Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Στο χέρι τους ήταν, στο χέρι τους είναι;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν τις ευκαιρίες για το 3-1 απέναντι σε Μπάρτσα και Εφές αντίστοιχα, ωστόσο τις έχασαν και η πρόκριση στο F4 της Ευρωλίγκα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. «Ντου στα Αποδυτήρια» μετά τα τέταρτα ματς!
Δεν τυχαίνει να γράφω συχνά για μπάσκετ, αλλά νομίζω ότι από εδώ και στο εξής θα έχουμε πολλές ευκαιρίες. Και ειδικά την επόμενη εβδομάδα που πολύς κόσμος θα είναι καθηλωμένος για να δει τις δυο ματσάρες των ελληνικών ομάδων. Κερδίζεις; Πας φάιναλ φορ. Χάνεις; Πας σπίτι σου. Απλά είναι τα πράγματα.
Ήταν και παραμένει
Για μένα, λοιπόν, κι έτσι όπως έχω παρακολουθήσει και τους οκτώ αγώνες που γίνανε ως τώρα, η πρόκριση είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ήταν και παραμένει, δηλαδή.

Δεν τελείωσε την δουλειά
Ο Ολυμπιακός μπορούσε να την καθαρίσει από απόψε την ιστορία. Δεν την τελείωσε την δουλειά, όμως, κι ας είχε αγκαλιά τη νίκη ένα λεπτό πριν το τέλος. Κι έτσι τώρα θα παίξει στην έδρα του. Καλύτερη ομάδα έχει από την Εφές, άρα θα μπει μέσα για να το πάρει το ματσάκι. Αρκεί να μην έχει πάλι τάσεις αυτοκτονίας…
Μπορούν!
Ο Παναθηναϊκός στα δυο παιχνίδια που έπαιξε στην Βαρκελώνη έδειξε ότι μπορεί. Στον πόντο κρίθηκαν τα ματς, άλλωστε. Η Μπάρτσα, βέβαια, θα είναι θεωρητικά το φαβορί λόγω έδρας, όμως όλα γίνονται και οι πράσινοι δείξανε στα μέχρι τώρα ματς ότι έχουν κότσια και ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση.
Με κόσμο διψασμένο
Από εκεί και πέρα, βέβαια, θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα τα πράγματα. Με την έννοια, ότι ο Παναθηναϊκός είχε το τέταρτο παιχνίδι στο γήπεδό του, με την ψυχολογία του ανεβασμένη και με τόσο κόσμο διψασμένο για νίκη-πρόκριση στο πλευρό του.
Όλα για όλα εντός
Όπως, βέβαια, και ο Ολυμπιακός έφτασε απόψε πολύ κοντά στη νίκη. Μια ανάσα ήταν για να κερδίσει. Και την έχασε την ευκαιρία. Στο γήπεδό του θα τα παίξει όλα για όλα πλέον.
Θα σπάσουνε καρδιές
Δεν ξέρω τι θα γίνει στα πέμπτα ματς, όμως για ένα είμαι σίγουρος. Θα σπάσουνε καρδιές. Εκατομμύρια κόσμος θα τρώει τα νύχια του από την αγωνία σ’ αυτά τα δυο ματς που απομένουν για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: