Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το αναπνευστικό συνήλθε με ένεση χαρακτήρα!!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τον Παναθηναϊκό που συνήλθε με ένα διπλό από εκείνα που ο λαός ονομάζει «καρυδάτα» και μένει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.
Το αναπνευστικό συνήλθε με ένεση χαρακτήρα
Αναπνέει ο Παναθηναϊκός. Είναι ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Το αναπνευστικό του, που πέρασε πολλά με την ήττα από τον Αρη και την ξαφνική ασθένεια του Ζεσουάλδο Φερέιρα, συνήλθε με ένα διπλό από εκείνα που ο λαός ονομάζει «καρυδάτα». Η αξία της νίκης του στη Νέα Σμύρνη, ως προς το τάιμινγκ και τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς, είναι όντως αξιομνημόνευτη για τον Παναθηναϊκό. Γιατί αν δεν είχε πάρει τους τρεις πόντους, δύσκολα θα γλίτωνε τη μηχανική υποστήριξη.
Σε ένα ακόμη ματς τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του. Ηταν όμως παθιασμένος και αποφασισμένος να μην πληρώσει για δεύτερη Κυριακή το ίδιο λάθος. Τη νωθρότητα με την οποία μπήκε στο γήπεδο και του στοίχισε πολύ νωρίς το εις βάρος του σκορ. Τα δεδομένα μετά το γκολ του Σκέμπρι ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνα για το «τριφύλλι». Οι... δαίμονες από την -με κάτω τα χέρια- τριάρα στο «Βικελίδης» είχαν ξυπνήσει. Ο Φερέιρα βρισκόταν στο νοσοκομείο και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μη βγαίνει με τίποτα από την εντατική.
Ο Πανιώνιος όμως δεν θύμιζε τον Αρη της περασμένης (όχι της χθεσινής) αγωνιστικής, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός είχε σχέση με το φάντασμα της Θεσσαλονίκης. Βασική αιτία το γεγονός ότι... έπαιξαν ο Κατσουράνης και ο Ζέκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αποφασισμένος να γίνει μπροστάρης της ανατροπής. Και το πέτυχε. Οχι μόνο επειδή σκόραρε το 1-2, αλλά γιατί από τα δικά του πόδια η ομάδα του Ζοσέ Γκόμες βρήκε την ανάπτυξη στον πνεύμονά της. Σε συνδυασμό με το ακατάπαυστο τρέξιμο του Ζέκα, ο Παναθηναϊκός είχε τα στοιχεία που του έλειψαν μία εβδομάδα πριν.
Οι «πράσινοι» παρουσίασαν ξανά, όσο ήταν πίσω στο σκορ, αδυναμία να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, όπως με ευκολία το έπρατταν πριν από τρία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Επιμένω ότι χρειάζονται ενίσχυση για να ξαναβρούν φρεσκάδα. Πρώτα απ' όλα βεβαίως χρειάζονται ενίσχυση στην άμυνα, όπου συνεχίζουν να δέχονται γκολ με κάθε τρόπο, δύσκολο ή (συνήθως) εύκολο. Ο Καντέ δεν μπορεί να γίνει λύση «αντι-Σαριέγκι», ενώ χθες ο Σπυρόπουλος ήταν αλλού για αλλού.
Ο Πανιώνιος, μετά το γκολ, προσπάθησε να παίξει πολύ σφικτά και αμυντικά, για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Για αρκετό χρόνο το πέτυχε, ήταν όμως φανερό πως αν οι «πράσινοι» έβρισκαν τον δρόμο για την ισοφάριση, τότε θα έπαιρναν αμέσως το πάνω χέρι για τη νίκη. Οπως κι έγινε μετά το γκολ του Λέτο.
Για την ομάδα του Φερέιρα η χθεσινή επιτυχία καταγράφεται στα θετικά του χαρακτήρα της. Το κρίσιμο κρας τεστ ξεπεράστηκε και ο Παναθηναϊκός έδειξε ομάδα που μαθαίνει να απορροφά τους κραδασμούς και γνωρίζει το δρόμο να προχωρά. Σημαντικό προσόν για μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο.
ΥΓ. 1: Απίστευτα πράγματα. Χτυπιόντουσαν στον Κωσταντινέα οι παίκτες του Πανιώνιου και τον έβριζαν οι οπαδοί επειδή σφύριξε ένα ΜΑΡΣ πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Μήπως θα έπρεπε να βγάλει... αίμα ο Λέτο στο μαρκάρισμα-γκρέμισμα του Κβιρκβέλια για να γίνει αποδεκτό ένα 100% σωστό σφύριγμα;
ΥΓ. 2: Εξοχος ο μικρός του Ολυμπιακού, ο Μέγερι, στο χθεσινό πολύ εύκολο βράδυ των «ερυθρόλευκων» στην Κέρκυρα. Σε τέτοια ματς, όπου η επίθεση (όργια Πάντελιτς) καθαρίζει πολύ γρήγορα, ο τερματοφύλακας είναι πιο εκτεθειμένος στον «εφησυχασμό» της ομάδας. Γι' αυτό και οι υπέροχες αποκρούσεις του νεαρού Ούγγρου έχουν μεγαλύτερη αξία.
ΥΓ. 3: Η φοβερή και τρομερή φετινή Ρεάλ πραγματικά έχει βελτιωθεί. Από το 2-6 παλαιότερα στο 1-3 τώρα με την Μπάρτσα. Αντε και 0-2 του χρόνου ως συνέχεια της βελτίωσης...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: