Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αμυντικά βελτιωμένη, επιθετικά αόρατη η Εθνική!!


Αμυντικά βελτιωμένη, επιθετικά αόρατη η Εθνική

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την τριάδα στην άμυνα του Σκίμπε, για την ορθή προσέγγιση του στο ζήτημα της δομής της ομάδας, αλλά και για το θέμα του γκολ ζητά άμεσα λύση.

Το 0-0 σε αυτό το φιλικό, θύμισε κάτι από τα παλιά αποτελέσματα που έπαιρνε για...πλάκα η Εθνική. Εκείνα τα χρόνια που έφτανε εύκολα ή δύσκολα και μέχρι το τέλος του δρόμου στα προκριματικά, παίρνοντας προκρίσεις για όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με εξαίρεση το 2006. Ο Σκίμπε γύρισε σε μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή, για τη γερμανική και την λογική της Εθνικής του Ρεχάγκελ, που σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε τρίτο στόπερ. Σε ένα ματς που υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να χάσουμε και μάλιστα βαριά, πήραμε Χ, έστω και σε φιλικό επίπεδο. Σε ένα ματς που πήγε σβηστά, από την άποψη πως και ο αντίπαλος, λίγα πράγματα έκανε.

Επιθετικά, η Εθνική προσπάθησε να πάρει πράγματα από τα άκρα της. Ο Χολέμπας ξεκίνησε κάπως καλά, ωστόσο στη συνέχεια και όσο περνούσε η ώρα, δίχως να έχει και στηρίγματα για συνεργασίες από την πλευρά του, πήγε σε ατομικές ενέργειες που δεν είχα αντίκρισμα. Κάπως καλύτερος και πιο ουσιαστικός ο Τοροσίδης και επιθετικά, αλλά τίποτε παραπάνω. Δημιουργικά από τον άξονα της, η Εθνική πήρε λίγα πράγματα. Το τρικ με τον Φορτούνη, πίσω από τον Μήτρογλου, αποτελούσε μια λογική σκέψη. Μόνο που η Εθνική βγάζει τόσο λίγους παίκτες μπροστά όταν κάνει επίθεση, που το να βάλει γκολ ήταν από δύσκολο ως απίθανο. Η δημιουργία και το γκολ, είναι δύο τομείς, στους οποίους ο Γερμανός καλείται να βρει λύσεις στο προσεχές διάστημα, για να έχει ελπίδα η Εθνική να κάνει κάτι στον όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Βέβαια το τελευταίο είναι εύκολο να το λες, αλλά για τον προπονητή, που είναι εκλέκτορας σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δεν είναι προπονητής συλλόγου, αυτό το σημείο, έχει εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία. Η τριάδα στην άμυνα, αποτελούν ένα γκρουπ παικτών που γνωρίζονται καλά τα τελευταία χρόνια στην Εθνική. Όπως και αν τους βάλεις να παίξουν έχουν τα στοιχεία ατομικά ο καθένας και την «χημεία» για να μπορέσουν να κάνουν αυτό που τους ζητά ο προπονητής.

Το μεγάλο εμπόδιο για τον Σκίμπε, θα είναι να βρει την κατάλληλη ισορροπία στην μεσαία γραμμή και την επίθεση του, ώστε να μπορέσει να πάρει από εκεί πράγματα που αυτή τη στιγμή λείπουν πολύ. Θαρρώ, πως σύντομα θα καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών για τις μεσοεπιθετικές θέσεις. Θα πρέπει να βασιστεί πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες, με τα χαρακτηριστικά που θέλει και νομίζει πως θα του βγάλουν αποτέλεσμα. Το να καλεί επιθετικούς πολλούς, δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα και δίχως να λύνεται το πρόβλημα, δε νομίζω πως οδηγεί πουθενά και ο Σκίμπε, θαρρώ πως σύντομα θα το λύσει αυτό, περιορίζοντας τις επιλογές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: