Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει και χαρακτήρα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αφήνει στην άκρη τις πειθαρχικές επιτροπές και προσπαθεί να μιλήσει για το ποδόσφαιρο των play offs της Superleague.  
Ας αφήσουμε στην άκρη τα όσα θα συμβούν στις πειθαρχικές επιτροπές, εκεί όπου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, εκτός τερέν, η τύχη της προσπάθειας που κάνουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ για να τερματίσουν στην 1η θέση του πίνακα των play offs της Superleague. Κι ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, όσο μπορεί αυτό να αποσυνδεθεί από τα όσα συμβαίνουν εκτός των γραμμών και ειδικά από όλα αυτά τα τοξικά που μπαίνουν στην αγωνιστική ζωή του Παναθηναϊκού του ΠΑΟΚ και προφανώς επηρεάζουν τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές κάθε συλλόγου.
Όσα δείχνει ο Παναθηναϊκός σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές πιστοποιούν την ικανότητα που μας έδειξε στη διάρκεια των τελευταίων μηνών της κανονικής περιόδου της Superleague. Αγωνιστικά, η ομάδα που φτιάχνει ο Γιάννης Αναστασίου επιδεικνύει από τη στιγμή του τελικού του κυπέλλου και έπειτα ότι έχει ήδη αρχίσει να ψήνεται, να φτιάχνει μέταλλο και να διαμορφώνει χαρακτήρα που του δίνει την ικανότητα να διαχειρίζεται παιχνίδια, σκορ, καταστάσεις. Όλες αυτές οι διαπιστώσεις είναι παράσημα στο στήθος μιας ομάδας που έχει ήδη δείξει πολλά καλά δείγματα σχετικά με τις δεξιότητές της και την ποιότητα των μονάδων και της δουλειάς που γίνεται. Στη σημερινή στιγμή ο Παναθηναϊκός διαχειρίζεται μια πρωτόγνωρη, για αυτή την έκδοση του ΠΑΟ, κατάσταση: δίνει αγώνες ανά 3 ημέρες, σε μια συνθήκη που ελάχιστα αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν επειδή δεν έπαιξε στην Ευρώπη. Και πάνω σε αυτή τη στιγμή ένας πρωτόπειρος στη συνθήκη προπονητής, μαζί με το επιτελείο του, δείχνει ικανότητα και στην διαχείριση των δυνάμεων, σε αυτό το rotation που μας παρουσιάζει ως τα τώρα.
Παρ’ όλα αυτά ο απελευθερωμένος ΠΑΟΚ του Γιώργου Γεωργιάδη, ο οποίος τακτοποιεί ορθόδοξα και συχνά αποτελεσματικά την ομάδα του, δείχνει αγωνιστικό σφυγμό. Σε κάθε παιχνίδι. Κανείς βεβαίως δεν γνωρίζει πόσοι και πόσο παραπάνω θα λύγιζαν αν σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε τόσο απαλλαγμένος από την πίεση λόγω της αφαίρεσης βαθμών και των τιμωριών. Το γεγονός όμως παραμένει: σε μεγάλα διαστήματα των τριών τελευταίων αγώνων του ο ΠΑΟΚ βγάζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο που σπανίως μας έδειχνε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Κι αν δεν του αφαιρούσαν βαθμούς οι αποφάσεις, αυτός ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά θα μπορούσε σήμερα να χρίζεται έως και φαβορί, δεδομένου ότι έχει να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη.
Με ετούτα και με εκείνα όμως στη στιγμή που συζητάμε δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη και ασφαλής εκτίμηση για την τελική κατάταξη, αφού αυτή δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα εντός αγωνιστικών χώρων. Αν κάτι κανείς μπορεί να εκτιμήσει στη δεδομένη στιγμή, είναι ότι ο Ατρόμητος περνά κάτω από τον πήχη των προσδοκιών, σε αντίθεση με τον Αστέρα, του οποίου και τα αποτελέσματα και η αγωνιστική εικόνα δεν τον απογοητεύουν. Και τώρα που ξέρει ότι ξαφνικά μπορεί να βρεθεί και πρώτος, ο Αστέρας μπορεί να πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να παίξει τα ρέστα του σωστά. Ασχέτως αν δεν είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω ευρωπαϊκά.
Αν δεν υπήρχαν τα επεισόδια, αλλά και η εφεύρεση της αφαίρεσης βαθμών από την ειδική βαθμολογία για τον ΠΑΟΚ, κι αν δεν είχαν κάνει όλα αυτά τα μαζεμένα λάθη οι διοικήσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους ματς στη Λεωφόρο, σήμερα θα μπορούσαμε να νιώθουμε ότι θα παρακολουθήσουμε το πιο συναρπαστικό φινάλε σε play offs της Superleague. Τώρα το φινάλε είναι απλώς απρόβλεπτο. Το κάνουν τέτοιο οι δικαστικές αποφάσεις και οι ποινές για τα λάθη και τις παραλείψεις. Όχι το πραγματικό ποδόσφαιρο.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: