Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πού να πήγαν οι «δεσμοί αίματος» ΠΑΟΚ-ΠΑΟ;

Με αφορμή τους σχολιασμούς της Θεσσαλονίκης για την ομόφωνη προεδρική εκλογή Αγραφιώτη στη Λίγκα, ο Δημοσθένης Καρμοίρης εντοπίζει… «χλαπάτσες και χυλόπιτες» που πέφτουν με το τσουβάλι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε κάθε επίπεδο. Ούτε «παρακαλετοί» δεν μένουν Νάτχο, Στοχ, Λούκας!
Ως πότε η ανικανότητα διακυβέρνησης του «σκάφους» θα αποδίδεται σε… ξωτικά της θάλασσας;
Πόσο θα «πουλάει» στον κόσμο του ΠΑΟΚ η φθηνή δικαιολογία-μόνιμη επεξηγηματική επωδός, ότι για την κάθε «ξέρα» που βρίσκουν και… βουλιάζουν την ευθύνη έχει «το κράτος των Αθηνών», «τα κέντρα εξουσίας της πρωτεύουσας», ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός ακόμα και ο ακροτελεύτιος «πράσινος σύμμαχος», που του αποδίδουν σύμπραξη με το «κόκκινο κατεστημένο», εξ’ αφορμής της καθολικής συναίνεσης για το δίδυμο Αγραφιώτη-Σωπήλη στην κορυφή της Λίγκας;
Η στήριξη «αδικημάτων» σε βάρος του ΠΑΟΚ έχει πάντα ονοματεπώνυμα και ταυτότητες, ακόμα και όταν χρειάζεται να κατηγορηθούν άνθρωποι μέσα από την ομάδα ή τον σύλλογο, οι οποίοι προσφέρονται ως «εύκολες λύσεις» για να δοθούν… βορά στο λαό.
Αρκεί να διαφύγουν από το «μάτι του κυκλώνα», ο μεγαλομέτοχος πρωτίστως, ο (αμετακίνητος) πρόεδρος Βρύζας ακολούθως και οι κατά καιρούς στενοί συνεργάτες της διοικητικής εξουσίας.
Κάπως έτσι τα «δεινά» φορτώθηκαν στον Δώνη κάποτε, στον Στέφενς μετά, σε ποδοσφαιριστές όπως διαβάζουμε αυτή την εποχή.
Οι λίγοι πράγματι ποιοτικοί παίκτες του περυσινού «ασπρόμαυρου» ρόστερ είναι με το ένα ή και τα δύο πόδια εκτός συλλόγου. Σε σημείο που είναι απορίας άξιο, τι… σόι «νέο ΠΑΟΚ», θα ζυμώσει ο Αναστασιάδης.
Σε μια χρονιά που – υποτίθεται ότι – θα πρέπει να ακολουθήσει αυξητική πορεία, σαν προοδευτική συνέχεια των δύο τελευταίων του «τσάρου των οικονομικών» της ΠΑΕ στο θώκο.
Εν ολίγοις να μπορέσει να φτάσει ο ΠΑΟΚ όσα – ας πούμε – πλησίασε και δεν υλοποίησε: Να πάρει ένα τίτλο (πρωτάθλημα βιάστηκε να το «σκούξει» πέρυσι τέτοια εποχή ο Σαββίδης), άντε τουλάχιστον το Κύπελλο, να βγει στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, να καταφέρει πιο πριν να περάσει στους ομίλους του Europa, μπας και βγάλει κάνα φράγκο.
Όχι για να πατσίσει μέρος της «χασούρας» του ο Ιβάν, αλλά για να προκύψουν νέες επενδύσεις στο δυναμικό, γιατί έτσι όπως πάει το πράμα, ο δικέφαλος αποψιλώνεται ανησυχητικά!
Δεν κάθονται με τίποτα
Γράψτε: Νάτχο, Στοχ, Λούκας. Κανείς τους δεν θα είναι του χρόνου στην ομάδα. Ηθικά ο ΠΑΟΚ έχει εισπράξει ένα κρύο, άνευ προηγουμένου, ντους, αφού κανείς από την τριάδα των πρωτοκλασάτων μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν έχει την παραμικρή όρεξη να εξακολουθήσει να βρίσκεται στην Τούμπα.
Άσχετα από την κλασική «παραποίηση αλήθειας» που επικοινωνεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι τάχα μου δηλαδή, ο Άγγελος θέλει να δουλεύει αποκλειστικά με νέα παιδιά και μαχητές, οπότε παίκτες τύπου Λούκας δεν του αρέσουν, δεν του κάνουν, γιατί… μαρκάρουν με τα μάτια, στην πραγματικότητα, τα ζητήματα δεν επαφίενται στη θέληση της ομάδας ή του προπονητή, αλλά στην άρνηση των παικτών να εξακολουθήσουν να φορούν το δικέφαλο στο στήθος.
Ο Στοχ γύρισε στην Κωνσταντινούπολη εκλιπαρώντας τη Φενέρ να τον επανεντάξει στο δυναμικό της προκειμένου να φύγει από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Ισραηλινός φημολογείται ότι παρόλο που δεν έχει βρει τα λεφτά που ψάχνει – τα περισσότερα από τον ΠΑΟΚ – δεν τον παίρνουν τα πόδια του να επιστρέψει και να ζήσει στην Ελλάδα κι άλλο χειμώνα.
Ο δε Ισπανός πήγε παρακλητικά στη διοίκηση για να τον δανείσουν κάπου, αρκεί να μην είναι και στη νέα σεζόν εκεί, στον ΠΑΟΚ!
Μιλάμε για «χλαπάτσες» ολκής.
Σάμπως τον Κλάους τον έχουνε σίγουρο ότι θα μείνει; Βολεύοντα προς ώρας με τα «γερόντια» Λίνο, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη, το Γλύκο, το Σκόνδρα, τον Κίτσιου και τον Κάτσε.
Αυτός είναι ο κορμός από την περυσινή ομάδα που θα εξακολουθήσει να εκφράζει τον ΠΑΟΚ και «ένας Γκολάσα» επί του οποίου στηρίζονται οι ελπίδες για δράση γκολεαδόρ στα ματς της νέας σεζόν.
Η κατάσταση φθίνει αδιάκοπα, το μέλλον δείχνει ανησυχητικά αβέβαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά το «πρόβλημα» για τον περίγυρο της διοίκησης, σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι το ότι ο Βρύζας δεν έστησε αντάρτικο στη SuperLeague και ότι ο Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος έκαναν «κολλεγιά» με τον Ολυμπιακό στην πράξη διαδοχής Μώραλη στο Συνεταιρισμό.
Άκουσον άκουσον, τι «παραμύθι» τσαμπουνάνε ξανά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, οποίος πάντως φαίνεται πως «τα θέλει» κιόλας, με τόση ευκολόπιστη συμπεριφορά που τον διακρίνει!
Τι θα γινόταν, δηλαδή, ποιο θα ήταν το όφελος του ΠΑΟΚ αν η Λίγκα αποφάσιζε με 17 και όχι με 18 (καθολικά) ψήφους, για την προεδρία Αγραφιώτη και την αντιπροεδρία Σωπήλη;
Τι θα κέρδιζε ο δικέφαλος αν τηρούσε άλλη στάση από όλες τις υπόλοιπες ΠΑΕ της SuperLeague;
Ή ακόμα και αν ο ΠΑΟ ευθυγραμμιζόταν εκ νέου με τον ΠΑΟΚ σε στάση αντίδρασης προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού και νέου κατόχου της προεδρικής καρέκλας στην οδό Αστροναυτών, τι νόημα θα είχε;
Ο ΠΑΟΚ σε τι ωφελήθηκε στην περασμένη σεζόν από τα «παντρέματα Ιβάν-Αλαφούζου»; Χάνοντας το Κύπελλο και τη 2η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος;
Αλλά αντί να κοιτάζουν προς μια εποικοδομητική κατεύθυνση για το ποδόσφαιρο, επιμένουν στη θέληση να στήνουν «μπαϊράκια» και να μηδενίζουν, να τα βγάζουν όλα σκάρτα. Συλλήβδην.
Ξέρετε τι θα ήταν ώριμο και ουσιώδες από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Να έχουν βρει από καιρό, το «δικό» τους πρόσωπο να προτείνουν ως διάδοχη κατάσταση με το κλείσιμο της διετούς θητείας του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία.
Πρόσωπο αποδοχής για το οποίο θα εργάζονταν να πείσουν και να το «περάσουν» στο βάθος της συνείδησης των ΠΑΕ-μελών της Λίγκας.
Ως συνήθως όμως Ιβάν και διοίκηση ήταν «αλλού για αλλού», για να… ξαναφταίνε ο Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και, αίφνης τώρα, το «συνεταιράκι» επίσης!
* Με Σάντος και Εθνική δεν τελειώσαμε. Στο επόμενο…  
Πηγή: spordog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: