Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σπουδαίες Τότεναμ και Τβέντε!

Σπουδαία νίκη απέναντι στην Ιντερ πέτυχε η Τότεναμ, επικρατώντας με 3-1 της Ιντερ στο Λονδίνο και πιάνοντας την στην κορυφή του 1ου ομίλου, όπου πια ισοβαθμούν. Φαν ντερ Φααρ (18'), Κράους (61') και Παβλιτσένκο (88') σημείωσαν τα γκολ των «πετεινών», ο Ετό (80') είχε μειώσει προσωρινά για τους «νερατζούρι». Μεγάλο διπλό της Τβέντε στην Βρέμη επί της Βέρντερ (2-0)!

Στο Λονδίνο:
Τότεναμ - Ίντερ 3-1


Σκόρερ: 18΄ Φαν ντερ Φάαρτ, 61΄ Κράουτς, 89΄ Παβλιουτσένκο - 80΄ Ετό
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Τζένας, Χάτον - Σάμουελ, Κίβου, Λούσιο

ΤΟΤΕΝΑΛ (Χάρι Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Χάτον, Καμπούλ, Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Λένον (85΄ Παλάσιος), Χάντλστοουν, Μπέιλ, Μόντριτς, Φαν ντερ Φάαρτ (46΄ Τζένας), Κράουτς (76΄ Παβλιουτσένκο)
ΙΝΤΕΡ (Ράφα Μπενίτεθ): Κατσελάτσι, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου, Μουντάρι (53΄ Νουάκβο), Ζανέτι, Σνάιντερ, Μπιαμπάνι (64΄ Κουτίνιο), Πάντεφ (71΄ Μιλίτο), Ετό.



- Στη Βρέμη:
Βέρντερ Βρέμης - Τβέντε 0-2


Σκόρερ: 81΄ Τσαντλί, 84΄ Ντε Γιονγκ
Διαιτητής: Αλέν Χάμερ (Λουξεμβούργο)
Κίτρινες: Μπένγκτσον, Ντάγκλας, Λόιχερς
Κόκκινη: Φρινγκς (75΄)

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Μίελιτς, Μπαργκφρέντε (59΄ Αρναούτοβιτς), Μερτεζάκερ, Πρεντλ, Ουέσλεϊ, Φρινγκς, Χαντ, Γένσεν, Μαρίν, Αλμέιδα, Πιζάρο.
ΤΒΕΝΤΕ (Μισέλ Πρεντόμ): Μιχαΐλοφ, Ροζάλες, Βίσγκερχοφ, Ντάγκλας, Λόιχερς, Λαντζάατ, ντε Γιονγκ (+90΄ Στοκέντρε), Μπένγκτσον (76΄ Σίμπελσμπεργκερ), Ρούις, Γιάνκο, Τσαντλί (86΄ Βουτσίτσεβιτς)

Νίκες για Γιουνάιτεντ και Βαλένθια

Σε υγιεινό περίπατο, μετέτρεψε την επίσκεψή της στην Τουρκία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 της Μπουρσασπόρ και έκανε ένα ακόμα βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο ματς του ομίλου η Βαλένθια επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ (3-0) της Ρέιντζερς και έχει πλέον το πάνω χέρι για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 0-3
Γήπεδο: "Μπούρσα Ατατούρκ"
Διαιτητής: Βόλφγκανκ Σταρκ (Γερμανία)
Σκόρερ: 48' Φλέτσερ, 73' Ομπερτάν, 77' Μπεμπέ
Κίτρινες:
Κόκκινες:

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ (Ερτουγλούρ Σαγλάμ): Ιβάνκοφ, Ταντογκάν, Βέντερσον, Ερντογάν, Οζτούρκ, Σβένσον, Εργκίς, Μπαχαντίρ, Σεν (81' Ονταμπάσι), Ινσούα (74' Νούνιεζ), Γιλντιρίμ (74' Ιπέκ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντε Σαρ, Ράφαελ, Εβρά (81' Φάμπιο), Σμάλινγκ, Βίντιτς, Κάρικ, Σκόουλς, Φλέτσερ (63' Μπεμπέ), Νάνι (29' Παρκ), Ομπερτάν, Μπερμπάτοφ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 3-0
Γήπεδο: "Μεστάγια"
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Σκόρερ: 33', 71' Σολδάδο, 90' Τ. Κόστα
Κίτρινες: 65' Αλμπέλδα
Κόκκινες:

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Έμερι): Σάντσες, Μιγκέλ, Μάθιου, Ναβάρο, Ρ. Κόστα, Αλμπέλδα, Μπανέγκα (70' Τ. Κόστα), Χοακίν (85' Πάμπλο Ερνάντεζ), Μάτα, Σολδάδο (78' Μ. Φερνάντες), Αντουρίθ.
ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Γουόλτερ Σμιθ): ΜακΓκρέγκορ, Μπρόντφουτ, Πάπατς, Γουίαρ, Μπουγκέρα, ΜακΚάλοκ, Ντέιβις, Εντού (84' Λάφερτι), Γουίτακερ, Νέισμιθ, Μίλερ

Στον εισαγγελέα έκθεση του ΟΠΑΠ με παράγοντες

Σημαντικά στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν τις εισαγγελικές αρχές να δουν το… φως στο τούνελ των ύποπτων ελληνικών αγώνων, έχει στα χέρια της η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τον ΟΠΑΠ και έχουν να κάνουν με τους «φραγμένους» αγώνες και τους εμπλεκόμενους παράγοντες του ποδοσφαίρου που απεκόμισαν κέρδη από το στοίχημα.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας που ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση παραλαμβάνοντας δύο φακέλους με στοιχεία της έρευνας που έκαναν ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, έλαβε έγγραφο από τον ΟΠΑΠ στο οποίο αναφέρονται: Παράγοντες ομάδων που περιλαμβάνονται στο φάκελο των –κατά την ΟΥΕΦΑ- ύποπτων αγώνων και οι οποίοι έχουν παίξει στοίχημα με το όνομα τους και έχουν αποκομίσει κέρδη, καθώς και τα ματς των εγχώριων διοργανώσεων που «έφραξε» ο Οργανισμός, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα. Αναφέρονται μάλιστα αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους έγινε η «φραγή».

Την Τρίτη 2/11, εξάλλου, η Πόπη Παπανδρέου ξεκίνησε την διαδικασία κατάθεσης διαφόρων μαρτύρων και οι πρώτοι που περνούν το κατώφλι της είναι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα των ύποπτων αγώνων. Σύντομα θα αρχίσουν και οι κλήσεις παραγόντων των ομάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ίβιτς: «Να παίξουμε με υπομονή»

Σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του μίλησε ο Ίλια Ίβιτς για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Με δηλώσεις του στον “B92”, ο Σέρβος σχολίασε τον αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στο ματς της Πέμπτης (5/11) για το Europa League κόντρα στη Βιγιαρεάλ, θεωρώντας πως με υπομονή μέσα στην πιεστική ατμόσφαιρα της Τούμπας τα προγνωστικά αγώνων τόσο με τους Ισπανούς όσο και αργότερα με τη βελγική Μπριζ είναι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε ακόμη στην εικόνα του «Δικέφαλου» στο πρωτάθλημα, θεωρώντας ότι η αναταραχή από τις πολλές αλλαγές προπονητών αντισταθμίζονται με την εμπειρία των φετινών καλύτερων μεταγραφών που μπορούν να «σπρώξουν» την ομάδα της Θεσσαλονίκης ψηλότερα στη βαθμολογία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς…

Για το πρώτο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό, ο προπονητής μας ήξερε την Βιγιαρεάλ και εμείς αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις της Ισπανικής λίγκας. Θεωρώ ότι και σε εκείνο το ματς αφήσαμε καλές εντυπώσεις. Η Βιγιαρεάλ δημιούργησε δύο ευκαιρίες και σκόραρε ένα γκολ, ενώ εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δικές μας ευκαιρίες».

Για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Έχουμε μέχρι τώρα τέσσερις πόντους και δεν θέλουμε να χάσουμε. Αν μπορούμε να κερδίσουμε ακόμη καλύτερα, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε και την Μπριζ στην Θεσσαλονίκη πριν πάμε στο Ζάγκρεμπ να παίξουμε με τη Ντιναμό. Πρέπει να παίξουμε με υπομονή. Έχουν πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες οι οποίοι ανά πάσα στιγμή βρίσκονται κοντά στο γκολ και είναι επικίνδυνοι όχι μόνο για εμάς αλλά για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Δεν είναι εύκολο να παίξεις τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουνε να παίξουν επιθετικά για να μας κερδίσουν. Η ατμόσφαιρα θα είναι πιεστική για όλους, αλλά εκτιμώ ότι έχουμε τους έμπειρους παίκτες οι οποίοι ξέρουν να εφαρμόσουν τις ιδέες του προπονητή στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσουμε. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα».

Για την πρόκριση και τα δικά του σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά: «Συμμετέχουμε σε ένα καλό γκρουπ του Europa League, αφού υπήρχαν και άλλα με πολύ πιο δυνατές ομάδες. Μέχρι τώρα κερδίσαμε τέσσερις πόντους και εκτιμώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και εμείς και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν είναι εύκολο να περάσουμε αλλά όλοι βλέπουν ότι έχουμε πιθανότητες να τα καταφέρουμε».

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Αυτή η ομάδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές. Είχαμε τον κύριο Σάντος, μετά τον κύριο Μπερέτα, τον κύριο Δερμιτζάκη και τώρα τον βοηθό του. Δεν είναι εύκολο με τόσες αλλαγές να κάνεις καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως είμαστε κοντά στις ομάδες που προηγούνται αφού καταφέραμε να κερδίσουμε τα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε μπροστά μας αρκετούς ακόμη αγώνες και πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι. Αυτό γιατί έχουμε μαζί μας τον Σαλπιγγίδη που ήρθε από τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ελ Ζαρ από την Λίβερπουλ. Αυτή η ομάδα θα βελτιωθεί και θα έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Πήρε το μάξιμουμ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, 0-0 ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.-
Τον δεύτερο βαθμό του στο Τσάμπιονς Λιγκ πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός στο Καζάν, μένοντας στο 0-0 με την Ρούμπιν Καζάν. Καθαρά αμυντικοί προσανατολισμοί από τους «πράσινους», πιο επικίνδυνοι οι Ρώσοι, κράτησε το σκορ ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ (58’ Μαρίνος), Καντέ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκαρσία (69’ Γκοβού), Καραγκουνης (81’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Ρούμπιν Καζάν: Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (73’ Καραντενίζ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Νατκχό, Κάρλος Εντουάρντο (73’ Μάρτινς), Κορνιλένκο (85’ Μεντβέντεφ)

Ξαραχνιάστε την…

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Νάπολι όταν ο σπουδαίος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από το σύλλογο του ιταλικού Νότου, ήταν να αποσύρει τη φανέλα του. Ωστόσο, ο ίδιος ο «Πίμπε Ντ' Όρο», προέτρεψε τη διοίκηση των «παρτενοπέι» να δώσει τη φανέλα με το νούμερο 10 στον Εζεκίελ Λαβέτσι!

Ο Μαραντόνα, ο οποίος γιόρτασε στις 30 Οκτωβρίου τα 50α γενέθλιά του, δήλωσε ότι ο «Πότσο» δεν πρέπει να φοράει πια τη φανέλα με το νούμερο 22, αλλά αυτή με το νούμερο 10.

«Ο Εζεκίελ είναι ένα ξεχωριστό άτομο και ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ο Πότσο πρέπει να αγωνίζεται φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 10 και όχι εκείνη με το νούμερο 22», τόνισε ο πρώην τεχνικός της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Πάντως, ο Μαραντόνα… δεν θα μπορούσε και να μη σχολιάσει το διάδοχό του στον πάγκο «αλμπισελέστε», Σέρχιο Μπατίστα: «Εγώ είμαι Αργεντινός και είμαι δεμένος με αυτήν την ομάδα. Τί να κάνει ο Μπατίστα για να βρει το κουμπί του Μέσι; Ίσως αν ντυθεί κλόουν ο Λιονέλ θα είναι πιο ευχαριστημένος»…

Ζουρνατζίδης: «Δεν ξέρουμε που βρίσκεται ο Σιμς»!

Ο μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″ για την απουσία του Σιμς και μεταξύ άλλων τόνισε:
«Δεν γνωρίζει κανένας από εμάς, ούτε ο εκπρόσωπός του, πού βρίσκεται ο Σιμς. Χτες το βράδυ μίλησα μαζί του και όλα ήταν καλά. Δεν μου ανέφερε κάποιο πρόβλημα. Σήμερα που πήγα στο σπίτι του, διαπίστωσα ότι όλα τα παράγματα έλειπαν και υπήρχαν μόνο αθλητικά παπούτσια και ρούχα. Πιθανολογώ ότι τα μάζεψε και έφυγε, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, αλλά εύχομαι να μην έχει πάθει κάτι ο άνθρωπος και γρήγορα να μάθουμε νέα του».
Σχετικά με το ματς του Άρη: «Θα παίξουμε φυσικά χωρίς Σιμς και δεν προλαβαίνουμε σε 3 ημέρες να τον αντικαταστήσουμε. Μετά το ματς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Ετοιμος ο Ντι Μαρία

Κανονικά θα ακολουθήσει την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντι Μαρία, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ένας "πονοκέφαλος" λιγότερος, λοιπόν, για τον Μουρίνο, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι ετοιμοπόλεμος και αναμένεται να αγωνιστεί στην αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μίλαν.

Από την αποστολή της "βασίλισσας" αποκλείστηκαν οι τραυματίες Λασανά Ντιαρά, Κακά, Γκάγκο και Γκαράϊ.

Αντσελότι: "Η Τσέλσι δεν ενδιαφέρεται για Τόρες"

Ο Κάρλο Αντσελότι επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η Τσέλσι δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Φερνάντο Τόρες. «Δεν είναι στους στόχους μας ο Τόρες, αφού εμπιστευόμαστε πολλούς νέους παίκτες μας (Στάριτζ, Κακουτά), ενώ διαθέτουμε επίσης φανταστικούς επιθετικούς, όπως τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, τον Νικολά Ανελκά και τον Σάλομον Καλού.

Με αυτούς τους παίκτες μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Το πιο σημαντικό είναι να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τους τραυματισμούς» πιστεύει ο Ιταλός προπονητής.

Φαν Γκάαλ: "Είμαι απογοητευμένος από τον Χένες"

Ιδιαίτερα απογοητευμένος από την κριτική που του άσκησε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, είναι ο προπονητής των Βαυαρών, Λουίς Φαν Γκάαλ. Ο "ισχυρός άνδρας" του γερμανικού συλλόγου, μιλώντας προχθες στο "Sky Sport", τόνισε ότι ο κόουτς της ομάδας "δεν δέχεται τη γνώμη άλλων".

Έτσι, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Μπάγερν, ο 59χρονος τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά ότι "είμαι πολύ απογοητευμένος με αυτά που είπε ο πρόεδρος σχετικά με εμένα, γιατί πιστεύω ότι ένα από τα προτερήματά μου είναι η επικοινωνία".

Οι... μουρμούρες στους Βαυαρούς έχουν αρχίσει, εξαιτίας της δέκατης θέσης, στην οποία βρίσκεται η ομάδα στο γερμανικό πρωτάθλημα, ένδεκα βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ντουρτμουντ, μετά από 10 αγωνιστικές, αλλά και από τους πολλούς τραυματισμούς πρωτοκλασάτων παικτών (Ριμπερί, Ρόμπεν, Κλόζε, Φαν Μπόμελ).

Πετρ… ώχ!

Πλήγμα για την Άστον Βίλα! Ο Στίλιαν Πετρόφ θα μείνει, τελικά, τρεις μήνες εκτός δράσης, λόγου του μερικού διαστρέμματος που υπέστη στο σύνδεσμο του γονάτου του, στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ.

Στην ιστοσελίδα των «χωριατών», ο Βούλγαρος δήλωσε: «Είμαι πολύ πικραμένος που δεν θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Αισθάνομαι εντάξει, αλλά ο τραυματισμός μου στο γόνατο θα με αφήσει εκτός για τρεις μήνες. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είναι η πρώτη φορά που θα μείνω εκτός για τόσο μεγάλο διάστημα από τότε που έσπασα το πόδι μου στη Σέλτικ, πριν από δέκα χρόνια».

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μετά τον τραυματισμό του Πετρόφ, θα περάσει στον Νάιτζελ Ρίο-Κόκερ.

Την κοπάνησε ο Σιμς απο τον ΠΑΟΚ!

Σε αναζήτηση του 22 χρόνου Ντεσόν Σιμς είναι απο το πρωί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.
Ο Αμερικάνος παίκτης δεν πήγε στην προπόνηση δίχως να ενημερώσει κανέναν ενώ οι παράγοντες του «Δικεφάλου» δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μαθουν τι ακριβώς έχει γίνει.

Η ΚΑΕ ξεκαθάρισε πως δεν του οφείλουν χρήματα, ενώ φέρονται ενήμεροι για το προσωπικό πρόβλημα που δήλωσε ότι αντιμετωπίζει μέσω Twitter.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον παίκτη να έχει αναχωρήσει για τις ΗΠΑ γεγονός που προβληματίζει έντονα τον Σούλη Μαρκόπουλο εν όψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Άρη.

«Πόλεμος» Σνάιντερ-Φαν ντερ Φάαρτ μέσω twitter!

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ξεκίνησαν οι Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ μέσω των λογαριασμών τους στο twitter και ενόψει της βραδινής μάχης της Τότεναμ με την Ίντερ.
Οι δύο Ολλανδοί είναι καλοί φίλοι από τότε που «ξεπετάχθηκαν» από τις ακαδημίες του Άγιαξ και έπαιξαν μαζί στην πρώτη ομάδα (αργότερα συνυπήρχαν και στην Ρεάλ) και ουσιαστικά οι διάλογοι που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι κάτι άλλο από μια πλάκα του ενός στον άλλο για το τι θα γίνει σε λίγες ώρες στο Βόρειο Λονδίνο.

Για το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ που πήγε στα χέρια του Σνάιντερ και της παρέας του:

Σνάιντερ: «Καθαρίζω το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ με μια φανέλα της Τότεναμ».
Φαν ντερ Φάαρτ: «Σε ευχαριστώ που το κάνεις για μένα. Ήδη φτιάχνω χώρο στην τροπαιοθήκη μου».

Σνάιντερ: «Θα σας δώσουμε ένα ποδοσφαιρικό μάθημα στο Λονδίνο».
Φαν ντερ Φάαρτ: «Είδα την άμυνα σας στο Μιλάνο, δεν μου φάνηκε καλή. Ήταν σαν τυρί με τρύπες».

Για τα τέσσερα γκολ της Ίντερ στο πρώτο ματς στο «Μεάτσα»:

Σνάιντερ: «Βρήκα έναν καλό τερματοφύλακα στο eBay. Να σου στείλω το λινκ;»
Φαν ντερ Φάαρτ: «Δεν τον χρειαζόμαστε, δεν θα πατήσετε την περιοχή μας».

Για το γκολ που πέτυχε ο Φαν ντερ Φάαρτ απέναντι στην Έβερτον:

Σνάιντερ: «Σε αυτήν την χώρα (την Αγγλία), το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να τρέχεις όσο πιο πολύ γίνεται από την μια άκρη στην άλλη, έτσι δεν είναι; Ωραίο γκολ, αλλά και ακόμα το 6χρονο ξαδερφάκι μου θα το έβαζε».

Φαν ντερ Φάαρτ: «Και αυτά τα γκολ μετράνε αλλά εναντίον σας στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν θα σκοράρω από κάθε γωνία».

Αντικαθιστά τον Βιολίδη στην ΕΠΟ η λίγκα

ακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει προγραμματίσει για την επόμενη Τρίτη 9/11 η Σούπερ Λίγκα. Η Γ.Σ. διεξάγεται με σκοπό να αντικατασταθεί ο τέως αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, από εκπρόσωπος της διοργανώτριας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, έπειτα από την παραίτηση του από τον «δικέφαλο του Βορρά».

Στο συνεδρίαση του Δ.Σ. που διεξάγεται την ίδια ημέρα, τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι: α) η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία, β) η καταβολή «οικονομικών ενισχύσεων» από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, και γ) η σύναψη σύμβασης για παροχή γραφικών και στατιστικών στοιχείων, κατά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση για τους υποψήφιους επενδυτές

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες κι έχουν να κάνουν με υποψήφιους Άραβες επενδυτές. Αυτή έχει ως εξής:
«Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει και επισημοποιεί ότι πράγματι εδώ και λίγες εβδομάδες βρίσκεται σε επαφή με Μεγάλο Διεθνή Επενδυτικό Οργανισμό, προερχόμενο εκ της Μέσης Ανατολής, ο οποίος δια μέσω εκπροσώπου του έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού Μετοχικού Πακέτου της ΠΑΕ. Οι συζητήσεις είναι σε σχετικά προχωρημένο στάδιο και βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται ακόμη δεδομένο, αλλά ούτε και αποκλείεται, και προς αυτού η όποια περαιτέρω συζήτηση ή αναφορά επί του θέματος με επιπλέον λεπτομέρειες, κρίνεται ανούσια και δεν ωφελεί κανέναν, ιδιαίτερα δε, τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.
Οποιαδήποτε άλλη φημολογία η οποία έχει να κάνει με την αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων δήθεν Επενδυτών, διαμεσολαβητών κλπ, είναι αστεία, λανθασμένη, ψευδής και επικίνδυνη.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, χειρίζεται προσωπικά το όλο θέμα, και θα ενημερώσει ο ίδιος τον κόσμο του ΠΑΟΚ κατά τις προσεχείς εβδομάδες, εφόσον θα υπάρξει στο ζήτημα η ανάλογη εξέλιξη. Οτιδήποτε άλλο πέραν της παρούσης ανακοίνωσης, ή τυχόν νεότερων επισήμων ανακοινώσεων από την ίδια την ΠΑΕ, αποτελεί παραφιλολογία, την οποία ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίζει με επιφύλαξη και να μην παρασύρεται.
ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Με Πρίττα ο Άρης στην αποστολή για Γερμανία

Ο Σάκης Πρίττας προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα του Άρη και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μπάγερ στο Λεβερκούζεν.
Πιο συγκεκριμένα η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους: Σάκη Πρίττα, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

Δοκιμάζεται στη Σαρλερουά ο Κυριακίδης

Ο Ηλίας Κυριακίδης, βρίσκεται από το καλοκαίρι σε αναζήτηση ομάδας, καθώς έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΛ. Ο 25χρονος μέσος από τη Δευτέρα βρίσκεται στο Βέλγιο και συμμετέχει στις προπονήσεις της Σαρλερουά όπου δοκιμάζεται και ο πρώην συμπαίκτης του στους "βυσσινί", 30χρονος τερματοφύλακας Ντίνο Σερεμέτ.

Η ομάδα του Τίμπορ Μπάλοχ, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις 7 βαθμούς μετά από 13 αγωνιστικές...

Σολτάνι: "Θα έρθουν τα γκολ"

Την αισιοδοξία ότι ο Ηρακλής θα κατορθώσει να λύσει την επιθετική δυστοκία που τον συνοδεύει εσχάτως στις υποχρεώσεις του, διατηρεί ο Καρίμ Σολτάνι. "Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά έχουμε πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Πιστεύω ότι θα έρθουν τα γκολ", δήλωσε ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός στη σημερινή προπόνηση του "Γηραιού" και πρόσθεσε: "Δεν σκοράραμε με τον Ολυμπιακό Βόλου γι' αυτό και δεν νικήσαμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε τον έλεγχο, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Ερωτηθείς για την κλήρωση που έφερε τον Ηρακλή αντίπαλο με την Κέρκυρα στη φάση των "16" του Κυπέλλου απάντησε: "Ξέρουμε ότι το Κύπελλο έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Είναι σημαντικό το ότι παίζουμε στην έδρα μας. Θα είναι διαφορετικός αυτός ο αγώνας από το παιχνίδι που δώσαμε με την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα".

Ο Σολτάνι είναι έτοιμος να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, μετά το μικροπρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε. Για το εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου (6/11) με την Ξάνθη αμφίβολη είναι η παρουσία των Μίρνες Σίσιτς, Ντάιγκο Κομπαγιάσι, Καρλίνιος. Τιμωρημένος είναι ο Βικτοράς Γιάκομπ.

Χωρίς Σένα και Ρουμπέν η Βιγιαρεάλ

Με δύο σημαντικές απουσίες, τον Μάρκος Σένα και τον Μάρκος Ρουμπέν, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας από τους τραυματισμούς τους, θα ταξιδέψει η Βιγιαρεάλ στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Europa League.

Η 19μελής αποστολή που επέλεξε ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακες: Ντιέγκο Λόπεθ, Χουάν Κάρλος, Ολίβα.
Αμυντικοί: Άνχελ, Γκονσάλο, Καταλά, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Οριόλ, Μουσάτσιο, Μάριο.
Μέσοι: Μπρούνο, Μπόρχα Βαλέρο, Κάνι, Καθόρλα, Τζέφερσον Μοντέρο.
Επιθετικοί: Ρόσι, Νιλμάρ, Άλτιντορ.

Η αποστολή της Βιγιαρεάλ αναχωρεί την Τετάρτη στις 11:00 για τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις 14:25.

Ριαβόγλου: «Άξιος εμπιστοσύνης ο Μάκης Χάβος»

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα Κώστας Ριαβόγλου μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο τόσο για την ομάδα του Ευόσμου, όσο και για τον Μάκη Χάβο που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από την συνεργασία που είχαν πέρυσι στον Αγροτικό Αστέρα. Αρχικά για την πορεία του Αστέρα στο πρωτάθλημα και την Πέμπτη θέση στην οποία βρίσκεται επισήμανε: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος αλλά ούτε και απόλυτα ευχαριστημένος. Έχουμε χάσει βαθμούς σε παιχνίδια που θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε κερδίσει πόντους. Όμως τουλάχιστον ότι βαθμούς παίρνει ο Αγροτικός Αστέρας είναι πεντακάθαροι και φυσικά στόχος μας είναι η πρώτη εξάδα». Για τις καλοκαιρινές μεταγραφές και για το ρόστερ της ομάδας είπε: «Για μένα πολύ σημαντικό είναι ότι ήρθαν καλά παιδιά στην ομάδα και φυσικά καλοί ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ αλλά δυστυχώς είμαστε στην Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες και έχουμε μηδαμινή στήριξη από τους φορείς. Παλεύουμε όσο μπορούμε και θα το κάνουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Όμως θεωρώ ότι σαν ομάδα, ο Αγροτικός Αστέρας άνετα μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα – εξάδα».
Για το νέο γήπεδο τόνισε: «Είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος όμως απομένουν τα έργα στις κερκίδες. Είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης. Πάντως το γήπεδο θα δώσει άλλη οντότητα και στην ομάδα αλλά και στην πόλη του Ευόσμου. Ο Δήμος Ευόσμου άλλωστε είναι Μητροπολιτικός δήμος και θα αποκτήσει άλλη αίγλη με ένα νέο γήπεδο».
Για τον Μάκη Χάβο σχολίασε: «Ο Μάκης δεν είχε δουλέψει σε καμία ομάδα ως πρώτος προπονητής. Ήταν βοηθός σε όποιες ομάδες δούλεψε. Πέρυσι είχα καθίσει για δέκα λεπτά μαζί του και κατάλαβα ότι έπρεπε να του δώσω την δυνατότητα να είναι ο πρώτος προπονητής του Αγροτικού Αστέρα. Μαζί του η ομάδα έκανε ένα πολύ μεγάλη αήττητο σερί και έφθασε μέχρι το κατώφλι των play-off. Είναι ένα πολύ ντόμπρο παιδί, και έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει σπουδαίος προποηντής. Χρειάζεται φυσικά επιμονή και εμπιστοσύνη. Διαθέτει αψεγάδιαστο χαρακτήρα και για μένα δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα που έχει φέρει και με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί άλλοι να μιλούν για τύχη όμως εγώ ξέρω πολύ καλά ότι ο Μάκης έχει αλλάξει πράγματα και στον ΠΑΟΚ. Βεβαίως υπάρχει στον ΠΑΟΚ μία πολύ ικανή διοίκηση που ξέρει να διακρίνει και θα αποφασίσει. Εγώ θα πρότεινα πάντως να του δοθεί η ευκαιρία και η εμπιστοσύνη γιατί πραγματικά αξίζει».

Μουρίνιο: «Το ''Σαν Σίρο'' είναι σπίτι μου»!

Σπίτι του χαρακτήρισε ο Ζοσέ Μουρίνιο το «Σαν Σίρο», μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport». Ο Πορτογάλος τεχνικός επιστρέφει στο Μιλάνο ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης για να αντιμετωπίσει τη Μίλαν, όμως εκείνος θα ήθελε να παίξει κόντρα στην Ίντερ για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της.

«Η επιστροφή στο “Σαν Σίρο” μοιάζει σαν γυρίζω σπίτι μου. Είναι κρίμα που δεν παίζουμε με την Ίντερ. Ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της. Πραγματικά είναι κρίμα που έχουμε τον αγώνα Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Ίντερ για όσα ζήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε ο 47χρονος προπονητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Special One» κατάφερε με την Ίντερ να κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα (2009 και 2010), το Κύπελλο Ιταλίας (2010), το Σούπερ Καπ Ιταλίας (2008) και το Champions League (2010).

Πρόβλημα με Ζουέλα

Με ενοχλήσεις στο γόνατο αποχώρησε ο Φρανσίσκο Ζουέλα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ το πρωί της Τρίτης. Η κατάσταση του Αγκολέζου αμυντικού θα αξιολογηθεί για να διαπιστωθεί αν θα είναι διαθέσιμος κόντρα στη Βιγιαρεάλ την Πέμπτη για το Europa League στην Τούμπα.

Ο Μάκης Χάβος δεν υπολογίζει για το ματς με την ισπανική ομάδα τους τραυματίες Λίνο και Σαβίνι, αλλά και ο τιμωρημένος Σνάουτσνερ. Αντίθετα, επανέρχονται οι Πάμπλο Γκαρσία και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, που είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στην ενδεκάδα. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης ολοκληρώνεται την Τετάρτη στις 16:00 με προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Με πολύ κόσμο στην Καβάλα

Δυναμικό «παρών» θα δώσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» τη Δευτέρα για την ένατη αγωνιστική απέναντι στην Καβάλα. Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκε να διατεθούν 3.100 εισιτήρια σε πρώτη φάση τους Θεσσαλονικείς, ενώ δεν αποκλείεται αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της προσφοράς, να διατεθούν κι άλλα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ.

Μέσα ο Πρίττας, έξω ο Κουλουχέρης

Ο Σάκης Πρίττας γυμνάστηκε κανονικά ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στη γάμπα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Άρη για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρένα» για το Europa League.

Αντίθετα, εκτός μάχης πέραν του τραυματία Τσέζαρεκ και των Ναφτί και Λίμα, που δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, έμεινε και ο Ευθύμης Κουλουχέρης λόγω ίωσης.

Η 19μελης αποστολή των «κιτρίνων», που αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης (9:00) για την Κολωνία αποτελείται από τους: Σάκη Πρίττα, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

Η ομάδα του Άρη θα προπονηθεί την Τετάρτη στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) στην «Μπάι Αρένα», ενώ 45 λεπτά νωρίτερα ο Έκτορ Κούπερ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Μιχάλη Σηφάκη. Η Λεβερκούζεν ολοκληρώνει την προετοιμασία της στις 15:00 και ο Γιουπ Χάινκες θα μιλήσει στα ΜΜΕ στις 16:30

MVP ο Σισέ, Best Goal του Λαζαρίδη

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 2-1, ο Τζιμπρίλ Σισέ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Νίκου Λαζαρίδη του Αρη στη νίκη με 2-0 επί του Ατρόμητου.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 71,76%
Φαμπιάν Κανόμπιο (Λάρισα) 21,59%
Σίτο Ριέρα (Πανιώνιος) 6,65%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
Νίκος Λαζαρίδης (Αρης) 60,53%
Σάλες Λεοζίνιο (Πανσερραϊκός) 23,15%
Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) 16,32%

Η πρόταση Άρη στον Κούπερ!

Η παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον Άρη ανέβασε το επίπεδο της ομάδας, τόσο σε πρεστίζ, όσο και σε αγωνιστική εξέλιξη.
Είναι γεγονός ότι βλέπουμε έναν «άλλο Άρη» σε πολλά παιχνίδια, με έμφαση στην ευρωπαϊκή πορεία του. Φαίνεται δηλαδή ότι τόσο ο Κούπερ, όσο και οι παίκτες δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα εκτός συνόρων παιχνίδια, στα οποία ο Άρης παίζει και καλό ποδόσφαιρο και ουσίας.
Στα «εντός συνόρων» έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά αυτό μπορεί και να οφείλεται στα «δυο καρπούζια σε μια μασχάλη», που είναι δύσκολο να κρατηθούν.
Όπως και νάχει πάντως, αυτό που μετράει στο σημερινό Άρη είναι η παρουσία μιας ομάδας που μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι αξιοπρεπής, παίζει με συγκεκριμένο σύστημα και όχι με το «σύστημα- πλημμύρα» άλλων ομάδων της Superleague.
Το θέμα Κούπερ
Η διοίκηση της ΠΑΕ έχει ως πρώτο μέλημα να βγάλει οικονομικά τη χρονιά, να πληρωθούν οι παίκτες, η εφορία, οι υποχρεώσεις, σε μια περίοδο που όλα είναι «σφιχτά», δεν υπάρχει η οικονομική άνεση στον κόσμο και φυσικά ούτε οι εύρωστοι χορηγοί που θα πληρώσουν πολλά λεφτά για να διαφημιστούν.
Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν και στην περίπτωση του Κούπερ, τον οποίο ο Άρης θέλει και για τα επόμενα δυο χρόνια. Ξέρουν το κασέ του, ξέρουν τι θέλει πλέον από αυτούς, αλλά δεν ξέρουν τι θα ζητήσει τελικά για την ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας τους. Βέβαιο είναι ότι ο Αργεντίνος προπονητής δεν θα πέσει κάτω από 1 εκ. ευρώ το χρόνο, ποσό πολύ μεγάλο για τις σημερινές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, αλλά ενδεχομένως και προσιτό εάν θέλεις να πάρεις ικανότατο προπονητή που θα σε οδηγήσει σε επιτυχίες. Δεν αποκλείεται λοιπόν να μη γίνει μια μεταγραφή και να κλείσει το διετές συμβόλαιο με τον Κούπερ, αρκεί φυσικά να έρθει ο μάνατζέρ του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ακόμη δεν εμφανίστηκε.
Σύμφωνα με μια πληροφορία από την Ισπανία, ο Κούπερ επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει στην Ιβηρική χερσόνησο εάν δεν τα βρει με τον Άρη, αυτό δεν τον κρύβει, αλλά έχει θέσει ως πρώτο μέλημά του να συζητήσει με τους ανθρώπους που τον σεβάστηκαν όσο κανέναν άλλο προπονητή και θέλουν τη συνεργασία μαζί του, όπως η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ.
Έφτιαξαν τον τάπητα του Χαριλάου, τα βοηθητικά γήπεδα στο Νέο Ρύσιο, ψάχνουν και για άλλους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ακαδημίες της ομάδας, φροντίζουν να είναι όσο πιο συνεπείς γίνεται στα οικονομικά και έχουν εκφράσει την επιθυμία ανανέωσης για δυο χρόνια με τον Αργεντίνο.
Τι απομένει; Να αποφασίσει ο ίδιος ο Κούπερ πότε θα αρχίσει τις συζητήσεις με τη διοίκηση, αφού και οι δυο πλευρές έχουν αποφασίσει ότι αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει έως το τέλος Δεκεμβρίου. Για να γίνει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς, να αποκτηθούν παίκτες ικανοί να ανεβάσουν πιο ψηλά την ομάδα.
Σ΄ όλα αυτά σημειώστε και την απαραίτητη συμμετοχή του Άρη και στο Europa League της επόμενης περιόδου, εάν δεν καταφέρει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, 1η ή 2η θέση, κάτι που είναι πλέον πολύ δύσκολο.
Τα έσοδα από το Europa League θα δώσουν μια ακόμη ώθηση στη διοίκηση να κάνει την υπέρβαση με το συμβόλαιο του Αργεντίνου.
Πλησιάζει η ώρα των συζητήσεων…Πηγη Μετροσπορτ

Σκέφτονται την απεργία οι διαιτητές!

Οι τελευταίες επιθέσεις (Βασσάρας) και απειλές (Δαλούκας) στους διαιτητές έχουν αναγκάσει τους ρέφερι του ελληνικού πρωταθλήματος να σκέφτονται το ενδεχόμενο της απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Οριστική απόφαση δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση, ωστόσο είναι κάτι που συζητιέται έντονα τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους Έλληνες διαιτητές, μια και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός με την κατάσταση που επικρατεί σε βάρος τους.

Πλήγμα με Ντιόπ!

Οι φόβοι των ανθρώπων της ΑΕΚ τελικά επιβεβαιώθηκαν αναφορικά με την κατάσταση του τραυματισμού του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στα μισά του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο διεθνής σενεγαλέζος υπέστη θλάση στο δικέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα, χάνοντας Αντερλεχτ, Εργοτέλη, Καβάλα, ΠΑΟΚ, ενώ δύσκολα θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκτός δράσης για μία εβδομάδα θα μείνει ο Δέλλας, που έχει διάταση στον προσαγωγό.
Οι δύο ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες από το κυριακάτικο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τη Δευτέρα (01/11), υποβλήθηκαν σε εξέταση μαγνητικής τομογραφίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν θλάση στο δικέφαλο για τον Ντιόπ, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες και θα χάσει μερικά από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας του, στο επόμενο διάστημα.
Ο λόγος για την προσεχή αναμέτρηση με την Αντερλεχτ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ αλλά και τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Καβάλα και ΠΑΟΚ, για το πρωτάθλημα. Τέλος, θα κάνει αγώνα δρόμου για να τεθεί στη διάθεση του Χιμένεθ για το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου τουλάχιστον αναμένεται να έχουν επιστρέψει οι Σκόκο, Γεωργέας, Δέλλας.

«Γλυκοκοιτάζει» τον Κρκιτς η Γιουβέντους

Έτοιμοι να κινηθούν για την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς εμφανίζονται στη Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» φέρονται να παρακολουθούν αρκετό καιρό τον Ισπανό επιθετικό και, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, παρουσιάζονται διατεθειμένοι να δώσουν 22 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα του Έντιν Ντζέκο της Βόλφσμπουργκ αναγκάζει τη «Γιούβε» να εξετάσει την περίπτωση του Κρκιτς. Ο 20χρονος παίκτης βρίσκεται, επίσης, στο «στόχαστρο» της Λίβερπουλ, της Άρσεναλ και της Γουέστ Χαμ.

Γράφει ιστορία ο Γκέκας

Τα 9 γκολ που έχει πετύχει στις 10 πρώτες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος με την Άιντραχτ ο Φάνης Γκέκας αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Ο 30χρονος Έλληνας επιθετικός μοιράζεται πλέον την κορυφαία επίδοση με τον Άντονι Γεμπόα, ο οποίος είχε πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων στους δέκα πρώτους αγώνες της Bundesliga την περίοδο 1993/94.

Την πλάτη του Λαρισαίου στράικερ βλέπουν ο Ρούντιγκερ Βέντσελ, που είχε σκοράρει 8 φορές την περίοδο 1977/78 και ο Ζίγκφριντ Μπρόνερτ που είχε πετύχει 7 γκολ τη σεζόν 1966/67 στις δέκα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Η δημοτικότητα του Φάνη Γκέκα έχει ανέβει κατακόρυφα στις τάξεις των φίλων της Άιντραχτ και για το λόγο αυτό το απόγευμα της Τετάρτης μαζί με τον Γιάννη Αμανατίδη θα υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους της γερμανικής ομάδας.

Ροναλντίνιο: «Να σκοράρω για τους οπαδούς μας»

Στη διάθεση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για τον αγώνα τη Μίλαν με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει τεθεί ο Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αναμένεται να είναι στον πάγκο των «ροσονέρι», ύστερα από την κριτική που άσκησε για τις επιλογες του προπονητή του. Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να πετύχει ένα γκολ για τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας του.

«Αισθάνομαι καλά και θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Αυτά που ακούστηκαν είναι ένα ψέμα. Θέλω να παίξω και να σκοράρω κατά της Ρεάλ Μαδρίτης για τους φανατικούς οπαδούς μας», ανέφερε ο 30χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Έχω δουλέψει σκληρά τις τελευταίες ημέρες για να παίξω. Αισθάνομαι καλά και θέλω να βοηθήσω, επειδή τα παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα ιδιαίτερα. Ελπίζω να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε σε προηγούμενους αγώνες».

Champions League-4η αγ.: Για την εξασφάλιση της πρόκρισης Ιντερ, Λιόν και Μπαρτσελόνα

Τρεις ομάδες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ, η νικήτρια του Champions League το 2009, Μπαρτσελόνα και η περυσινή ημι-φιναλίστ, Λιόν έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν την παρουσία τους στη φάση των "16" από την 4η αγωνιστική των ομίλων
1ος όμιλος:
Το White Hart Lane του Λονδίνου θα φορέσει τα γιορτινά του για να υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιντερ. Η Τότεναμ υποδέχεται την ομάδα του Ράφαελ Μπενίτεθ 13 βράδια μετά την ήττα με 4-3 στο Μιλάνο, ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο 35λεπτο όπου προηγήθηκαν με 4-0! Ομως, το χατ-τρικ του Γκάρετ Μπέιλ στο δεύτερο μέρος, επέτρεψε στους Λονδρέζους να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Σε περίπτωση νίκης η Ιντερ θα φτάσει τους 10 βαθμούς και θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, βάζοντας, παράλληλα, σε περιπέτειες την Τότεναμ. Κι αυτό γιατί θα παραμείνει στους 4 βαθμούς και κινδυνεύει να πέσει στην τρίτη θέση εάν υπάρξει νικητής στον αγώνα της Βέρντερ Βρέμης με την Τβέντε.
Στα αγωνιστικά, ο Χάρι Ρέντναπ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου (κόκκινη κάρτα στο ματς του Μιλάνου) Εουρέλιο Γκόμες τη θέση του οποίου θα πάρει κάτω από τα δοκάρια ο Κάρλο Κουντιτσίνι. Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ ο οποίος προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Από την άλλη πλευρά, εκτός από τον τραυματία, Ντέγιαν Στάνκοβιτς στη λίστα των απόντων προστέθηκαν τα ονόματα των Εστεμπάν Καμπιάσο και Ζούλιο Σέζαρ.
2ος όμιλος:
Η καρέκλα του Κλοντ Πιέλ μοιάζει με ηλεκτρική και για αυτό ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολά έσπευσε να τον στηρίξει ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός θα είναι ο προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Λιόν έχει κάνει το τρία στα τρία στον Β' όμιλο του Champions League και σε περίπτωση που φύγει έστω και με έναν βαθμό από τη Λισαβόνα θα εξασφαλίσει από νωρίς την παρουσία της στη φάση των "16".
Από την άλλη η Μπενφίκα παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση καθώς βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου, με 3 βαθμούς. Σύμμαχος των Πορτογάλων η παράδοση που τους θέλει αήττητους (5 νίκες και 4 ισοπαλίες) στις 9 φορές που έχουν υποδεχθεί ομάδα από τη Γαλλία.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Χάποελ Τελ Αβίβ παίζει την "επιβίωσή" της στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις υποδεχόμενη την Σάλκε. Οι Γερμανοί είναι το φαβορί και σε περίπτωση δικής τους νίκης αλλά και της Λιόν επί της Μπενφίκα, θα βρεθούν κατά 99% στην επόμενη φάση.


Το πρόγραμμα της Τρίτης (02/11)
Α' όμιλος:
21:45 Τότεναμ - Ιντερ
21:45 Βέρντερ Βρέμης - Τβέντε
Β' όμιλος:
21:45 Χάποελ Τ.Α. - Σάλκε
21:45 Μπενφίκα - Λιόν
Γ' όμιλος:
21:45 Βαλένθια - Ρέιντζερς
21:45 Μπούρσασπορ - Μάντσεστερ Γ.
Δ' όμιλος:
19:30 Ρούμπιν Καζάν - Παναθηναϊκός              3ος όμιλος:
21:45 Κοπεγχάγη - Μπαρτσελόνα
Το καθοριστικό βήμα πρόκρισης θα επιχειρήσει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αντίπαλο την Μπούρσασπορ στην Τουρκία. Οι πρωταθλητές Τουρκίας αναζητούν ακόμη τον πρώτο τους βαθμό, αλλά και το πρώτο τους γκολ στο Champions League και εάν δεν θέλουν να... ξεχάσουν από την Τρίτη τις ευρωπαϊκές τους φιλοδοξίες θα πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να ταξίδεψε... μισή στην Τουρκία λόγω των απουσιών, αλλά είναι ικανή να διευρύνει το σερί των εκτός έδρας νικών στη διοργάνωση όπου μετράει 7 στα τελευταία 8 ματς.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Βαλένθια υποδέχεται στο Μεστάγια τη Ρέιντζερς, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Το ερωτηματικό για την ομάδα του Ουνάι Εμερι είναι το πώς θα διασπάσει την αμυντική διάταξη των Σκωτσέζων οι οποίοι έχουν δεχθεί μονάχα 1 γκολ σε τρία ματς και μακριά από το Αιμπροξ Παρκ ρίχνουν όλο το βάρος στην άμυνα.
4ος όμιλος:
Δύο ώρες μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρούμπιν στο Καζάν, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη στη Δανία. Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει και μαθηματικά την κυριαρχία της στον 4ο όμιλο, εξασφαλίζοντας με νίκη την πρόκριση. Οι Καταλανοί προέρχονται από το εντυπωσιακό 5-0 επί της Σεβίλης ενώ οι Δανοί καλούνται να αποδείξουν ότι οι 6 βαθμοί που συγκέντρωσαν στον πρώτο γύρο δεν ήταν τυχαίοι.

Από την ΑΕΚ στη ΚΠΡ!

Ο Γιώργος Τόφας που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.
Ο 21χρονος πρώην άσος της Ανόρθωσης δοκιμαζόταν τις τελευταίες βδομάδες στον λονδρέζικο σύλλογο και τον έπεισε για να τον αποκτήσει. Για τον Τόφα μίλησε ο προπονητής της ΚΠΡ, Νιλ Γουόρνοκ: «Ο Γιώργος είναι ένας παίκτης που με ενθουσίασε όταν τον παρακολούθησα. Δείχνει ο τύπος του παίκτη που μας ταιριάζει. Όμως, το ξέρει πως πρέπει να δουλέψει σκληρά για την υπόλοιπη ομάδα. 'Εχει τη σωστή ηθική. Η ευκαιρία που είχαμε να τον φέρουμε στο τέλος της σεζόν ήταν πολύ καλή για εμένα να την απορρίψω».
Για τη νέα σελίδα στη καριέρα του αναφέρθηκε και ο παίκτης: «Η ΚΠΡ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θ δώσω τα πάντα για το σύλλογο. Ο πρώτος μου στόχος είναι να μπω στην ομάδα και να δείξω στον προπονητή μου και στους οπαδούς για τις ικανότητες μου».

Φωτο Ημέρας

Η Όρσι Φεχέρ είναι 29 ετών, Είναι αδερφή του αδικοχαμένου Ούγγρου ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα, Μίκλος Φεχέρ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο στις 25 Ιανουαρίου του 2004, στις καθυστερήσεις του αγώνα Γκιμαράες - Μπενφίκα, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Η σχέση της με τον αθλητισμό δεν εστιάζεται μόνο στον αξέχαστο αδελφό της, Μίκλος, καθώς από το 2008 ο σύντροφος της ζωής της είναι ο νυν προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες

Οι Σπερς νίκησαν για 17η σερί φορά τους Κλίπερς! Εντυπωσιακός ο Κλέιζα, αλλά ηττήθηκε…

Σε μία εύκολη νίκη έφτασαν οι Σπερς απέναντι στους Κλίπερς μέσα στο Λος Άντζελες.
Η ομάδα του Σαν Αντόνιο επικράτησε με 97-88 και έφθασε τις 17 σερί νίκες απέναντι στους Κλίπερς στην έδρα τους, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Τόνι Πάρκερ.

Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ είχε 19 πόντους και 9 ασίστ, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες των «σπιρουνιών» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Τζέφερσον 18, Νιλ 16, Ντάνκαν 14 και Τζινόμπιλι 14). Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Ερικ Γκόρντον ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο, με 23 πόντους και 11 ασίστ στο ενεργητικό του.

Στο Σακραμέντο, οι Κινγκς κάλυψαν διαφορά 16 πόντων από την τρίτη περίοδο και έφτασαν στη νίκη με 111-108 επί του Τορόντο. Ο Ταϊρίκ Έβανς είχε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για τους Ράπτορς κορυφαίοι ήταν οι Μπαρνιάνι (28 πόντους) και ΝτεΡοζάν (24 πόντους), ενώ ξεχώρισε και ο Λίνας Κλέιζα. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αγωνίσθηκε για 34 λεπτά και πέτυχε 18 πόντους.

Τέλος ο Λούολ Ντενγκ ήταν καταπληκτικός (40π) και οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς στη νίκη επί των Μπλέιζερς με 110-98.

Τα αποτελέσματα:

Σικάγο Μπουλς-Πόρτλαντ Μπλέιζερς 110-98
Σακραμέντο Κινγκς-Τορόντο Ράπτορς 111-108
Λος Άντζελες Κλίπερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 88-97

Προλαβαίνει την Λεβερκούζεν ο Κάλβο

Ο Σάκης Πρίττας και ο Τόνι Κάλβο να ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμαΟ πρώτος λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα από το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης στα Τρίκαλα για τον θεσμό του Κυπέλλου και θα προσπαθήσει να γυμναστεί αύριο, αλλά παρόλα αυτά ο έμπειρος διεθνής μέσος είναι αμφίβολος για τον αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο δεύτερος λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ωστόσο αύριο αναμένεται να γυμναστεί κανονικά και να τεθεί στην διάθεση του Κούπερ. Για το παιχνίδι της Πέμπτης εξάλλου δεν υπολογίζεται βεβαίως και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ που ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα αποθεραπείας.

Για αύριο το πρόγραμμα του Αργεντινού τεχνικού του Άρη περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου με την οποία θα ολοκληρωθεί η μίνι εν Ελλάδι προετοιμασία για την μάχη με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Δερμιτζάκης: "Με... έφαγαν κάποιοι έξω από τον ΠΑΟΚ"

Ο Παύλος Δερμιτζάκης υπεραμύνεται των επιλογών του και ξεσπαθώνει κατά όσων του έκαναν πόλεμο αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. "Θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ πιο διαβασμένος", δηλώνει.Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το "Goal" αναφέρεται στους λόγους της φυγής του από τον δικέφαλο,  τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε, τον ρόλο των παικτών, για την... μοναξιά του Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ επισήμανε ότι υπήρξαν πολλές πιέσεις από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Αποσπάσματα από την συνέντευξη.Τι βρήκατε όταν πήγατε στον ΠΑΟΚ;

"Όλα έγινα γρήγορα. 'Ηταν πολύ δύσκολο στην συγκεκριμένη φάση να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Εγώ ήρθα στις 23 του μήνα Παρασκευή και την Τετάρτη παίζαμε με τον Άγιαξ. Από την αρχή βούτηξα στα βαθιά, δεν είχα χρόνο ούτε να σκεφτώ ούτε να μπορέσω να προγραμματίσω κάποια πράγματα τα οποία ως προπονητής θα ήθελα να κάνω. Προσπάθησα από την πρώτη ημέρα να βελτιώσω την ψυχολογία των παικτών και μετά να μπορέσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο.

Παίζαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κύριως στόχος μας ήταν να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, γιατί αυτό είχε να κάνει με το παρών και τον μέλλον της ομάδας. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε. Παλέψαμε και τα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ και την Φενέρ και πετύχαμε πραγματικά μία ιστορική πρόκριση, που αυτός ήταν ο κύριος στόχος την φετινή σεζόν. Θεωρώ ότι κάναμε και με πολύ καλή αγωνιστική εικόνα την οποία συνδυάσαμε και με το αποτέλεσμα
".

Οι λόγοι για την κακή πορεία στο πρωτάθλημα;


χει δείξει η ιστορία ότι δύσκολα οι ομάδες μπορούν με επιτυχία να παίζουν παράλληλα σε δύο ταμπλό. Σε συζητήσεις που έχω κάνει με ανθρώπους που ήταν σε ομάδες αυτού του επιπέδου μου είπαν ότι δύσκολο γίνεται κάτι τέτοιο. Είδαμε και φέτος ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε νωρίς, η ΑΕΚ πέρασε πολλά προβλήματα, ενώ πιστεύω ότι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή ότι είναι δύσκολο για μία ομάδα να έχει τις ισορροπίες να ανταποκριθεί σε δύο στόχους.

Έρχεται κάποια στιγμή που αναγκάζεσαι να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση σε κάποιο στόχο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον άλλον τον αφήνεις. Δεν μπορείς όμως με επιτυχία να είσαι μέσα και στους δύο στόχους. Εμείς στην Ευρώπη δεν μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Αποκλειστήκαμε στην διαφορά των γκολ από τον Άγιαξ, ενώ πήραμε την πρόκριση απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ήταν η Φενέρ. Όσο ήμουν στην ομάδα καταφέραμε να ήμασταν πρώτοι στον όμιλο και μάλιστα αήττητοι. Πιστεύω μάλιστα ότι ο ΠΑΟΚ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται κάθε μέρα. Και ο ΠΑΟΚ είχε να το κάνει αυτά πάρα πολλά χρόνια
".

Το ρόστερ έπαιξε ρόλο στη γενική εικόνα της ομάδας;


"Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ ναι μεν έχει ένα ποιοτικό ρόστερ, αλλά για το επίπεδο αυτής της ομάδας έπρεπε να είχε μεγαλύτερα γκάμα παικτών να μπορέσει να έχει υψηλούς στόχους και να έχει απαιτήσεις σε πολλές διοργανώσεις. Υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας και πιστεύω ότι το γνωρίζουν και οι άνθρωποι της ομάδας. Εγώ αυτό που προσπάθησα να αλλάξω ήταν να κάνω την ομάδα λίγο πιο επιθετική παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο γιατί θεωρώ μια μεγάλη ομάδα ο κόσμος της αυτό θέλει. Κατάφερα να κάνω τον ΠΑΟΚ να φαίνεται πιο φρέσκος. Όταν όμως άρχισαν να μας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις χάθηκε και η φιλοσοφία που ηθελα να περάσω. Γι' αυτό κάποια στιγμή αναθεώρησα κάποια πράγματα και ξανάγυρισα στην παλιά τακτική".

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και την στήριξη προς το πρόσωπο του:
"Κατ' αρχάς θέλω να πω ότι ο πρόεδρος της ομάδας εκτός από το ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πραγματικά το σήμα κατατεθέν της ομάδας και μεταφορικά και ουσιαστικά. Εκπέμπει κάτι διαφορετικό στο πόδόσφαιρο. Είναι άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ για τον ΠΑΟΚ, αγαπάει υπερβολικά την ομάδα και θέλει να πάει καλά. Αυτό το οποίο έκανε με τον Σάντος ήταν κάτι πάρα πολύ σωστό το οποίο φάνηκε στην πράξη και με τα αποτελέσματα. Και εγώ ήμουν ένας από αυτούς που δημόσια είχα πει ότι καλώς κάνει ο πρόεδρος και στήριξε τον προπονητή.

Στην περίπτωση τη δική μου είχαν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με το πως ήταν η ομάδα πριν και πως είναι τώρα. Θεωρώ ότι ο πρόεδρος δεν έχει τα στηρίγματα ή τους ανθρώπους έτσι ώστε να μπορούσε πιο εύκολα και πιο σίγουρα να παίρνει αποφάσεις. Θεωρώ ότι είναι κάπως... ευάλωτος γιατί φαίνεται να είναι μόνος του. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιλογή του. Όταν είσαι μόνος σου, δεν παύεις να είσαι ένας άνθρωπος με αδυναμίες και όταν βάλλεται δεν μπορώ να ξέρω εάν είναι σε θέση να παίρνει κάποιες αποφάσεις τις οποίες θέλει και ο ίδιος
".

Νιώσατε ότι είστε μόνος; Η γνώμη σας;


"Σίγουρα υπήρξαν πάρα πολλές πιέσεις τις οποίες τις είχα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα. Εν μέρει είναι λογικό γιατί εγώ δεν ήμουν το μεγάλο όνομα ώστε να υπάρξει η κατάλληλη υπομονή και η πίστωση χρόνου. Όσο όμως τα αποτελέσματα ήταν καλά αυτό δεν φαινόταν. Όταν αλλάζουν τα πράγματα, σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη αμφισβήτηση από έναν προπονητή που ήταν ένα μεγάλο όνομα. Αυτή την αμφισβήτηση από ένα μέρος οπαδών την ένιωθα και δεν είναι 'οτι καλύτερο ένας προπονητής να λειτουργεί κάτω από πίεση.

Γιατί εάν γίνεται θεωρώ ότι θα κάνει και το λάθος. Φυσικά και έγιναν λάθη. Δεν υπάρχει προπονητής χωρίς λάθη. Είμαστε άνθρωποι, λειτουργούμε κάτω από ένα σκεπτικό και μια φιλοσοφία. Στα λάθη που έγιναν λοιπόν, θεωρώ ότι δεν είχα στην στήριξη που έπρεπε να είχα
".

Για τον ρόλο των παικτών: "Θεωρώ ότι πολλοί ποδοσφαιριστές βοήθησαν και σε αυτό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παράλογο φαινόμενο το οποίο έχει να κάνει με τη νοοτροπία μας. Δηλαδή εύκολα θεοποιούμε και εύκολα καταστρέφουμε. Είμαστε ένας λαός που δεν έχει ισορροπίες. Πιστεύω όμως ότι υπήρξαν ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και δεν το έκαναν. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί δεν το έκαναν. Να ξέρετε όμως ότι είμαι ένας άνθρωπος που από τον καιρό που ήμουν ποδοσφαιριστής στεναχωριόμουν κάθε φορά που έφευγε ο προπονητής. Θεωρούσα ότι εγώ έφταιγα που έφυγε. Πιστεύω ότι τώρα που έφυγε ένας προπονητής θα πρέπει όλοι να προβληματιστούν. Από τον κόσμο. την διοίκηση και τους παίκτες".

Νίκη ανατροπή για τη Μαγιόρκα

Με γκολ του Πιέρ Γουέμπο (είχε μπει αλλαγή στο 55' αντί του Καβενάγκι) πέντε λεπτά πριν τη λήξη, η Μαγιόρκα πέτυχε την ολική ανατροπή στο β' μέρος επί της Λεβάντε και πήρε τη νίκη με 2-1, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Πριεμέρα Ντιβιζιόν.

Μαγιόρκα-Λεβάντε 2-1
(64' Περέιρα, 85' Γουέμπο - 26' Στουάνι)

"Ίδρωσε" η Μπλάκπουλ

Απέναντι σε μία ομάδα που από το 12' έπαιζε με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Πάμπλο) και από το 29' με εννέα (απευθείας κόκκινη ο Ζάρα), η Μπλάκπουλ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Τελικά επικράτησε 2-1 της Γουέστ Μπρόμγουϊτς, η οποία πάλεψε, μείωσε πέντε λεπτά πριν το τέλος, ενώ στο 87' και στο 90' έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Ήταν η πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη της Μπλάκπουλ, ενώ η Γουέστ Μπρομ ηττήθηκε μετά από 6 αγωνιστικές.

Μπλάκπουλ-Γουέστ Μπρομ 2-1
(12' πεν. Ανταμ, 63' Βάρνι - 85' Μουλουμπού)

Πέρασε τρίτη η Γκιμαράες

Η Γκιμαράες επικράτησε με 2-0 της Πορτιμονένσε στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος και με την κατάκτηση των τριών αυτών βαθμών "σκαρφάλωσε" στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα όπου ισοβαθμούν με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, αλλά έχουν καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Ο Έντγκαρ στο 40' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ. Στο 45', οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σίλβα. Ο Μαρανιάο στο 54' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Γκιμαράες-Πορτιμονένσε 2-0
(40' πεν. Σίλβα, 54' Μαρανιάο)

Έσπασε το... ρόδι ο Ίκαρος

Την "παρθενική" νίκη του στην Α1 μπάσκετ των ανδρών σημείωσε ο Ίκαρος Καλλιθέας. Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη κατέβαλε την αντίσταση του Πανιωνίου στο κλειστό της Γλυφάδας με 63-58, στην αναμέτρηση που έκλεισε την "αυλαία" της 2ης αγωνιστικής, υποχρεώνοντας παράλληλα τους "κυανέρυθρους" στη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Ο Ίκαρος προηγήθηκε 10-5 και 14-7, ο Πανιώνιος μείωσε σε 14-12, ωστόσο οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα έως το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία έληξε με 23-18, χάρη σε τρεις βολές από τους Καλαμπόκη και Φαλέκα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα από την Καλλιθέα ανέβασε την απόδοσή της και προηγήθηκε 29-21 στο 17΄, ο Πανιώνιος «απάντησε» με ένα σερί 4-0 (29-25), ωστόσο ο Ίκαρος έκανε ένα δικό του 5-0, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +9 (34-25).

Στα μέσα της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Aρη Λυκογιάννη έφτασαν το υπέρ τους προβάδισμα στο +14 (41-27), στηριζόμενοι στην καλή άμυνά τους και τις εύστοχες επιλογές στην επίθεση. Η εξέλιξη αυτή «αφύπνισε» τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι με σερί 7-0 μείωσαν σε 41-34. Ο Καλαμπόκης «έγραψε» το 43-34, ωστόσο με νέο σερί 5-0 ο Πανιώνιος πλησίασε στους τέσσερις (43-39), για να λήξει το δεκάλεπτο με 45-49 υπέρ του Ικάρου, χάρη σε καλάθι του Φαλέκα στην εκπνοή. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «κυανέρυθροι» μείωσαν σε 48-44, ωστόσο οι Μακ’λαρνι και Κάρολ έφεραν τον Ίκαρο στο +8 (52-44), ενώ ο Καλαμπόκης «έγραψε» στο 38΄ το 59-50. Ο Μπατής μείωσε για τον Πανιώνιο σε 59-52, ενώ ο ίδιος παίκτης με βολή και τρίποντο έφερε τους Νεοσμυρνιώτες στο -3 (59-56), 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Τελικά ο Μακ’λαρνι «σφράγισε» τη νίκη του Ικάρου στα 10 δευτερόλεπτα, όταν κέρδισε φάουλ και ευστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε (61-56), χαρίζοντας στους γηπεδούχους μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 34-25, 45-39, 61-56.
Διαιτητές: Σχινάς, Σώμος, Γεωργιάδης

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Αγαδάκος 3, Φαλέκας 3, Πολυτάρχου, Τόμπσον 5, Καλαμπόκης 8, Κάρολ 16 (1), Μακ’λαρνι 16 (2), Κατούφας, Πετροδημόπουλος, Κράσιτς 10 (3).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Αθανασούλας 3 (1), Γιαννόπουλος 8 (2), Τσιάρας 8 (1), Αθηναίου, Μπατής 17 (2), Γιάνκοβιτς 2, Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος, Ελονού 10, Παραγιός 3, Μπάρλος 2.

Μανιάτης: "Η πίεση μας βγήκε σε καλό"

Ο Γιάννης Μανιάτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "SuperLeague Experts", του Novasports2, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Παπανικολάου. Ο διεθνής αμυντικός του Πανιωνίου, αναφέρθηκε στη νίκη των "κυανέρυθρων" επί της ΑΕΚ, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του κ.α....

Αναλυτικά:
- Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: "Ήμασταν πολύ καλοί. Ίσως η ΑΕΚ δεν περίμενε ότι θα είμαστε τόσο καλοί. Θέλαμε τη νίκη και το δείξαμε...".

- Για το ότι η "παλιά φρουρά" έφερε τη νίκη: "Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζαν τόσοι πολλοί Έλληνες και νεαροί σε ηλικία. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Ο Σάμαρης εμφανίστηκε από το πουθενά και έκανε εκπληκτικό παιχνίδι...".

- Για τον Σάχα: "Κατέβασε τα ρολά. Έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις με αποκορύφωμα το πέναλτι. Λίγο έλειψε να χάριζε ακόμα και το βαθμό στην ΑΕΚ. Απλά εμείς πιστέψαμε ότι θα βάζαμε το γκολ, είχαμε και το αριθμητικό πλεονέκτημα και δεν τα παρατήσαμε...".

- Για τις ομάδες που παίζουν με την... πλάτη στον τοίχο: "Υπάρχει άγχος και πρέπει να το ξεπεράσεις. Η πίεση μας βγήκε σε καλό. Όλοι μας θεωρούν φαβορί για υποβιβασμό και αυτό μας έβγαλε εγωισμό. Και σε προηγούμενα ματς παίζαμε καλά, αλλά μας έλειπε το γκολ".

- Για τη συνέχεια: "Πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς. Έχουμε μπροστά μας το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά κάποια ματς που πρέπει να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς, διότι έχουμε μείνει πολύ πίσω".

- Για τους Σισέ και Χριστοδουλόπουλο: "Ο Σισέ ήταν ο MVP του ντέρμπι, αλλά και ο Λάζαρος έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Χαίρομαι για αυτόν. Έχουμε υπάρξει συμπαίκτες στην Εθνική...".

- Για τις συχνές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία: "Δεν είναι καλό. Κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία και είναι δύσκολο για τον κάθε ποδοσφαιριστή να την αφομοιώσει".

- Για τις ευρωπαϊκές μάχες των ελληνικών ομάδων: "Ο Παναθηναϊκός έχει μία τελευταία ευκαιρία. Πιστεύω πάντως ότι μπορεί να τα καταφέρει. Βέβαια η χαμηλή θερμοκρασία παίζει ρόλο... Εύχομαι σε όλες τις ελληνικές ομάδες να κερδίσουν".

Κοντρέρας: "Ευχάριστο να σκοράρεις..."

Ο Πάμπλο Κοντρέρας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "SuperLeague Experts", του Novasports2, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Παπανικολάου. Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ που βρισκόταν στο στούντιο της Θεσσαλονίκης με τον Δημήτρη Κανελλάκη, τόνισε ότι είναι πάντα ευχάριστο να σκοράρεις και να κερδίζει η ομάδα σου.

Αναλυτικά:
- Για τον αν θυμάται τα γκολ που είχε πετύχει πριν το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: " Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που σημείωσα και για τη νίκη που πήρε η ομάδα μου. Είναι πάντα ευχάριστο να πετυχαίνεις γκολ και να κερδίζει η ομάδα σου".

- Για το πως έζησε αυτή την εβδομάδα με δύο νίκες στα τελευταία λεπτά: "Είναι ευχάριστο να κερδίζεις, περάσαμε δύσκολη κατάσταση γιατί έπρεπε να τα κερδίσουμε αυτά τα ματς, ελπίζω να μας βοηθήσουν για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ".

- Για το αν ο ΠΑΟΚ βγαίνει από την κρίση μετά τις τελευταίες νίκες: "Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε πάντα στην καλύτερη κατάσταση. Η δουλειά βοηθάει πολύ τους ποδοσφαιριστές. Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να βγάλουμε ένα σημαντικό κομμάτι αγώνων, ειδικά στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή την εβδομάδα πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα".

- Για τον Μάκη Χάβο: "Είναι πολύ δύσκολο σε λίγο καιρό να έχουμε αλλάξει τρεις προπονητές. Όπως και ο προηγούμενος έτσι και ο τωρινός προπονητής δουλεύουν πολύ σκληρά. Δυστυχώς ο Δερμιτζάκης δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε. Με τον Χάβο δουλέψαμε πάρα πολύ για να βρούμε αυτά τα αποτελέσματα".

- Για τις τρεις αλλαγές προπονητή σε τέσσερις μήνες: "Είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση με τόσες αλλαγές προπονητών. Μια ομάδα σημαντική σαν τον ΠΑΟΚ ζει από τα θετικά αποτελέσματα και όταν αυτά δεν έρχονται είναι λογικό να αλλάζει ο προπονητής".

- Για το αν επηρεάστηκε από τη φυγή του Σάντος: "Είχα συνηθίσει να δουλεύω με τον Φερνάντο Σάντος. Για διαφορετικούς λόγους επέλεξε να μη συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις για να συνεχίσουμε στη νοοτροπία του Πορτογάλου. Δεν μπορέσαμε να βρούμε μια λύση για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας".

- Για το αν ο Γιάννης Μανιάτης, του Πανιωνίου μπορεί να παίξει στην Ισπανία: " Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι και πιστεύω ότι έχει την ποιότητα σαν ποδοσφαιριστής να προχωρήσει".

- Για το καλύτερο γκολ και τον MVP της αγωνιστικής: " Το καλύτερο γκολ το πέτυχε ο Λεοζίνιο, ενώ ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Κανόμπιο. Με τον παίκτη της Λάρισας ήμασταν συμπαίκτες στη Θέλτα. Ήρθε με κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, έχει να δώσει ακόμη πολλά".

- Για το αν έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια μετά τα τελευταία ματς: " Στα αποδυτήρια δεν είχε χαλάσει ποτέ, απλά τα αποτελέσματα δεν μας βοήθησαν. Είμαστε χαρούμενοι με τον Χάβο, εμείς δουλεύουμε για να τον βοηθήσουμε".

- Για το αν έπαιξε ρόλο ότι βρήκε αργά τη φόρμα του η παρουσία του στο Μουντιάλ: " Σε υψηλότερο επίπεδο προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα και το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορεί κάποιος να είναι όλη τη χρονιά καλά".

- Για την περιπέτεια των μεταλλωρύχων στη Χιλή: " Την παρακολουθούσα από τη στιγμή που εγκλωβίστηκαν. Αισθάνομαι πολύ περήφανος που είναι πατριώτες μου και το κουράγιο που δείξανε περνώντας αυτές τις τραγικές καταστάσεις. Αυτές είναι προσωπικές στιγμές, πολύ δύσκολες στιγμές και όχι αυτό που λέμε εμείς δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Μπορούμε να δείξουμε και στο ποδόσφαιρο ότι έχουν δείξει αυτοί οι άνθρωποι. Το κουράγιο και την επιμονή για τη ζωή".

- Για το αν πρέπει να ασχολούνται τόσο πολύ με τη διαιτησία: "Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά και να μην ασχολούμαστε καθόλου".

- Για το καλό πρόσωπο που δείχνει ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με το Ελληνικό πρωτάθλημα: "Έχουμε μεγαλύτερο χρόνο να προετοιμαστούμε, πρέπει να αντιδράσουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δε διαχωρίζουμε παιχνίδια, απλά εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά".

- Για τις πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση: "Έχουμε δείξει καλή εικόνα και πιστεύουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης (4/11) να κάνουμε το πρώτο βήμα. Αν στην έδρα μας κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια, είναι πολύ πιθανόν να περάσουμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ".

- Για την ενδεκάδα της αγωνιστικής: "Για να βρίσκονται στην καλύτερη ενδεκάδα, σίγουρα θα έχουν δώσει κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους παίκτες και βοήθησαν περισσότερο τις ομάδες τους. Για να αντιμετωπίσεις τον Σισέ πρέπει σίγουρα να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να έχεις το μυαλό σου μόνο στον αντίπαλο. Υπάρχουν καλοί παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εγώ κάνω τα πάντα για να τους σταματήσω".

- Για το παιχνίδι με την Καβάλα: "Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να δούμε πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Καβάλα. Εμείς πρέπει να μη δεχθούμε εύκολο γκολ και ο προπονητής να διαβάσει καλά τον αντίπαλο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα δώσουμε στους οπαδούς τις χαρές που πήρε και την περσινή σεζόν".

Νιόπλιας: "Πρώτα η νίκη, θετική και η ισοπαλία"

Επιθετικά, αλλά με μυαλό, θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τη Ρούμπιν Καζάν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου Νιόπλια στη συνέντευξη Τύπου. Ο Κοζανίτης τεχνικός είπε χαρακτηριστικά ότι "... στόχος μας είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και το καλύτερο θα ήταν η νίκη. Το επόμενο θετικό είναι η ισοπαλία. Θέλουμε να νικήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να επιτεθούμε χωρίς μυαλό".

Για τη Ρούμπιν Καζάν είπε πως είναι μία πολύ καλή ομάδα «... που διψάει για την πρόκριση διότι έχει χάσει το πρωτάθλημα. Παίζουν στην έδρα τους και είναι λογικό να επιτεθούν».

Σε ερώτηση που του έκανε Ρώσος δημοσιογράφος για το προφίλ της Ρούμπιν, ο Νιόπλιας τόνισε: «Όλες οι ομάδες έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Σημασία έχει σε τι μέρα θα βρεθείς. Τι θέλετε να ακούσετε; Ποιος είναι ο Μάρτινς, ο Κασάεφ και ο Κορνιλένκο; Κανείς δεν μπορεί να κρύψει κάτι. Είναι καλή ομάδα η Ρούμπιν. Ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε πρόσωπα. Είναι ομάδα».

Ο Νιόπλιας χαρακτήρισε εντελώς διαφορετικό το αυριανό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του περασμένου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να σχεδιάσουμε κάτι καινούργιο, διότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Δεν έχει σημασία αν θα παίξεις με έναν μπροστά ή με τρεις στόπερ. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τα πούμε τώρα». Το δριμύ ψύχος (η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 0 βαθμούς) δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα: «Έχει κρύο αλλά όχι χιόνια ή βροχή. Όλα τα άλλα μας φαίνονται φυσιολογικά».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναληφθεί η πορεία της ομάδας στο δεύτερο μισό των ομίλων πριν από δύο χρόνια: «Είναι δύσκολο, αλλά έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού μας βοήθησε ψυχολογικά κι αυτό ελπίζω να φανεί στο γήπεδο».

«Θέλω μαχητές…»

Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει πως θα χρειαστεί χρόνος για να αποδώσουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ όπως εκείνος επιθυμεί. Μέχρι τότε όμως δεν… ανέχεται την έλλειψη πάθους και διάθεσης που διέκρινε σε αρκετούς εξ αυτών στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπως φάνηκε από τη χθεσινή του ομιλία.

Ο 46χρονος τεχνικός αναγνωρίζει πως οι παίκτες του καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του και συνέπεια αυτής είναι η κόπωση και οι τραυματισμοί. Όμως θέλει να βλέπει το μάτι τους να… γυαλίζει και πάλι, αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης με την Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ για το Europa League (22:05). «Πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή και να νικήσουμε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης. Θέλω διάθεση και πίστη στις δυνατότητές σας», είπε στους «κιτρινόμαυρους».

«Συμφωνία Ολυμπιακού-Μόρα»

Για συμφωνία της Μπολόνια με τον Ολυμπιακό, προκειμένου ο Βαγγέλης Μόρας να μετακομίσει στους «ερυθρόλευκους» τον Ιανουάριο κάνουν λόγο έγκυρες πηγές από τον ιταλικό σύλλογο. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός μένει ελεύθερος από τους «ροσομπλού» το ερχόμενο καλοκαίρι και φημολογείτο πως ήταν στο στόχαστρο των Πειραιωτών από το καλοκαίρι.

Φέτος ο πρώην άσος της Προοδευτικής και της ΑΕΚ έχει χάσει τη θέση του στην Μπολόνια μετρώντας μόνο μία συμμετοχή στο Κύπελλο. Την περίοδο 2007/08, είχε 28 συμμετοχές και 2 γκολ στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, τη σεζόν 2008/09 είχε 31 συμμετοχές και 2 γκολ στη Serie A, ενώ πέρυσι είχε 20 εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Βασάρας: «Γλίτωσα από δολοφονική επίθεση»

Δεν πήγε σε συγκέντρωση της ΕΠΣ Αχαϊας ο Κύρος Βασάρας και αντί της παρουσίας του έστειλε επιστολή, στην οποία αναφέρει και τι έγινε κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ κύριε πρόεδρε της ΕΠΣ Αχαΐας, αγαπητοί /ες συνάδελφοι διαιτητές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Λυπάμαι ειλικρινά που δεν παραβρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωσή σας αυτή, που είναι και πάρα πολύ σημαντική, ειδικά στις ημέρες μας που η βία έχει φτάσει σε τόσο επικίνδυνο σημείο.
Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μου συμπαραστάθηκαν και με στήριξαν στην δύσκολη αυτή στιγμή. Θέλω να ξέρετε ότι είμαι καλά και βγήκα ζωντανός μετά την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκα το Σάββατο το βράδυ, εύχομαι κάποτε η Πολιτεία και οι φορείς του αθλητισμού να πάρουν πιο δραστικά μέτρα εναντίον όλων των μορφών βίας, που υπόκειται ο ελληνικός αθλητισμός. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλουμε με τις πράξεις μας όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα που αγαπάμε, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι και ειδικά οι παράγοντες ομάδων και εκπρόσωποι των ομάδων.
Χαίρομαι γιατί τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησα από τον πατέρα μου είναι η αξιοπρέπεια, η περηφάνια και η εντιμότητα. Με αυτά προχώρησα σε όλη την καριέρα μου και με αυτά θα συνεχίσω, αυτά μεταφέρω στα παιδιά μου, με αυτά ζει η οικογένειά μου που με στηρίζει. Με την παραίνεση κάποιων καλών φίλων του πατέρα μου τοποθέτησα μια μαρμάρινη επιγραφή στο μνήμα του: «Για την αλήθεια του κανείς, αξίζει να πεθάνει και άσε τι λένε οι δειλοί και οι προσκυνημένοι. Του αητού την περηφάνια την έχει δώσει φύση με αυτήν μάχεται και ας χάσει και ας κερδίσει».
Υπάρχουν κάποιοι «δειλοί και προσκυνημένοι» που καιρό τώρα προσπαθούν να με λασπολογήσουν, να παραφράσουν λόγια και ιδέες μου, πάντα όμως πίσω από την πλάτη μου και ποτέ μπροστά μου. Προσπαθούν να μου καταλογίσουν ευθύνες και λάθη, λέγοντας ότι εγώ κάνω «κουμάντο» στην διαιτησία. Ε, όχι, δεν κάνω εγώ «κουμάντο» και ούτε είναι αυτοσκοπός μου. Μην ρωτάτε μόνο αυτούς για το τι έχω κάνει στην διαιτησία και το ποδόσφαιρο, ρωτήστε όλους τους διαιτητές, παρατηρητές, εκπαιδευτές, από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, όλους τους φυσικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, γιατί αυτοί με γνώρισαν και με γνωρίζουν καλύτερα.
Προσπαθώ από αυτή τη θέση, του Υπευθύνου Ανάπτυξης της Διαιτησίας, που μου ανέθεσε η ΕΠΟ και το θεωρώ τιμή μου, να φέρω περισσότερη «υγεία» στην ελληνική διαιτησία και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχω προσωπικές, οικονομικές ή άλλες διαφορές με κανέναν, αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα είμαι κοντά σε κάθε προσπάθεια για την βελτίωσή του. Περήφανα και έντιμα θα συνεχίσω…
Με εκτίμηση, Κύρος Βασσάρας.»

Επιτροπή Ηρακληδέων για τους Χορτατζήδες

Μια επιτροπή εξειδικευμένων ατόμων, που θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τις προτάσεις για τους Χορτατζήδες θα γίνει από τον Ηρακλή, ενώ θα αναλάβουν να συζητήσουν την πρόταση για αξιοποίηση του χώρου στην επόμενη γενική συνέλευση.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη σημερινή συνέλευση του ΓΣ Ηρακλή, όπου παρουσιάστηκε η πρόταση των Βούλγαρων επενδυτών της GM και κατατέθηκαν διάφορες απόψεις περί του θέματος αξιοποίησης της έκτασης.

Ο Χάβος στον πάγκο και με Βιγιαρεάλ

Ο Μάκης Χάβος θα είναι στον πάγκο του ΠΑΟΚ και στον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στη Βιγιαρεάλ, για τον οποίο άρχισε ήδη η προπώληση εισιτηρίων και δημιουργήθηκαν οι πρώτες ουρές στην Τούμπα.
Ο προπονητής του «δικεφάλου» έχει στη διάθεσή του Μουσλίμοβιτς και Γκαρσία και όπως όλα δείχνουν να τους βάλει από την αρχή, ενώ δηλώνει ότι δεν τον επηρεάζει αυτή προπονητολογία που έχει αναπτυχθεί, παρά τις τελευταίες νικηφόρες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ.
Ο Ζαγοράκης πάντως, περιμένοντας τον Άραβα επιεχιρηματία προκειμένου να καταθέσει τα 6 εκ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σκέφτεται και άλλες λύσεις για τον πάγκο της ομάδας, αν και θα ήθελε πάρα πολύ να μην χάσει πουθενά ο Χάβος και να ολοκληρώσει αυτός τη χρονιά!
Εκτός εάν τελικά έρθει ο επενδυτής, βάλει τα ωραία εκατομμύρια και ο ΠΑΟΚ φέρει επιτέλους ένα μεγάλο Ευρωπαίο προπονητή.
Ίδωμεν…

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

τσαμπνιονς λιγκ εν οψη.....

γεια σας αδερφια.....

καταρχην ενα πολυ μεγαλο μπραβο στον τεραστιο διαγορα ροδου.μας δικαιωσε!κατα τα αλλα μια απο τα ιδια.αυριο εχουμε παλι τσου-λου και απο σημερα θα παιξω μια δυαδα γιατι θα αλλαξουν οι αποδοσεις.η δυαδα αυτη ειναι.....

ΡΟΥΜΠΙΝ-ΠΑΟ=1 στο 1,55 ΒΕΤ365

ο παο ειναι κουρασμενος και προβληματικος σαν ομαδα και ας κερδισαμε τον γαυρο.δεν εχουμε δυναμεις και μηδεν ταχυτητα.θα περασουμε δυσκολο βραδυ.η ρουμπιν οπως ειδαμε ειναι πολυ καλη ομαδα.γρηγορη με ποιοτικους παικτες.θα παιξει ρολο και η πολυ χαμηλη θερμοκρασια.ασσο το βλεπω....



ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ-ΜΠΑΡΤΣΑ=2 ΣΤΟ 1,45 ΒΕΤ365

παιζει η μερα με τη νυχτα τι να λεμε τωρα.οταν στο ματς μπαρτσα-σεβιλλη η σεβιλη δεν ακουμπαει την μπαλα τι να πεις μετα....θα κερδισει η μπαρτσα απλα και ομορφα......



Υ.Γ. Η ΜΠΑΝΚΑ ΕΙΝΑΙ 1784 ΜΕΙΟΝ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΥΑΔΑ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1734

χαιρετω μαγκες!