Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Νιόπλιας: "Πρώτα η νίκη, θετική και η ισοπαλία"

Επιθετικά, αλλά με μυαλό, θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τη Ρούμπιν Καζάν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου Νιόπλια στη συνέντευξη Τύπου. Ο Κοζανίτης τεχνικός είπε χαρακτηριστικά ότι "... στόχος μας είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και το καλύτερο θα ήταν η νίκη. Το επόμενο θετικό είναι η ισοπαλία. Θέλουμε να νικήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να επιτεθούμε χωρίς μυαλό".

Για τη Ρούμπιν Καζάν είπε πως είναι μία πολύ καλή ομάδα «... που διψάει για την πρόκριση διότι έχει χάσει το πρωτάθλημα. Παίζουν στην έδρα τους και είναι λογικό να επιτεθούν».

Σε ερώτηση που του έκανε Ρώσος δημοσιογράφος για το προφίλ της Ρούμπιν, ο Νιόπλιας τόνισε: «Όλες οι ομάδες έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Σημασία έχει σε τι μέρα θα βρεθείς. Τι θέλετε να ακούσετε; Ποιος είναι ο Μάρτινς, ο Κασάεφ και ο Κορνιλένκο; Κανείς δεν μπορεί να κρύψει κάτι. Είναι καλή ομάδα η Ρούμπιν. Ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε πρόσωπα. Είναι ομάδα».

Ο Νιόπλιας χαρακτήρισε εντελώς διαφορετικό το αυριανό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του περασμένου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να σχεδιάσουμε κάτι καινούργιο, διότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Δεν έχει σημασία αν θα παίξεις με έναν μπροστά ή με τρεις στόπερ. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τα πούμε τώρα». Το δριμύ ψύχος (η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 0 βαθμούς) δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα: «Έχει κρύο αλλά όχι χιόνια ή βροχή. Όλα τα άλλα μας φαίνονται φυσιολογικά».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναληφθεί η πορεία της ομάδας στο δεύτερο μισό των ομίλων πριν από δύο χρόνια: «Είναι δύσκολο, αλλά έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού μας βοήθησε ψυχολογικά κι αυτό ελπίζω να φανεί στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: