Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Κρίσιμη στροφή στο Eurocup!!


Κρίσιμη στροφή στο Eurocup

O Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τις αναμετρήσεις των Ελληνικών ομάδων στο Eurocup.

Εβδομάδα πολύ σημαντικών αναμετρήσεων για τις ελληνικές ομάδες στο φετινό Εurocup που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό είτε την πρόκριση τους στην επόμενη φάση είτε το όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία των ομίλων τους. Ας τους πάρουμε από την αρχή. Ο Άρης, με ρεκόρ 3-2 στο τέλος του πρώτου γύρου, βρίσκεται σε ισοβαθμία τόσο με το φαβορί του ομίλου του την Ούνιξ, την όποια κέρδισε εκτός έδρας, όσο και με τη σημερινή του αντίπαλο την τούρκικη Τραμπζονσπόρ.

Νικώντας σήμερα τους Τούρκους στο Αλεξάνδρειο και καλύπτοντας την διαφορά του πρώτου αγώνα, οι παίκτες του Πρίφτη είχαν χάσει με τρεις πόντους, εξασφαλίζει, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, την παρουσία του στην επόμενη φάση. Αν μάλιστα κάνει στα υπόλοιπα ματς του ομίλου του τα αυτονόητα, νίκες με Στεάουα εκτός και Μπάνβιτ την τελευταία αγωνιστική εντός, θα βρίσκεται λογικά και στην πρώτη δυάδα του γκρουπ. Μεγάλο πρόβλημα για τον κόουτς και τους συνεργάτες τους η διαχείριση της κούρασης των αθλητών του, λόγω του μικρού ρόστερ.

Ο συμπολίτης του Άρη, ΠΑΟΚ, είναι σε σαφώς δυσκολότερη θέση. Ο πρώτος γύρος του δικεφάλου του βορρά δεν ήταν ότι το καλύτερο από πλευράς, όχι τόσο αποτελεσμάτων όσο εικόνας αγωνιστικής. Για να περάσει η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στον επόμενο γύρο πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει σήμερα την συμπαθή Σολνόκι στην Ουγγαρία.

Αν το κάνει αυτό την θέτει οριστικά νοκ-άουτ και ψάχνει να βρει ένα ακόμα "θύμα" για να τερματίσει έστω και τέταρτος. Και όλα αυτά γιατί τα υπόλοιπα ματς του στον όμιλο μόνο εύκολα δεν είναι, τουλάχιστον με βάση το τι είδαμε στα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Κυριότερο πρόβλημα για τον έμπειρο προπονητή, μέχρι πρότινος, η απουσία ένος παίκτη σημείου αναφοράς στην ρακέτα, το οποίο με την απόκτηση του big- Sofo μάλλον λύνεται οριστικά και του επιτρέπει να αισιοδοξεί για την συνέχεια.

Η ΑΕΚ από την άλλη στην επιστροφή της στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από αρκετά χρόνια και σε ένα γκρουπ επιπέδου Ευρωλίγκα τα πηγαίνει αρκετά καλά. Με ρεκόρ 3-2 και με προίκα ένα σπουδαίο διπλό στην Λιθουανία, επί της Νεπτούνας, ψάχνει ένα ακόμα εκτός έδρας θαύμα και μετά θα της αρκεί να ντουμπλάρει τις νίκες επί των Λιθουανών την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης. Μπορεί να είναι το αποψινό ματς στην μακρινή Μόσχα αυτό; Ναι γιατί όχι.

Η ομάδα του πολύπειρου Ντράγκαν Σάκοτα είναι ικανή να περάσει από τη χιονισμένη πρωτεύουσα της Ρωσίας και να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Μοναδικό μελανό σημείο για την Ένωση οι συνεχείς αλλαγές παικτών που την δυσκολεύουν να βρει χημεία, Ανοσίκε το πιο πρόσφατο "θύμα", και οι τραυματισμοί που την έχουν βρει από την έναρξη της σεζόν. Μια πλήρης και υγιής ΑΕΚ περνάει από τον όμιλο και κάνει, μετά από καιρό, ξανά το όνομα της γνωστό ανά την Ευρώπη. Για Ευρωλίγκα τα λέμε την Πέμπτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: