Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Happy… Ed(in)!

Και στο τέλος… το παίρνει η Μαν. Σίτι! Με πρωταγωνιστή τον Τζέκο, οι «πολίτες» διέψευσαν τις ελπίδες της Λίβερπουλ για γκέλα και σαρώνοντας (4-0) την Άστον Βίλα, άγγιξαν ήδη την κούπα του πρωταθλητή!

Happy… Ed(in)
Το ένα χέρι στο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Αγγλίας έβαλε ήδη η Μάντσεστερ Σίτι!

Δείχνοντας τη σοβαρότητα που… δεν έδειξε η Λίβερπουλ, οι «πολίτες» καθάρισαν 4-0 την Άστον Βίλα και πέρασαν κι επίσημα στην κορυφή της Premier League.

Έστω κι αν δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πήρε τους τρεις απ’ τους τέσσερις πόντους που χρειαζόταν για να κατακτήσει τον τίτλο. Και το έκανε κυρίως χάρη στον Έντιν Τζέκο!

Την ώρα που το άγχος άρχισε να ζωηρεύει στο «Etihad», ο Βόσνιος γκρέμισε το αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων (με κοντινό πλασέ στο 64’). Κι όταν επανέλαβε το κατόρθωμά του στο 72’, όλα έγιναν απλά για τη Σίτι.

Τόσο απλά, ώστε να ψάξει ακόμα περισσότερα γκολ. Και πετυχαίνοντάς τα στα τελευταία λεπτά (με τον Γιόβετιτς στο 89’ και τον Τουρέ στο 93’) να δώσει ακόμα περισσότερο στιλ στη νίκη της. Αυτή που έκανε πλέον αρκετό ένα μόλις πόντο την τελευταία αγωνιστική -απέναντι στην αδιάφορη Γουέστ Χαμ- για να πανηγυρίσει στο σπίτι της το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Στο έτερο ματς της βραδιάς, η Σάντερλαντ επικράτησε 2-0 της Γουέστ Μπρομ, χάρη στα γκολ των Κόλμπακ (13’) και Μπορίνι (31’), εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ! Ένα αποτέλεσμα που... ουσιαστικά έριξε στην Τσάμπιονσιπ την Νόριτς (ήδη εκεί Φούλαμ και Κάρντιφ). Κι αυτό διότι ακόμα κι αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική και η Γουέστ Μπρομ ηττηθεί, τα «καναρίνια» θα πρέπει να ανατρέψουν τη διαφορά στο goal average, που αυτή τη στιγμή είναι στα... 18 τέρματα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: