Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ίβιτς: «Να παίξουμε με υπομονή»

Σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του μίλησε ο Ίλια Ίβιτς για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Με δηλώσεις του στον “B92”, ο Σέρβος σχολίασε τον αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στο ματς της Πέμπτης (5/11) για το Europa League κόντρα στη Βιγιαρεάλ, θεωρώντας πως με υπομονή μέσα στην πιεστική ατμόσφαιρα της Τούμπας τα προγνωστικά αγώνων τόσο με τους Ισπανούς όσο και αργότερα με τη βελγική Μπριζ είναι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε ακόμη στην εικόνα του «Δικέφαλου» στο πρωτάθλημα, θεωρώντας ότι η αναταραχή από τις πολλές αλλαγές προπονητών αντισταθμίζονται με την εμπειρία των φετινών καλύτερων μεταγραφών που μπορούν να «σπρώξουν» την ομάδα της Θεσσαλονίκης ψηλότερα στη βαθμολογία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς…

Για το πρώτο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό, ο προπονητής μας ήξερε την Βιγιαρεάλ και εμείς αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις της Ισπανικής λίγκας. Θεωρώ ότι και σε εκείνο το ματς αφήσαμε καλές εντυπώσεις. Η Βιγιαρεάλ δημιούργησε δύο ευκαιρίες και σκόραρε ένα γκολ, ενώ εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δικές μας ευκαιρίες».

Για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Έχουμε μέχρι τώρα τέσσερις πόντους και δεν θέλουμε να χάσουμε. Αν μπορούμε να κερδίσουμε ακόμη καλύτερα, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε και την Μπριζ στην Θεσσαλονίκη πριν πάμε στο Ζάγκρεμπ να παίξουμε με τη Ντιναμό. Πρέπει να παίξουμε με υπομονή. Έχουν πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες οι οποίοι ανά πάσα στιγμή βρίσκονται κοντά στο γκολ και είναι επικίνδυνοι όχι μόνο για εμάς αλλά για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Δεν είναι εύκολο να παίξεις τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουνε να παίξουν επιθετικά για να μας κερδίσουν. Η ατμόσφαιρα θα είναι πιεστική για όλους, αλλά εκτιμώ ότι έχουμε τους έμπειρους παίκτες οι οποίοι ξέρουν να εφαρμόσουν τις ιδέες του προπονητή στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσουμε. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα».

Για την πρόκριση και τα δικά του σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά: «Συμμετέχουμε σε ένα καλό γκρουπ του Europa League, αφού υπήρχαν και άλλα με πολύ πιο δυνατές ομάδες. Μέχρι τώρα κερδίσαμε τέσσερις πόντους και εκτιμώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και εμείς και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν είναι εύκολο να περάσουμε αλλά όλοι βλέπουν ότι έχουμε πιθανότητες να τα καταφέρουμε».

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Αυτή η ομάδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές. Είχαμε τον κύριο Σάντος, μετά τον κύριο Μπερέτα, τον κύριο Δερμιτζάκη και τώρα τον βοηθό του. Δεν είναι εύκολο με τόσες αλλαγές να κάνεις καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως είμαστε κοντά στις ομάδες που προηγούνται αφού καταφέραμε να κερδίσουμε τα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε μπροστά μας αρκετούς ακόμη αγώνες και πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι. Αυτό γιατί έχουμε μαζί μας τον Σαλπιγγίδη που ήρθε από τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ελ Ζαρ από την Λίβερπουλ. Αυτή η ομάδα θα βελτιωθεί και θα έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: