Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Με Γιαννιώτα και κόσμο!!

Με τον Γιαννιώτα θα ταξιδέψει τελικά στην Ξάνθη η αποστολή του Άρη. Με 1.200 φίλους στο πλευρό τους οι «κίτρινοι» στα Πηγάδια.

Με Γιαννιώτα και κόσμο
Τα (πολύ) δύσκολα μπορεί να πέρασαν για τον Άρη, αλλά για να αποφύγει τα οποιαδήποτε σενάρια (δεδομένης της έφεσης της ΑΕΚ για την τιμωρία της) θέλει το «διπλό» στην Ξάνθη (21/4, 19:00).

Οι «κίτρινοι» θα έχουν τελικά στη σύνθεσή τους τον Γιάννη Γιαννιώτα, καθώς ο νεαρός επιθετικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, αλλά και 1,200 φίλους τους που θα ταξιδέψουν στην Θράκη. Μοναδική βασική απουσία αυτή του τιμωρημένου Νταβίντ Αγκάνθο.

Η 20μελής αποστολή: Διούδης, Βελλίδης, Νούνο Κοέλιο, Πουλίδο, Αγγελούδης, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος, Ζαραδούκας, Ηρακλής, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τάτος, Τριανταφυλλάκος, Τσουκάνης.

Πηγή: sport-fm.gr

Σεΐχης Ρόσμπεργκ στην έρημο!!

Τη δεύτερη πολ ποζίσιον της καριέρας του πανηγύρισε στο τέταρτο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Bahrain International του Μπαχρέιν ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Σεΐχης Ρόσμπεργκ στην έρημο!


Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes, ο οποίος θα εκκινήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του από την πρώτη θέση ήταν ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια του τελικού, κάνοντας από την αρχή τον ταχύτερο χρόνο.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Τελικός δύο λεπτών!

Μόλις στα τελευταία λεπτά του τελικού οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα για να διεκδικήσουν την πολ ποζίσιον σε έναν γύρο.

Με τη σκληρή γόμα της Pirelli βγήκε στην πίστα ο Φελίπε Μάσα, σε αντίθεση με τον Φερνάντο Αλόνσο που επέλεξε τη μέση.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ωστόσο θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την ένατη θέση λόγω της ποινής πέντε θέσεων που δέχτηκε μετά την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Υποτονική σε αντίθεση με τις χθεσινές δοκιμές ήταν η απόδοση του Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος έκανε μόλις τον ένατο χρόνο, αλλά εκμεταλλευόμενος τις τιμωρίες των Γουέμπερ και Χάμιλτον θα εκκινήσει έβδομος.

Πρώτη περίοδος (Q1): Απογοήτευση για Μαλδονάδο και Γκουτιέρες

Με την σκληρή γόμα ξεκίνησε η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών. Πρόθεση των ομάδων ήταν να συλλέξουν δεδομένα για την κατάσταση της πίστας και στη συνέχεια να φορέσουν τη μέση γόμα της Pirelli.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της διαδικασίας οι βγήκαν στην πίστα οι κορυφαίοι πιλότοι για να πάρουν χρόνο. Πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία είχε ο Πολ ντι Ρέστα.

Τον ταχύτερο χρόνο της περιόδου έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο, φορώντας τη σκληρή γόμα. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Παστόρ Μαλδονάδο με Williams, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, δεδομένου ότι στον τελευταίο του γύρο έκανε λάθος.

«Δεν περιμένουμε να συμβούν θαύματα στο γκραν πρι της Βαρκελώνης. Δουλεύουμε σκληρά, αλλά δεν θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας», δήλωσε ο πιλότος από τη Βενεζουέλα.

Πρόβλημα αντιμετώπισε ο Μπιανκί, καθώς με το που έφτασε στο γκαράζ η Marussia πήρε φωτιά.

Οι υπόλοιποι πέντε πιλότοι που αποκλείστηκαν είναι οι εξής: Γκουτιέρες (Sauber), Πικ-Φαν ντερ Γκάρντε (Caterham), Μπιανκί- Τσίλτον (Marussia).

Η ποινή τριών θέσεων που… κουβαλάει από τον αγώνα της Κίνας έριξε τον Μαρκ Γουέμπερ στην όγδοη θέση.

Δεύτερη περίοδος (Q2): Εκτός ο Γκροσάν και -ξανά- ο Πέρες

Με τη μέση γόμα ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο οι κορυφαίοι πιλότοι, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς εκπλήξεις. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ «έγραψε» τον ταχύτερο χρόνο με καινούριο σετ ελαστικών.

Στο παρά πέντε της διαδικασίας ο Τζένσον Μπάτον κατάφερε να πλασαριστεί εντός δεκάδας, κάτι που δεν έκανε για ακόμη μία φορά ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 12η θέση.

Εκτός τελικού έμεινε και ο Ρομάν Γκροσάν, με τη Lotus να βγάζει μόνο για έναν γύρο τον πιλότο της.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν πέρασαν στον τελικό είναι οι εξής: Ρικιάρντο-Βερνιέ (Toro Rosso), Χούλκενμπεργκ (Sauber), Μπότας (Williams).

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:


1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Φέτελ, Red Bull
3. Αλόνσο, Ferrari
4. Μάσα, Ferrari
5. Ντι Ρέστα, Force India
6. Σούτιλ, Force India

7. Ραϊκόνεν, Lotus
8. Γουέμπερ, Red Bull **
9. Χάμιλτον, Mercedes *
10. Μπάτον, McLaren

11. Γκροσάν, Lotus
12. Πέρες, McLaren
13. Ρικιάρντο, Toro Rosso
14. Χούλκενμπεργκ, Sauber
15. Μπότας, Williams
16. Βερνιέ, Toro Rosso

17. Μαλδονάδο, Williams
18. Πικ, Caterham
19. Μπιανκί, Marussia
20. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
21. Τσίλτον, Marussia
22. Γκουτιέρες, Sauber *

*Ποινή πέντε θέσεων
**Ποινή τριών θέσεων πηγή: sport-fm.gr

Από το show time στο crunch time!!

Τα play offs του ΝΒΑ αρχίζουν απόψε και το www.sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα στα οκτώ ζευγάρια του πρώτου γύρου.

Από το show time στο crunch time
Καλά τα εντυπωσιακά καρφώματα και οι απίθανες τάπες, αλλά το πραγματικό ΝΒΑ είναι κάτι παραπάνω από αυτά και αρχίζει ΤΩΡΑ! Στη λεγόμενη… crunch time που λένε και οι Αμερικανοί.

Η αυλαία των play offs ανοίγει απόψε και ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, οι άνδρες από τα παιδιά, οι winners από τους losers και οι πραγματικοί πρωταθλητές από όλους του υπόλοιπους.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Το www.sport-fm.gr αναλύει τα οκτώ σούπερ ζευγάρια σε Ανατολή και Δύση.

Μαϊάμι Χιτ-Μιλγουόκι Μπακς: Μοιάζει το πιο ξεκάθαρο ζευγάρι του πρώτου γύρου. Η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς, του Ντουέιν Ουέιντ και του Κρις Μπος δεν αρκείται στο περσινό δαχτυλίδι, θέλει να δημιουργήσει τη δική της δυναστεία και δεν θα επιτρέψει στους Μπακς να αποτελέσουν εμπόδιο. Η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου (66-16) αναμετράται με τη χειρότερη των 16 (και μοναδική με αρνητικό ρεκόρ, 38-44) που πέρασαν στα play offs. Οι πρωταθλητές, με την πέμπτη καλύτερη επίθεση (102,9 μ.ο.) και άμυνα (95 μ.ο.) στο πρωτάθλημα, είχαν την πολυτέλεια να κατεβάσουν ταχύτητα και να δώσουν ανάσες στους βασικούς τους στα τελευταία παιχνίδια. Για το Μιλγουόκι, που είχε μεγαλύτερο παθητικό (100,4 μ.ο.) παρά ενεργητικό (98,9 μ.ο.) στην κανονική περίοδο, μάλλον θα αποτελεί υπέρβαση έστω και μία νίκη στη σειρά. Κι αυτή θα έρθει μόνο αν Τζένινγκς και Έλις να μοιράσουν… καλύτερα τις επιθέσεις μεταξύ τους. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 3-1.

Νιου Γιορκ Νικς-Μπόστον Σέλτικς: Ίσως το μεγαλύτερο ζευγάρι του πρώτου γύρου και σίγουρα το πιο ενδιαφέρον στην Ανατολή. Ασφαλή προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν, ούτε για το εύρος της σειράς, αλλά ούτε και για τον τελικό νικητή. Οι Νικς (54-28) έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρώτο και το τελευταίο κομμάτι της σεζόν κι έχουν βρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας παρότι ταλαιπωρήθηκαν και φέτος από τραυματισμούς. Ο Καρμέλο Άντονι ολοκλήρωσε σεληνιασμένος την κανονική περίοδο και με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (28,7 μ.ο.). Πλέον καλείται να αποδείξει πως μπορεί να οδηγήσει τους Νικς ψηλά, αλλά θα χρειαστεί την απαραίτητη συμπαράσταση από το supporting cast. Ο Αμάρε Στούντεμαϊρ πιθανότατα χάνει ολόκληρη τη σειρά, αλλά ούτως ή άλλως οι Νεοϋορκέζοι έχουν μάθει να ζουν χωρίς αυτόν. Οι Σέλτικς (41-40) είναι γερασμένοι, πληγωμένοι από τον τραυματισμό του Ραζόν Ρόντο, αλλά στα play offs πάντα σκληροτράχηλοι, επικίνδυνοι και πέρυσι έφτασαν πιο κοντά από τον καθένα στον αποκλεισμό του Μαϊάμι. Ο Γκριν έχει εξελιχθεί σε τρίτο «πυλώνα» της ομάδας δίπλα στους «παραδοσιακούς» Πιρς και Γκαρνέτ, αλλά όλοι περιμένουν περισσότερη βοήθεια από τον μπαρουτοκαπνισμένο Τέρι στην ομάδα της Βοστώνης που παραμένει σοκαρισμένη από τη βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 3-1.

Ιντιάνα Πέισερς-Ατλάντα Χοκς: Θα πέσουν κορμιά. Δύο από τις πιο αθλητικές ομάδες του πρωταθλήματος αναμετρώνται, με τους Πέισερς (49-32) να έχουν προβάδισμα λόγω… έδρας και βάθους. Η ομάδα της Ιντιανάπολις, που πέρσι έβγαλε το λάδι στα play offs στο Μαϊάμι, παρά την απουσία του Ντάνι Γκρέιντζερ διαθέτει μία εξαιρετική πεντάδα με τους Τζορτζ, Γουέστ, Χιλ και Χίμπερτ σημεία αναφοράς, αλλά κι έναν αξιοπρεπέστατο πάγκο. Οι Χοκς (44-38) θέλουν να ξεφύγουν από τη χρυσή μετριότητα των προηγούμενων ετών και να κάνουν την υπέρβαση, αλλά περιμένουν ίσως περισσότερα από όσα θα έπρεπε από Χόρφορντ και Σμιθ, δύο ψηλούς που μάλλον ματσάρονται καλά από τους αντίστοιχους των Πέισερς. Μεγάλο πλήγμα αποτελεί η απουσία του Ζάζα Πατσούλια που πρόσφερε λύσεις στη front line. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 2-2.

Μπρούκλιν Νετς-Σικάγο Μπουλς: Άλλο ένα εξαιρετικά αμφίρροπο ζευγάρι ανάμεσα στην έκτη (95,1 μ.ο.) και την τρίτη (92,9 μ.ο.) καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Οι Νετς έχουν περισσότερους σούπερ σταρ, θεωρητικά περισσότερο ταλέντο και είχαν καλύτερο ρεκόρ (49-33), αλλά οι Μπουλς (45-37) είναι… Μπουλς. Καθένας από την τριπλέτα Ντερόν Ουίλιαμς, Τζο Τζόνσον και Μπρουκ Λόπεζ δείχνει ικανός να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, αλλά η ομάδα του Μπρούκλιν δείχνει συχνά να βασίζεται περισσότερο στο ατομικό ταλέντο των σταρ της παρά το ομαδικό παιχνίδι. Για τους «ταύρους» ένα ζητούμενο είναι η αγωνιστική κατάσταση του τραυματία Γιοακίμ Νοά, ενώ κρυφή ελπίδα παραμένει η επανεμφάνιση, ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, του Ντέρικ Ρόουζ, παρότι αυτό δεν μοιάζει πολύ πιθανό. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 1-3.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Χιούστον Ρόκετς: Ο Τζέιμς Χάρντεν επιστρέφει στο «σπίτι» του ως αντίπαλος στη σειρά της Θάντερ (60-22) με τους Ρόκετς (45-37). Οι πρωταθλητές της Δύσης έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των «ρουκετών», που κατρακύλησαν από την έκτη στην όγδοη θέση της κατάταξης στο φινάλε. Μπορεί η ομάδα της Οκλαχόμα να έχει ένα πολύ μικρό rotation και το βάθος να μην είναι η μεγαλύτερη αρετή της, ωστόσο το δίδυμο Ντουράντ (28,1π. ανά αγώνα) και Γουέστμπρουκ (23,2π. ανά αγώνα) είναι ικανό να σηκώσει στις πλάτες του όλη την ομάδα, αφήνοντας τη βρώμικη δουλειά για εξαιρετικούς ρολίστες όπως οι Ιμπάκα, Πέρκινς και Σεφολόσα. Το… καμάρι του Χιούστον έχει μάλλον περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, αλλά πέραν του Χάρντεν, που φέτος τα’ χει θαλασσώσει απέναντι στην παλιά του ομάδα στην Οκλαχόμα (42 πόντους μεν, αλλά με 9/33 σουτ, ενώ εντός έδρας είχε 46 πόντους με 12/19) δεν φαίνεται να υπάρχει παίκτης για να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Συν τοις άλλοις, η άμυνα είναι η αχίλλειος πτέρνα της με παθητικό 102,5 πόντους ανά αγώνα, που ήταν η τρίτη χειρότερη επίδοση στην κανονική περίοδο. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 2-1.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Λος Άντζελες Λέικερς: Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να μιλάμε για τελικό της Δύσης. Όμως ενώ οι Σπερς έκαναν το καθήκον τους (58-24) χάνοντας στο νήμα την πρωτιά από τη Θάντερ, οι Λέικερς εξασφάλισαν κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα την πρόκριση στα play offs (45-37). Τα «σπιρούνια» με τη συνταγή των τελευταίων ετών και την ελπίδα πως τα γερασμένα γόνατα του Ντάνκαν θα αντέξουν, αλλά και πως οι Πάρκερ και Τζινόμπιλι θα αφήσουν πίσω τους τραυματισμούς τους, θέλουν να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για δαχτυλίδι προτού η ανανέωση στο ρόστερ γίνει αναπόφευκτη. Η χημεία και ο «στρατηγός» Πόποβιτς στον πάγκο είναι το μεγάλο όπλο των Τεξανών, που ενισχύθηκαν με τον βετεράνο Τρέισι ΜακΓκρέιντι παραμονές των play offs. Στον αντίποδα η χημεία είναι άγνωστη λέξη, όπως και η… άμυνα (22η στην κανονική περίοδο με 101 πόντους παθητικό ανά αγώνα). Κόμπι Μπράιαντ δεν υπάρχει μετά τον τραυματισμό-σοκ που υπέστη την περασμένη εβδομάδα, ενώ αμφίβολη είναι η ετοιμότητα του επίσης ταλαιπωρημένου και γερασμένου Στιβ Νας και οι λύσεις από τον πάγκο είναι «φτωχές» σε όλες τις θέσεις. Όμως επειδή η φανέλα είναι πολύ «βαριά», ουδείς μπορεί να ξεγράψει τους Λέικερς. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 2-1.

Ντένβερ Νάγκετς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Η παρέα του Κώστα Κουφού μετά από μία εξαιρετική πορεία στην κανονική περίοδο μπαίνει με όνειρα στα play offs. Οι Νάγκετς (57-25) έχουν τον πρώτο λόγο εξαιτίας της έδρας τους, στην οποία φέτος έχασαν μόλις τρεις φορές (38-3), ενώ μετρούν εκεί 23 διαδοχικές νίκες. Ο Τζορτζ Καρλ έχει πιθανώς το πληρέστερο σε εναλλακτικές λύσεις ρόστερ του ΝΒΑ και σίγουρα την καλύτερη επίθεση με 106,1 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο πολλοί λένε πως λείπει ο ηγέτης. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο αυτός που καλείτο να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο, ο Ντανίλο Γκαλινάρι. Οι Ουόριορς (47-35) έκαναν μία σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα, μακριά από το Όκλαντ χάνουν αρκετή από τη δυναμική τους (19-22), ωστόσο ουδείς μπορεί να υποτιμήσει το δίδυμο των Στίβεν Κάρι και Ντέιβιντ Λι, που στη μέρα του (κάτι που δεν… σπανίζει) μπορεί να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 3-1.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Μέμφις Γκρίζλις: Οι ειδικοί μιλούν για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της Δύσης και δεν έχουν άδικο. Άλλωστε πέρυσι η πρόκριση στον πρώτο γύρο μεταξύ τους κρίθηκε σε έβδομο ματς, με τους Κλίπερς να επικρατούν στο τελευταίο παιχνίδι στο Μέμφις, ενώ φέτος είχαν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ στην κανονική περίοδο (56-26). Η ομάδα του Λος Άντζελες υπερέχει σε ταλέντο, με προεξέχοντες τους Πολ, Γκρίφιν και Κρόφορντ, βάθος και… έδρα, αλλά οι «αρκούδες» είναι η πιο σκληρή ομάδα του ΝΒΑ, διαθέτει την καλύτερη άμυνα (89,3π. παθητικό ανά αγώνα) και καλύτερη χημεία μετά την αποχώρηση του Ρούντι Γκέι ο οποίος μάλλον χαλούσε το σύνολο. Οι ισορροπίες είναι πάρα πολύ λεπτές. Στην κανονική περίοδο το «σκορ» ήταν 3-1.πηγή: sport-fm.gr

Έχει έξτρα κίνητρο ο Παναθηναϊκός…!

Σκληρά καρύδια έχουν αποδειχθεί για τον Παναθηναϊκό οι τρεις νεοφώτιστοι. Κόντρα σε Πλατανιά, Πανθρακικό και Βέροια οι «πράσινοι» δεν έχουν πάρει ακόμη τρίποντο, όμως την Κυριακή έχουν την ευκαιρία.

Έχει έξτρα κίνητρο ο Παναθηναϊκός…
Περνάει μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας του. Στόχους πλέον δεν έχει, ωστόσο όλοι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού θέλουν να κλείσουν με νίκη το πρωτάθλημα, την Κυριακή με την Βέροια.

Αν μη τι άλλο, οι «πράσινοι» έχουν κι έξτρα κίνητρο για την «μάχη» του ΟΑΚΑ, αφού φέτος κόντρα σε νεοφώτιστους τα ‘χουν βρει σκούρα.

Χαρακτηριστικά, σε πέντε παιχνίδια μέχρι τώρα με αντιπάλους τους Πλατανιά, Βέροια και Πανθρακικό, το τριφύλλι μετράει μόλις ένα βαθμό, έχοντας γνωρίσει 4 ήττες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά, τα φετινά παιχνίδια του με νεοφώτιστους:

15/09/12: Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0
25/11/12: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1
16/12/12: Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0
19/01/13: Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1
30/03/13: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 0-1 πηγή: sport-fm.gr

Και εγένετο… ΠΑΟΚ!!

Σαν σήμερα πριν από 87 χρόνια δημιουργήθηκε η ιδέα του ΠΑΟΚ!

Και εγένετο… ΠΑΟΚ!
(Photo: paokfc.gr)

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποτελεί την ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», ο οποίος ιδρύθηκε το 1875 στην καρδιά της Πόλης, το Πέρα.

Με αφορμή αυτό η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της το πρώτο καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 20 Απριλίου 1926.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα.

Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822). Ακριβώς πριν από 87 χρόνια σαν σήμερα…

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος)».

Πήγε Ρέντη ο Ζιοβάνι!!

Στο προπονητήριο του Ρέντη βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ζιοβάνι!

Πήγε Ρέντη ο Ζιοβάνι
Πριν τους οπαδούς του Ολυμπιακού, τον Ζιοβάνι είδαν σήμερα και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Βραζιλιάνος το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο των ερυθρολεύκων στο Ρέντη.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας, οι οποίοι είχαν θερμότατη συνομιλία με τον παλιό άσο των ερυθρολεύκων.

Ο Ζιοβάνι θα περάσει από την μπουτίκ του Ολυμπιακού στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» το απόγευμα για να υπογράψει αυτόγραφα στους φίλους της ομάδας.πηγή: sport-fm.gr

Βρήκαν 26 μολότοφ σε σύνδεσμο του ΟΣΦΠ!!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 26 μολότοφ, εκ των οποίων κάποιες με καρφιά βρήκαν οι αστυνομικές Αρχές σε σύνδεσμο του ΟΣΦΠ στα Χανιά της Κρήτης!

Βρήκαν 26 μολότοφ σε σύνδεσμο του ΟΣΦΠ
Η αστυνομία έκανε έφοδο σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στα Χανιά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές βρήκαν συνολικά 26 βόμβες μολότοφ εκ των οποίων κάποιες ήταν συνδεδεμένες με κροτίδες με καρφιά.

Εκτός αυτών οι άνθρωποι της αστυνομίας που έκαναν τις έρευνες ανακάλυψαν ένα μεγάλο αριθμό καπνογόνων, γκλομπ και πολλά σπρέι.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του συνδέσμου. πηγή: sport-fm.gr

«Για να μην εξαρτόμαστε από τους άλλους…»

Να ξεχάσουν τον Ολυμπιακό και να δώσουν μεγάλη προσοχή στον αγώνα με την Κέρκυρα ζήτησε ο Παύλος Δερμιτζάκης από τους παίκτες του Πανθρακικού.

«Για να μην εξαρτόμαστε από τους άλλους…»
Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού στο προσεχές παιχνίδι με την Κέρκυρα επέστησε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο 44χρονος προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας και να τα δώσουν όλα στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όπου παίζεται η παραμονή της ομάδας.

«Ξεχάστε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και επικεντρωθείτε σε αυτό με την Κέρκυρα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Πρέπει να παίξουμε με ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη και να μην εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα των άλλων», είπε μεταξύ άλλων ο Ελληνας τεχνικός.

Από κει και πέρα, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους «ερυθρόλευκους» έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Τέλος, όλοι οι ποδοσφαιριστές υπολογίζονται για την κυριακάτικη αναμέτρηση, με εξαίρεση τον τιμωρημένο Λουσέρο. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Αργεντινού μέσου είναι ο Χρήστος Μίνγκας. πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Αγγλία ή Γαλλία ο Τζεμπούρ!!

Την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην καριέρα του στο αγγλικό ή το γαλλικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Θέλει Αγγλία ή Γαλλία ο Τζεμπούρ
Να αγωνιστεί σε πρωτάθλημα καλύτερο από αυτό της Ελλάδος θέλει ο Ράφικ Τζεμπούρ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το skysports ο άσος του Ολυμπιακού φέρεται να προτιμά το αγγλικό ή το γαλλικό.

«Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2016. Είμαι 29 ετών και θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως το αγγλικό ή το γαλλικό», φέρεται να τόνισε ο άσος του Ολυμπιακού.πηγή: sport-fm.gr

Τετ-α-τετ με Αναστασιάδη είχε ο Βαρουξάκης!!

Δεν εφησυχάζουν στον Πλατανιά και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το «τρίποντο» στο αυριανό ματς με τον Λεβαδειακό.

Τετ-α-τετ με Αναστασιάδη είχε ο Βαρουξάκης
Την μαθηματική παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ο Πλατανιάς, ο οποίος υποδέχεται τον Λεβαδειακό στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η υπόθεση της ΑΕΚ εκκρεμεί και οι Κρητικοί δεν θέλουν να ρισκάρουν μήπως μπλέξουν σε περιπέτειες την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, εκτιμούν πως δεν είναι απίθανο η Ένωση να κερδίσει την έφεση στην απόφαση αφαίρεσης βαθμών και μηδενισμού στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Για αυτό τον λόγο ο Στέλιος Βαρουξάκης επισκέφτηκε τους παίκτες στη χθεσινή προπόνηση και στη συνέχεια μίλησε με τον Αγγελο Αναστασιάδη.

Ο Ελληνας τεχνικός ενημερώθηκε για την υπάρχουσα κατάσταση και πώς αυτή μπορεί να εξελιχθεί και όπως σημείωσε αργότερα στους παίκτες του, είναι απαραίτητο να διεκδικήσουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας που τους εξασφαλίζει την παραμονή στη Super League. πηγή: sport-fm.gr

Έτσι θα παίξει ο Άρης!

Την ενδεκάδα που έπαιξε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με σχήμα… Περιστερίου σκοπεύει να παρατάξει τον Άρη ο Σούλης Παπαδόπουλος κόντρα στην Skoda Ξάνθη.

Έτσι θα παίξει ο Άρης
Αρκετές ομοιότητες με το σχήμα που παρέταξε στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο θα έχει ο Άρης απέναντι στην Skoda Ξάνθη.

Μοναδικό ερωτηματικό για τον Σούλη Παπαδόπουλο αποτελεί η θέση του τερματοφύλακα για το αυριανό ματς στα Πηγάδια.

Συγκεκριμένα, ο πολύπειρος τεχνικός έχει το δίλημμα να διατηρήσει τον εξαιρετικό στα τελευταία ματς Σωκράτη Διούδη ή να επαναφέρει τον Μάρκο Βελλίδη.

Η απόφαση είναι δύσκολη, αφού ο δεύτερος προέρχεται από δίμηνη αποχή και μέτριες εμφανίσεις τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι την νέα αγωνιστική περίοδο δύσκολα θα είναι στην ομάδα και η σχέση του με τον κόσμο δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας προπονητής σκέφτεται να παρατάξει τον Άρη με ενισχυμένο τον άξονα και σκοπεύει να παρατάξει την ενδεκάδα που έπαιξε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με σχήμα… Περιστερίου, ώστε να θωρακίσει την άμυνά του και στη συνέχεια να ελέγξει την κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή.

Για αυτό τον λόγο σκοπεύει να επιστρατεύσει τον Οικονομόπουλο σε ρόλο «κόφτη», ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Παπαστεριανό και Τριανταφυλλάκο.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Τάτος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Γιαννιώτα και Καζναφέρη στα άκρα.πηγή: sport-fm.gr

Έχει δώσει το «ΟΚ» για Φυτανίδη!!

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Φυτανίδη γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του Χωριού» στην Sportday.

Έχει δώσει το «ΟΚ» για Φυτανίδη
Για πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές φέρεται να ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός, αλλά παρόλα αυτά μόνο σε μια περίπτωση από αυτές ο Γιάννης Αναστασίου έχει δώσει την συγκατάθεσή του.

Πρόκειται για τον Σωκράτη Φυτανίδη. Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού, όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στη Sportday έχει ανάψει το πράσινο φως στους υπεύθυνους των πρασίνων για να προχωρήσουν και να κλείσουν τον παίκτη ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο.πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφικές εξελίξεις προσεχώς…!

Ένας «κόφτης», ένας εξτρέμ, ένας επιθετικός και ένας σέντερ φορ είναι οι παίκτες με τους οποίους φαίνεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ.

Μεταγραφικές εξελίξεις προσεχώς…
Τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά και θα προσφέρουν το κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν έχουν εντοπίσει οι σκάουτερ του συλλόγου και οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Άλλωστε, ο στόχος του Ιβάν Σαββίδη είναι ξεκάθαρος: η κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος και η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Champions League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση επτά με δέκα ποδοσφαιριστών, όμως ήδη τέσσερις υποθέσεις φαίνεται ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία. Αυτές αφορούν έναν «κόφτη», έναν μεσοεπιθετικό, έναν αριστερό μπακ και έναν κεντρικό αμυντικό.

Ακόμη και αν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την παραμονή του Σίλντενφελντ, η επόμενη σεζόν με τόσα παιχνίδια δεν μπορεί να βγει μόνο με τον Κροάτη στόπερ και τον Κατσουράνη (αν και υπάρχουν οι δύο άπειροι Κατσικάς και Ιντζίδης).

Για αυτό τον λόγο χρειάζεται να αποκτηθεί ένας αμυντικός και ήδη στον ΠΑΟΚ φέρονται να έχουν βρει κάτι.

Ενίσχυση θα χρειαστεί η ομάδα και στο αριστερό άκρο της άμυνας, ακόμα και αν ανανεώσει ο Λίνο. Κίνηση, όμως, θα γίνει για δύο εξτρέμ και έναν σέντερ φορ, αφού ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης έχουν πετύχει τα 34 από τα 67 φετινά γκολ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ αναμένεται να ζητήσει την έγκριση του Ιβάν Σαββίδη για την απόκτηση των ποδοσφαιριστών που βρίσκεται σε επαφή αυτή τη στιγμή, όταν οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο τελικό τους στάδιο. πηγή: sport-fm.gr

Νίκη στο Περιστέρι και μετά έφεση!!

Μονόδρομο αποτελεί για την ΑΕΚ η νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, ώστε να ασκήσει έφεση στην Επιτροπή Εφεσέων της ΕΠΟ.

Νίκη στο Περιστέρι και μετά έφεση
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η ΑΕΚ!

Η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Όσοι έχουν απομείνει στην Ένωση προσπαθούν να την κρατήσουν ζωντανή, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να εξαντληθεί και η τελευταία πιθανότητα.

Το νομικό της επιτελείο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ παρουσιάζεται αποφασισμένο να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση.

Ωστόσο, για να έχουν νόημα οι όποιες πιθανότητες αλλαγής της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα πρέπει η ομάδα να κάνει το καθήκον της αύριο στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Το κλίμα στα Σπάτα το χειρότερο δυνατό, ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης, και οι παίκτες του Δέλλα θα προσπαθήσουν – έστω και στο φινάλε της σεζόν – να σώσουν την παρτίδα.

Στις μεταξύ τους συζητήσεις οι ποδοσφαιριστές θεωρούν ότι μια περίεργη... συνωμοσία «σπρώχνει» την ομάδα στον υποβιβασμό.

Την ίδια ώρα, αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους, αφού οι νυν και οι πρώην μέτοχοι δεν έχουν εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον για την ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να δώσουν και την τελευταία ικμάδα της ψυχής τους μέσα στο Περιστέρι και να πάρουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στους «κυανόλευκους».

Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που ενδιαφέρον την Ένωση, θα έχει η συνέχιση της νομικής προσπάθειας για δικαίωση της ομάδας.

Αν τα πράγματα κυλήσουν όπως ευελπιστούν οι «κιτρινόμαυροι», η εκδίκαση θα γίνει την Τετάρτη και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, ακόμα και την ίδια ημέρα.πηγή: sport-fm.gr

Αντιδράσεις για Νταμπίζα!!

Μήνυμα στον Γιάννη Αλαφούζο να μην προχωρήσει την υπόθεση του Νίκου Νταμπίζα έστειλαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Αντιδράσεις για Νταμπίζα
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού στην επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου να φέρει μαζί τον Γιάννη Αναστασίου (ως προπονητή) και τον Νίκο Νταμπίζα (ως τεχνικό διευθυντή).

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. της «Συμμαχίας» ακούστηκε πως «ο Νταμπίζας δεν θα πατήσει το πόδι του στη Λεωφόρο»!

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισε να προχωρήσει, αφού ο Νταμπίζας μαζί με τον Αναστασίου καταστρώνουν τα πλάνα για τον νέο Παναθηναϊκό.

Ο γνωστός επιχειρηματίας απουσίαζε από το χθεσινό Δ.Σ., όμως το μήνυμα των οργανωμένων έφτασε στα αυτιά του. Επίσης, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τη Βέροια αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά ο Αλαφούζος δεν προτίθεται να κάνει πίσω.

Μάλιστα, ο Αναστασίου έρχεται την Κυριακή και θα υπάρξει επαφή με τον Νταμπίζα και τον Αλαφούζο, για να επικυρωθεί η συμφωνία και να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Σαραβάκο, ο πρόεδρος του συλλόγου θέλει τον παλαίμαχο άσο στην ομάδα για να προσελκύσει περισσότερους οπαδούς Παναθηναϊκού με έναν πρώην παίκτη-σύμβολο και δεύτερο για να μετριαστούν οι αντιδράσεις για τον Νταμπίζα.

Ο «Μητσάρας» παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα και ο ρόλος του θα καθοριστεί στην επικείμενη συνάντηση με τους Αλαφούζο, Αναστασίου και Νταμπίζα.

Το πιο πιθανό, πάντως, είναι να έχει έναν ρόλο συνδετικού κρίκου διοίκησης και παικτών μαζί με τις εισηγήσεις, που θα κάνει για παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό (σε συνεργασία πάντα με τον Νταμπίζα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις).πηγή: sport-fm.gr

Μετά το Κύπελλο του Ιμπαγάσα!!

Στο τέλος της σεζόν θα συζητηθεί το θέμα της παραμονής του Αριέλ Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν.

Μετά το Κύπελλο του Ιμπαγάσα
Μετά το πέρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταθέτουν τις εξελίξεις για την υπόθεση του Αριέλ Ιμπαγάσα οι διοικούντες τον Ολυμπιακό.

«Στις 12 Μαΐου, μετά δηλαδή τον τελικό του Κυπέλλου, θα μας πει ο Μίτσελ και για τον “Κάνιο” και για όλους τους παίκτες», τονίζει η ΠΑΕ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η αίσθηση πως οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού χαφ, ακούγοντας την επιθυμία του κόσμου που λέει να παραμείνει ο παίκτης και να βοηθάει έστω και ως αλλαγή.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ μετά το τέλος του προχθεσινού ματς με τον Πανθρακικό έδειξε – σύμφωνα με όσα δήλωσε – ότι δύσκολα θα εισηγηθεί την παραμονή του «Κάνιο» φτάνει τα 37.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Ιμπαγάσα βοηθάει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τις ασίστ που βγάζει και την κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, η δοκιμή του Ισπανού τεχνικού να χρησιμοποιήσει μαζί για πρώτη φορά τον Μασάντο και τον Αργεντινό θεωρείται επιτυχημένη. Οι δύο… κοντοί έπαιξαν απλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, με τον Πορτογάλο να δείχνει πως μπορεί να κάνει περισσότερα δίπλα στον έμπειρο χαφ.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα «Γαύρος» αναφέρει πως ο Ιμπαγάσα και οι εκπρόσωποί του έχουν δεχθεί διερευνητικές κρούσεις από τον ΠΑΟΚ!

Ωστόσο, ο Αργεντινός έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως επιθυμία του είναι να κρεμάσει τα παπούτσια του στον Ολυμπιακό ή στην Μαγιόρκα, η οποία θεωρεί πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του. πηγή: sport-fm.gr

Ήρθε με προτάσεις ο Ζιοβάνι!!

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Ζιοβάνι με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, στην οποία θα προτείνει ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει από τη Βραζιλία.

Ήρθε με προτάσεις ο Ζιοβάνι
Το «τσεκάρισμα» κάποιων ποδοσφαιριστών για λογαριασμό του Ολυμπιακού είχε αποκαλύψει ο Ζιοβάνι στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα με αφορμή την αυριανή φιέστα για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος από τους Πειραιώτες, όμως είναι πιθανό να μείνει στην Ελλάδα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα αναμένεται να έχει επαφές με τη διοίκηση των πρωταθλητών, ίσως και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αντικείμενο συζήτησης τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει στην πατρίδα του.

Αν αναλογιστούμε τις προτιμήσεις του «μάγου», τότε πρόκειται για ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση.

Άλλωστε, ο Ζιοβάνι είχε τονίσει πως η ομάδα χρειάζεται να ενισχυθεί στις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Βραζιλιάνος έχει παρακολουθήσει κάποιους ποδοσφαιριστές για τους οποίους έχει συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες και θα τις μεταφέρει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Ο παλαίμαχος φορ των «ερυθρολεύκων» ήρθε στην Αθήνα μαζί με την σύζυγό του και σήμερα το μεσημέρι (στις 16:00) θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση που θα γίνει στο Red Store, όπου θα γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας και θα υπογράψει αυτόγραφα. πηγή: sport-fm.gr

Αχ Ευρώπη…!!

Γι’ αυτή γίνονται όλα! Και η 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τη βάζει στο προσκήνιο με σπουδαίες αναμετρήσεις στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και «Άνφιλντ».

Αχ Ευρώπη…
Όσο πλησιάζει το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία, τόσο «φουντώνουν» οι μάχες για την πρώτη πεντάδα (που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει εξάδα) που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αλλά και στις τελευταίες θέσεις που οδηγούν… στην Τσάμπιονσιπ.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, η Τσέλσι ταξιδεύει στο «Άνφιλντ» για να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ, ούσα στην 3η θέση της βαθμολογίας, το +1 από την αμέσως επόμενη Άρσεναλ και με παιχνίδι λιγότερο. Οι «κόκκινοι» απέχουν δέκα πόντους από τις πρώτες τέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος και συνεχίζουν με την ελπίδα να ανοίξει και η έκτη θέση, μέσω του φετινού Κυπελλούχου.

Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», η Μάντσεστερ Σίτι του -13 από την κορυφή, θα κοντραριστεί με την Τότεναμ που ακόμα έχει τις πιθανότητες υπέρ της, αναφορικά με τη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Είτε απευθείας στους ομίλους, είτε μέσω προκριματικών. Νέα λονδρέζικη μάχη στο «Craven Cottage», με τη Φούλαμ να υποδέχεται την Άρσεναλ, μόλις λίγες μέρες μετά την ήττα (3-0) από την Τσέλσι.

Η Έβερτον που έχει υποχωρήσει στο έκτο «σκαλί» έχει δύσκολη εξόρμηση στην έδρα της Σάντερλαντ που προέρχεται από σπουδαία επικράτηση (3-0) στο ντέρμπι με τη Νιούκαστλ.

Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενήσει στο «Ολντ Τράφορντ» την Άστον Βίλα, με τους «χωριάτες» να παραμένουν στην τελευταία από τις θέσεις της σωτηρίας, στο +3 από αυτές του υποβιβασμού. Στο Λονδίνο για να παίξει με τη Γουέστ Χαμ θα βρεθεί η Γουίγκαν που λίγο έλειψε μεσοβδόμαδα να κάνει μεγάλη ζημιά στη Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία τελικά ηττήθηκε με σκορ 1-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 20/4 (17:00)

Φούλαμ – Άρσεναλ
Νόριτς – Ρέντινγκ
ΚΠΡ – Στόουκ
Σάντερλαντ – Έβερτον
Σουόνσι – Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ – Γουίγκαν

Κυριακή 21/4

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Λίβερπουλ – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 22/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (22:00)

Η επόμενη (35η) αγωνιστική:

Σάββατο 27/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ (14:45)
Έβερτον – Φούλαμ
Σαουθάμπτον – Γουές Μπρομ
Στόουκ – Νόριτς
Γουίγκαν – Τότεναμ
Νιούκαστλ – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 28/4

Ρέντινγκ – ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι – Σουόνσι (17:00)
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 29/4

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ (22:00)πηγή: sport-fm.gr

«Δεν συγκρίνουμε Βιλανόβα – Γκουαρντιόλα»

Ο Ζόρντι Ρόουρα φρόντισε να ρίξει τους τόνους μετά από σύγκριση μέλους της Μπαρτσελόνα ανάμεσα σε Βιλανόβα και Γκουαρντιόλα.

«Δεν συγκρίνουμε Βιλανόβα – Γκουαρντιόλα»
Διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση εκπροσώπου της Μπαρτσελόνα ο οποίος χαρακτήριζε καλύτερο σε όλους τους τομείς τον Τίτο Βιλανόβα από τον Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε ο Ζόρντι Ρόουρα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Λεβάντε.

Την «φωτιά» την άναψε ο Τόνι Φρέισα…

«Στην παρουσίασή του ως προπονητής της ομάδας υποστήριξε ότι θα υστερεί σε κάθε σύγκριση με τον Γκουαρντιόλα, όμως πλέον νομίζω ότι κερδίζει σε κάθε μια από αυτή. Φαίνεται ότι η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς από την προηγούμενη», ανέφερε.

Έτσι ο Ρόουρα προσπάθησε να χαμηλώσει του τόνους.

«Δεν είμαστε εδώ για να συγκρίνουμε καταστάσεις και ανθρώπους. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσει η σεζόν αυτή αλλά –αυτή την στιγμή- μπορούμε να είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι», τόνισε ο Ροούρα ο οποίος είχε στα χέρια του τα ηνία της Μπάρτσα για το χρονικό διάστημα της παραμονής του Βιλανόβα στις ΗΠΑ όπου έκανε θεραπεία μετά την εγχείρηση για την αφαίρεση καρκίνου στην παρωτίδα. πηγή: sport-fm.gr

Δεν θέλει αναβολή ο Ολυμπιακός!!

Δεν θα υπάρξει αναβολή του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανελευσινιακό, που είχε προγραμματιστεί τη Δευτέρα, για την Α1.

Δεν θέλει αναβολή ο Ολυμπιακός
Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανελευσινιακό για την 24η αγωνιστική της Α1 την προσεχή Δευτέρα στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ.

Αν και ο ΕΣΑΚΕ ήταν έτοιμος να κάνει δεκτό πιθανό αίτημα των πρωταθλητών για αναβολή, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν για το πέμπτο ματς με την Αναντολού Εφές (όπως έγινε με τον αγώνα Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός της Κυριακής που αναβλήθηκε), ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε αναβολή και το παιχνίδι της Δευτέρας θα γίνει κανονικά, στις 18:00.πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους δράση!!

Οι ομάδες της Α1 μπάσκετ επιστρέφουν στα παρκέ, έπειτα από δύο εβδομάδες απραξίας λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται στην ούρα και τα play offs.

Επιτέλους δράση!
Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που οι ομάδες της Α1 μπάσκετ έδωσαν τις μάχες τους στο παρκέ. Μεσολάβησε η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague και τώρα οι ομάδες επιστρέφουν στα γήπεδο, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά, τόσο όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία όσο και στην είσοδο στα play offs. Το μόνο που έχει επί της ουσίας κριθεί είναι η πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που ανήκει στους «ερυθρόλευκους».

Το μενού της 23ης αγωνιστικής αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο στις 16:00 με τέσσερις αναμετρήσεις να διεξάγονται την ίδια ώρα. Το Περιστέρι υποδέχεται τον Άρη, με τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Σκληρή μάχη αναμένεται και στην Καλαμίτσα, όπου η Καβάλα θα φιλοξενήσει τον Κολοσσό. Αμφότερες οι ομάδες χρειάζονται επειγόντως τους πολύτιμους βαθμούς. Ο ΑΓΟΡ, που έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα play offs, παίζει με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα που θέλει διακαώς την είσοδό του στην οκτάδα, ενώ ο Ίκαρος παίζει με τον Ηλυσιακό στην Καλλιθέα. Τα ματς του Σαββάτου ολοκληρώνονται με το ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, στις 19:00, το οποίο θα κρίνει πιθανότατα και την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Τη Δευτέρα στις 18:00 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο –κεκλεισμένων των θυρών- ΣΕΦ, τον Πανελευσινιακό, ενώ αναβλήθηκε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας με τον Παναθηναϊκό, λόγω των υποχρεώσεων των «πράσινων» για τα play offs της Euroleague.


Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Απριλίου

16:00 Περιστέρι-Άρης (ΕΤ-1)
16:00 Καβάλα-Κολοσσός
16:00 ΚΑΟΔ-ΑΓΟΡ
16:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Ηλυσιακός
19:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (ΕΤ-3)

Δευτέρα 22 Απριλίου

18:00 Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός (κεκλεισμένων των θυρών)

*Απόλλων Πάτρας-Παναθηναϊκός, το παιχνίδι ήταν ορισμένο για την Κυριακή (21/04), ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού» στα play offs της Euroleague


Βαθμολογία (σε 23 αγώνες)

Ολυμπιακός 43*
Πανιώνιος 41
Παναθηναϊκός 40*
ΠΑΟΚ 40
ΑΓΟΡ 38
Ίκαρος Καλλιθέας 34
Απόλλων Πάτρας 33
Άρης 33
ΚΑΟΔ 31
Κολοσσός 30
Πανελευσινιακός 29
Ηλυσιακός 29*
Περιστέρι 29
Καβάλα 27*

*Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ηλυσιακός και Περιστέρι έχουν ματς λιγότερο, αυτό της 23ης αγωνιστικής.


Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (25ης, δεν έχει οριστεί ημερομηνία)

Άρης-Καβάλα
Παναθηναϊκός-Κολοσσός (κεκλεισμένων των θυρών)
ΑΓΟΡ-Περιστέρι
Ηλυσιακός-ΚΑΟΔ
Πανελευσινιακός-Ίκαρος Καλλιθέας
Πανιώνιος-Ολυμπιακός (κεκλεισμένων των θυρών)
Απόλλων Πάτρας-ΠΑΟΚπηγή: sport-fm.gr

Όποιος προλάβει… πάει Βαρκελώνη!!

Με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός μπορούν να επικοινωνούν όσοι φίλοι της ομάδας επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη για να παρακολουθήσουν το ματς της ομάδας τους με την Μπαρτσελόνα.

Όποιος προλάβει… πάει Βαρκελώνη
Από την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα ναυλώσει τσάρτερ για φίλους της ομάδας οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πέμπτη αναμέτρηση των «πράσινων» με την Μπαρτσελόνα, στην Ισπανία, για τα play offs της Euroleague. Με νέα ανακοίνωσή από το «τριφύλλι» ενημερώνουν ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ οι φίλαθλοι θα είναι εκείνοι που θα καλύψουν τα έξοδα της διαμονής τους, αλλά και το εισιτήριο του αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία στον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα της σειράς των play offs της Ευρωλίγκας. Ο νικητής της αναμέτρησης της Πέμπτης (25/4, 22.00) παίρνει το εισιτήριο για το Final 4 της διοργάνωσης.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ναυλώσει τσάρτερ για το παιχνίδι. Οι κάτοχοι των διαρκείας που επιθυμούν να βρίσκονται στο ταξίδι προς το Palau Blaugrana, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΚΑΕ μέσω e-mail (panathinaikosbc@panathinaikosbc.gr) ως την Κυριακή (21/4) το βράδυ. Αν οι θέσεις υπερκαλυφθούν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η θέση στο τσάρτερ είναι δωρεάν. Όσοι ταξιδέψουν θα έχουν μόνο την υποχρέωση να πληρώσουν τη διαμονή τους και το κόστος του εισιτηρίου. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24/4 στις 11.30π.μ. και η επιστροφή για την Πέμπτη (25/4) το βράδυ μετά το παιχνίδι.

Ο… δήμιος στην κορυφή, πίσω του Μπράμος και Χάινς!! (video)

Ο Τζαμόν Λούκας που «σκότωσε» τον Ολυμπιακό έχει την κορυφαία φάση της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Πίσω του Μπράμος και Χάινς.

Ο… δήμιος στην κορυφή, πίσω του Μπράμος και Χάινς (video)
Το νικητήριο καλάθι του Τζαμόν Λούκας στην επικράτηση της Αναντολού Εφές απέναντι στον Ολυμπιακό είναι στην κορυφή του Top 5 της τέταρτης αγωνιστικής των play offs.

Στο «3» βρίσκουμε από το ίδιο παιχνίδι την τάπα του Κάιλ Χάινς στον Σεμίχ Ερντέν, ενώ στο «2» το κάρφωμα του Μάικ Μπράμος στην ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.




πηγή: sport-fm.gr

Η σειρά των φετινών ντραφτ!!

Γνωστοποιήθηκε η σειρά των ομάδων στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε η (απαραίτητη) κλήρωση για τις ισοβαθμίες! Η διαδικασία θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου.

Η σειρά των φετινών ντραφτ
Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο μεσοδιάστημα θα γίνει νέα κλήρωση, για να καθοριστεί και η σειρά των 14 πρώτων ομάδων. Οι σύλλογοι που δεν προκρίθηκαν στα πλέι οφ είναι υποψήφιοι για την πρώτη θέση του ντραφτ, με διαφορετικές όμως πιθανότητες επιτυχίας, καθώς παίζει ρόλο και η τελική τους κατάταξη στη βαθμολογία της σεζόν.

Παρακάτω η σειρά:

1. Ορλάντο Μάτζικ (25% για την πρώτη θέση)
2. Σάρλοτ Μπόμπκατς (19.9% για την πρώτη θέση)
3. Κλίβελαντ Καβαλίερς (15.6% για την πρώτη θέση)
4. Φίνιξ Σανς (11.9% για την πρώτη θέση)
5. Νιου Ορλίνς Χόρνετς (8.8% για την πρώτη θέση)
6. Σακραμέντο Κινγκς (6.3% για την πρώτη θέση)
7. Ντιτρόιτ Πίστονς (4.3% για την πρώτη θέση)
8. Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (2.8% για την πρώτη θέση)
9. Μινεσότα Τίμπεργουλφς (1.7% για την πρώτη θέση)
10. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (1.1% για την πρώτη θέση, η επιλογή ανήκει στους Σάρλοτ , αν πέσει κάτω από τη 12η θέση)
11. Φιλαδέλφεια 76ερς (0.8% για την πρώτη θέση)
12. Τορόντο Ράπτορς (0.7% για την πρώτη θέση, η επιλογή ανήκει στους Οκλαχόμα, αν δεν είναι κάτω από τις τρεις πρώτες)
13. Ντάλας Μάβερικς (0/6% για την πρώτη θέση)
14. Γιούτα Τζαζ (0.5 % για την πρώτη θέση)
15. Μιλγουόκι Μπακς
16. Μπόστον Σέλτικς
17. Ατλάντα Χοκς
18. Ατλάντα Χοκς
19. Κλίβελαντ Καβαλίερς
20. Σικάγο Μπουλς
21. Γιούτα Τζαζ
22. Μπρούκλιν Νετς
23. Ιντιάνα Πέισερς
24. Νιου Γιορκ Νικς
25. Λος Άντζελες Κλίπερς
26. Μινεσότα Τίμπεργουλφς
27. Ντένβερ Νάγκετς
28. Σαν Αντόνιο Σπερς
29. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
30. Φίνιξ Σανς
31. Ορλάντο Μάτζικ
32. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
33. Κλίβελαντ Καβαλίερς
34. Χιούστον Ρόκετς
35. Φιλαδέλφεια 76ερς
36. Σακραμέντο Κινγκς
37. Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
38. Ντιτρόιτ Πίστονς
39. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
40. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
41. Φιλαδέλφεια 76ερς
42. Μέμφις Γκρίζλις
43. Μιλγουόκι Μπακς
44. Ντάλας Μάβερικς
45. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
46. Γιούτα Τζαζ
47. Ατλάντα Χοκς
48. Λος Άντζελες Λέικερς
49. Σικάγο Μπουλς
50. Ατλάντα Χοκς
51. Ορλάντο Μάτζικ
52. Μινεσότα Τίμπεργουλφς
53. Ιντιάνα Πέισερς
54. Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
55. Μέμφις Γκρίζλις
56. Ντιτρόιτ Πίστονς
57. Φίνιξ Σανς
58. Σαν Αντόνιο Σπερς
59. Μινεσότα Τίμπεργουλφς
60. Μέμφις Γκρίζλις
πηγή: sport-fm.gr

Επιληπτική κρίση ο Μπέγια της Βελέζ! (video)

Σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν συμπαίκτες και αντίπαλοι τον Ιβάν Μπέγια της Βελέζ, μετά το ματς με την Νιούελς, να πέφτει στο έδαφος με σπασμούς!
Ο 23χρονος μέσος κατέρρευσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και άρχισε να συσπάται το σώμα του, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ ο γιατρός της Νιούελς που τον εξέτασε έκανε λόγο για επιληπτική κρίση...




πηγή: onsports.gr

Σάντος: Έγινε χαρακτήρας κόμικ ο Νεϊμάρ! (video)

Χαρακτήρας κόμικ έγινε ο Νεϊμάρ, με το βιβλίο να αναμένεται να κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες του κόσμου και θα μεταφραστεί σε 42 γλώσσες.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Σάντος έχει γίνει μεγάλος αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αν και μόλις 21 ετών, με πολλούς φίλους του αθλήματος να τον θαυμάζουν. Το κόμικ που περιλαμβάνει και μέλη της οικογένειάς του, θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου στη Βραζιλία και κάθε μήνα θα βγαίνει και νέα ιστορία για τον Νεϊμάρ.
Δείτε το βίντεο:





πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Στην κορυφή οι Νιούελς Ολντ Μπόις!! (videos)




Οι Νιούελς Ολντ Μπόις του Νάτσο Σκόκο, που είναι τραυματισμένος, επικράτησαν με 3-1 της Βελέζ Σάρσφιλντ σε ματς που στιγματίστηκε από λιποθυμία ποδοσφαιριστή εντός αγωνιστικού χώρου.
Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Ιβάν Μπέγια των ηττημένων κατέρρευσε με τη λήξη της αναμέτρησης και μεταφέρθηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο. Παράλληλα, οι Ολντ Μπόις εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του Final, έστω και με ένα ματς παραπάνω από τη Λανούς.
Στα του σκορ, ο Μαρτίν Τόνσο άνοιξε το σκορ στο 20ό λεπτό υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά στο 56ο ο Εζέκιελ Ρεσκαλντίνι ισοφάρισε σε 1-1. Μόλις επτά λεπτά αργότερα, ο Μάρκος Κασέρες διαμόρφωσε το 2-1 με μακρινό σουτ ανάμεσα σε πολλούς παίκτες, ενώ στο 77ο λεπτό ο Μαξιμιλιάνο Ουρούτι ολοκλήρωσε αντεπίθεση διαμορφώνοντας το 3-1.
Σε άλλο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, η Ρασίνγκ Κλουμπ παραχώρησε 1-1 στην Κολόν Σάντα Φε, αν και προηγήθηκε στο 66ο λεπτό με τέρμα του 36χρονου Μάουρο Καμορανέζι. Άλλωστε, στο 85ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 ο Ιβάν Μορένο, ο οποίος έχει περάσει από τη Ξάνθη. Μοιραία, οι γηπεδούχοι απώλεσαν ευκαιρία να διατηρήσουν «ανθρώπινη» επαφή με την κορυφή του Final.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Βελέζ Σάρσφιλντ-Νιούελς Ολντ Μπόις 1-3
Ρασίνγκ Κλουμπ-Κολόν Σάντα Φε 1-1
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
22
Λανούς
9
21
Ρίβερ Πλέιτ
9
17
Άρσεναλ Σαραντί
9
16
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
9
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
10
15
Ατλέτικο Ραφαέλα
9
13
Κίλμες
9
13
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
9
13
Κολόν Σάντα Φε
10
12
Ολ Μπόις
9
11
Ουνιόν Σάντα Φε
9
10
Σαν Λορένζο
9
10
Τίγκρε
9
10
Βελέζ Σάρσφιλντ
10
9
Ιντεπεντιέντε
9
9
Μπόκα Τζούνιορς
9
8
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
9
7
Αρχεντίνος Τζούνιορς
9
7
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
9
4
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
28
55
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
28
49
Ρασίνγκ Κλουμπ
29
48
Ρίβερ Πλέιτ
28
46
Κολόν Σάντα Φε
29
38
Σαν Λορένζο
28
37
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
28
36
Ατλέτικο Ραφαέλα
28
33
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
28
32
Κίλμες
28
32
Ολ Μπόις
28
32
Ιντεπεντιέντε
28
26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
28
26
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
28
24
Ουνιόν Σάντα Φε
28
17
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.87
Λανούς
1.66
Ρίβερ Πλέιτ
1.64
Μπόκα Τζούνιορς
1.63
Άρσεναλ Σαραντί
1.60
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.58
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.45
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.43
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.38
Ολ Μπόις
1.32
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Τίγκρε
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.24
Σαν Λορένζο
1.22
Κίλμες
1.14
Ιντεπεντιέντε
1.12
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.09
Ουνιόν Σάντα Φε
1.02
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.






 
πηγή: onsports.gr