Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ψηφιακή ανάλυση του «el clasico» με τη βοήθεια του διαδικτύου!!

Δείτε την πληρέστερη οπτικοακουστική ανάλυση του διαδικτύου για το ντέρπι Ρεάλ-Μπάρτσα. Απολαύστε κατατοπιστικά στιγμιότυπα από την νίκη των Μπλαουγκράνα και τον τρόπο με τον οποίο αυτή προήλθε.
Ψηφιακή ανάλυση του «el clasico» με τη βοήθεια του διαδικτύου
Συνεχείς εναλλαγές θέσεων και ατομικές επιθετικές πρωτοβουλίες αστάθμητοι παράγοντες του αγωνιστικού πλάνου των Μπλαουγκράνα.
Προσδιορισμός των κυριότερων τακτικών επιθετικών στρατηγικών:
1 Αλλαγή ρυθμού : Επιτάχυνση ή επιβράδυνση του παιχνιδιού µε τη χρήση εξειδικευμένων τακτικών αυτοματισμών
2 Εναλλαγές θέσεων: Συνεχείς αλλαγές θέσεων και ρόλων με άλλους παίκτες
3 Κίνηση δίχως μπάλα: Δημιουργία χώρου προς εκμετάλλευση των συμπαικτών
4 Παιχνίδι κατοχής : Διατήρηση της κατοχής µπάλας µε μεταφορά του χώρου παιχνιδιού
5 Παραπλάνηση αντιπάλου: Ο παίκτης που διατηρεί τον έλεγχο της μπάλας διανύει τα απαιτούμενα μέτρα με σκοπό να τραβήξει πάνω του αντιπάλους αχρηστεύοντας τους στη συνέχεια με μεταβίβαση ή ντρίμπλα
6 Τριγωνικό Παιχνίδι: Παιχνίδι µε συμμετοχή 3-4 παικτών, όπου περιφερειακοί παίκτες προσφέρουν βοήθεια στον κάτοχο της µπάλας.
Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

«Ο Μέσι τον κάνει κατώτερο»

Η αθλητική ψυχολόγος της Ρεάλ Μπέτις ανέλυσε τους λόγους του άγχους του Κριστιάνο Ρονάλντο τονίζοντας ότι νιώθει να απειλείται από τον Μέσι, ο οποίος αντίθετα είναι χαλαρός στα clasico.
«Ο Μέσι τον κάνει κατώτερο»
«Σε γενικές γραμμές υπάρχει ένα επίπεδο ενεργοποίησης το οποίο είναι αποτελεσματικό στους αθλητές που βρίσκονται στην ελίτ. Οταν κάποιος είναι σε κακή κατάσταση, πολύ χαλαρός ή 'φτιαγμένος' είναι σαν να κάνει τη σωστή ένεση. Αντί να προσπαθήσει να γίνει το επίκεντρο με το 'αυτό, εδώ και τώρα' το κάνει με το αποτέλεσμα, το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν. Το σίγουρο είναι ότι ένας παίκτης με τόσο μεγάλη αγάπη για τον εαυτό του αλλά και φιλοδοξία (με την καλή έννοια) θα προσπαθήσει να ανακάμψει» είπε αρχικά η Ραμίρες και συνέχισει εξηγώντας ότι το κόλλημα να πετύχουμε κάτι είναι κάποιες φορές ο χειρότερος σύμβουλος.
«Μερικές φορές γινόμαστε εμμονικοί με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και αυτό μας εμποδίζει από το να το πετύχουμε. Το να βλέπουμε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί πίεση και ένταση τα οποία δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογική κατάσταση όταν πρόκειται να ανταγωνιστείς».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Ρονάλντο και την κόντρα και τις συνεχείς συγκρίσεις που υπάρχουν με τον Μέσι, έδωσε μία εξήγηση για το σφύξιμο του Πορτογάλου το οποίο είναι πολύ έντονο σε σχέση με την... χαλαρότητα του Αργεντινού στα clasico. «Δεν γνωρίζω το θέμα συγκεκριμένα, όμως μπορώ να πω ότι υπάρχουν αντίπαλοι από τους οποίους νιώθουμε κατώτεροι επειδή αισθανόμαστε απειλή, όπως ο άνθρωπος των σπηλαίων με το άγριο θηρίο. Η αντίδραση στις απειλές είναι το άγχος και κάτω από νεύρα και ένταση είναι αδύνατο να δράσεις με τον τρόπο, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ο σωστός».

Οσον αφορά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία clasico, υπάρχει και γι' αυτό εξήγηση μέσα από την επιστήμη της ψυχολογίας. «Ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του έχουν θετικές εμπειρίες σε σχέση με τους αγώνες στο Μπερναμπέου. Αυτές οι έντονες εμπειρίες έχουν αφήσει στίγμα στη μνήμη μας και όταν παίζουμε με τον συγκεκριμένο αντίπαλο σε παρόμοιες συνθήκες, η σκέψη μας μας λέει 'ηρεμήστε, τα πήγατε καλά τον προηγούμενο χρόνο, είστε προετοιμασμένοι, μπορείτε να τα καταφέρετε ακόμα μία φορά'. Σκέψεις τέτοιου τύπου μας δίνουν αυτοπεποίθηση, μας λένε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και διώχνουν την προσοχή από το παιχνίδι μας, από το τι κάνουμε. Δεν έχουμε άγχος, αφού δεν υπάρχουν μηχανισμοί που να μας μπλοκάρουν».

Η Ραμίρες κατέληξε εξηγώντας ουσιαστικά αυτό που λέμε συχνά, ότι δηλαδή μία ομάδα που δεν έχει άγχος και είναι χαλαρή, έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. «Αν απολαμβάνεις τη στιγμή, αυτό αυξάνει την δημιουργικότητα, βελτιώνει τις αποφάσεις που παίρνεις σε πολλές περιπτώσεις και φτάνεις σε ένα σημείο στο οποίο ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλαβαίνεις επειδή είσαι μέσα στο δικό σου παιχνίδι».

πηγή: sportdog.gr

"Θέλετε διοίκηση; Βάλτε λεφτά"!

Η πλευρά Βαρδινογιάννη βλέποντας τις παλινωδίες με το θέμα του Πρίγκιπα, ξεκαθάρισε οτι περιμένει τα 15 εκατομμύρια να κατατεθούν με σοβαρό τρόπο, λέγοντας "ότι είναι να γίνει ας γίνει με τον σωστό τρόπο, αν θέλετε να διοικήσετε"...
"Θέλετε διοίκηση; Βάλτε λεφτά"!
Συγκεκριμένα η πλευρά Βαρδινογιάννη θεωρεί πως ο τρόπος ο οποίος θα δεσμευθούν τα λεφτά του Πρίγκιπα για τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι τέτοιος που δεν θα χωράει αμφιβολία ότι η ομάδα θα είναι εξασφαλισμένη, καθώς από την αρχή ο Τζίγκερ έκανε όποια διευκόλυνση είχαν ζητήσει από τον ίδιο όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν για τις μετοχές του.

«Για την πρόταση από την Σαουδική Αραβία αν μέχρι τώρα υπήρχε έστω η δικαιολογία του ελέγχου της ΠΑΕ τώρα έπαψε α υπάρχει, όποτε ότι είναι να γίνει ας γίνει με τον σωστό τρόπο. Όχι με τίποτα αμφιβολίες και έωλες κινήσεις από την πλευρά του ενδιαφερόμενου. Το πιο σωστό, αφού υπήρξε αυτή η μεγάλη καθυστέρηση θα ήταν να μπουν τα χρήματα στην ΑΜΚ και να χρησιμοποηθούν απευθείας από τον νέο μεγαλομέτοχο για τις ανάγκες της ομάδας».

Παράλληλα από το περιβάλλον του Τζίγγερ ξεκαθάριζαν ότι θα πρέπει να εμφανιστούν τα χρήματα και να δεσμευτούν για τον Παναθηναϊκό με εγγυημένο τρόπο. Δηλαδή η τράπεζα να είναι σοβαρή, αναγνωρισμένη διεθνώς και με τρόπο τέτοιο που δεν θα μπορεί η άλλη πλευρά να πάρει όποτε θέλει τα χρήματα και να αποχωρήσει χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Για τις προτάσεις που ακούγονται ότι αναμένεται να κατατεθούν τόνιζαν πως «η ομάδα χρειάζεται χρήματα και όχι προτάσεις»...

πηγή: sportdog.gr

Η ανεκπλήρωτη κάθαρση στη "Δίκη" και ο Βασάρας!

Θα προχωρήσει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο; Γιατί άλλαξε χέρια η δικογραφία των στημένων αγώνων; Ποιοι παρεμποδίζουν το έργο της Δικαιοσύνης; Σε αυτά τα ερωτήματα θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις η σημερινή τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάϊ" (00.30).
Η ανεκπλήρωτη κάθαρση στη "Δίκη" και ο Βασάρας
Προσκεκλημένοι στο studio είναι ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Αθλησης Κώστας Παταβούκας, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης,, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντινίδης.
Στη "Δίκη" θα παρέμβει από την Κατερίνη ο Κύρος Βασάρας, μέλος της ΚΕΔ, για να απαντήσει σε όσα ειπώθηκαν για τη διαιτησία στην προηγούμενη εκπομπή.

Τον... νου σας στην Ουκρανία, Άγγλοι!!

Οι Άγγλοι οπαδοί είναι συνηθισμένοι σε... μπελάδες και ο αγγλικός Τύπος τους χτυπά «καμπανάκι» για αυτά που θα αντιμετωπίσουν στην Ουκρανία.
Τον... νου σας στην Ουκρανία, Άγγλοι!
Οι συνθήκες κράτησης σε όλες τις πόλεις της Ουκρανίας θυμίζουν... μεσαίωνα, ζεστό νερό και κουβέρτες δεν υπάρχουν, οι φυλακές φέρνουν στο μυαλό το εξπρές του μεσονυκτίου, ενώ η αστυνομική βία ευθύνεται ακόμα και για θανάτους κρατουμένων. Οι Άγγλοι ανησυχούν για τους οπαδούς τους, πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν την κατάσταση, ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει και απλά η Κυβέρνηση τονίζει πως «Ευελπιστούμε πως οι αστυνομικοί δεν θα χρησιμοποιήσουν βία».
Οι Ουκρανοί δεν έχουν... κελιά, όπου θα κρατούνται προσωρινά οι μεθυσμένοι, δεν υπάρχουν γιατροί στα κρατητήρια που θα τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και οι συλληφθέντες για αλκοόλ μπαίνουν σε κελιά, όπου κρατούνται δολοφόνοι, ληστές! Αρκετές φυλακές από το 1863 και φυσικά κανένα ΄ίχνος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως οι ύποπτοι θάνατοι κρατουμένων αυξήθηκε από τους 21 το 2009 στους 50 το 2010.

Άθλιες συνθήκες και στην Πολωνία

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στην Πολωνία, αφού σε αρκετές φυλακές τους μεθυσμένους οπαδούς τους δένουν σε κρεβάτια και τους πετούν παγωμένο νερό στα μούτρα. «Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που είχα ποτέ. Όταν άρχισα να φωνάζω, έριχναν κουβάδες με παγωμένο νερό πάνω μου και στη συνέχεια με έδεσαν με δερμάτινα λουριά και με άφησαν εκεί όλη τη νύχτα» τονίζει ένας 32χρονος Βρετανός που ζει τα τελευταία χρόνια στην Βαρσοβία.

πηγή: gazzetta.gr

Και το όνομα αυτού; Αναγνώστου!!

Ένα "αουτσάιντερ" κέρδισε τα φαβορί στην μάχη για την διαδοχή του Πατρίκ Κομνηνού! Ο Μιχάλης Αναγνώστου είναι ο νέος διευθυντής της Σούπερ Λίγκας!
Και το όνομα αυτού; Αναγνώστου!
Από την στιγμή που ο Πατρίκ Κομνηνός υπέβαλλε την παραίτηση του από γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας πολλά ήταν τα ονόματα ανθρώπων του ποδοσφαίρου που ακούστηκαν ως υποψήφια για να τον διαδεχθούν.
Τελικά ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως γνωστός στους ανθρώπους της Λίγκας. Ο Μιχάλης Αναγνώστου είναι 15 χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε το 2006 η Σούπερ Λίγκα κατέχει την θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή!
Το... who is who του Μιχάλη Αναγνώστου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Είναι παντρεμένος.

Είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ειδικότητα προπονητική Ποδοσφαίρου) με μεταπτυχιακές σπουδές (Master in Sports Management) στο Πανεπιστήμιο του Sheffield Αγγλίας και εξειδίκευση στη Διοίκηση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων. Είναι επίσης Διδάκτωρ (PhD) Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με γνωστικό αντικείμενο το Στρατηγικό Marketing Ποδοσφαιρικών Διοργανώσεων. Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά.

Εργάζεται στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ στη Super League βρίσκεται από την ίδρυσή της (2006) ως Αγωνιστικός Διευθυντής. Έχει συνεργαστεί με την UEFA, ενώ από το 2004 είναι βασικός και διακεκριμένος συνεργάτης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) ως Γενικός Συντονιστής Παγκοσμίων Κυπέλλων και έχει εργαστεί για λογαριασμό της FIFA σε χώρες όπως Κορέα, Νιγηρία, Μεξικό, κ.α.

Από το 2001 – 2004 εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου με κύρια καθήκοντα την προετοιμασία των αγώνων και των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε ως Διευθυντής Marketing της ΠΑΕ ΑΡΗΣ .

Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί για την Εθνική Ελλάδος Κάτω των 17 ετών και Κάτω των 19, ενώ είναι Πρωταθλητής Ελλάδος με την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

Τέλος, έχει βραβευτεί από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού για τις επιδόσεις του στο χώρο της Αθλητικής Διοίκησης.

πηγή: sportdog.gr

Αύξηση ναι, αλλά μόνο για επενδυτές!!

Εγκρίθηκε η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας Αποφασίσθηκε το ποσό των 21.250.200 να καλυφθεί από υποψήφιους επενδυτές.
Αύξηση ναι, αλλά μόνο για επενδυτές
Έξι μόλις λεπτά διήρκησε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Βασικό θέμα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου κατά 21.250.200 ευρώ.
Στην Γενική συνέλευση το παρών έδωσαν το 69,57 % των μετοχών που ήταν απαραίτητη. Η αύξηση θα έχει διάρκεια δύο μηνών (έως 12/2/2012) με δικαίωμα παράτασης για ένα ακόμη μήνα . Όπως και οι προηγούμενες αυξήσεις έτσι και αυτή θα είναι για λίγους, δηλαδή Δε θα είναι ανοιχτή για τον πολύ κόσμο, αλλά μόνο για επιχειρηματίες που μπορούν να διαθέσουν ποσά από 50.000 ευρώ και πάνω.
Πηγή: gazzetta.gr

Αβέβαιο το μέλλον του Κούμπιτσα!!

Το μέλλον του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στη Lotus Renault παραμένει αβέβαιο μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της ομάδας Ερίκ Μπουλιέρ πως οι σχέσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε "σημείο μηδέν".
Αβέβαιο το μέλλον του Κούμπιτσα
Η ομάδα από το Ένστοουν της δυτικής Οξφόρδης έχει ανακοινώσει τους Κίμι Ραϊκόνεν, Ρομέν Γκροζάν για πιλότους τις στο πρωτάθλημα του 2012 και ο Πολωνός λόγω του τραυματισμού του δεν θα είναι έτοιμος στην αρχή της σεζόν.
Υπάρχουν αμφιβολίες ακόμα και όταν αναρρώσει πλήρως ο Κούμπιτσα να μην οδηγήσει για την Lotus Renault λόγο των αναφορών που θέλουν τον 27χρονο να έχει υπογράψει με την Ferrari για τη σεζόν 2013.
Ο Μπουλιέρ έχει παραδεχθεί πως δεν θέλει να βοηθήσει τον Πολωνό να βρει τη φόρμα του αν δεν δεσμευτεί για την αγγλική ομάδα: "Εγώ δεν θα φέρω ένα μονοθέσιο γι' αυτόν να κάνει μια δοκιμή αν έχει υπογράψει με άλλη ομάδα το 2013".
Ο 38χρονος διευθύνων σύμβουλος σχολίασε: "Δεν ξέρω αν υπάρξει μέλλον στη σχέση Lotus Renault και Κούμπιτσα. Περιμένουμε τον Ρόμπερτ για να δούμε τα σχέδια του. Θα θέλαμε να μιλήσουμε με αυτόν και τον μάνατζερ του, να δούμε τι θα γίνει για να γυρίσει στην F1. Αν μπορούμε να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει θα το κάνουμε, αλλά έχουμε υπογράψει με τους οδηγούς μας για την επόμενη χρονιά και θέλουμε να κολλήσει μαζί τους".
ΠΗΓΗ: contra.gr

Μίλησε στα ελληνικά ο Σάντος!

Καλύτερος προπονητής για το 2011 ψηφίστηκε από τον ΠΣΑΤ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επιφύλαξε μία έκπληξη κατά την βράβευσή του!
Μίλησε στα ελληνικά ο Σάντος!
Ο Πορτογάλος τεχνικός κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο του έχοντας δίπλα του μεταφράστρια. Μόνο που ο Σάντος ήξερε ότι θα πει μία πρόταση και δεν θα έκανε ολόκληρη ανάγνωση που θα έχριζε μετάφρασης.
Έτσι πήρε θάρρος και είπε σε άπταιστα ελληνικά: «Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά, χρόνια Πολλά!»
 

Ναλμπάντης: «Δυναμική εκκίνηση»


nalbantis

Στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκεται η Αναγέννηση Επανομής, μετά την εντός έδρας νίκη επί του Πιερικού την Κυριακή (2-0), γεγονός που προκαλεί ευφορία στο σύλλογο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη δείχνει σταθερότητα, ειδικά εντός έδρας, όπου δεν έχει χάσει βαθμό σε τρία παιχνίδια, κάτι που επισημαίνει στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ και ο 26χρονος μέσος, Γιάννης Ναλμπάντης είπε: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μια αρκετά δυναμική εκκίνηση. Για την επίτευξη των στόχων μας είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση της έδρας μας. Είναι το ισχυρό μας χαρτί και ως τώρα τα καταφέρνουμε καλά μέσα στην Επανομή. Πλέον, ζητούμενο είναι να βελτιωθούμε και εκτός. Όσο για το παιχνίδι με τον Πιερικό, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο αντίπαλος μπορούσε να προηγηθεί και να νικήσει, είχε ευκαιρίες. Και εμείς όμως δε νικήσαμε άδικα, στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι και δείξαμε υπομονή και ψυχραιμία στο παιχνίδι μας, ειδικά όταν οι συνάδελφοι του Πιερικού έδειξαν λίγο εκνευρισμό. Πλέον, την Τετάρτη έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι, με τον Φωκικό στην Άμφισσα. Στόχος μας είναι να γυρίσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν παρασυρόμαστε από την βαθμολογική θέση του αντιπάλου. Και οι δυο είμαστε νεοφώτιστοι, το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και δεν πιστεύω ότι κάποιος ΄χει το προβάδισμα. Αν προσέξουμε στην άμυνα και επιθετικά δείξουμε την ίδια αποτελεσματικότητα με προηγούμενα ματς, θα πετύχουμε το στόχο μας. Όσο για τη σεζόν συνολικά, θέλουμε να καταξιωθούμε στην κατηγορία, εκτός από τη γρήγορη σωτηρία. Είναι σημαντικό ότι έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλοι είμαστε παίκτες με φιλότιμο και θετικώς εννοούμενο εγωισμό. Αυτό μας κρατά στα προβλήματα και στις δυσκολίες, είναι ο οδηγός μας. Μαζί φυσικά με την έδρα, αλλά και τον προπονητή μας, Αλέκο Βοσνιάδη. Εκείνος επέλεξε να έρθουν πολλοί ισάξιοι παίκτες και έτσι υπάρχει «βάθος» στο ρόστερ. Όλοι βοηθάνε, ο κόουτς κρατά τις ισορροπίες και πηγαίνει πολύ καλά την ομάδα, παρότι δουλεύει πρώτη σεζόν στην κατηγορία». Κλείνοντας, ο Γιάννης Ναλμπάντης δήλωσε: «Φαβορί για την άνοδο πιστεύω ότι είναι ομάδες με κόσμο και παράδοση, όπως η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ο Πανθρακικός, η Βέροια και η Παναχαϊκή. Όσο για μένα, θέλω να είμαι υγιής και να βοηθήσω όσο μπορώ για μια πετυχημένη σεζόν».
Χωρίς Παπαζούδη στην Άμφισσα
Στα αγωνιστικά, σήμερα όσοι έπαιξαν με τον Πιερικό έκαναν αποθεραπεία και χαλάρωμα, ενώ την Τρίτη η αποστολή θα ταξιδέψει για την Άμφισσα, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Φωκικό (εξ αναβολής για τη 2η αγωνιστική, τηλεοπτική μετάδοση OTE TV στις 15:00). Ο Αλέκος Βοσνιάδης ευελπιστεί πως θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία, ενώ δεν υπολογίζει στον Απόστολο Παπαζούδη, που αποβλήθηκε με τους Κατερινιώτες. Σύμμαχος της Αναγέννησης είναι η ευνοϊκή παράδοση με τον Φωκικό, αφού πέρυσι στη Γ΄ Εθνική νίκησε δυο φορές με το ίδιο σκορ (2-0).

πηγή; metrosport.gr

Πάμε… EURO 2012!!


images

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας αγοράς των εισιτηρίων για την τελική φάση του EURO 2012 που θα γίνει σε Πολωνία-Ουκρανία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την UEFA, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας αγοράς εισιτηρίων για τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012.
Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά, σε πρώτη φάση, στην υποβολή αιτήσεων αγοράς εισιτηρίων, για τη διάθεση των οποίων η κεντρική διαχείριση και ο έλεγχος ανήκει στην UEFA.
ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ:
Η UEFA δημιούργησε αποκλειστική δικτυακή πύλη αγοράς εισιτηρίων για τους Έλληνες φιλάθλους.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την αγορά εισιτηρίων θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 (μεσημβρινή) και θα εξελιχθεί αποκλειστικά μέσω online υπηρεσίας. Η τήρηση της προθεσμίας είναι δεσμευτική και καμία εκπρόθεσμη αίτηση δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί.
Υπάρχουν δύο τρόποι πληρωμής των εισιτηρίων.
α) Με πιστωτική κάρτα.
β) Με τραπεζικό έμβασμα.
Όσοι ενδιαφερόμενοι επιλέξουν τη συναλλαγή με τραπεζικό έμβασμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαραίνουν τον αγοραστή.
Όσοι ενδιαφερόμενοι επιλέξουν τη συναλλαγή με πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρέωσή της θα γίνει με την επιβεβαίωση αγοράς εισιτηρίων.
Δεν θα γίνει άμεση επιβεβαίωση των αιτήσεων εκ μέρους της UEFA. Η επιβεβαίωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΟΤΙ:
Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης αγοράς έως τεσσάρων (4) εισιτηρίων ανά αγώνα. Βασική προϋπόθεση είναι να διαθέτει ελληνική υπηκοότητα ή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.
Επιτρέπεται η παραγγελία μεμονωμένων εισιτηρίων (δηλ. ανά αγώνα της Εθνικής), εισιτηρίων «διαρκείας» (δηλ. για τους τρεις αγώνες της Εθνικής στην α’ φάση – «Follow my Team Group»), καθώς επίσης εισιτηρίων που περιλαμβάνουν τους τρεις αγώνες της Εθνικής στην α’ φάση, την προημιτελική φάση, την ημιτελική φάση και τον τελικό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος («Follow my team tournament»).
Σε περίπτωση που η Εθνική δεν προκριθεί, τα χρήματα που έχουν χρεωθεί θα επιστραφούν μετά τη λήξη της διοργάνωσης.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τον αριθμό των διαθέσιμων εισιτηρίων, η UEFA θα διενεργήσει κλήρωση. Σε αυτή την περίπτωση προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Hellas Fan Club και οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της προκριματικής φάσης του EURO 2012.
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ:
Δεν συντρέχει λόγος υποβολής αίτησης από την πρώτη ημέρα. Η μαζική παραγγελία ενδέχεται να προκαλέσει υπερφόρτωση της online υπηρεσίας. Αποσαφηνίζεται πως τα αιτήματα των φιλάθλων θα εξεταστούν και θα ικανοποιηθούν ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής τους».

Κάουτ: «Είμαστε άτυχοι»


images

Μπορεί η Λίβερπουλ να παίρνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα παιχνίδια, αλλά προβληματίζει το γεγονός ότι δεν σκοράρει. Η ομάδα έχει πετύχει μόλις 18 γκολ σε 15 παιχνίδια αλλά σύμφωνα με τον Κάουτ, όλα θα αλλάξουν σύντομα.
«Δεν έχω σκοράρει εδώ και κάποιο διάστημα, αλλά νιώθουμε όλοι πως είμαστε κοντά στο γκολ. Έχουμε την αυτοπεποίθηση, δημιουργούμε ευκαιρίες και δεν θα αργήσουν τα γκολ. Τους έξι τελευταίους μήνες της προηγούμενης σεζόν σκοράραμε όλοι ακατάπαυστα. Φέτος είμαστε κάπως άτυχοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα δουλέψουμε σκληρά και όλα θα φτιάξουν».
πηγή: metrosport.gr

Μόντριτς: «Δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους»


images (1)

Η Τότεναμ ηττήθηκε από την Στόουκ στο «Μπριτάνια» με 2-1. Ο Λούκα Μόντριτς μιλώντας για την ήττα της ομάδας του στάθηκε στο γρήγορο ρυθμό της Στόουκ αλλά και στο κακό πρώτο ημίχρονο.
«Χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε νωθρά και κάθε στημένη φάση ήταν μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό τους και δεχτήκαμε δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σαφώς καλύτεροι. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Νομίζω ότι το γκολ που μας ακυρώθηκε ήταν λάθος απόφαση», είπε ο Μόντριτς.
πηγή: metrosport.gr

Εκτός για τρεις μήνες ο Αντρέ Σάντος!!


images

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Άρσεναλ, Αντρέ Σάντος θα μείνει για τους επόμενους τρεις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
«Ύστερα από τις εξετάσεις που έγιναν, ο Αντρέ Σάντος θα χειρουργηθεί για να ξεπεράσει το πρόβλημά του στον δεξιό αστράγαλο», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.
πηγή: metrosport.gr

«Δε μας αντιμετώπισαν σαν άνδρες, δε μας είπαν την αλήθεια»


????U
 oI???- d? dLS 
KANAKOUDIS 
 ERGOTELIS - DOXA DRAMAS

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο Αθλητικό Metropolis και τον Κυριάκο Κύρτσο, ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας Πέτρος Κανακούδης μίλησε για όλους και για όλα, την περασμένη σεζόν στον Ηρακλή, αλλά και τη φετινή με τους «μαυρεατούς». Αίσθηση πάντως δημιουργούν τα όσα είπε για τον Ηρακλή και το ότι έφτασε στο σημείο ο ίδιος να κρατάει τα κλειδιά των αποδυτηρίων για να κάνει προπόνηση.
Αρχικά ρωτήθηκε για το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Εργοτέλη το οποίο ήταν και το πρώτο για τη Δόξα τη φετινή περίοδο:
«Και για μένα είναι σημαντικό αυτό το γκολ, αλλά του δίνει αξία το ότι είναι το πρώτο στη Σούπερ Λίγκα. Είχαμε και σε προηγούμενα παιχνίδια ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ, δεν το εκμεταλλευτήκαμε και εγώ είχα την τύχη να πετύχω τελικά το πρώτο τέρμα της ομάδας. Στην Τρίπολη και στα Γιάννινα εγώ ήμουν ο υπεύθυνος για τις εκτελέσεις στα στημένα, αλλά πέρυσι στον Ηρακλή δεν υπήρχε ανάλογη εντολή από τον προπονητή. Υπάρχουν βέβαια και παίκτες που δεν υπακούουν τις εντολές του προπονητή, όμως εγώ είμαι πειθαρχημένος σε αυτό το θέμα. Μετά το τέλος της προπόνησης κάθομαι και προπονούμαι σε χτυπήματα και η δουλειά που κάνω φάνηκε στο παιχνίδι».
Για το κακό ξεκίνημα της Δόξας είπε:
«Αν βγάλουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο είχαμε κάκιστη εικόνα, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια δε μας έχει κερδίσει ο αντίπαλος, αλλά χάνουμε μόνοι μας, γιατί τα γκολ που δεχόμαστε είναι αστεία, είναι δώρα και προέρχονται από ατομικά λάθη. Είναι γκολ που απαγορεύεται να τα δέχεσαι για το επίπεδο που βρισκόμαστε».
Για το νέο προπονητή της ομάδας, Μάκη Κατσαβάκη, αλλά και τον τέως, Απόστολο Χαραλαμπίδη τόνισε:
«Έχουμε συνεργαστεί με το Μάκη Κατσαβάκη, τον γνωρίζω και ως άνθρωπο και ως προπονητή και τώρα συνεργαζόμαστε στη Δόξα. Και ο προηγούμενος προπονητής ήταν καλός, νέος και με φιλοδοξίες, στη Δόξα οι ποδοσφαιριστές έχουν να λένε μόνο καλά λόγια για τον Απόστολο Χαραλαμπίδη και δεν μπορώ να χρεώσω αποκλειστικά και μόνο στον προπονητή την κακή πορεία, γιατί τα περισσότερα γκολ που δεχόμαστε είναι ατομικά λάθη, οπότε δε φταίει ο προπονητής».
Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή στο Καυτανζόγλειο, υπογράμμισε:

«Απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο εύχομαι να κάνουμε μια νέα αρχή. Θα έχουμε απέναντί μας έμπειρους και καταξιωμένους παίκτες, κάτι που ελπίζω ότι θα μας αφυπνίσει και θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι Γολγοθάς το πρόγραμμα για εμάς, γιατί βγάλαμε τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα».
Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται για τη Δόξα:
«Με εκνευρίζει αφάνταστα που υπάρχουν αυτά τα σχόλια και θεωρώ ότι ο τρόπος που κρίνεται η ομάδα είναι άδικος. Περισσότερο κοιτάνε το αποτέλεσμα, παρά την εικόνα του αγώνα. Τα παιχνίδια που έχουμε χάσει κρίνονται στις λεπτομέρειες και δε χάνουμε επειδή παίζουμε αντι-ποδόσφαιρο, όπως λένε μερικοί. Μας πεισμώνει αυτό και αν κάνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, θα είναι διαφορετική η συνέχεια. Αυτό μας λείπει».
Τέλος, ρωτήθηκε και για τον Ηρακλή και ήταν πραγματικά αποκαλυπτικός:
«Παρακολουθώ τις εξελίξεις για τον Ηρακλή, με στεναχωρεί αφάνταστα και είναι ένα ανεξήγητο πράγμα. Μπήκαν άνθρωποι που διαλαλούσαν ότι είναι Ηρακλειδείς και ότι υποστήριζαν την ομάδα και το μόνο που έκαναν ήταν να την καταστρέψουν. Κάθομαι και το σκέφτομαι τι έχει συμβεί το καλοκαίρι. Άνοιγα τη Μίκρα και έκανα προπόνηση μόνος μου, δεν υπήρχε τίποτα. Ένας τεράστιος σύλλογος με τέτοια ιστορία και με καταξιωμένους ποδοσφαιριστές στο παρελθόν και είχα την ατυχία να τον αντικρίσω σε αυτή την κατάσταση. Άνοιγα εγώ τα αποδυτήρια και δεν υπήρχε ούτε ρεύμα. Δε μας αντιμετώπισαν σαν άνδρες να μας πουν την αλήθεια. Μας τα παρουσίαζαν όλα ρόδινα, ότι θα βρεθεί λύση. Δώσαμε εμπιστοσύνη στα λόγια του εκάστοτε παράγοντα, παραμείναμε και μετά οι επιλογές που είχαμε ήταν περιορισμένες. Ο Στέλιος Ηλιάδης για παράδειγμα πίστεψε στα λόγια του Παντελή και έχασε την ευκαιρία να κάνει μια μεταγραφή και πήγε τελικά στην Κέρκυρα χάνοντας τη μισή σεζόν, ή ο Ζοέλ Επαλέ ή ο Ηλίας Μέλκας, που έμειναν χωρίς ομάδα. Εγώ είχα την τύχη την τελευταία εβδομάδα να βρω τη Δόξα Δράμας, τα άλλα τα παιδιά όμως δεν είχαν την τύχη και είναι στον αέρα».

πηγή: metrosport.gr

Τσιώλης: «Δεν μας βγήκε ο προγραμματισμός…»


tsiolis asteras

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα στο “Αθλητικό Metropolis” και δη στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Σάκης Τσιώλης.
Ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Αστέρα αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι αλλά κυρίως στα όσα ειπώθηκαν την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα και για τα οποία έδειξε να ενοχλείται…
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τα συναισθήματα που είχε όντας αντίπαλος της πρώην του ομάδας: «Ήταν κάπως περίεργα τα συναισθήματα. Δεν ήθελα τόσο γρήγορα να βρεθώ απέναντι σε μία ομάδα που δούλεψα οχτώ μήνες με φιλοδοξίες και όνειρα. Παρόλο αυτά μέσα από το επάγγελμα που κάνουμε και εγώ και ο Άρης βρεθήκαμε αντιμέτωποι».
Για το αν η νίκη ήταν εύκολη: «Το να κερδίζεις τον Άρη θέλει μεγάλη προσπάθεια. Το θέμα για εμάς ήταν ψυχολογικό κυρίως. Να δουλέψουν τα παιδιά, να εμφανίσουν το ίδιο ύφος που εμφάνισαν με Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ που θα βοηθούσε για να κερδίσουμε».
Για το αν διευκόλυναν τα πλάνα του οι γνώσεις γύρω από τον Άρη: «Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Οι προπονητές της Σούπερ Λιγκ είμαστε προνομιούχοι, γιατί βλέπουμε και οι ίδιοι τις ομάδες και να ξέρουμε ακόμη ακόμη τι επιλογές θα γίνουν. Εγώ για παράδειγμα ήξερα ποια θα είναι η 3η αλλαγή που θα κάνει ο Ολυμπιακός. Φυσικά σε κάποιες λεπτομέρειες, όπως στημένες φάσεις, βοήθησε τα πλάνα μου για το παιχνίδι με τον Άρη. Στην Σούπερ Λιγκ λίγο πολύ όλες οι ομάδες γνωρίζουν πράγματα για τον αντίπαλο».
Για την τεράστια αλλαγή εικόνας του Άρη από Κυριακή σε Κυριακή: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι κάτι το ίδιο. Ποτέ δεν μπορείς να πας με δεδομένο ότι την προηγούμενη Κυριακή έκανε μία καλή εμφάνιση και αυτό σημαίνει ότι θα έχει συνέχεια. Κάθε φορά η κατάσταση στο γήπεδο είναι διαφορετική γιατί αντιμετωπίζεις μία ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές τακτικές. Πόσω μάλλον όταν είναι ένα παιχνίδι στην Τρίπολη, πιο κλειστό. Για παράδειγμα το παιχνίδι του Αστέρα με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτό απέναντι στον Άρη σε απόδοση. Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρους, ο Άρης ήταν πιο κλειστή ομάδα. Ήταν λοιπόν μια άλλη κατάσταση»
Για το κίνητρο και το αν παίζει ρόλο ο αντίπαλος: «Αυτό που αλλάζει είναι η τακτική. Στην Αγγλία ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σφιχτός και έπρεπε να παίξει στην αντεπίθεση. Από την άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει παιχνίδι υπεροχής. Και εκεί είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Σε ότι αφορά το κίνητρο του αντιπάλου, αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν πρέπει να παίζει ρόλο το όνομα και το χρώμα του αντιπάλου. Το κίνητρο πρέπει να είναι οι βαθμοί, όχι το όνομα».
Για το αν ενοχλήθηκε από τα όσα ειπώθηκαν την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα με τον Άρη: «Με ενόχλησε το γεγονός ότι δημιουργεί προηγούμενα. Εγώ έφυγα σαν φίλος. Εξυπηρέτησα και λογιστικά τον Άρη όταν έφυγα γιατί είδα ότι υπήρχε πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό. Πήγαμε σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Τσιώλη και τον Άρη και όχι του Αστέρα. Είναι μεγάλη μου τιμή που υπήρξα προπονητής για οχτώ μήνες στον Άρη. Θα το εκτιμώ πάντα στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Άλλωστε, οι ίδιοι παίκτες με τους οποίους έπαιζα εγώ οι ίδιοι έπαιξαν και χθες. Η μοναδική αλλαγή έχει να κάνει με τον Τσέζαρεκ ο οποίος επανήλθε από τραυματισμό. Ο Γιαννιώτας για παράδειγμα που πήρε την ευκαιρία ήταν έτοιμος παίκτης. Εδώ και οχτώ μήνες προετοιμαζόταν, γι’ αυτό τον έκανα επαγγελματία το καλοκαίρι. Εάν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Νέτο, ίσως να μην έπαιρνε ευκαιρία ο μικρός. Τα πράγματα είναι πολύ πιεστικά.
Ειπώθηκε επίσης κάτι για τον προγραμματισμό. Για ποιόν προγραμματισμό όμως μιλάμε; Είχαμε πει ότι πρέπει να αποδεσμευτούν 8 παίκτες με μεγάλα συμβόλαια για να αλλάξουμε την ομάδα και να κάνουμε μεταγραφές. Για τον «άλφα ή βήτα» λόγο όμως δεν λύθηκαν αυτά τα συμβόλαια. Μείναμε ακριβώς με την ίδια ομάδα και οι μόνοι που προστέθηκαν ήταν ο Σολτάνι και ο Καπετάνος. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ήρθε ο Γιάκομπ, αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε άλλον και δεν έλυσε το συμβόλαιό του ο Τσέζαρεκ για να ελευθερωθούν κάποια χρήματα και να παίρναμε έναν παίκτη που θέλαμε πήγαμε στη λύση του Ρουμάνου. Όσο αφορά τα τέσσερα παιδιά από τον Βόλο, δεν ήταν κάτι που είπα εγώ. Εγώ είπα μόνο αν αξίζει να επενδύσει ο Άρης θα είναι μεγάλη υπόθεση η απόκτησή τους».
Για το αν είναι ικανοποιημένος στον Αστέρα: «Κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι πολύ γρήγορα βρήκα δουλειά. Τι να κάνω όμως; επαγγελματίας είμαι. Εγώ είχα πει ότι θα είμαι Άρης μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την Δευτέρα έκλεισα στην Τρίπολη. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Έχει τέσσερα γήπεδα για προπόνηση, πλήρη οργάνωση όσο αφορά τα γυμναστήριά του. Παρά τα 36 άτομα ρόστερ δεν έχουμε πρόβλημα γιατί είναι τα πάντα τακτοποιημένα και υπάρχει πειθαρχία. Η ποιότητα είναι επίσης πολύ καλή λαμβάνοντας υπόψη μας ότι κερδίσαμε τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες της Λίγκας. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα».

Τον ‘βαραίνουν’ τα καλά ‘χαρτιά’

Οι παίκτες στους οποίους μπορούσε να στηριχθεί ο Αρης τελικά δημιουργούν μεγαλύτερο βάρος από τις λύσεις δίνουν...
Τον ‘βαραίνουν’ τα καλά ‘χαρτιά’
Ο Αρης ολοκλήρωσε το ένα τρίτο των αγώνων του πρωταθλήματος με ιδιαίτερα άσχημη συγκομιδή. Η σεζόν ξεκίνησε με διαφορετικές προσδοκίες και φυσικά διαφορετικό σχεδιασμό. Η αλλαγή πλεύσης από την πρόσληψη του Πρόμπιερζ και έπειτα ήταν αναμενόμενη αλλά παράλληλα όλοι πίστεψαν σε πολύ καλύτερη συνέχεια.
Η δομή της ομάδας με τον Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι ήταν τέτοια που ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος δε θα μπορούσε να προβλέψει την εικόνα που παρουσιάζουν οι Κίτρινοι, ακόμα περισσότερο δε και η κάμψη στην απόδοση αρκετών σημαντικών παικτών.
Ο Νέρι Καστίγιο αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απογοήτευση της φετινής χρονιάς. Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από την παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια της περσινής σεζόν δεν βρήκαν ανταπόκριση. Αντίστοιχα ο Καρίμ Σολτάνι στον οποίο στήριξαν αρκετά για την γραμμή κρούσης οι Κίτρινοι. Ο Γαλλοαλγερινός πήρε αρκετές ευκαιρίες και αρχικά λόγω οξύθυμου χαρακτήρα και έπειτα λόγω κατακόρυφης πτώσης της απόδοσης δεν έδωσε στο σύνολο αυτά που περίμενε.
Ο Κάρλος Τόχα χρήστηκε βασικός στο σχήμα του Αρη αφού συγκυρίες και καταστάσεις του δίνουν πόντους εμπιστοσύνης από τον προπονητή τη στιγμή που αποδεικνύει συνεχώς πόσο κακή είναι η απόδοσή του. Ο Κολομβιανός συνεχίζει να παίρνει το χρίσμα χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει αυτό για το οποίο είχε αρχικά αποκτηθεί. Τον ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει ο Νάτσο Γκαρσία ο οποίος τελικά έμεινε στον Αρη και από το ξεκίνημα έδειξε να έχει κάτι που λείπει από την ομάδα. Επιρρεπής στους τραυματισμούς επιβεβαίωσε απλώς πως τα χρήματα που δαπανά η ομάδα δεν θα έχουν ποτέ καμία ανταπόδοση.
Ο εκ των συνεπέστερων, ίσως και διακριθέντων της περσινής χρονιάς, Μίσελ, διάγει μία πολύ κακή περίοδο χωρίς να αφήνει την υπόνοια πως ο αγωνιστικός κατήφορος θα έχει τέλος. Ο Βραζιλιάνος έχει μετατραπεί σε αδύναμο κρίκο του συνόλου και η θέση του κάνει το λάθος ποιο διακριτό ιδίως όταν αυτό καταλήγει σε γκολ, όπως πολλές φορές έγινε φέτος.
Τέλος ο Ντάρσι Νέτο από πρώτο βιολί και σκόρερ έγινε μία λύση ανάγκης για το δεξί άκρο της άμυνας, περιμένοντας τους δύο μέσους (Καζναφέρη και Παπαστεριανό) να ανοίξουν χώρο. Αρκετοί πίστεψαν πως το γκολ-φαουλ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα αποτελούσε την αρχή σε κάτι καλύτερο. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να έχει το μυαλό του περισσότερο στην επόμενη μέρα αφού η φλόγα για διάκριση δεν καίει με την ίδια ένταση.
Πηγή: allaboutaris.com

Παπούτσι από τον τόπο σου, γιατί κοστίζει λίγο...!!

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που οι Έλληνες προπονητές έχουν τέτοιο… χαλαρό προβάδισμα από τους ξένους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Στο 11-5 τους έχουν!
Παπούτσι από τον τόπο σου, γιατί κοστίζει λίγο...

Όλοι ξέρουμε ότι η ξενομανία, ειδικά στους προπονητές, έχει χτυπήσει εδώ και χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μπορεί κατά καιρούς να έχουν έρθει κάποιοι σημαντικοί τεχνικοί, όμως υπάρχουν και πάμπολλοι που έπιασαν δουλειά κι έφυγαν νύχτα επειδή απέτυχαν, είτε λόγω ανικανότητας, είτε επειδή υπερεκτιμήθηκαν, είτε επειδή δεν μπόρεσαν να «δέσουν» με τα δεδομένα της παράδοξης ελληνικής πραγματικότητας.
Αυτή τη στιγμή είναι διπλάσιοι οι Έλληνες προπονητές από τους ξένους. Κι ένας βασικός λόγος, βέβαια, είναι η οικονομική κρίση.
Είναι διαφορετικό να πληρώνεις έναν αλλοδαπό τεχνικό, που θα χρειάζεται σπίτια, διερμηνείς, αυτοκίνητα, δικά του επιτελεία από το εξωτερικό, υψηλότερο συμβόλαιο κι άλλο έναν Έλληνα που αντιλαμβάνεται σε τι λούκι έχει μπει όλη η χώρα εδώ και δυο χρόνια. Είναι σαφώς φτηνότερος ο Έλληνας προπονητής.
Με εξαίρεση, λοιπόν, κάποιες από τις βαριές φανέλες, οι υπόλοιπες ομάδες δείχνουν να «μιλάνε» πλέον ελληνικά και να μην ψάχνουν δεξιά κι αριστερά για ξένους τεχνικούς. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέχρι το τέλος της σεζόν να έχει αυξηθεί η αναλογία:
ΞΕΝΟΙ:
Παναθηναϊκός: Φερέιρα
Ολυμπιακός: Βαλβέρδε
ΠΑΟΚ: Μπόλονι
Άρης: Πρόμπιερζ
Κέρκυρα: Γκράθια
ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΕΚ: Κωστένογλου
Ατρόμητος: Δώνης
Εργοτέλης: Καραγεωργίου
ΠΑΣ Γιάννενα: Αναστασιάδης
ΟΦΗ: Αναστόπουλος
Δόξα Δρ.: Κατσαβάκης
Παναιτωλικός: Τεννές
Πανιώνιος: Μάντζιος
Αστέρας Τρίπολης: Τσιώλης
Λεβαδειακός: Παράσχος
Ξάνθη: Ουζουνίδης

πηγή: sportdog.gr   

Πάτερ vs Αρχιμανδρίτης!!

Δείτε τις αντιδράσεις των δύο εκπροσώπων του... ιερατείου στο ελληνικό ποδόσφαιρο στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΣ. Αναστασιάδη και Κωστένογλου δηλαδή...
Πάτερ vs Αρχιμανδρίτης
Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέστρεψε στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετά από επτά χρόνια και όπως ήταν φυσικό τα βλέμματα, στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στραμμένα πάνω του.
Δείτε το video με τις αντιδράσεις του νέου προπονητή της ομάδας των Ιωαννίνων αλλά και εκείνες του ομόλογού του στον πάγκο της ΑΕΚ, Νίκου Κωστένογλου.
Πατήστε εδώ

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για τον τίτλο»

Για την καριέρα του και το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την ενεργή δράση, έχοντας στο βιογραφικό του σημαντικούς σταθμούς, περνώντας στην καριέρα του από Ολυμπιακό, Νιουκάστλ, Λέστερ, Λάρισα.
«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για τον τίτλο»
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο campion.gr:
• Μετά από μια μεγάλη καριέρα σε Ολυμπιακό, Νιουκάσλ, Λέστερ, Λάρισα και Εθνική Ελλάδος αποφάσισες να πεις το «αντίο». Πως είναι τα συναισθήματα όταν φτάνει αυτή η στιγμή;
Είναι δύσκολο γιατί είναι μια απόφαση ζωής. Όταν βρίσκεσαι σε ένα χώρο 22-23 χρόνια, κάνεις κάτι συγκεκριμένο, έχεις ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και πρέπει να αλλάξεις δραστικά τα πάντα νομίζω ότι δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής στη νέα τάξη πραγμάτων. Σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση και αν έχεις σχέση πάθους με αυτό που κάνεις την κάνει ακόμη πιο δύσκολη. Αν είναι μια απλή δουλειά που βγάζεις τα προς το ζην δεν σε πειράζει και τόσο, αν όμως παθιάζεσαι και ζεις πολύ έντονα αυτό που κάνεις τότε είναι πολύ δύσκολο.
• Η συνέχεια τι περιλαμβάνει;
Προς το παρόν περιλαμβάνει ξεκούραση, να βρω τα πατήματά μου, να δω πως είναι η νέα τάξη πραγμάτων και μετά σίγουρα κάποια ενασχόληση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχω ξεκινήσει να κάνω μαθήματα στη σχολή προπονητών για να πάρω το δίπλωμα προπονητή και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας.
• Το ποδόσφαιρο, αν εξαιρέσουμε το οικονομικό, τι σου έχει προσφέρει;
Μου έχει προσφέρει ένταση, πάθος και έντονα συναισθήματα. Με το ποδόσφαιρο είχα μια σχέση πάθους και ήταν για μένα πιο πάνω από τη προσωπική μου ζωή, πιο πάνω και από πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή ενός ανθρώπου. Το ποδόσφαιρο μου έδωσε απλόχερα πολλά πράγματα. Σαφώς και το οικονομικό είναι ένας κυρίαρχος παράγοντας στη ζωή κάθε ανθρώπου αλλά σε όλη αυτή τη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο έζησα χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, εντάσεις και έντονα συναισθήματα τα οποία δεν πληρώνονται με τίποτα.
• Η σημαντικότερη στιγμή στη καριέρα σου;
Δεν το σκέφτομαι έτσι. Ποτέ δεν μου άρεσε να στιγματίζω ή να απομονώνω στιγμές. Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδρομή ήταν ένα ταξίδι με πάρα πολλή ένταση και με πάρα πολλούς σταθμούς. Καλούς και κακούς. Όλους τους έχω μέσα μου, τους έχω ζήσει και τους έχω βιώσει έντονα. Ήταν μια πολύ έντονη καριέρα αρκετών χρόνων και δεν μπορώ να απομονώσω κάποια στιγμή.
• Όταν αγωνιζόσουν στη Νιουκάσλ ήσουν συμπαίκτης με τον Γκάρι Σπιντ. Η αυτοκτονία του μας συγκλόνισε όλους.
Όταν καλείσαι να μιλήσεις για έναν άνθρωπο που έχει φύγει από τη ζωή συνήθως αυτά που λες ακούγονται τετριμμένα. Όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι εγώ που τον έχω ζήσει από κοντά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας τέτοιος άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτό τον χαρακτήρα πήρε μια τέτοια απόφαση. Ήταν ένας τεράστιος αθλητής με τεράστια προσωπικότητα. Από τους συμπαίκτες που είχα στο εξωτερικό ήταν μακράν ο πιο ολοκληρωμένος και πιο προσεγγίσιμος. Μόνο όσοι τον έχουν ζήσει από κοντά μπορούν να καταλάβουν για τι ακριβώς μιλάω. Είναι αδιανόητο για έναν άνθρωπο με τη δική του πυγμή και τη δική του έντονη προσωπικότητα να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους.
• Σε δύο αγωνιστικές ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του ελληνικού πρωταθλήματος, αν εξαιρέσουμε βέβαια τα αναβληθέντα ματς. Με τη μέχρι τώρα εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι ομάδες, ποιες πιστεύεις ότι είναι φαβορί για πρωτάθλημα και ποιες για υποβιβασμό;
Μετρημένα κουκιά είναι. Πιστεύω ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν για τον τίτλο αν και η ΑΕΚ κάνει μια τιτάνια προσπάθεια. Αλλά τα προβλήματα που την ταλανίζουν και το ρόστερ που δεν έχει τη ποιότητα των άλλων δύο διεκδικητών πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα αποδειχθούν καίρια για τον τίτλο. Η προσπάθεια που κάνει εξαντλεί όλες τις δυνατότητες και τις πιθανότητες που έχει η ομάδα για να πετύχει κάτι καλό. Είναι άξια συγχαρητηρίων για όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα αλλά πιστεύω ότι στην κορυφή θα έχουμε μία από τα ίδια. Για τις ομάδες που μπήκαν πιο αργά στο πρωτάθλημα πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολο το έργο για να παραμείνουν στη κατηγορία. Αν και ο Λεβαδειακός έχει δείξει ότι θα το παλέψει, νομίζω ότι η Δόξα Δράμας θα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψει τη κατάσταση. Και ο Πανιώνιος θεωρώ ότι με τα πολλά οικονομικά προβλήματα που έχει βρίσκεται φέτος σε δύσκολη θέση.
• Η γνώμη σου για τον ΠΑΣ Γιάννινα;
Ο ΠΑΣ Γιάννινα νομίζω ότι έχει αρκετά ποιοτικό ρόστερ. Όμως πρέπει να λειτουργήσει με διαφορετικό σκεπτικό γιατί ο κ. Αναστασιάδης πιστεύω ότι έχει μια διαφορετική προσέγγιση και πρέπει να βγάλει από την ομάδα στοιχεία που πιστεύω ότι έχει. Βάσει της λογικής ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έχει πρόβλημα.
• Το καλοκαίρι έγινε μεγάλος ντόρος για τη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικά πιστεύεις ότι έγινε;
Το θέμα δεν είναι να προσωποποιηθεί μια κατάσταση σε ένα και δύο πρόσωπα. Το θέμα είναι να υπάρξει μια γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας στο πως προσεγγίζουν τα ματς οι παράγοντες, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι για να έχουμε πιο αξιοκρατικό ποδόσφαιρο και να δίνουν τη δυνατότητα στις «μικρότερες» ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις τα παιχνίδια με τις «μεγαλύτερες». Όποιος έχει τη δύναμη και τη χρησιμοποιεί μα λάθος τρόπο είναι απαράδεκτο. Το θέμα είναι να έχεις τη δύναμη να επηρεάζεις καταστάσεις, να μην το κάνεις και να κερδίζεις μέσα στο γήπεδο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δυσπιστία του κόσμου και ειδικά από όταν μπήκε το στοίχημα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Γενικά σαν λαός είμαστε δύσπιστοι και καχύποπτοι και από όταν βγήκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για παράνομες δραστηριότητες. Θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολο να το αλλάξουμε αυτό, αρκεί να λειτουργήσουμε αξιοκρατικά. Εάν ο καθένας κοιτάει την πάρτη του τότε θα παραμένουμε στα ίδια και θα ανακυκλώνουμε τις ίδιες καταστάσεις.

Εμείς είμαστε οι άλλοι!

Ο Miltos+ γράφει για την... "αιώνια" γκρίνια για τη διαιτησία και για το εκβιαστικό δίλημμα «με εμάς ή με τους άλλους;»
Εμείς είμαστε οι άλλοι!
Προς όλους τους αναγνώστες της στήλης και άπαντα τα λοιπά κακοποιά στοιχεία: μόνο εγώ βαρέθηκα τις γκρίνιες των δύο αιωνίων για τη διαιτησία και τα ...φιλικά προετοιμασίας; Εσείς όχι; Εκείνοι, οι ίδιοι, δεν βαρέθηκαν να γκρινιάζουν;
Δεν αντέχεται πια αυτή η ιστορία. Πριν τα ματς γκρινιάζουν... Ποιοι θα σφυρίξουν; Πόσα οφσάιντ είχε αφήσει ο πλάγιος που σφυράει τον ένα αιώνιο πριν από τρία τέρμινα σε ένα ματς Κυπέλλου με αντίπαλο τη Ζάγανη; Τι ομάδα υποστήριζε ο τέταρτος όταν ήτανε μικρός; Μέχρι και για το ...ποιος παίζει με ποιον γκρινιάζουν, με υπονοούμενα και ευκόλως εννοούμενα για «παραρτήματα», «δεσμεύσεις» και «παράνομους δεσμούς, που αυτοί τον δέσανε μ΄ αγάπη και αισθήματα». Δεν συνεχίζω το άσμα του Λεπά, γιατί μετά μιλάει για δικαστήρια και δευτεροβάθμιες επιτροπές αθωώσεων...

Αυτά και κάμποσα ακόμα γίνονται πριν. Η πλάκα είναι πως ο Ολυμπιακός ασχολείται με τον διαιτητή του αγώνα του Παναθηναϊκού, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους αντιπάλους. Παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο και το άγχος είναι ...«πώς θα παίξει η Κέρκυρα»! Λες και ο Τρυ-Φερέιρα αρρώστησε από το άγχος πώς θα μάρκαρε ο Καντέ τον ...Τσίγκα! Ο Ολυμπιακός συνήθως δεν έχει τέτοια άγχη...
Κατά τη διάρκεια των αγώνων, έχουν φτάσει σε σημείο να αγχώνονται περισσότερο για το αποτέλεσμα του αντιπάλου. Οι Ολυμπιακοί έβλεπαν Πανιώνιος - Παναθηναϊκός και γκρίνιαζαν για τα σφυρίγματα του Κωνσταντινέα, ενώ δεν ήξεραν καν ποια ενδεκάδα προετοιμασίας κατέβαζε ο Μέρμηγκας στην Κέρκυρα. Και μετά οι Παναθηναϊκοί, αντί να χαρούν το «διπλό» στη Ν. Σμύρνη, στεναχωριόσαντε για τα χάλια της Κέρκυρας!
Φυσικά, τα ίδια ακολούθησαν μετά την αγωνιστική. Οι Παναθηναϊκοί να ασχολούνται περισσότερο με τον ...Μαϊστόροβιτς της Κέρκυρας, που δεν μάρκαρε τον Πάντελιτς ούτε με τα μάτια μπας και τον βασκάνει! Λες και τον έχουν κλείσει για τον Γενάρη και τελευταία στιγμή τους βγήκε παλτό. Και οι Ολυμπιακοί να διαμαρτύρονται για τον Κωνσταντινέα και τη διαιτησία του στη Ν. Σμύρνη, για την οποία εκ των υστέρων διαμαρτυρήθηκαν και οι Παναθηναϊκοί, για να είναι κι αυτοί παραπονούμενοι και ...να μην μείνουν παραπονούμενοι!
Το χειρότερο απ΄ όλα ξέρετε ποιο είναι; Πως αυτόν τον παραλογισμό τον έχουν αποδεχθεί οι υπόλοιποι. Τον έχουμε αποδεχθεί όλοι μας. Τι έχουμε αποδεχθεί; Το «με εμάς ή με τους άλλους» που προσπαθούν οι δυο αιώνιοι να μας επιβάλλουν. Αντί να φωνάζουν η διοίκηση και οι οπαδοί της Κέρκυρας για τα χάλια της ομάδας τους στο ματς με τον Ολυμπιακό, φωνάζουν οι Παναθηναϊκοί, λες και τους πέφτει λόγος. Αντί να διαμαρτύρεται ο Πανιώνιος για τον Κωνσταντινέα, εάν και εφόσον τον αδίκησε, διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός. Λες και του έκοψε βαθμούς από την Κέρκυρα...
Στο φινάλε, λες και τους βάλανε για δικηγόρους, για εκπροσώπους στα αρμόδια ή αρμόδωρα (όχι τον Ηλία Αρμόδωρο - άλλον...). Και τελικά τα έχουν καταφέρει να τους καπελώσουν όλους. Να ασχολούνται όλοι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με τις δικές τους γκρίνιες, με τα δικά τους συμφέροντα. Με τα δικά τους χάλια, λες και δεν έχουμε δικά μας...
Σαν να είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλουμε να μπούμε στο κλειστό κλαμπ του ελληνικού ποδοσφαίρου, να είμαστε ή με τον έναν ή με τον άλλον. Ή φίλος ή εχθρός!
Λοιπόν, στο εξής εχθρός. Στο εκβιαστικό δίλημμα «με εμάς ή με τους άλλους;», απαντώ ...εμείς είμαστε οι άλλοι. Γιατί έχω κι εγώ παράπονα από τη διαιτησία, αλλά δεν τα φώναξε κανείς. Και δεν θα τα φωνάξω ούτε τώρα, για να μην παίξω το παιχνίδι τους. Εχθρός, λοιπόν. Εχθρός για να τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Αρκετά με καπελώνει και με χαρατσώνει καθημερινά το γκουβέρνο. Μην με καπελώνει και το γκουβέρνο του αθλητισμού, στον οποίο στρέφομαι κάποιες ώρες για να ξεφύγω από την καθημερινότητά μου. Εχθρός, ρε. Εχθρός!
Μέχρι να αλλάξουν οι δυο τους τακτική και να ξαναγίνουμε όλοι φίλοι, εγώ, ο Μίλτος, νa ΄μαι καλά...
πηγή: gazzetta.gr

Τι έκαναν Νινιάδης και "Τζόλε" στη Βαλένθια;

Το Σαββατοκύριακο ο Ανδρέας Νινιάδης και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ταξίδεψαν παρέα στην Ισπανία. Σκοπός της επίσκεψης τους στην Ιβηρική δεν ήταν η... αναψυχή, αλλά το να μιλήσουν και να τσεκάρουν ορισμένους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού.
Τι έκαναν Νινιάδης και "Τζόλε" στη Βαλένθια;
Το ταξίδι τους περιελάμβανε έναν προορισμό που συνδύαζε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις: τη Βαλένθια, όπου παρακολούθησαν δύο εξτρέμ, έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα.
Αρχικά βρέθηκαν στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», όπου είδαν από κοντά το Λεβάντε-Σεβίλλη. Εκεί θέλησαν να παρακολουθήσουν τους Αρούνα Κονέ και Εμιλιάνο Αρμεντέρος. Ο πρώτος δεν έπαιξε και ο δεύτερος μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος, δίχως όμως να έχει καλή απόδοση στην ήττα της ομάδας τους (1-0).
Στη Βαλένθια τους περίμενε άνθρωπος του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος τους βοήθησε σε όλες τις... δουλειές τους. Οσον αφορά τις εντυπώσεις τους για τον Κονέ και τον Αρμεντέρος (τον ήθελε δύο φορές η ΑΕΚ), Για τον πρώτο μάθαμε πως αυτά που άκουσαν, για τον χαρακτήρα και την αδιαφορία τους στις προπονήσεις, δεν τους άρεσαν καθόλου. Για τον Αρμεντέρος όμως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, καθώς είναι εργατικός και θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα.
Βέβαια ο βασικός λόγος που οι Νινιάδης και Τζόρτζεβιτς βρέθηκαν στη Βαλένθια, ήταν για να μιλήσουν με τη διοίκηση των Νυχτερίδων και την πλευρά του Αρίτς Αντούριθ, με τις πληροφορίες να θέλουν να επικρατεί θετική διάθεση και από τον παίκτη. Η περίπτωση του Βάσκου επιθετικού έχει προκριθεί από τους Ερυθρόλευκους και πλέον υπάρχει κάτι περισσότερο από φιλολογικό ενδιαφέρον.
Την Κυριακή το δίδυμο βρέθηκε και στο γειτονικό «Μαδριγάλ» του Βιγιαρεάλ, όπου η τοπική ομάδα υποδέχτηκε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (πρώην ομάδα του Κοβάσεβιτς). Σε αυτό το γήπεδο αγωνίστηκε ως φιλοξενούμενος ο τερματοφύλακας, Κλαούδιο Μπράβο. Ο Χιλιανός πορτιέρο που ήταν καταλυτικός στο να πάρει η ομάδα του το βαθμό (1-1), έχει απασχολήσει έντονα στο πρόσφατο παρελθόν και προφανώς ενδιαφέρει και πάλι.
Πηγή: gazzetta.gr

Στις 11/3 το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!!

Η Super League ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του β` γύρου με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να ορίζεται για την Κυριακή 11 Μαρτίου (19:30).
Στις 11/3 το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Αναλυτικά:

Στις 28/12 κληρώνει για Top 16!!

Στις 28 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, στην Βαρκελώνη, θα διεξαχθεί η κλήρωση του Top-16 της Ευρωλίγκα.Τα παιχνίδια θα διεξάγονται και πάλι Τετάρτες και Πέμπτες, με τη δεύτερη φάση των ομίλων να ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου και να ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου.
Στις 28/12 κληρώνει για Top 16
Οι δύο πρώτες ομάδες από καθέναν από τους 4 ομίλους του Top-16 θα προκριθούν στους «8», φάση από την οποία θα περάσουν οι τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν πρώτες τρεις νίκες. Η φάση αυτή θα διαρκέσει από τις 21 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου.
Κατόπιν θα έχουμε το final-4, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στο τριήμερο 11-13 Μαΐου.
Πηγή: sentra-goal.gr

Σοκ: "έφυγε" ο 33χρονος Σιδέρης!!

Θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του χάντμπολ η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Σιδέρη σε ηλικία μόλις 33 ετών.
Σοκ: "έφυγε" ο 33χρονος Σιδέρης!
Ο νεαρός αθλητής ήταν μέλος της ομάδας του ΓΣ Κηφισιάς που παίρνει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΧΑ.
Το Σάββατο το βράδυ λίγη ώρα μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς", όπου και εξέπνευσε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο συμπαίκτης του στον ΓΣ Κηφισιάς Λευτέρης Κορωναίος ήταν αυτός που τον μετέφερε στο νοσοκομείο και ο ίδιος είναι ακόμα σοκαρισμένος από αυτή την εξέλιξη.
"Αγωνίστηκε για λίγα λεπτά. Στη διάρκεια του αγώνα δεν παραπονέθηκε για κάτι. Μπήκαμε στο αμάξι για να τον πάω στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.
Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κάλεσα το 166 για να ρωτήσω ποιο νοσοκομείο εφημερεύει. Μέχρι να τον πάω στο Γεώργιος Γεννηματάς' έκανε εμετό και στη συνέχεια λιποθύμησε. Τον άφησα στα επείγοντα και μετά από μισή ώρα με ειδοποίησαν πως πέθανε".
Ο προπονητής του Ευριπίδης Τάτσης επεσήμανε: "Εγώ βρισκόμουν στην Κομοτηνή για προσωπικούς λόγους. Με πληροφόρησαν για το δυσάρεστο γεγονός. Τον αγαπούσαμε ιδιαίτερα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".
Ο Νίκος Ψαρρός που ήταν χρόνια συμπαίκτης του στον Πήγασο Κυψέλης σχολίασε: "Ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος, που είχε πάθος με το χάντμπολ".
Ο Παναγιώτης Σιδέρης ξεκίνησε το χάντμπολ το 1997 στον Πήγασο Κυψέλης και μετά από 6 χρόνια πήρε μεταγραφή στον Αετό. Από το καλοκαίρι αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΓΣ Κηφισιάς. Ηταν ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΟΧΕ εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ με ανακοίνωση της και η ΕΣΧΑ εξέφρασε την οδύνη της για τον θάνατο του νεαρού αθλητή.
Η κηδεία του έγινε σήμερα στις Πλαταιές στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Πηγή: sentragoal.gr

Τα στοιχήματα που κερδίζει ο "Κωστέ"

Μετά από τις δύσκολες πρώτες εβδομάδες όταν ο Νίκος Κωστένογλου παιδεύτηκε να συμμαζέψει το χάλι που άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ, στο φινάλε του πρώτου γύρου, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.
Τα στοιχήματα που κερδίζει ο "Κωστέ"
Η ΑΕΚ έχει, δύο αγωνιστικές πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος , ήδη πέντε πόντους περισσότερους από όσους πήρε πέρσι στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Αυτό που την ανακουφίζει αρκετά, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και μεσοεπιθετικά, είναι πως έχει βρει πολλούς διαφορετικούς σκόρερ για να μπορέσει ν’ αναπληρώσει το κενό που άφησαν οι αποχωρήσαντες Σκόκο, Μπλάνκο αλλά και ο Τζεμπούρ. Το www.sport-fm.gr αναλύει τα σημεία που έχουν δώσει ώθηση στον «Δικέφαλο».
Η αποκάλυψη «Φούλη»
Ο Νίκος Γεωργέας από το ματς με τον Παναιτωλικό που χρησιμοποιήθηκε αμυντικό χαφ, παραμένει σε αυτό τον χώρο και πραγματικά κλέβει την παράσταση. Ουσιαστικά ο Κωστένογλου κέρδισε τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, γιατί στα πρώτα ματς ήταν αισθητό πως με τα χρόνια να έχουν περάσει, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπορεί να παίζει επιτυχημένα στα δύο άκρα. Πηγαίνοντας στο κέντρο, σε μια θέση όχι τελείως άγνωστη γι’ αυτόν, αφού είχε αγωνιστεί σε αυτή στην Καλαμάτα, η οξυδέρκεια του στην αντίληψη του χώρου, αλλά και η ικανότητα του να βγαίνει πρώτος στην μπάλα τον έχει κάνει εξαιρετικά χρήσιμο. Από δική του κάθετη πάσα, ξεκινά η φάση του γκολ του Χοσέ Κάρλος (μεσολαβεί το στρώσιμο του Κλωναρίδη).
Η «ανάσταση» Μπέλεκ
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της σεζόν η «Ένωση» ήταν η μηδενική συνεισφορά του Στιβ Λέο Μπέλεκ στο γκολ. Πολλές χαμένες ευκαιρίες σε σημαντικά παιχνίδια που κόστισαν στην ΑΕΚ. Το πρόβλημα δεν λύθηκε άμεσα με την έλευση του Κωστένογλου, ωστόσο με την τακτική του να παίζουν κοντά οι δύο πλάγιοι επιθετικοί στην περιοχή και με την βελτίωση στο παραγωγικό κομμάτι, ο Κωστένογλου έβαλε περισσότερο στο παιχνίδι τον Καμερουνέζο και βέβαια μέσα απ’ αυτή τη διαδικας΄’ια ήρθαν και τα γκολ. Ο Μπέλεκ μαζί με τον Λεονάρντο είναι οι πρώτοι σκόρερς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έχοντας από πέντε γκολ.
Η άνοδος των Ισπανών
Από το ματς με τον Παναθηναϊκό και μετά η άνοδος στην απόδοση του Χοσέ Κάρλος είναι ραγδαία. Ο Κωστένογλου φαίνεται να έχει βρει και την θέση που από την αρχή φωνάζαμε όλοι πως πρέπει να αγωνίζεται ο Ισπανός, δηλαδή σαν δεκάρι πίσω από τον επιθετικό. Εκεί κάνει διαφορά ο Κάρλος, γιατί μπορεί και να βγάλει κάθετες μπάλες και να σκοράρει ο ίδιος. Από εκεί και μετά ο Κάλα που έτσι κι αλλιώς είχε δώσει κάποια θετικά δείγματα αλλά σποραδικά, άρχισε να σταθεροποιεί την απόδοση του.
Κεφάλαιο Κλωναρίδης
Τον χρησιμοποίησε με την Άντερλεχτ σαν αριστερό εξτρέμ, το έκανε και με τον ΠΑΣ Γιάννενα και φαίνεται να του βγαίνει. Ο 19χρονος άσος εξελίσσεται σε μια λύση σε έναν χώρο που η ΑΕΚ έχει λειψανδρία. Η θέση που τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι αυτή του αμυντικού χαφ, αλλά λόγω της σπιρτάδας και της έκρηξης που έχει ειδικά στα πρώτα μέτρα ο Κλωναρίδης μπορεί να εξελιχθεί σε χρήσιμη λύση στο αριστερό άκρο, όπου η ΑΕΚ πέρα από τον Λεονάρντο δεν έχει άλλη λύση.
Σιαλμάς και πολυφωνία
Ο Δημήτρης Σιαλμάς είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Μπορεί να μην κάνει τόσο αισθητή διαφορά, αλλά η κινητικότητα του και η γρηγοράδα του διευκολύνει τους συμπαίκτες του στο να βρίσκουν διαδρόμους με τις γρήγορες κινήσεις του. Σε αντίθεση με τον Λυμπερόπουλο που συνηθίζει να μαζεύει κόσμο γύρω του, ο Σιαλμάς μπορεί να παρασύρει λόγω ταχύτητας προς άλλη κατεύθυνση του αμυντικούς. Αν σκοράρει κι αυτός στα επόμενα ματς, η ΑΕΚ θα συμπληρώσει 11άδα από διαφορετικούς σκόρερς στο πρωτάθλημα, αφού ήδη δέκα διαφορετικοί παίκτες έχουν βάλει γκολ για την Σούπερ Λίγκα.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα φλεγόμενα τόπια, η Αγία Ελεούσα και ο χλεμπονιάρης!!

Τα φλεγόμενα τόπια, ο χώστης, ο χλεμπονιάρης, ο σάπιος, οι αθώες περιστερές και η Αγία Ελεούσα! Τι κοινό έχουν; Διαβάστε Αλέφαντο και θα καταλάβετε.
Τα φλεγόμενα τόπια, η Αγία Ελεούσα και ο χλεμπονιάρης
Το ματσάκι στην Κέρκυρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική. Θα σταθώ σε δυο σημεία. Πρώτον, στον Πάντελιτς. Έχω πει ότι για τέτοια ματς είναι ό,τι πρέπει αυτός και ότι έχει αδικηθεί. Αν έπαιζε συχνότερα, θα ήταν μακράν πρώτος σκόρερ. Ξέρεις ότι στις 3 φάσεις μέσα στην περιοχή, θα σου το κάνει σίγουρα το γκολ. Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι θα έβαζα τριάδα μπροστά και Πάντελιτς και Τζιμπούρ και Μιραλάς, μαζί, να πάρουν φωτιά τα τόπια. Σωστός επαγγελματίας, παρ’ ότι έχει αδικηθεί δεν μιλάει, έχει κάτω το κεφάλι.
• Ο Φετφατζίδης δεν ήταν άσχημος, αλλά δεν πρέπει να αρκείται μόνο στις καλές πάσες. Πρέπει να δυναμώσει, να κάνει και ταχύτητες, θέλει δουλειά. Και στην ψυχολογία θέλει δουλειά, να γίνει πιο «χώστης». Να μην φοβάται. Αν θέλει να προχωρήσει.
Πανιώνιο-Παναθηναϊκό είδα, στο β’ ημίχρονο ανέβηκε ο ΠΑΟ και είναι επιτυχία του που ανέτρεψε το 1-0. Ο Λέτο ήταν σπουδαίος, δεν τα έκανε αυτά στον Ολυμπιακό, έχει γίνει ηγέτης, εγώ λέω τι βλέπω. Έτρεχε δεξιά και αριστερά, με ένα πάθος ανελέητο, κέρδισε το πέναλτι με προσωπική ενέργεια, το εκτέλεσε, πάλι σκόρερ, ήταν όλος ο Παναθηναϊκός.
Για το ντέρμπι στην Ισπανία, οι πολλοί ίσως δεν περιμένουν αυτά που θα πω. Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης όμως ξέρουν. Λίγες μέρες πριν το ματς το είχα πει στη στήλη, αλλά και στην αρχή της σεζόν το είχα πει στη στήλη: «Μην ακούς Μουρίνιο αυτούς απ’ την Ρεάλ που δυσφορούν για το αμυντικό σου στιλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αν πας να την παίξεις ανοικτά και στα ίσα, θα σε σμπαραλιάσει! Δεν παίζεται ανοικτά αυτή η ομάδα».
• Πήγα να δω το ματς στο Τελεσίτι με τον Καρατζαφέρη γιατί δεν έχω το κανάλι του ΟΤΕ. Έφτασα καθυστερημένος λίγο και δεν πρόλαβα το γκολ που έβαλε η Ρεάλ στα πρώτα δευτερόλεπτα. Αφού είδα 5 λεπτά, λέω στον Καρατζαφέρη: «Δεν θα κρατήσει η Ρεάλ, θα φάει γκολ όπου να ‘ναι». Με έξω τον Καρβάλιο τραυματία που τον θεωρώ το μυαλό της άμυνας, με Ράμος και Πέπε σέντερ μπακ, χωρίς έξτρα ενίσχυση στα χαφ να κλείνει ο Πέπε τους χώρους και να δίνει βοήθειες, με ψηλά την άμυνα, με δεξί μπακ τον Κοεντράο αλχημεία που είναι αριστεροπόδαρος χαφ, διότι δεν έχει άλλον που να πιστεύει, και γιατί δεν ενίσχυσες κύριε την άμυνά σου το καλοκαίρι με μεταγραφές.
Με έξω τον Κεντίρα απ’ τα χαφ και με Ντιαρά-Αλόνσο και τον μισοπνεύμονο Οζίλ τον χλεμπονιάρη για το επίπεδο της Ρεάλ. Πώς να χτυπήσεις έτσι τα μεγαθήρια στα χαφ της Μπαρτσελόνα που λέγονται Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας να έρχεται από πίσω, τον Μέσι να χώνεται και τον Σάντσες που είναι σκύλος δυνατός;
Το έπαιξε σωστά ο Γκουαρντιόλα από την πλευρά του, άφησε το 3-4-3 που το έπαιζε φέτος με μικρότερες ομάδες, έκανε και σωστές αλλαγές. Αντιθέτως ο Μουρίνιο άλλαξε το παιχνίδι του παρασυρμένος από τις φωνές μέσα απ’ τη Ρεάλ που λένε «είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη, πρέπει να μην παίζουμε κλειστά». Παρασύρθηκε και από τα πολλά γκολ που ρίχνει φέτος η Ρεάλ. Και δεν μου άρεσε η αλλαγή που έκανε να βάλει μέσα τον σάπιο Κακά. Σάπιος. Ψηλά η άμυνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα; Δεν έχεις τύχη. Γίνε ο Μουρίνιο που ήσουν. Έπαθες κάζο γιατί άλλαξες τις ιδέες σου. Σου πήρε την ταυτότητα ο Γκουαρντιόλα.
Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρωτάθλημα πάνω απ’ όλα πρέπει να χτυπήσει. Στο Γιουρόπα Λιγκ φέτος μετέχουν ομαδάρες, μπορεί να σε φέρει η κλήρωση πάνω σε ομάδες που σε δύο ματς θα σε πατήσουν. Το πρωτάθλημα όμως είναι το πιο σημαντικό, αυτό θα σε ξαναβγάλει στο Τσάμπιονς Λιγκ που είναι η δόξα και τα λεφτά. Τι να το κάνω να χάσεις το πρωτάθλημα και να φτάσεις στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Θα έχεις τους Παναθηναϊκούς εδώ να πανηγυρίζουν από το πρωί ως το βράδυ, θα είναι μέγα κάζο.
• Ο Ολυμπιακός αδικήθηκε κατάφωρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μιλάει κανείς από τους φίλους του Πλατινί στην Ελλάδα. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, το κορόιδο έκαναν. Μέγα σκάνδαλο τα όσα έγιναν την προηγούμενη βδομάδα, έκαναν πατσαβούρα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και πέρασε στα πνιχτά. Ενώ αν ήταν εδώ πέρα ύποπτο κανένα ματσάκι Αγία Ελεούσα-Τροκαντερό, θα έστελναν φάκελο απ’ την ΟΥΕΦΑ. Ντροπής πράγματα.
• «Το μηχάνημά μας» λέει «δεν έδειξε κάτι ύποπτο». Ρε ποιο μηχάνημά σας, μάτια δεν έχετε να δείτε τα 6 γκολ που έβαλε στο β’ ημίχρονο εκτός έδρας η Λιόν; Μάτια δεν έχετε να δείτε πώς τα έτρωγαν οι Κροάτες; Μάτια δεν έχετε να δείτε πώς έσφαξε η διαιτησία τον Άγιαξ με τη Ρεάλ; Μάτια δεν έχετε να δείτε ότι στήθηκαν και τα δοκάρια για να περάσουν οι δύο γαλλικές ομάδες του συμπατριώτη Πλατινί και ότι την πλήρωσε κι ο Ολυμπιακός; Στο άψε σβήσε έφαγε τα 2 γκολ στο τέλος η Ντόρτμουντ στην έδρα της… Ούτε στη Νότιο Αμερική δεν έχουν γίνει τέτοια καραγκιοζιλίκια σαν και αυτά που έγιναν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Για εμένα, μπροστά σε αυτά που είδαμε απ’ την ΟΥΕΦΑ είναι… αθώες περιστερές ο Μπέος και ο Ψωμιάδης, να αποφυλακιστούν! Την παλαβή έκανε η ΟΥΕΦΑ για τα όργια που είδαμε, πέρασαν έτσι. Πλέον θα γίνει δεδικασμένο αυτό, χάθηκε ο φόβος, θα γίνεται το έλα να δεις…

  πηγή:katimagiko.gr