Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εύκολα, γρήγορα, απλά…!

Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη σειρά με τον Άρη νικώντας με 74-59 στο «Nick Galis Hall» και περιμένει στα ημιτελικά τον Πανιώνιο σε μια σειρά που αρχίζει την Τρίτη.

Εύκολα, γρήγορα, απλά…
Την 23η διαδοχική του νίκη επί του Άρη πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα στο «Nick Galis Hall» με 74-59, έκαναν το 2-0 στη σειρά και πλέον αναμένουν τους ημιτελικούς με τον Πανιώνιο, σε μια σειρά που αρχίζει την Τρίτη στο ΣΕΦ και κρίνεται στις τρεις νίκες.

Κορυφαίος ο Σπανούλης με 15 πόντους και 7 ασίστ για τους πρωταθλητές Ευρώπης, πρόωρα ολοκληρώθηκε μία δύσκολη από όλες τις απόψεις σεζόν για τους «κίτρινους».

Το ματς

Με μία ασίστ και πέντε πόντους του Σπανούλη ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να «σκουπίσει» τη σειρά (2-7) παρά τις απουσίες Λοτζέσκι, Σερμαντίνι και Κατσίβελη, που έμειναν στην Αθήνα με προβλήματα τραυματισμών. Ο Άρης βρήκε κάποιες λύσεις στην επίθεση από τον Μποχωρίδη και πλησίασε στο -1 (8-9), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με οκτώ αναπάντητους πόντους και δύο τρίποντα του Μάντζαρη (8-17). Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα με «βόμβα του Σλούκα (11-22) και παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το ημίχρονο (26-36), με τους «κίτρινους»-ελλείψει και του λαβωμένου Βεζένκοφ-να αντιμετωπίζουν επιθετικό πρόβλημα και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να φρεσκάρει διαρκώς την ομάδα του χωρίς να πέφτει η απόδοσή της.

Ο Άρης πλησίασε στους έξι (32-38) στο πρώτο δίλεπτο του δευτέρου μέρους, αλλά… έμεινε με την όρεξη. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 18-2, έφτασε μέχρι και το +22 (34-56) και έκλεισε την τρίτη περίοδο με διαφορά ασφαλείας (40-59) έχοντας πρωταγωνιστή τον Περπέρογλου που πέτυχε 10 πόντους στο διάστημα αυτό. Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν, πια, διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι φιλοξενούμενοι με τη χρησιμοποίηση και του Χριστοδούλου έδωσαν χρόνο σε όλη τη δωδεκάδα τους και έφτασαν στην επικράτηση (59-74), ενώ με τους γηπεδούχους πρόλαβε να παίξει λίγο ο έφηβος Πουλιανίτης.

Δεκάλεπτα: 8-17, 26-36, 40-59, 59-74.

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 10, Πελεκάνος 4, Γκίκας 5, Τσακαλέρης 6, Ασημακόπουλος 9, Πουλιανίτης, Χαρίσης 10, Λαρεντζάκης 9, Σαρικόπουλος 1, Μούρτος 5, Μήτογλου.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Ντάνστον 6 (9 ριμπ.), Σπανούλης 15 (7 ασίστ), Περπέρογλου 10, Παπαπέτρου, Σλούκας 8, Κόλινς 5 (6 ριμπ.), Σίμονς 3, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 9, Καββαδάς, Χριστοδούλου 2.

Διαιτητές: Μάνος, Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος. Πηγή: sport-fm.gr

Γκεντσεμπιρλιγκί για Στοχ!

Μήλον της έριδος είναι ο Μίροσλαβ Στοχ για τις τουρκικές ομάδες. Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα η Γκεντσεμπιρλίγκι θέλει τον Σλοβάκο μέσο επιθετικό σε περίπτωση μετακίνησης του Τζίμι Ντουρμάζ στην Φενέρ.
Το όνομα του Στοχ παίζει καθημερινά στην Τουρκία καθώς οι μισές τούρκικες ομάδες τον θέλουν στο ρόστερ τους. Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η ιστοσελίδα haberdar.com, αναφέρει την προοπτική να μετακινηθεί ο Σλοβάκος στην συγκεκριμένη ομάδα, στο πλαίσιο της απόκτησης του Τζίμι Ντουρμάζ από την Φενέρ. Ποιος θα είναι το μέλλον του Στοχ θα φανεί πολύ σύντομα καθώς και ο ΠΑΟΚ φέρεται να θέλει να κρατήσει τον παίκτη για ένα ακόμα χρόνο με την μορφή του δανεισμού.
Πηγή: gazzetta.gr

Τσιώλης στο Metropolis: «Μπορεί την πρωτιά παρά την τιμωρία ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σάκης Τσιώλης και αναφέρθηκε στην προσπάθεια τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ηρακλή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ αντίστοιχα.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Ο ΠΑΟΚ είναι αυτήν την στιγμή η πιο σταθερή ομάδα στα πλέι οφ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στοχ. Πέρα από τις τιμωρίες θεωρώ πως έχει ίσες πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Ήταν μεγάλη νίκη η χθεσινή, ωστόσο, η πρωτιά θεωρώ πως θα κριθεί κυρίως στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, αλλά και την τελευταία αγωνιστική που θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό».

Για την δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής όταν αγωνίζεται υπό αυτές τις συνθήκες: «Σίγουρα δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος. Ωστόσο, μέσα από αυτές τις αντιξοότητες οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν την ευκαιρία να εξιλεωθούν για την απώλεια του Κυπέλλου και τις κακές εμφανίσεις στην κανονική περίοδο, φτάνοντας στην πλήρη ανατροπή των δεδομένων».

Για τον Παναγιώτη Γλύκο: «Ο Γλύκος είναι ένας ολοκληρωμένος τερματοφύλακας. Συνεργάστηκα μαζί του στον Ολυμπιακό Βόλου, όταν ανεβήκαμε στην Σούπερ Λίγκα. Είναι πολύ γρήγορος, έχει καταπληκτικά ρεφλέξ και πολύ καλή αντίληψη χώρου και καταστάσεων. Δεν γίνεται να μην βρίσκεται στην τριάδα της Εθνικής για το Μουντιάλ».

Για την πορεία του Ηρακλή: «Είναι ευχάριστο που ο Ηρακλής είναι εδώ δυνατός για να διεκδικήσει την άνοδο. Η θέση του είναι στην Σούπερ Λίγκα και με δεδομένο πως υποβιβάστηκε ο Άρης, θα είναι πολύ φτωχή η Θεσσαλονίκη τη νέα σεζόν μόνο με τον ΠΑΟΚ. Είναι μία ομάδα που παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και έχει το ειδικό βάρος για να πάρει την άνοδο. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και έχει μπροστά του την μεγάλη ευκαιρία για να μπει στην τριάδα, ή και στην δυάδα ακόμη. Θεωρώ πως Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα θα είναι οι μεγάλοι του ανταγωνιστές». Πηγή: metrosport.gr

«Ναρκωτικό είναι και... ο ΠΑΟΚ»

Η εκδοχή που δόθηκε για το περιβόητο πανό που κρέμασαν οι οπαδοί του έκανε περισσότερη εντύπωση απ’ την απολογία του ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ για τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου.

«Ναρκωτικό είναι και... ο ΠΑΟΚ»
Στο ίδιο μήκος κύματος με την υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού κινήθηκε κι αυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην απολογία των Θεσσαλονικέων, ο νομικός σύμβουλος της ομάδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης υπογράμμισε πως ο "Δικέφαλος του βορρά" δεν φέρει ευθύνη για τα επεισόδια, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ευθύνη των ομάδων είναι απ' την άφιξή της αποστολή τους και μετά. Για τα περιστατικά πριν δεν μπορεί να ευθύνεται. Η εικόνα στο γήπεδο ήταν όπως έπρεπε, σαν γιορτή. Άλλωστε υπάρχουν και πολλά δημοσιεύματα (τα οποία και κατέθεσε) που αναφέρονται στην άψογη ατμόσφαιρα του τελικού. Συνομολογούμε πως δεν προκύπτει από πουθενά κατηγορία για εκτεταμένα επεισόδια».

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση και για το περιβόητο πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ ("Η μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα). Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλοντας να το δικαιολογήσει, ισχυρίστηκε πως το πανό έγραφε για μετακίνηση κι όχι διακίνηση, ενώ υπογράμμισε πως για τους οπαδούς του συλλόγου «και ο ΠΑΟΚ είναι ναρκωτικό»!

Επεσήμανε, δε, πως οι άνθρωποι της ομάδας φρόντισαν άμεσα να κατέβει το πανό κι όταν αυτό ανέβηκε ξανά -κατά τη διάρκεια του ματς- δεν ήταν ευδιάκριτο.

Η απόφαση αναμένεται την άλλη εβδομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει να δει τον Σαμαρά ο ΠΑΟΚ!

Ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ζήτησε η οικογένεια του ΠΑΟΚ (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης και εκπρόσωποι των οπαδών).

Θέλει να δει τον Σαμαρά ο ΠΑΟΚ
Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, θέλουν να συναντήσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αφού ΠΑΕ, Ερασιτέχνης και εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών κατέθεσαν επίσημο αίτημα.

Οι άνθρωποι του «δικεφάλου του Βορρά» θεωρούν πως αυτό το ραντεβού είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί την επόμενη φορά που ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ τονίζεται πως θα δημοσιοποιήσουν την απάντηση που θα δώσει το γραφείο του πρωθυπουργού στο αίτημά τους. Πηγή: sport-fm.gr

«Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί…»

Καμία ευθύνη δεν φέρει ο Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν στον τελικό Κυπέλλου, βάσει των όσων υποστήριξε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ. Κάλεσε τον Σαρρή ή τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να παραιτηθούν!

«Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί…»
Στις αντιφάσεις που έπεσαν ο Γιώργος Σαρρής -με την ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ- και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας -που τους κάλεσε σε απολογία- στήριξε την απολογία της για τα όσα συνέβησαν στον τελικό η πράσινη ΠΑΕ.

Ο νομικός σύμβουλος του τριφυλλιού, Γιάννης Κάρμης ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση είτε του ενός, είτε του άλλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποιος πρέπει να παραιτηθεί ή ο Σαρρής ή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας», υπογραμμίζοντας πως τα αναφερόμενα γεγονότα (δικογραφία) ήταν προϊόν πανηγυρικού χαρακτήρα.

Στη συνέχεια,ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού τόνισε πως ναι μεν υπήρξαν κάποια έκτροπα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η κατηγορία των εκτεταμένων επεισοδίων είναι εντελώς αβάσιμη. «Όλα όσα συνέβησαν ήταν πριν την άφιξη της ομάδας και δεν φέρει ευθύνη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κακώς αναφέρονται σαν εκτεταμένα. Ο αγώνας δεν έχει στοιχεία που να προσδίδουν σε εκτεταμένα ή μεμονωμένα επεισόδια. Θα ήθελα να επιβάλλετε τις λιγότερες δυνατές ποινές».

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο Σπύρος Βλάχος, υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων και επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ. «Δεν υπάρχει καμία ένταση κατά την είσοδο των ομάδων. Όλα κύλησαν ομαλά και σε καλό κλίμα μεταξύ των δυο ΠΑΕ. Κάποιοι πυρσοί κατά τη διάρκεια των γκολ που άναψαν είναι σύνηθες φαινόμενο στους αγώνες. Λόγω του καλού κλίματος θελήσαμε να το προχωρήσουμε παρακάτω με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για το πρωτάθλημα. Η απόφαση για την προσέλευση των φιλάθλων ήταν από την αστυνομία και αυτή ευθύνεται».

«Δεν ήταν εκτεταμένα επεισόδια»

Στην απολογία του ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι τα επεισόδια που έγιναν στη Λεωφόρο δεν ήταν εκτεταμένα, επέρριψε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. και -τέλος- επιτέθηκε στην ΕΠΟ για την αφαίρεση τριών βαθμών.

«Δεν ήταν εκτεταμένα επεισόδια»
Επεισόδια ναι, εκτεταμένα όχι!

Ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης στην απολογία του για τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο υποστήριξε ότι τα επεισόδια δεν ήταν εκτεταμένα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και «ακόμα και αν θεωρήσουμε πως έγιναν, αυτοί που τραυματίστηκαν ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ».

Μάλιστα, στην αγόρευσή του ο κ.Μαυρομάτης επιτέθηκε στην ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό με αφορμή την απόφαση της αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι-οφ για τα όσα έγιναν στην Τούμπα.

«Ο ΠΑΟΚ έκανε δύο λάθη… Το ένα είναι ότι νίκησε τον Ολυμπιακό και προκάλεσε στην ΕΠΟ αντίδραση και πολεμική άνευ προηγουμένου. Δίκασε μια υπόθεση ως εκτεταμένα επεισόδια χωρίς να στέκει κάτι τέτοιο. Αν η ΕΠΟ θέλει να διαλύσει τον ΠΑΟΚ…. Εσείς πιστεύω θα κρίνεται δίκαια. Δεν γίνεται τα δημοσιεύματα των εφημερίδων να αποτελούν κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Έχω τη βεβαιότητα ότι εάν δεν είναι η απόφαση αυτή που θέλουν στην ΕΠΟ, τότε θα επέμβει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για να ασκήσει έφεση», κατέληξε.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης στην τοποθέτησή του έριξε ευθύνες στην Αστυνομία…

«Είναι πάγια τακτική μας να ζητάμε εισιτήρια. Υπήρχε μια αισιοδοξία λόγω του τελικού του Κυπέλλου», σχολίασε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνέχισε:

«Φωνάξαμε τους συνδέσμους και τους είπαμε ότι πρέπει να προσέξουν. Εγώ μίλησα με τον Ταξιάρχο που μου είπε ότι έγινε εξονυχιστικός έλεγχος στους οπαδούς. Αν υπήρχε αστυνομική δύναμη στη θύρα δεν θα γινόταν τίποτα», κατέληξε.

«Φταίει η αστυνομία»!!

Τις ευθύνες στην ΕΛΑΣ επέρριψε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Κάρμης, κατά την απολογία στην πειθαρχική επιτροπή της Super League.

«Φταίει η αστυνομία»!
Ο κ. Γιάννης Κάρμης εκπροσώπησε νομικά το «τριφύλλι», συνοδευόμενος από την κ. Αθηνά Μπαλωμένου, αλλά και τον κ. Ηρειώτη, ως μάρτυρα. Η απολογία των «πρασίνων» για τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, διήρκησε κάτι λιγότερο από δυο ώρες, ενώ θα ακολουθήσει στα γραφεία της ΕΠΟ η απολογία για τα όσα συνέβησαν στο τελικό κυπέλλου.

Ο κ. Κάρμης είπε, κατά την απολογία του:

«Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχαν οι δυο ομάδες την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια, οπότε δεν προκύπτει κάποια παρακώλυση του αγώνα. Έχει ευθύνη η ΕΛΑΣ, διότι εκείνη είναι υπεύθυνη να σχεδιάσει, να προλάβει και να καταστείλει εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε γεγονός το οποίο προσβάλει την ομαλή τήρηση του αγώνα.

Παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι οι ηθικοί αυτουργοί, διότι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Παναθηναϊκός δεν έχουν αμελήσει στο παραμικρό για τα γεγονότα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα περιστατικά.

Τα επεισόδια δεν έχουν χαρακτήρα εκτεταμένων διότι έγιναν στις κερκίδες και όχι στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα με το τι γράφει στην έκθεση της η ΕΛΑΣ. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρωτοβουλία των δυο ΠΑΕ να διεξαχθεί αγώνας με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να συμβεί αυτό. Εκείνο που θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε στους δυο προέδρους, αν θα μπορούσαμε, είναι μια αφέλεια για την παρακολούθηση αγώνα με φίλους και των δυο ομάδων, διότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι καιροί για κάτι τέτοιο».

Τέλος, ο κ. Κάρμης τόνισε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει την αντικειμενική ευθύνη, για τους 10,20,50 που παρεισέφρησαν μέσα οι οποίοι δεν είχαν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε, ο κ Ηρειώτης, ως μάρτυρας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ΕΛΑΣ έδωσε εντολή να μην περάσουν από έλεγχο οι φίλοι του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο, διότι είχαν ελεγχθεί σε δυο σημεία, στις Αφιδνές και στην Σχολή Αστυνομίας, στην Μεσογείων. Κατά την είσοδο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο και την έναρξη των ρίψεων των αντικειμένων από αυτούς, με δική μου πρωτοβουλία κατεβήκαμε κάτω στο γήπεδο όλοι οι εκπρόσωποι των δυο ΠΑΕ και προσπαθήσαμε να σταματήσουμε όσα γίνονταν, με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Μαζί μας μπήκαν και άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου για να απομακρύνουν τα όποια αντικείμενα είχαν πέσει σε αυτό. Κάναμε αναφορά στην ΕΛΑΣ και ενημερώθηκε και ο αρχηγός της.

Η όλη χρονική διάρκεια των επεισοδίων ήταν λίγα λεπτά, σε απόδειξη ήταν το ξύλο που έπεσε όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήρθαν στη Θύρα 6 του γηπέδου και μάζεψαν τους φίλου του ΠΑΟΚ στο άνω μέρος της.

Εάν το είχαν κάνει από την αρχή αυτό τίποτε δεν θα είχε συμβεί. Θεωρώ πως η παρουσία των εκπροσώπων των δυο ΠΑΕ ήταν κατευναστική και λειτούργησε θετικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θεωρώ υπερβολικό το κατηγορητήριο για εκτεταμένα επεισόδια.

Το συνολικό κομμάτι των φίλων του Παναθηναϊκού δεν δημιούργησε το παραμικρό. Ζητήθηκαν ευθύνες από την ΕΛΑΣ και μας απάντησαν πως διεξάγεται ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν χωρίς συνοδεία μέσα».

Τέλος τα εισιτήρια για τους ανέργους!!

Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τους ανέργους, για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τέλος τα εισιτήρια για τους ανέργους
Τέλος τα εισιτήρια που κυκλοφόρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τους ανέργους, για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης. Όπως ανακοίνωσε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», μέσω της σελίδας της στο facebook, τα 250 κομμάτια… έκαναν φτερά.

«Σας ενημερώνουμε ότι τα 250 δωρεάν εισιτήρια των ανέργων του προγράμματος "all in for leoforos", για τον αγώνα της Κυριακής 11/5 με τον Αστέρα Τρίπολης, εξαντλήθηκαν. Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σας» γράφει χαρακτηριστικά.

Για έσοδα στην Αθήνα!

Με προορισμό την Αθήνα θα ταξιδέψουν σήμερα οι Στεφανίδης και Φουρλίγκας με στόχο να βρεθούν έσοδα για τον Άρη.

Για έσοδα στην Αθήνα
Για την Αθήνα θα ταξιδέψουν σήμερα οι Παναγιώτης Στεφανίδης και Βασίλης Φουρλίγκας.

Οι δύο άνδρες – μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Άρης θα έχουν μια σειρά από συναντήσεις στην πρωτεύουσα με στόχο να βρεθούν χρήματα για να λυθούν κάποια από τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.

Θα αναζητήσουν επαφές με εταιρείες ελπίζοντας να κλείσουν συμφωνίες με εταιρείες για χορηγίες αλλά και για να μιλήσουν με δικηγόρους πιστωτών. Πηγή: sport-fm.gr

Προσφυγή από Λάζνικ!!

Υπομονή τέλος για τον Αντρέας Λάζνικ. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός κατέθεσε προσφυγή, ώστε να διεκδικήσει τα λεφτά, τα οποία του χρωστάει ο Πανιώνιος, σύμφωνα με τη «SportDay».

Προσφυγή από Λάζνικ
Νέος… βράχνας προέκυψε για τους ανθρώπους του Πανιωνίου. Όπως αναφέρει ο «Τρελός του χωριού» της «SportDay» ο Αντρέας Λάζνικ κατέθεσε προσφυγή για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα του συλλόγου προς τον ίδιο. Μάλιστα, αναμένεται να εκδικαστεί τη ερχόμενη Δευτέρα.

Πριν λίγο καιρό είχε βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ ο μάνατζερ του αυστριακού μέσου και του είχε μεταφερθεί ότι σύντομα θα του καταβληθεί μέρος των χρημάτων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της ομάδας σωτηρίας που έχει αναλάβει τους «κυανέρυθρους», που προσπαθούν να κάνουν βιώσιμο τον σύλλογο. Επιπλέον, πρόκειται για έναν παίκτη, που βοήθησε την ομάδα να σωθεί, κάνοντας 25 συμμετοχές, βάζοντας τρία γκολ και μοιράζοντας μια ασίστ.Πηγή: sport-fm.gr

Κάνουν συλλαλητήριο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Κατά της απόφασης αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι-οφ θα διαδηλώσουν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στις 17 Μαϊου.

Κάνουν συλλαλητήριο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
Συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μαϊου θα πραγματοποιήσουν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση αφαίρεσης τριών βαθμών από τη βαθμολογία των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό κάνουν γνωστό σε σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσαν και με την οποία καταφέρονται κατά της ΕΠΟ, της Ελληνικής Αστυτνομίας, μερίδας ΜΜΕ και ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας του Θοδωρής Ζαγοράκη για τις Ευρωεκλογές.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των οπαδών της ομάδας:

Το Σάββατο 17 Μαΐου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μεγαλειώδης συλλαλητήριο και πορεία από την Καμάρα με κατεύθυνση το Ναό μας στην Τούμπα όπου και θα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί σε γιγαντοοθόνες το ματς με τον παναθηναϊκό και έστω και έξω από το γήπεδο με τη φωνή μας θα σπρώξουμε την ομάδα στη νίκη.

Καλείται όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, οργανωμένος και μη, ανεξαρτήτου ηλικίας να ανταποκριθεί στο μεγάλο κάλεσμα και στο ραντεβού μας απέναντι στην ιστορία. Στο ΟΑΚΑ κατεβήκαμε 25000 μέσα σε 9 μέρες με το Πάσχα ενδιάμεσα, τώρα στο τελευταίο ματς της σεζόν και μια μερα πριν τις δημοτικές εκλογές πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι παιχνίδια σε βάρος της ομάδας μας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανένας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΡΕΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΌ ΤΑ PLAY OFF. Το νομικό σκάνδαλο πρέπει να αποτελέσει παρελθόν, τη στιγμή που δεν είστε ικανοί να εφαρμόσετε τους κανόνες που οι ίδιοι θεσπίσατε. Σε μία ώρα καταφέρατε να αφαιρέσετε 15 ολόκληρους βαθμούς καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές, για το γεγονός δηλαδή ότι καταφέρνει να ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ με ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ο ΠΑΟΚ παρακαλάει να πληρώσει ΔΙΚΑΙΑ. Αλλά δεν πειράζει, μπορείτε να υπερφορολογήσετε λιγάκι ακόμη τους ήδη γονατισμένους πολίτες αυτής της χώρας, ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ παράλληλα εκατομμύρια σε φίλους σας με τροπολογίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ. Όσοι στέκονται εμπόδιο σε μία επένδυση που θα φέρει εκατομμύρια στον τόπο μας, θέσεις εργασίας, δυνατότητα άθλησης σε παιδιά και αναβάθμισης ενός βοσκότοπου, να ξέρουν καλά πως εγκληματούν όχι μόνο απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και στον τόπο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΥΓ: Όλη η επαρχία κανονικά, εκδρομές με λεωφορεία, αυτοκίνητα, βανάκια και τρένα για το μεγάλο ραντεβού. Οι καντίνες στη θέση τους και η ΤΟΥΜΠΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΄ΝΑΙ ΚΑΖΑΝΙ.....

YΓ: To νου σας εκεί στην ΕΠΟ για ενδεχόμενη τιμωρία με αφαίρεση βαθμών από τη νέα σεζόν. Γιατί δεύτερο σκάνδαλο δε σας παίρνει.

Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ."

Νέος κύκλος επαφών στην Αθήνα!!

Συζητήσεις με πιστωτές και εταιρίες, ώστε να κλείσουν συμφωνία για χορηγίες για τον Άρη θα έχουν αυτές τις ημέρες οι Στεφανίδης, Φουρλίγκας, οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα τελικά στην Αθήνα.

Νέος κύκλος επαφών στην Αθήνα
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης, με το μέλος της διοίκησης του συλλόγου, Βασίλη Φουρλίγκα. Αρχικά είχε προγραμματιστεί το ταξίδι για την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα.

Οι δύο άνδρες θα κάνουν νέο κύκλο επαφών με πιστωτές, καθώς έχει απορριφθεί εδώ και λίγες ημέρες, όπως αναμενόταν η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, καθώς οι δικηγόροι των ποδοσφαιριστών και προπονητών, στους οποίους χρωστάνε λεφτά οι «κίτρινοι», είναι στην Αθήνα.

Επιπλέον, θα γίνουν συζητήσεις με διάφορες εταιρείες, ώστε να καταφέρουν να κλείσουν συμφωνίες για χορηγίες, καθώς είναι απαραίτητα τέτοια έσοδα για να προχωρήσει το πλάνο της Football League.Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει ο Λεοζίνιο στην Καλλονή!!

Υπογράφει ο Λεοζίνιο στην ΚαλλονήΟι υπογραφές απομένουν για να κλείσει και τυπικά το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Λεοζίνιο στην Καλλονή.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε προαναγγείλει την παραμονή του κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου του στην εκδήλωση της Nova, συμφώνησε προφορικά με τη διοίκηση και αυτό που μένει είναι να επιστρέψει στη Λέσβο για να μπουν οι υπογραφές.

Πλέον, στην Καλλονή περιμένουν τις απαντήσεις του Μαρσέλο και του Μανούσου, οι οποίες αναμένεται να είναι κι αυτές καταφατικές, μια και το κλίμα στις συζητήσεις μαζί τους ήταν πολύ καλό. Πηγή: sport-fm.gr

Πιο δύσκολο για τον Τσουμάνη!!

Πιο δύσκολο για τον ΤσουμάνηΠερισσότερο δύσκολα έχουν γίνει τα πράγματα στον Πανθρακικό για την απόκτηση του Νίκου Τσουμάνη.

Ο 24χρονος αμυντικός έχει και άλλες προτάσεις από ομάδες της Super League και όπως είναι λογικό εξετάζει σοβαρά κάθε πιθανό προορισμό του.

Οι άνθρωποι του Πανθρακικού είναι αισιόδοξοι πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα πει το «ναι».

Από εκεί και πέρα οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά με τον Ακη Μάντζιο να συνεχίζει τις δοκιμές των παικτών από την Κ-20.Πηγή: sport-fm.gr

Στο προσκήνιο (και πάλι) ο Σάντος!

«Αναθερμαίνεται» το θέμα Σάντος για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τη «SportDay», καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός εξετάζει ξανά την προοπτική να καθίσει στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στο προσκήνιο (και πάλι) ο Σάντος
Επιστρέφει στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος. Το θέμα «αναθερμάνθηκε», από την πλευρά του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος ξανά σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου του Βορρά», σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού». Αυτό συμβαίνει, διότι ο διακαής πόθος του 59χρονου προπονητή ήταν η Πόρτο, αλλά η θέση καλύφθηκε χθες από τον Χουλέν Λοπετέγι.

Επιπλέον, ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα παίζει και το γεγονός ότι θα γίνουν ριζικές αλλαγές στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, όπως έχει προαναγγείλλει ο Ιβάν Σαββίδης, με τον Τσιτσιακόφ να είναι «υπ’ ατμόν».

Την Τετάρτη (8/5) γράφτηκε στον Τύπο της Πορτογαλίας το όνομα του Μάρκο Σίλβα για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά από την ομάδα δεν επιβεβαιώνεται κάτι προς το παρόν, ενώ ο 37χρονος δεσμεύεται με την Εστορίλ αυτή τη στιγμή. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Κουτρουμπή η Ουντινέζε!!

Την περίπτωση του Γιώργου Κουτρουμπή εξετάζει η Ουντινέζε σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας Ιταλού δημοσιογράφου.

«Βλέπει» Κουτρουμπή η Ουντινέζε!
Μετά τον Ορέστη Καρνέζη η Ουντινέζε εξετάζει και την περίπτωση του Γιώργου Κουτρουμπή από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζιανλούκα ντι Μάρτζιο. Έγραψε ότι η ιταλική ομάδα έστειλε και σκάουτερ στην αναμέτρηση με την Τρίπολη για να τσεκάρει τον κεντρικό αμυντικό του «τριφυλλιού».

Στο ρεπορτάζ παράλληλα τονίζεται ότι ο 23χρονος στόπερ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και γι' αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ουντινέζε. Οι «φριουλάνι» φέρονται να εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις στόπερ, διότι ετοιμάζονται να πουλήσουν τον 26χρονο Γάλλο στόπερ Τομάς Ερτόχ και μία απ' αυτές φέρεται να είναι ο Κουτρουμπής.

Στον Παναθηναϊκό φυσικά δεν έχουν κάποια ενόχληση από την Ουντινέζε, όμως, δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο πώλησης, εφόσον έρθει μία ικανοποιητική προσφορά.Πηγή: sport-fm.gr

Πιο κοντά στ’ αστέρια!

Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στα… αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Τέλος η σεζόν για τον Πέτριτς.

Πιο κοντά στ’ αστέρια!
Το πρώτο από τα δύο καθοριστικά βήματα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ που ήθελε ο Γιάννης Αναστασίου έκανε χθες ο Παναθηναϊκός με τη νίκη στην Τρίπολης επί του Αστέρα.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού είχε χαρακτηρίσει πολύ σημαντικά τα δύο παιχνίδια με τους Αρκάδες στην προσπάθεια που κάνουν οι πράσινοι να βγουν… κερδισμένοι από τη διαδικασία των πλέι-οφ.

Πλέον μετά την χθεσινή νίκη είναι πιο κοντά στα… αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας βέβαια στο μυαλό τους και το ενδεχόμενο τιμωρίας λόγω των επεισοδίων που έγιναν στη Λεωφόρο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

«Δείχνουμε πως έχουμε τα αποθέματα και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Σημαντική νίκη κόντρα στον Αστέρα. Όλη η προσοχή στο ματς της Κυριακής», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού ο οποίος άμεσα έστρεψε την προσοχή των παικτών στο παιχνίδι της Κυριακής.

Τέλος η σεζόν για τον Πέτριτς
Ο μυϊκός τραυματισμός που αποκόμισε ο Μλάντεν Πέτριτς στην αρχή του χθεσινού αγώνα θα του στερήσει τη συμμετοχή του στα άλλα τρία ματς που απομένουν για τα πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκας.

Οι εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ για τον Κροάτη φορ ήταν τράβηγμα στον δικέφαλο, κι όπως έλεγαν στον Παναθηναϊκό, η σεζόν ουσιαστικά τελείωσε χθες για τον Πέτριτς.

Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος στάθηκε φέτος ιδιαίτερα άτυχος, τόσο στη Γουέστ Χαμ, όσο και στο «τριφύλλι», δεν θα παίξει σε άλλο παιχνίδι και θα επανέλθει πλέον στην προετοιμασία, ελπίζοντας σε μία καλύτερη σεζόν του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά τον Χουχούμη, έγινε αλλαγή επειδή ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό.

Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά μάλλον θα προφυλαχθεί με τον Αστέρα την Κυριακή στη Λεωφόρο, σε ένα ματς, όπου θα επιστρέψει ο Νάνο.Πηγή: sport-fm.gr

Μπακ από Σερβία και… Κοροβέσης!

Ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ βρίσκεται παίκτης από τη Σερβία, ο οποίος αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και αποτελεί επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Ζεστό» το ενδιαφέρον για Κοροβέση.

Μπακ από Σερβία και… Κοροβέσης
Μια από τις αγορές στις οποίες ρίχνει βάρος φέτος η ΑΕΚ είναι σέρβικη, όπως έχει γίνει σαφές.

Εκτός από την απόκτηση του Ντάρκο Ζόριτς, το ενδιαφέρον για τον Ντάνκο Λάζοβιτς, παρατηρείται κινητικότητα και για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, τον οποίον έχει εντοπίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαν ατζέντηδες με ανθρώπους της «Ένωσης» ώστε να τους προτείνουν παίκτες για το αριστερό άκρο της άμυνας, τους τονίστηκε ότι εξετάζεται σοβαρά μια συγκεκριμένη περίπτωση από ομάδα της Σερβίας για αυτή τη θέση.

Ο Τύπος της χώρας κάνει λόγο για ενδιαφέρον για τον Βλαντιμίρ Βολκόφ, αλλά δεν είναι αυτός πρώτος στη λίστα. Πάντως, ο Νίκος Λυμπερόπουλος τσέκαρε τον 28χρονο ποδοσφαιριστή της Παρτιζάν στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και του έκανε καλή εντύπωση.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα πάρουν όπως φαίνεται και έναν ακραίο από την ελληνική αγορά. Ο παίκτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι ο Νίκος Κοροβέσης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει στην πιο πίσω. Όμως, αποδίδει καλύτερα, στα χαφ, διότι είναι παίκτης με επιθετικές αρετές. Εκεί έπαιζε φέτος τους Ηπειρώτες, έχοντας πίσω τον Μιχαήλ.

Συζητήσεις για τον 23χρονο έγιναν την περίοδο που έκλεισε ο Κολοβέτσιος και από εκεί και πέρα τίποτε. Δεν αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη πριν κλείσει το θέμα του αριστερού μπακ. Στη φετινή σεζόν ο Κοροβέσης είχε 29 συμμετοχές στη Superleague και μια στο Κύπελλο Ελλάδος. Πηγή: sport-fm.gr

«Αγρίεψαν»

Ο MVP Ντουράντ μαζί με τον Γουέστμπρουκ και ο αφυπνισμένος Ρόι Χίμπερτ οδήγησαν Θάντερ και Πέισερς στην ισοφάριση σε 1-1 απέναντι σε Κλίπερς και Ουίζαρντς αντίστοιχα. Μίνι black-out στην Οκλαχόμα.

«Αγρίεψαν»
Ο Κέβιν Ντουράντ έπαιξε σαν πραγματικός MVP. Με 32 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ ηγήθηκε της Θάντερ στην άνετη νίκη με 112-101 επί των Κλίπερς φέρνοντας στα ίσα τη σειρά που μεταφέρεται πλέον για δύο παιχνίδια στο Λος Άντζελες, ξεκινώντας από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Φυσικά δεν θα τα κατάφερνε τόσο εύκολα, αν δεν είχε στο πλευρό του τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ κάνοντας το τρίτο του τριπλ-νταμπλ στα φετινά play offs. Ρέντικ και Πολ με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα πάλεψαν περισσότερο από την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, που όμως είχε σε κακή βραδιά τους Γκρίφιν (5/13) και Κρόφορντ (2/13).

Αξίζει να σημειωθεί πως 27'' πριν το ημίχρονο μειώθηκε αισθητά η ένταση του φωτισμού στο γήπεδο λόγω βλάβης. Οι δύο προπονητές συμφώνησαν να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος για να αποκατασταθεί η βλάβη στο ημίχρονο, όπως κι έγινε, έστω κι αν το δεύτερο μέρος άρχισε με μικρή καθυστέρηση.

Δωδεκάλεπτα: 37-28, 61-56, 94-77, 112-101.

Θάντερ (Μπρουκς): Ντουράντ 32 (12 ριμπ., 9 ασίστ), Γουέστμπρουκ 31 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Σεφολόσα 14, Ιμπάκα 14, Πέρκινς 8, Άνταμς 6, Τζάκσον 4, Μπάτλερ 3, Κόλισον, Φίσερ, Λαμπ.

Κλίπερς (Ρίβερς): Ρέντικ 18, Πολ 17 (11 ασίστ), Γκρίφιν 15, Κόλισον 13, Μπαρνς 11, Ντέιβις 10, Τζόρνταν 7, Κρόφορντ 7, Γκριν 3, Γκρέιντζερ, Ντάντλεϊ.

Η σκληρή κριτική στον Ρόι Χίμπερτ, που στα πρώτα οκτώ ματς των play offs είχε μόλις 4,6 πόντους και 3,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, φαίνεται πως του έκανε καλό και τον αφύπνισε. Ο σέντερ των Πέισερς «αγρίεψε» και με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 τάπες οδήγησε τους Πέισερς στη νίκη με 86-82 και την ισοφάριση της σειράς με τους Ουίζαρντς για τα ημιτελικά της Ανατολής σε 1-1. Οι «μάγοι» είχαν το προβάδισμα με 77-74 πέντε λεπτά πριν το τέλος, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν το 5/5 μακριά από την Ουάσινγκτον στα play offs. Ο Μάρτσιν Γκορτάτ με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους που θα γίνουν… γηπεδούχοι για τα δύο προσεχή παιχνίδια, ξεκινώντας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δωδεκάλεπτα: 23-23, 43-45, 68-64, 86-82.

Πέισερς (Φόγκελ): Χίμπερτ 28, Χιλ 14, Στίβενσον 12, Τζορτζ 11, Γουέστ 9, Μαϊνμί 6, Γουότσον 5, Σκόλα 1, Τέρνερ, Κόουπλαντ.

Ουίζαρντς (Γουίτμαν): Γκορτάτ 21 (11 ριμπ.), Μπιλ 17, Νενέ 14, Αρίζα 6, Γουόλ 6, Μίλερ 6, Γκούντεν 5, Γουέμπστερ 5, Μπούκερ 2, Τεμπλ. Πηγή: sport-fm.gr

Στάση αναμονής!!

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του Πουλίδο αλλά και να επιβεβαιώνεται η θέση του ατζέντη του ότι δεν υπάρχει δέσμευση με την Τίγκρες.

Στάση αναμονής
Όσο δεν βλέπουν το συμβόλαιο του υπογεγραμμένο τόσο στον Ολυμπιακό επισημαίνουν ότι όλα είναι ανοικτά στο θέμα της απόκτησης του Πουλίδο.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχει συμφωνία με τον παίκτη και τους ερυθρόλευκους για τετραετές συμβόλαιο με απολαβές κοντά στο εκατομμύριο τον χρόνο. Ωστόσο, ακόμη και τότε δεν θα έχουν τελειώσει όλα…

Τι απομένει; Η οριστικοποίηση πως ο Πουλίδο μένει ελεύθερος από την Τίγκρες, στην οποία επιμένουν πως έχει ακόμα συμβόλαιο κι υπάρχει ρήτρα 7,5 εκατ. δολαρίων και βεβαίως τα τυπικά.

Εάν αλλάξουν τα δεδομένα και ο Πουλίδο δεν είναι ελεύθερος τελικά (κάτι το οποίο έχει δεσμευτεί ο ατζέντης του) τότε αλλάζει και η στάση του Ολυμπιακού.

Είδε τον τελικό Σερβίας(;)
Έντονη ήταν η φημολογία χθες ότι ο Χουάνχο Λορένθο ταξίδεψε στη Σερβία για να δει από κοντά τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην Βοϊβοντίνα και την Γιακοντινα.

Ωστόσο άλλη πληροφόρηση ανέφερε ότι ο Λορένθο βρίσκεται στο εξωτερικό αλλά για να τελειώσει την απόκτηση του Πουλίδο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, άνθρωπος του συλλόγου ήταν στον τελικό του κροατικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Ριέκα. Στο προσκήνιο είναι η παρακολούθηση παικτών της Βοϊβοντίνα και της Ντιναμό. Πηγή: sport-fm.gr

Το πιο εύκολο του εξάστερου!!

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πιο εύκολα από τα έξι τρόπαιά του στην Ευρωλίγκα. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω.

Το πιο εύκολο του εξάστερου
Τι κι αν στο ξεκίνημα της σεζόν οι αποχωρήσεις παικτών της αξίας των Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους και Πέκοβιτς αποδυνάμωναν θεωρητικά τον Παναθηναϊκό; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησαν σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια στη Βαρκελώνη το έκτο τρόπαιο στην Ευρωλίγκα νικώντας στον τελικό του πιο εύκολου από τα Final Four που συμμετείχαν τη Μακάμπι με 78-70.

Τόσο η ομάδα του λαού, όσο και η Σιένα στον ημιτελικό (77-69) είχαν αποδειχτεί εύκολη λεία για τους «πράσινους», που όμως είχαν κάνει το σχεδόν ακατόρθωτο στα προημιτελικά. Τότε που με μειονέκτημα έδρας απέκλεισαν την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, που προερχόταν από τον τίτλο του 2010 στο Παρίσι και ετοιμαζόταν για στέψη στο ίδιο της το σπίτι. Υπολόγιζε, ωστόσο, χωρίς τον Παναθηναϊκό που παρότι άγγιξε το break στο πρώτο παιχνίδι, το πέτυχε στο δεύτερο και τελείωσε τη δουλειά στο ΟΑΚΑ αναγκάζοντας τους «μπλαουγκράνα» σε ρόλο θεατή.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τα 8 τρόπαια στη διοργάνωση και έγινε ο πολυνίκης προπονητής, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακηρύχθηκε MVP του Final 4, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Δύο σκηνές θα μείνουν αξέχαστες στον τελικό της Βαρκελώνης. Η μεγάλη αγκαλιά Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τελικού...

inner

και η απονομή, όταν ο «3D» φώναξε τους Κώστα Τσαρτσαρή και Μάικ Μπατίστ, για να σηκώσουν μαζί το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού στον ουρανό του «Παλάου Σαν Τζόρντι».

inner

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 70-78

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9ασ.), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, 'Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7ρ.), Σάτο 13 (7ρ.), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

Δείτε τα σχετικά βίντεο








Πηγή: sport-fm.gr

Ο Εγκέλαδος στο Καμπιονάτο!!

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα όλων των εποχών. Ο Εγκέλαδος είχε επίκεντρο στην …Ιταλία! Ήταν 8 Μαϊου 2006 όταν υποχρεωνόταν σε παραίτηση ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Φράνκο Καράρο, μετά την αποκάλυψη τηλεφωνικών συνομιλιών που αφορούσαν διαιτητές οι οποίοι είχαν οριστεί να διευθύνουν παιχνίδια της Γιουβέντους.
Ο 66χρονος Καράρο ήταν σ΄ αυτή τη θέση από τον Δεκέμβριο του 2001 και ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο στόχαστρο και πλήρωσε το μάρμαρο για το σκάνδαλο στην Ιταλία εκείνη τη χρονιά με τον ορισμό διαιτητών.
Τρείς μέρες μετά, μάλιστα, παραιτήθηκε σύσσωμο και το ΔΣ της Γιουβέντους, ενώ η μετοχή της ομάδας καταποντίστηκε στο μισό της αξίας της τα επόμενα 24ωρα.
Το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια ξεσκεπάστηκε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και είχε, μεταξύ άλλων, σαν συνέπεια τον υποβιβασμό της Γιουβέντους, όπως και την τιμωρία πολλών ακόμα ομάδων.Πηγή: sportdog.gr

Παρακαλάς να μην τελειώσει το παιχνίδι!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την νίκη του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, όπου αυτή τη φορά δεν... κλότσησε τις ευκαιρίες του, ενώ σχολιάζει και τη διαιτησία του Καλογερόπουλου.
Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός και δεν κλώτσησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, όπως είχε κάνει στην Τρίπολη στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτή την φορά  ο Κλωναρίδης έβαλε το πρώτο καθοριστικό γκολ και έδωσε την ασίστ στο επίσης σημαντικό τρίτο γκολ μετά από εξαιρετική ενέργεια. Στην Τρίπολη στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια, ο Κλωναρίδης ήταν ο μοιραίος με πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η... μοίρα ήθελε αυτή την φορά να τραυματιστεί ο Πέτριτς στο 10' και να μπει ο Βίκτωρας αλλαγή νωρίς στο παιχνίδι.
Επίσης αυτή την φορά υπήρχε κάτω από τα δοκάρια ένας καταπληκτικός Καπίνο , που στο δεύτερο ημίχρονο σε δύο φάσεις δεν άφησε τον Αστέρα Τρίπολης , τη μία να ισοφαρίσει και την άλλη να μειώσει λίγο πριν γίνει τελικά το 2-1. Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός έδωσε λίγο χώρο στον Αστέρα, τον έβγαλε από την άμυνά του και τον «χτύπησε» στον χώρο με τον Μπέργκ (με δύο ασίστ έπαιξε πάλι για την ομάδα), τον διάολο Κλωναρίδη, τον απίστευτο Ζέκα, την αποκάλυψη που λέγεται Αμπέντ. Και τον Μέντες, που βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας μόλις μετατέθηκε μετά το 56' από το κέντρο της άμυνας στην μεσαία γραμμή.
Αυτή την φορά όλες οι αλλαγές έδωσαν ώθηση στην ομάδα. Ο Κλωναρίδης από νωρίς, ο Κουτρουμπής μπήκε στο 52' και ο Σπυρόπουλος μπήκε στο 83', μετατράπηκε η τακτική σε 3-5-2 και όλα τελείωσαν. Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός ήταν συγκεντρωμένος, απέφυγε τα λάθη, έκανε σωστή διαχείριση δυνάμεων και είχε πολύ καλύτερα τρεξίματα και φρεσκάδα σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς των play off. Εμένα μου έδωσε την εντύπωση η ομάδα , ότι έκανε ένα restart μετά τον τελικό κυπέλλου, για να πάρει την πρώτη θέση και να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και κάτι τελευταίο. Αυτή η ομάδα σε κάνει να παρακαλάς να μην τελειώσει το παιχνίδι.  Και με τις φάσεις, που βγάζει και είναι δουλεμένες στην προπόνηση και με το θεαματικό ποδόσφαιρο, που παίζει. Και να φανταστεί κανείς τι άκουγαν όλοι τους στην ομάδα  στην αρχή της σεζόν. Διοίκηση, τεχνικός διευθυντής, προπονητής…
ΥΓ: Για μένα σωστά δεν δίνει  φάουλ στην φάση του πρώτου γκολ στην διεκδίκηση της μπάλας του Μπέργκ με τον Ζησόπουλο ο Καλογερόπουλος. Έπεσε λες και τον χτύπησε... κεραυνός ο αμυντικός του Αστέρα. Το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα και όλες οι επαφές δεν είναι φάουλ. Αντίθετα κάνει λάθος ο Καλογερόπουλος και δεν υποδεικνύει πέναλτι στην ανατροπή του Κλωναρίδη από τον Μουνάφο στο 16', όταν ο παίκτης του Αστέρα βρίσκει καθαρά τα πόδια του επιθετικού του Παναθηναϊκού και τον ανατρέπει . Επίσης δεν υπάρχει κανένα πέναλτι του Χουχούμη πάνω στον Μπαράλες, αφού ο αμυντικός του Παναθηναϊκού διώχνει την μπάλα καθαρά , όπως δείχνει και το replay. Και σωστά δεν δίνει τίποτα ο Καλογερόπουλος.
Τώρα για τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αστέρα μετά το τέλος και το «ντου» στον διαιτητή και από τον Ζησόπουλο (αλήθεια τα έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα;), να πω απλά ότι όταν χάνεις δίκαια πρέπει να το παραδέχεσαι. Αλλιώς χάνεις το δίκιο σου, όταν το έχεις. Και δεν θυμάμαι ανάλογες αντιδράσεις από παίκτες κατά του διαιτητή και από τον Μποροβήλο στον περσινό τελικό, όταν πραγματικά αδικήθηκαν στην φάση του πέναλτι στο χέρι του Μανιάτη….
ΥΓ2: Αυτό που κάνει ο Ζέκα να είναι στην επίθεση κοντά στην αντίπαλη περιοχή με την μπάλα στα πόδια του με παίκτες παραπάνω η ομάδα του, ένας αντίπαλος να χτυπάει σε διεκδίκηση της μπάλας να πέφτει κάτω να είναι το σκορ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του και το παιχνίδι να παίζεται ακόμα κι ο Πορτογάλος να βγάζει την μπάλα πλάγιο άουτ και να τηρεί το fair play δεν νομίζω να το έχουν κάνει πολλοί παίκτες σε ανάλογη θέση. Δείχνει το ήθος του αρχηγού Ζέκα, αλλά και τη σωστή νοοτροπία, που έχουν μπολιάσει την ομάδα οι Αναστασίου, Νταμπίζας, Σαραβάκος.
Πηγή: gazzetta.gr

MLS: «Τιμωρός» Κούπερ για Σάουντερς!! (videos)

Ο πρώην στράικερ του Ντάλας, Κένι Κούπερ, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 των Σιάτλ Σάουντερς επί των Τεξανών στο 88ο λεπτό.
Προηγήθηκε ο έμπειρος Ομπαφέμι Μάρτινς, ο οποίος στο 62ο λεπτό ισοφάρισε πέναλτι του άλλοτε παίκτη του Άρη, Μισέλ, στο 16ο. Από την πλευρά τους, οι Χιούστον Ντάιναμο κέρδισαν τους Κολόμπους Κρου με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Ουίλ Μπρούιν στο 50ό, ενώ σε άλλο σημερινό παιχνίδι του MLS οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς απώλεσαν τον νεοαποκτηθέντα Αντρέας Γκέρλιτζ λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο και παραχώρησαν 0-0 στους Κολοράντο Ράπιντς.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Χιούστον Ντάιναμο-Κολόμπους Κρου 1-0
Σιάτλ Σάουντερς-Ντάλας 2-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Κολοράντο Ράπιντς 0-0
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
8
14
Χιούστον Ντάιναμο
10
14
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
9
14
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
10
14
Κολόμπους Κρου
9
12
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
8
11
Τορόντο
7
9
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
10
8
Μόντρεαλ Ίμπακτ
8
6
Σικάγο Φάιρ
8
6
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
10
22
Ρέαλ Σολτ Λέικ
9
17
Ντάλας
10
16
Κολοράντο Ράπιντς
9
15
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
9
13
Λος Άντζελες Γκάλαξι
6
8
Πόρτλαντ Τίμπερς
9
8
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
8
7
Σίβας ΗΠΑ
9
6
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.











Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Προβάδισμα για Σαν Λορένζο!! (videos)

Χάρη σε κεφαλιά του Σαντιάγκο Γκεντιλέτι στο 65ο λεπτό, η Σαν Λορένζο επιβλήθηκε της Κρουζέιρο με 1-0 στο πρώτο μισό προημιτελικής σειράς του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Οι Αργεντίνοι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά αρκέστηκαν στο ισχνό 1-0 ενόψει του επαναληπτικού στη Βραζιλία. Νωρίτερα, η Κλουμπ Νασιονάλ της Παραγουάης κατέβαλε την Άρσεναλ Σαραντί με 1-0 χάρη σε γκολ στο 36ο λεπτό από τον Ντέρλις Ορουέ, ενώ στο 28ο οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι και οι Αργεντίνοι είχαν δοκάρι στο 87ο με τον Μίλτον Καράγκλιο.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 2-0
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 2-0
4-ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0 & 0-1 (4-2 στα πέναλτι)
5-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 1-1
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 2-0 & 0-2 (2-4 στα πέναλτι)
7-ΆΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0-0 & 1-0
8-ΚΛΟΥΜΠ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0 & 2-2
Προημιτελικοί
9-Λανούς (Αργεντινή)-Μπολιβάρ (Βολιβία) 08 & 15/05
10-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Κρουζέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 14/05
11-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 08 & 15/05
12-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή) 1-0 & 14/05
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14





Πηγή: onsports.gr

«Σκούπα» ή… παράταση;

Προημιτελικά πλέι οφ, πράξη δεύτερη σήμερα, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να ψάχνουν το 2-0 κόντρα σε Απόλλωνα Πατρών και Άρη αντίστοιχα για τη πρόκριση στα ημιτελικά. Μάχες και σε Δράμα-«Ζηρίνειο».

«Σκούπα» ή… παράταση;
Τη δεύτερη νίκη, που θα τους δώσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ, θέλουν να πετύχουν στους σημερινούς δεύτερους προημιτελικούς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζουν Απόλλωνα και Άρη σε Πάτρα και «Nick Galis Hall» αντίστοιχα. Οι «αιώνιοι», έχοντας κάνει το 1-0 στα πρώτα παιχνίδι της Τρίτης (6/5) σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, θα επιδιώξουν να «σκουπίσουν» τους αντιπάλους τους, για να αφοσιωθούν στα ημιτελικά, αλλά και για να κερδίσουν μία-δύο ημέρες ξεκούρασης, σε περίπτωση που τα άλλα παιχνίδια της σειράς (ΚΑΟΔ-Πανιώνιος και Νέα Κηφισιά-ΠΑΟΚ ), οδηγηθούν σε τρίτο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι», κοντράρονται με τον Απόλλωνα στην Πάτρα στις 20:00 (Novasports2), με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και να ζητά όμορφο μπάσκετ για ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Έλληνας τεχνικός, θα επιλέξει και πάλι να κάνει rotation για να προφυλάξει τους παίκτες που έχουν τραβήξει περισσότερο «κουπί» στη σεζόν, ενώ δεν αποκλείεται χρόνο συμμετοχής να πάρει ξανά χρόνο Διαμαντάκος.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, που ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη για το σημερινό ματς (17:30, Novasports1) χωρίς τους τραυματίες, Σερμαντίνι, Λοτζέσκι και Κατσίβελη, θέλει και αυτός με τη σειρά του να μην επιστρέψει η σειρά στο ΣΕΦ, κόντρα σε έναν Άρη που θα αγωνιστεί πιθανότατα χωρίς τον Βεζένκοφ που έχει διάστρεμμα.

Περισσότερη… αγωνία παρουσιάζουν τα ζευγάρια ΚΑΟΔ-Πανιώνιος (16:00, Novasports3) και Νέα Κηφισιά-ΠΑΟΚ (20:00, Novasports3), όπου η διαφορά δυναμικότητας των φιλοξενούμενων που έχουν κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για τη πρόκριση, είναι μικρότερη. Σε περίπτωση ισοφάρισης σε κάποια από τα παιχνίδια, η σειρά θα μεταφερθεί στην έδρα των ομάδων που έχουν πλεονέκτημα έδρας το προσεχές Σάββατο (10/5).

* Για όλες τις αναμετρήσεις, μπορείτε να ενημερώνεστε ραδιοφωνικά από τον NovaΣπορ Fm 94,6.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

16:00 ΚΑΟΔ-Πανιώνιος (0-1)
17:30 Άρης-Ολυμπιακός (0-1)
20:00 Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός (0-1)
20:00 Νέα Κηφισιά-ΠΑΟΚ (0-1) Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για… απολογίες!

Ενώπιων των πειθαρχικών επιτροπών Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ θα βρεθούν σήμερα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος στη Λεωφόρο και τον τελικό του κυπέλλου αντίστοιχα.

Ώρα για… απολογίες
Ημέρα… απολογίας η σημερινή για τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Μετά τις κλήσεις από τις πειθαρχικές επιτροπές Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ για τα επεισόδια στα μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο (τελικός) αντίστοιχα, αλλά και την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τα όσα έγιναν τη Κυριακή στη Λεωφόρο, οι δύο ομάδες θα δώσουν τις εξηγήσεις τους για τα επεισόδια, με στόχο να γλιτώσουν τις εξοντωτικές ποινές που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα.

Η πρώτη απολογία, για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, η απολογία θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ για τα όσα έγιναν στον τελικό του ΟΑΚΑ (έχουν χαρακτηριστεί μεμονωμένα) η διαδικασία θα αρχίσει δύο ώρες αργότερα (15:00).

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι δύο ΠΑΕ απειλούνται με βαρύτατες τιμωρίες. Στον Παναθηναϊκό, που έχει να αντιμετωπίσει και είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 40 ως 240 χιλιάδες ευρώ, δύο έως τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών, που θα ισχύσει στα πλέι οφ.

Για τον ΠΑΟΚ, που θα θεωρηθεί υπότροπος, προβλέπεται νέα αφαίρεση βαθμών (-2), με αποτέλεσμα η συνολική ποινή να φτάσει στο -5 (!). Όλα βέβαια, θα κριθούν από τις αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών οι οποίες καλούνται να κρίνουν τις συμπεριφορές των οπαδών, αλλά και από τις εφέσεις που δεδομένα θα ασκήσουν κατά των πρωτόδικων ποινών οι δύο ομάδες. Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ κρατιέται ζωντανός!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την αντίδραση του ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει τον Λίνο και αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ.  
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που καμιά φορά, κάποια εκατοστά διαφοροποιούν τους ήρωες από τους μοιραίους, κάτι που το είδαμε σήμερα στη Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ, σοκαρισμένος από τα όσα βιώνει εξωαγωνιστικά, μπήκε στο γήπεδο έχοντας ξεκάθαρο θέμα ψυχολογίας. Έπρεπε ο Γεωργίου να νικηθεί από τον Γλύκο στα 30΄΄ τις αναμέτρησης και να αστοχήσει τέσσερα λεπτά μετά, για να λειτουργήσει τελικά ως ξυπνητήρι για μία ομάδα που έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα από την αντίπαλό της.
Ο ΠΑΟΚ πάτησε καλά στο γήπεδο μετά το 5΄, ήταν τακτικά άψογος, είχε επινοήσεις στην επίθεσης, παίκτες που έκαναν κάθετες κινήσεις μπερδεύοντας ανασταλτικά τον αντίπαλο και μέσα από την υπομονή που είχε επιβραβεύτηκε με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.
Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχτισε την διαφορά των δύο γκολ σε ένα σημείο που ο Παράσχος πίστευε πως μετά την ανάπαυλα θα μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι αν το σκορ ήταν διαφορετικό ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ούμπιντες και Μπρίτο, παίκτες ικανούς να εκμεταλλευτούν τυχόν κενά μίας πιεσμένης ομάδας.
Τα γκολ του Νάτχο και του Στοχ, ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ να διαχειριστεί το δεύτερο ημίχρονο καλύτερα και χάρις στη μεγάλη απόκρουση του Γλύκου στη κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 50΄η ομάδα κράτησε αυτή την διαφορά καταφέρνοντας να την διευρύνει με το γκολ του Βούκιτς στο 85΄.
Το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, έχοντας κρεμαστεί από τα υπόλοιπα, ακόμη και από δικά του στελέχη είναι η αλήθεια, καταφέρνει να κρατάει ζωντανό τον ΠΑΟΚ χωρίς να γνωρίζουμε που θα καταλήξει αυτή η κωμωδία μετά το σκάνδαλο αφαίρεσης βαθμών στα πλέι οφς.
Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν τόσο καλό, που μπορείς να βρεις απλά παίκτες που δεν διακρίθηκαν. Το σύνολο αναδεικνύει τους παίκτες και σήμερα οι διακριθέντες ήταν αρκετή. Απλά για τον Λίνο, αξίζει μία αποθέωση παραπάνω, αφού μετά από μία γεμάτη σεζόν καταφέρνει να βγάλει σχεδόν 90λεπτά σε υψηλό επίπεδο στα 37 του. Εκπληκτικά πλέι οφς κάνει και ο Κάτσε, ενώ στα δύο τελευταία ο Βίτορ είναι εκπληκτικός.
Επειδή πολύ είναι αυτοί που επικρίνουν τα όσα έγραψα στο προηγούμενο μπλογκ, θα παραθέσω τις δηλώσεις του κ. Μπίρδα, νομικού του ΠΑΟΚ, στην εκπομπή του PAOK24.
Αρχικά  για το γεγονός ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ συμπλήρωσε την απόφαση την πρωτοβάθμιας: «Αυτό δεν επιτρέπεται. Μόνο αν υπήρξε τέτοιο αίτημα το οποίο δεν υπήρξε. Δεν έχει κάνει έφεση ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Σε δεύτερο βαθμό όταν κάποιος από τους διαδίκους, η παραδοχή που λέμε της πρωτόδικης απόφασης είναι τελεσίδικη. Έγινε όμως στην περίπτωση μας και αυτό. Σε αυτό πάνω από μισή ώρα δέκα άτομα προσπαθήσαμε να το καταλάβουμε γιατί στην ανακοίνωση της ΕΠΟ έλεγε 2013-2014.Για πέρυσι ήταν το διατακτικό αν το διαβάσετε. Η εκτέλεση όλων των ποινών κατά τη δική μου γνώμη είναι στο Δ.Σ. της διοργανώτριας. Και αυτές οι αποφάσεις επειδή αφορούν αγωνιστικά θέματα πάνε στην επιτροπή εφέσεων».
Στη συνέχεια για τη λανθασμένη σύνθεση των επιτροπών που δικάζουν: «Υπάρχει γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και λέει ότι προβλέπεται η παρουσία τακτικών δικαστών και ότι θα πρέπει αυτές οι επιτροπές της ΕΠΟ που δικάζουν να είναι συμφωνημένες με βάση τον νόμο. Δεν χρησιμοποιούνται τακτικοί δικαστές. Θα έπρεπε η σύνθεση των επιτροπών να είναι διαφορετική. Εκμεταλλεύονται μία ειδική διάταξη και δεν έρχονται τακτικοί εν ενεργεία δικαστές γιατί άλλα ισχύουν στο νόμο και άλλα με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ, στο οποίο εμπλέκεται το αυτοδιοίκητο. Δικάζουν αυτές οι επιτροπές σαν επιτροπές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου».
Αυτά δηλώνει ο κ. Μπίρδας και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να λειτουργεί η ΕΠΟ όπως νομίζει μόνο και μόνο κοιτώντας τα μικροσυμφέροντά της, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.
Τέλος, θα ήθελα να μιλήσω λίγο και για τον κ. Παράσχο, ο οποίος μετά από ήττα 3-0 μίλησε για ένα πέναλτι που δεν διαμαρτυρήθηκαν οι ίδιοι οι παίκτες του, πλην του Λαζαρίδη που πρωταγωνίστησε.
Μετά τα όσα έχει βιώσει ο ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες από θεσμικά όργανα και διαιτητές, μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με μία ομάδα που παίρνει βαθμούς που αφαιρούνται και οι παίκτες της παίζουν σε άδειο γήπεδο, βρέθηκε ένας βετεράνος του ΠΑΟΚ να παραπονεθεί για μία φάση που δεν είναι το πιο πέναλτι που έχει γίνει ποτέ, αλλά είναι σαφές πως υπάρχει αλλοίωση της φάσης από το απλωμένο χέρι του Λαζαρίδη.
Ο Παράσχος, θα έπρεπε να σεβαστεί αν μη τι άλλο την κατάσταση ως πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ, όμως δεν το έκανε. Προκάλεσε δυσφορία και ανέδειξε πως τελικά, καλά έκανε ο Ζαγοράκης και τον έφαγε τότε. Και πολύ άργησε μετά τα επτά γκολ στο φιλικό με την Μπραουσβάιγκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Εκτεταμένα επεισόδια, μεμονωμένης υποκρισίας...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης σχολιάζει στο blog του στο gazzetta.gr τα όσα λέγονται και γράφονται αναφορικά με τα επεισόδια και τις τιμωρίες από τις επιτροπές της ΕΠΟ και το ρεσιτάλ υποκρισίας από τους πλέον ευνοημένους των... αυτοδιοίκητων επιτροπών
Μερικές φορές πραγματικά στην Ελλάδα έχω την αίσθηση ότι παρά τα...κυβικά μου μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου ίσως γιατί και αυτό είναι ανάλογων κυβικών.
Στην Θεσσαλονίκη μετά την τιμωρία του συμπολίτη βγήκαν και πάλι οι σάρισες. Δεν θα μπω σε διαδικασία ανάλυσης του αν έπρεπε ή όχι να τιμωρηθεί με την συγκεκριμένη ποινή που προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Θα σημειώσω όμως δυο πράγματα σε σχέση με τα περίφημα εκτεταμένα επεισόδια πριν την εκδίκαση των νέων που θα απασχολήσουν νομικούς  του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ. Καταρχήν ειδικά για όσα έγιναν στην λεωφόρο για να μην χαρακτηριστούν εκτεταμένα τα επεισόδια θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους εφεύρεσης όπως όταν το καρεκλάκι που χτύπησε τον Εμπέντε στην Ευκαρπία και το είχε πετάξει οπαδός του Ηρακλή, το είχε πάρει ο αέρας και ο Ηρακλής απαλλάχθηκε.
Βέβαια μετά από χρόνια ο συμπολίτης γνώρισε την άλλη πλευρά των επιτροπών της ΕΠΟ που τον διέλυσαν στην κυριολεξία άσχετα από τα δικαιώματα που ο ίδιος έδωσε με τις πλαστές ενημερότητες.
Το επιχείρημα όσων θεωρούν ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών ο ΠΑΟΚ είναι ότι δεν τιμωρήθηκε στην Ριζούπολη ο ΟΣΦΠ, δεν είχε τιμωρηθεί στην ΑΕΚ η Φιλαδέλφεια, δεν είχε τιμωρηθεί στο τάδε παιχνίδι ο Παναθηναικός στο ΟΑΚΑ. Κανείς στην Ελλάδα δεν μιλάει για τις πράξεις που ο ίδιος έκανε, παρά μόνο για τις πράξεις των άλλων που έμειναν ατιμώρητες!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα αυτό το οποίο σημειώθηκε είναι ότι δεν τραυματίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιζαν μπουνιές με ορισμένους που ήταν στον αγωνιστικό χώρο και προφανώς δεν θα έπρεπε να είναι.
Με αυτό ακριβώς έχει να κάνει και η αναφορά μου σε συνάρτηση με ένα υστερόγραφο του Σταύρου ότι οι οπαδοί των άλλων ομάδων πανηγυρίζουν με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και την διαμάχη του με την ΕΠΟ. Δυο χρόνια ο ΑΡΗΣ κατακρεουργείται από τους διαιτητές και οι συμπολίτες μου έχουν γίνει συνήγοροι υπεράσπισης του... εξαιρετικού δοκιμαστή του ραβανιού με παγωτό καραμέλα, αλλά μη ικανού να διορθώσει την τραγική εικόνα της ελληνικής διαιτησίας.
Θυμίζω την υπόθεση Κουρομπίλια. ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ στην βοηθό χωρίς κανένα άλλο επεισόδιο. Εκκένωση της θύρας από τον Τριτσώνη, αλλά διακοπή του ματς. Κατηγορία στον ΑΡΗ για τραυματισμό αξιωματούχου του αγώνα και ΑΘΩΩΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΤΙ Η ΚΟΥΡΟΜΠΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΤΡΑΥΜΑ!
Ο νυν Πρόεδρος της ΕΠΟ και τότε της ΚΕΔ ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του ΑΡΗ. Το ίδιο έκανε και ο ΓΓΑ  κ. Μπιτσαξής, με έμμεση μάλιστα απειλή προς την Δευτεροβάθμια της ΕΠΟ πως θα κόψει την επιχορήγηση αν δεν τιμωρηθεί ο ΑΡΗΣ. Πώς όμως να καταδικάσεις για τραυματισμό, όταν δεν υπάρχει; Μετατροπή της κατηγορίας με έφεση του αθλητικού εισαγγελέα και άρθρο ΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!
ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ έκανε εκτεταμένα επεισόδια στο Βικελίδης(!!!!!!!!) μηδενισμός και -3 ο ΑΡΗΣ, έκτος ο Αστέρας και στην Ευρώπη, κατάρρευση οικονομική του ΑΡΗ και μη αδειοδότηση.
Η ΕΠΟ κόντρα στον ΠΑΟΚ; Πότε φέτος; Όλα τα προηγούμενα χρόνια επί Γκαγκάτση και Πιλάβιο ήταν καλή η ΕΠΟ; Μάλλον ναι. Ο ΑΡΗΣ ήταν ο τρελός του χωριού. Πέρα από το θέμα της διαιτησίας που έχει ξεφτιλιστεί ολοκληρωτικά για ποιες αποφάσεις επιτροπών της ΕΠΟ να μιλήσουμε;
Για την επιτροπή που δεν υπάρχει πλέον και επιδίκαζε τροφεία στις ομάδες του Κατίδη και του Αγτζίδη 180.000 ευρώ; Για την απόφαση της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ που επιδίκαζε 150.000 ευρώ στον Κάμπορα, ενώ τα είχε πάρει και δικαιώθηκε ο ΑΡΗΣ στο CAS που μάλιστα καταδίκασε τον παίκτη να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα 17.500 ευρώ.
Την απόφαση για Σηφάκη 800.000 ευρώ παραπάνω από τα δεδουλευμένα που ακόμα πληρώνει ο ΑΡΗΣ και μάλιστα χωρίς να μπορεί να πάει στο CAS γιατί ΠΕΡΑΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ο γνωστός πλέον σε όλους μας νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ κ. Κουρίδης;
Έχουν ευθύνες αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και επιδικάζουν εκατομμύρια κρυμμένοι πίσω από το αυτοδιοίκητο; Και πως η ΕΠΟ απαγορεύει σε ένα σύλλογο να πάει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο για να βρει το δίκιο του; Καταρχήν ΓΙΑΤΙ το απαγορεύει; ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ; Μήπως το CAS βγάλει άπόφαση όπως αυτή που έβγαλε με τον Κάμπορα ή τον Αμορόζο;
Να πάμε στις αδειοδοτήσεις; Πώς παίρνουν ομάδες με χρέη δεκαπλάσια και πενταπλάσια του ΑΡΗ άδειες με πλάνο βιωσιμότητας; Πώς πήρε με αρνητική εισήγηση του αρμόδιου εισηγητή πήρε άδεια σε πρώτο βαθμό ο ΠΑΟΚ πριν αναλάβει ο Σαββίδης και την ίδια στιγμή απορρίφθηκε του ΑΡΗ λόγω... βιωσιμότητας;
Να πάω σε Σταυρίδηδες, Παμπορίδηδες, Σιδηρόπουλους, Καλόπουλους και τόσους άλλους άριστους γνώστες των κανονισμών της ελληνικής διαιτησίας;
Να πάω στις εποχές της παντοκρατορίας (του κουμπάρου του υποψήφιου ευρωβουλευτή), κ. Γκαγκάτση; Τότε ΟΛΕΣ οι επιτροπές ήταν καλές και νόμιμες;
Το θέμα είναι ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΟΜΕΡΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ Ή ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ  ΑΛΛΟΙ;
Σε άλλο άρθρο θα μιλήσουμε για Θέρμη και χρέη και αβάντες από την Πολιτεία. Ή μήπως κάποιοι που φωνάζουν για την ΤΡΙΠΛΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΗ, ξέχασαν σε ποιον σύλλογο είχαν κάποιοι υποσχεθεί την έκταση στην Θέρμη;
Ας σταματήσουν επιτέλους τα ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ επεισόδια, μεμονωμένης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και στην Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη φίλαθλη Ελλάδα.
YΓ1 Όταν επικυρώθηκε η βαθμολογία το μυαλό σας ήταν να γράψετε για τρακτέρ και άλλα παρόμοια. Την ίδια στιγμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ψηφίζοντας υπέρ της επικύρωσης αφαιρούσε από τον εαυτό της το δικαίωμα να αφαιρεθούν χωρίς στην ουσία επίπτωση από εκεί οι βαθμοί. Χάνοντας στην Λιβαδειά έχασε άλλο ένα βαθμό. Για όλα αυτά δεν έχει καμία ευθύνη ούτε η ΠΑΕ, ούτε ο Γεωργιάδης που γούσταρε κατά δήλωσή του να παίζει ντυμένος στα κόκκινα. Φταίει ο ΑΡΗΣ και το 44...
ΥΓ1 Μπράβο στον Λάμπρο Σκόρδα για τις μηνύσεις που κατέθεσε. Αυτή του η κίνηση θα προκαλέσει εξελίξεις, που και ο ίδιος δεν περιμένει. Είναι αλήθεια ότι αυτή η κίνηση του πολύπειρου παράγοντα, ξύπνησε πάρα πολλούς από λήθαργο ετών και πλέον μετά την δική του δράση επιτέλους θα υπάρξει και αντίδραση και ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει και την αυτοκάθαρσή του! Ελπίζω να μην μείνει στα λόγια η μηνυτήρια αναφορά της ΚΜΑ και της ΠΑΕ για το πόρισμα για να αποδοθεί και εκεί δικαιοσύνη.
ΥΓ2 Σίγουρα για να υπάρξουν πράξεις και αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να υπάρξουν συναντήσεις και συζητήσεις. Η απαξίωση της όποιας προσπάθειας είναι δεδομένη ειδικά από όσους επί χρόνια χρησιμοποίησαν την αγωνία του κόσμου ως πηγή μίρλας και αποσταθεροποίησης. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή την φορά, όποιος δεν έχει αποτελέσματα ικανά να κρατήσουν τον ΑΡΗ στην football league με μοναδικό στόχο την άνοδο, θα πρέπει πολύ σύντομα να το ξεκαθαρίσει. Ο ΑΡΗΣ για να μην έχει προβλήματα χρειάζεται συμφωνία με παίκτες και δημόσιο.
 Η προοπτική του 99 (πέρα από μία μονομερή περίπτωση εξωδικαστικού συμβιβασμού με το δημόσιο) αποτελεί ουτοπία με δυο απορρίψεις και μάλιστα με το δικαστήριο να σημειώνει ότι ήταν προσχηματικές αμφότερες! Να λες ότι η σωτηρία είναι το 99, είναι σα να λες ότι δεν υπάρχει σωτηρία.
Και ως τώρα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ το μόνο που ακούμε είναι ότι οι... ΑΛΛΟΙ δεν έχουν κανένα πλάνο σωτηρίας. Τέλη Μάη θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει αν υπάρχει βιώσιμο πλάνο και ποιο είναι αυτό και να παρουσιαστεί στον κόσμο.
ΥΓ3 Το γήπεδο είναι τεράστια υπόθεση και για αυτό χρειάζεται τεράστια προσοχή από όσους θα χειριστούν την υπόθεση προς όφελος του ΑΡΗ ΠΡΩΤΑ και μετά της τσέπης τους...
ΥΓ4 Χρωστάω ορισμένα μπασκετικά μπλογκ γιατί υπάρχει ζουμί για πολλά ζητήματα. Πολύ καλή δουλειά για το business plan, δεδομένη η επιτυχία γα το 99, αλλά και πολύ μεγαλύτερες οι απαιτήσεις πλέον και ένα ban που πρέπει να εξαλειφθεί για τη νέα χρονιά. Κόντρα στον Ολυμποιακό ο κόσμος πρέπει να χειροκροτήσει την προσπάθεια των νέων παιδιών που σήκωσαν στις πλάτες τους φέτος το βάρος αυτής της τεράστιας φανέλας και των 21 τροπαίων.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Νάτχο για αντί-Ιμπαγάσα!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta.gr την άποψή του για τον διάδοχο του Ιμπαγάσα.
Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Ούτε ότι ο Ολυμπιακός θέλει τον Νάτκο, ούτε ότι ο Νάτχο θα ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό.
Απλά λέμε υποθετικά ότι αν ο Ολυμπιακός ήθελε να βρει ένα αντικαταστάτη του Ιμπαγάσα από το ελληνικό πρωτάθλημα, λογικά μόνο στην περίπτωση του Νάτχο θα στέκονταν. Και προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα, αν όντως θα ήταν μία καλή λύση.
Και για να πω την αλήθεια μου, έτσι όπως έχω δει τον Ισραηλινό μέσο από το Γενάρη κι έπειτα που ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί κιόλας. Όχι ότι δεν είναι καλός παίκτης. Αλλά δεν με έχει εντυπωσιάσει, να πω δηλαδή ότι ξετρελάθηκα.
Ότι έχει στοιχεία του παιχνιδιού του Ιμπαγάσα, έχει. Δεν μοιάζει, δηλαδή, μόνο από πλευράς σωματικής διάπλασης κι επειδή είναι δεξιοπόδαροι και πλέϊ μέϊκερ. Η πάσα του Νάτκο, ειδικά η κάθετη, είναι η καλύτερη που βρίσκεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι από τον Ολυμπιακό, μετά Ιμπαγάσα, λείπει η κάθετη πάσα. Κρατάει την μπάλα, την κυκλοφορεί καλά, τη μοιράζει και αρκετές φορές χώνεται και για να σκοράρει.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Νάτχο είναι ένας πραγματικά καλός πλέϊ μέϊκερ. Και δεν ξέρω πως θα είναι το παιδί, όταν κάνει προετοιμασία με την ομάδα του. Γιατί άλλο το να έρχεσαι Γενάρη μήνα από τη Ρωσία κι άλλο να έχεις δουλέψει από το καλοκαίρι με την ομάδα σου. Λογικά θα είσαι καλύτερος.
Απλά ίσως ο Νάτχο να μη μου γεμίζει το μάτι, όχι σαν πλέϊ μέϊκερ, αλλά σα διάδοχος του Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό, γιατί δεν βγάζει ένταση κι ενέργεια στο παιχνίδι του-κι αυτό το ηγετικό που είχε πάνω του ο Κάνιο. Κι ειδικά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλεις από τα κεντρικά σου χαφ να καταθέτουν τέτοια στοιχεία μέσα στο παιχνίδι.
Δηλαδή, δεν είναι ότι δεν βλέπω ποιότητα στο Νάτχο, που σημειωτέον βρίσκεται και σε πολύ καλή ηλικία, στα 26 του. Έχω το ερωτηματικό, όμως, αν είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για τη μεσαία του γραμμή.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει και χαρακτήρα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αφήνει στην άκρη τις πειθαρχικές επιτροπές και προσπαθεί να μιλήσει για το ποδόσφαιρο των play offs της Superleague.  
Ας αφήσουμε στην άκρη τα όσα θα συμβούν στις πειθαρχικές επιτροπές, εκεί όπου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, εκτός τερέν, η τύχη της προσπάθειας που κάνουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ για να τερματίσουν στην 1η θέση του πίνακα των play offs της Superleague. Κι ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, όσο μπορεί αυτό να αποσυνδεθεί από τα όσα συμβαίνουν εκτός των γραμμών και ειδικά από όλα αυτά τα τοξικά που μπαίνουν στην αγωνιστική ζωή του Παναθηναϊκού του ΠΑΟΚ και προφανώς επηρεάζουν τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές κάθε συλλόγου.
Όσα δείχνει ο Παναθηναϊκός σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές πιστοποιούν την ικανότητα που μας έδειξε στη διάρκεια των τελευταίων μηνών της κανονικής περιόδου της Superleague. Αγωνιστικά, η ομάδα που φτιάχνει ο Γιάννης Αναστασίου επιδεικνύει από τη στιγμή του τελικού του κυπέλλου και έπειτα ότι έχει ήδη αρχίσει να ψήνεται, να φτιάχνει μέταλλο και να διαμορφώνει χαρακτήρα που του δίνει την ικανότητα να διαχειρίζεται παιχνίδια, σκορ, καταστάσεις. Όλες αυτές οι διαπιστώσεις είναι παράσημα στο στήθος μιας ομάδας που έχει ήδη δείξει πολλά καλά δείγματα σχετικά με τις δεξιότητές της και την ποιότητα των μονάδων και της δουλειάς που γίνεται. Στη σημερινή στιγμή ο Παναθηναϊκός διαχειρίζεται μια πρωτόγνωρη, για αυτή την έκδοση του ΠΑΟ, κατάσταση: δίνει αγώνες ανά 3 ημέρες, σε μια συνθήκη που ελάχιστα αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν επειδή δεν έπαιξε στην Ευρώπη. Και πάνω σε αυτή τη στιγμή ένας πρωτόπειρος στη συνθήκη προπονητής, μαζί με το επιτελείο του, δείχνει ικανότητα και στην διαχείριση των δυνάμεων, σε αυτό το rotation που μας παρουσιάζει ως τα τώρα.
Παρ’ όλα αυτά ο απελευθερωμένος ΠΑΟΚ του Γιώργου Γεωργιάδη, ο οποίος τακτοποιεί ορθόδοξα και συχνά αποτελεσματικά την ομάδα του, δείχνει αγωνιστικό σφυγμό. Σε κάθε παιχνίδι. Κανείς βεβαίως δεν γνωρίζει πόσοι και πόσο παραπάνω θα λύγιζαν αν σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε τόσο απαλλαγμένος από την πίεση λόγω της αφαίρεσης βαθμών και των τιμωριών. Το γεγονός όμως παραμένει: σε μεγάλα διαστήματα των τριών τελευταίων αγώνων του ο ΠΑΟΚ βγάζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο που σπανίως μας έδειχνε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Κι αν δεν του αφαιρούσαν βαθμούς οι αποφάσεις, αυτός ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά θα μπορούσε σήμερα να χρίζεται έως και φαβορί, δεδομένου ότι έχει να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη.
Με ετούτα και με εκείνα όμως στη στιγμή που συζητάμε δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη και ασφαλής εκτίμηση για την τελική κατάταξη, αφού αυτή δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα εντός αγωνιστικών χώρων. Αν κάτι κανείς μπορεί να εκτιμήσει στη δεδομένη στιγμή, είναι ότι ο Ατρόμητος περνά κάτω από τον πήχη των προσδοκιών, σε αντίθεση με τον Αστέρα, του οποίου και τα αποτελέσματα και η αγωνιστική εικόνα δεν τον απογοητεύουν. Και τώρα που ξέρει ότι ξαφνικά μπορεί να βρεθεί και πρώτος, ο Αστέρας μπορεί να πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να παίξει τα ρέστα του σωστά. Ασχέτως αν δεν είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω ευρωπαϊκά.
Αν δεν υπήρχαν τα επεισόδια, αλλά και η εφεύρεση της αφαίρεσης βαθμών από την ειδική βαθμολογία για τον ΠΑΟΚ, κι αν δεν είχαν κάνει όλα αυτά τα μαζεμένα λάθη οι διοικήσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους ματς στη Λεωφόρο, σήμερα θα μπορούσαμε να νιώθουμε ότι θα παρακολουθήσουμε το πιο συναρπαστικό φινάλε σε play offs της Superleague. Τώρα το φινάλε είναι απλώς απρόβλεπτο. Το κάνουν τέτοιο οι δικαστικές αποφάσεις και οι ποινές για τα λάθη και τις παραλείψεις. Όχι το πραγματικό ποδόσφαιρο.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Πογιέτ και το μαχητικό πνεύμα της Σάντερλαντ!!

Οι «Μαύρες Γάτες» αγρίεψαν. Έδειξαν τα δόντια τους σε Μάντστεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Θάνος Σαρρής γράφει για τη συγκλονιστική αντεπίθεση της ομάδας του Γκουστάβο Πογιέτ. 
«Υπάρχει μια αφοσίωση στους παίκτες να πετύχουν κάτι ιδιαίτερο. Η πίστη, η αφοσίωση το μαχητικό πνεύμα, αυτά τα στοιχεία που ο κόσμος θεωρεί δεδομένα, τους βοηθούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να το πιστεύουν.  Μπορείτε να πείτε ότι έχουν μεγάλα... cojones. Το χρειάζεσαι κι αυτό». Τάδε έφη Γκουστάβο Πογιέτ. Ο 46χρονος τεχνικός δείχνει ότι γνωρίζει πλέον καλά πως να διαχειριστεί την ψυχολογία των παικτών του. Σε μια σεζόν με πολλά ups and downs ο πρώην τεχνικός της Μπράιτον κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αλλοπρόσαλλο Πάολο Ντι Κάνιο και να σώσει τη χρονιά, σε μια ομάδα που άλλαξε πολύ το καλοκαίρι. Στο πρώτο ματς έχασε με 4-0 από τη Σουόνσι, καταλαβαίνοντας ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.
Η ομάδα του έδειξε να βρίσκει ρυθμό τον Ιανουάριο, αλλά μετά το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, ξεκίνησε μια πορεία απευθείας για την Τσάμπιονσιπ. Δέκα παιχνίδια χωρίς νίκη. Συντριβή από την Τότεναμ, εντός έδρας ήττα με την Έβερτον. Και ξαφνικά, εκεί που το δύσκολο πρόγραμμα έκανε πολλούς να θεωρούν τις «Μαύρες Γάτες» υποβιβασμένες, ξεκίνησε η αντεπίθεση. Ισοπαλία μέσα στο Etihad με τη Μάντσεστερ Σίτι. Νίκη με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πρώτη στο Ολντ Τράφορντ μετά από 46 χρόνια. Και ενδιάμεσα, ο θρίαμβος με 4-0 επί της Κάρντιφ. Με στρωτό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, κατοχή και μια θετική αύρα να περνάει από την κερκίδα στους παίκτες. Την ίδια κερκίδα που τους έκανε να τρέμουν από το άγχος, να κάνουν λάθος στις απλές πάσες και να φοβούνται να κρατήσουν μπάλα.
Τι άλλαξε όμως ο Ουρουγουανός προπονητής; Δεν μιλάμε για μία περίπτωση υπηρεσιακού που μόνο και μόνο η άφιξή του μπορεί να φέρει το κλικ που χρειάζεται στην ψυχολογία και να κάνει κάποιες νίκες.  Αρχικά, κατέληξε σε έναν κορμό. Ήταν πολλές οι δοκιμές τόσο στις τακτικές όσο και στα πρόσωπα. Αδυνατούσε να καταλήξει και αυτό δεν βοηθούσε και τους ποδοσφαιριστές να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Στα τελευταία παιχνίδια αυτό δεν συμβαίνει πλέον. «Στήριξε» την ομάδα σε στερεά θεμέλια. Τον έμπειρο Μπράουν στην άμυνα. Τον Λι Κάτερμολ ως αμυντικό χαφ, που όποτε πήγαινε να βρει ρυθμό έμενε εκτός από τραυματισμούς ή τιμωρίες. Και φυσικά τον Γουίκαμ στην επίθεση.  Η απελευθέρωση του 21χρονου στράικερ αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της βελτίωσης ολόκληρης της ομάδας.  Ο καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ για το μήνα Απρίλιο είχε να σηκώσει το βάρος των οκτώ εκατομμυρίων λιρών που η ομάδα έδωσε για την απόκτησή του.

Ο Γουίκαμ απέναντι στην Κάρντιφ

Οι δανεισμοί σε Σέφιλιντ Γουένσντεϊ και Λιντς του έδειχναν ότι δεν χωράει στην 11άδα. Μετά τον τραυματισμό του Φλέτσερ και το ντεφορμάρισμα του Άλτιντορ, κλήθηκε στα τέλη Μαρτίου εσπευσμένα για να βοηθήσει. Από τότε, ζει ένα όνειρο . Ξεκίνησε με δύο γκολ επί της Σίτι. Σκόραρε με την Τσέλσι και έβαλε δύο ακόμα στο παιχνίδι με την Κάρντιφ. Κάποιοι κάνουν ήδη λόγο για τον Σίρερ της Σάντερλαντ... Η σκληρή δουλειά του επιτέλους αποδίδει και πλέον νιώθει και την εμπιστοσύνη που τόσο του έλειπε στο υπόλοιπο της χρονιάς. Η ψυχολογία του έχει αλλάξει εντελώς και έχει δέσει στο υπόλοιπο παιχνίδι των Μάκεμ.
Δεν ήταν μόνο τα άτομα και οι τακτικές. Ο Πογιέτ κατάφερε επιτέλους να εφαρμόσει τη δική του λογική για την ανάπτυξη και το πάσινγκ γκέιμ της ομάδας. Το γρήγορο τρανζίσιον είχε γίνει κάτι σαν αυτοσκοπός. Με την κερκίδα να μεταφέρει έξτρα πίεση, η Σάντερλαντ έψαχνε το γρήγορο ποδόσφαιρο, υποπίπτοντας συχνά στο εύκολο λάθος. Ο Ουρουγουανός αυτό κατάφερε να το αλλάξει. Έφερε ηρεμία και υπομονή. Το να βγει γρήγορα η μπάλα μπροστά παραμένει προτεραιότητα, αλλά ο Πογιέτ απενοχοποίησε την κυκλοφορία και το πιο αργό τέμπο. Στη φάση του δοκαριού του Μπορίνι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκαν 28 πάσες! Δεν παίζει βαρετό ποδόσφαιρο, ούτε είναι της λογικής «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αλλά δεν τρέχει και τίποτα αν για ένα διάστημα χτίσει υπομονετικά το παιχνίδι με κατοχή και πάσες. Αλλαγή στην ανάπτυξη και το πάσινγκ γκέιμ, συγκεκριμένοι παίκτες και τακτικές, λοιπόν. Και προσαρμοστικότητα. Το 4-3-3 που γίνεται εύκολα 4-1-4-1 ανάλογα με τον αντίπαλο και τις κινήσεις των Τζόνσον και του εξαιρετικού Μπορίνι στα «φτερά».

Oι συνολικές πάσες στο ματς με την Τσέλσι

Ας πάρουμε το παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ. Ο Πογιέτ διάβασε εξαιρετικά την τακτική του Γκιγκς. Ο Μάτα έπεσε πάνω στον Κάτερμολ, ο οποίος σε ρόλο anchorman είχε συγκεκριμένες αρμοδιότητες και τα κατάφερε εξαιρετικά με τις βοήθειες. Το παιχνίδι των «Διαβόλων» άνοιγε στα πλάγια, όπου όμως οι μπακ κατάφεραν να αντέξουν και να κλείσουν τους διαδρόμους. Μπράουν και Ο' Σι δεν δυσκολεύτηκαν να οχυρώσουν την περιοχή από τις σέντρες και να εξουδετερώσουν όλες τις απειλές. Όλα καλά μέχρι εδώ. Ο Γκους όμως δεν αρκέστηκε στο ... να παρκάρει το πούλμαν μπροστά από την εστία του Μανόνε. Σύμφωνοι, η Γιουνάτειτν είχε το 64.1% της κατοχής. Είχει 490 ολοκληρωμένες πάσες και 17 συνολικά σουτ. Αλλά οι «Μαύρες Γάτες» βρήκαν γκολ, σε μία φάση που η άμυνα της Γιουνάιτεντ έδειξε αφέλεια. Έβγαλαν δοκάρια με τον Τζιακερίνι και τον Μπορίνι. Και διαχειρίστηκσν άψογα το ματς.

Οι απομακρύνσεις με το κεφάλι στο ματς με τη Γιουνάιτεντ. Όλες επιτυχημένες

Και όλα αυτά, με μια 11άδα από την οποία οι πέντε παίκτες είναι στον «αέρα» για του χρόνου. Το συμβόλαιο του Βεργίνι λήγει, ο Μάρκος Αντόνιο επιστρέφει στη Φιορεντίνα και ο Μπορίνι στη Λίβερπουλ. Ο Λάρσον και ο Κόλμπακ είναι επίσης χωρίς συμβόλαια. Τουλάχιστον προς το παρόν. Το απίθανο φινάλε της Σάντερλαντ έχει αλλάξει και τη διάθεση του κόσμου. Το Stadium of Light επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές και οι υψηλές απαιτήσεις αποτελούσαν μια καλοστημένη παγίδα. Στο ματς με την Κάρντιφ, όπου η αύρα του κόσμου ήταν τελείως διαφορετική, σε συνδυασμό με την αλλαγμένη ψυχολογία από τα θετικά αποτελέσματα, η ομάδα «δάγκωνε». Η εμπιστοσύνη πλέον που έχουν στα πόδια τους οι παίκτες και η αφοσίωση δεν έχουν καμία σχέση με πριν. Παρότι κάποιοι δεν ξέρουν που θα βρίσκονται του χρόνου. Ο Πογιέτ κατάφερε να αναδείξει τις προσωπικότητες των παικτών του και να εμφυσήσει τη νοοτροπία του. Και του χρόνου, αν η ομάδα ολοκληρώσει την αντεπίθεση και σωθεί, θα «χτίσει» σε αυτά τα θεμέλια. Έστω κι αν χρειαστεί να αλλάξει ποδοσφαιριστές...

Πηγή: gazzetta.gr

Το τέλος της αθωότητας…!

Ο Β. Γαλούπης γράφει για τις τελευταίες κοινωνικές εκρήξεις λίγο πριν το μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά και τους σεισμούς σε όλο το παγκόσμιο αθλητικό οικοδόμημα.
Ήταν καλοκαίρι 1980 όταν ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ γινόταν πρόεδρος της ΔΟΕ λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων στην Μόσχα. Ήταν η εποχή που έμπαινε, ιστορικά, στην αφετηρία της εμπορικότητας όλος ο παγκόσμιος αθλητισμός.
Η τριανδρία Σάμαρανκ (ΔΟΕ) – Χαβελάνζε (ΦΙΦΑ) – Νεμπιόλο (ΙΑΑΦ) ήταν αυτή που έβαλε τα πιο γερά θεμέλια για τον αθλητισμό, έτσι όπως θα τον ζούσαμε τις επόμενες δεκαετίες.
Δηλαδή, οι τρείς πανίσχυροι παράγοντες του ολυμπιακού κινήματος, του ποδοσφαίρου και του στίβου, με την απαραίτητη στήριξη και σύμπραξη χορηγών, αποφάσισαν τότε την μετεξέλιξη των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων σε μια μηχανή που θα κόβει χρήμα. Ατέλειωτο χρήμα…
Έτσι, γεννήθηκε και κορυφώθηκε η λεγόμενη «εμπορευματοποίηση» του συνόλου του αθλητισμού. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Θετικό ή αρνητικό…
Η πρώτη εποχή της αθωότητας, λοιπόν, έκλεισε το 1980 για τον αθλητισμό. Τώρα, φαίνεται ότι συμπληρώνεται μια δεύτερη, αντίστοιχη όσο και κρίσιμη, φάση… Μια ακόμα εποχή αθωότητας, όση τέλος πάντων είχε απομείνει, που φτάνει στο τέλος της κι αυτή. Περισσότερο κοινωνικής, όμως, τούτη τη φορά…
Χθες είδα ένα ενδιαφέρον θέμα στο Euronews για το μουντιάλ. Όποιος, άλλωστε, παρακολουθεί έστω και λίγο τι συμβαίνει από αντιδράσεις και κοινωνική ένταση στην Βραζιλία τα τελευταία δυο χρόνια, δεν πέφτει από τα σύννεφα.
Το Euronews, λοιπόν, στο ρεπορτάζ του έκανε λόγο για «τις νέες εικόνες ντροπής με βίαια επεισόδια από την Βραζιλία που κάνουν το γύρο του κόσμου», ότι «οι Βραζιλιάνοι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί για το κόστος της διοργάνωσης του μουντιάλ» κι ότι «ένα μήνα πριν την έναρξη των αγώνων, μόνο το 52% των Βραζιλιάνων δηλώνει χαρούμενο για το παγκόσμιο κύπελλο που γίνεται στην χώρα του, όταν το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Νοέμβριο έφτανε το 79%».
Ο ένας στους δυο Βραζιλιάνους, δηλαδή, δεν θέλει πλέον το μουντιάλ. Κι ενώ η λατρεία τους για την μπάλα είναι καταγεγραμμένη σε κάθε τους κύτταρο.
Το κόστος της διοργάνωσης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ ακούγονται δυσβάσταχτο ποσό σε μια χώρα που το κοινωνικό κράτος καταρρέει, ενώ ο μέσος μισθός είναι περίπου 640 ευρώ και ο κατώτατος στα 240 ευρώ.
Η Βραζιλία, βέβαια, είναι - στους δείκτες - η 7η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Το 6% του πληθυσμού, όμως, ζει σε φαβέλες. Παραμένει αμφίβολο, λοιπόν, αν όλα θα κυλήσουν ομαλά στο μουντιάλ, αλλά και στους ολυμπιακούς αγώνες δυο χρόνια μετά. Υπάρχει ανησυχία για μεγάλες κοινωνικές αναταραχές.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πια μια όλο και μεγαλύτερη δυσπιστία για γιγαντιαίου μεγέθους αθλητικές διοργανώσεις (και μπίζνες). Η υποτονική και μάλλον διεκπεραιωτική διεκδίκηση των ολυμπιακών αγώνων 2020 τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι υποχρεωτικές «εκπτώσεις» που κάνει πλέον σε μεγάλα έργα κι εγκαταστάσεις η ΔΟΕ, η ανετοιμότητα που παρουσιάζει μέχρι την τελευταία στιγμή η Βραζιλία για το μουντιάλ, τα εργατικά ατυχήματα που πλήττουν ήδη το Κατάρ το 2022, η καχυποψία για αναθέσεις διοργανώσεων, και, κυρίως, η όλο και συχνότερες κοινωνικές αντιδράσεις των πολλών για το υψηλό κόστος τέτοιων… πάρτι για λίγους ουσιαστικά, φέρνουν πλέον σε πρωτόγνωρη αμηχανία την ΦΙΦΑ και την ΔΟΕ.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης σε όλο το υπάρχον μοντέλο πάνω στο οποίο κινείται το παγκόσμιο αθλητικό οικοδόμημα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, την μικρή ή μεγαλύτερη (κατ’ άλλους) συμβολή των… χλιδάτων ολυμπιακών του 2004 στην ελληνική χρεοκοπία έξι χρόνια αργότερα.
Είναι η κοινωνική πραγματικότητα που επιτάσσει αλλαγές, λοιπόν. Παλιότερα ολόκληρες χώρες πανηγύριζαν για μέρες όταν αναλάμβαναν ολυμπιακούς αγώνες ή μουντιάλ.
Τώρα, στην Βραζιλία ο κόσμος δεν γιορτάζει, αλλά βγαίνει στους δρόμους οργισμένος έχοντας για κόκκινο πανί μουντιάλ και ολυμπιακούς. Για το Κατάρ η διεθνής κατακραυγή φουσκώνει. Για τους ολυμπιακούς στο Τόκιο οι οικολογικές ανησυχίες και αντιδράσεις για την απόφαση της ΔΟΕ, λόγω πυρηνικών, κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου… Οι εποχές άλλαξαν, λοιπόν. Κι όσο γρηγορότερα το καταλάβουν οι μαγαζάτορες του αθλητισμού, τόσο το καλύτερο.
Όταν οι κοινωνίες στις μέρες μας είναι αντιμέτωπες με τόσα σοβαρά αδιέξοδα σε όλα τα επίπεδα, τότε αναπόφευκτα στερεύουν και η ανοχή, η διάθεση, όπως και τα χρήματα για τεράστια πάρτι. Μήπως, λοιπόν, θα βοηθούσε περισσότερο μια επιστροφή στα βασικά και μια διακριτική απομάκρυνση από την κυνική οπτική της σκληρής κερδοφορίας; 
Πηγή: gazzetta.gr

Στο γήπεδο κέρδισαν, στις Πειθαρχικές;

«Ντου από Παντού» για τα σημερινά τρίποντα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, αλλά και τις αυριανές μάχες στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στα πλέι οφ όλα κρίνονται από δυο ταμπλό. Το ένα έχει να κάνει με το χορτάρι. Και το άλλο με τις πειθαρχικές επιτροπές και τις αποφάσεις για τα επεισόδια.
Ρέφαρε
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, που ήδη τιμωρήθηκε με -3 β., ρέφαρε σήμερα. Ήταν μια κλάση πάνω από τον Ατρόμητο και κέρδισε. Οι Περιστεριώτες κάνανε μια ακόμα μέτρια εμφάνιση και δεν μπορούσαν να περιμένουν ότι θα φύγουν με πόντο ή πόντους έτσι όπως παίξανε.
Για τον ΠΑΟΚ ήταν ασφαλώς μια πολύ σημαντική νίκη αφού εκτός από τον Ατρόμητο είχε να αντιμετωπίσει την κακή ψυχολογία από την αφαίρεση βαθμών αλλά και την «παγωμένη» - τιμωρημένη Τούμπα.
Ανώτερος
Πριν από λίγο και ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του τρίποντο στα πλέι οφ. Κι αυτός, μάλιστα, ήταν ανώτερος από τον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης πάλεψε, αλλά ο Μπεργκ και πάλι έκανε τη διαφορά. Πασάροντας αυτή τη φορά…
Ο Παναθηναϊκος, λοιπόν, έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα για τα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ. Και τώρα είναι τι θα γίνει στις πειθαρχικές επιτροπές, που απολογούνται αύριο πράσινοι και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου, αλλά και στα πλέι οφ για το ματς της Λεωφόρου.
Το φαβορί
Αν και οι δυο ομάδες δεν τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών, τότε ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Αν, όμως, σκάσει για τον ΠΑΟΚ και νέα αφαίρεση, ενώ τιμωρηθεί με -3 β. και ο Παναθηναϊκός, τότε γίνεται πάλι άνω – κάτω η βαθμολογία. Και ο Αστέρας με τον Ατρόμητο αναπτερώνουν τις ελπίδες τους…
Τρία ματς, δυο μάχες
Όπως είπαμε, λοιπόν, όλα κρίνονται πια σε δυο γήπεδα. Στα κανονικά και στα πειθαρχικά. Οπότε, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν έχουν μόνο από τρία ματς ακόμα, αλλά και από δυο κρίσιμες μάχες για τα επεισόδια στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Πηγή: sportdog.gr