Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Με 23+3 στο Ζέεφελντ ο Ολυμπιακός!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο gazzetta.gr για τους παίκτες του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψουν στην Αυστρία και τους «κομμένους» που μπορεί να προκαλέσουν έκπληξη! 
Το είπε τέλη Απρίλη και αυτό έχει σκοπό να κάνει. Ο Μίτσελ έρχεται σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα και ουσιαστικά με την παρουσία του ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ως γνωστόν οι Ερυθρόλευκοι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη συγκέντρωση της σεζόν το Σάββατο, και τη Δευτέρα φεύγουν με τελικό προορισμό το Ζέεφελντ της Αυστρίας για το βασικό στάδιο εκγύμνασης.
Αναφέραμε όμως στον πρόλογο μια «δέσμευση» του κόουτς των Ερυθρόλευκων. Και αυτή έχει ενδιαφέρον καθώς δημιουργεί τα δεδομένα για όσα θα ακολουθήσουν. Είχε πει προκαταβολικά ο Μίτσελ, ότι φέτος στο ρόστερ του δεν θέλει περισσότερους από 22-23 παίκτες. Επιθυμεί ένα «σχήμα» μικρό, που θα δώσει σε όλους το δικαίωμα να έχουν συμμετοχές και που κατ επέκταση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουν ευκαιρίες και παιδία της ομάδας Νέων.
Με τόσους λοιπόν έχει σκοπό να βγάλει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Με 23 συν φυσικά τους τερματοφύλακες (Ρομπέρτο, Μέγιερι, Γιαννιώτης). Και αυτό σε πρώτη ανάγνωση σημαίνει ότι ο Ρέντης από Δευτέρα θα είναι γεμάτος κόσμο. Τουλάχιστον δέκα άτομα θα μείνουν «εκτός». Άρα και πίσω στο αθλητικό κέντρο της προκειμένου να ακολουθούν ειδικά προγράμματα μέχρι να βρουν ομάδες. Είτε για να φύγουν με δανεισμό, είτε για μεταγραφές που είναι και η βασική επιθυμία φέτος των Ερυθρόλευκων.
Δεν θέλει να έχει 45 συμβόλαια ο Ολυμπιακός. Θέλει να πέσει αρκετά ο αριθμός. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί. To έκανε ήδη με τον Τάτο (Ατρόμητος) και έτσι θα συνεχίσει.  Δεν αποκλείεται μάλιστα τα επόμενα 24ώρα να υπάρξουν και εκπλήξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Να μην πάνε στην προετοιμασία παίκτες που είχαν θέση στο «αγωνιστικό» ρόστερ της ομάδας. Ως μήνυμα ότι δεν υπολογίζονται!
Στην Αυστρία δεν θα ταξιδέψουν και οι διεθνείς (Σάμαρης, Χολέμπας, Μανωλάς, Μανιάτης) αλλά σε πρώτη φάση και ο αρχηγός Αβραάμ Παπαδόπουλος (παντρεύεται στις 12 Ιουλίου). Παρά ταύτα και πάλι ο αριθμός των «υποψηφίων» να μπουν στην αποστολή για την Αυστρία είναι θεωρητικά πολύ μεγαλύτερος.
Νέα πρόσωπα που θα δουν το Ζέεφελντ πρώτη φορά από κοντά; Ήδη αρκετά. Οι τρεις ελληνικές μεταγραφές της ομάδας (Κολοβός, Αυλωνίτης, Θανάσης Παπάζογλου) και βέβαια ο Ελαμπντελαουί με τον Γκαζαριάν. Νέος όμως και ο Μπουχαλάκης που αναμένεται να είναι για πρώτη φορά σε προετοιμασία της ομάδας, αλλά και ο Γιαταμπαρέ που πέρσι αποκτήθηκε στα τέλη Αυγούστου και ουσιαστικά μπήκε απευθείας σε... αγωνιστικές εβδομάδες στον Ολυμπιακό. 
Ο Αφρικανός χαφ που είναι ένα από τα πρόσωπα του Ιουλίου. Τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί αν οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούν να ποντάρουν σε εκείνον ουσιαστικά, σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία που δημιουργείται ή αν θα τον αφήσουν... πίσω. Τον περασμένο Αύγουστο έπιασε λιμάνι ως μια μεγάλη επένδυση. Έπαιξε ελάχιστα όμως. Και από τον Γενάρη βρέθηκε πίσω στην ομάδα που αποκτήθηκε (Μπάστια) για να βρει χρόνο συμμετοχής. Τώρα καλείται να δείξει λοιπόν πόσο έτοιμος είναι για να κερδίσει μια θέση στους Ερυθρόλευκους.
Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τέλη Απρίλη  είχε πει ότι στην προετοιμασία θα υπάρξουν και παιδία από την ομάδα Νέων. Και αυτό θα το κάνει πράξη επίσης,. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αποστολή της ομάδας θα είναι και τέσσερις «μικροί». Ο Βέργος, ο Βούρος, ο Σάλιακας και ο Βατουσιάδης.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: