Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο  gazzetta.gr για τις κυβιστήσεις και το μέγα σκάνδαλο που έχει μπει στα σκαριά, αλλά την δυνατότητα που δίνεται στον ΑΡΗ να μην είναι αυτός το θύμα για μία ακόμα φορά, με διπλό στην Ξάνθη.
Όλη την εβδομάδα ακούμε και διαβάζουμε απίστευτα πράγματα. Αν μαζέψω και δημοσιεύσω τα όσα έλεγαν και έγραφαν όλοι όσοι σήμερα υπερασπίζονται την ΑΕΚ θα πάθετε πλάκα. Στο προηγούμενο blog μου  σας παρέθεσα τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ. Γιατί τότε κάποιοι είχαν γράψει 3000 λέξεις με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Την χλεύασαν για την αναφορά σε δεδικασμένο στο εξωτερικό και απαίτησαν την τιμωρία του ΑΡΗ. Που είναι τώρα εξαφανισμένοι;
Προφανώς και θα θυμάστε ότι για το παιχνίδι με τον Ηρακλή τιμωρήθηκε με ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ 3 ΒΑΘΜΩΝ, 6 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!!! ΚΑΙ τότε ο ΚΑΠ ήταν λιγότερο αυστηρός! Μετά την χθεσινή απόφαση για μένα είναι απλά τα πράγματα. Αν τα αποτελέσματα την Κυριακή σώζουν την ΑΕΚ με σβήσιμο της ποινής της αφαίρεσης βαθμών, αυτό και θα γίνει στην τελική. Το -2 θα διατηρηθεί για τη νέα χρονιά και το -3 για φέτος θα γίνει 4 αγωνιστικές και καμιά 200.000 πρόστιμο. Κρατήστε ακριβώς αγωνιστικές και ποσά, μπορεί να είναι και τα ίδια! Αν τα αποτελέσματα δεν την ευνοούν η ποινή θα μείνει ως έχει.
Η ΑΕΚ βέβαια θυμήθηκε στην ανακοίνωσή της τον Καραμελίδη και αυτός μαζί με τον Δούρο όρισαν στο Περιστέρι τον Παππά!!! Αν μπορούσαν θα όριζαν και τον Τριτσώνη, απορώ πως δεν έβαλαν τον Μπαλτά. Τότε βέβαια ο Καραμελίδης ήταν καλός αφού ο Μπαλτάς επέτρεψε στον Πετρόπουλο να σκοράρει ενώ ήταν 3 μέτρα οφσάιντ. Μείον ένας η ΑΕΚ και συν 2 ο ΑΡΗΣ και δεν θα χρειάζονταν ούτε εφέσεις, ούτε τίποτα. Αυτή την δικαιοσύνη θέλει προφανώς ο Δέλλας και έτσι να κρίνονται τα ματς στα γήπεδα. ΕΤΣΙ ΕΡΙΞΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ…ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΡΗ!
Μία εβδομάδα ΟΛΟΙ στην ΑΕΚ στοχοποιούν τον ΑΡΗ για ένα παιχνίδι που ναι μεν υπήρχε διακοπή,  ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ (θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι το πρωί στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ναι στο κρατικό ραδιόφωνο, έλεγαν ΨΕΥΔΩΣ ότι οι οπαδοί του ΑΡΗ χτύπησαν τον Ολαιτάν, όταν μάλιστα και ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του είπε ότι κανείς δεν τον ακούμπησε) και τον ρέφερι Παππά. ΚΑΙ Η ΚΕΔ ορίζει στο Περιστέρι τον Παππά!!! Ανίκανοι ή μήπως κάτι άλλο είναι αυτοί οι άνθρωποι;
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΣΩΝΗ; Αλήθεια έγινε μήνυση; Κι αν ναι κατατέθηκε το δικόγραφο χθες στην απολογία; Μην ξαναγράφω την ανακοίνωση που είχε βγει από την ΚΕΔ για Κουρομπίλια και ΥΠΕΡ Τριτσώνη πέρσι. Φέτος... μούγκα!
Εδώ θα μου πεις η υπερασπιστική γραμμή στηρίζεται στο αν το διέκοψε σωστά ο Τριτσώνης επειδή το ΟΑΚΑ έδωσε χαρτί που έλεγε ότι τα σημαιάκια μπήκαν στην θέση τους ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΠΕΣ, ΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ που από ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ -3.
Το έχω ξαναγράψει όμως. Τι να κάνει η ΑΕΚ; Την δουλειά τους κάνουν και προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν.  ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας με δήθεν αντικειμενικούς. Ξαναλέω πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με την ΑΕΚ. Τον ΑΡΗ να μην μπλέκουν.
Οι επίσημοι φορείς όμως τι ακριβώς κάνουν; ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ η κα. Γιαννακίδου (πρώην αθλήτρια του ΠΑΟΚ όπως είπε ακροατής στο Λίμπερο ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ προπονήτρια στον ΑΡΗ)  η Βορειοελλαδίτισσα (!!!) Γ.Γ.Α να παίρνει θέση υπέρ της παραμονής της ΑΕΚ όταν οι βανδαλισμοί  ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!! Να σας θυμίσω την θέση που είχε πάρει ο προηγούμενος Γ.Γ.Α για ένα ΜΠΟΥΚΑΛΙ.  Την ωμή πολιτική παρέμβαση, αλλά και ΑΠΕΙΛΗ προς την δευτεροβάθμια της ΕΠΟ. Διαβάστε και συγκρίνετε τι είχε δηλώσει ο κ. Μπιτσαξής ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ και παιχνίδια που να κρίνονται στο γήπεδο!
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:
"Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, σχετικά με την απόφαση που έλαβε χτες, 10 Απριλίου 2012, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των ΠΑΕ, Άρη- Αστέρα Τρίπολης έκανε σήμερα Μεγ. Τετάρτη, την παρακάτω δήλωση:
"Το χειρότερο με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και της εκκωφαντικής σιωπής, τόσο της ίδιας, όσο και της σκιώδους ηγεσίας της, είναι ότι οπλίζει το χέρι του κάθε φανατικού να βιαιοπραγεί, χωρίς τον φόβο της αγωνιστικής συνέπειας. Το "καλύτερο" είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα της συλλογιστικής της.
Αν ξανασυμβεί αύριο, το ίδιο ή βαρύτερο περιστατικό, ποιος θα είναι ο ηθικός αυτουργός;
Νομίζουν κάποιοι, ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη Πολιτεία, επειδή πηγαίνει σε εκλογές. Σφάλλουν. Η χώρα έχει και θεσμικό οπλοστάσιο και αμυντικά ανακλαστικά και την καθολική συναίνεση των πολιτών και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της ανομίας.
Οι αποφάσεις της Πολιτείας θα ληφθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο, μετά την δικαστική ολοκλήρωση της θλιβερής αυτής υπόθεσης, είτε από αυτήν την Κυβέρνηση, είτε από την Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές.
Ένα μήνυμα προς την Ε.Π.Ο. Με τέτοιου τύπου λογικές το αυτοδιοίκητο τρίζει και το μέλλον των Πρωταθλημάτων είναι αβέβαιο".
Αποτέλεσμα μετά την ανακοίνωση- 3 ο ΑΡΗΣ, απώλεια της έκτης θέσης που ΤΕΛΙΚΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ τον Αστέρα. Τότε ο Γιάννης Ιωαννίδης ΗΤΑΝ από τους λίγους που αντέδρασαν και τον έβαλαν στην θέση του τον Μπιιτσαξή, αν και στην ουσία πέτυχαν αυτό που ήθελαν με την τιμωρία του ΑΡΗ. Ο Καμμένος ήδη τα γύρισε μετά τις αντιδράσεις των φίλων του ΑΡΗ, το Υφ. Αθλητισμού συμφωνεί με τις τοποθετήσεις της ΓΓΑ; Για να ξέρουμε ότι από εδώ και πέρα οι ιστορικές ομάδες έχουν το δικαίωμα να μπουκάρουν να δέρνουν, να ρημάζουν τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ, αλλά να πρέπει να… μένουν στην κατηγορία.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟΝ…ΠΑΠΠΑ ΣΑΣ. ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΡΗ ΟΛΕ…Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Νίκη στην Ξάνθη γιατί αν δώσετε δικαίωμα τον ΑΡΗ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ για τρίτη φορά και πάλι ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ! ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ…
ΥΓ.1 Ο κ. Γρηγορίου είπε ότι η απόφαση της Δευτεροβάθμιας θα εξεταστεί την Τετάρτη και η απόφαση μπορεί να βγει ως την Παρασκευή! Στην περίπτωση του ΑΡΗ εκδικάστηκε στις 13:00 και η απόφαση βγήκε στις 16:00 και ενώ η ομάδα ήταν καθ’ οδόν για το γήπεδο του Παναιτωλικού γιατί στις 1715 έπαιζε παιχνίδι. Να το δέσουμε από παντού δηλαδή…
ΥΓ2 Τεράστια προσοχή στην Ξάνθη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ…
ΥΓ3 Για εκλογές, ανακοινώσεις, υποψηφιότητες, συμμαχίες, επενδυτές, φανφάρες , λόγια και πράξεις από την Δευτέρα και ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!