Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο Νικ έχασε, το ταξίδι ξεκίνησε...!

Έκανε τον ένα άθλο μετά τον άλλο, αλλά αυτή την φορά δεν τα κατάφερε. Ο Νικ Κύργιος έμεινε εκτός ημιτελικών στο Wimbledon απ’ τον Μίλος Ράονιτς, όμως απέδειξε πως το μέλλον του ανήκει!

Ο Νικ έχασε, το ταξίδι ξεκίνησε...
Έστελνε τον έναν μετά τον άλλο σπίτι (με αποκορύφωμα τον Ναδάλ), αλλά αυτή την φορά ο Νικ Κύργιος «λύγισε».

Ο Ελληνοαυστραλός που συγκλόνισε όλο τον κόσμο με την παρουσία του στο Wimbledon (και κέρδισε χιλιάδες θαυμαστές), ηττήθηκε 3-1 σετ (6-7, 6-2, 6-4, 7-6) απ’ τον πιο έμπειρο Μίλος Ράονιτς και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Ποιος θα το περίμενε όμως; Πως ο 19χρονος, στην παρθενική του εμφάνιση στο All England Club, θα έφτανε τόσο μακρυά και θα ανάγκαζε άπαντες να μιλούν για τα κατορθώματά του.

Σήμερα, είναι αλήθεια τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Καναδό. Το στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου του δεν τον βόλευε, καθώς δυσκολευόταν να βρει «απάντηση» στα δυνατά σέρβις που δεχόταν. Εξ’ ου και οι συνολικά 39 άσοι του νικητή, έναντι μόλις 15 (είχε 37 κόντρα στον Ναδάλ) του Κύργιου.

Αν συνυπολογίσουμε πως δεν είναι μαθημένος να παίζει τόσα πολλά και δύσκολα παιχνίδια, αν συνυπολογίσουμε την μη εμπειρία του, αν συνυπολογίσουμε ενδεχομένως και την κακή βραδιά του, τότε βγαίνει εύκολα το γιατί δεν μπόρεσε ο Ελληνοαυστραλός να... χτίσει πάνω στο προβάδισμα που πήρε και να κάνει ακόμα ένα θαύμα. Στην τετράδα ο νικητής, που έφτασε τόσο μακριά σε grand slam για πρώτη φορά, θα παίξει κόντρα στον Φέντερερ.

Μπήκε στο τουρνουά με wild card και ως νούμερο 144. Απ’ τη νέα εβδομάδα θα είναι περίπου στο 65! Μιλάμε για κανονικό άθλο αυτό που έκανε ο νεαρός που έδειξε σε όλο τον κόσμο πως ήρθε για να μείνει και πως το μέλλον του ανήκει.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: