Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Νάτχο για αντί-Ιμπαγάσα!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta.gr την άποψή του για τον διάδοχο του Ιμπαγάσα.
Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Ούτε ότι ο Ολυμπιακός θέλει τον Νάτκο, ούτε ότι ο Νάτχο θα ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό.
Απλά λέμε υποθετικά ότι αν ο Ολυμπιακός ήθελε να βρει ένα αντικαταστάτη του Ιμπαγάσα από το ελληνικό πρωτάθλημα, λογικά μόνο στην περίπτωση του Νάτχο θα στέκονταν. Και προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα, αν όντως θα ήταν μία καλή λύση.
Και για να πω την αλήθεια μου, έτσι όπως έχω δει τον Ισραηλινό μέσο από το Γενάρη κι έπειτα που ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί κιόλας. Όχι ότι δεν είναι καλός παίκτης. Αλλά δεν με έχει εντυπωσιάσει, να πω δηλαδή ότι ξετρελάθηκα.
Ότι έχει στοιχεία του παιχνιδιού του Ιμπαγάσα, έχει. Δεν μοιάζει, δηλαδή, μόνο από πλευράς σωματικής διάπλασης κι επειδή είναι δεξιοπόδαροι και πλέϊ μέϊκερ. Η πάσα του Νάτκο, ειδικά η κάθετη, είναι η καλύτερη που βρίσκεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι από τον Ολυμπιακό, μετά Ιμπαγάσα, λείπει η κάθετη πάσα. Κρατάει την μπάλα, την κυκλοφορεί καλά, τη μοιράζει και αρκετές φορές χώνεται και για να σκοράρει.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Νάτχο είναι ένας πραγματικά καλός πλέϊ μέϊκερ. Και δεν ξέρω πως θα είναι το παιδί, όταν κάνει προετοιμασία με την ομάδα του. Γιατί άλλο το να έρχεσαι Γενάρη μήνα από τη Ρωσία κι άλλο να έχεις δουλέψει από το καλοκαίρι με την ομάδα σου. Λογικά θα είσαι καλύτερος.
Απλά ίσως ο Νάτχο να μη μου γεμίζει το μάτι, όχι σαν πλέϊ μέϊκερ, αλλά σα διάδοχος του Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό, γιατί δεν βγάζει ένταση κι ενέργεια στο παιχνίδι του-κι αυτό το ηγετικό που είχε πάνω του ο Κάνιο. Κι ειδικά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλεις από τα κεντρικά σου χαφ να καταθέτουν τέτοια στοιχεία μέσα στο παιχνίδι.
Δηλαδή, δεν είναι ότι δεν βλέπω ποιότητα στο Νάτχο, που σημειωτέον βρίσκεται και σε πολύ καλή ηλικία, στα 26 του. Έχω το ερωτηματικό, όμως, αν είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για τη μεσαία του γραμμή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: