Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η πρόταση Άρη στον Κούπερ!

Η παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον Άρη ανέβασε το επίπεδο της ομάδας, τόσο σε πρεστίζ, όσο και σε αγωνιστική εξέλιξη.
Είναι γεγονός ότι βλέπουμε έναν «άλλο Άρη» σε πολλά παιχνίδια, με έμφαση στην ευρωπαϊκή πορεία του. Φαίνεται δηλαδή ότι τόσο ο Κούπερ, όσο και οι παίκτες δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα εκτός συνόρων παιχνίδια, στα οποία ο Άρης παίζει και καλό ποδόσφαιρο και ουσίας.
Στα «εντός συνόρων» έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά αυτό μπορεί και να οφείλεται στα «δυο καρπούζια σε μια μασχάλη», που είναι δύσκολο να κρατηθούν.
Όπως και νάχει πάντως, αυτό που μετράει στο σημερινό Άρη είναι η παρουσία μιας ομάδας που μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι αξιοπρεπής, παίζει με συγκεκριμένο σύστημα και όχι με το «σύστημα- πλημμύρα» άλλων ομάδων της Superleague.
Το θέμα Κούπερ
Η διοίκηση της ΠΑΕ έχει ως πρώτο μέλημα να βγάλει οικονομικά τη χρονιά, να πληρωθούν οι παίκτες, η εφορία, οι υποχρεώσεις, σε μια περίοδο που όλα είναι «σφιχτά», δεν υπάρχει η οικονομική άνεση στον κόσμο και φυσικά ούτε οι εύρωστοι χορηγοί που θα πληρώσουν πολλά λεφτά για να διαφημιστούν.
Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν και στην περίπτωση του Κούπερ, τον οποίο ο Άρης θέλει και για τα επόμενα δυο χρόνια. Ξέρουν το κασέ του, ξέρουν τι θέλει πλέον από αυτούς, αλλά δεν ξέρουν τι θα ζητήσει τελικά για την ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας τους. Βέβαιο είναι ότι ο Αργεντίνος προπονητής δεν θα πέσει κάτω από 1 εκ. ευρώ το χρόνο, ποσό πολύ μεγάλο για τις σημερινές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, αλλά ενδεχομένως και προσιτό εάν θέλεις να πάρεις ικανότατο προπονητή που θα σε οδηγήσει σε επιτυχίες. Δεν αποκλείεται λοιπόν να μη γίνει μια μεταγραφή και να κλείσει το διετές συμβόλαιο με τον Κούπερ, αρκεί φυσικά να έρθει ο μάνατζέρ του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ακόμη δεν εμφανίστηκε.
Σύμφωνα με μια πληροφορία από την Ισπανία, ο Κούπερ επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει στην Ιβηρική χερσόνησο εάν δεν τα βρει με τον Άρη, αυτό δεν τον κρύβει, αλλά έχει θέσει ως πρώτο μέλημά του να συζητήσει με τους ανθρώπους που τον σεβάστηκαν όσο κανέναν άλλο προπονητή και θέλουν τη συνεργασία μαζί του, όπως η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ.
Έφτιαξαν τον τάπητα του Χαριλάου, τα βοηθητικά γήπεδα στο Νέο Ρύσιο, ψάχνουν και για άλλους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ακαδημίες της ομάδας, φροντίζουν να είναι όσο πιο συνεπείς γίνεται στα οικονομικά και έχουν εκφράσει την επιθυμία ανανέωσης για δυο χρόνια με τον Αργεντίνο.
Τι απομένει; Να αποφασίσει ο ίδιος ο Κούπερ πότε θα αρχίσει τις συζητήσεις με τη διοίκηση, αφού και οι δυο πλευρές έχουν αποφασίσει ότι αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει έως το τέλος Δεκεμβρίου. Για να γίνει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς, να αποκτηθούν παίκτες ικανοί να ανεβάσουν πιο ψηλά την ομάδα.
Σ΄ όλα αυτά σημειώστε και την απαραίτητη συμμετοχή του Άρη και στο Europa League της επόμενης περιόδου, εάν δεν καταφέρει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, 1η ή 2η θέση, κάτι που είναι πλέον πολύ δύσκολο.
Τα έσοδα από το Europa League θα δώσουν μια ακόμη ώθηση στη διοίκηση να κάνει την υπέρβαση με το συμβόλαιο του Αργεντίνου.
Πλησιάζει η ώρα των συζητήσεων…Πηγη Μετροσπορτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: