Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση Πλατινί στη FIFA!!


Επίθεση Πλατινί στη FIFA!

Μετά την απόρριψη της έφεσης του για την τιμωρία των 90 ημερών ο Πλατινί, που ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές για διαφθορά, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο CAS.

Ο Μισέλ Πλατινί πέρασε στην (αντ)επίθεση έπειτα από την απόφαση-κόλαφος της Επιτροπής Εφέσεων της FIFA, η οποία απέρριψε τις εφέσεις τόσο του ίδιου όσο και του Ζεπ Μπλάτερ κατά της ποινής απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 90 μέρες που τους επέβαλε –σε πρώτη φάση- η Επιτροπή Ηθικής λόγω της «σκοτεινής» και ύποπτης συναλλαγής τους το 2011.

Ο Πλατινί, που ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές για διαφθορά, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο CAS και κατηγόρησε τις επιτροπές της FIFA για «άδικη, μεροληπτική και επανειλημμένη παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου».

Ο πρόεδρος της UEFA δηλώνει –μέσω του εκπροσώπου του, Ζαν Κριστόφ Αλκιέ- ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις «αφορούν –και δεν είναι μυστικό- μία σκόπιμη στρατηγική απαράδεκτης καθυστέρησης της καμπάνιας μου για την προεδρία της FIFA». Και οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στο CAS και πιστεύουμε ότι θα αποκαταστήσει τα δικαιώματα του κ. Πλατινί, ο οποίος παραμένει ήρεμος και αποφασιστικός σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA. Προσφεύγουμε λοιπόν στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, το CAS, το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο και σοβαρό όργανο, μακριά από το εκλογικό πλαίσιο και τις πιέσεις στο εσωτερικό της FIFA».

Επιπλέον, ο Μισέλ Πλατινί υποστηρίζει πως «σε καμία στιγμή, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις μου, δεν μπόρεσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενώπιον των δικαστών μου. Γεγονός εξωφρενικό».

Ο περιοριστικός όρος των 90 ημερών εξακολουθεί να κρατάει τον πρόεδρο της UEFA εκτός των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της FIFA, αφού η Εκλογική Επιτροπή τον έχει «κόψει» για το διάστημα που παραμένει τιμωρημένος. Μόνον αν «καθαρίσει» το όνομά του θα μπορέσει να επανέλθει στη μάχη των εκλογών της 26ης Φεβρουαρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: