Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αργεντινή - Μεξικό 3-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/te/tevez_2010_6_27_22_12_14_b.jpgΗ Αργεντινή νίκησε με 3-1 το Μεξικό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου την περιμένει η Γερμανία.Η ομάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άνοιξε το σκορ με τον Τέβες, γκολ όμως που δεν έπρεπε να μετρήσει λόγω οφ-σάιντ, έτσι μετά τους Άγγλους έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία και οι Μεξικανοί.

Ο Τέβες πέτυχε και το 3ο γκολ της ομάδας του με άπιαστο σουτ, ενώ ενδιάμεσα ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν είχε σκοράρει για 4η φορά στο τουρνουά και είναι πλέον μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Το Μεξικό κατάφερε απλά να μειώσει στο 71' Χαβιέρ Ερνάντες, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε αντικατασταθεί ο Τέβες που έδειξε ενοχλημενος, καθώς ίσως ήθελε να κάνει χατ-τρικ.

Εντυπωσιακό είναι πως η Αργεντινή και τέσσερα χρόνια πριν στο Μουντιάλ 2006 είχε αποκλείσει το Μεξικό στους "16" και μετά αντιμετώπισε την Γερμανία, κάτι που θα γίνει και τώρα, ενώ τότε είχε αποκλειστεί από τα "πάντσερ" στα πέναλτι.

Το Μεξικό εξακολουθεί να μην έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στους "8" Παγκοσμίου Κυπέλλου, με εξαίρεση τις δύο διοργανώσεις που έγιναν στην χώρα της το 1970 και το 1986.

Αργεντινή - Μεξικό 3-1

Σκόρερς: 26' και 52' Τέβες, 33' Ιγκουαΐν / 71' Χαβιέρ Ερνάντες
Γήπεδο: "Soccer City", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Το Μεξικό έφτασε πρώτο πολύ κοντά στο γκολ με δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 8' και το 9' με τους Σαλσίδο και Γκουαρδάδο, αντίστοιχα.

Ο Σαλσίδο επιχείρησε σουτ από 35 μέτρα με πολύ δύναμη και η μπάλα "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο, ενώ στην επόμενη φάση ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος βγήκε από δεξιά, πάσαρε στον Γκουαρδάδο που σούταρε χαμηλά λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αργεντινούς ήρθε στο 12' με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μέσι, με τον Όσκαρ Πέρες να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.

Γκολ-φάντασμα

Στο 14' ο Χαβιέρ Ερνάντες έχασε ακόμη μια ευκαιρία με πολύ καλό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ έπειτα από ένα 10άλεπτο που ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα του Μαραντόνα άνοιξε το σκορ με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Τέβες βγήκε τετ-α-τετ με τον Όσκαρ Πέρες, ο Μεξικανός απέκρουσε και η μπάλα πήγε στον Λιονέλ Μέσι που έκανε το πλασέ. Ο Τέβες ήταν στην πορεία της μπάλας και την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα, αλλά ήταν και σε θέση οφ-σάιντ όταν πλάσαρε ο Μέσι.

Το δεύτερο δώρο από τον Οσόριο

Το δεύτερο γκολ για την "μπιανκοσελέστε" ήρθε στο 33' με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έκλεψε την μπάλα έπειτα από την λάθος πάσα του Οσόριο και σκόραρε αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα του Μεξικού.

Νέο καλό μακρινό σουτ είχε ο Σαλδίδο στο 34' και ανάγκασε τον Ρομέρο σε εντυπωσιακή απόκρουση, στο 37' ο Όσκαρ Πέρες έσωσε την ομάδα του από το 3ο γκολ σε προσπάθεια του Ντι Μαρία, ενώ στο 42' ο Μάξι Ροντρίγκες έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ιγκουάιν την καρφωτή κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Ο Ρομέρο μπλόκαρε το σουτ του Ράφα Μάρκες στο 44', ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σαλσίδο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Χαβιέρ Ερνάντες δεν μπόρεσε να μπει πορεία της και την στείλει στα δίχτυα από κοντά.

To δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο εξ αρχής δεν είχε ρυθμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο μειώθηκε ακόμη περισσότερο στο 52', όταν ο Κάρλος Τέβες έκανε το 3-0 με το δεύτερο γκολ του στην βραδιά.

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όσκαρ Πέρες με ένα άπιαστο σουτ λίγο έξω από την περιοχή και εν συνεχεία έτρεξε στην αγκαλιά του Μαραντόνα.

Ο Μπαρέρα, ο οποίος μπήκε στο ημίχρονο, είχε όρεξη και στο 60' έκανε εντυπωσιακή "ποδιά" στον Μάξι Ροντρίγκες (πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του δηλαδή), μπήκε στην περιοχή από αριστερά και επιχείρησε από πολύ πλαγια να σκοράρει, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Ένα ακόμη σουτ του Σαλσίδο απέκρουσε ο Ρομέρο στο 62', ενώ από σέντρα του Μπαρέρα ένα λεπτό αργότερα ο Χαβιέρ Ερνάντες πήρε την κεφαλιά από κοντά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Χαβιέρ Ερνάντες μείωσε σε 3-1 στο 71' με το δεύτερο γκολ του στην διοργάνωση. Το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε στο ύψος την περιοχής με πλάτη τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις, τον οποίο με το γύρισμά του ξεπέρασε άνετα και με όμορφο σουτ νίκησε τον Ρομέρο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμιτσέλις, Μπουρντίσο, Χέινσε, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (87' Παστόρε), Ντι Μαρία (79' Χονάς Γκουτιέρες), Μέσι, Τέβες (69' Τέβες), Ιγκουαΐν.
ΜΕΞΙΚΟ: Πέρες, Οσόριο, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Μάρκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Χουάρες, Γκουαρδάδο (61' Γκιγέρμο Φράνκο), Ζιοβάνι Ντος Σάντος, Μπαουτίστα (46' Μπαρέρα), Χαβιέρ Ερνάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: