Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ώρα για… απολογίες!

Ενώπιων των πειθαρχικών επιτροπών Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ θα βρεθούν σήμερα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος στη Λεωφόρο και τον τελικό του κυπέλλου αντίστοιχα.

Ώρα για… απολογίες
Ημέρα… απολογίας η σημερινή για τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Μετά τις κλήσεις από τις πειθαρχικές επιτροπές Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ για τα επεισόδια στα μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο (τελικός) αντίστοιχα, αλλά και την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τα όσα έγιναν τη Κυριακή στη Λεωφόρο, οι δύο ομάδες θα δώσουν τις εξηγήσεις τους για τα επεισόδια, με στόχο να γλιτώσουν τις εξοντωτικές ποινές που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα.

Η πρώτη απολογία, για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, η απολογία θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ για τα όσα έγιναν στον τελικό του ΟΑΚΑ (έχουν χαρακτηριστεί μεμονωμένα) η διαδικασία θα αρχίσει δύο ώρες αργότερα (15:00).

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι δύο ΠΑΕ απειλούνται με βαρύτατες τιμωρίες. Στον Παναθηναϊκό, που έχει να αντιμετωπίσει και είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 40 ως 240 χιλιάδες ευρώ, δύο έως τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών, που θα ισχύσει στα πλέι οφ.

Για τον ΠΑΟΚ, που θα θεωρηθεί υπότροπος, προβλέπεται νέα αφαίρεση βαθμών (-2), με αποτέλεσμα η συνολική ποινή να φτάσει στο -5 (!). Όλα βέβαια, θα κριθούν από τις αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών οι οποίες καλούνται να κρίνουν τις συμπεριφορές των οπαδών, αλλά και από τις εφέσεις που δεδομένα θα ασκήσουν κατά των πρωτόδικων ποινών οι δύο ομάδες. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: