Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Βασίλισσα ξανά!!


Βασίλισσα ξανά!Με νταμπλ-ντάμπλ του Μαυροκεφαλίδη (28π. 10 ριμπ.), με τον Μαλίκ Χέρστον να κάνει το καλύτερο φετινό παιχνίδι του με 16 και με τον πάγκο της ΑΕΚ να δίνει πολλές λύσεις η ΑΕΚ πέρασε από τη Ρωσία, πήρε εκδίκηση για την ήττα της πρεμιέρας από την αντίπαλο της σε ένα δραματικό ματς που κρίθηκε στην παράταση (μετά το 70-70 του κανονικού αγώνα) με 82-78. Μεγάλο ματς κι από τον Μίλαν Μιλόσεβιτς με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, καθοριστικός Καλαμπόκης στην παράταση. Ο Γουόρεν αγωνίστηκε μόνο 8:43. Σούπερ Κούπερ με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Η «Ένωση» πήρε το 4ο συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα, με τη νίκη μέσα στη Μόσχα 82-78 στην παράταση, επί της Κράσνι για να φτάσει στο 4-2 και ν’ απέχει μια ανάσα από την πρόκριση στους 32.


Το ματς

Άλλη μια κακή εκκίνηση από την ΑΕΚ σε πρώτο δεκάλεπτο έφερε την «Ένωση» σε μειονεκτική θέση, καθώς προηγήθηκε 6-0 η Κράσνι. Η ΑΕΚ το μάζεψε σε 10-8, όταν ο Σάκοτα πέτυχε δύο απανωτά τρίποντα για να ξεκολλήσει την ομάδα στο σκορ, αλλά από εκεί και μετά ένα σερί 8-0 των Ρώσων έφεραν το 18-8. Η «Ένωση» τουλάχιστον έκλεισε την διαφορά στο -8 22-14 μετά την πρώτη περίοδο με καλάθι του Κατσίβελη, που έγινε μόλις ο 3ος παίκτης σε αυτό το δεκάλεπτο που σκόραρε.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην 2η περίοδο, με τον Μιλόσεβιτς να σημειώνει τέσσερις πόντους και το σερί μαζί με το καλάθι στο τέλος της πρώτης περιόδου, να κάνει ένα συνολικό 8-0 για το 22-20. Η Κράσνι πήγε να ξεμακρύνει με το 26-20, όμως τα καλάθια του Μιλόσεβιτς και του Κάρτερ, έφεραν πάλι την ΑΕΚ σε απόσταση βολής με 26-24, 5:37 πριν το τέλος. Ο Μαυροειδής με φόλοου κάνει το 26-26 και φέρνει για πρώτη φορά το ματς σε ισοπαλία ακριβώς στα μισά της 2ης περιόδου. Πρώτο προβάδισμα για την ΑΕΚ με Κάρτερ 29-30. Το προσεκτικό μαρκάρισμα του Κούπερ που υποχρεώθηκε σε τρία λάθη σε αυτή την περίοδο, φέρνει αποτέλεσμα.Με δύο απανωτά καλάθια από Μαυροειδή και Κάρτερ οι «κιτρινόμαυροι» φτάνουν σε διαφορά με τρεις 31-34, πριν ο Χάμιλτον γράψει το 33-34 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Κάρτερ, Μιλόσεβιτς και Μαυροειδής σημείωσαν από έξι πόντους σε αυτή την περίοδο, για να φέρουν την «Ένωση» στο προβάδισμα.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα με την έναρξη του β’ μέρους ξεκινάει τον Φίλιπ Σκραμπ που βάζει δύο απανωτά καλάθια και φέρνει την διαφορά στο +5 33-38 και λίγο αργότερα για πρώτη φορά στο +7 με καλάθια από τον Χέρστον και τον Μαυροκεφαλίδη, 8:49 πριν το τέλος, για ένα επιμέρους 8-2. Απαντάει με ένα 5-0 η Κράσνι για να μειώσει στο καλάθι 40-42. Στα μισά της γ’ περιόδου, ο Σάκοτα συμπληρώνει τέσσερα φάουλ, όμως η ΑΕΚ ξαναφτάνει στο +7 με τρίποντο του Χέρστον (40-47), 5:07 πριν το φινάλε, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης κάνει το 42-50 με γκολ-φάουλ,4:41 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο σεληνιασμένος Χέρστον στην 3η περίοδο, με πέντε συνεχόμενους φέρνει την διαφορά στο +11 (44-55), για να τελειώσει η περίοδος στο +9 για την ΑΕΚ, 57-48.

Η Κράσνι κάνει ένα σερί 5-0, για να πλησιάσει στους 4 (57-53), όμως ο Μιλόσεβιτς και ο Χέρστον ξεκολλάνε την «Ένωση» στο σκορ κι ένα τρίποντο του Βόσνιου φέρνει πάλι την διαφορά στους 9, (64-55) 6:23 πριν το τέλος. Κάπου εκεί ήταν ο Ντι Τζέι Κούπερ που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τρία δικά του τρίποντα, φέρνει το ματς στο 66-66, με την ΑΕΚ να σκοράρει μόνο ένα δίποντο με τον Μαυροκεφαλίδη. Ο σέντερ της «Ένωσης» με δύο βολές δίνει προβάδισμα με 68-66, όμως ο Τζόνσον ισοφαρίσει με άλει-ουπ κάρφωμα σε 68-68. Απώλεια της μπάλας από τον Μαυροκεφαλίδη και λέι-απ του Ζάιτσεφ για το 70-68, για να έρθει ο Μαυροκεφαλίδης 17’’ πριν το τέλος και να ισοφαρίσει σε 70-70. Το ματς οδηγήθηκε σε παράταση αφού ο Κούπερ αστόχησε σε μακρινό τρίποντο στο φινάλε.

Η παράταση ξεκινά με την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα με βολές του Μαυροκεφαλίδη και με τον Γιάννη Καλαμπόκη να παίρνει δύο κρίσιμα ριμπάουντ και να βάζει ένα παλικαρίσιο λέι-απ, παίρνει αέρα με τέσσερις 70-74, 2:58 πριν τη λήξη. Ο Κούπερ με μια βολή και ένα δίποντο ισοφαρίζει σε 74-74. Ο Χέρστον με κάρφωμα δίνει ξανά προβάδισμα στην «Ένωση», με 76-74, η Κράσνι ισοφαρίζει με τον Κούπερ σε 76-76, όμως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με καλάθι και φάουλ θα γείρει την πλάστιγγα στην πλευρά της «Ένωσης» 23’’ πριν το τέλος. Η ΑΕΚ θα πάρει και την κατοχή, και ο σέντερ της ΑΕΚ με δύο ακόμα εύστοχες βολές του, θα ανεβάσει την διαφορά στους 5, 76-81 στα 13’’ πριν τη λήξη. Η Κράσνι μείωσε σε 81-78, αλλά μία βολή του Καλαμπόκη 4.5’’ πριν το φινάλε σφράγισε τη νίκη της «Ένωσης» με 82-78.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 33-34, 48-57, 70-70, 78-82 (παράταση)

AEK: Γουόρεν, Κατσίβελης 2, Χέρστον 16 (2), Σάκοτα 6 (2), Μαυροκεφαλίδης 28 (10ριμπάουντ, 10/17 δίποντα, 8/8 βολές), Κάρτερ 6, Παπαντωνίου, Μιλόσεβιτς 11(1)(9ριμπάουντ), Καλαμπόκης 3, Μαυροειδής 6, Σκραμπ 4

Κράσνι: Κούπερ 27 (4) (11 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Σοκόλοφ 8, Χάμιλτον 16 (1), Βόιτιουκ 2, Τζόνσον 17 (1), Γκουίν 2, Τκατσένκο 2, Ζάιτσεφ 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατομικό και πάλι ο Τσόρι - Απρόοπτο με Πουλίδο!!


Ατομικό και πάλι ο Τσόρι - Απρόοπτο με Πουλίδο

Την στιγμή που ο Μάρκο Σίλβα έβλεπε τον Τσόρι να κάνει και πάλι ατομικό πρόγραμμα, προέκυψε ένα πρόβλημα με τον Πουλίδο.

Το Σάββατο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει, ο Μάρκο Σίλβα προετοιμάζει τον Ολυμπιακό για αυτό, αλλά από σήμερα με ένα ακόμη πρόβλημα.

Τον Πουλίδο. Ο Μεξικάνος ένιωσε ενοχλήσεις σε ένα σπριντ και αποχώρησε. Εάν θα μπορέσει να είναι στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού του για το ματς θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Φυσικά η παρουσία του Πουλίδο στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι συγκέντρωνε λίγες πιθανότητες καθώς ο Μάρκο Σίλβα έχει δείξει ξεκάθαρα να εμπιστεύεται περισσότερο τους Ιντέγε και Φινμπόγκασον.

Την ίδια στιγμή ο Σίλβα είδε και σήμερα τον Τσόρι να κάνει ατομικό πρόγραμμα κάτι που ουσιαστικά μειώνει αρκετά τις πιθανότητες –οι οποίες ήταν έτσι κι αλλιώς λίγες- να βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας.

Κανονικά γυμνάστηκαν οι Κασάμι, Καπίνο, Χουτεσιώτης και Ελαμπντελαουί. Θεραπεία έκανε ο Μποτία.

Το βάρος στη σημερινή προπόνηση έπεσε στην τακτική, με τους παίκτες να κάνουν ασκήσεις αμυντικής και επιθετικής λειτουργίας σε κανονική ροή αγώνα. Το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε δίτερμα για αρκετή ώρα, με τρεις εστίες και προσαρμογή άμυνας και επίθεσης αναλόγως.

Την Πέμπτη η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:30.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιβεβαίωσε τη σύλληψη Μάμιτς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ!!


Επιβεβαίωσε τη σύλληψη Μάμιτς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τη σύλληψη του προέδρου της, Ζντράβκο Μάμιτς, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Ντιναμό Ζάγκρεμπ για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Την ύπαρξη ενός ακόμα «ενδοοικογενειακού» σοκ επιβεβαίωσε η διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τη σύλληψη του προέδρου της, Ζντράβκο Μάμιτς.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Champions League, ο Ζντράβκο Μάμιτς θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τις αρχές για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους οπαδούς μας ότι μετά από αρκετό καιρό ερευνών στο γραφείο του Ζντράβκο Μάμιτς στο “Μάξιμιρ”, o πρόεδρος της ομάδας συνελήφθη από τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος».

Αυτή είναι η δεύτερη σύλληψη μετά τον Ιούλιο, όταν μαζί με τον πρόεδρο της Ντιναμό, είχε συλληφθεί και ο προπονητής, Ζόραν Μάμιτς που είναι αδερφός του.

Παράλληλα, μέσα σε αυτό τον… χαμό για τους Κροάτες, πρέπει να προστεθεί και το περιστατικό με τον Αριάν Αντέμι που έχει εντοπιστεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρώτο ήταν και το καλύτερο!!


Το πρώτο ήταν και το καλύτερο!

Ένα τέρμα έχει πετύχει όλο κι όλο στην καριέρα του ο Θανάσης Παπαγεωργίου και αυτό ήταν η… γκολάρα στο 3-3 του Πανθρακικού με τον ΠΑΟΚ που ψηφίστηκε καλύτερο της αγωνιστικής.

Το βραβείο BEST GOAL της προηγούμενης αγωνιστικής, που συνδιοργανώνουν η Super League, ο ΠΣΑΠ και η NOVA, παρέλαβε ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού βοήθησε με αυτό την ομάδα του να αποσπάσει ισοπαλία 3-3 μέσα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και κατά την παραλαβή του αποκάλυψε πως είναι το πρώτο της καριέρας του.

Η βράβευση έγινε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Τάσο Καραολάνη, ο οποίος δήλωσε:

«Όλοι στον Πανθρακικό αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γκολ που σημείωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου απέναντι στον ΠΑΟΚ και για το βραβείο που κατέκτησε. Είναι τιμητικό και για την ομάδα μας αλλά και για τον ίδιο που το γκολ του ψηφίστηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής. Ήταν αφενός ένα τέρμα πολύ όμορφο και αφετέρου πολύ σημαντικό, καθώς συνέβαλε καθοριστικά ώστε η ομάδα μας να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, έπειτα από μια συνολικά εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Θανάσης είναι ένα παιδί που έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για το χαρακτήρα του όσο και για τις αγωνιστικές του δυνατότητες αυτά τα δυόμισι χρόνια που βρίσκεται στον Πανθρακικό και του εύχομαι να είναι υγιής και να ζήσει πολλές ανάλογες στιγμές στο μέλλον με την ομάδα μας. Ταυτόχρονα, ελπίζω η σημερινή βράβευση να είναι απλά η αρχή για φέτος και να ακολουθήσουν και άλλες σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία που πιστεύουμε ότι θα στο εξής έχει η ομάδα μας στο πρωτάθλημα
».

Από τη μεριά του ο Παπαγεωργίου ευχήθηκε αυτός ο βαθμός που πήρε ο Πανθρακικός στην έδρα του ΠΑΟΚ να αποτελέσει την απαρχή για καλύτερη συνέχεια ώστε να μπορέσει η ομάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να παραμείνει στην κατηγορία.

Αναλυτικά:

«Πρώτα πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καραολάνη για τις ευχές του και τα όμορφα λόγια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι το πρώτο γκολ στην καριέρα μου με τον Πανθρακικό βραβεύτηκε ως το καλύτερο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Δεν είμαι συνηθισμένος να σκοράρω, ωστόσο αισθάνομαι πολύ καλά που με αυτό το τέρμα βοήθησα την ομάδα μου να πάρει ένα σημαντικό βαθμό στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ήταν ένας στόχος που είχα πάντοτε να κατακτήσω ένα βραβείο, χαίρομαι που εκπληρώθηκε και συνεχίζω να ονειρεύομαι τα καλύτερα για μένα και την ομάδα.

Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό στην οικογένειά μου και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου. Επίσης στη δεύτερη οικογένειά μου, που είναι η ομάδα. Άλλωστε, μόνο μέσα από την ομαδική προσπάθεια έρχονται οι επιτυχίες και τα γκολ. Εύχομαι η καλή εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε εναντίον του ΠΑΟΚ και η ισοπαλία αυτή να μας δώσουν την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση, για να έχουμε καλύτερη συνέχεια αλλά και να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς που πρέπει.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα μπορούσαμε και όσο συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια τη δύναμη της έδρας μας. Για το λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι πλέον σε κάθε παιχνίδι στο ΔΑΚ, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας, να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό»


Μπαρτζώκας: «Πρέπει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό»

Πίστη για νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ υπάρχει στις τάξεις της Λοκομοτίβ Κουμπάν σύμφωνα με τα λεγόμενα των Γιώργου Μπαρτζώκα και Κίριλο Φεσένκο.

Μονόδρομος είναι για την Λοκομοτίβ Κουμπάν η νίκη επί του Παναθηναϊκού, προκειμένου να φτάσει ακόμη πιο κοντά στο TOP 16 της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Κίριλο Φεσένκο.

«Παίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική εκτός έδρας και κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Όπως η Μπαρτσελόνα, έτσι και ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία στην Ευρωλίγκα και ο κόσμος του δημιουργεί καυτή ατμόσφαιρα στην έδρα του. Την Παρασκευή θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα έχουμε τον Άντονι Ράντολφ στο ρόστερ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Έχουμε ανάγκη τη νίκη, αν θέλουμε να προκριθούμε στο TOP 16. Δεν θα είναι εύκολο γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα και κάθε ματς στην έδρα του είναι κρίσιμο γι’ αυτούς. Αλλά, εμείς θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Κίριλο Φεσένκο, από τη μεριά του, είπε: «Αυτή τη φορά αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, όπου θα έχει τη στήριξη του κόσμου του και έτσι δεν περιμένουμε να κάνει πολλά λάθη. Ετοιμαζόμαστε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όταν παίξαμε στο Κράσνονταρ ήταν το πρώτο παιχνίδι τη σεζόν, ωστόσο πλέον έχουν βρει τη χημεία τους από τότε. Σίγουρα είναι έτοιμοι για εμάς. Θα πρέπει να παλέψουμε πολύ με τον Ραντούλιτσα και αυτή είναι η δουλειά μου. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον Γκιστ, αλλά και με το δίδυμο των γκαρντ Διαμαντίδη-Καλάθη. Πιστεύω πως έχουμε ό,τι χρειάζεται για τη νίκη στην Ελλάδα».

Οι πρώτες νίκες του Αντρέα!!


Οι πρώτες νίκες του Αντρέα

Λίγο πριν το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι έχει πετύχει ήδη σημαντικές επιτυχίες σε επικοινωνιακό επίπεδο. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Ακόμα δεν είδαμε τι έργο θα παρουσιάσει στο γήπεδο. Ούτε μετά τη λήξη του Σαββατιάτικου ντέρμπι θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την ποδοσφαιρική του επέμβαση στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο το πρόσφατο της πρόσληψής του, είναι και το ότι βασικοί του παίκτες απουσίαζαν αυτές τις κρίσιμες μέρες αγωνιζόμενοι με τις Εθνικές τους ομάδες. Σε επίπεδο επικοινωνίας, όμως, από τη δεύτερη κιόλας επαφή του με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Αντρέα Στραματσόνι άρχισε να μαζεύει νίκες…

Στη σύντομη δήλωση που έκανε στο «Γ. Καλαφάτης» ο Ιταλός πρόλαβε να δώσει ένα αρκετά μεγάλο credit στους παίκτες του. Μίλησε για ποδοσφαιριστές που πρόθυμα δουλεύουν για να κατανοήσουν τις νέες ιδέες που θέλει να τους μεταδώσει. Για παίκτες που έχουν μεγάλη διάθεση και συνεργάζονται άριστα μαζί του. Πάει, λοιπόν, με το ξεκίνημά του να τους κερδίσει. Τους περιγράφει ως άριστους επαγγελματίες, παίκτες με αυξημένη αντιληπτικότητα και ακόμα δεν έχει παίξει το πρώτο του παιχνίδι. Δεν έχει τεστάρει τα στοιχεία αυτά σε πραγματικές συνθήκες. Πρώτη νίκη και μάλιστα σημαντική αν αναλογιστούμε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήταν μαθημένοι στα καλά λόγια…

Ο Στραματσόνι φρόντισε να δώσει credit και στο μεγάλο ντέρμπι που έρχεται, άρα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μικρή κουβέντα αυτή που ξεστόμισε συγκρίνοντας το Ίντερ – Μίλαν με το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός βγάζοντας μάλιστα από πάνω το ελληνικό «αιώνιο» ντέρμπι. Δεν ξέρω αν το πιστεύει αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αυτό που μετρά είναι ότι το φωνάζει με την πρώτη ευκαιρία ότι γουστάρει εδώ που βρίσκεται και ότι ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μια επιλογή αναγκαστική. Δεύτερη νίκη ειδικά απέναντι σε όσους περίμεναν την ευκαιρία να τον πουν περαστικό και σνομπ. Άσε που η κουβέντα του θα ταξιδέψει και στην Ιταλία…

Κι επειδή οι λεπτομέρειες είναι καμία φορά αυτές που κάνουν τη διαφορά καλό είναι να επισημάνουμε και μία ακόμα νίκη που έγραψε ο Ιταλός. Το «καλημέρα» με το οποίο ξεκίνησε την τοποθέτησή του και το «ευχαριστώ» με το οποίο έκλεισε είναι δείγμα της προσπάθειας που κάνει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο δικό μας περιβάλλον. Δεν θα τον κάνουν τα λίγα ελληνικά καλό προπονητή, είναι ένας τρόπος όμως να δείξει ο κόουτς ότι δεν (θέλει να) είναι περαστικός από την πατρίδα μας. Και μόνο που το συζητάμε τον στόχο του τον έχει μισοπετύχει. Με δύο κουβέντες!

Για να μην παρεξηγηθούμε. Οι επιδόσεις που μετρούν σε έναν προπονητή είναι αυτές που σημειώνονται εντός γηπέδου. Αυτές οι νίκες σε κρατάνε σε έναν πάγκο, αυτές οι ήττες σε διώχνουν από έναν πάγκο. Για αυτές, λοιπόν, κουβέντα πρέπει να κάνουμε σε λίγο καιρό. Αφού περάσει το ντέρμπι και πέντε έξι ματς «κανονικά». Να έχει δημιουργηθεί, δηλαδή, μια εικόνα για τη αγωνιστική παρέμβασή του στον Παναθηναϊκό. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε μόνο για τις επιδόσεις του εκτός γηπέδου. Εκεί, δηλαδή, που ο Αντρέα Στραματσόνι δείχνει να κάνει περίπατο…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σύντροφος ποδοσφαιριστή τα «έδειξε» στην κάμερα!!


Σύντροφος ποδοσφαιριστή τα «έδειξε» στην κάμερα!

Η Κρις Σόιφερ, σύντροφος του 22χρονου διεθνούς Περουβιανού άσου Ερνάν Ινοστρόζα (που ανήκει στη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ και παίζει δανεικός στη Μεγλάρ), έκανε άθελά της μία καυτή… αποκάλυψη!


Χορεύοντας λάτιν σε ένα σόου της περουβιανής τηλεόρασης η Κρις Σόιφερ είδε το στήθος της να… ξεφεύγει και να γίνεται χαμός! Δείτε το επίμαχο σημείο στο 0.50 του βίντεο.















*Πηγή: sport-fm.gr*

Καμπιάσο: «Μου αρέσει στον Ολυμπιακό»


Καμπιάσο: «Μου αρέσει στον Ολυμπιακό»

Δικαιωμένος από την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό ο Εστεμπάν Καμπιάσο όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της UEFA.

Έχοντας μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα ο Εστεμπάν Καμπιάσο «ανακρίθηκε» από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της UEFA.

Μεταξύ άλλων, ο αργεντινός μίλησε και για την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού επισημαίνοντας...

«Ναι, μου αρέσει εδώ. Όλοι με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα και έχω συναντήσει πολύ καλούς ανθρώπους. Αισθάνομαι καλά!», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καμπιάσο στην UEFA:

Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες στην Ίντερ;

«Είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο έναν. Για την διάρκεια και τη συνέπειά του, τη φιλία μας και πολλούς άλλους προσωπικούς λόγους, θα διάλεγα τον Χαβιέ Ζανέτι».

Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο δούλεψες ποτέ;

«Κάθε προπονητής σημαίνει κάτι για τους παίκτες. Θα επέλεγα τον Χοσέ Πέκερμαν για όσα πρόσφερε στην βελτίωση και την εξέλιξή μου σαν νεαρός ποδοσφαιριστής».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό είδωλό σου;

«Ο Φερνάντο Ρεδόντο».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις;

«Την Αρχεντίνος Τζούνιορς».

Ποιο είναι το γκολ που ξεχωρίζεις από την καριέρα σου;

«Το καλύτερο γκολ της καριέρας μου είναι αυτό που πέτυχα κόντρα στη Σερβία στο Μουντιάλ του 2006. Όμως το πιο σημαντικό της καριέρας μου ήταν με την Ίντερ κόντρα στην Τσέλσι το 2010».

Ποιος είναι ο παίκτης που πάντα ήθελες να έχεις συμπαίκτη όμως δεν συνέβη ποτέ;

«Θα ήθελα να είχα παίξει δίπλα στον Κακά».

Έχεις καταφέρει κάτι στην καριέρα σου που να ξεπερνά την κατάκτηση του Champions League; Σήμερα είσαι το ίδιο αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, όπως όταν κατέκτησες το τρόπαιο;

«Στην καριέρα μου, όχι, τίποτα δεν έχει πλησιάσει καν την κατάκτηση του Champions League. Στη ζωή μου όμως, υπάρχουν τα παιδιά μου».

Πιστεύεις ότι η Λέστερ μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση που οδηγεί στο Champions League;

«Φαντάζομαι ότι η Λέστερ έχει διαφορετικούς στόχους από αυτό για φέτος, όμως τα όνειρα υπάρχουν για να πραγματοποιούνται».

Έχεις προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό;

«Ναι, μου αρέσει εδώ. Όλοι με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα και έχω συναντήσει πολύ καλούς ανθρώπους. Αισθάνομαι καλά!»

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα;

«Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό στη ζωή μου. Το ζω με πάθος. Αυτή θα ήταν και η μία λέξη που θα επέλεγα για να περιγράψω το ποδόσφαιρο: πάθος».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο σε ΑΕΚ!!


Πρόστιμο σε ΑΕΚ

Με πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ τιμώρησε ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ την ΚΑΕ ΑΕΚ, για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας, στο ΟΑΚΑ.

Το… λογαριασμό για μία κροτίδα που έπεσε στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας, στο ΟΑΚΑ, έστειλε στην ΚΑΕ ΑΕΚ ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος επέβαλε στην «Ένωση» πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Επιβάλλεται στην ΑΕΚ ΚΑΕ για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (ρίψη κροτίδας ήχου), πρόστιμο 1.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ της 14-11-2015».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» στον Μισούνοφ για κατοχή ναρκωτικών!!


«Καμπάνα» στον Μισούνοφ για κατοχή ναρκωτικών

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περυσινό Οκτώβριο, διότι κατείχε πάνω από 1,5 κιλό επεξεργασμένης κάνναβης. Το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Εφετείου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, ενόψει επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, ο 51 ετών πρώην άσος του 'Αρη πέταξε στο έδαφος σακούλα με δύο γυάλινα βάζα τα οποία περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρος 1.655 γραμμαρίων, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε μάταια να διαφύγει. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν -ακόμη- ένα σκοπευτικό εξάρτημα όπλου και 13 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Δικαιολογώντας την κατοχή των ναρκωτικών, ο Μ. Μισούνοφ -απολογούμενος στο δικαστήριο- είπε ότι του τα είχε δώσει ένας γνωστός του από την ΠΓΔΜ ως «εγγύηση» για οφειλή ύψους 2.000 ευρώ από προηγούμενη παραγγελία αφορολόγητων τσιγάρων.

Η παραπάνω υπόθεση προστίθεται στο πλούσιο ποινικό του «παλμαρέ», το οποίο, κατά την τελευταία 10ετία, περιλαμβάνει άλλες δύο καταδίκες, η πρώτη για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών και η δεύτερη για κατοχή δύο εκτοξευτήρων τύπου RPG και μίας ρουκέτας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του «οπλοστασίου», το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον πρώην μπασκετμπολίστα ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών και αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με συνέπεια να πάει στις φυλακές. Ο ίδιος, είχε απολογηθεί τότε ότι τα όπλα βρέθηκαν στην κατοχή του, διότι του τα έδωσε για φύλαξη γνωστός του, το όνομα του οποίου ενεπλάκη αργότερα σε μαφιόζικη εκτέλεση «μπράβου» της νύχτας.

Ύστερα από δύο χρόνια κράτησης, ο Μισούνοφ πέτυχε την αποφυλάκισή του, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης, έκανε -υπό όρους- δεκτό το αίτημα διακοπής έκτισης της παραπάνω ποινής. Έκτοτε ήταν ελεύθερος μέχρι τον Οκτώβριο του περυσινού έτους οπότε συνελήφθη εκ νέου και προφυλακίστηκε για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Πηγή: Newsbeast.gr

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο βελγικό πρωτάθλημα!!


Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο βελγικό πρωτάθλημα

Κάτω από αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας θα διεξαχθούν τα ματς του Σαββατοκύριακου στο Βέλγιο, με τους ελέγχους να εντείνονται σε όσο κόσμο θέλει να προσεγγίσει το γήπεδο.

Ούτε τσάντα δεν θα μπορούν να κουβαλούν όσοι παρακολουθήσουν τα ματς του βελγικού πρωταθλήματος, αφού η αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η ανακοίνωση:

«Μετά από διεργασίες αποφασίστηκε πως θα διεξαχθούν κανονικά τα ματς της Jupiler Pro League, όπως είχαν προγραμματιστεί. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα των επιθέσεων θα κρατηθεί σε όλα τα γήπεδα ενός λεπτού σιγή πριν την σέντρα.

Η Pro League θα ήθελε να ενημερώσει τους φιλάθλους για κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Θέλουμε να τονίσουμε πως οπαδοί που έχουν στην κατοχή τους τσάντα –είτε σακίδιο πλάτης, είτε γυναικεία τσάντα- δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο. Δεν θα υπάρχει χώρος φύλαξης για τα πράγματά τους. Επιπλέον, θα διεξαχθούν περισσότεροι έλεγχοι.

Οι οπαδοί μας θα πρέπει να φροντίσουν να αποχωρήσουν απ’ το γήπεδο όσο νωρίτερα γίνεται. Οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά και εξωτερικά του γηπέδου θα παρατηρείται με έξτρα προσοχή.

Αντικείμενα που απαγορεύονται, ιδιαίτερα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα θα κατάσχονται αμέσως. Μαζί με την βελγική κυβέρνηση θέλουμε να κρατήσουμε τους οπαδούς μας χαρούμενους, μέσω των καναλιών επικοινωνίας
».

«Δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική ο ορισμός Παππά»


«Δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική ο ορισμός Παππά»

Στο άκουσμα του ονόματος του διαιτητή του ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε αφού θεωρεί τον ορισμό του Παππά εκτός λογικής.

Μεγάλη συζήτηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για τον διαιτητή του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αν και είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να μπει σε αυτό το παιχνίδι ξένος διαιτητής, όταν ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

Τώρα και μετά τον ορισμό του διαιτητή Παππά για το ματς της Λεωφόρου στον Παναθηναϊκό λένε χαρακτηριστικά ότι: «Στην ΚΕΔ διέρρεαν, πριν απαντήσουν επίσημα στο αίτημα μας για ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι, ότι δεν μπορούν να ζητήσουν από άλλη ομοσπονδία διαιτητή όταν έχουν επτά διεθνείς.

Ω του θαύματος όρισαν διαιτητή του ντέρμπι τον Παππά, έναν εξ όσων η ίδια η ΕΠΟ αντικατέστησε στον πίνακα των διεθνών κρίνοντας προφανώς ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αντίθετα φαίνεται ότι είναι κατάλληλος για να διευθύνει το κατά τεκμήριο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τώρα πώς ακριβώς συμβαδίζουν με την κοινή λογική όλα αυτά, μόνο οι άνθρωποι της ΕΠΟ και της ΚΕΔ μπορούν να εξηγήσουν
».

Εκτός όμως από το γεγονός ότι ο Παππας δεν είναι διεθνής οι «πράσινοι» στέκονται σε συγκεκριμένες εμπειρίες τους με τον συγκεκριμένο διαιτητή.

«Όσο για τον Παππά πρόσφατες είναι οι μνήμες του αγώνα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, όταν καταλόγισε ανύπαρκτο φάουλ εναντίον μας απ’ όπου προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όταν καταλόγισε 5 φάουλ υπέρ μας και 16 εναντίον μας και μαζί «φόρτωσε» με πέντε κίτρινες κάρτες τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Όχι ότι ξεχνάει κανείς τη διαιτησία του στον αγώνα με την Ξάνθη στο Κύπελλο πέρυσι ή τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ το 2011 που ακόμα… παίζεται. Αυτόν το διαιτητή επέλεξε η ΚΕΔ για το ντέρμπι του Σαββάτου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξαφνικά πρόβλημα με τον Βέμερ!!


Ξαφνικά πρόβλημα με τον Βέμερ

Δεν προπονήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Βέμερ και ο Αντρέα Στραματσόνι απέκτησε έναν ακόμη πονοκέφαλο ενόψει του ντέρμπι.

Οι πονοκέφαλοι του Αντρέα Στραματσόνι μέχρι τώρα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού ήταν οι απουσίες των διεθνών και ο Τελάντερ ο οποίος είναι ανέτοιμος.

Σήμερα απέκτησε άλλον έναν. Ο Ιταλός τεχνικός είδε τον Βέμερ να μην γυμνάζεται καθώς υπέστη ένα τράβηγμα στο δικέφαλο του ποδιού του. Έτσι ο γερμανός άσος δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο μεγάλο ματς του Σαββάτου υποχρεώνοντας τον Στραματσόνι να κάνει αλλαγές στα πλάνα που τουλάχιστον φάνηκε να έχει από τις δοκιμές στις προπονήσεις.

Εκτός του Βέμερ και ο Κουτρουμπής δεν προπονήθηκε κανονικά καθώς ταλαιπωρείταιαπό έναν μυϊκό σπασμό στη ράχη. Η κατάσταση του δεν είναι τόσο ανησυχητική.

Το πρόγραμμα των «πράσινων» περιλάμβανε ζέσταμα, τελειώματα και παιχνίδι.

Ο Τελάντερ έκανε ξανά θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα και ο Πράνιτς ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος αλλά ολοκλήρωσε σε πιο χαμηλό τέμπο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά αύριο στις 10:30 το πρωί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πονοκέφαλοι» για Δέλλα!!


«Πονοκέφαλοι» για Δέλλα

Οριστικά πλάνα χωρίς τον Σωκράτη Φυτανίδη πρέπει να καταστρώνει ο Τραϊανός Δέλλας εν όψει Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο αρχηγός των Περιστεριωτών δεν ακολούθησε ούτε σήμερα κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ούτε σήμερα προέκυψαν ευχάριστα νέα για τον Τραϊανό Δέλλα στο «μέτωπο» των τραυματιών, καθώς ο Σωκράτης Φυτανίδης ούτε σήμερα ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και ως εκ τούτου δεν υπολογίζεται για το κρίσιμο ματς του Σαββάτου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο αρχηγός των «κυανολεύκων» ακολούθησε μέρος της προπόνησης (όπως και ο Ούμπιντες που είναι πιο σοβαρό το πρόβλημα τραυματισμού του), αλλά στη συνέχεια έκανε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Πέραν αυτών των προβλημάτων, οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι απών από το συγκεκριμένο ματς θα είναι και ο Φερνάντο Ουσέρο καθώς έχει να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής λόγω καρτών.

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμα προς χρήση τα τρία γήπεδα στα οποία πραγματοποιούνται εργασίες στον χλοοτάπητα.

Στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου έγινε σπορά χόρτου χειμερινής ποικιλίας και θα παραδοθεί κανονικά εν όψει του επόμενου εντός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό. Σε δεκαπέντε μέρες θα παραδοθεί το ένα γήπεδο στο αθλητικό κέντρο που επίσης έγινε σπορά και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ίδια διαδικασία στο δεύτερο γήπεδο.

Τέλος, στο προπονητικό γήπεδο του Ασπρόπουργου έγινε ολική ανακατασκευή του χλοοτάπητα και θα είναι έτοιμο στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντησε στους επικριτές του ο Πογέτ!!


Απάντησε στους επικριτές του ο Πογέτ

Τη δική του εξήγηση για το τριήμερο ρεπό που αποφάσισε να δώσει στους παίκτες της ΑΕΚ έδωσε ο Γκουστάβο Πογέτ τονίζοντας με νόημα πως την Κυριακή θα φανεί αν η απόφασή του ήταν σωστή ή όχι.

Η αλήθεια είναι πως αρκετούς ξένισε η απόφαση του Γκουστάβο Πογέτ να δώσει τριήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του παρά το γεγονός ότι θα ήταν λογικό να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί τους και να γνωρίσει καλύτερα το υλικό της ΑΕΚ.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA ο τεχνικός της «Ένωσης» εξήγησε πως θέλησε να ξεκουράσει τους παίκτες του και τόνισε ότι η εικόνα της ομάδας την προσεχή Κυριακή στο ματς απέναντι στον Πανθρακικό θα αποτελέσει τον καλύτερο… καθρέφτη που θα δείξει εάν έπραξε σωστά ή όχι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη δουλειά που γίνεται: «Είμαστε σαν να βρισκόμαστε σε κολέγιο. Συνεχώς δουλεύουμε όλη την εβδομάδα, άρα την Κυριακή θα είναι ένα δυνατό τεστ για μας, να δοκιμάσουμε αν κάνουμε σωστά τα πράγματα ή όχι. Στην ομάδα υπάρχει ηρεμία. Αυτές τις μέρες έχουμε δουλέψει πολύ για να βρούμε τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Προφανώς με την πάροδο του χρόνου και των παιχνιδιών θα βελτιωνόμαστε. Ήδη κάποια απ' τα στοιχεία που βελτιώνουμε θα φανούν την Κυριακή κι αυτό είναι το κομμάτι του ποδοσφαίρου που μ' αρέσει περισσότερο απ' όλα. Να βλέπουμε τη βελτίωσή μας στον αγωνιστικό χώρο».

Για το τριήμερο ρεπό που έδωσε: «Ήταν απόφαση του προπονητή. Εκτός από την σωματική κούραση που υπάρχει, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξεκουραστούν και πνευματικά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα άλλωστε έχουν πάρει πάρα πολλές πληροφορίες. Η χρησιμότητα του ρεπό των τριών ημερών θα φανεί την Κυριακή μέσα στο γήπεδο αν ήταν σωστή ή λανθασμένη. Σε ότι αφορά στα σχόλια εμένα προσωπικά δεν με απασχολούν και δε με επηρεάζουν».

Για τον Τζεμπούρ: «Βελτιώνεται από μέρα σε μέρα. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε την αυριανή προπόνηση, η οποία είναι η πιο σημαντική. Θα δούμε πόσο μπορεί να ανταποκριθεί και πόσες πιθανότητες έχει για να μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή».

Για τον Πανθρακικό: «Γνωρίζω τα χαρακτηριστικά στοιχεία του αντιπάλου, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε εμείς να εφαρμόσουμε στο γήπεδο τα δικά μας χαρακτηριστικά. Αυτά που δουλεύουμε εδώ και λίγο καιρό. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για μας. Το λέω με κάθε σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παίξει η δική μου ομάδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ άουτ ο Σλούκας!!!


Νοκ άουτ ο Σλούκας!

Τις υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα, λόγω τραυματισμού, θα στερηθεί η Φενερμπαχτσέ στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Εκτός και ο Μπαρίς Χερσέκ.

Χωρίς τον Κώστα Σλούκα θα ταξιδέψει η αποστολή της Φενερμπαχτσέ στο Μόναχο για την αναμέτρηση με την Μπάγερν. Ο Έλληνας γκαρντ τραυματίστηκε στον ώμο του και έτσι το ιατρικό επιτελείο της τουρκικής ομάδας δεν άναψε το «πράσινο φως» στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη συμμετοχή του.

Επίσης, ο «Ζοτς» θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του τραυματία, Μπαρίς Χερσέκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Λαχτάρα» με επιβάτη στην πτήση της Καρσίγιακα για Βαρκελώνη!! (pics)


«Λαχτάρα» με επιβάτη στην πτήση της Καρσίγιακα για Βαρκελώνη! (pics)

Αναγκαστική προσγείωση στη Ρώμη, λόγω αδιαθεσίας ενός επιβάτη, έκανε το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Πινάρ Καρσίγιακα στη Βαρκελώνη για το ματς με την Μπαρτσελόνα!

Με μία μικρή ταλαιπωρία έφτασε στην Βαρκελώνη η αποστολή της Πινάρ Καρσίγιακα για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα! Συγκεκριμένα, ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου ένιωσε μία αδιαθεσία και έτσι ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Ρώμη.

Αφού, λοιπόν, το ασθενοφόρο παρέλαβε τον άτυχο επιβάτη και τον μετέφερε σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, τότε η πτήση αναχώρησε και έφτασε –με τη σχετική καθυστέρηση- στην Ισπανία.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάμπιτς: «Ανταμοιβή το ματς με τον Ολυμπιακό»


Μπάμπιτς: «Ανταμοιβή το ματς με τον Ολυμπιακό»

Να διευρύνει το σερί των νικών της, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, θέλει η Τσεντεβίτα απέναντι στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάμπιτς.

Ανυπόμονος για τον αγώνα της Τσεντεβίτα με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Λούκα Μπάμπιτς. Ο 24χρονος σμολ φόργουορντ ελπίζει η ομάδα του να διευρύνει το σερί των έξι νικών που μετρά σε Αδριατική Λίγκα και Ευρωλίγκα, ενώ περιμένει η αναμέτρηση να γίνει μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

«Ανυπομονούμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή μετράμε έξι σερί νίκες και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Θα πρέπει να διαβάσουμε καλά το ματς και να παίξουμε ομαδικά κόντρα στον Ολυμπιακό», δήλωσε αρχικά ο Λούκα Μπάμπιτς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «πολυφωνία» της Τσεντεβίτα:

«Αυτή είναι μία από τις δυνάμεις της ομάδας μας. Ο καθένας μας έχει μεγάλη όρεξη να παίξει και το καλό είναι πως σε κάθε ματς μπορεί να πρωταγωνιστεί διαφορετικός παίκτης, ενώ δεν έχει σημασία ποιος θα είναι αυτός. Μάλιστα, δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο , γι’ αυτό παίζουμε καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Τέλος, ο Κροάτης σμολ φόργουορντ μίλησε για τον κόσμο: «Αυτό που μας κάνει πολύ χαρούμενους είναι η αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουμε από τον κόσμο. Περιμένουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο κόντρα στον Ολυμπιακό, προκειμένου και εμείς να τους το ανταποδώσουμε. Το παιχνίδι αυτό είναι μία ανταμοιβή για εμάς και για τους φιλάθλους μας, γι’ αυτό τους περιμένουμε για να γίνουν ο έκτος παίκτης μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προβλήματα στο Αγρίνιο!!


Προβλήματα στο Αγρίνιο

Τα κακώς κείμενα στον αμυντικό τομέα θέλει να διορθώσει στον Παναιτωλικό ο Γιάννης Μαντζουράκης με τη σημερινή προπόνηση να επικεντρώνεται στη λειτουργία της μεσοαμυντικής γραμμής.

Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός παρουσιάζει το μεγαλύτερο παθητικό από κάθε άλλη ομάδα στη Super League δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από τον Γιάννη Μαντζουράκη.

Ο προπονητής των Αγρινιωτών θέλει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να διορθώσει αυτή την εικόνα και στο σημερινό πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην αμυντική λειτουργία μέσα από πιεστικές ασκήσεις.

Παράλληλα, ο ρυθμός της προπόνησης ήταν ιδιαίτερα υψηλός ενώ πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο δίτερμα.

Θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Καμαρά, Κουτρομάνος, Ρουσκουσέδα, Μήλιος ενώ τα προβλήματα είναι ακόμα περισσότερα, αφού απουσίαζαν οι διεθνείς Ουάρντα, Ντάνι Μπεχαράνο, Ντιέγκο Μπεχαράνο.

Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στο Emileon.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Premier League!!


Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Premier League

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι στο εξής τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες της Premier League καθώς οι σύλλογοι αναμένεται να αυξήσουν τους ελέγχους αρχής γενομένης από τα προσεχή ματς.

Σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 20 ομάδων της Premier League θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Σε αυτήν θα δοθούν οδηγίες από τη διοργανώτρια αρχή ώστε οι σύλλογοι να προχωρήσουν στη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας για τη διεξαγωγή των μελλοντικών αγώνων στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι.

Αυτό σημαίνει πως οι έλεγχοι τόσο εντός των γηπέδων όσο και κατά την είσοδο των θεατών θα είναι ενδελεχείς και κατά συνέπεια οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσέρχονται πολύ νωρίτερα από ό,τι είχαν συνηθίσει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίθεση Πλατινί στη FIFA!!


Επίθεση Πλατινί στη FIFA!

Μετά την απόρριψη της έφεσης του για την τιμωρία των 90 ημερών ο Πλατινί, που ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές για διαφθορά, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο CAS.

Ο Μισέλ Πλατινί πέρασε στην (αντ)επίθεση έπειτα από την απόφαση-κόλαφος της Επιτροπής Εφέσεων της FIFA, η οποία απέρριψε τις εφέσεις τόσο του ίδιου όσο και του Ζεπ Μπλάτερ κατά της ποινής απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 90 μέρες που τους επέβαλε –σε πρώτη φάση- η Επιτροπή Ηθικής λόγω της «σκοτεινής» και ύποπτης συναλλαγής τους το 2011.

Ο Πλατινί, που ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές για διαφθορά, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο CAS και κατηγόρησε τις επιτροπές της FIFA για «άδικη, μεροληπτική και επανειλημμένη παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου».

Ο πρόεδρος της UEFA δηλώνει –μέσω του εκπροσώπου του, Ζαν Κριστόφ Αλκιέ- ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις «αφορούν –και δεν είναι μυστικό- μία σκόπιμη στρατηγική απαράδεκτης καθυστέρησης της καμπάνιας μου για την προεδρία της FIFA». Και οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στο CAS και πιστεύουμε ότι θα αποκαταστήσει τα δικαιώματα του κ. Πλατινί, ο οποίος παραμένει ήρεμος και αποφασιστικός σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA. Προσφεύγουμε λοιπόν στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, το CAS, το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο και σοβαρό όργανο, μακριά από το εκλογικό πλαίσιο και τις πιέσεις στο εσωτερικό της FIFA».

Επιπλέον, ο Μισέλ Πλατινί υποστηρίζει πως «σε καμία στιγμή, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις μου, δεν μπόρεσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενώπιον των δικαστών μου. Γεγονός εξωφρενικό».

Ο περιοριστικός όρος των 90 ημερών εξακολουθεί να κρατάει τον πρόεδρο της UEFA εκτός των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της FIFA, αφού η Εκλογική Επιτροπή τον έχει «κόψει» για το διάστημα που παραμένει τιμωρημένος. Μόνον αν «καθαρίσει» το όνομά του θα μπορέσει να επανέλθει στη μάχη των εκλογών της 26ης Φεβρουαρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θρήνος για τον Κώστα Μεσάικο!!


Θρήνος για τον Κώστα Μεσάικο

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 ετών ο Κώστας Μεσάικος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τον Μακεδονικό που έφτασε στον τελικό του ULEB Cup το 2005.

Θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ για το χαμό του Κώστα Μεσάικου.

Σε ηλικία μόλις 61 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Μακεδονικού που επί των ημερών του γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με κορυφαία όλων η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του ULEB Cup το 2005.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Από τον ΕΣΑΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο προσωπικά ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Χαλβατζάκης εκφράζουν την βαθια θλίψη τους για την απώλεια του Κώστα Μεσάϊκού και τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του. Ο Κώστας Μεσαϊκός ως πρόεδρος του Μακεδονικού ξεχώρισε για την σπουδαία και ανιδιοτελή προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος και την ευγένεια του».

Πάει Λονδίνο και ο Ναδάλ!!


Πάει Λονδίνο και ο Ναδάλ

Με σπουδαία εμφάνιση ο Ράφαελ Ναδάλ επιβλήθηκε 3-0 σετ του Άντι Μάρεϊ στην δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ του ΑTP World Tour Finals και πέρασε στα ημιτελικά του Λονδίνου.

Επιβλητικά πέρασε στα ημιτελικά του Λονδίνου του ATP World Tour Finals ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος νίκησε 2-0 σετ τον Άντι Μάρεϊ στη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ.

Ο Ισπανός έπιασε σπουδαία απόδοση και πανηγύρισε δεύτερη επιβλητική νίκη με το ίδιο σκορ στην φετινή διοργάνωση, κρατώντας τον έλεγχο σε όλο το ματς (6-4, 6-1), με τον Σκωτσέζο αντίπαλό του να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αγκαλιά» με Κότον ο Παναθηναϊκός!!!


«Αγκαλιά» με Κότον ο Παναθηναϊκός!

Σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με τον Μπράις Κότον βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και μάλιστα είναι πολύ πιθανό ο Αμερικανός γκαρντ να έχει… πρασινίσει μέσα στις προσεχείς ημέρες!

Στην αγορά των ΗΠΑ έχει ρίξει τα… δίχτυα του ο Παναθηναϊκός για την ενίσχυσή του στην περιφέρεια! Οι «πράσινοι» έχουν επιβεβαιώσει πως βρίσκονται σε αναζήτηση ενός γκαρντ και το τελευταίο όνομα που «παίζει» πολύ δυνατά, είναι αυτό του Μπράις Κότον.

Μάλιστα, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και είναι πολύ πιθανό η υπόθεση να κλείσει θετικά μέσα στο προσεχές διάστημα!

Πρόκειται για έναν βραχύσωμο γκαρντ (1,85μ.), 23 ετών, ο οποίος έχει έφεση στο σκοράρισμα, με τα ποσοστά του να ανεβαίνουν κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο. Από το 2014, ο Αμερικανός ανήκει στη «θυγατρική» ομάδα των Σπερς, στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA τους Όστιν, όπου τη σεζόν που πέρασε είχε κατά μέσο όρο 22,4 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 4,6 ασίστ.

Επίσης, ο Κότον είχε δοκιμάσει την τύχη του και στον «μαγικό κόσμο» τη σεζόν 2014/15, καθώς πρόλαβε να αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια με τη φανέλα των Τζαζ, έχοντας κατά μέσο όρο 5,3 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντησε με αιχμές ο Άρης!!


Απάντησε με αιχμές ο Άρης

Την δική του εκδοχή για όσα έγιναν στο ματς με τον Εθνικό έδωσε η ομάδα βόλεϊ του Άρη, τονίζοντας πως μεμονωμένα περιστατικά δεν αμαυρώνουν την εικόνα του συλλόγου, ενώ άφησε αιχμές για τη διαιτησία.

Απάντηση στην ανακοίνωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έδωσε το ΤΑΑ Άρης, αφήνοντας αιχμές για την διαιτησία του ματς, ενώ τόνισε πως ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα του συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΤΑΑ Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζει την πεποίθησή της ότι το βόλεϊ είναι ένα κατ’εξοχήν ευγενές άθλημα και γι’ αυτό συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων όλων των ηλικιών.

Στον αγώνα του Α.Σ. ΑΡΗ με τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης, σειρά λαθών της διαιτησίας σε βάρος του Α.Σ. ΑΡΗ δυναμίτισαν το κλίμα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν και ο αγώνας έληξε με νίκη της ομάδας του Α.Σ. ΑΡΗ. Προκαλεί λοιπόν ερωτηματικά η εκ των υστέρων ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε βάρος του ΑΡΗ.

Ο Α.Σ.ΑΡΗΣ υπηρετεί με συνέπεια εδώ και χρόνια το άθλημα και μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορούν να αμαυρώσουν ούτε την εικόνα του αθλήματος αλλά ούτε και την εικόνα του συλλόγου
».

Το πρώτο του Κόκε!!


Το πρώτο του Κόκε

Παίκτες που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής χρησιμοποίησε ο Νίκος Αναστόπουλος στο «φιλικό» 5-0 του Άρη κόντρα στην Καρδία, με τον Σέρχιο Κόκε να σκοράρει στο ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Ολόκληρο το ενενηντάλεπτο αγωνίστηκε ο Σέρχιο Κόκε στο φιλικό παιχνίδι του Άρη με αντίπαλο την Καρδία.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο ματς που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ρύσιο αποτέλεσε μια ευκαιρία ώστε ο Νίκος Αναστόπουλος να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση ποδοσφαιριστών που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής.

Οι «κίτρινοι» νίκησαν 5-0 και ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε ένα γκολ, όπως και οι Βουτσιάς, Ανδρεάκος και δύο ο Κωνσταντινίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με απουσίες η Καλλονή εν όψει ΠΑΣ Γιάννινα!!


Με απουσίες η Καλλονή εν όψει ΠΑΣ Γιάννινα

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Καλλονής για το κομβικό ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Θαλή Θεοδωρίδη να καλείται να διαχειριστεί δύο γνωστά προβλήματα.

Κομβικής σημασίας είναι για την Καλλονή το ματς του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην πόλη της Ηπείρου, καθώς οι νησιώτες θέλουν να απομακρυνθούν το γρηγορότερο από τις τελευταίες θέσεις.

Τα προβλήματα για τον Θαλή Θεοδωρίδη «ακούν» στα ονόματα των Μίροσλαβ Μάρκοβιτς και Εμιλιάνο Ελλακόπουλος που συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας και σε λίγο διάστημα αναμένεται να μπουν κανονικά στις προπονήσεις.

Το σημερινό πρόγραμμα της Καλλονής ξεκίνησε με ασκήσεις μυϊκής συναρμογής και παιχνίδια με την μπάλα, ακολούθως οι παίκτες χωρισμένοι σε δύο γκρουπ επιδόθηκαν σε αερόβιο τρέξιμο με και χωρίς μπάλα ενώ η προπόνηση ολοκληρώθηκε με τελειώματα φάσεων σε δύο εστίες, ασκήσεις επιθετικής τακτικής και οικογενειακό δίτερμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Πάτρα ο Διαμαντάκος!!


Στην Πάτρα ο Διαμαντάκος!

Παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γιώργος Διαμαντάκος, ο οποίος τη φετινή σεζόν ξεκίνησε με τη φανέλα της Κηφισιάς.

Στον Απόλλωνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Διαμαντάκος! Ο νεαρός σέντερ, ο οποίος τη φετινή σεζόν ξεκίνησε στην Κηφισιά, συμφώνησε με την ομάδα της Πάτρας για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Ο Απόλλων CARNA Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον αθλητή Γιώργο Διαμαντάκο.

Ο αθλητής έχει ύψος 2.14μ, είναι γεννημένος το 1995 και αγωνίζεται στη θέση του Center.
Η συμφωνία είναι για 2 χρόνια.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Γιώργο Διαμαντάκο στον Απόλλωνα και του εύχεται νίκες και επιτυχίες με την ομάδα
».

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ

Ο Γιώργος Διαμαντάκος γεννήθηκε στις 14/1/1995, είναι 2.14 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα έκανε στον Σπαρτιατικό, στα τμήματα υποδομής της ομάδας, αλλά και στην ανδρική ομάδα, με την οποία κατέκτησε την άνοδο στην Α’ τοπική κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2012, σε ηλικία 17 ετών, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό στον οποίο δούλεψε για δύο χρόνια ενώ το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην ομάδα της Νέας Κηφισιάς. Ο νεαρός σέντερ ήταν βασικό μέλος στις μικρές Εθνικές Ομάδες. Το 2011 αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ U-16, το 2013 στο Ευρωμπάσκετ U-18 , το 2014 στο Ευρωμπάσκετ U20 και το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Επιπλέον, το 2013 επιλέχθηκε και συμμετείχε στο All Star Game Νέων Αθλητών της FIBA Europe.

Εξαιρετικά αμφίβολος με Ατρόμητο ο Λούι!!


Εξαιρετικά αμφίβολος με Ατρόμητο ο Λούι

Μια πολύ σημαντική απουσία θα έχει κατά τα φαινόμενα ο Αστέρας Τρίπολης στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο, καθώς ο Μπράιαν Λούι υπέστη διάστρεμμα και μόνο με θαύμα θα προλάβει τον αγώνα του Σαββάτου.

Ένα πολύ σοβαρό απρόοπτο προέκυψε στη σημερινή προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο βασικός και αναντικατάστατος δεξιός μπακ της ομάδας, Μπράιαν Λούι υπέστη διάστρεμμα και εκτός απροόπτου δεν θα είναι παρών στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο.

Το πρόβλημα του Αργεντινού άσου είναι στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά με δεδομένο ότι ο αγώνας με τους Περιστεριώτες είναι το μεσημέρι του Σαββάτου, θεωρείται απίθανο να προλάβει να είναι έτοιμος.

Εξάλλου, το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού, ασκήσεις τεχνικής με μπάλα (passing game), ασκήσεις ταχύτητας (σπριντ) καθώς και παιχνίδια τακτικής σε ζώνες.

Στην προπόνηση συμμετείχε ο Ταξιάρχης Φούντας, που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων, ενώ από την Πέμπτη (19/11) αναμένεται να ενσωματωθεί και ο Απόστολος Γιάννου, που αγωνίστηκε στο φιλικό της Ελλάδας κόντρα στην Τουρκία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο ΜακΧέιλ από τους Ρόκετς!!


Τέλος ο ΜακΧέιλ από τους Ρόκετς!

Παρελθόν αποτελεί από τους Ρόκετς ο Κέβιν ΜακΧέιλ, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του Χιούστον από το 2011! Ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ θα είναι ο προσωρινός κόουτς στις «ρουκέτες».

Το απογοητευτικό ξεκίνημα των Ρόκετς «πλήρωσε» ο Κέβιν ΜακΧέιλ! Ο 57χρονος προπονητής ανέλαβε το 2011 τον πάγκο της ομάδας του Χιούστον, ωστόσο οι μόλις τέσσερις νίκες σε 11 παιχνίδια στη φετινή σεζόν έφεραν την «καρατόμησή» του. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι «ρουκέτες» είχαν ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του μέχρι το 2017.

Τα περίπου πέντε χρόνια που έκατσε στον πάγκο των Ρόκετς, ο 57χρονος κόουτς μέτρησε συνολικά 323 παιχνίδια, με 193 νίκες και 130 ήττες και μάλιστα αυτό τον κατατάσσει πρώτο στη λίστα των θετικών αποτελεσμάτων στην ιστορία της ομάδας! Δεύτερος, στη είναι ο Ρικ Έιντελμαν, ο οποίος σε τέσσερα χρόνια και σε 328 αγώνες είχε ισάριθμες νίκες, αλλά 135 ήττες!

Αντικαταστάτης του ΜακΧέιλ θα είναι ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ, ενώ βοηθός του θα είναι ο Κρις Φιντς.

Δεν… τρομοκρατείται η Bundesliga!!

Δεν… τρομοκρατείται η Bundesliga
Κανονικά θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της Bundesliga το προσεχές σαββατοκύριακο παρά τις αρχικές σκέψεις για αναβολή εξαιτίας του φόβου για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Μπορεί η φιλική αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ολλανδία να αναβλήθηκε, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί το ίδιο και με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, παρά το δεδομένο φόβο που έχουν δημιουργήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, οι αγώνες της Bundesliga θα διεξαχθούν κανονικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοχ: «Μονόδρομος η απόφαση να αναβληθεί το φιλικό»


Κοχ: «Μονόδρομος η απόφαση να αναβληθεί το φιλικό»

Στο πλευρό της Αστυνομίας στάθηκε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινερ Κοχ, συμφωνώντας απόλυτα με την εισήγηση να αναβληθεί το χθεσινό διεθνές φιλικό κόντρα στην Ολλανδία.

Κανένα λόγο να διαφωνήσει με την εισήγηση αναβολής του χθεσινού φιλικού ανάμεσα στη Γερμανία και την Ολλανδία δεν είχε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινερ Κοχ.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν μέσω σχετικών ερευνών της Αστυνομίας χθες το βράδυ και λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του ματς, υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι σχεδιαζόταν έκρηξη στην περιοχή και γι’ αυτό οι Αρχές εισηγήθηκαν τη ματαίωση του αγώνα.

«Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας έχει πολλές υποχρεώσεις, αλλά δεν είναι ο επίσημος εκπρόσωπος για το αστυνομικό τμήμα», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός παράγοντας και συνέχισε:

«Γι' αυτό δεν θέλω να γνωστοποιήσω το τι έχει ειπωθεί και θα πω μόνο τη δική μου άποψη. Κατά τη γνώμη μου η απόφαση να ματαιωθεί το ματς ήταν απόλυτα σωστή. Η ασφάλεια των φιλοξενούμενων, οι ομάδες και το προσωπικό είναι πρώτη προτεραιότητα και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η επιλογή της αναβολής του ματς ήταν μονόδρομος», κατέληξε ο Ράινερ Κοχ.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλο το προσωπικό ασφαλείας για την ετοιμότητά του και την απίστευτη δουλειά που έκανε όλες αυτές τις μέρες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Πάμε να νικήσουμε την Κουμπάν»


Τζόρτζεβιτς: «Πάμε να νικήσουμε την Κουμπάν»

Οι μόλις δύο νίκες για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας είναι λίγες, σύμφωνα με όσα είπαν οι Σάσα Τζόρτζεβιτς και Τζέιμς Γκιστ ενόψει του ματς με την Κουμπάν.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κάνει την αντεπίθεσή του κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και να καλύψει το χαμένο έδαφος στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, όπως… συμφώνησαν οι Σάσα Τζόρτζεβιτς και Τζέιμς Γκιστ ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα της Γιώργου Μπαρτζώκα, στο ΟΑΚΑ.

«Παίζουμε κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα, στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σκληρή άμυνα, έξυπνα στην επίθεση, αλλά και να έχουμε “καθαρό μυαλό” να διαβάσουμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν στο παιχνίδι. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, αλλά σεβόμαστε τους εαυτούς και τους οπαδού μας, οι οποίοι θα έρθουν να μας στηρίξουν. Είναι ένα πολύ σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι για εμάς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε να νικήσουμε», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γκιστ είπε: «Την Παρασκευή είναι η έναρξη του δευτέρου γύρου της κανονικής περιόδου. Μετά από πέντε παιχνίδια έχουμε πάρει μόλις δύο νίκες. Τώρα, είναι η ώρα να πιεστούμε για το TOP 16 και αυτό θα γίνει κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε έτοιμοι».

Οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής!!


Οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής

Ο Παππάς στο ντέρμπι των αιωνίων, ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει στην Τούμπα και ο Δελφάκης στην Κομοτηνή την ΑΕΚ.

Ο διαιτητής του μεγάλου αγώνα της 11ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας έγινε γνωστός. Ο Παππάς θα σφυρίξει στο ντέρμπι στη Λεωφόρο όπως έκανε γνωστό η ΕΠΟ.

Ο Σιδηρόπουλος θα αναλάβει να διευθύνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και ο Δελφάκης στο σημαντικό ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά οι ορισμοί διαιτητών για τις αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Αστέρας - Ατρόμητος (15.00)
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) / Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλ/νίας), Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής)

ΠΑΣ Γιάννινα – Καλλονή (17:15)
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας) / Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19.30)
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών) / Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Τάτσης (Ηπείρου)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός (15.00)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου) / Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Πλατανιάς – Λεβαδειακός (17:15)
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) / Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Κουράκης (Ηρακλείου)

Ξάνθη – Πανιώνιος (17:15)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) / Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών)

Πανθρακικός – ΑΕΚ (19:30)
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας) / Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καμπούρης (Εύβοιας)

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Βέροια – Ηρακλής (19:30)
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου) / Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Χουσκόγλου (Θράκης)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Δεν είναι σοβαροί οι τραυματισμοί των Σπανούλη και Πρίντεζη»


Σφαιρόπουλος: «Δεν είναι σοβαροί οι τραυματισμοί των Σπανούλη και Πρίντεζη»

Άγνωστος παραμένει ακόμη ο χρόνος απουσίας των Σπανούλη και Πρίντεζη από την αγωνιστική δράση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ενόψει του ματς του Ολυμπιακού με την Τσεντεβίτα.

Καθησυχαστικός όσον αφορά τη σοβαρότητα των τραυματισμών των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις που έκανε κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα.

Ωστόσο, ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως δεν είναι γνωστός ακόμη ο χρόνος της απουσίας των δύο αρχηγών, ενώ στη συνέχεια είπε πως η κροατική ομάδα απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς έχει βρει ρυθμό το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Η Τσεντεβίτα έχει παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο από ό,τι στην αρχή. Έχει έξι σερί νίκες, τρεις στην Ευρωλίγκα και τρεις στην Αδριατική, έχει καλό μομέντουμ, έχει ρυθμό, έχει ένα σύνολο 9-10 παικτών που παίζουν καλά μεταξύ τους. Έχουν μικρό ροτέισιον, έχουν τους ρόλους τους και έχουν βρει ρυθμό. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα που έχουν φέρει το τελευταίο διάστημα. Η Τσεντεβίτα είναι σκληροτράχηλη ομάδα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν ξέρω πόσο θα λείψουν οι απόντες, οι τραυματισμοί του Σπανούλη και του Πρίντεζη δεν είναι σοβαροί, αλλά είναι ικανοί να τους κρατήσουν έξω για κάποιο διάστημα. Όπως έχω πει ξανά, έχουμε πολύ καλό ρόστερ, γεμάτο ρόστερ και παίκτες ικανούς να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία. Οι παίκτες είναι όλοι έτοιμοι και αυτοί που θα ταξιδέψουν είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Έχουμε μια δύσκολη αποστολή μπροστά μας και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε: «Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου. Η Τσεντεβίτα προέρχεται από καλό σερί τελευταία. Ο Πάτρικ δυστυχώς θα μείνει καιρό εκτός, τον νιώθω μιας και εγώ είχα έναν τέτοιο τραυματισμό. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και να είναι γρήγορα κοντά μας. Εκτός είναι και ο Βασίλης με τον Γιώργο. Όσες, όμως, απουσίες και να έχουμε, είμαστε Ολυμπιακός και πάμε για τη νίκη. Όπως πάντα λειτουργούμε ως οικογένεια, λειτουργούμε ο ένας για τον άλλον και αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Πρέπει όλοι να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε και τα κενά των απουσιών».

O Παππάς ορίστηκε στο ντέρμπι!!


O Παππάς ορίστηκε στο ντέρμπι!

Ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών είναι λοιπόν αυτός που ορίστηκε διαιτητής στο μεγάλο σαββατιάτικο παιχνίδι της Λεωφόρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με βοηθούς τους Δημητριάδη και Τάτση.

Γίνεται ένας διαιτητής που πρόσφατα κρίθηκε «λίγος» από την ΕΠΟ για να παραμείνει διεθνής να θεωρείται ταυτόχρονα ικανός να διευθύνει το τοπ ντέρμπι της Ελλάδας; Κι όμως γίνεται!

Ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών είναι λοιπόν αυτός που ορίστηκε διαιτητής στο μεγάλο σαββατιάτικο παιχνίδι της Λεωφόρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Τάτση (Ηπείρου) και τέταρτο τον Κουκουλάκη (Ηρακλείου). Παρατηρητής θα είναι ο Γκρούτσης (Κορινθίας).

Και βέβαια το ζήτημα είναι ότι μόλις πριν από έναν μήνα η ΕΠΟ πέταξε από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών τον Παππά, όπως και τους Κουκουλάκη, Γιάχο, Σπάθα και Τριτσώνη, εκτιμώντας ότι οι εν λόγω διαιτητές «δεν είχαν εξέλιξη και προοπτική»! Με απλά λόγια η ομοσπονδία πιστεύει ότι ο Παππάς δεν έχει μεν το ειδικό βάρος να σφυρίξει ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ματς, αλλά είναι ικανός να παίξει στη «μητέρα των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Κι αυτό την ώρα που ο κατά τεκμήριο καλύτερος Έλληνας ρέφερι αυτή τη στιγμή, ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος διατηρήθηκε στην κατηγορία ελίτ της UEFA, «κάηκε» από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ και δεν μπορούσε να οριστεί στη Λεωφόρο, αφού προτιμήθηκε να μπει… τέταρτος στον αγώνα Ατρόμητος-Παναθηναϊκός. Απίστευτα πράγματα, που μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν.

Ο Παππάς είχε σφυρίξει φέτος και στο ματς Πανιώνιος-Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη, έχοντας μία κακή διαιτησία…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έναν μήνα εκτός ο Μπαλοτέλι!!


Έναν μήνα εκτός ο Μπαλοτέλι

Υποβλήθηκε σήμερα σε εγχείρηση ο Μάριο Μπαλοτέλι. Τελικά έναν μήνα εκτιμάται η απουσία του.

Οι αρχικές εκτιμήσεις τον ήθελαν να μένει εκτός δράσης μέχρι και τέσσερις μήνες. Τελικά τα πράγματα για τον Μάριο Μπαλοτέλι είναι καλύτερα. Ο Ιταλός επιθετικός υποβλήθηκε σήμερα σε εγχείρηση στο Μόναχο για να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει στο πόδι του.

Η Μίλαν έκανε γνωστό ότι θα απουσιάζει περίπου τέσσερις μήνες εκτός κι εάν υπάρξουν επιπλοκές όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο ίδιος μετά την εγχείρηση έγραψε στο Instagram: «Όλα εντάξει. Όλα καλά. Θα επιστρέψω σύντομα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα φορολογικά… διώχνουν απ’ την Ισπανία τον Νεϊμάρ!!


Τα φορολογικά… διώχνουν απ’ την Ισπανία τον Νεϊμάρ

Η πιθανότητα ανανέωσης της συνεργασίας του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα κολλάει στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, αφού ο Βραζιλιάνος δεν δείχνει διατεθειμένος να μείνει σε περίπτωση που δεν ξεκαθαρίσει.

Δεν σκέφτεται την επέκταση της συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με την φορολογία που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο πατέρας του Βραζιλιάνου άσου σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βαρκελώνης.

«Συζητάμε την πιθανότητα ανανέωσης, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που μας ανησυχούν και πρέπει να ξεδιαλύνουμε. Δεν γίνεται να υπάρχουν ανησυχίες για την φορολογία και να μην γνωρίζουμε αν κινούμαστε όπως πρέπει», ανέφερε και τόνισε: «Πρέπει να ξέρουμε αν η Ισπανία αποδέχεται την περίπτωσή μας. Είναι δύσκολο για εμάς γιατί δεχόμαστε πολλές επιθέσεις, από την Βραζιλία και από την Ισπανία, για φορολογικά ζητήματα».

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ολοκληρώνεται το 2018 και ήδη αρκετές ομάδες ακούν με προσοχή τέτοιες δηλώσεις, αφού τρίβουν τα χέρια τους για να το αποκτήσουν. Και αυτό γιατί οι ισπανικές αρχές ερευνούν την περίπτωση φοροδιαφυγής κατά την μεταγραφή του απ' την Σάντος στον σύλλογο της Βαρκελώνης, ενώ για τον ίδιο λόγο ελέγχεται και απ’ την Βραζιλία, με τις παραπάνω δηλώσεις να ανοίγουν τον δρόμο για την μεταγραφή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκούμας: «Το σκεπτικό του Σκίμπε μοιάζει με του Ρεχάγκελ»


Γκούμας: «Το σκεπτικό του Σκίμπε μοιάζει με του Ρεχάγκελ»

Στην ομοιότητα της φιλοσοφίας του Σκίμπε με αυτή του Ότο Ρεχάγκελ στάθηκε ο Γιάννης Γκούμας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το φιλικό της Εθνικής ομάδας με την Τουρκία.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων εξήγησε την επιλογή του συστήματος 3-5-2 από τον Μίχαελ Σκίμπε στο χθεσινό παιχνίδι κάνοντας ειδική αναφορά στο υψηλό επίπεδο και των τριών στόπερ που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ομοιότητα που παρουσιάζει το σκεπτικό του Σκίμπε με αυτό του Ρεχάγκελ παρά το διαφορετικό σύστημα, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της Εθνικής ομάδας Νέων η οποία πέρασε στην elite round του Euro 2016.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γκούμας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για τον λόγο που ο Σκίμπε επέλεξε το σύστημα με τρεις στόπερ: «Ο κ. Σκίμπε ήθελε να θωρακίσει την άμυνα με αυτό το σύστημα . Οι Μανωλάς Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος είναι αμυντικοί σε πολύ σε υψηλό επίπεδο και ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε αυτό το σύστημα. Το πλεονέκτημα μας πάντα είναι η άμυνα και ο νέος προπονητής κοίταξε να πατήσει πάνω σε αυτό. Ο στόχος είναι να μη δειχτούμε γκολ και σε κάποια αντεπίθεση να το βάλουμε. Το σκεπτικό είναι το ίδιο με αυτό του κ. Ρεχάγκελ, άσχετα αν είναι διαφορετικό το σύστημα, να μην υπάρχουν χώροι και να μη δίνουμε ευκαιρίες στην άμυνα μας ώστε σε μια οργανωμένη επίθεση να καταφέρουμε να σκοράρουμε».

Για το αν με αυτό το σύστημα θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι επιθετικά: «Αυτό το σύστημα θέλει γρήγορους επιθετικούς ειδικά στα άκρα και μπροστά. Το πλεονέκτημα με αυτό το σύστημα είναι να χτυπήσεις στην κόντρα. Πρέπει να βάλουμε παίκτες να χτυπήσουν σε ανοργάνωτη άμυνα. Ο προπονητής τώρα μαθαίνει τους παίκτες και σε κάθε παιχνίδι θα παρουσιάζεται καλύτερη».

Για το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι ακραίοι μπακ σε αυτό το σύστημα: «Σίγουρα το σκεπτικό του είναι να έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν αυτή τη θέση όπως ο Τοροσίδης και ο Χολέμπας, αλλά υπάρχουν και άλλοι. Το σημαντικότερο βέβαια παραμένουν οι ακραίοι επιθετικοί».

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα Νέων: «Δεν είναι εύκολο να διακριθείς γιατί οι ομάδες που έχουν περάσει στην επόμενη φάση είναι μεγαθήρια σε αυτές τις ηλικίες, όπως η Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία και Πορτογαλία. Βέβαια το θετικό είναι ότι με τους Πορτογάλους ήμασταν στον ίδιο όμιλο οπότε δεν θα τους πετύχουμε ξανά. Ο Έλληνας έχει ταλέντο αλλά χρειάζεται σωστή καθοδήγηση. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το μάξιμουμ από αυτά τα παιδιά μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας: «Παιχνίδι με παιχνίδι να προχωράμε. Θα δούμε και την κλήρωση. Ο στόχος είναι να δούμε ποιες ομάδες θα μας τύχουν και να κάνουμε την ανάλυση. Έχουμε δυνατότητες να πάμε στην τελική φάση όπως πέρσι που αποδείξαμε ότι παρότι δεν περάσαμε από ομίλους φτάσαμε στα ημιτελικά. Πολύς κόσμος βλέπει αυτά τα παιχνίδια και είναι καλό και για αυτά τα παιδιά για να τα δούνε σκάουτερ από όλο τον κόσμο».

Σενάριο για Παούνοβιτς στην Εθνική Σερβίας!!


Σενάριο για Παούνοβιτς στην Εθνική Σερβίας!

Προαγωγή στη «μεγάλη» εθνική ομάδα της Σερβίας είναι πολύ πιθανό να πάρει ο Βέλικο Παούνοβιτς, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ της χώρας του.

Η ήττα με 4-1 της Σερβίας από την Τσεχία στο φιλικό της 13ης Νοεμβρίου ήταν η σταγόνα που φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στην ομοσπονδία και πυροδότησε σενάρια αντικατάστασης του ομοσπονδιακού τεχνικού Ράντοβαν Κούρτσιτς.

Και, όπως γράφουν στη Σερβία, επικρατέστερος στην κούρσα της διαδοχής είναι ο προπονητής που οδήγησε την U-20 στην πρόσφατη κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Λάδι στη φωτιά της συγκεκριμένης φημολογίας έριξε και ο ίδιος ο Παούνοβιτς, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς υποψήφιους για την αντικατάσταση του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος τεχνικός απάντησε λέγοντας πως «αυτά είναι πράγματα με τα οποία ασχολείται ο αθλητικός διευθυντής της ομοσπονδίας, οπότε εγώ δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο» στο ερώτημα που του απηύθυναν Σέρβοι δημοσιογράφοι σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ανδρών.

Σχόλιο που μάλλον επιβεβαιώνει πως πέρα από καπνός υπάρχει και φωτιά στο θέμα της προώθησής του στη «μεγάλη» Εθνική της Σερβίας…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γίνονται κανονικά τα ευρωπαϊκά ματς!!


Γίνονται κανονικά τα ευρωπαϊκά ματς

Την απρόσκοπτη διεξαγωγή των διοργανώσεών της -παρά το φόβο από τα τελευταία γεγονότα- ανακοίνωσε η UEFA. Τόσο τα ματς του Champions League, όσο κι αυτά του Europa θα γίνουν κανονικά αυτή τη βδομάδα.

Καμία πρόθεση ν’ αλλάξει το πρόγραμμά της μετά τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν έχει η UEFA.

Όπως ενημέρωσε επίσημα η ομοσπονδία, όλα τα παιχνίδια της προσεχούς εβδομάδας (τόσο για το Champions League, όσο και για το Europa League) θα διεξαχθούν κανονικά.

Στην ίδια ανακοίνωση, εξάλλου, η UEFA αναφέρει ότι «δουλεύει εντατικά σε συνεργασία με τις γηπεδούχους ομάδες για να εξασφαλίσει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων».

Όπως και να ‘χει, πάντως, η ανησυχία είναι αναπότρεπτη, με τα βλέμματα ευλόγως να είναι στραμμένα στα παιχνίδια των γαλλικών ομάδων (με τις Παρί να παίζει στην έδρα της Μάλμε, τη Μπορντό στο «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ, τη Σεντ Ετιέν στο Ρόζενμποργκ και τις Μαρσέιγ και Μονακό να φιλοξενούν τις Χρόνινχεν και Άντερλεχτ αντίστοιχα).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Ράντολφ κόντρα στον Παναθηναϊκό η «Λόκο»


Με Ράντολφ κόντρα στον Παναθηναϊκό η «Λόκο»

Ο Άντονι Ράντολφ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και θα ενισχύσει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Μια πολύτιμη μονάδα θα έχει μετά από καιρό στη διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον αγώνα της Λοκομοτίβ Κουμπάν με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Ο Άντονι Ράντολφ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και μετά μακρά περίοδο απουσίας επιστρέφει. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,13μ.) είχε την περασμένη περίοδο 12,7 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1,1 ασίστ κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνελήφθη ξανά ο πρόεδρος της Ντιναμό!!


Συνελήφθη ξανά ο πρόεδρος της Ντιναμό

Νέους μπελάδες με τις αστυνομικές αρχές έχει ο πρόεδρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Ζντράβκο Μάμιτς συνελήφθη εκ νέου για ζημιά 80 εκατ. ευρώ στον σύλλογο από ύποπτες μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και πάλι από την Τετάρτη ο Ζντράβκο Μάμιτς.

Λίγους μήνες μετά την υπόθεση διαφθοράς και φοροδιαφυγής στην οποία ήταν μπλεγμένος μαζί με τον αδερφό του, Ζόραν (και για την οποία αμφότεροι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση) ο πρόεδρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει νέα μπλεξίματα.

Όπως ανέφεραν ρεπορτάζ της κροατικής τηλεόρασης, τα οποία επιβεβαιώθηκαν από τις Αρχές, ο Μάμιτς συνελήφθη μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, μετά από «ντου» της μονάδας καταπολέμησης της διαφθοράς στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες πληροφορίες, η σύλληψή του έγινε για την πρόκληση ζημιών περίπου 80 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ομάδας από ύποπτες μεταγραφές ποδοσφαιριστών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όποιος δεν αντέχει το βάρος, να φύγει»


«Όποιος δεν αντέχει το βάρος, να φύγει»

Σκληρά λόγια άκουσαν οι παίκτες του ΟΦΗ μετά τη γκέλα με τον Αστέρα Βάρης. «Θα μείνουν όσοι πιστεύουν πως θα τα καταφέρουμε» ήταν κάποια απ’ τα λόγια μελών της διοικούσας επιτροπής πριν την προπόνηση

Ούτε… μέρα παραπάνω δεν θέλουν να βλέπουν τον ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, που τα έψαλαν άσχημα στους παίκτες μετά την νέα απώλεια βαθμών με την ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα Βάρης.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιάννης Πολεμαρχάκης και ο Γιάννης Τσακαλάκης μίλησαν στους παίκτες πριν την έναρξη της προπόνησης, τονίζοντας πως όποιος δεν μπορεί να αντέξει το βάρος του μεγάλου στόχου του ΟΦΗ, μπορεί να αποχωρήσει απ’ την ομάδα.

«Ο στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στην παραπάνω κατηγορία και όποιος παίκτης δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, να το πει και να αποχωρήσει . Η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει με όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» ήταν μερικά από τα λόγια των μελών της διοικούσας επιτροπής προς τους παίκτες.

«Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα μέχρι σήμερα, για να μπορέσει ο ΟΦΗ να σταθεί ξανά στα πόδια του και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πετάξουμε όλο αυτό που έχει γίνει μέχρι σήμερα τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Δεν θα ανεχθούμε ξανά μια αδιάφορη εμφάνιση. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με νίκες για να μείνει στο στόχο που έχει θέσει».

Μετά από οκτώ ματς ο ΟΦΗ βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 9 βαθμούς (στο -13 απ’ την κορυφή), μετρώντας τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, αφού κουβαλάει τιμωρία -6 βαθμών από πέρυσι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπολογίζει Ντίντακ η ΑΕΚ!!


Δεν υπολογίζει Ντίντακ η ΑΕΚ

Χωρίς τον Ντίντακ Βιλά θα παραταχθεί, όπως φαίνεται, η ΑΕΚ και στην Κομοτηνή. Ο Ισπανός μπακ έκανε ξανά ατομικό και δύσκολα θα συμπεριληφθεί στις επιλογές του Πογιέτ για το ματς με τον Πανθρακικό.

Ούτε αυτή τη βδομάδα θα επιστρέψει, όπως όλα δείχνουν, στα παιχνίδια της ΑΕΚ ο Ντίντακ Βιλά. Όπως συνέβη και τις προηγούμενες μέρες, ο Ισπανός μπακ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Τετάρτη στα Σπάτα.

Δεδομένου λοιπόν ότι συμπληρώνει σχεδόν δυο εβδομάδες απουσίας και το ματς της Κυριακής με τον Πανθρακικό πλησιάζει, θεωρείται σχεδόν απίθανό (ακόμα κι αν προπονηθεί κανονικά προσεχώς) να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Γκουστάβο Πογιέτ.

Εκεί όπου θα βρίσκονται κανονικά οι Τζανετόπουλος-Σβάρνας (που έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης λόγω της συμμετοχής τους στο παιχνίδι της Ελπίδων), αλλά και οι Βάργκας-Μπαρόχα, που επίσης επιστρέφουν την Πέμπτη από τις υποχρεώσεις με την εθνική τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Πλατινί-Μπλάτερ για τις τιμωρίες τους!!


Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Πλατινί-Μπλάτερ για τις τιμωρίες τους

Παραμένουν τιμωρημένοι με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο Σεπ Μπλάτερ και ο Μισέλ Πλατινί έχουν τιμωρηθεί από τον Οκτώβριο με ποινές 90 ημερών απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο, αλλά είχαν καταθέσει έφεση.

Η επιτροπή εφέσεων της FIFA απέρριψε και τις δύο και οι ποινές τους παραμένουν ως έχουν.

Ο Σεπ Μπλάτερ κατηγορείται ότι υπέγραψε συμφωνίες που ήταν σε βάρος του συμφέροντος της FIFA και για χρηματισμό του Μισέλ Πλατινί ενώ ο πρόεδρος της UEFA κατηγορείται για τα χρήματα που πήρε το 2011.

Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά πλέον η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει όταν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που κάνει τόσο ο ελβετός εισαγγελέας αλλά και η επιτροπή ηθικής της FIFA.

Στην περίπτωση του Πλατινί τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα αφού εκκρεμεί η εξέταση της υποψηφιότητας του για την προεδρία της FIFA.
Αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα τότε ο Γάλλος δεν θα μπορέσει να υποψήφιος για τις εκλογές του Φεβρουαρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγώνας… μπουσουλήματος στο ΝΒΑ!!


Αγώνας… μπουσουλήματος  στο ΝΒΑ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο μπάσκετ «Sleep Train Arena» για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα μεταξύ των Τορόντο Ράπτορς και των Σακραμέντο Κινγκς.

Έναν αγώνα… μπουσουλήματος για μωρά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο «Sleep Train Arena» για να απολαύσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Οι κανόνες ήταν απλοί.

Το μωρό που θα κατάφερνε να φτάσει πρώτο στη γραμμή τερματισμού θα ήταν και ο νικητής. Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Καθώς η πρωτοπόρος του αγώνα αποφάσισε να κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» προκειμένου να ξεκουραστεί με αποτέλεσμα να της «κλέψει» τη τελευταία στιγμή τη νίκη μέσα από τα χέρια, το μωρό που κατάφερε να φτάσει από το πουθενά πρώτο στη γραμμή τερματισμού.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Γι’ αυτό σε γουστάρουμε ρε Ζλάταν…!!


Γι’ αυτό σε γουστάρουμε ρε Ζλάταν…

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έστειλε, όπως δήλωσε, για απόσυρση το έθνος της Δανίας και ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr γιατί επιβεβαιώνεται στο πρόσωπο του Σουηδού το κλισέ «μια ομάδα μόνος του»!

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και αυτό αποτελεί κανόνα! Αλλά σε κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις. Και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι μια από αυτές. Ο Σουηδός επιθετικός κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του και οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 σε βάρος της Δανίας. Ασφαλώς και όλοι οι παίκτες έχουν μερίδιο σε αυτή την μεγάλη πρόκριση, αλλά ο «Ίμπρα» έκανε το κάτι παραπάνω. Πώς θα γίνει; Αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας, αφού, μεταξύ άλλων, πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ των Σκανδιναβών στα δύο παιχνίδια μπαράζ με τους Δανούς.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο αποκλεισμός της Σουηδίας από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας πείσμωσε τον 34χρονο πλέον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έκανε τα πάντα για να στείλει την εθνική ομάδα της πατρίδας του στα τελικά της επόμενης μεγάλης διοργάνωσης. Η οποία θα είναι πιθανότατα η τελευταία στην μεγάλη καριέρα του. Ο ίδιος θα δώσει το παρών για τέταρτη φορά σε τελικά EURO και η Σουηδία για έκτη φορά συνολικά και πέμπτη συνεχόμενη. Και αυτό το οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο τεράστιο ταλέντο και την ποιότητα του «Ίμπρα».

Μπορεί να λατρεύει τον εαυτό του περισσότερο από κάθε τι άλλο στον κόσμο, μπορεί να έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις του, μπορεί να έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, μπορεί είναι υπέρμετρα εγωιστής, μπορεί να είναι από τους παίκτες που λέμε ότι λατρεύουμε να μισούμε, μπορεί, μπορεί, μπορεί… Χίλια αρνητικά, που λέει ο λόγος, μπορεί να βρει κάποιος, αλλά Κ-Α-Ν-Ε-Ι-Σ δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι Π-Α-Ι-Κ-Τ-Α-Ρ-Α-Σ! Και σε βραδιές σαν αυτή στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, το επιβεβαίωσε με τον πλέον Ε-Μ-Φ-Α-Τ-Ι-Κ-Ο τρόπο!

Αυτός είναι ο σταρ της εθνικής Σουηδίας, αυτός είναι η εθνική Σουηδίας! Και σε αυτόν επιβεβαιώνεται το χιλιοειπωμένο κλισέ: «Μια ομάδα μόνος του»! Εδώ και ένα χρόνο πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών και πλέον μετράει 62 τέρματα σε 111 συμμετοχές. Τα 11 από αυτά τα πέτυχε αγωνιζόμενος σε δέκα παιχνίδια αυτής της προκριματικής φάσης. Όλη η Σουηδία έβαλε 18 γκολ σε 12 αγώνες (μαζί με τα μπαράζ) και ο «Ίμπρα» σκόραρε παραπάνω από τα μισά. Τι να λέμε τώρα…

Και η δήλωση που έκανε περί… απόσυρσης ολόκληρου του έθνους της Δανίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Και δεν προκαλεί εντύπωση, αφού, άλλωστε, μιλάμε για τον Ζλάταν! Οι Δανοί έπρεπε να ξέρουν τι θα πουν και ποιον προκαλούν. Κι αφού προκάλεσαν, τώρα είναι αναγκασμένοι να δεχθούν την αφοπλιστική-πληρωμένη απάντηση του Σουηδού σταρ, ο οποίος όχι μόνο δεν θα αποσυρθεί από την εθνική, αλλά θα λάμψει και στα γήπεδα της Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτός είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και γι’ αυτό τον γουστάρουμε….

Τα 10 καλύτερα γκολ με την εθνική Σουηδίας





*Πηγή: sport-fm.gr*