Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Champions League-4η αγ.: Για την εξασφάλιση της πρόκρισης Ιντερ, Λιόν και Μπαρτσελόνα

Τρεις ομάδες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ, η νικήτρια του Champions League το 2009, Μπαρτσελόνα και η περυσινή ημι-φιναλίστ, Λιόν έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν την παρουσία τους στη φάση των "16" από την 4η αγωνιστική των ομίλων
1ος όμιλος:
Το White Hart Lane του Λονδίνου θα φορέσει τα γιορτινά του για να υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιντερ. Η Τότεναμ υποδέχεται την ομάδα του Ράφαελ Μπενίτεθ 13 βράδια μετά την ήττα με 4-3 στο Μιλάνο, ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο 35λεπτο όπου προηγήθηκαν με 4-0! Ομως, το χατ-τρικ του Γκάρετ Μπέιλ στο δεύτερο μέρος, επέτρεψε στους Λονδρέζους να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Σε περίπτωση νίκης η Ιντερ θα φτάσει τους 10 βαθμούς και θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, βάζοντας, παράλληλα, σε περιπέτειες την Τότεναμ. Κι αυτό γιατί θα παραμείνει στους 4 βαθμούς και κινδυνεύει να πέσει στην τρίτη θέση εάν υπάρξει νικητής στον αγώνα της Βέρντερ Βρέμης με την Τβέντε.
Στα αγωνιστικά, ο Χάρι Ρέντναπ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου (κόκκινη κάρτα στο ματς του Μιλάνου) Εουρέλιο Γκόμες τη θέση του οποίου θα πάρει κάτω από τα δοκάρια ο Κάρλο Κουντιτσίνι. Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ ο οποίος προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Από την άλλη πλευρά, εκτός από τον τραυματία, Ντέγιαν Στάνκοβιτς στη λίστα των απόντων προστέθηκαν τα ονόματα των Εστεμπάν Καμπιάσο και Ζούλιο Σέζαρ.
2ος όμιλος:
Η καρέκλα του Κλοντ Πιέλ μοιάζει με ηλεκτρική και για αυτό ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολά έσπευσε να τον στηρίξει ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός θα είναι ο προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Λιόν έχει κάνει το τρία στα τρία στον Β' όμιλο του Champions League και σε περίπτωση που φύγει έστω και με έναν βαθμό από τη Λισαβόνα θα εξασφαλίσει από νωρίς την παρουσία της στη φάση των "16".
Από την άλλη η Μπενφίκα παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση καθώς βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου, με 3 βαθμούς. Σύμμαχος των Πορτογάλων η παράδοση που τους θέλει αήττητους (5 νίκες και 4 ισοπαλίες) στις 9 φορές που έχουν υποδεχθεί ομάδα από τη Γαλλία.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Χάποελ Τελ Αβίβ παίζει την "επιβίωσή" της στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις υποδεχόμενη την Σάλκε. Οι Γερμανοί είναι το φαβορί και σε περίπτωση δικής τους νίκης αλλά και της Λιόν επί της Μπενφίκα, θα βρεθούν κατά 99% στην επόμενη φάση.


Το πρόγραμμα της Τρίτης (02/11)
Α' όμιλος:
21:45 Τότεναμ - Ιντερ
21:45 Βέρντερ Βρέμης - Τβέντε
Β' όμιλος:
21:45 Χάποελ Τ.Α. - Σάλκε
21:45 Μπενφίκα - Λιόν
Γ' όμιλος:
21:45 Βαλένθια - Ρέιντζερς
21:45 Μπούρσασπορ - Μάντσεστερ Γ.
Δ' όμιλος:
19:30 Ρούμπιν Καζάν - Παναθηναϊκός              3ος όμιλος:
21:45 Κοπεγχάγη - Μπαρτσελόνα
Το καθοριστικό βήμα πρόκρισης θα επιχειρήσει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αντίπαλο την Μπούρσασπορ στην Τουρκία. Οι πρωταθλητές Τουρκίας αναζητούν ακόμη τον πρώτο τους βαθμό, αλλά και το πρώτο τους γκολ στο Champions League και εάν δεν θέλουν να... ξεχάσουν από την Τρίτη τις ευρωπαϊκές τους φιλοδοξίες θα πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να ταξίδεψε... μισή στην Τουρκία λόγω των απουσιών, αλλά είναι ικανή να διευρύνει το σερί των εκτός έδρας νικών στη διοργάνωση όπου μετράει 7 στα τελευταία 8 ματς.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Βαλένθια υποδέχεται στο Μεστάγια τη Ρέιντζερς, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Το ερωτηματικό για την ομάδα του Ουνάι Εμερι είναι το πώς θα διασπάσει την αμυντική διάταξη των Σκωτσέζων οι οποίοι έχουν δεχθεί μονάχα 1 γκολ σε τρία ματς και μακριά από το Αιμπροξ Παρκ ρίχνουν όλο το βάρος στην άμυνα.
4ος όμιλος:
Δύο ώρες μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρούμπιν στο Καζάν, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη στη Δανία. Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει και μαθηματικά την κυριαρχία της στον 4ο όμιλο, εξασφαλίζοντας με νίκη την πρόκριση. Οι Καταλανοί προέρχονται από το εντυπωσιακό 5-0 επί της Σεβίλης ενώ οι Δανοί καλούνται να αποδείξουν ότι οι 6 βαθμοί που συγκέντρωσαν στον πρώτο γύρο δεν ήταν τυχαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: