Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Παρακαλάς να μην τελειώσει το παιχνίδι!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την νίκη του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, όπου αυτή τη φορά δεν... κλότσησε τις ευκαιρίες του, ενώ σχολιάζει και τη διαιτησία του Καλογερόπουλου.
Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός και δεν κλώτσησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, όπως είχε κάνει στην Τρίπολη στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτή την φορά  ο Κλωναρίδης έβαλε το πρώτο καθοριστικό γκολ και έδωσε την ασίστ στο επίσης σημαντικό τρίτο γκολ μετά από εξαιρετική ενέργεια. Στην Τρίπολη στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια, ο Κλωναρίδης ήταν ο μοιραίος με πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η... μοίρα ήθελε αυτή την φορά να τραυματιστεί ο Πέτριτς στο 10' και να μπει ο Βίκτωρας αλλαγή νωρίς στο παιχνίδι.
Επίσης αυτή την φορά υπήρχε κάτω από τα δοκάρια ένας καταπληκτικός Καπίνο , που στο δεύτερο ημίχρονο σε δύο φάσεις δεν άφησε τον Αστέρα Τρίπολης , τη μία να ισοφαρίσει και την άλλη να μειώσει λίγο πριν γίνει τελικά το 2-1. Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός έδωσε λίγο χώρο στον Αστέρα, τον έβγαλε από την άμυνά του και τον «χτύπησε» στον χώρο με τον Μπέργκ (με δύο ασίστ έπαιξε πάλι για την ομάδα), τον διάολο Κλωναρίδη, τον απίστευτο Ζέκα, την αποκάλυψη που λέγεται Αμπέντ. Και τον Μέντες, που βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας μόλις μετατέθηκε μετά το 56' από το κέντρο της άμυνας στην μεσαία γραμμή.
Αυτή την φορά όλες οι αλλαγές έδωσαν ώθηση στην ομάδα. Ο Κλωναρίδης από νωρίς, ο Κουτρουμπής μπήκε στο 52' και ο Σπυρόπουλος μπήκε στο 83', μετατράπηκε η τακτική σε 3-5-2 και όλα τελείωσαν. Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός ήταν συγκεντρωμένος, απέφυγε τα λάθη, έκανε σωστή διαχείριση δυνάμεων και είχε πολύ καλύτερα τρεξίματα και φρεσκάδα σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς των play off. Εμένα μου έδωσε την εντύπωση η ομάδα , ότι έκανε ένα restart μετά τον τελικό κυπέλλου, για να πάρει την πρώτη θέση και να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και κάτι τελευταίο. Αυτή η ομάδα σε κάνει να παρακαλάς να μην τελειώσει το παιχνίδι.  Και με τις φάσεις, που βγάζει και είναι δουλεμένες στην προπόνηση και με το θεαματικό ποδόσφαιρο, που παίζει. Και να φανταστεί κανείς τι άκουγαν όλοι τους στην ομάδα  στην αρχή της σεζόν. Διοίκηση, τεχνικός διευθυντής, προπονητής…
ΥΓ: Για μένα σωστά δεν δίνει  φάουλ στην φάση του πρώτου γκολ στην διεκδίκηση της μπάλας του Μπέργκ με τον Ζησόπουλο ο Καλογερόπουλος. Έπεσε λες και τον χτύπησε... κεραυνός ο αμυντικός του Αστέρα. Το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα και όλες οι επαφές δεν είναι φάουλ. Αντίθετα κάνει λάθος ο Καλογερόπουλος και δεν υποδεικνύει πέναλτι στην ανατροπή του Κλωναρίδη από τον Μουνάφο στο 16', όταν ο παίκτης του Αστέρα βρίσκει καθαρά τα πόδια του επιθετικού του Παναθηναϊκού και τον ανατρέπει . Επίσης δεν υπάρχει κανένα πέναλτι του Χουχούμη πάνω στον Μπαράλες, αφού ο αμυντικός του Παναθηναϊκού διώχνει την μπάλα καθαρά , όπως δείχνει και το replay. Και σωστά δεν δίνει τίποτα ο Καλογερόπουλος.
Τώρα για τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αστέρα μετά το τέλος και το «ντου» στον διαιτητή και από τον Ζησόπουλο (αλήθεια τα έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα;), να πω απλά ότι όταν χάνεις δίκαια πρέπει να το παραδέχεσαι. Αλλιώς χάνεις το δίκιο σου, όταν το έχεις. Και δεν θυμάμαι ανάλογες αντιδράσεις από παίκτες κατά του διαιτητή και από τον Μποροβήλο στον περσινό τελικό, όταν πραγματικά αδικήθηκαν στην φάση του πέναλτι στο χέρι του Μανιάτη….
ΥΓ2: Αυτό που κάνει ο Ζέκα να είναι στην επίθεση κοντά στην αντίπαλη περιοχή με την μπάλα στα πόδια του με παίκτες παραπάνω η ομάδα του, ένας αντίπαλος να χτυπάει σε διεκδίκηση της μπάλας να πέφτει κάτω να είναι το σκορ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του και το παιχνίδι να παίζεται ακόμα κι ο Πορτογάλος να βγάζει την μπάλα πλάγιο άουτ και να τηρεί το fair play δεν νομίζω να το έχουν κάνει πολλοί παίκτες σε ανάλογη θέση. Δείχνει το ήθος του αρχηγού Ζέκα, αλλά και τη σωστή νοοτροπία, που έχουν μπολιάσει την ομάδα οι Αναστασίου, Νταμπίζας, Σαραβάκος.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: