Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τον ‘βαραίνουν’ τα καλά ‘χαρτιά’

Οι παίκτες στους οποίους μπορούσε να στηριχθεί ο Αρης τελικά δημιουργούν μεγαλύτερο βάρος από τις λύσεις δίνουν...
Τον ‘βαραίνουν’ τα καλά ‘χαρτιά’
Ο Αρης ολοκλήρωσε το ένα τρίτο των αγώνων του πρωταθλήματος με ιδιαίτερα άσχημη συγκομιδή. Η σεζόν ξεκίνησε με διαφορετικές προσδοκίες και φυσικά διαφορετικό σχεδιασμό. Η αλλαγή πλεύσης από την πρόσληψη του Πρόμπιερζ και έπειτα ήταν αναμενόμενη αλλά παράλληλα όλοι πίστεψαν σε πολύ καλύτερη συνέχεια.
Η δομή της ομάδας με τον Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι ήταν τέτοια που ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος δε θα μπορούσε να προβλέψει την εικόνα που παρουσιάζουν οι Κίτρινοι, ακόμα περισσότερο δε και η κάμψη στην απόδοση αρκετών σημαντικών παικτών.
Ο Νέρι Καστίγιο αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απογοήτευση της φετινής χρονιάς. Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από την παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια της περσινής σεζόν δεν βρήκαν ανταπόκριση. Αντίστοιχα ο Καρίμ Σολτάνι στον οποίο στήριξαν αρκετά για την γραμμή κρούσης οι Κίτρινοι. Ο Γαλλοαλγερινός πήρε αρκετές ευκαιρίες και αρχικά λόγω οξύθυμου χαρακτήρα και έπειτα λόγω κατακόρυφης πτώσης της απόδοσης δεν έδωσε στο σύνολο αυτά που περίμενε.
Ο Κάρλος Τόχα χρήστηκε βασικός στο σχήμα του Αρη αφού συγκυρίες και καταστάσεις του δίνουν πόντους εμπιστοσύνης από τον προπονητή τη στιγμή που αποδεικνύει συνεχώς πόσο κακή είναι η απόδοσή του. Ο Κολομβιανός συνεχίζει να παίρνει το χρίσμα χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει αυτό για το οποίο είχε αρχικά αποκτηθεί. Τον ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει ο Νάτσο Γκαρσία ο οποίος τελικά έμεινε στον Αρη και από το ξεκίνημα έδειξε να έχει κάτι που λείπει από την ομάδα. Επιρρεπής στους τραυματισμούς επιβεβαίωσε απλώς πως τα χρήματα που δαπανά η ομάδα δεν θα έχουν ποτέ καμία ανταπόδοση.
Ο εκ των συνεπέστερων, ίσως και διακριθέντων της περσινής χρονιάς, Μίσελ, διάγει μία πολύ κακή περίοδο χωρίς να αφήνει την υπόνοια πως ο αγωνιστικός κατήφορος θα έχει τέλος. Ο Βραζιλιάνος έχει μετατραπεί σε αδύναμο κρίκο του συνόλου και η θέση του κάνει το λάθος ποιο διακριτό ιδίως όταν αυτό καταλήγει σε γκολ, όπως πολλές φορές έγινε φέτος.
Τέλος ο Ντάρσι Νέτο από πρώτο βιολί και σκόρερ έγινε μία λύση ανάγκης για το δεξί άκρο της άμυνας, περιμένοντας τους δύο μέσους (Καζναφέρη και Παπαστεριανό) να ανοίξουν χώρο. Αρκετοί πίστεψαν πως το γκολ-φαουλ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα αποτελούσε την αρχή σε κάτι καλύτερο. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να έχει το μυαλό του περισσότερο στην επόμενη μέρα αφού η φλόγα για διάκριση δεν καίει με την ίδια ένταση.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: