Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ποιος Αρης; Μόνο η ματαιοδοξία τους!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Το καλύτερο. ανέκδοτο που άκουσα τον τελευταίο καιρό, είναι ότι τον Αρη θα τον σώσει ο κόσμος του. Ναι, ύστερα από όλα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια, ύστερα από την φοβερή αδιαφορία φιλάθλων και οπαδών, ενδεικτική του πώς νιώθουν βλέποντας όλη αυτή την σαπίλα στην ομάδα τους, ύστερα από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που αναγκάζει εκατομμύρια Ελληνες να μην έχουν ούτε γάλα να πάρουν στα παιδιά τους, υπάρχουν κάποιοι που -προφανώς για να παραμυθιάσουν- λένε ότι ο κόσμος θα βάλει τα λεφτά για να σωθεί ο Αρης.

Ποιος ακριβώς κόσμος δεν μας εξήγησαν. Αυτός που απείχε σε ποσοστό 95% από τις τελευταίες εκλογές της ΚΜΑ, όπου άπαντες μπορούσαν να ψηφίσουν, έστω κι αν δεν είχαν να πληρώσουν την συνδρομή τους;

Δεν υπάρχει στον Αρη σωτηρία που θα έρθει από τον κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων του Αρη το ξέρει, εύχομαι να το καταλάβουν και οι λίγοι που εύκολα «τρώνε τον παπά». Διότι οι παραμυθάδες που επανέκαμψαν μόνο αυτό το κοινό μπορούν να επηρεάσουν. Αυτούς που εύκολα άγονται και φέρονται, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους τα παρεάκια που λυμαίνονται τον Αρη.

Κι επειδή, γι' αυτούς που μπορούν να καταλάβουν κινήσεις οι οποίες δεν είναι εύκολο να γίνουν κατανοητές από τους περισσότερους, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα παρεάκι το οποίο επεξεργάζεται σχέδιο για να εκμεταλλευτεί την αναμπουμπούλα που υπάρχει στον Αρη, ας έχουν ανοιχτά τα μάτια τους όσοι λένε ότι είναι άγρυπνοι φρουροί των συμφερόντων της ομάδας.

Για να το κλείσω, όμως, το θέμα της σωτηρίας του Αρη από τον κόσμο του, αν υπήρχε τέτοια περίπτωση οι «κίτρινοι» δεν θα είχαν φτάσει ως εδώ. Θα είχε παρέμβει νωρίτερα ο κόσμος, θα είχαν ξυπνήσει νωρίτερα και θα είχαν διώξει κακήν κακώς όσους κατέστρεψαν τον Αρη.

Αφήστε που, ακόμη και μετά την καταστροφή, αν ο κόσμος ήθελε να παίξει αυτό τον ρόλο, να συσπειρωθεί και να αναλάβει ρόλο χρηματοδότη για τον Αρη, θα το είχε κάνει.

Δεν κινείται κανείς, όμως, προς αυτή την κατεύθυνση, διότι όλοι ξέρουν πως ο φίλαθλος του Αρη δεν εμπιστεύεται ούτε τον Θεό τον ίδιο για να διαχειριστεί χρήματα που θα βγάλει ο κόσμος από την τσέπη του.

Γι' αυτό και δεν υπάρχει άλλη λύση στον Αρη εκτός από τον επενδυτή. Μια λύση, ωστόσο, για την οποία ουδείς δουλεύει στον Αρη, αφού ξέρουν ότι αν έρθει επενδυτής δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, όσοι τώρα παριστάνουν πως μπορούν να φέρουν έσοδα και να τα διαχειριστούν για να αναστήσουν την ομάδα.

Το μόνο παρήγορο για τον Αρη είναι ότι η ανάδειξη από την εφημερίδα «Metrosport» και το «Αθλητικό Μετρόπολις» των κρυμμένων υπεραξιών του (βλ. αξιοποίηση νομοθεσίας για εκμετάλλευση εμπορικών χρήσεων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή ακόμη και για μετεγκατάσταση), έχει συμβάλλει ώστε κάποιοι, μακριά έως τώρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να διερευνούν, να μελετάνε και να επιχειρούν ώστε να καταλήξουν αν πραγματικά αξίζει να επενδύσουν στους «κίτρινους», παρά το γεγονός ότι θα κληθούν να λειτουργήσουν σε ένα ασταθές και προβληματικό περιβάλλον, που λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε σοβαρό επιχειρηματία.

Εμείς παρακολουθούμε όσα, παρασκηνιακά έως τώρα, συζητούνται για τον Αρη και όταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία θα σας τα παρουσιάσουμε. Όπως κάνουμε σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια, για να έρχεται στο φως κάθε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει για να βρει ο Αρης τον δρόμο του.

Ασχέτως που τα αποτελέσματα δεν είναι εντυπωσιακά, επειδή ακριβώς έχουμε να κάνουμε με έναν οργανισμό (τον Αρη) τόσο άρρωστο, που οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους μόνο στον Θεό. 
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: