Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Και το όνομα αυτού; Αναγνώστου!!

Ένα "αουτσάιντερ" κέρδισε τα φαβορί στην μάχη για την διαδοχή του Πατρίκ Κομνηνού! Ο Μιχάλης Αναγνώστου είναι ο νέος διευθυντής της Σούπερ Λίγκας!
Και το όνομα αυτού; Αναγνώστου!
Από την στιγμή που ο Πατρίκ Κομνηνός υπέβαλλε την παραίτηση του από γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας πολλά ήταν τα ονόματα ανθρώπων του ποδοσφαίρου που ακούστηκαν ως υποψήφια για να τον διαδεχθούν.
Τελικά ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως γνωστός στους ανθρώπους της Λίγκας. Ο Μιχάλης Αναγνώστου είναι 15 χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε το 2006 η Σούπερ Λίγκα κατέχει την θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή!
Το... who is who του Μιχάλη Αναγνώστου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Είναι παντρεμένος.

Είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ειδικότητα προπονητική Ποδοσφαίρου) με μεταπτυχιακές σπουδές (Master in Sports Management) στο Πανεπιστήμιο του Sheffield Αγγλίας και εξειδίκευση στη Διοίκηση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων. Είναι επίσης Διδάκτωρ (PhD) Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με γνωστικό αντικείμενο το Στρατηγικό Marketing Ποδοσφαιρικών Διοργανώσεων. Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά.

Εργάζεται στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ στη Super League βρίσκεται από την ίδρυσή της (2006) ως Αγωνιστικός Διευθυντής. Έχει συνεργαστεί με την UEFA, ενώ από το 2004 είναι βασικός και διακεκριμένος συνεργάτης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) ως Γενικός Συντονιστής Παγκοσμίων Κυπέλλων και έχει εργαστεί για λογαριασμό της FIFA σε χώρες όπως Κορέα, Νιγηρία, Μεξικό, κ.α.

Από το 2001 – 2004 εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου με κύρια καθήκοντα την προετοιμασία των αγώνων και των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε ως Διευθυντής Marketing της ΠΑΕ ΑΡΗΣ .

Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί για την Εθνική Ελλάδος Κάτω των 17 ετών και Κάτω των 19, ενώ είναι Πρωταθλητής Ελλάδος με την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

Τέλος, έχει βραβευτεί από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού για τις επιδόσεις του στο χώρο της Αθλητικής Διοίκησης.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: