Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τελευταίο εμπόδιο πριν τον τίτλο!!

Το τελευταίο δύσκολο εμπόδιο πριν την στέψη της καλείται να ξεπεράσει η Γιουβέντους, η οποία υποδέχεται τη Μίλαν στο σημαντικότερο ματς της 33ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Τελευταίο εμπόδιο πριν τον τίτλο
Στο Τορίνο στρέφεται το ενδιαφέρον των φίλων του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπου η πρωτοπόρος Γιουβέντους φιλοξενεί τη Μίλαν, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής της Serie A.

Το Σάββατο 20/04 στις 19:00 η Τζένοα αντιμετωπίζει την Αταλάντα, θέλοντας να πάρει τη νίκη για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η αγωνιστική κατάσταση των γηπεδούχων, οι οποίοι θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Χουάν Μανουέλ Βάργκας και Μάρκο Μποριέλο, δεν είναι καλή, αντίθετα με την ομάδα του Μπέργκαμο, η οποία δείχνει να απομακρύνεται οριστικά από τη ζώνη του υποβιβασμού με τους 7 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει στα τελευταία 5 παιχνίδια. Απόντες από τους φιλοξενούμενους οι τιμωρημένοι Κρίστιαν Ραϊμόντι, Κάρλος Καρμόνα και Χέρμαν Ντένις.

Στις 21:45 η Ουντινέζε υποδέχεται τη Λάτσιο, σε έναν σημαντικό αγώνα για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν είναι αήττητη στα 3 τελευταία ματς, αντίθετα με εκείνη του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, η οποία έχει νικήσει μόνο έναν από τους τελευταίους 5 αγώνες της. Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο Λουΐς Μουριέλ και από τους φιλοξενούμενους ο Λορίκ Τσάνα.

Την Κυριακή 21/04 στις 13:30 η Ίντερ των πολλών προβλημάτων φιλοξενεί την Πάρμα. Το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρό, καθώς οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Γκάμπριελ Παλέτα, έχουν εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Μιλάνου, μετά την απώλεια του κυπέλλου, έχει ανάγκη βαθμών για να συνεχίσει την προσπάθεια εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στις 16:00 η φορμαρισμένη Ρόμα υποδέχεται την καταδικασμένη σε υποβιβασμό Πεσκάρα. Η ομάδα της πρωτεύουσας αναμένεται να έχει εύκολο έργο, αν και θα αγωνιστεί χωρίς τους Νικολά Μπουρντίσο και Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι οι οποίοι είναι τιμωρημένοι. Στόχος των γηπεδούχων είναι η κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η Πεσκάρα θα αγωνιστεί χωρίς τον Τζουζέπε Σκούλι και δείχνει να παρατάει κάθε προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, αφού μετρά 5 συνεχόμενες ήττες.

Αδιάφορο είναι το παιχνίδι ανάμεσα στη Μπολόνια και τη Σαμπντόρια, αφού αμφότερες δείχνουν να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στη Serie A. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 3 συνεχόμενες ισοπαλίες και θα στερηθούν των υπηρεσιών του τιμωρημένου Γκιόρκγι Γκάρικς. Η ομάδα της Γένοβας δεν έχει νικήσει στα τελευταία 5 ματς και θα είναι ικανοποιημένη με μια ισοπαλία. Απόντες από τους φιλοξενούμενους θα είναι ο Αντρέα Κόστα και ο Λορέντσο Ντε Σιλβέστρι.

Στην Κατάνια θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Σικελίας, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Παλέρμο. Οι γηπεδούχοι τρέφουν ακόμα κάποιες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη, απέναντι στην αναγεννημένη Παλέρμο, η οποία μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι προπονητές των δύο ομάδων θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες, αφού δεν υπάρχουν τιμωρημένοι.

Η φιλόδοξη Φιορεντίνα υποδέχεται την Τορίνο, η οποία ακόμα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και παρά την απουσία του Μάνουελ Πασκουάλ ζητούν τους 3 βαθμούς για να συνεχίσουν να παλεύουν για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα αγωνιστούν πλήρεις, θα είναι ικανοποιημένοι με τον έναν βαθμό.

Η δεύτερη στη βαθμολογία Νάπολι αντιμετωπίζει την Κάλιαρι, ζητώντας τη νίκη για να παραμείνουν μακριά από τη Μίλαν. Απόντες από την ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι θα είναι ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις και ο Ούγκο Καμπανιάρο. Η ομάδα της Σαρδηνίας, που είναι αήττητη στα 5 τελευταία παιχνίδια και έχει ξεφύγει οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, αλλά και χωρίς τον Ντανιέλε Κόντι και τον Μαουρίτσιο Πινίγια.

Σημαντικό ματς για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία θα γίνει στη Σιένα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Κιέβο Βερόνα. Οι δύο προπονητές δεν έχουν απουσίες. Η Σιένα έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς στα τελευταία 5 ματς και δείχνει ικανή για το θαύμα της παραμονής. Αντίθετα η Κιέβο, με τον έναν βαθμό που έχει πάρει στα τρία τελευταία παιχνίδια, έχει μπει σε περιπέτειες.

Η αυλαία της 33ης αγωνιστικής πέφτει με το μεγάλο παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Μίλαν. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θέλει να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, αν και η διαφορά που έχει πάρει από τη Νάπολι την κάνει να νιώθει σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια. Αντίθετα η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προσπαθεί να προλάβει τη Νάπολι, αλλά στο δύσκολο παιχνίδι του Τορίνο θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάριο Μπαλοτέλι και του Ματιέ Φλαμινί.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 20/04

19:00: Τζένοα – Αταλάντα
21:45: Ουντινέζε – Λάτσιο

Κυριακή 21/04

13:30: Ίντερ – Πάρμα
16:00: Ρόμα – Πεσκάρα
Μπολόνια – Σαμπντόρια
Κατάνια – Παλέρμο
Φιορεντίνα – Τορίνο
Νάπολι – Κάλιαρι
Σιένα – Κιέβο
21:45: Γιουβέντους – Μίλαν

Η επόμενη (35η) αγωνιστική

Σάββατο 27/04

19:00: Αταλάντα – Μπολόνια
Κάλιαρι – Ουντινέζε
21:45: Πεσκάρα – Νάπολι

Κυριακή 28/04

16:00: Κιέβο – Τζένοα
Παλέρμο – Ίντερ
Ρόμα – Σιένα
Σαμπντόρια – Φιορεντίνα
Τορίνο – Γιουβέντους
21:45: Μίλαν – Κατάνια

Δευτέρα 29/04

21:45: Πάρμα – Λάτσιο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: