Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στ’ αστέρια θέλει γήπεδο!!

Εκεί που ζητά το σύνθημα των οπαδών του πάει να εκτοξευτεί ο Παναθηναϊκός! Με τον Μπεργκ να μοιράζει γκολ, οι «πράσινοι» καθάρισαν 3-1 τον Αστέρα κι έγιναν φαβορί για τ' αστέρια του Champions League!

Στ’ αστέρια θέλει γήπεδο!
Έτοιμος να… τυλίξει γύρω του το σεντόνι του Champions League είναι ο Παναθηναϊκός!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή -ακόμη και χωρίς να σκοράρει- τον Μπεργκ, οι «πράσινοι» έκαναν παρέλαση (3-1) στην Τρίπολη.

Μοιράζοντας δυο γκολ (σε Κλωναρίδη στο 29’ και σε Αμπέντ στο 57’) ο Σουηδός οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στην πρώτη νίκη στα πλέι-οφ και την κράτησε μόνη πρώτη -πλέον- στη βαθμολογία.

Εξαιρετικοί επίσης οι Κλωναρίδης και Καπίνο, με τον πρώτο να βάζει ένα γκολ και να φτιάχνει άλλο ένα (στο 76’ στον Λαγό) και τον νεαρό γκολκίπερ να κατεβάζει ρολά όποτε χρειάστηκε.

Λίγη η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, δεν μπόρεσε να μεταφράσει σε τίποτα περισσότερο την πρωτοβουλία που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απ' τη μείωση του σκορ με τον Ουσέρο (62').


Η βαθμολογία (3 αγ.)

Παναθηναϊκός 7 (5-3)
Αστέρας Τρίπολης 4 (3-4)
ΠΑΟΚ 3 (5-2)
Ατρόμητος 3 (1-5)

*Στον ΠΑΟΚ έχει επιβληθεί αφαίρεση τριών βαθμών


Η επόμενη αγωνιστική (11/5)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (18:15)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (20:30)


Το ματς

Όταν χάνεις έναν παίκτη είναι πλήγμα. Όταν χάνεις έναν παίκτη σαν τον Πέτριτς -που τώρα άρχιζε να παίρνει τα πάνω του- είναι δυο φορές γκαντεμιά. Όπως κατάλαβε όμως και ο Παναθηναϊκός, ουδέν κακό αμιγές καλού. Γιατί ο τραυματισμός του Κροάτη (μόλις στο 10’) έφερε στο γήπεδο τον Κλωναρίδη. Κι εκείνος έμελλε να φέρει -έστω και χωρίς οι «πράσινοι» να ‘ναι καλύτεροι- το προβάδισμα.

Γιατί ο Αστέρας είχε μπει καλύτερα. Απείλησε άμεσα με τον Λούι (σε σουτ που έβγαλε ο Καπίνο). Και γενικώς έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Αρκούσε όμως μια ακόμα επίδειξη κλάσης του Μπεργκ (με υποψία φάουλ στον Ζησόπουλο) για να πάρει αυτό που ζητούσε. Όταν λοιπόν ο Σουηδός σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη, το γκολ ήταν απλή υπόθεση. Κι η ψυχολογία εμφανώς πια με το μέρος των «πράσινων».

Στο ημίχρονο όμως οι Αρκάδες μάζεψαν δυνάμεις. Επέστρεψαν φουριόζοι. Και θα είχαν ανταμειφθεί γι’ αυτό, αν ο Ουσέρο δεν πλάσαρε πάνω στον Καπίνο -έπειτα από καταπληκτικό τακουνάκι του Ντε Μπλάσις. Κι επειδή ήταν… αμαρτία να πάει χαμένη τέτοια ασίστ, ο θεός του ποδοσφαίρου τιμώρησε τον Αστέρα. Χαρίζοντας μια ακόμα στιγμή έμπνευσης στον Μπεργκ, πριν εκείνος -με εντυπωσιακή απλότητα- μετατρέψει σε σκόρερ και τον Αμπέντ.

Παρόλα αυτά όμως, οι γηπεδούχοι δεν παραδόθηκαν. Δεν απελπίστηκαν ούτε στη νέα υποψία ότι ο Καπίνο είναι… ανίκητος (όταν απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Μπαράλες). Κι έστω κι αν χρειάστηκε ένα σπάνιο βολέ του Ουσέρο, τον νίκησαν. Δεν άλλαξε τίποτα όμως. Γιατί ο αποψινός Παναθηναϊκός δε γινόταν να μη φύγει με το διπλό. Και με τον Κλωναρίδη να ντύνεται… Μπεργκ (έτοιμο γκολ στον Λαγό) έφυγε σφαίρα για το ραντεβού του με το Champions League.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Τσαμπούρης (81’ Τσαμπούρης), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Κουρμπέλης, Μουνάφο (71’ Ναβάρο), Ουσέρο, Βάλντο (59’ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Σέτι, Γκοϊάν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Χουχούμης (56’ λ.τ. Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (83’ Σπυρόπουλος), Μπεργκ, Πέτριτς (10’ λ.τ. Κλωναρίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Ντίνας, Ατζαγκούν, Δώνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Αθηνών), Κούλα (Ξάνθης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Γκολ και φάσεις



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: