Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αχ Ευρώπη…!!

Γι’ αυτή γίνονται όλα! Και η 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τη βάζει στο προσκήνιο με σπουδαίες αναμετρήσεις στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και «Άνφιλντ».

Αχ Ευρώπη…
Όσο πλησιάζει το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία, τόσο «φουντώνουν» οι μάχες για την πρώτη πεντάδα (που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει εξάδα) που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αλλά και στις τελευταίες θέσεις που οδηγούν… στην Τσάμπιονσιπ.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, η Τσέλσι ταξιδεύει στο «Άνφιλντ» για να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ, ούσα στην 3η θέση της βαθμολογίας, το +1 από την αμέσως επόμενη Άρσεναλ και με παιχνίδι λιγότερο. Οι «κόκκινοι» απέχουν δέκα πόντους από τις πρώτες τέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος και συνεχίζουν με την ελπίδα να ανοίξει και η έκτη θέση, μέσω του φετινού Κυπελλούχου.

Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», η Μάντσεστερ Σίτι του -13 από την κορυφή, θα κοντραριστεί με την Τότεναμ που ακόμα έχει τις πιθανότητες υπέρ της, αναφορικά με τη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Είτε απευθείας στους ομίλους, είτε μέσω προκριματικών. Νέα λονδρέζικη μάχη στο «Craven Cottage», με τη Φούλαμ να υποδέχεται την Άρσεναλ, μόλις λίγες μέρες μετά την ήττα (3-0) από την Τσέλσι.

Η Έβερτον που έχει υποχωρήσει στο έκτο «σκαλί» έχει δύσκολη εξόρμηση στην έδρα της Σάντερλαντ που προέρχεται από σπουδαία επικράτηση (3-0) στο ντέρμπι με τη Νιούκαστλ.

Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενήσει στο «Ολντ Τράφορντ» την Άστον Βίλα, με τους «χωριάτες» να παραμένουν στην τελευταία από τις θέσεις της σωτηρίας, στο +3 από αυτές του υποβιβασμού. Στο Λονδίνο για να παίξει με τη Γουέστ Χαμ θα βρεθεί η Γουίγκαν που λίγο έλειψε μεσοβδόμαδα να κάνει μεγάλη ζημιά στη Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία τελικά ηττήθηκε με σκορ 1-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 20/4 (17:00)

Φούλαμ – Άρσεναλ
Νόριτς – Ρέντινγκ
ΚΠΡ – Στόουκ
Σάντερλαντ – Έβερτον
Σουόνσι – Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ – Γουίγκαν

Κυριακή 21/4

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Λίβερπουλ – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 22/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (22:00)

Η επόμενη (35η) αγωνιστική:

Σάββατο 27/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ (14:45)
Έβερτον – Φούλαμ
Σαουθάμπτον – Γουές Μπρομ
Στόουκ – Νόριτς
Γουίγκαν – Τότεναμ
Νιούκαστλ – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 28/4

Ρέντινγκ – ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι – Σουόνσι (17:00)
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 29/4

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ (22:00)πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: