Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τι κάνεις Ιβάν; Κουκιά σπέρνω!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον «πολυτάλαντο» μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ με τους πολλαπλούς ρόλους και την πολυσχιδή (φιλολογική) δράση, μα με τα απολύτως αρνητικά αποτελέσματα για το δικέφαλο σε κάθε επίπεδο! Η προτεραιότητα της διοίκησης του ΠΑΟΚ μετά τις νέες «φωτιές» που έβαλαν στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα… μπατζάκια της ίδιας της ομάδας τους, οι «Μουτζαχεντίν» που εισέβαλαν την Κυριακή στη Λεωφόρο, ήταν τα… συχαρίκια.
Εκεί προς το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τίμησε δημόσια την εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ, την Κ20 που πήρε το πρωτάθλημα, ποιώντας τη νήσσα για τα νέα κεφάλαια βίας – μετά τα αίσχη του ημιτελικού της Τούμπας και τα «τριγύρω» επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου - που είχαν «υπογράψει» μια χούφτα ανεξέλεγκτων οπαδών του συλλόγου.
Και γιατί ανεξέλεγκτων; Γιατί πολύ απλά δεν είχε φροντίσει – εφόσον το ήθελε; - η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ταυτοποιήσει, να καταγράψει ονομαστικά σε μια λίστα, τα μέλη αυτής της μικρής αποστολής πούλμαν οπαδών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαίδης».
Να τους έχει «φακελωμένους» για παν ενδεχόμενο δηλαδή – γιατί φίλοι, φίλοι, αλλά με το… καντήλι τι γίνεται άμα φουντώσει η φλόγα;) και κατόπιν όλων αυτών που έβαλαν σε καινούργιους μπελάδες τον σύλλογο να τους έβγαζε εύκολα στη φόρα για τα περαιτέρω.
Ανεξέλεγκτων οπαδών επίσης, γιατί ως οικοδεσπότης που ήταν ο κ. Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, εξέφρασαν την αδυναμία τους να ελέγξουν τον όχλο που επιδόθηκε σε πολλαπλά όργια αλητείας, μεταβάλλοντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε… νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου!
Η ανικανότητα της διοίκησης του ΠΑΟΚ να περιφρουρήσει το παιχνίδι και τη φιλοξενούμενη αποστολή, είχε διαφανεί από τα μασημένα λόγια του (για λίγο ακόμα) προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα.
Που όταν ρωτήθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, στον απόηχο του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, αν θα ανταποδώσει το ίδιο φίλαθλο κλίμα ο σύλλογός του, για το οποίο είχε ευχαριστήσει τους «ερυθρόλευκους», απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό…» (με πολλά αποσιωπητικά που αποδείχθηκε τι σήμαιναν…).
Ανεξέλεγκτων οπαδών, συνεχίζω, γιατί το μέγεθος της έκθεσης του Ιβάν Σαββίδη δεν έχει προηγούμενο, καθώς σε φουλ πλάνα της συνδρομητικής τηλεόρασης – «α λα μπρατσέτα» σταθερά με τον κ. Αλαφούζο – αποδείχθηκε πόσο «κοντό», λίγο, ελάχιστο είναι το «εκτόπισμα» του.
Τι «γκελ» εν ολίγοις κάνει, πόσο υπολογίζουν το αφεντικό της ΠΑΕ οι υποστηρικτές της. ΚΑΘΟΛΟΥ!
Στα δύο μέτρα απόσταση από δαύτους που «βομβάρδιζαν» με φωτοβολίδες τη διπλανή εξέδρα, χτυπώντας στο ψαχνό, ο χρηματοδότης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν σαν… να μην υπήρχε. Ούτε που… του έδιναν σημασία!
Τζάμπα πήγε η δεύτερη «παράσταση συναδέλφωσης» με την «πράσινη» πλευρά.
Και επιστρέφω στον πρόλογο μου για να πω ότι μια χαρά έκανε ο Ιβάν και συνεχάρη τους νεαρούς του ΠΑΟΚ που πήραν τίτλο.
Δεν έχει αντίρρηση κανείς, αλλά έλα που είχε καεί (πάλι) το πελεκούδι νωρίτερα!
Ποια έπρεπε να ήταν η πρώτη κίνηση, η πρώτη μέριμνα, η πρώτη αντίδραση μιας διοίκησης η οποία διατυμπανίζει ότι κόπτεται για το συμφέρον, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου;
Για έναν επιχειρηματία που δεν έχει πάψει να «καταγγέλλει» με τους συνεργάτες του τη «σαπίλα» και τη «δυσοσμία» του προϊόντος στο οποίο (…άσχετο) κατά τα άλλα βάζει χρήμα και προαναγγέλλει ότι θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την επένδυσή του για να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο και τρανό, απειλώντας μέχρι και… την κυβέρνηση γι’ αυτό!
Ανακοίνωση του… ΤΙΠΟΤΑ
Ακόμα όμως και όταν… δέησε πολύ αργά το απόγευμα της Δευτέρας (παραλίγο να κλείσει 24ωρο από τα επεισόδια της Λεωφόρου!) να τοποθετηθεί με σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το έκανε για… να το κάνει.
Ούτε κάτι ουσιώδες είπε, ούτε το παραμικρό συγκεκριμένο, που να αποδίδει πραγματικά το θυμό της, τη δυσφορία της για τα γεγονότα.
Ούτε καν το οτιδήποτε που να βγάζει μια αισιοδοξία ότι κάπως θα ενεργήσει, κάτι θα κάνει για τους αληταράδες που χαλούν επανειλημμένα την εικόνα του ιστορικού συλλόγου και όλων αυτών που «καίγονται» για την καθαρότητα και αγνότητά του!
Έβγαλε ανακοίνωση για… να βγάλει. Τίποτα δεν είπε. Διαβάστε την και βγάλτε συμπεράσματα:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια στον αγώνα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και σκοπεύει να προβεί σε κάθε ενέργεια που κρίνεται αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεώδη και την ιστορία του Δικέφαλου.
Οι κανόνες συμπεριφοράς είναι ξεκάθαροι και επιβάλλεται να γίνουν σεβαστοί από όλους. Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με τη συμπεριφορά των οπαδών έχει εκφραστεί επανειλημμένως.
Κάθε ενέργεια βίας είναι εκτός λογικής της συμπαράστασης προς την ομάδα. Ακόμη κι αν είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε μορφής πρόκλησης.
Ο ΠΑΟΚ οφείλει να ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι ο ίδιος ο οργανισμός του Συλλόγου να εκπέμπει υγεία, να βγάζει περηφάνια και να εμπνέει σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη».
Ένα τεράστιο ΤΙΠΟΤΑ! Δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ.
Όπως δεν έχει κάνει επίσης και ΤΙΠΟΤΑ από τα πολλά που έχει υποσχεθεί ο κ. Σαββίδης στο κόσμο του ΠΑΟΚ.
Σάμπως έφερε ποτέ τον… Ροναλντίνιο; Τον Μάρτενς και τον Χούσεν τους έφερε!
Μήπως πήρε το πρωτάθλημα; Ή το Κύπελλο; Θα παλέψει πολύ ακόμα για να πάει Europa League του χρόνου!
Απάλλαξε την ΠΑΕ από τα δυσθεώρατα χρέη; Κατηγορεί το κράτος, την κυβέρνηση, την πολιτεία ότι δεν του κάνει δεκτό τον εκβιασμό (περί αυτού πρόκειται) να του… χαριστεί το μισό ποσό για να βάλει τα υπόλοιπα μετρητά!
Βάζει το πρώτο λιθαράκι για την εκμετάλλευση των 200 στρεμμάτων της Θέρμης για τη δημιουργία γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων;
Παραμυθιάζει τον κοσμάκη ότι πάλι φταίνε οι κυβερνητικοί πολιτικοί, θέτοντας ξεκάθαρα πολιτικά διλήμματα στους Έλληνες ψηφοφόρους που υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών!
Κάπου έχει πολυμπερδέψει το ρόλο του ο κ. Ιβάν, δε νομίζετε;
Υ.Γ.: Ούτε για εκείνο το «πρωτοπαλίκαρο της φακής», τον Ινσαουράλδε, που ξέρει να βαράει στα μουλωχτά και να ζητάει συγνώμες μετά, όπως έκανε με τον Κάκο, που τον εξέθεσε (λέει) γιατί δεν «είδε» τη γροθιά στον Εντινγκά ή με τον Κουτρουμπή που τον γρονθοκόπησε στη φυσούνα της Λεωφόρου, δεν έχει κάνει τίποτα ο κ. Σαββίδης και η διοίκηση του.
Κάθονται και του παίρνουν απολογίες και βγάζουν βίντεο ότι είχε προκληθεί από τον στόπερ του Παναθηναϊκού με τα… δάχτυλα για να δικαιολογήσουν τις γροθιές του, αντί να τον φορτώσουν σε… καράβι (όχι σε αεροπλάνο σαν να είναι κύριος, γιατί δεν είναι) και να τον στείλουν από εκεί που ήρθε.
Για να κάνει εδώ τις ψευτομαγκιές του!Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: