Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές, αναμένονται τα αποτελέσματα!!


thanasis-athanasiadis

Αγώνα σε δύο… μέτωπα είχε χθες ο ποδοσφαιρικό Άρης. Από τη μία η αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη και από την άλλη τα κρίσιμα ραντεβού κλιμακίου της διοίκησης της ΠΑΕ στη Μαδρίτη με εκπροσώπους ξένων εταιριών, οι οποίες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τον Άρη, προσφέροντας κεφάλαια στα ταμεία του.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, συνοδευόμενος από το μέλος της διοίκησης, Τάσο Ορφανίδη και τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιώργο Ελευθερούδη, είχαν μπαράζ επαφών από το βράδυ της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τις οποίες ολοκλήρωσαν χθες βράδυ. Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο παιχνίδι με τον Αστέρα, το ζήτημα των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των ξένων εταιριών πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως μετά το αρνητικό αποτέλεσμα άπαντες αναζήτησαν μια ευχάριστη είδηση, μια ελπίδα, στα αποτελέσματα των επαφών στη Μαδρίτη.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ όμως οι πληροφορίες έφταναν στη Θεσσαλονίκη με το… σταγονόμετρο, φανερώνοντας την πρόθεση των διοικούντων να κρατήσουν «κλειστά χαρτιά». Άλλωστε εξ’ αρχής, μέχρι να προκύψει η… διαρροή που έφερε το θέμα στην επιφάνεια, αυτό κρατούνταν ως «εφτασφράγιστο μυστικό», υπό τον «φόβο των Ιουδαίων», αλλά και για να μην δημιουργηθούν προσδοκίες στις τάξεις του κόσμου που ενδεχομένως να μην εκπληρωθούν.
Οι διοικούντες του Άρη αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα (κατά άλλες πηγές αργά χθες βράδυ) από τη Μαδρίτη και θα ενημερώσουν για τα αποτελέσματα του ταξιδιού το υπόλοιπο δ.σ., ρίχνοντας έτσι ενδεχομένως «φως» στους λόγους και τους σκοπούς της αποστολής. Αυτό που ενδιαφέρει φυσικά τον κόσμο είναι αν θα μπουν χρήματα στα ταμεία από χορηγίες ή επενδύσεις, με το δεύτερο ενδεχόμενο να απασχολεί βεβαίως και τη Λέσχη Φίλων Άρη, το σώμα της οποίας θα κληθεί να εγκρίνει την οποιαδήποτε ενέργεια. Όπως και να έχει πάντως η εισροή κεφαλαίων στην ΠΑΕ είναι θεμιτή και ενδεχομένως απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση και η ύφεση στη χώρα, που πλήττουν μοιραία τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες.
Στις «φωνές» κύκλων για ανάγκη διατήρησης χαμηλών τόνων στο θέμα των επαφών με ξένες εταιρίες για την εισροή κεφαλαίων στα ταμεία της ΠΑΕ, είτε με τη μορφή χορηγιών, είτε ως επένδυση, το «Μ» συμπλέει, από τη στιγμή που αυτό αποτελεί επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας που χειρίζονται την υπόθεση. Σημειώνουμε απλά ξανά τη θέση που εκφράσαμε από την αρχή της δημοσιοποίησης του θέματος, ότι αποτελεί θεσμικό δικαίωμα του κόσμου – μεγαλομετόχου της ομάδας να πληροφορηθεί την κατάληξη των επαφών, όποια και αν είναι αυτή. Όπως και τις προθέσεις των δύο εταιριών με τις οποίες οι πληροφορίες θέλουν να συζητά η ΠΑΕ.
Όταν αξιολογηθούν τα συμπεράσματα του ταξιδιού στη Μαδρίτη και παρατεθούν στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και τη Λέσχη Φίλων Άρη θα πρέπει να προκύψει και επίσημη ενημέρωση προς τον κόσμο, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά πληροφοριών που θα τυχόν να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά για τον κόσμο. Ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα, που απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από την ΠΑΕ, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία από τους ιθύνοντες της ομάδας.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: