Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πανάκριβοί μου Ολυμπιακοί Αγώνες!!

To κύμα κοινωνικών εκρήξεων που τους τελευταίους μήνες πλήττει τη Βρετανία, με το Λονδίνο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ταραχών, έχει σημάνει συναγερμό εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι (17 Ιουλίου - 12 Αυγούστου) στη βρετανική πρωτεύουσα.
Πανάκριβοί μου Ολυμπιακοί Αγώνες
Η Οργανωτική Επιτροπή, στην προσπάθειά της να κοντρολάρει την «κουλτούρα του φόβου», όπως χαρακτήρισε τα κρούσματα βίας ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προχώρησε στον υπερδιπλασιασμό του προϋπολογισμού για την ασφάλεια των Αγώνων. Ετσι, για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα δαπανηθούν περίπου 1 δισ. λίρες, αντί των 475.000 που προέβλεπε το αρχικό πλάνο, με τον συνολικό προϋπολογισμό για τους Αγώνες να υπολογίζεται στα 9,3 δισ. λίρες.
Στον αρχικό προϋπολογισμό είχε εκτιμηθεί ότι θα επαρκούσαν 10.000 άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες για την ασφάλεια των Αγώνων, στη συνέχεια όμως οι Βρετανοί υπερδιπλασίασαν τους αξιωματικούς ασφαλείας, οι οποίοι θα ανέρχονται σε 23.700, οι περισσότεροι από ιδιωτική εταιρία και οι υπόλοιποι από τα σώματα ασφαλείας της χώρας. Πάντως, ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους πως η αύξηση στον αριθμό των ατόμων που θα αναλάβουν την ασφάλεια δεν οφείλεται στα σενάρια περί ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο που διαρρέουν κυρίως Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ετοιμάζονται να στείλουν 1.000 πράκτορες (οι 500 από το FBI) στο Λονδίνο, προκειμένου να αναλάβουν την προστασία των Αμερικανών αθλητών.
«Για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς Αγώνες έπρεπε να αναθεωρηθεί ο αριθμός του ειδικευμένου προσωπικού που απαιτείται. Εχουμε δεσμευτεί να διοργανώσουμε ασφαλείς Αγώνες κι αυτό θα πράξουμε», σχολίασε ο υπουργός Aθλητισμού, Χιου Ρόμπερτσον διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως οι δαπάνες για τους Αγώνες βρίσκονται εντός του προϋπολογισμού: «Είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να το κάνουμε και να παραμείνουμε εντός του προϋπολογισμού».
Μπορεί όμως οι δαπάνες για την ασφάλεια να μην εκτινάσσουν τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον X. Ρόμπερτσον, αντιρρήσεις υπάρχουν όμως για τα... τρελά ποσά που σχεδιάζει να δαπανήσει η Οργανωτική Επιτροπή για τις Tελετές Εναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών, αλλά και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: