Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Παναθηναϊκός, η... επιστροφή!!

O Κώστας Γκόντζος γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, η οποία όμως λόγω πιθανής τιμωρίας ίσως δεν αποδειχθεί αρκετή για την πρώτη θέση στα πλέι οφ... Έναν Παναθηναϊκό έτσι όπως μας είχε συνηθίσει στο τελείωμα της σεζόν και ευτυχώς γι' αυτόν αρκετά διαφορετικό από τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι-οφ, είδαμε στην Τρίπολη.
Ένα Παναθηναϊκό που προηγήθηκε σε ρυθμό ρελαντί, χρειάστηκε την βοήθεια του Καπίνο σε κάποιες αμυντικές του ολιγωρίες, δοκιμάστηκε για περίπου πέντε λεπτά όταν δέχθηκε το γκολ και έγινε το σκορ 1-2, αλλά ξαναπήρε με εντυπωσιακό τρόπο το πάνω χέρι στο παιχνίδι καθαρίζοντάς το με το τρίτο γκολ.
Κι αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος και το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό στο σημερινό παιχνίδι.
Το ότι δηλαδή συμπεριφέρθηκε ξανά με ποδοσφαιρική λογική, οργάνωση, ωριμότητα, ψυχραιμία και κυρίως αντοχές.
Αντοχές και σωματικές αλλά και πνευματικές και για το τελευταίο μιλάει το πόσο γρήγορα ξαναπήρε την κυριαρχία του αγώνα αμέσως μετά το γκολ του Αστέρα, κόντρα στην λογική και την ψυχολογία των δύο ομάδων εκείνη την στιγμή στο γήπεδο.
Βοήθησε τα μέγιστα σ' αυτό η γρήγορη αντίδραση του Αναστασίου, που πήρε τον Μέντες από τα στόπερ και τον ανέβασε στην μεσαία γραμμή, εκεί που ο τελευταίος έβαλε σε μια τάξη τα πράγματα κυρίως οργανωτικά και δημιουργικά, κάτι το οποίο μέχρι τότε δεν είχαν καταφέρει σε ψηλά στάνταρ οι Πράνιτς, Ζέκα,Λαγός και Αμπέϊντ που έπαιξαν κατά σειρά σ΄αυτό το χώρο.
Αυτή ήταν και η κίνηση που έκοψε την φόρα και την ψυχολογία του Αστέρα που βρέθηκε αναπάντεχα ξανά στο παιχνίδι μετά το 0-2 σε βάρος του με το γκολ που πέτυχε.
Κι από κει και πέρα η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού κυρίως σαν ομάδα και όχι ατομικά σαν παίκτες, μέτρησε και μίλησε ταυτόχρονα.
Έτσι ο Παναθηναϊκός μπήκε επικεφαλής και με αέρα τριών πόντων στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν αν ισχύσουν όσα ακούγονται σαν... προβλέψεις και το δεδικασμένο του ΠΑΟΚ, αυτός ο αέρας των τριών βαθμών θα εξανεμισθεί από την πιθανή τιμωρία για όσα έγιναν στην Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ.
Κι είναι πραγματικά πολύ άδικο και κρίμα για την προσπάθεια που κάνουν ο Αναστασίου και οι παίκτες του, να κερδίζουν τους βαθμούς με τέτοιο τρόπο μέσα στο γήπεδο και να τους χάνουν εξ αιτίας κάποιων που εξακολουθούν να πιστεύουν πως τους ανήκει αποκλειστικά και η ομάδα και η έδρα και τα πάντα και έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν όποτε γουστάρουν και με όποιο τρόπο γουστάρουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ομάδα αλλά και στους υπόλοιπους φίλους της.
Τέλος πάντων μεγάλη κουβέντα αυτή για να την κάνουμε και πολύ περισσότερο να την εξαντλήσουμε σήμερα.
Εκείνο που πια μετράει για τον Παναθηναϊκό είναι πως με την νίκη αυτή αν μη τι άλλο κατάφερε να μην του κοστίσει διπλά και τριπλά η πιθανή τιμωρία και να έχει πια την δυνατότητα κερδίζοντας στην Λεωφόρο Αστέρα και Ατρόμητο, να πάει τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα απλά για να συμπληρώσει τους αγώνες των πλεϊ-οφ έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση σ' αυτά.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: