Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Βελλής στο Metropolis: «Δεν με πείθει ο Σαββίδης ότι κοιτάει το καλό του ποδοσφαίρου»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την διαμάχη ΠΑΟΚ – ΕΠΟ: «Είναι καθαρά θέμα του ΠΑΟΚ και της ΕΠΟ. Εγώ έχω εκφραστεί για την ΕΠΟ όχι με βάση το συμφέρον του Απόλλωνα, αλλά με βάση το ποδόσφαιρο, και έχω πει ότι η Ομοσπονδία ή δεν θέλει να διοικήσει σωστά ή είναι ανίκανη να το κάνει».

Για τη συμμαχία Αλαφούζου – Σαββίδη: «Θεωρώ ότι ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και γι? αυτόν τον λόγο και δεν μπαίνω σε συμμαχίες. Δεν με πείθει ο Σαββίδης ότι κοιτάει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Περισσότερο με πείθει ο Αλαφούζος για να πω την αλήθεια. Για τις προθέσεις του Σαββίδη δεν ξέρω, δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι ο Σαββίδης ασχολείται μόνο με τον ΠΑΟΚ».

Για την αλλαγή στάσης Σαββίδη στο θέμα των ανακοινώσεων: «Θυμάστε πριν λίγο καιρό που ο Μαρινάκης έθεσε θέμα κυρώσεων σε περιπτώσεις ανακοινώσεων. Ο κ. Σαββίδης υπαναχώρησε σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που ήταν η μόνη ομάδα που δεν έκανε κωλοτούμπα. Μια τέτοια υπογραφή θα σήμαινε κοροϊδία. Και είδατε τί έγινε μετά. Ο ίδιος ο Μαρινάκης που ζήτησε αυτό εξαπέλυσε σωρηδόν ανακοινώσεις κατά του ΠΑΟΚ. Δεν είδα κανείς να τους κατηγορεί που καταπάτησαν μόλις τρεις εβδομάδες μετά αυτό για το οποία υπέγραψαν τόσο ο Μαρινάκης που το ζήτησε, όσο και ο Σαββίδης που το συνυπέγραψε. Μιλάμε για ασύλληπτη ασυνέπεια λόγων και έργων».

Για όσα έγιναν στον ημιτελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και την τιμωρία του Δικεφάλου: «Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφού το ίδιο παράπτωμα τιμωρήθηκε με διαφορετικό τρόπο. Είμαστε συνηθισμένοι, όμως, σε αυτά τα φαινόμενα, αφού ο Ολυμπιακός δεν τιμωρείται, όπως οι άλλες ομάδες. Πήγαν, λοιπόν, νευριασμένοι στον δεύτερο αγώνα και έπεσαν στην παγίδα. Οι νόμοι εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα και σωστά, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με άλλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Η λύση, όμως, δεν είναι να κάνεις τα ίδια. Πρέπει να πολεμήσεις θεσμικά την ΕΠΟ και την Λίγκα χρησιμοποιώντας σαν ΠΑΟΚ την τεράστια δύναμή σου με τον σωστό τρόπο».

Για τις αδειοδοτήσεις: «Απαγορεύεται να προσκομίσεις άλλα στοιχεία όταν ο φάκελος πηγαίνει στην Εφέσεων. Ό,τι έχεις προσκομίσει στην πρωτοβάθμια επιτροπή είναι αυτό που εξετάζεται και στην δευτεροβάθμια. Δεν μπορείς όταν κλείσει ο φάκελος να προσκομίσεις νέα στοιχεία. Από την στιγμή που από τις επτά ομάδες που κόπηκαν, πήραν αδειοδότηση οι έξι αυτό σημαίνει ή ότι ο Δημητρίου είναι άσχετος, πράγμα που δεν ισχύει γιατί ξέρω πως είναι κουραστικά τυπικός, ή κάτι άλλο συμβαίνει. Η λύση είναι να δοθούν οι φάκελοι των ομάδων και τα σκεπτικά των αποφάσεων στην δημοσιότητα».

Για την επικύρωση της βαθμολογίας: «Και εδώ ο Απόλλων ήταν η μόνη ομάδα που δεν την υπερψήφισε. Αν δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία, η αφαίρεση θα γινόταν από την κανονική βαθμολογία και δεν θα ήταν τέτοιας έκτασης οι συνέπειες για τον ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία επικυρώθηκε γρήγορα και βιαστικά και ο λόγος είναι η έρευνα που διεξάγεται από την δικαιοσύνη και φοβούνται μήπως προκύψουν ποινικές ευθύνες για κάποιους. Έτσι, κλειδώνουν την βαθμολογία και προστατεύονται τα... καλά παιδιά. Σε αυτήν την παγίδα, όμως, έπεσαν και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός».

Για το τί μέλλει γενέσθαι: «Έχουν περάσει πολλά καθεστώτα εξουσίας από το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν έχουν δώσει καλά δείγματα. Έχει περάσει ο Παναθηναϊκός, έχει περάσει η ΑΕΚ επί Μελισσανίδη στο παρελθόν. Τώρα είναι ο Ολυμπιακός. Αν είναι να έρθει μια νέα δύναμη να κάνει τα ίδια, κι εγώ τα ίδια θα λέω. Είναι θεμιτό για κάθε ομάδα να προστατεύει με θεμιτό τρόπο τα συμφέροντά της, όχι, όμως να κανονίζει τα του ποδοσφαίρου και των άλλων ομάδων. Δεν έχω πειστεί πως υπάρχει σχήμα το οποίο θα προασπίσει πραγματικά τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου και γι΄αυτό αποχωρώ. Η μόνη αισιοδοξία που έχω εκπορεύεται από την Δικαιοσύνη, η οποία αργεί μεν, αλλά κάνει έρευνες και όλα αυτά που λέμε θα αποδειχθούν με πράξεις της ποινικής δικαιοσύνης».

Για την πιθανότητα να αναλάβει μια άλλη ομάδα: «Αυτό έστω και σαν σκέψη με προσβάλλει. Δεν είμαι επαγγελαμτίας παράγοντας. Είμαι γέννημα θρέμμα Απολλωνιστής. Είναι δυνατόν να αφήσω κάτι που αγαπώ επειδή με αηδιάζει το περιβάλλον για να αναλάβω κάτι άλλο; Αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη κωλοτούμπα». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: