Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μια τουρκική εκδοχή για τις αποδοκιμασίες στη σιγή!!


Μια τουρκική εκδοχή για τις αποδοκιμασίες στη σιγή

Στρεβλή είναι η εντύπωση ότι αποδοκιμάστηκαν τα θύματα του Παρισιού στο παιχνίδι με την Εθνική μας, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά. Δείτε την εξήγηση που δίνεται για όσα ακούστηκαν στο γήπεδο.

Διαφορετική από την πραγματικότητα είναι, σύμφωνα με Τούρκους, η αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης ότι αποδοκιμάστηκαν οι νεκροί του Παρισιού.

Η γιούχα και τα συνθήματα που ακούστηκαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη του αγώνα με την Εθνική προκάλεσε κατακραυγή και αποτροπιασμό.

Κάτι που -σύμφωνα με εξηγήσεις που διαρρέονται από τη γειτονική χώρα- είναι άδικο. Διότι παρουσιάζεται ως επιχείρημα ότι πάντοτε στην τήρηση ενός λεπτού σιγής σε τουρκικά γήπεδα ακούγεται από τις εξέδρες το «Sehitler olmez, vatan bolunmez» (μετάφραση: «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η γη μας δεν χωρίζεται»).

Μια συνήθεια που έχει μείνει, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, από τις περιπτώσεις όπου τιμάται η μνήμη νεκρών από επιθέσεις του κουρδικού κόμματος PKK. Όπως εξηγείται λοιπόν, το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε για να τιμηθούν και σε αυτή την περίπτωση τα θύματα, ενώ οι αποδοκιμασίες φέρονται να απευθυνόταν -όχι προς εκείνα- αλλά προς τους τρομοκράτες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: