Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο ΠΑΟΚ κρατιέται ζωντανός!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την αντίδραση του ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει τον Λίνο και αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ.  
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που καμιά φορά, κάποια εκατοστά διαφοροποιούν τους ήρωες από τους μοιραίους, κάτι που το είδαμε σήμερα στη Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ, σοκαρισμένος από τα όσα βιώνει εξωαγωνιστικά, μπήκε στο γήπεδο έχοντας ξεκάθαρο θέμα ψυχολογίας. Έπρεπε ο Γεωργίου να νικηθεί από τον Γλύκο στα 30΄΄ τις αναμέτρησης και να αστοχήσει τέσσερα λεπτά μετά, για να λειτουργήσει τελικά ως ξυπνητήρι για μία ομάδα που έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα από την αντίπαλό της.
Ο ΠΑΟΚ πάτησε καλά στο γήπεδο μετά το 5΄, ήταν τακτικά άψογος, είχε επινοήσεις στην επίθεσης, παίκτες που έκαναν κάθετες κινήσεις μπερδεύοντας ανασταλτικά τον αντίπαλο και μέσα από την υπομονή που είχε επιβραβεύτηκε με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.
Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχτισε την διαφορά των δύο γκολ σε ένα σημείο που ο Παράσχος πίστευε πως μετά την ανάπαυλα θα μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι αν το σκορ ήταν διαφορετικό ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ούμπιντες και Μπρίτο, παίκτες ικανούς να εκμεταλλευτούν τυχόν κενά μίας πιεσμένης ομάδας.
Τα γκολ του Νάτχο και του Στοχ, ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ να διαχειριστεί το δεύτερο ημίχρονο καλύτερα και χάρις στη μεγάλη απόκρουση του Γλύκου στη κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 50΄η ομάδα κράτησε αυτή την διαφορά καταφέρνοντας να την διευρύνει με το γκολ του Βούκιτς στο 85΄.
Το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, έχοντας κρεμαστεί από τα υπόλοιπα, ακόμη και από δικά του στελέχη είναι η αλήθεια, καταφέρνει να κρατάει ζωντανό τον ΠΑΟΚ χωρίς να γνωρίζουμε που θα καταλήξει αυτή η κωμωδία μετά το σκάνδαλο αφαίρεσης βαθμών στα πλέι οφς.
Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν τόσο καλό, που μπορείς να βρεις απλά παίκτες που δεν διακρίθηκαν. Το σύνολο αναδεικνύει τους παίκτες και σήμερα οι διακριθέντες ήταν αρκετή. Απλά για τον Λίνο, αξίζει μία αποθέωση παραπάνω, αφού μετά από μία γεμάτη σεζόν καταφέρνει να βγάλει σχεδόν 90λεπτά σε υψηλό επίπεδο στα 37 του. Εκπληκτικά πλέι οφς κάνει και ο Κάτσε, ενώ στα δύο τελευταία ο Βίτορ είναι εκπληκτικός.
Επειδή πολύ είναι αυτοί που επικρίνουν τα όσα έγραψα στο προηγούμενο μπλογκ, θα παραθέσω τις δηλώσεις του κ. Μπίρδα, νομικού του ΠΑΟΚ, στην εκπομπή του PAOK24.
Αρχικά  για το γεγονός ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ συμπλήρωσε την απόφαση την πρωτοβάθμιας: «Αυτό δεν επιτρέπεται. Μόνο αν υπήρξε τέτοιο αίτημα το οποίο δεν υπήρξε. Δεν έχει κάνει έφεση ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Σε δεύτερο βαθμό όταν κάποιος από τους διαδίκους, η παραδοχή που λέμε της πρωτόδικης απόφασης είναι τελεσίδικη. Έγινε όμως στην περίπτωση μας και αυτό. Σε αυτό πάνω από μισή ώρα δέκα άτομα προσπαθήσαμε να το καταλάβουμε γιατί στην ανακοίνωση της ΕΠΟ έλεγε 2013-2014.Για πέρυσι ήταν το διατακτικό αν το διαβάσετε. Η εκτέλεση όλων των ποινών κατά τη δική μου γνώμη είναι στο Δ.Σ. της διοργανώτριας. Και αυτές οι αποφάσεις επειδή αφορούν αγωνιστικά θέματα πάνε στην επιτροπή εφέσεων».
Στη συνέχεια για τη λανθασμένη σύνθεση των επιτροπών που δικάζουν: «Υπάρχει γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και λέει ότι προβλέπεται η παρουσία τακτικών δικαστών και ότι θα πρέπει αυτές οι επιτροπές της ΕΠΟ που δικάζουν να είναι συμφωνημένες με βάση τον νόμο. Δεν χρησιμοποιούνται τακτικοί δικαστές. Θα έπρεπε η σύνθεση των επιτροπών να είναι διαφορετική. Εκμεταλλεύονται μία ειδική διάταξη και δεν έρχονται τακτικοί εν ενεργεία δικαστές γιατί άλλα ισχύουν στο νόμο και άλλα με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ, στο οποίο εμπλέκεται το αυτοδιοίκητο. Δικάζουν αυτές οι επιτροπές σαν επιτροπές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου».
Αυτά δηλώνει ο κ. Μπίρδας και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να λειτουργεί η ΕΠΟ όπως νομίζει μόνο και μόνο κοιτώντας τα μικροσυμφέροντά της, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.
Τέλος, θα ήθελα να μιλήσω λίγο και για τον κ. Παράσχο, ο οποίος μετά από ήττα 3-0 μίλησε για ένα πέναλτι που δεν διαμαρτυρήθηκαν οι ίδιοι οι παίκτες του, πλην του Λαζαρίδη που πρωταγωνίστησε.
Μετά τα όσα έχει βιώσει ο ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες από θεσμικά όργανα και διαιτητές, μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με μία ομάδα που παίρνει βαθμούς που αφαιρούνται και οι παίκτες της παίζουν σε άδειο γήπεδο, βρέθηκε ένας βετεράνος του ΠΑΟΚ να παραπονεθεί για μία φάση που δεν είναι το πιο πέναλτι που έχει γίνει ποτέ, αλλά είναι σαφές πως υπάρχει αλλοίωση της φάσης από το απλωμένο χέρι του Λαζαρίδη.
Ο Παράσχος, θα έπρεπε να σεβαστεί αν μη τι άλλο την κατάσταση ως πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ, όμως δεν το έκανε. Προκάλεσε δυσφορία και ανέδειξε πως τελικά, καλά έκανε ο Ζαγοράκης και τον έφαγε τότε. Και πολύ άργησε μετά τα επτά γκολ στο φιλικό με την Μπραουσβάιγκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: