Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εκτεταμένα επεισόδια, μεμονωμένης υποκρισίας...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης σχολιάζει στο blog του στο gazzetta.gr τα όσα λέγονται και γράφονται αναφορικά με τα επεισόδια και τις τιμωρίες από τις επιτροπές της ΕΠΟ και το ρεσιτάλ υποκρισίας από τους πλέον ευνοημένους των... αυτοδιοίκητων επιτροπών
Μερικές φορές πραγματικά στην Ελλάδα έχω την αίσθηση ότι παρά τα...κυβικά μου μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου ίσως γιατί και αυτό είναι ανάλογων κυβικών.
Στην Θεσσαλονίκη μετά την τιμωρία του συμπολίτη βγήκαν και πάλι οι σάρισες. Δεν θα μπω σε διαδικασία ανάλυσης του αν έπρεπε ή όχι να τιμωρηθεί με την συγκεκριμένη ποινή που προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Θα σημειώσω όμως δυο πράγματα σε σχέση με τα περίφημα εκτεταμένα επεισόδια πριν την εκδίκαση των νέων που θα απασχολήσουν νομικούς  του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ. Καταρχήν ειδικά για όσα έγιναν στην λεωφόρο για να μην χαρακτηριστούν εκτεταμένα τα επεισόδια θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους εφεύρεσης όπως όταν το καρεκλάκι που χτύπησε τον Εμπέντε στην Ευκαρπία και το είχε πετάξει οπαδός του Ηρακλή, το είχε πάρει ο αέρας και ο Ηρακλής απαλλάχθηκε.
Βέβαια μετά από χρόνια ο συμπολίτης γνώρισε την άλλη πλευρά των επιτροπών της ΕΠΟ που τον διέλυσαν στην κυριολεξία άσχετα από τα δικαιώματα που ο ίδιος έδωσε με τις πλαστές ενημερότητες.
Το επιχείρημα όσων θεωρούν ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών ο ΠΑΟΚ είναι ότι δεν τιμωρήθηκε στην Ριζούπολη ο ΟΣΦΠ, δεν είχε τιμωρηθεί στην ΑΕΚ η Φιλαδέλφεια, δεν είχε τιμωρηθεί στο τάδε παιχνίδι ο Παναθηναικός στο ΟΑΚΑ. Κανείς στην Ελλάδα δεν μιλάει για τις πράξεις που ο ίδιος έκανε, παρά μόνο για τις πράξεις των άλλων που έμειναν ατιμώρητες!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα αυτό το οποίο σημειώθηκε είναι ότι δεν τραυματίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιζαν μπουνιές με ορισμένους που ήταν στον αγωνιστικό χώρο και προφανώς δεν θα έπρεπε να είναι.
Με αυτό ακριβώς έχει να κάνει και η αναφορά μου σε συνάρτηση με ένα υστερόγραφο του Σταύρου ότι οι οπαδοί των άλλων ομάδων πανηγυρίζουν με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και την διαμάχη του με την ΕΠΟ. Δυο χρόνια ο ΑΡΗΣ κατακρεουργείται από τους διαιτητές και οι συμπολίτες μου έχουν γίνει συνήγοροι υπεράσπισης του... εξαιρετικού δοκιμαστή του ραβανιού με παγωτό καραμέλα, αλλά μη ικανού να διορθώσει την τραγική εικόνα της ελληνικής διαιτησίας.
Θυμίζω την υπόθεση Κουρομπίλια. ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ στην βοηθό χωρίς κανένα άλλο επεισόδιο. Εκκένωση της θύρας από τον Τριτσώνη, αλλά διακοπή του ματς. Κατηγορία στον ΑΡΗ για τραυματισμό αξιωματούχου του αγώνα και ΑΘΩΩΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΤΙ Η ΚΟΥΡΟΜΠΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΤΡΑΥΜΑ!
Ο νυν Πρόεδρος της ΕΠΟ και τότε της ΚΕΔ ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του ΑΡΗ. Το ίδιο έκανε και ο ΓΓΑ  κ. Μπιτσαξής, με έμμεση μάλιστα απειλή προς την Δευτεροβάθμια της ΕΠΟ πως θα κόψει την επιχορήγηση αν δεν τιμωρηθεί ο ΑΡΗΣ. Πώς όμως να καταδικάσεις για τραυματισμό, όταν δεν υπάρχει; Μετατροπή της κατηγορίας με έφεση του αθλητικού εισαγγελέα και άρθρο ΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!
ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ έκανε εκτεταμένα επεισόδια στο Βικελίδης(!!!!!!!!) μηδενισμός και -3 ο ΑΡΗΣ, έκτος ο Αστέρας και στην Ευρώπη, κατάρρευση οικονομική του ΑΡΗ και μη αδειοδότηση.
Η ΕΠΟ κόντρα στον ΠΑΟΚ; Πότε φέτος; Όλα τα προηγούμενα χρόνια επί Γκαγκάτση και Πιλάβιο ήταν καλή η ΕΠΟ; Μάλλον ναι. Ο ΑΡΗΣ ήταν ο τρελός του χωριού. Πέρα από το θέμα της διαιτησίας που έχει ξεφτιλιστεί ολοκληρωτικά για ποιες αποφάσεις επιτροπών της ΕΠΟ να μιλήσουμε;
Για την επιτροπή που δεν υπάρχει πλέον και επιδίκαζε τροφεία στις ομάδες του Κατίδη και του Αγτζίδη 180.000 ευρώ; Για την απόφαση της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ που επιδίκαζε 150.000 ευρώ στον Κάμπορα, ενώ τα είχε πάρει και δικαιώθηκε ο ΑΡΗΣ στο CAS που μάλιστα καταδίκασε τον παίκτη να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα 17.500 ευρώ.
Την απόφαση για Σηφάκη 800.000 ευρώ παραπάνω από τα δεδουλευμένα που ακόμα πληρώνει ο ΑΡΗΣ και μάλιστα χωρίς να μπορεί να πάει στο CAS γιατί ΠΕΡΑΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ο γνωστός πλέον σε όλους μας νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ κ. Κουρίδης;
Έχουν ευθύνες αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και επιδικάζουν εκατομμύρια κρυμμένοι πίσω από το αυτοδιοίκητο; Και πως η ΕΠΟ απαγορεύει σε ένα σύλλογο να πάει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο για να βρει το δίκιο του; Καταρχήν ΓΙΑΤΙ το απαγορεύει; ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ; Μήπως το CAS βγάλει άπόφαση όπως αυτή που έβγαλε με τον Κάμπορα ή τον Αμορόζο;
Να πάμε στις αδειοδοτήσεις; Πώς παίρνουν ομάδες με χρέη δεκαπλάσια και πενταπλάσια του ΑΡΗ άδειες με πλάνο βιωσιμότητας; Πώς πήρε με αρνητική εισήγηση του αρμόδιου εισηγητή πήρε άδεια σε πρώτο βαθμό ο ΠΑΟΚ πριν αναλάβει ο Σαββίδης και την ίδια στιγμή απορρίφθηκε του ΑΡΗ λόγω... βιωσιμότητας;
Να πάω σε Σταυρίδηδες, Παμπορίδηδες, Σιδηρόπουλους, Καλόπουλους και τόσους άλλους άριστους γνώστες των κανονισμών της ελληνικής διαιτησίας;
Να πάω στις εποχές της παντοκρατορίας (του κουμπάρου του υποψήφιου ευρωβουλευτή), κ. Γκαγκάτση; Τότε ΟΛΕΣ οι επιτροπές ήταν καλές και νόμιμες;
Το θέμα είναι ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΟΜΕΡΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ Ή ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ  ΑΛΛΟΙ;
Σε άλλο άρθρο θα μιλήσουμε για Θέρμη και χρέη και αβάντες από την Πολιτεία. Ή μήπως κάποιοι που φωνάζουν για την ΤΡΙΠΛΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΗ, ξέχασαν σε ποιον σύλλογο είχαν κάποιοι υποσχεθεί την έκταση στην Θέρμη;
Ας σταματήσουν επιτέλους τα ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ επεισόδια, μεμονωμένης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και στην Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη φίλαθλη Ελλάδα.
YΓ1 Όταν επικυρώθηκε η βαθμολογία το μυαλό σας ήταν να γράψετε για τρακτέρ και άλλα παρόμοια. Την ίδια στιγμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ψηφίζοντας υπέρ της επικύρωσης αφαιρούσε από τον εαυτό της το δικαίωμα να αφαιρεθούν χωρίς στην ουσία επίπτωση από εκεί οι βαθμοί. Χάνοντας στην Λιβαδειά έχασε άλλο ένα βαθμό. Για όλα αυτά δεν έχει καμία ευθύνη ούτε η ΠΑΕ, ούτε ο Γεωργιάδης που γούσταρε κατά δήλωσή του να παίζει ντυμένος στα κόκκινα. Φταίει ο ΑΡΗΣ και το 44...
ΥΓ1 Μπράβο στον Λάμπρο Σκόρδα για τις μηνύσεις που κατέθεσε. Αυτή του η κίνηση θα προκαλέσει εξελίξεις, που και ο ίδιος δεν περιμένει. Είναι αλήθεια ότι αυτή η κίνηση του πολύπειρου παράγοντα, ξύπνησε πάρα πολλούς από λήθαργο ετών και πλέον μετά την δική του δράση επιτέλους θα υπάρξει και αντίδραση και ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει και την αυτοκάθαρσή του! Ελπίζω να μην μείνει στα λόγια η μηνυτήρια αναφορά της ΚΜΑ και της ΠΑΕ για το πόρισμα για να αποδοθεί και εκεί δικαιοσύνη.
ΥΓ2 Σίγουρα για να υπάρξουν πράξεις και αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να υπάρξουν συναντήσεις και συζητήσεις. Η απαξίωση της όποιας προσπάθειας είναι δεδομένη ειδικά από όσους επί χρόνια χρησιμοποίησαν την αγωνία του κόσμου ως πηγή μίρλας και αποσταθεροποίησης. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή την φορά, όποιος δεν έχει αποτελέσματα ικανά να κρατήσουν τον ΑΡΗ στην football league με μοναδικό στόχο την άνοδο, θα πρέπει πολύ σύντομα να το ξεκαθαρίσει. Ο ΑΡΗΣ για να μην έχει προβλήματα χρειάζεται συμφωνία με παίκτες και δημόσιο.
 Η προοπτική του 99 (πέρα από μία μονομερή περίπτωση εξωδικαστικού συμβιβασμού με το δημόσιο) αποτελεί ουτοπία με δυο απορρίψεις και μάλιστα με το δικαστήριο να σημειώνει ότι ήταν προσχηματικές αμφότερες! Να λες ότι η σωτηρία είναι το 99, είναι σα να λες ότι δεν υπάρχει σωτηρία.
Και ως τώρα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ το μόνο που ακούμε είναι ότι οι... ΑΛΛΟΙ δεν έχουν κανένα πλάνο σωτηρίας. Τέλη Μάη θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει αν υπάρχει βιώσιμο πλάνο και ποιο είναι αυτό και να παρουσιαστεί στον κόσμο.
ΥΓ3 Το γήπεδο είναι τεράστια υπόθεση και για αυτό χρειάζεται τεράστια προσοχή από όσους θα χειριστούν την υπόθεση προς όφελος του ΑΡΗ ΠΡΩΤΑ και μετά της τσέπης τους...
ΥΓ4 Χρωστάω ορισμένα μπασκετικά μπλογκ γιατί υπάρχει ζουμί για πολλά ζητήματα. Πολύ καλή δουλειά για το business plan, δεδομένη η επιτυχία γα το 99, αλλά και πολύ μεγαλύτερες οι απαιτήσεις πλέον και ένα ban που πρέπει να εξαλειφθεί για τη νέα χρονιά. Κόντρα στον Ολυμποιακό ο κόσμος πρέπει να χειροκροτήσει την προσπάθεια των νέων παιδιών που σήκωσαν στις πλάτες τους φέτος το βάρος αυτής της τεράστιας φανέλας και των 21 τροπαίων.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: