Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ευλογία να έχεις Κάρολ και… "ψηλό Σισέ"

Είθισται να λέμε συχνά ότι πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, και ούτω καθεξής, επιβάλλεται-πρέπει να είναι οι αθλητές εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, είτε αυτό έχει χορτάρι, είτε παρκέ.
Η ευλογία να έχεις Κάρολ και… "ψηλό Σισέ"
Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.
Πολλές φορές αυτό συμβαίνει, κάποιες άλλες όχι, αφού τον ρόλο αυτό παίρνουν άθελα ή ηθελημένα οι διαιτητές, οι παράγοντες και άλλοι που δεν θα έπρεπε. Είναι βέβαια φορές που ένας αθλητής δεν γίνεται πρωταγωνιστής για τα όσα κάνει εντός γηπέδου, αλλά για αυτά που κάνει έξω από αυτό. Είναι ευλογία, λοιπόν, για το πρωτάθλημα της Super League να το «κοσμούν» με την παρουσία τους ο Ρόι Κάρολ, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και ο Χοσέ Κάρλος. Και εξηγούμαι…
Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα Παναιτωλικός-ΟΦΗ, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Αγρινίου, ο τερματοφύλακας των Κρητικών, Ρόι Κάρολ προέβη σε μια σπάνια, για τα ελληνικά δεδομένα, κίνηση. Μετέβη στα αποδυτήρια των γηπεδούχων και έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλο «κίπερ», Σέρτζιαν Μπλάζιτς για την απόκρουση που έκανε στο εξ επαφής σουτ του Μάντζιου. Η κίνηση αυτή ήρθε μετά το χειροκρότημα αμέσως μετά τη χαμένη ευκαιρία του ΟΦΗ, αλλά και τη χειραψία τους με το σφύριγμα της λήξης. Αν μη τι άλλο, ο Βορειο-ιρλανδός τερματοφύλακας με τις πολλές παραστάσεις στην καριέρα του, έδειξε σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και ότι το να αναγνωρίζεις τον αντίπαλο σου δεν αποτελεί… παράπτωμα.
Στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, με το που έληξε το παιχνίδι, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έφυγε «σφαίρα» προς το ταρτάν και έδωσε τη φανέλα του σε ένα κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα, που καθόταν δίπλα στον πάγκο της ομάδας του. Ανάλογη ενέργεια είχε κάνει και πέρυσι ο «Μπουμ», που βραβεύτηκε με το έπαθλο «fair play» για την κίνηση αυτή. Επειδή, λοιπόν, έχει ξανασυμβεί, θεωρώ ότι ο Γάλλος θα προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν ευνοϊκό για την ομάδα του. Έχοντας παίξει σε πολύ πιο προηγμένα πρωταθλήματα από το ελληνικό και επειδή «κουβαλάει» μια άλλη παιδεία, είναι πολύ λογικό να βλέπει κάπως διαφορετικά το ποδόσφαιρο.
Ο τρίτος της… παρέας, Χοσέ Κάρλος μπορεί να είναι μικρότερος σε ηλικία από τους άλλους δύο και να έχει πολύ λιγότερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, αλλά η κίνηση που έκανε στην προπόνηση της Κυριακής της ΑΕΚ δείχνει επίσης ότι έχει επίπεδο και ότι έχει μάθει αλλιώς το ποδόσφαιρο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, που αναδείχθηκε MVP του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν παρέλαβε το σχετικό βραβείο δήλωσε ότι ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο συμπαίκτης του Νίκος Γεωργέας και όχι εκείνος, παρά το ένα γκολ που πέτυχε και το άλλο που ουσιαστικά δημιούργησε.
Αν έμενε σε αυτό, δεν θα ήταν τόσο άξιο αναφοράς, αλλά το θέμα δεν… έληξε εκεί. Χθες, πήγε στα Σπάτα με το βραβείο ανά χείρας και το έδωσε με το… ζόρι στον «Φούλη» μετουσιώνοντας σε πράξη τα όσα είχε δηλώσει την προηγούμενη μέρα. Ο μπακ της «Ένωσης» αρχικά δεν το δέχθηκε, αλλά με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπο του τελικά πήρε το αγαλματάκι ευχαριστώντας τον συμπαίκτη του για τη χειρονομία.
Υ.Γ.: «Να ξεβρομίσει τώρα η ΕΠΟ» φέρεται να είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους συνεργάτες του όταν έμαθε για το πέναλτι του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, θεωρώντας ότι ο Κωνταντινέας έκανε «δώρο» στους «πράσινους». Για να γίνει αυτό πρέπει να φύγουν ο «ψηλός Σισέ και ο κοντός με το βρόμικο παρελθόν» φέρεται επίσης να είπε σε αυτούς με τους οποίους συνομίλησε. Πριν από τρία χρόνια ο «εξυγιαντής» Νικόλας Πατέρας, όντας πρόεδρος του «τριφυλλιού» ήθελε και κατάφερε να διώξει τον Βασίλη Γκαγκάτση «ξεβρομίζοντας» την Ομοσπονδία, σύμφωνα με τον ίδιο. Σήμερα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να «ξηλώσει» και αυτός την Ομοσπονδία για το δικό του 50-50 και τη δική του εξυγίανση. Πλάκα δεν έχει;
Αλλά για ποια εξυγίανση μιλάμε; Στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δόθηκε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 50 χρόνια, η ΕΠΟ και η Super League φρόντισαν να καρατομήσουν άρον-άρον τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. «Κρίνω ότι όχι μόνο δεν υπήρχε κάθαρση, αλλά ούτε έναρξη της κάθαρσης.
Όσοι πιστεύουν ότι έχει αρχίσει η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βαθιά νυχτωμένοι!» δήλωσε σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, ο οποίος στην ερώτηση για το τι είδους δικαιοσύνη ήθελαν η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ, απάντησε: «Να μην τους ανακατεύουμε την τράπουλα. Να μην κάνουμε διώξεις. Δεν ήμασταν όμως διακοσμητικά στοιχεία. Δεν προσληφθήκαμε για να κάνουμε τα «στραβά» μάτια.
Δεν τα κάναμε και για αυτό δεν ήμασταν αρεστοί». Αν ήταν «μέρος του συστήματος» μπορεί να μην με απασχολούσε καθόλου, αλλά όταν λέει αυτά τα πράγματα ένας δικαστικός λειτουργός τα πράγματα είναι διαφορετικά και τα σχόλια ακόμη πιο περιττά…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: