Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ανατροπή τίτλου!!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση του αλλά επέστρεψε στις επιτυχίες με το 1-2 στη Ν.Σμύρνη και απέδειξε με την πρώτη εφετινή του ανατροπή ότι θα παλέψει σκληρά για την κατάκτηση του τίτλου.
Ανατροπή τίτλου
Γράφει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης...
Οι "πράσινοι" πήγαν στη Ν.Σμύρνη χωρίς τον κλινήρη Ζεσουάλδο Φερέιρα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον Πανιώνιο μόλις στο 9ο λεπτό από μία ακόμη αδράνεια της αμυντικής γραμμής. Όμως αντιμετώπισαν με ψυχραιμία το παιχνίδι, δημιούργησαν 3 φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να σκοράρουν αλλά στην επανάληψη αύξησαν την πίεση τους και μέσα σε 14 λεπτά, από το 60' εώς το 74', έφτασαν στην ανατροπή με το 12ο γκολ του Λέτο στο πρωτάθλημα και με το 3ο του Κατσουράνη.
Η εμφάνιση δεν ήταν πειστική, ωστόσο οι παίκτες του τριφυλλιού επέδειξαν χαρακτήρα και για πρώτη φορά εφέτος κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και ενώ είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ. Στις δύο προηγούμενες φορές που ο Παναθηναϊκός δέχτηκε πρώτος γκολ, στο Περιστέρι μπόρεσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε με 10 παίκτες, ενώ στο Κλεάνθης Βικελίδης γνώρισε την πρώτη ήττα του με 3-1 από τον Αρη στη χειρότερη εμφάνιση του.
Η νίκη στη Ν.Σμύρνη ήταν πολύτιμη και καθοριστική ενόψει της συνέχειας, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών και εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια του. Μπορεί να παρέμεινε στην 3η θέση, δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και έναν από τον Ολυμπιακό, όμως εφόσον κερδίσει τον Ιανουάριο τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο (18/1 και 25/1 αντίστοιχα), θα βρεθεί εκ νέου στην κορυφή και εφόσον βέβαια δεν έχει βαθμολογικές απώλειες μέχρι τότε.
Η διατήρηση της ηρεμίας είναι το μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό και οφείλει να κερδίσει και το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για το 2011 με τον επικίνδυνο Αστέρας Τρίπολης το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, ενώ πριν από τη διακοπή για τις γιορτές και την ξεκούραση των παικτών για μία εβδομάδα, υπάρχει και το παιχνίδι κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Τρίτη.
Στα διοικητικά, ο Βλάσης Τσάκας έχει δεσμευτεί ότι μέχρι την Τρίτη θα εμφανιστούν τα 15 εκ. ευρώ από τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και προαναγγέλει πως ο Σαουδάραβας επενδυτής θα έρθει μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο λοιπόν, η συγκεκριμένη ιστορία πλησιάζει στο τέλος της από τη στιγμή που η καταλυτική ημερομηνία στο M.O.U. είναι στις 22 Δεκεμβρίου.
Η ουσία είναι πως πρέπει να βρεθεί επιτέλους μία λύση και να μπουν τα 15 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί τον Ιανουάριο.
Θεωρώ πως πρέπει να αποκτηθεί οπωσδήποτε ένας κεντρικός αμυντικός, ένας κεντρικός μέσος και ένας επιθετικός. Ένας παίκτης σε κάθε γραμμή. Το θέμα είναι πως αν δεν βρεθεί λύση, η διοίκηση θα είναι σε θέση να κάνει μεταγραφές, μόνο εφόσον φύγουν κάποιοι από τους παίκτες που δεν υπολογίζονται, όπως οι Σεϊταρίδης-Πλεσί-Μελίσσης-Λεοντίου και ενδεχομένως Πετρόπουλος-Μπιάρσμιρ.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: