Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τον... νου σας στην Ουκρανία, Άγγλοι!!

Οι Άγγλοι οπαδοί είναι συνηθισμένοι σε... μπελάδες και ο αγγλικός Τύπος τους χτυπά «καμπανάκι» για αυτά που θα αντιμετωπίσουν στην Ουκρανία.
Τον... νου σας στην Ουκρανία, Άγγλοι!
Οι συνθήκες κράτησης σε όλες τις πόλεις της Ουκρανίας θυμίζουν... μεσαίωνα, ζεστό νερό και κουβέρτες δεν υπάρχουν, οι φυλακές φέρνουν στο μυαλό το εξπρές του μεσονυκτίου, ενώ η αστυνομική βία ευθύνεται ακόμα και για θανάτους κρατουμένων. Οι Άγγλοι ανησυχούν για τους οπαδούς τους, πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν την κατάσταση, ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει και απλά η Κυβέρνηση τονίζει πως «Ευελπιστούμε πως οι αστυνομικοί δεν θα χρησιμοποιήσουν βία».
Οι Ουκρανοί δεν έχουν... κελιά, όπου θα κρατούνται προσωρινά οι μεθυσμένοι, δεν υπάρχουν γιατροί στα κρατητήρια που θα τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και οι συλληφθέντες για αλκοόλ μπαίνουν σε κελιά, όπου κρατούνται δολοφόνοι, ληστές! Αρκετές φυλακές από το 1863 και φυσικά κανένα ΄ίχνος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως οι ύποπτοι θάνατοι κρατουμένων αυξήθηκε από τους 21 το 2009 στους 50 το 2010.

Άθλιες συνθήκες και στην Πολωνία

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στην Πολωνία, αφού σε αρκετές φυλακές τους μεθυσμένους οπαδούς τους δένουν σε κρεβάτια και τους πετούν παγωμένο νερό στα μούτρα. «Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που είχα ποτέ. Όταν άρχισα να φωνάζω, έριχναν κουβάδες με παγωμένο νερό πάνω μου και στη συνέχεια με έδεσαν με δερμάτινα λουριά και με άφησαν εκεί όλη τη νύχτα» τονίζει ένας 32χρονος Βρετανός που ζει τα τελευταία χρόνια στην Βαρσοβία.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: