Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Θέλουν Χακόμπο!!

1016685
Ισπανικά δημοσιεύματα θέλουν τον Σανθ Χακόμπο να ενδιαφέρει την ομάδα της Ράγιο Βαγιεκάνο.
Ωστόσο, όπως μεταφέρουν οι Ισπανοί, η πρόταση της Ράγιο  δεν ικανοποίησε τον ΠΑΟΚ που απέρριψε την πρόταση. Παράλληλα τονίζουν, πως η Ισπανική ομάδα θα επιστρέψει με νέα καλύτερη πρόταση, ώστε να τον αποκτήσει τον Χακόμπο ως δανεικό για την νέα σεζόν.
Πηγή: arenafm.gr

Πήρε το διαρκείας ο Γκάλης!! (pics)

4603
Στα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (03/07) ο Νίκος Γκάλης, παραλαμβάνοντας το εισιτήριο διαρκείας του για τη νέα αγωνιστική χρονιά και συζητώντας με τα μέλη της Διοίκησης και το προσωπικό των γραφείων.
Οι δηλώσεις του Νίκου Γκάλη στους εκπροσώπους του Τύπου:
«Θέλω να βοηθήσω κι εγώ, όπως πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι Αρειανοί την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Να ξέρετε ότι μια μεγάλη ομάδα δεν φτιάχνεται σε μία ημέρα και μια μεγάλη ομάδα δε φτιάχνεται χωρίς τον κόσμο. Άρα, είναι παράκληση προς όλους να επιστρέψουμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα βρει το δρόμο της και χωρίς τον κόσμο της, δεν μπορεί να γίνει μεγάλη ξανά.
Θα είμαι κι εγώ κοντά, όσο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Βλέπω ότι και ο Πρόεδρος και όλα τα παιδιά, προσπαθούν να κάνουν την ομάδα να τη σέβεται πρώτα ο φίλαθλος κόσμος και από εκεί και μετά να βάλουμε τις βάσεις αν μπορούμε, ώστε αργότερα να γίνει ο ΑΡΗΣ και πάλι μεγάλος» και ερωτηθείς για το αν αισθάνεται στρατιώτης του ΑΡΗ, απάντησε:
«Ήμουν στρατιώτης μια ζωή στον ΑΡΗ, έτσι ένιωθα και όταν έπαιζα. Τώρα μου ζήτησαν από τη Διοίκηση αν μπορώ να βοηθήσω. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ, για να ξαναβρεί ο ΑΡΗΣ το δρόμο του».

Πηγή: arenafm.gr

«Φρούριο» η Νέα Φιλαδέλφεια!!

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την πορεία των αντεξουσιαστών έχουν ληφθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, πολλαπλάσιοι φίλοι της ΑΕΚ δίνουν -επίσης ειρηνικά- το «παρών».

«Φρούριο» η Νέα Φιλαδέλφεια
Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Νέα Φιλαδέλφεια εξαιτίας της συγκέντρωσης των αναρχικών και αντεξουσιαστών στην περιοχή.

Υπό το βλέμμα δεκάδων αστυνομικών και κλούβες να έχουν κλείσει τους γύρω δρόμους, η πορεία που αποτελείται από περίπου 500 άτομα έχει ξεκινήσει από τα Πατήσια και είναι προγραμματισμένο να καταλήξει στην Πλατεία Πατριάρχου.

Την ίδια ώρα, στην οδό Δεκελείας είναι συγκεντρωμένοι διπλάσιοι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν παρεκτραπεί και δείχνουν ειρηνικές προθέσεις.

Εξάλλου, στην εκτόνωση του τεταμένου κλίματος προσπάθησαν να συμβάλλουν νωρίτερα και οι δημοτικές παρατάξεις της περιοχής. Σε κοινή τους ανακοίνωση λοιπόν ανέφεραν:

«Τόσο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσο και μετεκλογικά, οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας εξέφρασαν τις απόψεις τους, τόσο για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο όσο και για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός, για τα παραπάνω, οφείλουμε ως επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας και να διαφυλάξουμε την ομαλότητα στην πόλη μας, επιδιώκοντας την λύση των διαφορών και των προβλημάτων, με συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο.

«Δύναμη Πολιτών» - Άρης Βασιλόπουλος

«Ένωση Δημοτών» - Λύσσανδρος Γεωργαμλής

«νέο» - Γιώργος Αράπογλου

«Ζούμε μαζί» - Απόστολος Κόντος

«Νέα Προοπτική» - Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη

«Μπροστά» - Βάσω Αγαγιώτου»

Πηγή: sport-fm.gr

Θαύμα… Τζίνι!!

Το νέο μεγάλο αστέρι του γυναικείου τένις είναι εδώ! Η Τζίνι Μπουσάρ στα 20 της χρόνια προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό grand slam και θα διεκδικήσει την κούπα του Wimbledon.

Θαύμα… Τζίνι!
To next best thing του γυναικείου τένις επιβεβαίωσε τον «τίτλο» του! Η εξαιρετική Τζίνι Μπουσάρ επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 6-2) του… φαβορί στα χαρτιά, Σιμόνα Χάλεπ και πέρασε θριαμβευτικά στον τελικό του Wimbledon!

Η 20χρονη είχε φτάσει στα ημιτελικά στο προηγούμενο Αυστραλιανό Όπεν, στην ίδια φάση στο πρόσφατο Roland Garros κι αυτή την φορά πήγε ένα βήμα... παρακάτω! Έτσι, κατάφερε να γίνει η πρώτη Καναδή που συμμετέχει σε έναν τελικό major τουρνουά, θέλοντας να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της το Σάββατο, νικώντας και την Πέτρα Κβίτοβα (Νο6, νικήτρια το 2011) για να σηκώσει το τρόπαιο.

Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι με τα όλα του, με την Μπουσάρ στις λεπτομέρειες να το παίρνει στο tie break, ενώ στο δεύτερο, δεν βρήκε σχεδόν καμία αντίσταση και με το άκρως επιθετικό της παιχνίδι έφτασε εύκολα στη νίκη, ύστερα από 1 ώρα και 38 λεπτά κι αφού χρειάστηκε εν τέλει έξι match point για να σηκώσει τα χέρια της ψηλά και να πανηγυρίσει! Πηγή: sport-fm.gr

Φτιαγμένη από… Πέτρα!!

Κάτοχο βρήκε το πρώτο εισιτήριο του γυναικείου τελικού στο Wimbledon, με την Πέτρα Κβίτοβα να ετοιμάζεται για την κατάκτηση του εν λόγω τροπαίου για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Φτιαγμένη από… Πέτρα
Στον τελικό του Wimbledon προκρίθηκε η Πέτρα Κβίτοβα. Το νούμερο επτά στον κόσμο πήρε τον τσέχικο «εμφύλιο» κόντρα στην Λούτσιε Σαφαρόβα και με 2-0 σετ (7-6, 6-1), θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα της το βαρύτιμο τρόπαιο στο Λονδίνο.

Το 2011 είχε φτάσει στην κορυφή της διοργάνωσης και στόχος της είναι να πετύχει μια ανάλογη επιτυχία. Το πρώτο σετ ήταν πολύ… κλειστό, με τις δύο τενίστριες να λύνουν τις διαφορές του στο tie break και με πολύ δυσκολία την Κβίτοβα να παίρνει προβάδισμα. Στη συνέχεια είχε πάρει την… φόρα που χρειαζόταν, η αντίπαλός της δεν είχε πλέον (ψυχολογικές) δυνάμεις να το γυρίσει και ύστερα από 1 ώρα και 22 λεπτά μάθαμε την πρώτη φιναλίστ.

Η έτερη θα αναδειχθεί απ’ τον αγώνα της Σιμόνα Χάλεπ κόντρα στην Τζίνι Μπουσάρ, που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα.Πηγή: sport-fm.gr

Μπήκαν χρήματα στον Ηρακλή!!

Το χρώμα του χρήματος είδαν στον Ηρακλή, καθώς τα 300.000 ευρώ που είχε στείλει ο υποψήφιος επενδυτής Σπύρος Παπαθανασάκης, εμφανίστηκαν σήμερα στον λογαριασμό της ΠΑΕ.

Μπήκαν χρήματα στον Ηρακλή
Άμεσες ανάγκες θα μπορέσουν να καλύψουν οι άνθρωποι του Ηρακλή, με τα χρήματα που έφτασαν από την πλευρά του Σπύρου Παπαθανασάκη.

Ο υποψήφιος επενδυτής που εκπροσωπεί ομάδα Καναδών επιχειρηματιών, άνοιξε προ ολίγων ημερών λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα, προκειμένου να στείλει ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τα χρήματα εμφανίστηκαν σήμερα, πράγμα που είναι πολύ θετικό για την επόμενη μέρα του «Γηραιού», καθώς φαίνεται πως η μέρα που η ΠΑΕ θα πάει στα χέρια του Παπαθανασάκη δεν αργεί.

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν οφειλές σε ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αλ-Αΐν ο Στοχ!!

Χάθηκε οριστικά για τον ΠΑΟΚ ο Μίροσλαβ Στοχ! Ο Σλοβάκος άσος ανανέωσε με την Φενέρμπαχτσε, αλλά του χρόνου θα παίξει δανεικός στην Αλ-Αΐν!

Στην Αλ-Αΐν ο Στοχ!
Μακριά απ’ την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του ο Μίροσλαβ Στοχ! Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε πως ο παίκτης θα αγωνιστεί δανεικός για την επόμενη σεζόν στην Αλ-Αΐν, με τους Τούρκους να βάζουν στα ταμεία τους για τον δανεισμό ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η ομάδα των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων θα έχει δικαίωμα απόκτησης του Σλοβάκου άσου, όμως θα πρέπει να… ματώσει οικονομικά το επόμενο καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της, αφού μπήκε οψιόν αγοράς έναντι 5 εκατ. Ευρώ.

Και μπήκε τόσο υψηλό ποσό, διότι η Φενέρ την ώρα που έκανε γνωστό το δανεισμό του πρώην πλέον άσου του «Δικεφάλου του βορρά», ανακοίνωσε πως επεκτάθηκε η συνεργασία της με τον παίκτη έως το 2018 κι ενώ το προηγούμενο συμβόλαιό του εξέπνεε σε δύο χρόνια!
Πηγή: sport-fm.gr

Ζητάει να φύγει ο Λούκας!!

Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει ο Λούκας Πέρεθ, που θα ζητήσει από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να αποχωρήσει από την ομάδα, επικαλούμενος σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.

Ζητάει να φύγει ο Λούκας
«Τρέχουν» οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αναχωρεί εσπευσμένα από το Ελατοχώρι, όπου βρίσκεται με την υπόλοιπη αποστολή και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με τη διοίκηση το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ομάδα.

Ο παίκτης επικαλείται σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Λα Κορούνια, που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του και θα πιέσει τη διοίκηση, ώστε να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Με δεδομένο ότι η συνάντηση θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες, δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση.Πηγή: sport-fm.gr

«Πάτησαν» Πολωνία…!

Στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του, βρίσκεται από το πρωί ο Παναθηναϊκός.

«Πάτησαν» Πολωνία…
Η αποστολή του «τριφυλλιού» αναχώρησε στις 5 τα ξημερώματα από την Αθήνα και στις 11 έφτασε στον προορισμό της. Οι «πράσινοι» θα μείνουν στην Πολωνία, μέχρι και τις 13 Ιουλίου, διάστημα στο οποίο θα πραγματοποιήσουν το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας τους, ενόψει της νέας σεζόν.

Νέο πρόσωπο στην πράσινη αποστολή, ο νέος επικεφαλής του ιατρικού τιμ, Νίκος Τζουρούδης, ο οποίος επέστρεψε στο «τριφύλλι». Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν για πρώτη φορά το απόγευμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο!!

Χωρίς κάποια τροποποίηση πέρασε το νομοσχέδιο στο οποίο εντάσσεται και η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Πλέον προωθείται στην Ολομέλεια της Βουλής...

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο
Πέρασε ως έχει το νομοσχέδιο στο οποίο εντάσσεται και ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Στη σημερινή συνεδρίαση υπέρ όλου του νομοσχεδίου ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ των άρθρων 81 και 82 που αφορούν άμεσα το γήπεδο της ΑΕΚ υπερψηφίστηκαν επίσης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και από Ανεξάρτητους Βουλευτές.

«Κατά» ψήφισαν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν…

Το σημαντικό είναι ότι σήμερα «προχώρησε» η διαδικασία για το νομοσχέδιο χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή σε αυτό.

Πλέον απομένει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο το γεγονός ότι αυτό θα συμβεί από το Β’ Θερικό Τμήμα της Βουλής δηλαδή μετά τις 22 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα της Ολομέλειας του Α’ Θερινού τμήματος έχει σχεδόν «κλειδώσει» μέχρι την Πέμπτη όταν και ολοκληρώνονται οι εργασίες του. Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη διαφορά με Αθανασιάδη!!

Σε συνάντηση των υπεύθυνων του ΠΑΟΚ με τον Κλάους Αθανασιάδη διαπιστώθηκε μεγάλη οικονομική διαφορά στα πριμ επίτευξης προσωπικών και ομαδικών στόχων. Δεν εμμένει στο διετές ο Λίνο.

Μεγάλη διαφορά με Αθανασιάδη
Σαν να μην έφτανε ο τραυματισμός του ήρθε και άλλο ένα πρόβλημα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Κλάους Αθανασιάδη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε σημερινή επαφή του Ζήση Βρύζα με την πλευρά του παίκτη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά στην προσπάθεια υπογραφής νέας συνεργασίας.

Πρόκειται για τα πριμ επίτευξης τίτλων και άλλα πριμ προσωπικών στόχων στα οποία παρατηρήθηκε η μεγάλη απόσταση.

Αντίθετα στη συζήτηση που έγινε σήμερα με τον Λίνο υπήρξαν θετικά μηνύματα.

Ο ποδοσφαιριστής δεν επέμεινε στην υπογραφή συμβολαίου δύο ετών κάτι που αφήνει πιθανότητες να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξουν νεες συναντήσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Έκπληξη σε Μάρτενς και Βίτορ!! (video)

Τα γενέθλια των Μάαρτεν Μάρτενς και Μιγκέλ Βίτορ γιόρτασαν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του ΠΑΟΚ. Δείτε σχετικό βίντεο από το διαδικτυακό κανάλι του Δικεφάλου.

Έκπληξη σε Μάρτενς και Βίτορ (video)
Αν και οι προπονήσεις στο Ελατοχώρι, που πραγματοποιείται η βασική προετοιμασία της ομάδας, για τον ΠΑΟΚ είναι αρκετά επώδυνες, παίκτες και προπονητικό επιτελείο επιφύλασσαν μια ευχάριστη έκπληξη στους Μάαρτεν Μάρτενς και Μιγκέλ Βίτορ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές γιόρτασαν τα γενέθλια τους μαζί με όλη την ομάδα με τις ευχές και τα πειράγματα να μην λείπουν.






Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τα βρίσκουν Βούκιτς - ΠΑΟΚ!!

Σημαντική οικονομική διαφορά μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ζβόνιμιρ Βούκιτς, όπως διαπιστώθηκε και στο χθεσινό ραντεβού του παίκτη με τον Ζήση Βρύζα.

Δεν τα βρίσκουν Βούκιτς - ΠΑΟΚ
Δεν υπήρξαν βήματα συμβιβασμού, στο χθεσινό ραντεβού Σβόνιμιρ Βούκιτς και Ζήση Βρύζα για την υπογραφή νέας συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ διεμήνυσε στον παίκτη πως ναι μεν τον θέλει στην ομάδα, αλλά ισχύει η αρχική πρόταση, δηλαδή, μονοετές συμβόλαιο με ένα ποσό αρκετά μικρότερο από τα χρήματα που ζητάει ο Σέρβος.

Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός αξιώνει 600.000 ευρώ για τις υπηρεσίας του, ένα ποσό το οποίο δεν δείχνει διατεθειμένος ο ΠΑΟΚ να καλύψει.

Η υπόθεση δείχνει να οδεύει προς ναυάγιο. Ωστόσο οι πολύ καλές σχέσεις του ποδοσφαιριστή με τον μεγαλομέτοχο του «δικεφάλου», Ιβάν Σαββίδη ίσως να αλλάξουν τα δεδομένα. Πηγή: sport-fm.gr

«Σειρήνες» από Τουρκία για τον Μίτσελ!

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Γαλατάσαραϊ θέλει να «κλέψει» τον Μίτσελ από τον Ολυμπιακό.

«Σειρήνες» από Τουρκία για τον Μίτσελ
Για την απόκτηση του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό ενδιαφέρεται η Γαλατάσαραϊ.

Τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας έχει αναλάβει την υπόθεση, και μάλιστα βρίσκειται στην Αθήνα για να έχει συνομιλίες για την απόκτησή του Ισπανού τεχνικού.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Μίτσελ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τον Ολυμπιακό και αναμένεται τις επόμενες ημέρες για την προετοιμασία της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Κούδας: «Να διαβάσει την ιστορία του ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος»!

Κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα άσκησε η μεγάλη δόξα του «Δικεφάλου του Βορρά», Γιώργος Κούδας, εξηγώντας παράλληλα γιατί δεν πηγαίνει στην Τούμπα.

Κούδας: «Να διαβάσει την ιστορία του ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος»!
Να κάνει αυτοκριτική κάλεσε τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη ο Γιώργος Κούδας, τονίζοντας πως αν δεν συμβεί αυτό, τότε δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για την ομάδα. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν φταίει ο ίδιος για κάποια θέματα δυσλειτουργίας, αλλά και όσοι βρίσκονται γύρω του.

«Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος και στενοχωρημένος. Δεν θέλω κάποια ειδική θέση στο γήπεδο, ποτέ δεν την ήθελα. Αλλά στο σήμερα, ο όποιος επενδυτής ή μεγαλομέτοχος, θα έπρεπε να διαβάσει λίγο περισσότερο την ιστορία του συλλόγου», δήλωσε στα «Σπορ του Βορρά» για το γεγονός ότι δεν πηγαίνει στο γήπεδο της Τούμπας. «Τον αγαπώ και τον σέβομαι», είπε για τον πρώην μεγαλομέτοχο, Γιώργο Μπατατούδη.

Αναφερόμενος στον Άγγελο Αναστασιάδη σχολίασε πως είναι άνθρωπος με κάποιες ιδιορρυθμίες, αλλά και δουλευταράς που δίνει όσα αξίζουν σε όσους δουλεύουν μαζί του.

Αναλυτικά

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν δίνει το «παρών» στην Τούμπα, ανέφερε: «Θα σας μιλήσω ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου. Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος και στενοχωρημένος. Δεν θέλω κάποια ειδική θέση στο γήπεδο, ποτέ δεν την ήθελα. Αλλά στο σήμερα, ο όποιος επενδυτής ή μεγαλομέτοχος, θα έπρεπε να διαβάσει λίγο περισσότερο την ιστορία του συλλόγου και να δει ότι κάποιος έγραψε έστω και μία σελίδα από αυτήν την ιστορία».

Στην αρχή της τρίτης σεζόν του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη αφεντικό, πώς αξιολογείτε την πρώτη του διετία;

«Χρόνια τώρα εκφράζω την άποψή μου έτσι όπως την νιώθω, χωρίς παρωπίδες, κομπλεξισμούς και εγωισμούς. Η ωμή αλήθεια λοιπόν, είναι ότι σε αυτό το διάστημα, στον ΠΑΟΚ δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν. Δεν εννοώ φυσικά μόνο τις ευθύνες του μεγαλομετόχου, αλλά και τους συνεργάτες του. Οι άνθρωποι που είναι γύρω του, δεν «έδωσαν» αυτά που τους «έδωσε». Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, δεν ήταν ανάλογο με τα οικονομικά εχέγγυα που είχαν από αυτόν.
Για παράδειγμα, από τις 12 μεταγραφές που έγιναν την περσινή σεζόν, έπαιξαν καλά ένας – δύο παίκτες. Τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν και τις ελπίδες που εκφράστηκαν, εγώ προσωπικά δεν τις είδα. Και ο Ιβάν Σαββίδης εννοείται, ότι έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, για τους ανθρώπους που επέλεξε να τον πλαισιώνουν».

Και μπορεί ν” αλλάξει κάτι;

«Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, έχει καθίσει να μιλήσει ουσιαστικά με τους συνεργάτες του, για το τι πρέπει ν” αλλάξει. Να σκεφτεί ότι με αυτούς τους προϋπολογισμούς στην ομάδα, έχω θέσει άλλους στόχους. Αν δεν γίνει αυτοκριτική, τίποτα δεν μπορεί ν” αλλάξει προς το καλύτερο».

Το χειρότερο ποιο είναι, ότι δεν κατακτήθηκε κάποιος τίτλος, με πολλές «παραδοσιακές» δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας αποδυναμωμένες ή ότι δεν έχει χτιστεί ένας βασικός κορμός; Ηδη, κάθε χρόνο αλλάζει ο προπονητής.

«Το πιο κακό που μπορεί να συμβαίνει, είναι όταν στηρίζεις κάποιον οικονομικά, του δίνεις τα εργαλεία και τα εχέγγυα να φτιάξει μία καλή ομάδα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Κοιτάξτε να δείτε. Εδώ όλα πρέπει να έχουν μία λογική σειρά. Από τα «τσικό» μέχρι την πρώτη ομάδα, πρέπει να έχει ένας την εποπτεία και αυτός να είναι ο προπονητής. Να βγούνε νέα ταλέντα. Το «καλούπι» του Κούδα μπορεί να έσπασε, αλλά μπορούνε να βρουν άλλα «καλούπια», που να είναι και καλύτερα. Δεν υπάρχει λογική στην συχνή αλλαγή προπονητών. Και κανείς δεν έχει το «μαγικό ραβδάκι» να τα αλλάξει όλα σε ένα χρόνο. Ούτε γίνεται αυτό έχοντας μόνο έναν παίκτη. Καλός ο Κούδας τότε, αλλά αν δεν ήταν και ο Παρίδης, ο Τερζανίδης και τα άλλα τα παιδιά, «χρυσή ομάδα» δεν θα γινόταν».

Το τελευταίο διήμερο υπάρχει μεγάλη συζήτηση και για τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολικά στη Σούπερ Λίγκα.

«Ξέρω ότι υπάρχουν αντιδράσεις για την ψηφοφορία και το κατανοώ. Θα προσθέσω όμως και μία άλλη παράμετρο. Αν οι υπόλοιποι και εννοώ τις ομάδες εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, δεν θέλουν να αλλάξουν, τι μπορείς να κάνεις; Αν νομίζουν ότι έτσι είναι καλύτερα; Αν ο Ιβάν Σαββίδης, νιώθει ότι δεν μπορεί ν” ανατρέψει το κατεστημένο, η άλλη επιλογή του, είναι να συμπορευτεί με όλους, ελπίζοντας ότι δεν θα τον «γράψουν». Και από τις δέκα προτάσεις που θα κάνει, θα γίνουν δεκτές τουλάχιστον οι πέντε.

Η βάση όλων σε αυτήν την κατάσταση είναι η εξής: Είμαστε φίλοι αρκεί να σέβεται ο ένας τον άλλον. Και όπως ο ΠΑΟΚ απαιτεί να τον σέβονται οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έτσι και ο ίδιος πρέπει να σέβεται τους υπόλοιπους. Να σέβεται την ιστορία μέχρι και της τελευταίας ομάδας στην κατηγορία. Γιατί όταν μιλάμε για ισονομία, αυτό προφανώς εννοούμε. Μόνο έτσι μπορεί να προοδεύσει το άθλημα και να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Και μόνο έτσι δεν θα υπάρχουν παράγκες και ουρανοξύστες».

Πολλά χρόνια, η οικογένεια του ΠΑΟΚ, έψαχνε έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα. Τελικά, το χρήμα, φέρνει την ευτυχία και κατ” επέκταση την επιτυχία στο ποδόσφαιρο;

«Βοηθάει, αλλά σημαντικότερο και από το χρήμα, είναι το κεφάλαιο των επιλογών στο ποδόσφαιρο. Πας χρόνια πίσω και βλέπεις ότι πάντα πρέπει να έχεις έναν μπούσουλα για να προχωρήσεις και να σχεδιάσεις σε βάθος χρόνου. Οσο κι αν αλλάξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αθλήματος, αυτό δεν θα αλλάξει. Εγώ σέβομαι αυτό που έζησα. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι θέσεις στον ΠΑΟΚ είχαν μία λογική συνέχεια και αλληλουχία. Και σταδιακά η ομάδα στελεχώθηκε έτσι, ώστε να έρθει η «χρυσή δεκαετία» που έγραψε ιστορία. Ο Παντελάκης, έβλεπε από πριν, ποιος θα αντικαταστήσει ποιον. Πριν σταματήσει ο Κούδας, βρήκε έναν Σκαρτάδο να τον αναπληρώσει. Ομάδα κάνεις, όταν βάζεις ένα πλάνο τουλάχιστον πενταετίας».

Οταν για παράδειγμα ένας προπονητής σαν τον Αναστασίου, σε τόσο σύντομο χρόνο φέρνει μία ομάδα από το μηδέν, στο έξι ή το εφτά, είναι μία τεράστια επιτυχία. Πόσα ξόδεψε ο Παναθηναϊκός για να κάνει αυτήν την πορεία και πόσα ο ΠΑΟΚ;

«Για αυτό το τονίζω: Από σήμερα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει ό,τι δεν έκανε δύο χρόνια τώρα. Να χτίσει δηλαδή μία καλή ομάδα και ο κόσμος να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια με υπομονή. Ο Αγγελος να εξαλείψει όσα λάθη έγιναν στην διετία».

Φέτος ήρθε ξανά ο Αγγελος Αναστασιάδης. Δέκα χρόνια μετά, για τέταρτη φορά στον σύλλογο, με πολλές εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια, πώς βλέπετε την επιστροφή του;

«Τον Αγγελο τον σέβομαι και τον αγαπώ. Ασχετα με κάποιες ιδιορρυθμίες που έχει και που του έχω πει ότι λειτουργούν εις βάρος του και δεν πρέπει να τις βγάζει προς τα έξω. Θα σας πω κάτι. Ο Αγγελος είναι ο Γκιούλα Λόραντ της νέας εποχής. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Κι ας είχε ο ίδιος ο Αγγελος, διαφωνίες τότε με τον Λόραντ. Ως νέος τότε τον αμφισβητούσε, αλλά φαντάζομαι ότι σήμερα με τη λογική βλέπει ότι σε πολλά είχε δίκιο. Ο Λόραντ έβλεπε 20 χρόνια μπροστά, έφυγε, ξαναήρθε, πήραμε το πρωτάθλημα.

Ο Αγγελος, λοιπόν, είναι δουλευταράς. Και κυρίως δεν έχει και δεν βγάζει κόμπλεξ με τους παίκτες του. Οποιος αξίζει κάτι, μαζί του θα το πάρει. Είναι προπονητής που δουλεύει ανάλογα με τα εργαλεία που του δίνεις, αρκεί να τον στηρίξεις και να μην του βάζεις τρικλοποδιές. Και επειδή έχει ζήσει τον τρόπο που δημιουργήθηκε η μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 1970, επειδή κινηθήκαμε με μία λογική ρομαντική και συναισθηματική, νομίζω ότι θα τα εφαρμόσει και σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσει μία καλή ομάδα και θα έχει επιτυχίες».

Επίσης, σχολίασε και τη συνεργασία Αναστασιάδη-Π. Γκαρσία: «Δεν ξέρουμε πώς θα «κολλήσουν» οι δυο τους. Για τον Γκαρσία τα πράγματα είναι απλά. Σέβεται την ιστορία του συλλόγου και εγώ σέβομαι την άποψη του κόσμου. Αν ο κόσμος τον θέλει κοντά, όλα γίνονται μόνα τους. Αν ήθελε εμένα δηλαδή, τι θα έλεγα; Οχι. Δεν μπορώ ν” αμφισβητήσω τα θέλω του κόσμου», τόνισε ο Γιώργος Κούδας.

Τα ΣΠΟΡ αποκάλυψαν πριν από λίγες μέρες το «δράμα» του Γιώργου Μπατατούδη. Το γεγονός δηλαδή ότι η σημερινή του οικονομική και εργασιακή του κατάσταση, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που όλοι γνωρίζαμε πριν από μία δεκαετία. Είστε κουμπάροι, είστε ο άνθρωπος που τον πάντρεψε, πώς συνέβη όλο αυτό;

«Τον Γιώργο τον αγαπώ και τον σέβομαι. Είναι αυθόρμητος άνθρωπος και παρορμητικός. Ο,τι έκανε, το έκανε πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη και αυτό του το είχα επισημάνει. Εκανε λοιπόν πολλά λάθη στις επιχειρήσεις του. Οταν μου είχε προτείνει να γίνουμε κουμπάροι, του είχα πει: «Κοίταξε να δεις, την κουμπαριά εγώ δεν την κάνω έτσι ελαφρά τη καρδία. Πρέπει να αισθανθώ τη φιλία και να σε σέβομαι, έτσι μάθαμε στην Βόρεια Ελλάδα. Και αν γίνει, θα γίνει για να συνεχίσεις να υπάρχεις για πάντα στη ζωή μου. Κατάγεται από τον Εβρο και το κατάλαβε».

Θεωρείτε κάποιο επιχειρηματικό λάθος καθοριστικό για όσα ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια;

«Αν ο Γιώργος Μπατατούδης, κρατούσε ένα 10% με 15% από τα έργα της Αττικής οδού, σήμερα θα ήταν «βασιλιάς». Αλλά το σκόρπισε και ήταν μεγάλο λάθος. Εκανε απίστευτα λάθη για να έρθουν έτσι σήμερα τα πράγματα. Αλλά αυτό που του αναγνωρίζω, είναι ότι ήταν δουλευταράς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οσοι τον έζησαν ξέρουν ότι άρχισε από το μηδέν και έφτασε να διαθέτει πολλές εταιρίες και μεγάλη περιουσία. Αυτό δεν μπορεί κανείς να του το αρνηθεί, ανεξάρτητα από την μετέπειτα πορεία του στις επιχειρήσεις».

Για την Εθνική και την γκρίνια που υπάρχει, είπε: «Είναι ίδιο του λαού μας, δυστυχώς. Αυτό ισχύει ξέρετε και στον ΠΑΟΚ. Να αμφισβητείται οτιδήποτε από το πρώτο λεπτό, την πρώτη ώρα, τον πρώτο μήνα. Λένε για τον Σάντος. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε τους προπονητές. Δεν είμαστε ούτε Βραζιλία, ούτε Αργεντινή και το ξέρουμε αυτό. Αυτό που καταφέραμε ήταν μεγαλείο. Και είναι κρίμα από το 2004 όταν κατακτήσαμε το Euro, αλλά και μετέπειτα, που δεν εκμεταλλευτήκαμε όπως έπρεπε την διεθνή άνοδό μας. Να τελειώνουμε με την μεμψιμοιρία και την κακόπιστη κριτική. Δεν έχουμε Μέσι, Ρονάλντο ή Νεϊμάρ. Πορευόμαστε και σωστά το κάνουμε, σε μία λογική που άρχισε ο Ρεχάγκελ και συνέχισε ο Σάντος, γιατί ακριβώς δεν έχουμε καμία ιδιαίτερη σχολή ποδοσφαίρου».

Μαλόνγκα, ο εκλεκτός!!

Τον επιθετικό που έψαχνε, φαίνεται πως βρήκε η Βέροια, καθώς το τεχνικός τιμ άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Ντομινίκ Μαλόνγκα.

Μαλόνγκα, ο εκλεκτός
Ο εκλεκτός της Βέροιας για την γραμμή κρούσης είναι ο Ντομινίκ Μαλόνγκα. Ο προπονητής της «βασίλισσας», Χοσέ Γκρανέρο και ο άμεσος συνεργάτης του, Κίκε Ερνάντεθ είπαν το «ΟΚ» για την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού.

Τη σεζόν που έφυγε, αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Μούρθια ως δανεικός από την ιταλική Τσεζένα και είχε 28 συμμετοχές και πέντε γκολ. Πάντως, αποτελεί… προϊόν των ακαδημιών ης Μονακό.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των ιατρικών εξετάσεων τν ποδοσφαιριστών της Βέροιας, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί η πρώτη προπόνηση ενόψει της σεζόν 2014-15 και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Ιμπαγάσα και Νίνη!

Το «μπαμ» με την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου που θα είναι και… βαρβάτο όνομα προσπαθεί να κάνει ο ΟΦΗ, με τους Σωτήρη Νίνη και Αριέλ Ιμπαγάσα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Σενάρια για Ιμπαγάσα και Νίνη
Έναν παίκτη-«κράχτη» επιδιώκει να αποκτήσει ο ΟΦΗ, θέλοντας να καλύψει το κενό που υπάρχει στη θέση του επιτελικού μέσου.

Οι δύο πρώτοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη σχετική λίστα είναι οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Σωτήρης Νίνης, με το ενδιαφέρον για τον Αργεντινό μέσο που αγωνίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό να είναι υπαρκτό εδώ και αρκετό καιρό.

Το όνομα του Έλληνα μέσου που τη σεζόν 2013-14 έπαιξε στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού από την Πάρμα είναι το νέο που βγήκε στην επιφάνεια.

Η συνεργασία του 37χρονου με τους πρωταθλητές Ελλάδος έληξε και τυπικά την τελευταία ημέρα του Ιούνη, ενώ ο 24χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ιταλικό σύλλογο μέχρι το 2017 και γίνονται κινήσεις για να αποκτηθεί ως δανεικός.

Πάντως, η περίπτωση του, όπως και του Ιμπαγάσα είναι πολύ δύσκολες.
Πηγή: sport-fm.gr

Τελευταία ημέρα διορίας για Τζεμπούρ!!

Στο τέλος του φθάνει το σίριαλ Ράφικ Τζεμπούρ για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς λήγει η προθεσμία που έχουν δώσει οι πρωταθλητές Κύπρου στον Αλγερινό επιθετικό.

Τελευταία ημέρα διορίας για Τζεμπούρ
Συνεχίζεται η «κόντρα» ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ για τον Ράφικ Τζεμπούρ, αλλά φαίνεται πως δεν θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα για τον κυπριακό σύλλογο, καθώς του έχει δώσει διορία, η οποία λήγει σήμερα.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμα τον 30χρονο επιθετικό που δεν έχει μείνει ακόμα ελεύθερος από την Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου, Πρόδρομος Πετρίδης είχε δηλώσει πως ουσιαστικά υπάρχει προσύμφωνο μαζί του.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου και πρέπει να κλείσει άμεσα τα περισσότερα μεταγραφικά μέτωπα, τη στιγμή που αποτελεί προτεραιότητα να πάρει τον παίκτη για τον οποίον θα κάνει την οικονομική υπέρβαση. Δηλαδή, μια μεταγραφή με τα χαρακτηριστικά που έχει του Τζεμπούρ, ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο -ποιοτικά- την ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κρόος έκλεισε στη Ρεάλ!!

Στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης ανήκει ο Τόνι Κρόος καθώς –όπως αναφέρει η Marca τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την μεταγραφή του.

Ο Κρόος έκλεισε στη Ρεάλ!
Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Τόνι Κρόος.

Η Marca σε σημερινό της δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τακτοποιήθηκαν και τελικές λεπτομέρειες για την μετακόμισή του από την Μπάγερν Μονάχου.

Η μεταγραφή του κόστισε για τη «βασίλισσα» το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο επισημαίνει η ισπανική ιστοσελίδα ότι η μεταγραφή θα ανακοινωθεί μετά τέλος των υποχρεώσεών του Κρόος με την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο Μουντιάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Καταλήγει σε γκαρντ και σέντερ!!

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία της αναζήτησης παικτών που θα καλύψουν τις θέσεις στα γκαρντ και στη φροντ λάιν . Άμεσα οι εξελίξεις, τι γίνεται με Μπράουν, Τζέρελς και Χάντερ.

Καταλήγει σε γκαρντ και σέντερ
Στασιμότητα που δεν θα κρατήσει για πολύ, επικράτησε χθες στα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού. Με την υπογραφή του Μάλκολμ Ντιλέινι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για τον γκαρντ που θα πλαισιώσει τους Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη και Λαφαγιέτ, με τους Κάρλον Μπράουν και Κέρτις Τζέρλες να είναι πλέον στο προσκήνιο. Ο πρώτος, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με την Χάποελ Τελ Αβίβ φέτος (19,6π. μ.ό.) δείχνει να συγκεντρώνει περισσότερες προτιμήσεις στις τάξεις των πειραιωτών, όμως η περίπτωσή του είναι δύσκολη, καθώς ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι, αλλά και άλλοι σύλλογοι από την Ευρώπη.

Άμεσα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τη πρότασή τους στον παίκτη και αν δουν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος θα προχωρήσουν. Αν όχι, θα στραφούν στον Κέρτις Τζέρελς που έμεινε ελεύθερος από την Αρμάνι Μιλάνο και αποτελεί μία αξιόλογη λύση. Όπως και να ‘χει οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν ακαριαία και χωρίς μεγάλη δημοσιότητα, αφού και αυτός ο παίκτης έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις από συλλόγους που δεν φείδονται χρημάτων και είναι διατεθειμένη να πληρώσουν υπεραξίες, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό.

Κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από την ΚΑΕ, κάνουν λόγο για διερευνητική κρούση στον Τζαμόν Γκόρντον που είχε αγωνιστεί τη περίοδο 2010-2011 στους «ερυθρόλευκους» και έμεινε ελεύθερος από την Αναντολού Εφές. Το κασέ του Αμερικανού ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως, ποσό απαγορευτικό για το μπάτζετ της ομάδας και η περίπτωσή του θα απασχολήσει ξανά μόνο αν ρίξει τις απαιτήσεις του.

Σε δεύτερη μοίρα ο Χάντερ

Στο θέμα του ψηλού τώρα, ο Οθέλο Χάντερ παραμένει στα υπόψη του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος όμως ψάχνει κάτι καλύτερο και μόνο σε περίπτωση που δεν το βρει ενδέχεται να επιστρέψει στον πρώην σέντερ της Σιένα, που όπως αποκάλυψε πριν μερικές μέρες η Sportday, έχει πρόταση από την Μάλαγα. Χθες, ακούστηκε έντονα το όνομα του Γκάνι Λαουάλ που αποχώρησε από την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά σύμφωνα με όσα λένε στην ΚΑΕ δεν απασχολεί.

Σύντομα και το θέμα του σέντερ θα τελειώσει, ενώ δεν αποκλείεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας να ρίξει και ματιές στους free agent του ΝΒΑ, καθώς περίπτωση όπως αυτή του Άαρον Μπέινς που αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Ίκαρο Καλλιθέας και έμεινε ελεύθερος από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, μόνο κακές δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… Πηγή: sport-fm.gr

Στην Κρήτη για τις υπογραφές!

Έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση ενός αριστερού μπακ από την Ουκρανία που βρίσκεται στην Κρήτη είναι ο Πλατανιάς, καθώς απομένουν οι λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Στην Κρήτη για τις υπογραφές
Στα Χανιά είναι ο ποδοσφαιριστής που αποτελεί την πρώτη λύση του Πλατανιά για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι επαφές με τον 22χρονο Ουκρανό βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και φαίνεται πως απομένουν μόνο τα τυπικά για να «κλείσει» η μεταγραφή. Εκτιμάται, ότι το συγκεκριμένο θέμα θα τελειώσει εντός της ημέρας.

Πρόκειται για παίκτη που αποτελεί 100% επιλογή του Γιάννη Χριστόπουλου. Άλλωστε, ξέρει καλύτερα από όλους τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς πέρασε την περυσινή σεζόν από την Ταβρίγια.
Πηγή: sport-fm.gr

Προσφυγή ο Παπαδόπουλος!!

Ο Σούλης Παπαδόπουλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητά από την ΠΑΕ Άρης ένα μεγάλο ποσό το οποίο αφορά τα δεδουλευμένα του της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν.

Προσφυγή ο Παπαδόπουλος
Άλλη μια προσφυγή προστέθηκε σε αυτές που υπάρχουν ήδη κατά του Άρη…

Αυτή προέρχεται από τον Σούλη Παπαδόπουλο τον προπονητή της ομάδας και την περσινή αγωνιστική σεζόν.

Ο Έλληνας προπονητής αποφάσισε να κινηθεί νομικά καθώς μέχρι σήμερα σε είχε έρθει σε επαφή κανείς από τη διοίκηση της ομάδας παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωνε πρόθυμος να χαρίσει και ένα ποσό.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος ζητά το ποσό των 28.500 το οποίο αφορά τα δεδουλευμένα της αγωνιστικής σεζόν 2013-14.
Πηγή: sport-fm.gr

Τον θέλει ο Άγγελος!!

Θετικός στην παραχώρηση του Λούκας μόνο αν βρεθεί ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του εμφανίζεται ο Αναστασιάδης, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν θα έλεγε «όχι» σε μια καλή πρόταση. Έρχονται νέα για Λίνο-Βούκιτς.

Τον θέλει ο Άγγελος
Οι Ισπανοί γραφούν συνεχώς τις τελευταίες ημέρες για τον Λούκας Πέρεθ, τον οποίο θέλει να αποκτήσει η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο Ισπανός μέσος του ΠΑΟΚ θέλει να παίξει άμεσα στην Primera Division, είτε αγωνιζόμενος με τη μορφή δανεισμού ή παίρνοντας κανονική μεταγραφή.

Άλλωστε, το είχε παραδεχθεί και ο ίδιος με δηλώσεις που έκανε πριν λίγο καιρό, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην Primera Division. Ο Άγγελος Αναστασιάδης τονίζει πως είναι απαραίτητος ο παίκτης αυτή τη στιγμή και θα ήταν θετικός στην παραχώρηση του μόνο σε περίπτωση που βρεθεί αντικαταστάτης του.

Ωστόσο, είναι πιθανόν να επιστρέψουν η «Ντέπορ» με νέα πρόταση και τότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να απαντήσει καταφατικά ο «Δικέφαλος του Βορρά», αν κριθεί πως είναι καλά τα λεφτά που του δίνει.

Ο Ζήσης Βρύζας αναμένεται να έχει άμεσα ραντεβού με τους Βούκιτς και Λίνο. Στις πρώτες κουβέντες υπήρχε διαφορά στο οικονομικό. Το θέμα του Βραζιλιάνου μπακ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με του Ρατς. Η συμφωνία με τον Ρουμάνο έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει ο πρώην παίκτης των Σαχτάρ, Γουέστ Χαμ και Ράγιο Βαγεκάνο.

Αν «χαλάσει» η μεταγραφή τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες παραμονής του 37χρονου παίκτη. Πάντως και τον Άγγελο Αναστασιάδη κάτι παρόμοιο συνέβη. Ο έμπειρος τεχνικός είχε ανακοινωθεί από τα μέσα Μαΐου και υπέγραψε το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη. Οπότε, αυτή η καθυστέρηση μπορεί να μην σημαίνει και πολλά. Πηγή: sport-fm.gr

Ξαναρώτησαν για Χολέμπας!!

Στην Μπεσίκτας εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις του Χολέμπας στο Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα έκαναν και πάλι την κρούση τους για τον άσο του Ολυμπιακού.

Ξαναρώτησαν για Χολέμπας
Κρούση για τον Χοσέ Χολέμπας έκανε η Μπεσίκτας μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του ακραίου αμυντικού του Ολυμπιακού με την Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ.

Αυτό αναφέρει σήμερα η στήλη «Τρελός του Χωριού» στο σημερινό φύλλο της Sportday.

«Το περασμένο καλοκαιράκι οι Τούρκοι είχαν φτάσει μια ανάσα από την απόκτησή του. Έκαναν όμως λάθος να πιστεύουν πως θα τον αγόραζαν με 1,5 εκατομμύριο, επειδή τον είχαν πλευρίσει και νόμιζαν πως αργά ή γρήγορα, οι «ερυθρόλευκοι» θα υποχωρούσαν και θα έλεγαν το ναι, σ' αυτά τα λεφτά. Ο Ολυμπιακός δεν υποχώρησε, κράτησε τον παίκτη και με το Μουντιάλ που έκανε ο Χοσέ, η τιμή του εκτοξεύτηκε» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει:

«Δεν έμαθα πόσα χρήματα ζήτησαν τώρα από τον Ολυμπιακό, για να δώσουν τον Χολέμπας στην Μπεσίκτας. Αυτό που έμαθα είναι πως όταν οι Τούρκοι άκουσαν την τιμή, τους βγήκε ο μπακλαβάς από τη μύτη. Επαθαν ζημιά. Και κατάλαβαν πως το πουλάκι έχει πετάξει», καταλήγει.Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για αποφάσεις!!

Όλα τα «καυτά» θέματα της ΑΕΚ θα ρίξουν σήμερα στο τραπέζι Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς, καθώς έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των δύο. Σε πρώτο πλάνο ο εξτρέμ και η εναλλακτική του Τζεμπούρ.

Ώρα για αποφάσεις
Στην Ελλάδα, αλλά για… μόνιμη εγκατάσταση αυτή τη φορά, βρίσκεται και πάλι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Μάλιστα, έχει κλείσει ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για την Πέμπτη και θα συζητήσουν για διάφορα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της ομάδας και στα οποία πρέπει να σημειωθεί άμεσα εξέλιξη.

Φυσικά μέσα σε αυτά είναι και τα μεταγραφικά. Η συζήτηση θα αφορά κυρίως τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά και αυτόν που θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τον Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός δεν έχει μείνει ακόμη ελεύθερος και οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να εμφανιστούν έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει δώσει το «OK», για να διαπραγματευτεί ο 30χρονος επιθετικός με όποιον σύλλογο θέλει. Από την άλλη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να τον αποζημιώσει σε περίπτωση που φύγει ο παίκτης, την ώρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης του έχει περάσει το μήνυμα, πως θέλει να τα πουν αμέσως, όταν και αν μείνει ελεύθερος.

*Άλλη μια πορεία στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, την ώρα που στο σημείο θα συγκεντρωθούν οπαδοί της Ένωσης, ώστε να προβάλουν αντίσταση σε όσους θέλουν να βάλουν εμπόδιο στη δημιουργία του νέου σπιτιού των «κιτρινόμαυρων».Πηγή: sport-fm.gr

Φουλάρει για δύο!!

Το συντομότερο δυνατό στον Ολυμπιακό προσπαθούν να κλείσουν τις μεταγραφές των Κασάμι και Ντουρμάζ ενόψει της προετοιμασίας.

Φουλάρει για δύο
Ο Γιάννης Βρέντζος είχε δηλώσει ότι στόχος των υπευθύνων του Ολυμπιακού είναι το 85% της ενδεκάδας για τη νέα περίοδο να είναι συμπληρωμένο πριν την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να κλείσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα κάποιες από τις ανοιχτές περιπτώσεις παικτών που απασχολούν την ομάδα.

Για τον μέσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Παϊτίμ Κασάμι, που αποτελεί μία σύνθετη περίπτωση από τη στιγμή που πρέπει να τα βρει και με τη Φούλαμ για το συμβόλαιο που έχει.

Η υπόθεση είναι ανοιχτή εδώ και καιρό, γίνεται όμως προσπάθεια για να κλείσει άμεσα. Και δεν είναι απίθανο το θέμα να έχει τελειώσει μέχρι το Σαββατοκύριακο η μεταγραφή του 22χρονου Ελβετού μέσου.

Για τη θέση του ακραίου, στο προσκήνιο είναι ο Τζίμι Ντουρμάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Γκεντσλερμπιρλιγκί για να συμφωνήσουν και να αποκτηθεί ο 24χρονος διεθνής Σουηδός ακραίος, που θα δώσει άμεσα λύση στον Μίτσελ και στη συνέχεια να περιμένει ο Ολυμπιακός για τον Κάμπελ, να δει κι άλλες περιπτώσεις ακραίων και φυσικά να προχωρήσει τη μεταγραφή του σέντερ φορ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κρίνεται του Καραγκούνη!!

Την πλέον καθοριστική επαφή θα έχει σήμερα ο Γιώργος Καραγκούνης με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Νίκο Νταμπίζα. Έξαλλος ο Σίλντενφελντ για το γεγονός ότι έπαιξε στο φιλικό της Τετάρτης.

Κρίνεται του Καραγκούνη
Σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Καραγκούνη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και οι δύο πλευρές θα έχουν καθοριστικό ραντεβού εντός της ημέρας. Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε χθες με τον 37χρονο μέσο, αλλά οι δύο τους θα τα πουν από… κοντά την Πέμπτη και θεωρείται πολύ σημαντική αυτή η επαφή για το μέλλον του έμπειρου χαφ. Είναι πιθανό να δώσει το «παρών» και ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνάντηση. Από τις έως τώρα ενδείξεις το «φλερτ» θα καταλήξει σε «γάμο».

Εξελίξεις θα έχουμε άμεσα και στο θέμα του στόπερ. Οι «πράσινοι» έχουν δώσει στη Ντιναμό Μόσχας για τον Σίλντενφελντ, ενώ ο μάνατζερ του είναι στην Αυστρία για να μιλήσει με τους ανθρώπους του ρώσικου συλλόγου, προσπαθώντας να βρει τη λύση μέσα στο επόμενο 48ωρο. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής εμφανίζεται έξαλλος για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε στο χθεσινό φιλικό της Ντιναμό και ζήτησε από τον εκπρόσωπο του να κανονίσει το θέμα.

Εφόσον, δεν έρθουν ευχάριστα νέα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο τεχνικός διευθυντής του θα «κλείσει» άμεσα κεντρικό αμυντικό, τη στιγμή που βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δύο ποδοσφαιριστές.
Πηγή: sport-fm.gr

Μετά τον Μπέο, ο επόμενος κασετο-δήμαρχος!!

Φοβερή αποκάλυψη του Αποδυτηριάκια στον sportdog για "βόμβα" που θα σκάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για τα νέα μέτρα της Τρόικας... Έχει βρωμίσει η πιάτσα ότι σήμερα-αύριο θα βγουν κασέτες μ΄ όλα τα είδη μουσικής. Μαγνητοφωνημένες συνομιλίες ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Ότι η ΕΥΠ, η κρατική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσε κοντά στα 800 τηλέφωνα παραγόντων, διαιτητών, δημοσιογράφων για να εντοπίσει εστίες διαφθοράς, και για χειραγώγηση αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα.
Μιλάω για ανεύθυνα(;) ψιθυρίσματα, όχι για υπεύθυνες πληροφορίες. Λέγεται, λοιπόν, κυκλοφορεί και από στόματα επώνυμων του χώρου, ότι έχει μαζευτεί υλικό γαργαλιστικό, που θα βγει στον αέρα, πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της τρόικας. Για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, να ξεχάσει τον πόνο του και να του κλέψουν την προσοχή τα σκάνδαλα στην μπάλλα.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στον προηγούμενο γύρο, πριν από τρία χρόνια, τότε που είχε βουίξει ο τόπος με τις κασέτες για τα στημένα ματς, ο Μπέος πήγε φυλακή, όμως όταν βγήκε τον περίμενε η δημαρχία Βόλου.
Λέτε; Να έχουμε κάποιον άλλον κασετοδήμαρχο; Πιθανόν να είναι κασετοβουλευτής.

Γιατί ο Αλαφούζος τα έχωσε στον Σάντος, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μία. Πώς να κάνει μεταγραφές; Και από πού να βρει λεφτά ο Αλαφούζος, γι' αυτό βρήκε δουλειά κάνοντας υψηλή κριτική στον Σάντος. Ιστορίες για ζώα μέσα σε κλουβιά.
Λεφτά έχει ο Μαρινάκης, όμως πολύ σωστά πρώτα κυττάει να πουλήσει και μετά θα αγοράσει. Μανωλάς και Χολέμπας είναι για σπρώξιμο. Γιατί, όχι.
Πρώτα αυτοί οι δύο μουντιαλικοί διεθνείς θα παραχωρηθούν, αν θα παραχωρηθούν, κι αυτό θα εξαρτηθεί από τις προσφορές των ενδιαφερόμενων. Και μετά ο Ολυμπιακός θα κάνει τη μεγάλη κίνηση. Την απόκτηση τουλάχιστον ενός ονόματος. Αυτό είναι το σχέδιο.

Πηγή: sportdog.gr

MLS: Βράχηκαν οι Φάιρ!! (videos)

Παρά αριθμητικό πλεονέκτημα από το 29ο λεπτό, οι Σικάγο Φάιρ παραχώρησαν 1-1 στο Τορόντο σε ματς του MLS.
Αγκωνιά του Λουκ Μουρ προκάλεσε απευθείας κόκκινη και άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες, αλλά στο 42ο λεπτό του βροχερού αγώνα άνοιξε το σκορ ο Τζάκσον, ενώ οι Φάιρ ισοφάρισαν στο 52ο με τυχερό τέρμα του Χάρισον Σιπ. Σε άλλο σημερινό ματς της βορειοαμερικανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, ο Έρικ Τόρες στο 53ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ στο εκτός έδρας 1-0 της Σίβας ΗΠΑ σε βάρος των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, που συμπλήρωσαν 315 λεπτά χωρίς γκολ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σικάγο Φάιρ-Τορόντο 1-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Σίβας ΗΠΑ 0-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
16
25
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
16
25
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
15
23
Τορόντο
13
21
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
16
19
Κολόμπους Κρου
16
19
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
17
18
Χιούστον Ντάιναμο
17
17
Σικάγο Φάιρ
15
15
Μόντρεαλ Ίμπακτ
15
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
16
35
Κολοράντο Ράπιντς
16
25
Ρέαλ Σολτ Λέικ
16
25
Ντάλας
18
22
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
15
22
Λος Άντζελες Γκάλαξι
13
20
Πόρτλαντ Τίμπερς
17
20
Σίβας ΗΠΑ
16
17
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
15
16
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.



Πηγή: onsports.gr

Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο του γηπέδου!!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έκανε γνωστή την πρόθεση του κόμματος να καταψηφίσει τα άρθρα 81 και 82 του νομοσχεδίου στο οποίο εντάσσεται η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο του γηπέδου
Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει τα άρθρα 81 και 82 για το γήπεδο της ΑΕΚ έκανε γνωστή η βουλευτής του κόμματος, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στην ομιλία της στη Βουλή.

Βάσει των όσων υποστήριξε αφορμή για την αλλαγή στάσης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτέλεσαν οι συγκρούσεις οπαδών της Ένωσης με κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Για το 81 και το 82 τώρα. Η υπόθεση έχει πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Από την αρχή είπαμε ότι έχει προβλήματα. Έρχεστε να βάλετε νομοθέτηση με αποχαρακτηρισμό του άλσους. Είχαμε δείξει θετική διάθεση. Με απειλές και τραμπουκισμούς, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την θέση τους. Έτσι είμαστε τελείως αρνητικοί και με το 81 και με το 82», ανέφερε η κ.Θεοπεφτάτου.

Ακόμη κι μετά την εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα για το γήπεδο καθώς το νομοσχέδιο θα υπερψηφισθεί από τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων. Πηγή: sport-fm.gr

Μουντιάλ και μεταγραφές...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το λάθος των ελληνικών ομάδων που στο Παγκόσμιο Κύπελλο βλέπουν ομάδες και παίκτες που εντυπωσιάζουν και όχι αυτούς που αποκλείστηκαν...
Κάθε φορά που έρχεται καλοκαίρι στο οποίο διεξάγεται Παγκόσμιο Κύπελλο ή Euro συμβαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρακολουθούν Μουντιάλ και εντοπίζουν – ασχολούνται, έστω και φιλολογικά με τους παίκτες που εντυπωσίασαν και οι οποίοι ανήκουν 9 στις 10 φορές σε Εθνικές ομάδες που τα πήγαν περίφημα. ΛΑΘΟΣ!
Οι ελληνικές ομάδες κάνουν πάντα το ίδιο λάθος. Παραγγέλνουν να βάλουν πετρέλαιο την ημέρα που αρχίζει να χιονίζει. Θα τους ταλαιπωρήσουν πολύ, θα αργήσουν πολύ να τους το φέρουν και κυρίως θα το πληρώσουν πανάκριβα και πάνω από την πραγματική αξία του. Το ίδιο θα συμβεί και με τους παίκτες που έλαμψαν στο Μουντιάλ και πας αμέσως μετά να τους πάρεις...
Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, των ομάδων που κατά τεκμήριο αυτή την εποχή έχουν πέντε φράγκα για να κάνουν κάποιες κινήσεις αυτό το καλοκαίρι και μένω άναυδος. Ο ΠΑΟΚ καλοβλέπει τον Χαλίς, τον Αλγερινό στόπερ που έκανε εξαιρετικό Μουντιάλ, με τη φανέλα της Εθνικής Αλγερίας, η οποία επίσης εντυπωσίασε όλο τον πλανήτη. Μα αν ο Χαλίς πριν το Μουντιάλ έκανε 5 και ήθελε 3 για να υπογράψει, τώρα κάνει τουλάχιστον 10 και θέλει 6 για να υπογράψει. Ποιός ο λόγος να πληρώσει αυτή την υπεραξία ο ΠΑΟΚ και ο κάθε ΠΑΟΚ. Είναι καλύτερος παίκτης ο Χαλίς σήμερα από όσο ήταν πριν 15 ημέρες που δεν είχε παίξει με την Αλγερία στο Μουντιάλ; Προφανώς όχι...
Αντίστοιχο παράδειγμα(τα) μπορώ να δώσω και για τον Ολυμπιακό. Διάβασα να ενδιαφέρεται από τον Αμερικανό Ντέμπσεϊ, μέχρι τον Αλγερινό Τζαμπούν. Ποιός ο λόγος; Ο Ντέμπσεϊ έπαιζε επί σειρά ετών στην Αγγλία με την φανέλα της Φούλαμ και αργότερα της Τότεναμ. Τι παραπάνω έχει από ότι είχε τότε; Τίποτα. Απλώς διπλάσιο κασέ. Ο Τζαμπούν που είναι ο Μέσι της Αλγερίας τι παραπάνω έχει τώρα σε σχέση με πριν 15 ημέρες. Και τότε ήταν ο “Μέσι της Αλγερίας” και τώρα είναι. Και τότε ήταν καλός παίκτης στα 27 χρόνια του και τώρα είναι. Μόνο που την πρώτη Ιουνίου έκανε τα μισά από όσα κάνει τώρα. Ποιός ο λόγος ο Ολυμπιακός να πληρώσει αυτή την υπεραξία;
Αυτό δεν συμβαίνει ασφαλώς μόνο φέτος, αλλά τουλάχιστον μία 15ετία, από τότε δηλαδή που τα μεγάλα ελληνικά πορτοφόλια μπορούν και διαλέγουν κάποιους παίκτες από το Μουντιάλ. Είναι τρέλα τώρα να πας να πάρεις ποδοσφαιριστή από την Κολομβία ή την Κόστα Ρίκα. Θα τον πληρώσεις διπλά, ενώ η αξία του παραμένει η ίδια. Αντίθετα, είναι έξυπνο να πάρεις παίκτη από το Εκουαδόρ, από την Βοσνία ακόμη και από την Κροατία. Παίκτες που δεν τους θέλουν όλοι, δεν τους ξεχώρισαν και δεν τους έβαλαν στο στόχαστρο οι μισές ομάδες του πλανήτη. Βεβαίως ακόμη καλύτερη λύση είναι να πάρεις παίκτη από χώρες που δεν πήγαν καν στο Μουντιάλ. Σουηδούς, Σέρβους, Ρουμάνους, Πολωνούς, Τσέχους, Νορβηγούς, Παραγουανούς, Μαροκινούς, κ.ο.κ.
Αλλά ας υποθέσουμε ότι θέλεις ως σύλλογος να κάνεις το κομμάτι σου και να πάρεις... “μουντιαλικούς άσους”. Η λύση είναι να ψάξεις παρακάτω, όχι σε σχέση με την ατομική ποιότητά τους, αλλά σε σχέση με το πόσο φάνηκαν αυτοί και οι ομάδες τους σε αυτό το τουρνουά. Και για να γίνω συγκεκριμένος αναφέρω ορισμένα παραδείγματα παικτών που υποθέτω ότι είναι για το πορτοφόλι του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ σε ορισμένες περιπτώσεις και άλλων ομάδων και είναι σίγουρα καλοί παίκτες με βάση τα όσα είδαμε στο Μουντιάλ.
Στη Βοσνία για παράδειγμα, έλαμψε ένα νέο παιδί, ο Μπέσιτς που παίζει ποδόσφαιρο στην Ουγγαρία και την ομάδα της Φερεντσβάρος. Αν οι Βόσνιοι έφταναν μέχρι τους οκτώ η τιμή του μπορεί εύκολα να έφτανε ακόμη και στα 5 εκατ. ευρώ, τώρα υποθέτω με 1 εκατ. τον κάνεις δικό σου. Και παραμένει πολύ καλός παίκτης, νεαρός και με μεταπωλητική αξία.
Στο Εκουαδόρ, εκτός από τον σέντερ φορ Ενέρ Βαλέντσια που τα έσπασε και επειδή παίζει στο Μεξικό, θα μπορούσε να τον αντέξει μόνο το πορτοφόλι του Ολυμπιακού (αν όντως δίνει 6-7 εκατ. ευρώ για φορ) και αν..., εξαιρετικές εμφανίσεις έκανε και ο δεξιός οπισθοφύλακας Παρέδες. Παίζει ακόμη σε σύλλογο του Εκουαδόρ και είναι στα 26 του. Νομίζω ότι δεν αποκλείεται ακόμη και το φετινό πορτοφόλι του Παναθηναϊκού να είναι αρκετό για να τον αποκτήσει.
Θα μπορούσα να δώσω κι' άλλα παραδείγματα παικτών, όπως του Καμερουνέζου Μπιά που είναι ελεύθερος από την Σεβίλλη, ή του Αυστραλού Λέκι που παίζει στην Φρανκφούρτη, ή του Ιβοριανού Ντιέ που παίζει στη Βασιλεία, αλλά νομίζω είναι κατανοητό αυτό που προσπαθώ να επισημάνω.
Είναι απλός κανόνας της αγοράς. Μην ψάχνεις – αγοράζεις πετρέλαιο τον χειμώνα. Γέμισε την δεξαμενή σου το καλοκαίρι. Είναι το ίδιο πετρέλαιο, αλλά πολύ φθηνότερο...
Πηγή: gazzetta.gr

O Bίλμοτς και ο «διαβολικός» πάγκος του Βελγίου!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την διαχείριση του Μαρκ Βίλμοτς στο εξαιρετικό ρόστερ του Βελγίου και το κοουτσάρισμά του που δίνει λύσεις σε κάθε ματς.  
Κακά τα ψέματα, οι προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από το Βέλγιο πριν την έναρξη του Μουντιάλ ήταν τεράστιες. Το εξαιρετικό του ρόστερ και το χτίσιμο που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια σε όλους τους τομείς είχαν ανεβάσει τον πήχη ψηλά. Πολλοί περίμεναν τον Βίλμοτς στη γωνία. Αλλά o τρόπος που δουλεύει όλα τα ματς τον κάνει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προπονητών σε αυτό το Μουντιάλ.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η τακτική ευελιξία της Αλγερίας και το ασφυκτικό πρέσινγκ έβαλαν δύσκολα στο Βέλγιο. Με τον Μετζανί μπροστά από την άμυνα και μονίμως σχεδόν δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα, άφησαν μια ανούσια κατοχή στους «Κόκκινους Διαβόλους» και τους κράτησαν στο μηδέν, ενώ πέτυχαν γκολ στο 25' με πέναλτι του Φεγκουλί. «Επέλεξα μια 11άδα από την οποία ήθελα πολλή κατοχή. Ήμασταν ήρεμοι και το διαχειριστήκαμε πολύ καλά. Στα αποδυτήρια είχα γράψει ότι οι αλλαγές μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά», δήλωσε ο Βίλμοτς μετά το ματς, εξηγώντας τα όσα έκανε. Ο Μέρτενς πήρε τη θέση του Τσαντλί και ο ο Ντε Μπρούιν, που έπαιζε στα δεξιά, πέρασε στον άξονα και πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες. Ο Οριζί πήρε τη θέση του Λουκάκου και ο Φελαϊνί αυτή του Ντεμπελέ, παίζοντας κοντά στο φορ και κάνοντας την ομάδα του πολύ πιο δυνατή στο ψηλό παιχνίδι. Απέκτησε πλάτος και βρήκε γκολ με τον Φελαϊνί έπειτα από σέντρα του Ντε Μπρούιν. Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Η Αλγερία έπρεπε να βγει από το καβούκι της. Και ο Μέρτενς στο 80' μετά από πάσα του Αζάρ, ξανά από τα άκρα, έδωσε τη νίκη.
Ο Φελαϊνί απέναντι στην Αλγερία έπαιξε πιο κοντά στον επιθετικό

Απέναντι στη Ρωσία, ο Βίλμοτς ξεκίνησε με τον Βίτσελ και τον Φελαϊνί στον άξονα. Βασικός ήταν και ο Μέρτενς, δεξιά στην τριπλέτα, με τον Ντε Μπρούιν να ενώνει τις γραμμές και τον Αζάρ να έρχεται από τα αριστερά. Ωστόσο, οι χώροι ήταν ελάχιστοι και τα χαφ αλληλοεξουδετερώνονταν, ενώ το Βέλγιο δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανεβάζοντας  τα μπακ του. Το ματς ήταν από τα χειρότερα της διοργάνωσης. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα συμβιβαστούν με την ισοπαλία, ο Βίλμοτς, ορμώμενος και από την ατολμία του Καπέλο, έριξε στο ματς τον Οριζί στο 57', βγάζοντας εκ νέου λαγό από το καπέλο. Ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ταράξει την ισορροπία στα μαρκαρίσματα. Σε συνδυασμό και με την κόπωση της Ρωσίας στο τελευταίο δεκάλεπτο το Βέλγιο ανέβασε ρυθμό και ο Οριζί συνδυάστηκε άψογα με τον Αζάρ για να χαρίσει στην ομάδα του τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.
Ο νεαρός φορ της Λιλ είχε αποδειχθεί λίρα εκατό από τον πάγκο, αλλά δεν ξεκίνησε βασικός ούτε απέναντι στη Νότια Κορέα. Η πρόκριση είχε κριθεί για τους «Κόκκινους Διαβόλους». που όμως ήθελαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να κάνουν το τρία στα τρία σε φάση ομίλων. Ο Βίλμοτς ανακάτεψε την τράπουλα και το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με την ομάδα του πάντως να μην απειλείται. Έχασε και τον Ντεφούρ με ανόητη κόκκινη κάρτα στο 45', με αποτέλεσμα να παίξει όλο το δεύτερο μέρος με αριθμητικό μειονέκτημα.  Παρόλα αυτά, συνέχισε να μην απειλείται. Μετά από ένα δοκάρι από... σέντρα στο 59', ο Βίλμοβς έριξε στο ματς ξανά τον Οριζί, ενώ έβαλε και τον Τσαντλί. Οι αλλαγές ξανά βοήθησαν πολύ. Έδωσαν στην ομάδα πνοή και κινητικότητα στην επίθεση.  Ο 19χρονος είχε συμμετοχή στη φάση του μοναδικού γκολ. Από απόκρουση σε δικό του σουτ ο Βερτόνγκεν ήταν εκείνος που που πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 1-0.



Το ματς με τις ΗΠΑ ήταν το πιο... περίεργο που είχε να διαχειριστεί ο 45χρονος τεχνικός.  Η ομάδα του είχε 39 σουτ, κέρδισε 18 κόρνερ, είχε δοκάρι και είδε τον Ντε Μπρούιν να δημιουργεί 10 ευκαιρίες, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη σε Μουντιάλ από το 1982. Παρόλα
αυτά, ο Χάουαρντ αποτέλεσε τον αστάθμητο παράγοντα. Τη ζωντανή απόδειξη του ότι ο τερματοφύλακας μπορεί να αλλάξει εντελώς ένα αποτέλεσμα. Το παιχνίδι έτσι οδηγήθηκε στην παράταση και παρά την κόπωση, παρακολουθήσαμε ίσως το καλύτερο διάστημα όλου του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Ας δούμε τις αλλαγές του Βίλμοτς. Ο Μιραλάς πήρε τη θέση του κουρασμένου Μέρτενς και έδωσε ρυθμό και ταχύτητα. Ο Λουκάκου μπήκε αντί για τον Οριζί που επιτέλους ξεκίνησε και ήταν αυτό που χρειαζόταν η επίθεση για την παράταση. Πέτυχε ένα γκολ, έκανε την αντίπαλη άμυνα να αισθανθεί την παρουσία του και λίγο έλειψε να πετύχει και ένα από τα πιο ωραία γκολ της διοργάνωσης, παίρνοντας παραμάζωμα όλους τους Αμερικανούς που βρήκε μπροστά του. Το είπε και ο σχεδόν άτρωτος Χάουαρντ: «Ο Λουκάκου άλλαξε το παιχνίδι».  Ο Τσαντλί μπήκε στο 111' απλά για να δώσει ανάσες στη μεσαία γραμμή.
Οι πάσες των Αζάρ και Ντε Μπρούιν κοντά στην αντίπαλη περιοχή

Με τέσσερα ματς λοιπόν να έχουν ολοκληρωθεί και το Βέλγιο να συνεχίζει ακόμα στο Μουντιάλ, έχουν ενδιαφέρον και κάποια στατιστικά, που αναδεικνύουν το βάθος του πάγκου και το σωστό τρόπο χρησιμοποίησής του. Η ομάδα του Βίλμοτς δεν έχει σκοράρει ποτέ πριν το ημίχρονο. Τέσσερα από τα έξι γκολ της έχουν μπει από αλλαγές, ενώ τα εννιά τελευταία τέρματά της σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν σημειωθεί από εννιά διαφορετικούς παίκτες. Και στη διοργάνωση έχει πραγματοποιήσει συνολικά 83 σουτ, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Είναι δεδομένο ότι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν εξαιρετικό υλικό, το οποίο φυσικά χρειάζεται και την κατάλληλη διαχείριση. Ο Βίλμοτς αλλάζει πρόσωπα, προσεγγίσεις και τρόπους ανάπτυξης. Χρησιμοποίησε σε διαφορετικούς ρόλους τον Φελαϊνί και τον Ντ Μπρούιν, τον Μιραλάς και τον Αζάρ. Και φυσικά πιστώνεται την εικόνα του Οριζί, τον οποίο πίστεψε και πήρε μαζί του στη Βραζιλία.

Υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που έχει βελτιώσει την συνολική ομοιογένεια στην ομάδα, ανεξάρτητα από το Μουντιάλ. Είναι δεδομένο ότι, όπως και όλη η χώρα, η Εθνική Βελγίου ήταν μοιρασμένοι ανάμεσα σε γαλλόφωνους και Φλαμανδούς. Προφανώς η επικοινωνία και η σύμπνοια ήταν δύσκολη. Ο Βίλμοτς μιλάει και τις δύο γλώσσες. Η μητέρα του ήταν γαλλόφωνη και ο Πατέρας του Φλαμανδός. Συχνά, σύμφωνα με τους ρεπόρτερ, μπορεί να αλλάξει γλώσσα ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας φράσης. Όλοι τον αισθάνονται περισσότερο κοντά τους και είναι ευκολότερο να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του: «Το πιο σημαντικό είναι το ομαδικό πνεύμα. Είναι πολύ σημαντικό να τιμάς τις αξίες της ομάδας, περισσότερο από ότι τη δική σου προσωπική αξία και να θυσιάζεις τον εαυτό σου για αυτή». Ο Κομπανί, από την πλευρά του, προκάλεσε την Αργεντινή να παίξει το συνηθισμένο, επιθετικογενές παιχνίδι της. Το περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον...

Πηγή: gazzetta.gr

Η πάσα του «Δράκου» στον «Τυπάρα»!!

Ο Βασίλης Σκουντής μπερδεύει επίτηδες τον Καραγκούνη με τον Γιαννάκη και εύχεται στην Εθνική ομάδα μπάσκετ να 'χει έναν καλύτερο γυρισμό από εκείνη του ποδοσφαίρου...
Είναι οι αναπόφευκτοι αντίθετοι, αλλά στην ουσία παράλληλοι βίοι των δυο εθνικών ομάδων, που ερίζουν για το ποια δικαιούται να επονομάζεται «επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων»...
Παρεμπιπτόντως και προς αποκατάσταση της ιστορικής, αλλά και της δικής του μνήμης, η πατρότητα της έκφρασης ανήκει στον συχωρεμένο γενικό διευθυντή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Θεόδωρο Μπαλφούσια, ο οποίος τη λανσάρησε λίγους μήνες μετά τον απροσδόκητο και πέραν πάσης (όχι μονάχα λογικής, αλλά και) φαντασίας θρίαμβο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 1987.
Αυτό έμελλε να γίνει το σύνθημα των νεόκοπων πρωταθλητών Ευρώπης στο Προολυμπιακό Τουρνουά της επόμενης χρονιάς στο Σερτόγκενμπος και στο Ρότερνταμ, που δυστυχώς δεν σήκωσε την... αερογέφυρα μέχρι τη Σεούλ.
Εγώ όμως τολμώ να σηκώσω μια αερογέφυρα ανάμεσα σε δυο εμβληματικές φιγούρες του ελληνικού (και όχι μόνο) αθλητισμού, που όποια στεγανά κι αν τους χωρίζουν, συν τα 18 χρόνια της ηλικίας, είναι tale quale στην ψυχοσύνθεση, στο πάθος, στο λεγόμενο leadership, στην αφοσίωση, στη φανατίλα και στη διαχρονική υπόσταση τους ως θεματοφύλακες των εθνοσήμων!
Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιώργου Καραγκούνη το διπλό, πλην κοινό ανάγνωσμα...
Εδώ οφείλω ν' ανοίξω μια παρένθεση, διότι πέραν της αμοιβαίας εκτίμησης τους, ο καθένας είναι φίλα διακείμενος στο άθλημα, που διακονεί ο άλλος.
Τούτο δεν το εικάζω, αλλά το ξέρω καλά, διότι το έχω συζητήσει και με τους δυο, χώρια η προσωπική μαρτυρία μου: όντας γείτονας και κατά τέσσερα χρόνια νεότερος του “Δράκου” τον θυμάμαι, έστω και αμυδρά, ως πολλά υποσχόμενο σέντερ φορ της Προοδευτικής, την οποία εγκατέλειψε όταν τον είδε ο (παράγοντα του Ιωνικού και μετέπειτα του Αρη Νικαίας) Δάμων Δαμιανίδης, τον απήγαγε, του έδωσε ένα δεκάρικο για να βγάλει μια φωτογραφία ταυτότητας και τον “έγραψε” στην ομάδα μπάσκετ του Ιωνικού!
Ο Γιαννάκης έχει και μάλιστα πολύ τεκμηριωμένη άποψη για το ποδόσφαιρο κι αυτό το διαπίστωσαν όσοι το αγνοούσαν, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, βλέποντας τον και ακούγοντας τον να την εκφέρει στο πάνελ της Μουντιαλικής εκπομπής της ΝΕΡΙΤ, παρέα με εξπέρ του είδους.
Α, για να μην το ξεχάσω: ευρισκόμενος πάλι σε ένα πάνελ ποδοσφαιρικής τηλεοπτικής εκπομπής, ορίζοντας τα όρια της ταχυδύναμης και σκιαγραφώντας το προφίλ του Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Γιαννάκης είχε πει μια ολόσωστη κουβέντα, που τη χρησιμοποιούσε και στην μπασκετική καθομιλουμένη του...
Το θέμα δεν είναι πόσο γρήγορα τρέχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να σταματήσεις!
Δεν ξέρω εάν τα αθλητικά πρωτόλεια του Καραγκούνη περιελάμβαναν, έστω και υπό μορφήν αστερίσκου το μπάσκετ, μπορώ όμως να βεβαιώσω το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη... σπυριάρα μπάλα: το διαπίστωσα τον Μάιο του 2013, όταν στο περιθώριο του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, πήγα στο σπίτι του στο Λονδίνο για μια συνέντευξη (στον ΟΤΕ ΤV) και αντί να του την πάρω εγώ για το ποδόσφαιρο, μου την πήρε αυτός για το μπάσκετ!
Αστειεύομαι, αλλά για κάμποση ώρα μιλάγαμε για το μπάσκετ και μάλιστα εάν η Φούλαμ δεν είχε να παίξει έναν εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου, ήταν έτοιμος να σκάσει μύτη στην O2 Arena για να παρακολουθήσει τους αγώνες...
Οι βίοι τους, λοιπόν, είναι πολύ πιο παράλληλοι από αντίθετοι, αλλά περισσότερο από το τι ξέρει ο ένας για τον άλλον και για το άθλημα του άλλου, ο κοινός λογαριασμός τους έχει να κάνει με τον ίδιο μοναδικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το παιχνίδι και την αφοσίωση που του επιδεικνύουν.
Τώρα μάλιστα που είναι πολύ της μόδας οι καρδούλες τις οποίες σχηματίζουν με τα δάχτυλα τους οι απανταχού της Γης ποδοσφαιριστές για να πανηγυρίσουν ένα γκολ, φρονώ πώς αυτές αποτελούν οικόσημα για τους δυο τους.
Μοιάζουν παντού, σαν να έχουν βγει από το ίδιο καλούπι μιας βιοτεχνίας που έκλεισε!
Διαθέτουν και οι δυο-και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό- αρετές που μολονότι πολύς κόσμος τις θεωρεί πλέον παλιομοδίτικες, εντούτοις έχουν ακόμη πολύ μεγάλη πέραση: το ασίγαστο πάθος, τη μεγάλη καρδιά, τη γενναιότητα, τον αλτρουισμό, την αυτοθυσία, την ηγετική φυσιογνωμία, την πίστη στις παραδόσεις, τον ηρωισμό που σηκώνουν δίκην λαβάρου στην υπεράσπιση των βωμών και των εστιών!
Ο Γιαννάκης παλαιότερα και ο Καραγκούνης στη σύγχρονη εποχή αγωνίζονται λες και κάθε ματς είναι το τελευταίο της ζωής τους, λες και στο σφύριγμα του διαιτητή ή στον ήχο της κόρνας, επέρχονται η συντέλεια του κόσμου, η αποκάλυψη και η Δευτέρα Παρουσία!
Ο συχωρεμένος ο Γιάννης Κυράστας είχε χαρακτηρίσει τον Γιώργο “κολλημένο με την μπάλα” και το ίδιο κόλλημα έφαγε εξ απαλών ονύχων και ο “δράκος”, που δεν άφηνε τίποτε να πέσει κάτω...
Και για τον Γιαννάκη και για τον Καραγκούνη η αφοσίωση στο άθλημα και η (ερασιτεχνική κατά βάθος και άδολη) αγάπη τους για το παιχνίδι τους κάνει να ξεχωρίζουν ή ακόμη και να υπερβαίνουν τα εσκαμμένα της κρατούσας άποψης, σε όλα τα επίπεδα: της ηλικίας, των αντοχών, της πεποίθησης τους ότι ακόμη και στα σαράντα τους μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί, να αποστρέφονται (όπως ο διάολος το λιβάνι) και να απεχθάνονται την ήττα και να μην δέχονται τίποτε αριστίνδην και τιμής ένεκεν!
Μοιάζουν ακόμη και στην αναισθησία και στον... αντιεπαγγελματισμό τους, διότι αμφότεροι έχουν... λερωμένη τη φωλιά τους, όταν αγνόησαν σοβαρούς τραυματισμούς και ενώ κάθε άλλος στη θέση τους θα τα παράταγε και θα έτρεχε στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, ελόγου τους συνέχισαν το χαβά τους...
«Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε», όπως λέει κι ένα παλιό ανέκδοτο με τον τύπο που μάζευε τα... εντόσθια του από τον δρόμο!
Για να μη θεωρηθεί ότι υπερβάλλω και για να δώσω διευθύνσεις και ονόματα υπενθυμίζω ότι ο Καραγκούνης έπαιξε κορώνα γράμματα την καριέρα του όταν ήταν ακόμη 25 χρονών: αυτή η ιστορία εκτυλίχθηκε στον αλησμόνητο επαναληπτικό με την Μπαρτσελόνα, στις 9 Απριλίου του 2002, στο «Καμπ Νου», όπου έσφιξε τα δόντια και αγωνιζόταν σφαδάζοντας επί 25 λεπτά μέχρι (στο 44ο λεπτό) να τον μαζέψουν σηκωτό από το τερέν!
Εκείνο το βράδυ ο «Τυπάρας» είχε πάθει ρήξη χιαστού, αλλά δεν το πήρε χαμπάρι με την πρώτη και έμεινε στο μετερίζι του έως τη στιγμή που ο Μαρκαριάν σήκωσε τον Μικάελσεν και τον έκανε αλλαγή.
Ο βίος και η πολιτεία του Γιαννάκη είναι γεμάτος από τέτοια ανδραγαθήματα: ως γνωστόν ο «δράκος» αποτελεί ένα σπανιότατο ιατρικό «case study», διότι αγωνιζόταν σε όλη την καριέρα του με ατροφικούς και σχεδόν ανύπαρκτους πρόσθιους χιαστούς συνδέσμους! Αυτό του το «μπουμπούνισε» το 1982 στη Βοστώνη ο (γιατρός των Σέλτικς) δόκτορ Λιντς και ο μπαγάσας το κράταγε ως επτασφράγιστο μυστικό επί 15 συναπτά έτη και το αποκάλυψε όταν βγήκε στη σύνταξη!
Εχω και μια άλλη συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία από τον Γιαννάκη: δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό ανήμερα της κηδείας του πατέρα του (!), ούτε στους εμετούς που ξέρναγε στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων του '93 με τη Σαραγόσα, αλλά σε αυτό το οποίο συνέβη το 1981 σε έναν αγώνα Ιωνικός - ΑΕΚ στο γήπεδο του «Πλάτωνα»: μόλις στο δεύτερο λεπτό κτύπησε στο χέρι, αλλά ενώ πονούσε αφόρητα συνέχισε να παίζει και μάλιστα πέτυχε 44 πόντους, υπό το βλέμμα του τότε προέδρου της Σινουντίντε Μπολόνια, Τζίτζι Μπορέλι, που ενδιαφερόταν για τη μεταγραφή του.
Στο τέλος του αγώνα τον πήγαν στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου διαγνώσθηκε κάταγμα σκαφοειδούς!
Εκτός όλων των άλλων, αυτά τα δυο ιερά τέρατα τα ενώνει και η κατάνυξη η οποία δέσποζε στο “κύκνειο” άσμα τους στις εθνικές ομάδες, των οποίων υπήρξαν αρχηγοί: για μεν τον Γιαννάκη ήταν ο αγώνας για την πέμπτη θέση με αντίπαλο τη Βραζιλία, στο Ολυμπιακό Τουρνουά της Ατλάντα στις 2 Αυγούστου του 1996, για δε τον Καραγκούνη η πρώτη χιαστί αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην Κόστα Ρίκα, στις 29 Ιουνίου του 2014 στο Ρεσίφε.
Στην 351η συμμετοχή του ο Παναγιώτης βγήκε νικητής (91-72, με τρεις πόντους) και το ίδιο βράδυ, όπως είχε προαναγγείλει, έριξε τους τίτλους τέλους της μακράς και ένδοξης καριέρας του (ταυτόχρονα με τον αντίπαλο του σε αυτό το ματς, Οσκάρ Σμιντ), ενώ ο Γιώργος έφυγε ηττημένος και ανικανοποίητος, χωρίς ωστόσο να αποσύρεται από την ενεργό δράση...
Α. να, άλλο ένα κοινό στοιχείο: ο Καραγκούνης είπε το «αντίο» στη Βραζιλία και ο Γιαννάκης με αντίπαλο τη Βραζιλία!
Ημουν παρών ως λαθρεπιβάτης σε αυτή την απρογραμμάτιστη κατανυκτική τελετή της αποχώρησης του Γιαννάκη: μετά το ματς με τη Βραζιλία ο ίδιος ζήτησε απ' όλα τα μέλη του επιτελείου (Δενδρινός, Τσάβας, Αστεριάδης, Μάμμας και οι λοιποί) να φύγουν και να κλείσουν την πόρτα, διότι ήθελε να μοιρασθεί εκείνη την ιερή στιγμή με τους έντεκα συντρόφους του...
Βγήκαν έξω οι υπόλοιποι, αλλά έμεινε μια χαραμάδα ανοικτή κι από εκεί είδα ένα θέαμα που μου προκάλεσε σοκ: τον Γιαννάκη καθισμένο να εκφωνεί τον τελευταίο λόγο του και τους έντεκα παίκτες (που όπως και ο “δράκος” φορούσαν τα δάφνινα στεφάνια τα οποία απένεμαν οι διοργανωτές στους συμμετέχοντες) να έχουν βουρκώσει.
Αυτό ήταν ένα ιδανικό και ονειρεμένο αντίο: έντεκα μαντραχαλάδες (Φασούλας, Χριστοδούλου, Σιγάλας, Οικονόμου, Παπανικολάου, Μπακατσιάς, Παταβούκας, Ρεντζιάς, Κακιούσης, Αγγελίδης) να κλαίνε με αναφιλητά αποχαιρετώντας τον αρχηγό τους!
Σκηνικό βγαλμένο, θαρρείς, από αρχαία τραγωδία, με τον Γιώργο Σιγάλα να λέει βγαίνοντας από τα αποδυτήρια μια φράση που περιέγραφε το μεγαλείο της στιγμής...
«Δεν κλαίμε επειδή φεύγει ο Γιαννάκης, αλλά επειδή φεύγει αυτός που είναι το ίδιο το μπάσκετ»!
Δεν ξέρω-διότι δεν ήμουν παρών-εάν αναλόγως φορτισμένες και δυνατές ήταν και οι στιγμές που σημάδεψαν το αντίο του Καραγκούνη, αλλά απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, διαβάζοντας τα ρεπορτάζ (τόσο από τα αποδυτήρια, όσο και από το δείπνο) κι εκεί η συγκίνηση περίσσευε.
Πλάκα πλάκα και οι δυο επίλογοι γράφτηκαν ερήμην των προπονητών τους: κι αν ο Δενδρινός έμεινε έξω διότι του(ς) το ζήτησε ο «Δράκος», ο Σάντος ήταν ήδη φευγάτος , σε μια υπόθεση που χαλάει τη μόστρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και αφήνει πολύ κόσμο εκτεθειμένο, μηδέ του Φερνάντο εξαιρουμένου...
Εδώ πάλι ταιριάζει μια σοφή κουβέντα που έλεγε ο Γιαννάκης, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας και κυρίως στην ταραχώδη αποστολή του 2007 για το Ευρωμπάσκετ στην Ισπανία...
«Ανεξαρτήτως από το τι καταφέρνουμε σε μια διοργάνωση, ο βασικός στόχος μας είναι να γυρίζουμε όλοι μαζί και πιο φίλοι απ' όσο ήμασταν όταν φύγαμε»!
Χθες το απόγευμα -και παρά το καλό αποτέλεσμα, τα μέλη της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενώ έφυγαν μαζί κι αγαπημένα, γύρισαν χώρια και τσακωμένα ή δεν γύρισαν καθόλου κι αυτό αποτελεί ένα αναπόφευκτο στίγμα στο εδώ και δέκα χρόνια καθαρό κούτελο της...
Α, επειδή είμαι δεδηλωμένο και μάλιστα υψηλόβαθμο μέλος της «μπασκετικής μασονίας», σπεύδω να διευκρινίσω ότι την ίδια αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το σκορποχώρι στην περυσινή επιστροφή της Εθνικής ομάδας από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, απ' όπου ο καθένας γύριζε όποτε του κάπνιζε!
Το απέκτησαν, φαίνεται, αυτό το χούι εσχάτως οι επίσημες αγαπημένες κι ελπίζω πως δεν θα μας προσβάλει πάλι την αισθητική, αλλά κυρίως την ηθική στις 15 Σεπτεμβρίου (και όχι νωρίτερα), όταν θα γυρίζει η Εθνική μπάσκετ από την Ισπανία...                                         Πηγή: gazzetta.gr

Σλιμανί: «Τα χρήματα του Μουντιάλ στη Γάζα»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Αλγερίας στο Μουντιάλ, Ισλάμ Σλιμανί, δήλωσε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν όλα τα χρήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στους Παλαιστίνιους!Η Αλγερία εντυπωσίασε με την παρουσία της στα γήπεδα της Βραζιλίας και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά. Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις του Σλιμανί, το καλύτερο παιχνίδι της το κάνει μετά το Μουντιάλ. «Θα δωρίσουμε τα χρήματα που θα πάρουμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο στους ανθρώπους στη Γάζα. Τα χρειάζονται περισσότερο από εμάς», τόνισε ο 26χρονος επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, πρόσθεσε ότι οι συμπαίκτες του δεν τα χρειάζονται, αλλά για τα αδέρφια τους στη Λωρίδα της Γάζας είναι απαραίτητα. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που βλέπουν πιο μακριά από χορηγούς και πολυτέλειες...
 Πηγή: gazzetta.gr

Με 23+3 στο Ζέεφελντ ο Ολυμπιακός!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο gazzetta.gr για τους παίκτες του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψουν στην Αυστρία και τους «κομμένους» που μπορεί να προκαλέσουν έκπληξη! 
Το είπε τέλη Απρίλη και αυτό έχει σκοπό να κάνει. Ο Μίτσελ έρχεται σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα και ουσιαστικά με την παρουσία του ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ως γνωστόν οι Ερυθρόλευκοι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη συγκέντρωση της σεζόν το Σάββατο, και τη Δευτέρα φεύγουν με τελικό προορισμό το Ζέεφελντ της Αυστρίας για το βασικό στάδιο εκγύμνασης.
Αναφέραμε όμως στον πρόλογο μια «δέσμευση» του κόουτς των Ερυθρόλευκων. Και αυτή έχει ενδιαφέρον καθώς δημιουργεί τα δεδομένα για όσα θα ακολουθήσουν. Είχε πει προκαταβολικά ο Μίτσελ, ότι φέτος στο ρόστερ του δεν θέλει περισσότερους από 22-23 παίκτες. Επιθυμεί ένα «σχήμα» μικρό, που θα δώσει σε όλους το δικαίωμα να έχουν συμμετοχές και που κατ επέκταση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουν ευκαιρίες και παιδία της ομάδας Νέων.
Με τόσους λοιπόν έχει σκοπό να βγάλει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Με 23 συν φυσικά τους τερματοφύλακες (Ρομπέρτο, Μέγιερι, Γιαννιώτης). Και αυτό σε πρώτη ανάγνωση σημαίνει ότι ο Ρέντης από Δευτέρα θα είναι γεμάτος κόσμο. Τουλάχιστον δέκα άτομα θα μείνουν «εκτός». Άρα και πίσω στο αθλητικό κέντρο της προκειμένου να ακολουθούν ειδικά προγράμματα μέχρι να βρουν ομάδες. Είτε για να φύγουν με δανεισμό, είτε για μεταγραφές που είναι και η βασική επιθυμία φέτος των Ερυθρόλευκων.
Δεν θέλει να έχει 45 συμβόλαια ο Ολυμπιακός. Θέλει να πέσει αρκετά ο αριθμός. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί. To έκανε ήδη με τον Τάτο (Ατρόμητος) και έτσι θα συνεχίσει.  Δεν αποκλείεται μάλιστα τα επόμενα 24ώρα να υπάρξουν και εκπλήξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Να μην πάνε στην προετοιμασία παίκτες που είχαν θέση στο «αγωνιστικό» ρόστερ της ομάδας. Ως μήνυμα ότι δεν υπολογίζονται!
Στην Αυστρία δεν θα ταξιδέψουν και οι διεθνείς (Σάμαρης, Χολέμπας, Μανωλάς, Μανιάτης) αλλά σε πρώτη φάση και ο αρχηγός Αβραάμ Παπαδόπουλος (παντρεύεται στις 12 Ιουλίου). Παρά ταύτα και πάλι ο αριθμός των «υποψηφίων» να μπουν στην αποστολή για την Αυστρία είναι θεωρητικά πολύ μεγαλύτερος.
Νέα πρόσωπα που θα δουν το Ζέεφελντ πρώτη φορά από κοντά; Ήδη αρκετά. Οι τρεις ελληνικές μεταγραφές της ομάδας (Κολοβός, Αυλωνίτης, Θανάσης Παπάζογλου) και βέβαια ο Ελαμπντελαουί με τον Γκαζαριάν. Νέος όμως και ο Μπουχαλάκης που αναμένεται να είναι για πρώτη φορά σε προετοιμασία της ομάδας, αλλά και ο Γιαταμπαρέ που πέρσι αποκτήθηκε στα τέλη Αυγούστου και ουσιαστικά μπήκε απευθείας σε... αγωνιστικές εβδομάδες στον Ολυμπιακό. 
Ο Αφρικανός χαφ που είναι ένα από τα πρόσωπα του Ιουλίου. Τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί αν οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούν να ποντάρουν σε εκείνον ουσιαστικά, σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που δημιουργείται ή αν θα τον αφήσουν... πίσω. Τον περασμένο Αύγουστο έπιασε λιμάνι ως μια μεγάλη επένδυση. Έπαιξε ελάχιστα όμως. Και από τον Γενάρη βρέθηκε πίσω στην ομάδα που αποκτήθηκε (Μπάστια) για να βρει χρόνο συμμετοχής. Τώρα καλείται να δείξει λοιπόν πόσο έτοιμος είναι για να κερδίσει μια θέση στους Ερυθρόλευκους.
Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τέλη Απρίλη  είχε πει ότι στην προετοιμασία θα υπάρξουν και παιδία από την ομάδα Νέων. Και αυτό θα το κάνει πράξη επίσης,. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αποστολή της ομάδας θα είναι και τέσσερις «μικροί». Ο Βέργος, ο Βούρος, ο Σάλιακας και ο Βατουσιάδης.
Πηγή: gazzetta.gr

Πού να πήγαν οι «δεσμοί αίματος» ΠΑΟΚ-ΠΑΟ;

Με αφορμή τους σχολιασμούς της Θεσσαλονίκης για την ομόφωνη προεδρική εκλογή Αγραφιώτη στη Λίγκα, ο Δημοσθένης Καρμοίρης εντοπίζει… «χλαπάτσες και χυλόπιτες» που πέφτουν με το τσουβάλι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε κάθε επίπεδο. Ούτε «παρακαλετοί» δεν μένουν Νάτχο, Στοχ, Λούκας!
Ως πότε η ανικανότητα διακυβέρνησης του «σκάφους» θα αποδίδεται σε… ξωτικά της θάλασσας;
Πόσο θα «πουλάει» στον κόσμο του ΠΑΟΚ η φθηνή δικαιολογία-μόνιμη επεξηγηματική επωδός, ότι για την κάθε «ξέρα» που βρίσκουν και… βουλιάζουν την ευθύνη έχει «το κράτος των Αθηνών», «τα κέντρα εξουσίας της πρωτεύουσας», ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός ακόμα και ο ακροτελεύτιος «πράσινος σύμμαχος», που του αποδίδουν σύμπραξη με το «κόκκινο κατεστημένο», εξ’ αφορμής της καθολικής συναίνεσης για το δίδυμο Αγραφιώτη-Σωπήλη στην κορυφή της Λίγκας;
Η στήριξη «αδικημάτων» σε βάρος του ΠΑΟΚ έχει πάντα ονοματεπώνυμα και ταυτότητες, ακόμα και όταν χρειάζεται να κατηγορηθούν άνθρωποι μέσα από την ομάδα ή τον σύλλογο, οι οποίοι προσφέρονται ως «εύκολες λύσεις» για να δοθούν… βορά στο λαό.
Αρκεί να διαφύγουν από το «μάτι του κυκλώνα», ο μεγαλομέτοχος πρωτίστως, ο (αμετακίνητος) πρόεδρος Βρύζας ακολούθως και οι κατά καιρούς στενοί συνεργάτες της διοικητικής εξουσίας.
Κάπως έτσι τα «δεινά» φορτώθηκαν στον Δώνη κάποτε, στον Στέφενς μετά, σε ποδοσφαιριστές όπως διαβάζουμε αυτή την εποχή.
Οι λίγοι πράγματι ποιοτικοί παίκτες του περυσινού «ασπρόμαυρου» ρόστερ είναι με το ένα ή και τα δύο πόδια εκτός συλλόγου. Σε σημείο που είναι απορίας άξιο, τι… σόι «νέο ΠΑΟΚ», θα ζυμώσει ο Αναστασιάδης.
Σε μια χρονιά που – υποτίθεται ότι – θα πρέπει να ακολουθήσει αυξητική πορεία, σαν προοδευτική συνέχεια των δύο τελευταίων του «τσάρου των οικονομικών» της ΠΑΕ στο θώκο.
Εν ολίγοις να μπορέσει να φτάσει ο ΠΑΟΚ όσα – ας πούμε – πλησίασε και δεν υλοποίησε: Να πάρει ένα τίτλο (πρωτάθλημα βιάστηκε να το «σκούξει» πέρυσι τέτοια εποχή ο Σαββίδης), άντε τουλάχιστον το Κύπελλο, να βγει στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, να καταφέρει πιο πριν να περάσει στους ομίλους του Europa, μπας και βγάλει κάνα φράγκο.
Όχι για να πατσίσει μέρος της «χασούρας» του ο Ιβάν, αλλά για να προκύψουν νέες επενδύσεις στο δυναμικό, γιατί έτσι όπως πάει το πράμα, ο δικέφαλος αποψιλώνεται ανησυχητικά!
Δεν κάθονται με τίποτα
Γράψτε: Νάτχο, Στοχ, Λούκας. Κανείς τους δεν θα είναι του χρόνου στην ομάδα. Ηθικά ο ΠΑΟΚ έχει εισπράξει ένα κρύο, άνευ προηγουμένου, ντους, αφού κανείς από την τριάδα των πρωτοκλασάτων μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν έχει την παραμικρή όρεξη να εξακολουθήσει να βρίσκεται στην Τούμπα.
Άσχετα από την κλασική «παραποίηση αλήθειας» που επικοινωνεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι τάχα μου δηλαδή, ο Άγγελος θέλει να δουλεύει αποκλειστικά με νέα παιδιά και μαχητές, οπότε παίκτες τύπου Λούκας δεν του αρέσουν, δεν του κάνουν, γιατί… μαρκάρουν με τα μάτια, στην πραγματικότητα, τα ζητήματα δεν επαφίενται στη θέληση της ομάδας ή του προπονητή, αλλά στην άρνηση των παικτών να εξακολουθήσουν να φορούν το δικέφαλο στο στήθος.
Ο Στοχ γύρισε στην Κωνσταντινούπολη εκλιπαρώντας τη Φενέρ να τον επανεντάξει στο δυναμικό της προκειμένου να φύγει από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Ισραηλινός φημολογείται ότι παρόλο που δεν έχει βρει τα λεφτά που ψάχνει – τα περισσότερα από τον ΠΑΟΚ – δεν τον παίρνουν τα πόδια του να επιστρέψει και να ζήσει στην Ελλάδα κι άλλο χειμώνα.
Ο δε Ισπανός πήγε παρακλητικά στη διοίκηση για να τον δανείσουν κάπου, αρκεί να μην είναι και στη νέα σεζόν εκεί, στον ΠΑΟΚ!
Μιλάμε για «χλαπάτσες» ολκής.
Σάμπως τον Κλάους τον έχουνε σίγουρο ότι θα μείνει; Βολεύοντα προς ώρας με τα «γερόντια» Λίνο, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη, το Γλύκο, το Σκόνδρα, τον Κίτσιου και τον Κάτσε.
Αυτός είναι ο κορμός από την περυσινή ομάδα που θα εξακολουθήσει να εκφράζει τον ΠΑΟΚ και «ένας Γκολάσα» επί του οποίου στηρίζονται οι ελπίδες για δράση γκολεαδόρ στα ματς της νέας σεζόν.
Η κατάσταση φθίνει αδιάκοπα, το μέλλον δείχνει ανησυχητικά αβέβαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά το «πρόβλημα» για τον περίγυρο της διοίκησης, σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι το ότι ο Βρύζας δεν έστησε αντάρτικο στη SuperLeague και ότι ο Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος έκαναν «κολλεγιά» με τον Ολυμπιακό στην πράξη διαδοχής Μώραλη στο Συνεταιρισμό.
Άκουσον άκουσον, τι «παραμύθι» τσαμπουνάνε ξανά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, οποίος πάντως φαίνεται πως «τα θέλει» κιόλας, με τόση ευκολόπιστη συμπεριφορά που τον διακρίνει!
Τι θα γινόταν, δηλαδή, ποιο θα ήταν το όφελος του ΠΑΟΚ αν η Λίγκα αποφάσιζε με 17 και όχι με 18 (καθολικά) ψήφους, για την προεδρία Αγραφιώτη και την αντιπροεδρία Σωπήλη;
Τι θα κέρδιζε ο δικέφαλος αν τηρούσε άλλη στάση από όλες τις υπόλοιπες ΠΑΕ της SuperLeague;
Ή ακόμα και αν ο ΠΑΟ ευθυγραμμιζόταν εκ νέου με τον ΠΑΟΚ σε στάση αντίδρασης προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού και νέου κατόχου της προεδρικής καρέκλας στην οδό Αστροναυτών, τι νόημα θα είχε;
Ο ΠΑΟΚ σε τι ωφελήθηκε στην περασμένη σεζόν από τα «παντρέματα Ιβάν-Αλαφούζου»; Χάνοντας το Κύπελλο και τη 2η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος;
Αλλά αντί να κοιτάζουν προς μια εποικοδομητική κατεύθυνση για το ποδόσφαιρο, επιμένουν στη θέληση να στήνουν «μπαϊράκια» και να μηδενίζουν, να τα βγάζουν όλα σκάρτα. Συλλήβδην.
Ξέρετε τι θα ήταν ώριμο και ουσιώδες από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Να έχουν βρει από καιρό, το «δικό» τους πρόσωπο να προτείνουν ως διάδοχη κατάσταση με το κλείσιμο της διετούς θητείας του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία.
Πρόσωπο αποδοχής για το οποίο θα εργάζονταν να πείσουν και να το «περάσουν» στο βάθος της συνείδησης των ΠΑΕ-μελών της Λίγκας.
Ως συνήθως όμως Ιβάν και διοίκηση ήταν «αλλού για αλλού», για να… ξαναφταίνε ο Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και, αίφνης τώρα, το «συνεταιράκι» επίσης!
* Με Σάντος και Εθνική δεν τελειώσαμε. Στο επόμενο…  
Πηγή: spordog.gr