μην έχει τον Ginobili, αλλά οι Oberto, Scola, Nocioni και Delfino, όλοι τους αγωνίζονται στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, εγγυώνται ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Τέλος, οι έτεροι Λατινοαμερικάνοι, της Βραζιλίας, είναι από τα μεγάλα αουτσάιντερ (46,00 στη Betfair), αλλά η παρουσία στο ρόστερ παικτών όπως ο Varejao, o Barbosa και ο Nene τους καθιστούν έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο για κάθε ομάδα.

Τι αποδόσεις δίνουν οι μεγάλες εταιρίες στοιχημάτων για το νικητή του Mundobasket 2010:

Αποδόσεις Betfair για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,41 – Ισπανία 8,20 – Ελλάδα 18,50 Bonus €30
Αποδόσεις Bet365 για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,35 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα 13,50 Bonus €100

Αποδόσεις Betoto για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,40 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα 15,00 Bonus €50
Αποδόσεις Bwin για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,40 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα 15,00 Bonus €40

Αποδόσεις William Hill για το νικητή του Mundobasket 2010: ΗΠΑ 1,36 – Ισπανία 6,00 – Ελλάδα – 15,00 Bonus €100

Δεν υπάρχουν σχόλια: